gloire 2011.04.09. 11:28

IV. "...csatornákban lent élünk, patkányok között..." (Szócska Miklós)

 ....................................................................................................................................

          philo  ❘  artificium  ❘  oszcillográf

 ....................................................................................................................................

 

1319 komment

osborne 2011.04.09. 11:52:21

Mihint · mihint.blogspot.com 2011.04.09. 11:36:25

"A 39 oldalas jelentés szerint folytatódott az etnikai és vallási kisebbségek elleni szélsőséges erőszak és durva retorika, valamint a romákkal szembeni diszkrimináció az oktatás, a lakhatás, a foglalkoztatás és a szociális ellátáshoz való hozzáférés területén."
Ez kész. Lángoló zsinagógák és putrik, sikoltozó égő emberek rémképe. Csontsovány, éhhalál széli romák, az utcán félve lehúzódó zsidók. Biztos rólunk írják ezt? Szerintem itt valami tévedés lehet :)

Holywoodban írhatják ezeket a jelentéseket, komolyan :)

tewton 2011.04.09. 11:52:49

nohát.
MB egy különös alakja volt a rendszerváltás korának, és nem is igen érthető mai szemmel. a publikum rádió létrehozásában kulcsszerepe volt, és elég erős minőségi kontrollt is tartott szerkesztőként. nem tudom, bayer mit írt róla, de lehet, hogy hallomásból, de igaz infókkal dolgozott.

tewton 2011.04.09. 11:56:01

@osborne:
lol. nem lehet, hogy ez az egész az Evolúció, a Piac meg a Verseny gonosz karikatúrája? egy új balos-néppárti manifesztum és reklámanyag?

amúgy nem hallottam róla, hogy a jehovistákat vagy a mormonokat bárki is szélsőségesen erőszakizálta volna.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.09. 12:07:12

@osborne: @tewton: tényleg karikatúra lehet. Nem elég a sima "erőszak", "szélsőséges erőszak" az kell.
Más. Tényleg, nem tudnak valamit arról, hogy most bővítik Paksot, vagy csak hosszabbítják? bbj-vel prézsmitáltunk erről, de mára teljesen elbizonytalanodtam.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.09. 12:22:59

@Mihint: Szerintem tudomásul kéne venni, hogy jó ideig nem lesz alternatívája az atomerőnek, itt Magyarországon meg pláne nem. Nagyon oda kell rá figyelni, ennyit lehet tenni.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.09. 12:28:28

@gloire: Ebben teljesen egyetértek, de nem ártana legalább elindulni más irányokba is. A Komlón épülő napelemgyár is főként német exportra fogy gyártani a hírek szerint, és van ez a tetőcserépbe épített változat (azt hiszem, nem ezt gyártják majd Komlón), meg a vertikális szélerőmű, ezekbe se ártana egy kis mogyit tolni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.09. 12:46:57

@Mihint: Ez a tetőcserép jó, de nem túl sérülékeny? Mert gondolom nem a panellakásokra, vagy a belvárosi gangos tömbökre van kitalálva, hanem falusi, kisvárosi környezetre. Ott pedig inkább a páncélozott tetőcserép lesz az aktuális lassanként, attól tartok . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.09. 12:54:48

A filozófusok után jön a történész botrány. Jön, mert jönnie kell:

hirszerzo.hu/publicisztika/20110407_gal_retvari_tortenelem

"Hézagos emlékeim szerint valamikor a ’80-as évek közepén megjelent munkahelyemen, az MTA Történettudományi Intézetében Berecz János főideológus, és több kéréssel fordult az intézet vezetőihez...

...Ránki György, az intézet akkori igazgatója Bereczet elhajtotta, Szabó maradt, Ormos sem revideálta történészi álláspontját. Sőt, néhány hónappal később Ránki nyílt színen (ezt akkor összintézeti értekezletnek hívták) szögezte le: ebből az intézetből politikai okokból, meggyőződése miatt, soha senkit nem bocsátanak el."

Van egy olyan sanda gyanúm, hogy a Berecz ekkor már a "Glasznoszty" és a "Peresztrojka" magyarországi átültetésén fáradozott, és Ránki itt a régi keményvonalasokat, Ormos Máriát és az ilyenek politikai meggyőződését védte meg. "Nem rugunk ki senkit, itt em lesz reformszellem, meg peresztrojka.."

. )

Sebastian Knight 2011.04.09. 13:10:30

@gloire:

Igazán hatékonyan majd csak a fúziós erőmű váltja fel.
A vízből veszi ki a zenergiát, semmi sugárzó hulladék.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.09. 13:17:41

@gloire: hát, remélem, mire gyártani kezdik, nem kell már páncélozni. Igaz viszont, hogy ebben a cserépben áram folyik :)
Történész botrányhoz: Varga vádolja csúsztatással a csúsztatással vádoló Gált, de ő maga kolosszálisan csúsztat. Előbb leírja a vonatos idézetet Lázártól, ahol olvasható, hogy a felvidéki bevonulást akarja Imrédy hatalomkiterjesztésre használni, aztán leírja, hogy ok-okozati összefüggésben van a kettő. Érdekes kis eszmefuttatás, nem? Na és a vége:
"Nem a nyilasok, a magyar fasiszták, hanem a kormányzó által kinevezett miniszterek, államtitkárok, kormánya által felhatalmazott főispánok, alispánok, a magyar közigazgatás egésze volt az (amely akár Horthy akarata ellenére, tétlensége mellett) deportálta a teljes vidéki zsidóságot. A fenti ’44 márciusi legenda élő cáfolata a Páva utcai Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékhely és a most felülírandó kiállítása."
Ebből nyilvánvaló, hogy Varga Úr szerint az is bűnös a ho... (majdnem leírtam)-ban, aki egy levegőt szívott velük. Elmegy az ilyen a fenébe, még ő fröcsög történelemhamisításról. Beállítják oknak a revíziós politikát, mintha Hitler ott sem lett volna, de azért más hamisít történelmet. Nem szabad nekem ilyeneket olvasni :)

Sebastian Knight 2011.04.09. 13:19:59

@Sebastian Knight: azaz nagyságrendekkel kevesebb és ártalmatlanabb

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.09. 13:22:36

@gloire: Ja, és Berecz ritka egy tapló, undorító valaki volt, nem kellett nagy erőfeszítés ahhoz, hogy valaki elhajtsa. Ezt beállítani valami történelmi objektivitáshoz való ragaszkodásnak, hát... erre azt hiszem, nem a csúsztatás a megfelelő szó.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.09. 13:23:54

@Mihint: Elképesztő az egész. Ez már a tudományos-fantasztikus irodalmi eszközök beemelése a politikai publicisztikába. Külön tanulmányt érdemelne. Majd pályázok rá . )

Sebastian Knight 2011.04.09. 14:08:32

@gloire: Mikor, hol hangzott el az idézet a bejegyzés címében?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.09. 14:11:45

@Sebastian Knight: Szócska az ETA zenekar szövegírója volt a nyolcvanas években. Ez pedig a legismertebb számuk. Megpróbálom pontosan kideríteni, hogy ő volt-e a szerzője ennek is, de majdnem biztos így látatlanban.

www.youtube.com/watch?v=E6o3TRE46Kk

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.09. 14:14:33

Hehe, meg van: www.zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=12756&showcomments=0

"Nem tetszik az jó uram, hogy mérgezed agyam
Ezért inkább felnégyellek és elásom magam
A csatornákban lent élünk,a patkányok között
Nem értem hogy miért vagyok hazámban üldözött!

ETA, ETA, ETA! ETA, ETA, ETA!
A FESZÜLTSÉGTŐL SZÉTROBBAN AZ AGY!

Sokan voltunk s leszünk is, nem számít a KOR
Szétrobbantunk mindenkit ki belünkbe tipor
Guernicától Bilbaóig dübörgött a föld
A bombázásra emlékezz és arra ki öldökölt!

ETA, ETA, ETA! ETA, ETA, ETA!
A FESZÜLTSÉGTŐL SZÉTROBBAN AZ AGY!"

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.09. 14:23:25

@Sebastian Knight: Lehet, hogy az a Bős-Nagymaros nem is lett volna hülyeség? :}

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.09. 14:27:50

Visszatérve a cionizmusra és (vulgár)széljobbságra: A kuruc előszeretettel vesz át anyagokat a Ha'aretz-től is, ami egy baloldali izraeli lap. A Fideszt likudossággal (izraeli „jobb”) vádolják. Fura képlet ez.

Tündér_Lala 2011.04.09. 14:33:31

Ez az egész villamos energia előállítás szakkérdés. Nyilvánvalóan nekik is kell eldönteni gondos mérlegelés alapján. Ugyanakkor természetesen lehet gondolkodni a témáról. Villamos energiára szükségünk van mégpedig egyre növekvő ütemben. A kérdéskör eldöntéséhez közelítve azt kell eldönteni, hogy melyik előállítási formának (módszernek) milyen előnyei és hátrányai vannak, az alábbi szempontok alapján.
Beruházási és fenntartási (utógondozási) költségek,
függőség a működtetéshez szükséges anyagokat szállító országoktól,
az energia előállításának folytonossága, illetve a rugalmasság (indítható és leállítható),
a környezetet károsító anyagok kibocsátásának mennyisége és minősége,
a technológia veszélyessége,
az előállító egységek tájba illesztése (ez sem elhanyagolható),
stb.

Atomenergia: Drága, de nagy mennyiségű olcsó villamos energiát ad, folyamatosan. Extrém körülmények között veszélyes, a kibocsátott ka. kis mennyiségű, de szintén veszélyes.

Biomassza erőművek: Nem látom előremutatónak, de helyben előállítható az üzemanyag (kérdés, hogy nem okozza-e a föld kizsigerelését). Talán a biogáz mint helyi energia ellátó rendszer része (üzemszinten) használható.

Gázturbinás erőmű: Hagyományos fosszilis energiával működik, függőséget okoz, nagy ka. kibocsátás, viszont rugalmas könnyen indítható, leállítható szükség esetén.

Vizienergia: A mi körülményeink között nincs nagy jelentősége (lapos vidék). Nagyon tiszta, megújuló. Ugyanakkor kicsiben miért ne lehetne használni. Ahol egy malom működni tudott, ott miért ne használnánk. Ha csak néhány házat vagy egy falut el tud látni, az is haszon. Lehetne típus terveket készíteni, ahol lehet megépíteni.

Szél energia: Oszlop erdővé alakít tájakat, nem folyamatos az előállítás, ugyanakkor kidolgozott technológia. Tiszta, kibocsátás nincs. Kiegészítő energia forrásként elképzelhető.

Nap energia: Tiszta, megújuló. Folyamatos energia ellátásra nem alkalmas, (egy jégverés elpusztíthatja? )Kiegészítő megoldásként jól használható lenne. (Túlzottan erős napsütéses tájakon időszakos vagy féláteresztő változata sivatagok termővé alakításást is szolgálhatná egy komplex rendszerben. Érdemes volna kutatni fejleszteni, komplex rendszerként is, sok szakma bevonásával)
Nem elhanyagolható mint melegvíz előállító rendszer nyáron. Ez már energetika, nem szorosan villamos energia előállítás.

Geotermikus energia: Adottságaink nagyon jók. Tiszta, megújuló forrás. Valószínűleg kis és közepes mennyiségű energiát előállító erőművek tömegét lehetne telepíteni, csökkentve a távhálózatok terheltségét. A legelőremutatóbb megoldásnak látom. Kutatandó, fejlesztendő területnek kellene lennie.

Összességében azt gondolom, hogy egyelőre az atom energiát semmiképpen nem tudjuk nélkülözni. A rendszer rugalmasságát gázturbinás erőművekkel kell biztosítani. Távlatilag a geotermikus erőművek látszanak a legigéretesebbnek. Kiegészítő rendszereknek, pedig a vizi, nap, és szél erőművek jelenthetnek segítséget. A gond az, hogy a biztonságos ellátáshoz ezekből duplikált rendszerek kiépítése szükséges , ami ki nem használt beruházásokat jelent (ha valaki befektet, az azt akarja, hogy működjön a rendszere és hozza a pénzt) Viszont ez az ára a tisztaságnak, a függetlenségnek.
És persze feltétlenül szükséges volna a megtermelt energiát eltároló rendszerekre. (Pld. A hegy tetejére felnyomni a vizet többlet termelés esetén, hiány esetén visszanyerni az energiát (persze részben).

Sebastian Knight 2011.04.09. 14:36:41

@gloire:
Mégiscsak fenyeget a "szélsőséges erőszak". Anarchista terroristák!

Sebastian Knight 2011.04.09. 14:58:05

@Loxon: Nem vagyok szakértő, de egy szavazáson ellene ikszeltem volna.

"Valamivel már előbb, a >>rendszerváltás<< szelével érkeztek a New Age dolgok. Talán még emlékszik az agykontroll kiváltotta, szinte hisztérikus lelkesedésre, amit Vitray egyik beszélgetős műsora váltott ki. Óriásit kaszálhattak vele. A nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején az Elixír, az Édesvíz meg vagy még egy tucat kiadó kezdte New Age-dzsel elárasztani a >>piacot<<, az emberek pedig lelkesülten vették és kezdtek el tömegesen ingázni, >>jógázni<< meg hasonlók. Azóta tulajdonképpen ez csak még jobban beágyazódott, ma már stabilan kiszámítható kereslet és kínálat van erre.

(Megjegyzem, ekkor kezdtek feltűnni a szabadkőművességgel kapcsolatos ismertetések és kiadványok is.)

Persze a sok álspirituális salak között azért komoly művek is megjelentek, és még néhány sallang is alkalmas lehetett arra, hogy komoly érdeklődést is felébresszen.

Néhány komolyabb vagy részben komoly buddhista és hindú témájú munka egyébként már korábban, a rendszerváltás előtt is hozzáférhető volt. Ez részben az akadémicista és értelmiségi irodalmár szellemiség továbbélése, részben az (egyébként ügynök) Hetényi-féle Buddhista Misszió révén volt így."

Melyek ezek a (korábban és nemrég megjelent) komolyabb művek?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.09. 15:02:40

@Loxon: Energiatermelés szempontjából nem lett volna ugyan nagy falat, de környezetvédelmi szempontból - bármennyire is csúnya maga a gát - a szlovákok lépései után fontos lett volna. A jövő kilátásait nézve viszont mint energiaforrás is felértékelődött.

A kuruc valóban nagyon fura. Talán a legtöbb eredeti héber (ivrit?) nyelvű idézetet közlő magyar portál, illetve a legtöbb fordítást is ők közlik. Minden harmadik cikkük Izraelről és a zsidóságról szól, és jó pár zsidó szerkesztőjük van. A militáns cigányellenességük pedig az izraeli militáns palesztínellenesség tükörképe szinte.

. )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.09. 15:41:09

@Loxon: "Kent hihetőnek tartja, hogy kozmikus méreteken is verseny zajlik az erőforrásokért, egy evolúciós folyamatot működtetve a különböző bolygókon élő idegen fajok között. A fejlett fajok például szeretnének más bolygókat is saját céljaikra kiaknázni. Ha ez valóban így van, akkor a világegyetem egy igen erőszakos környezet, melyben az evolúciós kiválasztódás a feltűnést kerülő fajoknak kedvez, akik szándékosan meglapulnak, vagy egyszerűen csak nem rendelkeznek a bolygójuktól való eltávolodás, vagy saját létük hirdetésének képességével, esetleg ambíciójával.."

www.sg.hu/cikkek/81239/idegenek_aki_csendben_marad_tuleli

tewton 2011.04.09. 18:36:40

@Mihint:
"Nem a nyilasok, a magyar fasiszták, hanem a kormányzó által kinevezett miniszterek, államtitkárok" stb.

a korabbi folyamban meg viccnek gondoltam a szelso-jobb-szoci szalasi felmentegeteset, karsai maganakciojanak, de ugy tunik, itt megiscsak egy faji (identitas, szocializacio, vallas, stb) alapu offenziva indul.

tewton 2011.04.09. 18:43:23

@gloire:
"akkor a világegyetem egy igen erőszakos környezet, melyben az evolúciós kiválasztódás a feltűnést kerülő fajoknak kedvez, akik szándékosan meglapulnak, vagy egyszerűen csak nem rendelkeznek a bolygójuktól való eltávolodás, vagy saját létük hirdetésének képességével, esetleg ambíciójával.."

lol. pompasan osszehangzik dezsobacsi es nemethlaszlo svabsag-kritikajaval.

Google 2011.04.09. 18:57:04

Barátaim, újságírók, civilek: legyetek óvatosak!
A háttérben alighanem sötét játék folyik.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=412569

Lehet, hogy még a szegény civilek tüntetéséből is a gonosz kormány húz hasznot?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.09. 19:26:55

@tewton: a módszer már ismerős régről, de éppolyan dühítő, mint rég. Azon csodálkozom, hogy ez a módi még mindig eladható valahogy. Sajnos bármit is tesznek, nagyon nehezen tudom humorosnak tekinteni őket. Mikor ilyesmit olvasok, előugrik egy régi kép, mikor felszámoltak minket 98-ban, egy picike irodánk volt egy ház udvarában, külső wc, meg ilyenek. A földszinten lakott egy idős bácsi, a nyomorék fiával, összebarátkoztunk, a ház kaputelefonját javítottam, ilyesmi. 2 hónap bérleti díjjal maradtunk adósok. Megjelentünk a két felszámoló-biztos hölggyel, akik felmérték a nagy semmit. Előjött az öreg, és majdnem nekem jött, a felszámolók védtek meg:) megfenyegették az öreget, hogy karhatalmat fognak igénybe venni, ha nem csillapodik.
Na! Amikor ilyen takony írás kerül a kezembe, mindig felbukkan gondolatban a mérges kisöreg, akit nemhogy sose bántottam, hanem még segítettem is nekik, jutalmul, mikor tönkrementem, még meg is akart verni. Hát evvan.

Tehetetlen Dodó 2011.04.09. 19:53:13

@Google: Ez csúnya, alantas húzás volt: egy kellemes szombat estén ezt az idiótát belinkelni...ejnye.
Ijedtemben rögtön lenyeltem vagy fél liter vörösbort, hogy stílszerű legyek.

osborne 2011.04.09. 20:04:37

@gloire: Bumm. Közben megszólalt Esterházy is:

Esterházy szerint védhetetlen a preambulum

index.hu/kultur/2011/04/09/esterhazy_szerint_vedhetetlen_a_preambulum/

( Nagy kár, hogy most nem nyugodtan olvasott EP mint 2006-ban: Az író szerint Gyurcsány beszéde - ha nyugodtan olvassuk - nagyon is erkölcsi alapozású. via hvg.hu/itthon/20060923eszterhazy )

Sebastian Knight 2011.04.09. 20:08:19

@osborne: EP írása védhetetlen.

Tehetetlen Dodó 2011.04.09. 20:09:58

@osborne: Na tessék: előbb Debreczeni, most meg Esterházy.
Fel kell feszítenem egy újabb palackot.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.09. 20:14:07

@osborne: "Demokratikus körülmények között egyre kevesebb szabadság: az új alkotmány szellemisége ebbe az irányba mutat"
Miközben eddig, ugyebár szuperszabadok valánk, de ennek ezennel vége. Haj, boldog régi idők...

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.09. 20:19:14

@Tehetetlen Dodó: ez bizony megfontolandó részemről is, ámbár... mindegy, józanul is tudok marhaságokat irkálni, úgyhogy egészségükre!

osborne 2011.04.09. 21:35:38

@Sebastian Knight: EP is abbahagyhatná, mint Tarr - mindenki jobban járna

@Tehetetlen Dodó: Egézségére :)

@Mihint: Washingtonban jövőre jelenthetik: Esterházy könyveket égetnek a köztereken!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.09. 22:05:09

@osborne: Hehe. És ez még akár igaz is lehet majd :)

Bell & Sebastian 2011.04.09. 22:13:24

@Mihint: Sajnos nem jött át a mailje, ha az avatar i -jére kattint, a jobb fölső sarokban az ott valódi cím, ha látja.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.09. 22:21:08

@Bell & Sebastian: Az indanet üzenetküldőjét használtam. Az inda jobb felső sarkában az én címem van :) Ha írna egyet nekem a mihint kukac freestart.hu címre, akkor szívesen válaszolnék.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.09. 23:01:26

@gloire: :-))

@Sebastian Knight: A részletezés komolyabb utánagondolást igényel. Melyik témakörre kiváncsi? Az, hogy „Kelet”, túl nagy falat ahhoz, hogy akár csak szemezgessek is belőle.

eN 2011.04.09. 23:12:55

B&S a fene egye meg magát 2 napja Theriont hallgatok, már utál a család :)

eN 2011.04.09. 23:18:27

Már nem a Fospumpa a csúcstartó: index.hu/kulfold/2011/04/09/egy_evet_elt_a_fidesz_ketharmados_europa-csucsa/

Nagy vereség ez neki, Andorrában a jobboldal 20 képviselő helyet kapott a 28-ból :D

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.09. 23:46:31

Ez az Esterházy ki is? Valami írócska?

eN 2011.04.09. 23:50:04

@Loxon: egy főúrból haladárrá evoluált hungarikum

osborne 2011.04.10. 00:13:13

@Loxon: L, maga elszállt. Majd ha a maga könyveit dobják tűzbe akkor szóljon!

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.04.10. 06:38:08

@eN: most is főúr. És persze nem mezei, hanem posztkádári hungarikum.

devuscka 2011.04.10. 10:55:51

@Tehetetlen Dodó:
:-))
Vigyázzon, mert tudja: 'kismérték' vs 'nagymérték'
Persze a minőség mindig számít!

osborne 2011.04.10. 13:05:28

Már Berlinben is? Botrányos.

Heller Ágnes ellen tiltakoztak Berlinben

mno.hu/portal/776877

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.10. 13:30:43

A jobberek nem csak politikai botrány - ezt eddig is tudtuk - de mivel lúzer pöcsök, iskolázatlanok és intoleránsak, ezért elijesztik a fejlődés mai motorját a kreatív osztályt (Kína és Ázsia pl. nyilvánvalóan a nagy létszámú kreatívja miatt fejlődött akkorát az elmúlt 10-20 évben), így a gazdaság szempontjából is káros a konzerv előretörés - mondja az értelmisi celeb, Florida, Gyurcsiék szentje Giddens mellett.

A globális beszarás oka az lehet, hogy az US-ben még a leginkább libi államban is több a konzerv, mint a libi.
"Conservatives outnumber liberals in even the most liberal-leaning states (excluding the District of Columbia): Vermont, (30.7% conservative to 30.5% liberal), Rhode Island (29.9% to 29.3%), and Massachusetts (29.9% to 28.0%)."

Floridáék most kezdik el használni azt a retorikát, amit az Győztes Bal már Antallék óta mond: régen a konzervek azér' voltak gonoszak, mert gazdagok és elnyomók, kizsákmányolók. Az új retorika szerint a konzervek azért a fejlődés akadályai, mert csupa lúzer, visszafogják a gazdasági növekedést.
www.theatlantic.com/politics/archive/2011/03/the-conservative-states-of-america/71827/

Az jól látszik a cikkből is, hogy a régi arisztokrata-polgár, majd tulajdonos-bérmunkás szembenállás helyett ma egyre inkább a munkás-tojásfejű ellentét áll a jobb-bal konfliktus mögött.

Sebastian Knight 2011.04.10. 14:13:14

@Loxon: A hindu és buddhista témájú művekre.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.10. 14:24:21

@tölgy: @Grift: @osborne:

Francoisták és falangisták figyelmébe, a legújabb libi taktika: csináljunk új országot. Várható, hogy Magyarországon is életbe fogják léptetni a Fideszmentes dunamenti köztársaság néven, talán a 4K! vezetésével. :}

www.origo.hu/nagyvilag/20110409-fuggetlensegi-szavazas-kataloniaban-utolso-fordulo-barcelona.html

Sebastian Knight 2011.04.10. 14:35:52

@tölgy:
"States with more conservatives are considerably poorer than those with more liberals. Conservative political affiliation is highly negatively correlated with income ( -.65) and even more so with hourly earnings (-.79). Columbia University's Andrew Gelman's influential book Red State, Blue State, Rich State, Poor State sheds light on this phenomenon. While rich _voters_ trend Republican, Gelman and his colleagues found, rich _states_ trend Democratic.

Ezt most így hogy?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.10. 14:43:11

@Loxon: Ajjaj, nem is olyan új ez a taktika. Legfeljebb régebben nem népszavaztattak róla. De, láthatóan ott is az alkotmánybíróság izgatta fel a népet, úgyhogy ez a méregfog nálunk már kihúzva :-)

tewton 2011.04.10. 15:25:53

@Loxon:
ne vicceljen, hankisselemer mar miota ki akarja talalni magzarorszagot ...
amugz hamarabb tudna itt a jobbik megcsinalni egz ciganisztant, mint a 4k-sok egz koztarsasagot.

en a katalanoknak szurkolok. van sajat nyelvuk, sajat tortenelmuk. talan egy pofas kis hercegseget vagy fejedelemseget ossze tudnak hozni :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.10. 15:59:43

@tewton: „talan egy pofas kis hercegseget vagy fejedelemseget ossze tudnak hozni”

Olyan orientációkkal, ahogy nekivágtak, kötve hiszem. :}

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.10. 17:07:13

a katalánok a peninsula románjai: franciának képzelik magukat. éppen ezért minden istenellenes dologban túl is lépnek példaképeiken. amúgy meg rendes népek. a fene sem érti eztet. :)

osborne 2011.04.10. 19:07:06

@tölgy: Ez engem megnyugtat. USA marad maradi. Florida mehet a NYTimes-hoz.

Tehetetlen Dodó 2011.04.10. 19:55:27

@Bell & Sebastian: Ha már Emerson, legyen hozzá Blake is:
www.youtube.com/watch?v=CN11bI1_sZo

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.10. 19:55:49

@Sebastian Knight: viszonylag egyszerűnek tűnik a helyzet.
A fehér melósok konzervek és a burzsoázia.
Libik pedig a felső-középosztályban, manager osztályban (a bobo-k en.wikipedia.org/wiki/Bobos_in_Paradise
) erősek. A keleti-parti gazdag államokban ezért nagyobb a libik aránya.
A Tea-Kör egykori keleti-parti indulóját nézze:
www.youtube.com/watch?v=PTU2He2BIc0

Téglagyári Megálló 2011.04.10. 21:53:34

@tölgy:

Maga is szokott krikkettezni?

osborne 2011.04.10. 22:11:16

A FAZ újságírójának már jól megy az öncenzúra

Az ellenzék ellenérvét, miszerint az új alkotmányról népszavazást kéne tartani, maga a konzervatív napilap vonja kétségbe: Olt ugyanis utal arra, hogy az elmúlt húsz évben Európában 23 új alkotmányt fogadtak el, miközben ezek közül összesen csak tízet bocsátottak népszavazásra. Ráadásul Magyarországon éppen a Horn-kormány alatt nehezítették meg az alkotmány egészéről tartható népszavazás lehetőségét.

hetivalasz.hu/vilag/faz-orban-kiteljesiti-a-forradalmat-36879/

eN 2011.04.10. 22:46:03

Végre, végre, VÉGRE. Ayn Rand műve a mozikban (az első rész): "A capitalist taken with Ayn Rand's 1957 novel spends almost 20 years and $20 million of his own money to get the first third of it filmed."
www.latimes.com/entertainment/news/la-et-0410-atlas-shrugged-20110410,0,7583764.story

Sebastian Knight 2011.04.10. 22:56:40

@tölgy:
A bobo-k eszerint megfeleltethetők az lmp-seknek.

Sebastian Knight 2011.04.10. 23:05:19

Paul Lendvai Az eltékozolt ország c. könyve bestseller lett. Most az jön majd, hogy a mucsaiak azért veszik meg, hogy elégethessék.

hetivalasz.hu/uzlet/paul-lendvai-konyve-fogyott-a-legjobban-magyarorszagon-36883/

eN 2011.04.10. 23:28:00

@tölgy: you've made my day fella

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.10. 23:47:22

"Összességében azt gondolom, hogy egyelőre az atom energiát semmiképpen nem tudjuk nélkülözni. "

Az izgalmas kérdés inkább az, hogy mi történik, amikor esetleg mégis nélkülözni kényszerülünk...
Pl. távvezeték-robbanás. Van erre forgatókönyv?

Gloire: a nagyapa ügyében nem szeretnék rosszmájú lenni, de szemmele láthatóan dől a pénz a rendőrségbe...
A kormány legújabb jelentései, programjai szegény romákok kitaszítottságát szeretnék felszámolni. Ők az ÁLDOZATOK. (a cigányok)

Kuruc, mint izraeli ügynök: régi közhely, mennyire imponál a II. Birodalom a cionistáknak. Beavatottabbaknak azért is, mert ők csinálták, a Külső Pártnak meg csak úgy ösztönösen. Lásd pl. az olyan pornó-képregények izraeli népszerűségét a 60-as években, mint "Ilse, az SS nőstényfarkasa"

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.10. 23:49:02

@ArmaGeddon Bácsi:

III. Birodalom.
Lehet, hogy a második is imponál...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.11. 00:08:03

@Sebastian Knight: a bobo-k gazdagok.

Az elempés világ inkább a "kultúrális kreatvok" világa.
konzervativok.blogspot.com/2009/06/transzmodenizmus-kulturalis-izekek.html

@eN: nem ismerte a tea-kör indulóját?

Bell & Sebastian 2011.04.11. 00:51:08

@Tehetetlen Dodó: Okozzak meglepetést?
Bleke/Parry - Jerusalem
www.youtube.com/watch?v=88XZMiCT9Cg

Se szöveg, se zene, tisztára hónaljmirigy ez a ELP! :)))

Sebastian Knight 2011.04.11. 01:27:55

@tölgy:
A kérdőív szerint nem vagyok kulturális kreatív. :(

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 08:55:54

@Bell & Sebastian: Nem leptél meg: láttam már ezt is, meg sok más változatot is.
A múltkor valami angol krimiben a templomban énekelték teljes erőből, két gyilkosság között.

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 08:56:47

@Bell & Sebastian: Azért a Muszorgszkijra írtak szöveget is.

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 09:45:25

@Bell & Sebastian: Egyébként nekem ez is tetszik, hogy ennyire mélyen benn van az angol lélekben ez a dolog:

www.youtube.com/watch?v=1_pZnHLwRsM&feature=related

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 10:04:09

"ki is vágja majd az első komolyabb kormányzati koalíció ! "

Nos, tegyék.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.11. 10:20:44

@Tehetetlen Dodó:

Ez egy érdekes téma. A Mel Gibson és Arany János által oly méltatlanul rossz fénybe beállított Nyakigláb Edvárd kiüzte a zsidókat Angliából. Szóval semmi nem fehér, vagy fekete mindenestől.
(Pl. Kóhn Bandi-ta is szereti a gyerekeket...)
Ezután hivatalosan több, mint 300 évig nem élnek zsidók Angliában. (például külföldi diplomatákként viszont élnek)
Csak Cromwell engedi őket vissza, talán nem meglepő, hogy dokumentumok szerint a kontinens gazdag zsidó kereskedői finanszírozták hatalomrajutását.
A polgárháború káoszában a puritánok legfőbb vallási követelménye a sabbath tűzzel-vassal való betartatása...

Végül a trónra olyan dinasztia kerül, melynek férfitagjait általánosan ismert pletyka szerint körülmetélik...
Lásd még: "british israelism"

Bell & Sebastian 2011.04.11. 10:24:08

Akkor hát, álljon itt a szöveg is! Amíg csak -ironikus módon- ki nem szúrja egy green (from franc).

William Blake - Jerusalem

And did those feet in ancient time
Walk upon England's mountains green?
And was the holy Lamb of God
On England's pleasant pastures seen?

And did the Countenance Divine
Shine forth upon our clouded hills?
And was Jerusalem builded here
Among these dark Satanic mills?

Bring me my bow of burning gold:
Bring me my arrows of desire:
Bring me my spear: O clouds unfold!
Bring me my chariot of fire.

I will not cease from mental fight,
Nor shall my sword sleep in my hand
Till we have built Jerusalem
In England's green and pleasant land.

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 10:34:56

@Bell & Sebastian: Vagy 30 éve én is fabrikáltam rá egy műfordítást, mert nem tetszett se a Kántás-féle, se a másik (amelyet egy hölgy csinát, akinek most nem jut eszembe a neve).
Megjegyzem, tipikusan az a himnusz, amelyet jól lehet ordítani egy visszahangos fürdőszobában.

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 10:38:10

@Bell & Sebastian: Minden megvan, (vagy megvolt)főleg fekete lemezen.
ELP, King Crimson, Jethro Tull és egyebek, néhai ifjúkoromból.

Például ez is:

www.youtube.com/watch?v=UeQsZOQqO6I

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.11. 10:41:36

Hullámokban jönnek a judaizáló keresztény felekezetek és szekták, meg már a kereszténység határain, vagy azon túl állók. Mi szüksége az angoloknak "Jeruzsálemre"?

eN 2011.04.11. 10:42:18

Izland megnépszavazta, hogy ne kártérítsék a brit és holland bankokat, a kárvallottak bíróságra mennek. Felül lehet egy népszavazást írni a bíróságon? Hamarosan kiderül.
www.bbc.co.uk/news/business-13029210

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.11. 10:43:29

Egyértelműen rímel egymásra ez a "Jeruzsálemet építünk itt", meg az "építjük a szocializmust". Nem meglepő.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.11. 10:44:22

@eN:

Izgalmas lene, ha a trágyaláson előkerülne a fejtegetés a kamatoskamatokról és a modern pénzrendszer szélhámos voltáról.

eN 2011.04.11. 10:46:55

@eN: akkor ennyit a Piac és Versenyről: befektettek, elbukták és most rínak, hogy az izlandi kormány térítse meg a kárukat. szánalmas.

eN 2011.04.11. 10:47:31

@ArmaGeddon Bácsi: van egy olyan érzésem, hogy nem fog :)

eN 2011.04.11. 10:52:30

Vádat emeltek Keller ellen: mno.hu/portal/777088
A főnöke mikor kerül sorra? Már kezdek türelmetlen lenni.

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 10:57:57

@ArmaGeddon Bácsi: Ez az "ajánlott" circumcisio ügyes trükk: már az egész USÁ-ban szinte kötelező....

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 11:01:42

@ArmaGeddon Bácsi: Persze ez nem az a Jeruzsálem, hanem egy új, utópikus Jeruzsálem, Anglia földjén.
Hogy ezt véletlenül majd ugyanazok népesítik be, mint a régit, no, hát ki tudta előre...?

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.11. 11:03:20

@Tehetetlen Dodó:
a brit uralkodócsaládban már akkor az volt (állítólag), amikor a köznépben még nagyon nem merült fel.

Egy találós kérdés: ki volt az első zsidó miniszterelnök Britanniában?

devuscka 2011.04.11. 11:15:14

@ArmaGeddon Bácsi:
a Spektrum tv-n indítottak egy sorozatot (talán ápr.9-én volt az első rész)
Oroszlánszívű Richárd és Szaladin #01- témában.
www.spektrumtv.hu/TitleDetail.aspx?ScheduleId=453627
Azt nem tudom , hogy a 'történetet' honnan vette, nem vagyok ez ügyben tájékozott, minden elképzelhető. Nem csodálkoznék, ha így lenne.
Viszont a 'Jeruzsálemhez' való vonzódás ebből a korból is eredeztethető?

Nagyon nehéz eldönteni mikor mi és ki motivál, hiszen annyian kötődnek Jeruzsálemhez.
logout.hu/bejegyzes/vfo7/jeruzsalem_es_a_monoteizmus/hsz_1-50.html

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 11:19:37

@ArmaGeddon Bácsi: Vót Csörcsill előtt is már?

devuscka 2011.04.11. 11:22:03

@Tehetetlen Dodó:
Hát nem tudom. Ezt találtam: Nagy Britannia miniszterelnöke, a zsidó Disraeli kinyilatkoztatja( ezzel a névvel?)
www.angelfire.com/realm3/hmult1/cikkek/zsbolsev1.htm

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 11:23:58

@Bell & Sebastian: Há, megtaláltam egy részletet:

„A felhők ketté nyíljanak!

Ide én tüzes szekerem!

És szellemharcom nem szűnik,

Le nem hanyatlik én dzsidám,

Míg Jeruzsálem föl nem áll.”

(Tóth Eszter fordítása)

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 11:25:43

@devuscka: Ja, róla meg is feledkeztem.

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 11:27:40

@Tehetetlen Dodó: Ezek persze csak kiragadott részletek, de emlékezetből a vége biztos így volt:

Én szellemharcom nem szűnik,
le nem hanyatlik én dzsidám,
míg Jeruzsálem föl nem áll
a szép és nyájas Anglián.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.11. 11:30:39

@ArmaGeddon Bácsi: Nehéz kérdés ez ám. Aki a kereszténységet veszi, az nem veheti anélkül, hogy a zsidóságot is ne venné valamilyen módon hozzá. Ha másképp nem, hát „csak történetileg” vagy örök kritikával (antijudaizmus). A kereszténység és a zsidóság között antagonisztikus a viszony. Néhányan próbálkoztak a zsidó „referenciákat” eliminálni a kereszténységből, de ehhez mindenképpen szembe kellett menniük az összes történelmi és nem történelmi egyházzal, felekezettel, és a kísérlet így sem maradt „megnyugtatóan eredményes”. Az eddigi leganagyobb volumenű és legsikeresebb nyugat-európai kísérlet ezen a vonalon (a Római Katolikus Egyház) is megmaradt Jeruzsálem vonzásában. Az „árja kereszténység” kigondolói sem jutottak messzire. Maradt hát ez a felekezet-tenyészet, mindenféle mértékű és fajtájú zsidóság-influenciákkal.

Blake Jeruzsálemével szemben az egyetlen koherens lépés egy a civilizációt fenekestül felforgató „pogány” reakció lett volna / lenne, de mivel a kereszténység pontosan azért tudott univerzálisan győzedelmeskedni, mert a kelta és a germán hagyományok elhalványodtak és elerőtlenedtek, ezért ez esélytelen, bár vannak ilyesmire — általában teljesen paralitikus — próbálkozások.

osborne 2011.04.11. 12:35:08

'Szegény' LMP

Gyurcsány MSZP-LMP-összefogást sürget a zuglói választás után

www.origo.hu/itthon/20110411-gyurcsany-ferenc-mszp-lmp-osszefogassal-lehet-legyozni-a-fideszt.html

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.11. 12:45:24

@Sebastian Knight: Még azt megkérdezném, melyik intervallumra gondol. Azért körülményeskedem ennyire, mert én csak a rendszerváltás körüli „Édesvíz-árasztásról” beszéltem, de a kérdés végülis többre és másra is vonatkozik.

Végsősoron arról lenne szó, hogy egyáltalán mely magyar nyelven megjelent hindú és buddhista művek komolyak vagy vehetők komolyan. Ha viszont így tesszük fel a kérdést, akkor vissza kell menni az Első Világháború előtti időkig, sőt nem árt visszatekinteni egészen Kőrösi Csomáig, akinek az életműve viszont csak később jelent meg magyarul (néhány írása 1885-ben, de azok sem a legjobb tolmácsolásban, és 1972-ben, 1982-ben és 1984-ben adtak csak ki újra tőle valamit — utóbbit feltehetőleg azért, mert akkor 200 éve született).

Buddhizmus témában — A Széchenyi által tisztelt, Duka Tivadar által kiadott Kőrösi Csoma dolgozatai után — Magyarországon úttörő könyvnek Lénárd Jenő: Dhammó c. könyve számított (1911, 1913). Ezt valamivel megelőzte egy Buddhista Káté című kis kiadvány (kérdés-felelet formában), Hollósy József festőművész által (1893-ban).

Később Schmidt József (Eugen von Schmitt), az indogermanista nyelvész adott ki műveket a buddhizmusról (1920) és talán elsőként összefüggően a hinduizmusról és a dzsainizmusról (1923).

www.terebess.hu/keletkultinfo/schmidt1.html

Ekkor kezdett Baktay Ervin is publikálni (ő Hollósynál tanult festészetet, ahogyan Csontváry is).

Persze ezek a húszas évekbeli kiadványok nem voltak előzmények és közeg nélkül. Olyan orientalisták, mint például Goldziher Ignác az 1900-as évek elején tartottak akadémiai előadásokat buddhizmus témában ( www.terebess.hu/keletkultinfo/goldziher.html ), de ezek elsősorban afféle tudományos vizsgálódások voltak, amelyek ekkor lendültek fel Európában (főleg angol és német nyelven születtek publikációk) másrészről ott volt a Magyar Teozófiai Társulat, amely szintén e korban alakult külföldi mintára. Ezek színvonalban és irányultságban heterogének voltak, de általánosságban az „ezo-ponyva” még nem jelent meg, tehát a dolgokat komolyan vették. 1945-ig rengeteg többé vagy kevésbé komoly munka jelent meg, köztük olyan fontosak, mint a 'Szanátana dharma, az örök törvény' (Baktay, 1936, újra: 1991), a 'Diadalmas jóga' (Baktay, 1942, újra: 2001) vagy Kaczvinszky József 'Kelet világossága' című három kötetes műve a rádzsa-jógáról. Ezt a komolyságot nem változtatta meg az 1949-es betiltás, amit 1956-ban oldottak fel, létrehozva egy kommunista-állami irányítású (vagy inkább felügyeletű) buddhista missziót, ami e dehonesztáló tény ellenére magas színvonalon működött.

Nem említettem még Hamvas Bélát, aki a könyveiben, tanulmányaiban már korán esszéisztikusan feldolgoz hindú és buddhista témákat, és 1943-44-ben jelenik meg tőle a Scientia Sacra, amely ezek ihletettsége alatt áll (Hamvas pedig ihletője volt Weöres Sándor ilyen irányú érdeklődésének is).

Stb. stb.

Mindegyik kiadott mű szerzőjére jellemző ekkor, hogy többnyire külföldi (nyugaton és keleten [főként Indiában]) elérhető művekből szerezték az ismereteiket, és így osztották meg az olvasókkal. A fontosabb alapművek egy részét főként saját és szűkebb kör használatára fordították le, részint lefordítatlanul maradtak.

A következő korszak a könyvkiadásban az 1956 utáni, amit majd máskor részletezek.

osborne 2011.04.11. 12:48:34

@Tehetetlen Dodó: Összérőben ami összetartozik?

Bell & Sebastian 2011.04.11. 12:48:51

@Tehetetlen Dodó: Bocsánat, verekedni voltam Turulnál.

Miért éppen a Szent Grál őrzőitől vitatnánk el a jeruzsálemi örökséget? :)
Ha Lazán vesszük, a római kultúra utolsó mentsvára és továbbvivői.
A kommentfolyam III. Czifferében volt róla szó, hogy Blake "sötét" angyal.
Amolyan cukros bácsi -féle. Nehéz értelmezni, nemhogy külön jelrendszert alkotott, de nem állandóak a jelentései sem, ugyanazoknak a szavaknak.
Valószínűleg az a lényeg, ki mit lát bele. Attól jó vagy rossz, fordítani meg lehetetlen teljes értékűre.
Ahhoz jobban kellene tudni ómagyarul, talán azon a nyelven működne, mert az újmagyart nagyon nem állja, az tuti!

Tehetetlen Dodó 2011.04.11. 13:45:29

@Bell & Sebastian: Hát márággyunk inkább áz újmágyárnál, tezsvír!

devuscka 2011.04.11. 14:13:55

@osborne:
Talán az BM inge is? Magára vette?

osborne 2011.04.11. 14:26:05

@devuscka: Valamennyire biztos. Hajlamosak többnek gondolni magukat az index posztolói mondjuk a mandiénál az olvasottság miatt. Tévednek :)

'Szegény srác, teljesen összecsúszhatott nála, hogy most akkor mi a munka, mi nem munka, mi a közpénz, mi a magánszféra. Reméljük majd kormányváltás után megint helyükre kerülnek a dolgok. Na de a 12:20:56-os kommentért már megérte megírni a postot!'

bedemarton.tumblr.com/post/4520031888/azt-irja-az-orban-viktor-internetes-megjeleneseert

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.11. 14:58:17

Áhoj! Kötelező darab! Jancsó és Tarr interjú:

"Hogy gondolkodnak-e azok akik a változást csinálják, azt nem lehet biztosan tudni,
lehet, hogy nem is szoktak olvasni a történelem könyveket, meg tapasztalatok is nem oan nem oan bővek,
ha ez tudják, hogy mi ez...

...És nem mai keletű, az hogy ez így van. Sose felejtem el, hogy amikor az első zsidó törvény megszületett akkor elég neves magyar személyiségek írtak egy tiltakozást ellene, és mintha ott se lettek volna…"

www.youtube.com/watch?v=77_hKNETuYM&feature=player_embedded#at=85

devuscka 2011.04.11. 15:06:17

@osborne:
Ők azok a "balliberális véleménymonopóliumok" akiket "a fortélyos ízléskényszer igazgat". Így azt hiszik ők maguk a 'vélemény'.
Ahogyan azt Borókai írta a HV.ben. (hetivalasz.hu/jegyzet/uj-rend-36577/)

osborne 2011.04.11. 15:27:54

@devuscka:

A legjobb, hogy megmondásaik mindig utolérik őket, itt van rögtön Békesi örökérvényűje is: "A legrosszabb Gyurcsány is jobb, mint a legjobb Orbán"

osborne 2011.04.11. 15:36:11

@gloire: A legjobb fej a videón a kutya, rájuk sem bagózik :D

devuscka 2011.04.11. 15:46:49

@osborne:

Mostanában az a gyanúm, hogy egy rendszer szerint elosztva szólalnak meg a 'véleményformálók', vagy 'nagyot' mondók. Minden napra egy-egy. Ez lehet a gyurcsányi forgatókönyve, hogy Orbán mindennapját megkeserítik?

Bell & Sebastian 2011.04.11. 15:58:47

@gloire: Jancsó vajon nézett tükörbe? Hogy nem sül le a bőr a pofájáról az ilyennek? Tömegek tudatlanságban tartása, mint jobbos fémjel, mi? Anyád, te kommancs!

devuscka 2011.04.11. 16:24:24

Nézi valaki a parlamenti közvetítést? Nagyon kemény szóváltás volt most az Orbán és a Varjú között a parlamentben az azonnali kérdésekben. :-)
videotar.mtv.hu/Videok/2007/04/12/23/m2.aspx
Remélem fent lesz valahol.

osborne 2011.04.11. 16:50:45

@devuscka: Az így is jóval keserűbb a szokásosnál a Pojáca elkúrása miatt.

(Egyébként az lehetett a terve Ferinek, hogy ő majd minden héten kérdez a Házban de rászólhattak a régi elvtársak, az még mindig túl korai és hagyja élni a Házmestert egy ideig. Így maradt a napi facebook, a kétnapi médiaszereplések, a Charta tüntik és a hálózat bel-külföldi instruálása.)

devuscka 2011.04.11. 17:03:43

@osborne:
Hát nem ártana átgondolniuk ezt Feri szerepét.
(jó példa erre Gyurcsány Ferenc, akit 2010 végén a megkérdezettek 57 százaléka utasított el, 2011 márciusában ismét 65 százalék.
Aktivizálódásával tehát népszerűtlensége is új erőre kapott.
gondola.hu/cikkek/75961-Gyurcsany_egyre_nepszerutlenebb.html)

Olyanok mint a bamba tehén. Csak bőgnek és bámulnak bambán. Nem fogják fel amit mondanak nekik. Erre nagyon jó példa volt most is a Varjú/Orbán csörte, és párperce is volt egy Kovács/Orbán pengeváltás. Egyszerűen képtelenek értelmesen gondolkodni, és értelmezni a szavakat.
(egész élvezetes most a közvetítés)

devuscka 2011.04.11. 18:21:36

@eN: Bajnaihoz: azt szeretik elfelejteni az emberek, hogy 2007-2008.-ig önkormányzati és területfejlesztési minisztere , 2008-2009-ápr. ig fejlesztési és gazdasági minisztere volt Gyurcsánynak, majd ezután lett 2009. ápr.-tól miniszterelnök.
Gyakorlatilag komoly felelőssége van az önkormányzatok eladósodásában, és az egész ország gazdasági lecsúszásában.(Lamperth Mónikától vette át gazd-i minisztériumot) Annyira simulékony kívülről. Ezért is tartom veszélyesnek.

Sebastian Knight 2011.04.11. 18:58:00

@Loxon: Köszönet.
'Szanátana dharma, az örök törvény' (Baktay, 1936) - Örülök, hogy jól súgott a megérzésem (ránézésre nem tűnt "ezo-ponyvának").

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.11. 19:56:58

azért azt ne felejtsük, hogy nyiku rendes fiatalemberként indult! :)

'Jancsó múltját Zágoni Sándor népművész mondta el egy interjúban, amely Jancsó: zsidó fattyaknak itt nincs helyük címen jelent meg a Demokratában 1996 júniusában. Zágoni elmondta, Jancsó életrajzában hazudott: sohasem volt regős cserkész, mint állította, hanem a HÖKK, a Honvédcserkész Őrvezetők Kiképző Keretének egyik vezetője volt, ahol Zágoni egyszerű cserkész volt. Csak akkor még, ott a kolozsvári HÖKK-ben, Jancsó Nyikuként ismerték. Jancsó soha nem kért helyreigazítást a Demokratától, és sehol nem említette, hogy amit Zágoni mondott, nem igaz és hogy nem lelkesedett a zsidótörvényért.'

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.11. 20:13:14

@Grift: Ez érdekes, bár kiscsóka volt ő még akkor. Engem mindenesetre meglepett, hogy mennyire bután, nehézkesen fejezik ki magukat, és mekkora butaságokat beszélnek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.11. 20:29:04

@gloire: ja, és a történet annyi volt, hogy a kis nyiku valamelyik cserkésztársát, aki zsidó volt, kizavarta a cserkészgyűlésről a zsidó fattyaknak itt nincs helyük kiáltással. biztos dezsőbácsit is olvasott a beste!

tewton 2011.04.11. 20:47:46

@Tehetetlen Dodó:
ez a szöveg angolul majdnem teljesenjól énekelhető a zörömóda dallamára. egy szótagot kell csak kihagyni :)

@gloire:
"elég neves magyar személyiségek írtak egy tiltakozást ellene"
bibó úgy emlékszem, kimaradt belőle. nem akart mispóhe-közelinek látszani, se belemászni abba a korabeli kartázásba.

tewton 2011.04.11. 20:51:14

@Grift:
"a HÖKK, a Honvédcserkész Őrvezetők Kiképző Keretének egyik vezetője volt,"

szóval a vén libsi trottyer gárdista volt fiatalkorában?
ráadésul fegyverhez is juthatott?! :)

osborne 2011.04.11. 21:17:02

Őrült vinszentéknél eRGé lett a nap sztárja és a bekattant
lakcímközlő Jótündi megint a wécén írta a bejegyzését :)

"Nincs itt semmi, csak egy kis szarszag, ahogy Hrabal mondaná."

orulunkvincent.blog.hu/2011/04/11/kulturkampf_az_alkotmanyban

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.11. 21:31:18

@osborne: tavaly tavasszal voltam bátor mondani, hogy szeretnének Kulturkampfot, de nem lesz. Nem is lett.

tewton 2011.04.11. 21:42:32

ma találkoztam egy libsi filmrendező (vagymi) ismerőssel.
azzal nyitott (nagyária volt), hogy a konzervativoknak mindent egy l-lel kell írniuk mostantól.
nem akartam tovább spannolni a vérnyomását azzal, hogy rákérdezek, mi ez a grammár-náci megközelítés, mi ez az elitista és kirekesztő hozzáállás a nyelvtani hibákhoz.

osborne 2011.04.11. 23:25:27

@tölgy: JT is nagyon szerette volna, így maradt neki a hozzáillő szarszagozás.

@Tehetetlen Dodó: lol, erre nem is emlékeztem. Kinga néni közben paffra esett:

index.hu/kulfold/2011/04/11/nem_vettek_napirenre_brusszelben_a_magyar_alkotmanyt/

osborne 2011.04.11. 23:37:22

@tewton: megnyugtathatta volna, hogy a libbant továbbra is egy l marad :)

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.12. 00:11:48

@devuscka:

köszönöm, ez többszörösen is témánkba vágott:

www.angelfire.com/realm3/hmult1/cikkek/zsbolsev1.htm

"Néhány héten belül Kun Béla és barátai fölforgatták Magyarországon az ősi rendet és látható volt, hogy a Duna partján egy új Jeruzsálem épült Marx Károly elméjének szüleményéből és a zsidók keze által ősi tanokon alapulva. Az évszázados messiási álom egy ideális városról, ahol nincs se szegény, se gazdag, ahol tökéletes igazságszolgáltatás és egyenlőség kormányoz, a Galíciai kulturálatlan zsidók figyelik a holdfényes éjszakában az eget keresve a Messiás érkezésének jeleit. Trocki, Kun Béla és mások erről álmodoztak. De mivel fárasztó volt arra az Istenre várni, aki sohasem jött le az égből, lehozták őt a földre. A gyakorlat azt mutatta, hogy ősi prófétáik jobban tették, hogy a felhőkben hagyták Istenüket. . "

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.12. 00:13:36

@Tehetetlen Dodó:

Disraelit szokás elsőnek nevezni, de én mérget vennék rá, hogy Palmerston zsidó volt és korábban se zárnám ki.

Pizsamás Forradalmár 2011.04.12. 08:01:52

@osborne:

JT, hm, nagyon megsértődött, hogy a frankfurti bálványait RG a szájára vette. A Nagy Teoretikusokat, ha! Egyébként rezsimszolga az, aki mondja, ezt átadná JT-nek?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.12. 09:29:01

@devuscka:

Tanulságos még a szöveg legeleje is:

"Bernard Lazare:

"Az 1830-ban kezdődött második forradalmi periódus alatt még szenvedélyesebbek voltak mint az első alatt. Továbbá közvetlenül is érdekelve voltak, mert a legtöbb európai országban nem voltak meg a teljes polgárjogaik. Még azok is közöttük, akik természetüknél vagy egyéb józan okokból kifolyólag nem voltak forradalmárok, önérdekből azokká lettek, és ha a liberalizmus érdekében tevékenykedtek, akkor magukért dolgoztak. Nem kétséges, hogy aranyuk, energiájuk és képességeik támogatták és segítették az európai forradalmat. "

Meglepő, hogy amennyire közhelyes a kicsit is tájékozott emberek számára, hogy mennyire folyamatosság van a nálunk, a lengyeleknél és sok hylen "nemzeti szenteknek" tartott "hősök" "szabadságharcai" és a bolsevizmus között, és mennyire a zsidóság állt ezek mögött, annyira képtelen ezt felfogni a szélesebb (hazafias) közvélemény...

Én is foglalkoztam a kérdéssel a blogomon, meg a Teakörben is voltak már korábban jó írások erről.
írtam, hogy az itt említet 1830-as forradalmi hullám lengyel kiadásában, ahol Bem "apó" feltűnt, a végsőkig kitartó hősök számára pentagramot ábrázoló érdemrendet alapítottak. Kosciuszko, a "nemzeti hős", mint a felkelés fővezére nagypecsétje eleinte "Hirám Szentélyét" ábrázolta!!!
PiŁsudski , mint a Lengyel Szocialista Párt Forradalmi Frakciójának vezetője és a Robotnyik c. újság szerkesztője postavonatokat és hasonlókat rabolt, mint elvtársai, Sztálinék.

Hazafiak nagyon dühösek tudnak lenni, ha rámutatok, hogy Kossuth, Petőfi, Arany és mások a bolsevizmus e korai fázisához tartoztak, ahol a vörös zászlókat még nemzeti trikolóok alá rejtették taktikai okból, bár az ötágú csillag és Petőfi verseinek vörös zászlaja már ott volt és a bolsevik kivégzőbrigádok kínzásainak ígérete is ott volt Petőfi veszett forradalmi verseiben, vagy az "Ifjú Magyarország" forradalmi esztétikai programjában is:
"Nyaktiló legyen a lap, mi alatt a silányság vérig kínoztassék, habár a revolutiók néhai vadságával is."

Egyenes az út a párizsi nyaktilóktól Lamberg meglincselésén, Zichy gyémántjainak rablógyilkosain, Petőfi szadista fantáziáin át a fenti cikkben említett bolsevik, vagy hazai Szamuely-hóhérok tetteiig.
Mind elvtársak.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.12. 09:40:27

@osborne: érdekes, hogy az IRL adatokkal való szórakozás JT és a kurucok kedvenc fogása. Hm, mire gondoljunk?

Amúgy ergé ekézésében van egy árulkodó elszólás: a frankfurti szentek basztatását a honi libsi értelmiséggel történő leszámolással kapcsolja össze. A frankfurti szentek azonban kurvára nem voltak libik, ha ezt mondja Horkheimerre, mondjuk, az ott helyben leradikalzálja az arcát. Ez a kapcsolással JT kollega elfogadja, amit mink mindig is tudtunk, hogy a Lukcsá-isi és ovi nem libi, csak úgy 1988-89 táján vették magukhoz ezt a maszkot. Lukácsisták messianisztikus ballerek voltak és maradtak. (Bal =/= demokrata, egalitárius).
A másik lehetőség, hogy az őrültvinszent zsidózott, amikor a frankfurtiakhoz kapcsolta helleréket. Én elhatárolódom tőlük, mindenesetre.

Tehetetlen Dodó 2011.04.12. 09:52:10

@osborne: Ez a kócos némber még hitványabb, mint az apja.
De szeláví: Bástya elvtársat már meg sem akarják ölni?!

devuscka 2011.04.12. 10:27:02

@ArmaGeddon Bácsi:
Jó kis tanulmány.
""A magyarországi zsidóságnak igenis tudnia kell, hogy ki az ellensége, de azt is tudnia kell, ki az ellensége saját soraiban. Egyszer már végre tisztázni kell, hogy 1942-44-BEN a zsidóságot a vezető gazdasági pozíciókban ülő nagy zsidók
dobták oda koncul, persze, csak utólag derül ki, hogy hiába, mert saját magukat is csak ritkán sikerült ezzel megmenteni. És 1945 után megint a zsidóság egy része, amelyik hatalomra került, s a kommunistákat szolgálta s ebben túlment minden elképzelhető határon. "

devuscka 2011.04.12. 10:36:54

@Arma Gedeon2:
"annyira képtelen ezt felfogni a szélesebb (hazafias) közvélemény" - ennek sok oka van. Az elhallgatáson, elferdítésen és meg nem nevezésen túl, az, hogy nem ismerik meg/fel/, kik a képviselői ennek a vonalnak. Sok a rejtőzködő, sőt ismerek olyan családot, ahol 'csak' a rendszerváltás után fedezte fel,hogy ehhez a közösséghez tartozik.(szülők elhallgatták) A múlt század elején még ez annyira nyilvánvaló és természetesvolt. Mindenki tudta a másikról, ki milyen felekezethez tartozik. Az iskolákban is nyilvántartották.

Bell & Sebastian 2011.04.12. 10:59:24

Tölgy!
Helytálló feltevésnek tűnik, hogy Vinszent és Kuruc két fej ugyanazon testen.
Egy éve -kétszer is- magyaráztam, hogy a leghosszabban túlélni akaró játékos csak pirosra/feketére tehet egyszerre, a lényeg az, hogy számra, csoportra nem, nullára meg végképp - a játékelmélet szerint.
Mindkétszer elengedte a füle mellett, így helyeslésnek vettem. :)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.12. 11:04:07

@devuscka:
én nem elsősorban a zsidókérdésre hegyeztem ki a mondanivalót, bár világos, hogy a forradalmi trend végig kezdettől zsidó irányjtású. Hanem, hogy olyanok lelkesednek "nemzeti hőseinkért", akik pl. utáljék a bolsikat. Pl. sokan próbálnak egyszerre rajongani a szentkoronáért és Kossuthért, aki kidobta azt a címerből, de azért a fejére próbálgatta, majd elásta a török határon és ott hagyta rohadni évekig...

A zsidók közül rengeteg volt rejtőzködő évszázadok óta, pl. a frankista vonulat meghatározó a lengyel elitben, de a brit és magyar stb. arisztokrácia eltitkoszsidósodása is látványos. Nem mindig titkos, az igaz.

"Egyszer már végre tisztázni kell, hogy 1942-44-BEN a zsidóságot a vezető gazdasági pozíciókban ülő nagy zsidók
dobták oda koncul, persze, csak utólag derül ki, hogy hiába, mert saját magukat is csak ritkán sikerült ezzel megmenteni."

Ezt pontosítani kell: az egészen nagykutyák dobták őket oda, akiket semi nem fenyegetett ( a Wall Streeten, stb), de azt hiszem, még a hazai nagykutyák túlnyomó része is megmenekült.
Meg a náci vezérkar zsidói se a "gázkamráktól" kellett féljenek, bár talán Loxon morogni fog...

devuscka 2011.04.12. 11:32:06

@Arma Gedeon2:
Értem.
"Hanem, hogy olyanok lelkesednek "nemzeti hőseinkért", akik pl. utáljék a bolsikat." - érdekes/érdekel/ a felvetés amit felhozott itt.
"Hazafiak nagyon dühösek tudnak lenni, ha rámutatok, hogy Kossuth, Petőfi, Arany és mások a bolsevizmus e korai fázisához tartoztak, ahol a vörös zászlókat még nemzeti trikolóok alá rejtették taktikai okból," - ezzel szemben 'fenntartásaim' lennének, nem érzem ezt a 'bolsevizmushoz' való kapcsolódást igazolhatónak(ismeret hiány is lehet?) csak sajnos most nincs időm tanulmányozni a blogjában kifejtetteket, ezért nem akarok belemenni olyan kérdés be, amiről nem ismerem az álláspontját, érveit..(majd megpróbálom bepótolni-kimentettem magamnak :-)

devuscka 2011.04.12. 11:35:48

@Bell & Sebastian:
nincs valami közük a megszűnt 'matulá'hoz?
www.matula.hu/index.php?section=main

Bell & Sebastian 2011.04.12. 12:34:11

@devuscka: Pár számom van, de papír alapon. Bede -fanoknak ez kötelező darab:
www.matula.hu/index.php?section=article&rel=52&id=629

Kérdésre válaszolva, az igen esélyesebb, mint a nem. Ahhoz a hálózathoz kötném inkább, amelyik eddig az összes disznóságot kifundálta. A Kurucot mindig is légypapírnak gondoltam, modern Hofi -projektnek, szelepnek a nemzet seggén, hullámzó igazság -faktorral.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.12. 12:43:42

@devuscka:
Bajnai nem volt olyan nagyon reflektorfényben miniszterként, így aztán a közvéleményben is nehéz a Gyurcsány-korszakhoz kötni, a rövid kormányzása sokkal erősebb emlék. Akkor pedig nem csinált semmi különösebben zűröset, csak nekilátott az ól kiganajozásának (amiért a szocialisták még hálásak is neki). Könnyen lehet, hogy 2014-ben szívesen lenne Orbán kihívója, de ez Gyurcsányt biztosan nem tölti el felhőtlen örömmel.

eN 2011.04.12. 12:54:54

@tölgy: pedig igény az lenne rá mindkét oldalon :)

Bell & Sebastian 2011.04.12. 12:57:00

@TuRuL_2k2: Túlértékeled helytartói szerepében, akkora stressz volt rajta, hogy gyakorlatilag folyamatos delíriumban volt egy évig. Centralizálta a pénzszórást és sápszedést, feltöltötte a kasszákat, gyeplőt a lovak közé, oszt' kreatív könyvelés. hajrá! Ő a bármire tökéletesen alkalmatlan samesz, annak viszont kiváló.
Aki ezt nem látja, az ne nagyon emlegesse, mert könnyen visszakaphatja a londoni Rothschildot, ugyanis az alá tartozunk.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.12. 13:07:52

@eN: neeem.
Kampf nagyjából egyenlő erők esetében lehet.
Mivel nálunk a kultúra államosított volt és maradt, az erősebb kutya baszik, ha épp kedve van. Nincs harc. Minek?
A ballibbant értelmiséget a megszálló hadsereg helyezte hatalmi helyzetbe, intézmények élére, gate-keepereknek, kitolni is államhatalommal lehet onnan őket. AZ meg most éppen van.

eN 2011.04.12. 13:21:21

@TuRuL_2k2: na ne mentegessük a Libaszerelőt, kérem. Az ő szerepe falazás volt a maradék pénz lenyulásához, amit szépen teljesített. Közben meg emlegette az adókat, költötte az imf pénzét, ahogy előírták neki. Plusz adott még ~1.5 évet a szoci bűncselekmények elkövetőinek, ezért biztos sokan hálásak.

eN 2011.04.12. 13:41:39

@tölgy: ha nem, hát nem

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.12. 13:49:10

@TuRuL_2k2:

a mandarinpártnak látom meg van a jelöltje. gratulálok!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.12. 13:50:04

nol.hu/kulfold/parizs_szerint_a_nato_hagyja_gyozni_kadhafit

tényleg, mit szólnak az urak, akik rendre összespriccelték a nadrágjukat "az arab forradalomtól" , van, volt olyan? :)

eN 2011.04.12. 13:53:36

@eN: az adókat én emlegetem (és soha nem fogom nekik megbocsájtani), a libás emelgette, emelte.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.12. 13:59:52

@Grift:

Megmozdult az izraeli rokonság a védelmében...
Komolyan gondolom.

osborne 2011.04.12. 14:00:36

Annyit emlegetik, meg is jelent a Szerelő, újraépítése elkezdődött:

Keményen dolgozott a magyar uniós elnökség az Euró plusz paktumért, és sikerre is vitte a kezdeményezést - mondta Bajnai Gordon

hvg.hu/itthon/20110412_EU_elnokseg_Unio_euro

Tündér_Lala 2011.04.12. 14:01:02

@tölgy: Valami olyasmit érzékelek, hogy olyan erős volt a ballibbant túlhatalom, hogy a másod- harmadvonalban sincsennek jobbos jelöltek a kultúrában. Nem lehet véletlen, hogy pld. a Nemzeti élére kivülről jött emberben kell gondolkodni (Vidákovics).
Ha tévedek szóljanak.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.12. 14:08:30

@devuscka:

indulásnak javaslom ezt:

kitalaltujkor.blogspot.com/2011/01/hamis-tortenelem-hamis-nemzeti-hosok.html

és hogy dicsérjük az egyik bloggazdát, ezeket, az én kommentemmel:

konzervativok.blogspot.com/2010/02/quis-egy-kulonos-terkep.html

"Quis — egy különös térkép" A "János vitéz" egy rejtjelezett szabadkőműves beavatási allegória lenne???

konzervativok.blogspot.com/2010/03/fuzfapoeta-bolsevik-forradalma-es.html
"A fűzfapoéta bolsevik forradalma és a nagyszombati remete" - Petőfi borzalmas forradalmi rímfaragmányai, melyeknek nem esztétikai színvonala a legfelháborítóbb...

konzervativok.blogspot.com/2008/07/postcska-az-gynevezett-bks-marx-kp-eltt.html
"Postácska az úgynevezett "békés Marx"-kép előtt ál(mo)dozókhoz" A Kommunista Kiáltványból kiderül, a polgári forradalmak csak a későbbi proletárforradalom, a polgárság kiirtásának előkészítői. "a ... polgári forradalom tehát csak egy proletárforradalom közvetlen előjátéka lehet." "a kommunisták mindenütt támogatnak a fennálló társadalmi és politikai állapotokkal szembeforduló minden forradalmi mozgalmat." "Nyíltan kijelentik, hogy céljaik csakis minden eddigi társadalmi rend erőszakos megdöntésével érhetők el. Reszkessenek az uralkodó osztályok egy kommunista forradalomtól. " Akik ezt nem tudva indultak forradalmi harcba 1848-ban, lehettek hasznos idióták, de hogy ma, az események ismeretében "hazafiak" még mindig Petőfiket ünnepelnek??? És vajon Petőfi olyan naív volt-e...

eN 2011.04.12. 14:29:19

@Grift: erre csak azt tudom mondani, hogy ha a franciáknak kellett a háború, akkor szálljanak partra és harcoljanak. nato tagok egyáltalán?

eN 2011.04.12. 15:13:13

@eN: mindenesetre az olajáron jót lehetett kaszálni, ez biztos megérte valakinek.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.12. 15:19:47

@TuRuL_2k2: Bajnai hihetetlen genny beszédeket tartott a parlamentben (is). Személy szerint úgy gondolom, hogy veszélyesebb, mint Gyurcsány. „Demokratikus tűz és vas.”

Tehetetlen Dodó 2011.04.12. 15:52:46

@osborne: Váljék egészségére!

Tehetetlen Dodó 2011.04.12. 15:55:19

@Loxon: Biztos, hogy sokkal veszélyesebb alak rejtőzik az ártatlanul pillogó szemecskék mögött.
A lelkiismerettel való viszonyáról és üzleti tisztességéről kiválóan árulkodik például a Hajdú-bét ügy, hogy mást ne említsünk.

Tehetetlen Dodó 2011.04.12. 15:56:53

@osborne: Tulajdonképpen Schiller is beugrott: "die Damen in schönem Kranz"...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.12. 15:57:22

„Őrült” Arma Gedeon barátunknak igaza lett, már a japán kormány is elismeri, hogy Fukusima egy Csernobil 2. Azt is érzik, hogy kezdhetnek bocsánatot kérni, amiért az elején eljelentéktelenítették a problémát. (Egyébként megdöbbentő, de majdnem szakasztott ugyanúgy, mint a Szovjetunió. Talán csak azért nem pont ugyanaz a helyzet, mert ezt a dolgot nem lehetett eltitkolni.)

Én annyit hozzátennék, hogy a „szerencsétlenségnek” (tulajdonképpen felelőtlen bűntettről van szó) láthatólag távolról sincs még vége. Tehát a katasztrófa _nagyobb_, mint a csernobili.

Tomcat nem lesz büszke erre a cikkére:
www.bombahir.hu/bombagyar/robban-vagy-nem-robban
Mert lehet bár, hogy a reaktor nem robban (ámbár, várjuk ki a végét, de valóban, ), de ettől még a szennyezés és a veszély épp olyan óriási.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.12. 16:00:08

@Tehetetlen Dodó: @osborne: Bajnai személyében egy alamuszi és gátlástalan emberről van szó. Gátlástalanabbról, mint Gyurcsány.

Csak egyetlen példaként álljon itt ez az elképesztő beszéd:
www.youtube.com/watch?v=Uzu8SJs3xwI

Én nyomát sem látom ártatlanságnak.

Tehetetlen Dodó 2011.04.12. 16:06:40

@Loxon: Én is így vélem.
Fletó nem normális, éppen ezért még valami emberit is lehet benne találni, sokszor maga is elhiszi a sok hülyeséget, amit éppen beszél.
Az a másik, az nem, az nagyon sötét.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.12. 17:14:36

bajnai ugyanaz mint gyurcsány, mínusz elmebetegség. ami gyurcsányt sebezhetővé, aztán semmivé tette, teszi.
a mandarinpárt meg elmegy a kurvaanyjába!

Tündér_Lala 2011.04.12. 17:16:27

@Loxon: @Tehetetlen Dodó: Az egyik kutya, a másik eb.
Fletóból számítsák le, az Apró klán kapcsolat rendszerét, titkos szolgálati potenciáját. Valószínűleg azért nem tudnak vele mit kezdeni máig, mert az egész pártvezetést a markukban tartják.
Gordonunk egy gátlástalan kiszolgáló ember.(Az információk szerint családi vonás.) Végrehajtja gazdái utasításai, védi érdekeiket, ha földönfutóvá kell tennie ezreket is, a pénzért. Pénze pedig idegeneknek van. Ezt csinálta az üzleti életben és ezért került a kormányba is. Szerintem csak epizod szereplő, a nyomok eltűntetéséhez volt rá szükség.

Isten mentse meg ezt az országot tőlük.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.12. 18:42:04

@Tündér_Lala: a művészeket nincs szerencsém ismerni. Amelyik pályát látom, ott a Párt által megfuttatott "nagyok" kihalásával a maradék 30-60-as korosztályban bizony roppant gyenge a másod- és harmadvonaluk. Ezért visítanak.

A MMA történet nagyon fáj nekik. Az nem fájt, hogy 20 évig munka nélkül közplnzeket kapott a Szima, a MMA pedig semmit. Az objektív index meg lehozz a Szima torz változatát.
index.hu/belfold/2011/04/12/makoveczek_lenyultak_az_allami_akademia_nevet/

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.12. 18:48:38

@eN:
Persze, az MSZP hálás neki a viszonylag rendezett visszavonulásért.
Viszont az a Fidesznek sem lehetett ellenére, hogy nem rá maradt a 13. havi nyugdíj & néhány hasonló népboldogító intézmény eltörlése.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.12. 18:53:36

@TuRuL_2k2:
csak arra gondoltam, hogy van egy olyan érzésem, hogy tik szeretitek ezt a jóembert. hogy el tudjátok képzelni a falangista cigányszaddam helyett egy konzervnek mondott valami élén.
a mandarinpárttal való azonosulásodat jelenti a számonkérő kérdésed? :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.12. 19:19:37

@TuRuL_2k2: az lenne a kérdésem, hogy miként nevezné azt a politikai figurát, aki egy külföldi hatalmi központ utasításait hajtja végre és egyáltalán nem kíván megfelelni a bennszülöttek elvárásainak, sőt ezt a tudtukra is adja?
Az ilyen politikai szereplő mennyiben egyeztethető össze a ballib demokrata eszményekkel, és ha nem, akkor kik a képmutatók?

Sebastian Knight 2011.04.12. 19:29:03

"Besokallt a belügyminiszter - Visszaállítanák a határellenőrzést
Schengen vége?

Az olaszországi menekülthelyzet miatt a bajor belügyminiszter visszaállítaná a határellenőrzést a német-osztrák határon."

hetivalasz.hu/vilag/schengen-vege-36916/

osborne 2011.04.12. 20:34:45

@Loxon:

Érdemes megnézni BG angol wikilapját és végigfutni az 1 forintért elvállalt miniszterelnöksége alatt hol és kiknél is fordult meg. Sokat elárul arról is, mennyivel kiépültebb a netwörkje a honi poszkommereknek a nagyvilágban.

en.wikipedia.org/wiki/Gordon_Bajnai

ps: ja és 'nincsenek politikai ambíciói' :)

Olyan 90%-ra veszem most, hogy ő fog indulni Orbán ellen 2012-ben.

eN 2011.04.12. 21:03:12

@osborne: Annyit 2012-zött Vona, hogy már megragadt a köztudatban?

tewton 2011.04.12. 21:05:13

@Sebastian Knight:
nem figyeltem. létrejött a nagynémet egység? hatarallenorzes a nemet-osztrak -- olasz határon?

Sebastian Knight 2011.04.12. 21:13:06

"Új turisztikai iparág, az >>eurabian szafari<< honosodott meg Nyugat-Európában. A kalandra vágyókat nem utazási irodák, hanem biztonsági cégek csalogatják az európai arabnegyedek általában egy órára tervezett városnézésére.

A túra rövid, de annál alaposabb felkészítéssel kezdődik: a vezetők ismertetik, hogy vészhelyzet esetén mit kell tenni, és kijelölik a menekülési útvonalakat is.

Molenbeekben, Brüsszel egyik elővárosában - alig néhány kilométerre az Európai Unió csillogó üvegpalotájától - egy belga cég is arra szakosodott, hogy az odalátogatóknak megmutatja az arab negyedet. A muszlimok által lakott városrész szélén a kisbusz megáll - a belsőbb részeken erről már szó sem lehet -, és az utasok néhány gyors fényképet készítenek, bizonyságul vállalkozó kedvükre. Fontos, hogy a jármű beilleszkedjen környezetébe, ütött-kopott legyen, és helyi sofőr vezesse, aki, ha baj van, tudja, merre érhető el a legközelebbi biztonságos környék.

Franciaországban a hatóságok 751 olyan >>érzékeny zónát<< jelöltek ki, ahová nem tanácsos az európaiaknak betenni a lábukat, mert bűncselekmény áldozatává válhatnak. A kommentárok szerint ezekre a városnegyedekre - némi túlzással - nem terjed ki az állam jogköre. Ide a rendőrség is csak rohamfelszerelésben megy be, a mentők és tűzoltók megállnak a muszlim kerületek határában, és bevárják az erősítést. Hasonló a helyzet a többi nyugat-európai országban is. Államok jöttek létre az államokban a maguk sajátos jogrendjével, szokásaival."

hetivalasz.hu/vilag/exodus-36226/

Sebastian Knight 2011.04.12. 21:24:15

@tewton:
"A bajor belügyminiszter, Joachim Hermann pedig egyenesen arról beszélt, hogy amennyiben Olaszország vízumot ad a menekülteknek - amellyel azok három hónapon át szabadon tartózkodhatnak az unión belül -, a bajorok újra bevezetnék a határellenőrzést Ausztria felé és az Olaszországból érkező repülőgépek vonatkozásában."

Nem nagyobb egységet, hanem nagyobb széttagoltságot mutat a kép.

Bell & Sebastian 2011.04.12. 21:58:46

Boldogabb időkben licitáltak volna rá különböző városállamok, hogy nyilvánosan fellógathassák a főtéren a vasárnapi nagymise után, dobszóra.

Ámbár, ha követtük volna ezt a régi, jó olasz szokást, hamar félárva-sorsra jut, ugyanis apuci még nála is hírhedettebb gonosztevő volt ebben a térségben.

Az egy emlékezetes jelenet volt, amikor részegen óbégatott a pincesoron, hogy miniszterelnök lettem, erre leköpte a bátor, ellenálló, korcsmáros haverom, szemtől-szembe. Áldassék a neve érte!

Ez a lény egy óriási nulla, emberileg. Bérgyilkos, minden erkölcsi gátlás nélkül.

osborne 2011.04.12. 22:26:33

@Bell & Sebastian: Bajnaira gondol? Ez is egy érdekesség a múltból:

"Idealisták voltunk, ki volt akkor realista?" - idézi fel a múltat a Bajnai-féle társaság egyik tagja, Schiffer András, aki ma a Védegylet és a Társaság a Szabadságjogokért ügyvédje. Schiffer konkrét példát is mond: egy 1989-es KISZ-kongresszuson három ember szólalt fel azért, hogy a kommunista ifjúsági szövetség óriási vagyonát (táborok, üdülők stb.) "az utolsó szögig társadalmasítsák", vagyis osszák szét: Bajnai, Gyurcsány és ő.

www.origo.hu/itthon/20060726bajnaiportre.html

Bell & Sebastian 2011.04.12. 22:52:46

@osborne: Nem, az elhárításra elsősorban (nincs név), csak utána Gyurira. :)))
Azért az vérciki, hogy pár főfidesznyik is kollaborált vele, védendő a saját beruházásai forrásoldalát.

A szétosztást nyilván úgy értették, hogy egymásközt. Ezzel a Schifferrel meg úgy vagyok, mint a kutya a bolygó lélekkel, megérzem a Sátánt és felborzolódik a..., na mindegy, egyezzünk ki Gänsehaut -ban.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.12. 23:22:26

@tölgy:

"miként nevezné azt a politikai figurát, aki egy külföldi hatalmi központ utasításait hajtja végre és egyáltalán nem kíván megfelelni a bennszülöttek elvárásainak, sőt ezt a tudtukra is adja?
Az ilyen politikai szereplő mennyiben egyeztethető össze a ballib demokrata eszményekkel,"

Teljes mértékben. Erről szólnak a ballib demokrata eszmények. Mucsát Europaizálni kell!!!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.12. 23:26:45

@tölgy:

"A MMA történet nagyon fáj nekik. Az nem fájt, hogy 20 évig munka nélkül közplnzeket kapott a Szima, a MMA pedig semmit. Az objektív index meg lehozz a Szima torz változatát.
index.hu/belfold/2011/04/12/makoveczek_lenyultak_az_allami_akademia_nevet/"

Biztos van ebben is valami, eszembe sincs vitatni, hogy a SZIMA is egy sóhivatal, sőt..., de ne szaladjunk előre.
Emlékeztet a helyzet valami ilyesmire:

mek.niif.hu/03100/03157/03157.htm
"II. József 1782. április 8-án feloszlatta az udvari cenzúra-bizottságot és lecsökkentett létszámú cenzorgárdát a tanulmányi bizottság keretei közé helyezte át. Ezzel megtörtént - Kosáry Domokos találó megfigyelésével szólva - az a változás, hogy a korábbi jezsuita cenzúra helyét a szabadkőműves cenzúra vette át."

Az Akadémia definíció szerint, alapítása óta egy szabadkőműves fészek, azonban most egy konkurens vakolócsapat vette át a művészet feletti uralmat a Szárnyas Piramisok Építőmesterének vezetésével...

Bell & Sebastian 2011.04.13. 00:00:37

@Arma Gedeon2: Tölgyet távollétében én helyettesítem. Mi a kérdés veleje?
Mert Hiram csak egy van -jól tudhassa- így az ő népe is oszthatatlan, tulajdonképpen.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.13. 00:14:34

@Bell & Sebastian:

Nem olvasol páholy-közleményeket, amikben elismerik, vagy megtagadják valamilyen páholy "szabályosságát"... Ütik egymást, ahol érik. A lényeg, hogy ennyi a választék: hogy a hazai művészeti élet feletti kegyúri jogokat az A, vagy a B vakolócsapat kapja meg. Más területeken hasonló lehet a helyzet. Ma volt üzleti tárgyalásunk egy hazai megyeszékhelyi, szerény méretű cég embereivel. Céglogójuk egy erősen stilizált szárnyas napkorong... Az elsővel furcsán sikerült kezet fogni, csak utána kaptam észbe, hogy figyelhettem volna... (nem mélyedtem el nagyon a móüdszerekben)
Szülővárosom és hasonló környékbeli kisvárosok helyi adminisztratív és gazdasági elitje a módszerváltás óta eltelt időben lényegében teljesen vakoló lefedettségbe került. Odahaza nyíltan kitették a város bejáratához köztéri műalkotásnak a Rotary-logót, egy nagy fogaskereket.
Érdekesebb dolog, hogy a szocializmus idején is megvolt búvópatakként, de nem így, mint az USA déli részén és világszerte sokfelé, szinte kizárólagosan...

Bell & Sebastian 2011.04.13. 01:02:25

@Arma Gedeon2: Attyavilág! Ideje beszereznem még egy fóbiát, a meglévők mellé! :)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.13. 08:17:33

hirszerzo.hu/belfold/20110413_bajnai_gordon_new_york

"New Yorkba költözhet Bajnai Gordon
A Blikk információi szerint hamarosan New Yorkba költözik Bajnai Gordon; a volt kormányfő a Columbia Egyetemen lesz oktató."

devuscka 2011.04.13. 10:22:41

@Grift:
Szerintem félreérti Turult.
Nincs ebben semmi 'mandarin' párti jelöltség.
@TuRuL_2k2: @Loxon:
Bajnai egy nagyon gátlástalan figura. Az 'ártatlanság' nála negatívként használható. Semmi valós ártatlanság nincs benne, egy tudatos hatalomépítő, és ügyes manipulátor. Semmi nagyívű gesztusok, semmi harciasság. Mindent megígér, csendes szavak. (Valószínű az alaptermészete is ilyen lehet. Anno Medgyessy is ezzel verte meg Orbánt 2002-ben. Ahogy a mamám mondta: ő milyen kedves volt a vitán, ezért szimpatikus: pedig egy nagy 'nullát' mondott!)
Ugyanakkor céltudatos törtetés, és gazdagodás, mindenkin átlépés. (mindez olyan köntösben, hogy nehéz belekötni. Igazi 'fehérgalléros' bűnöző.

Biztosra veszem, hogy Őt fogják indítani.(nem a mandarinpárt)

"A DeDi gyorselemzése szerint Bajnai kínosan kerüli, hogy esetleges politikai visszatéréséről vagy terveiről beszéljen, de nyilvánvaló, hogy régi csapatát az alapítványon keresztül igyekszik egyben tartani, és van még igénye a megszólalásra.

"Ha azzal számolunk, hogy Bajnai Gordon Orbán Viktor lehetséges kihívójaként visszatér a magyar politikába, akkor egy ilyen külföldi időszak kétélű lehet" – mondta a Blikknek Juhász Attila, a Political Capital elemzője."
index.hu/belfold/2011/04/13/bajnai_gordon_amerikaba_koltozik/

2014 még messze van. Addigra 'kiképzik'. :-(
Egy helyen bukhat meg , Gyurcsány és az Apró-klán hiúságán.(szerintem)

devuscka 2011.04.13. 10:29:12

@Arma Gedeon2:
Köszönöm.
Ehhez még el kell olvasnom újra Lamartine-tól : A girondiak története-t.
(valamikor egy Dorozsmai vásáron sikerült szert tennem rá)
Úgy tudom Petőfi kedvenc könyve volt, így nagy hatással volt rá.

devuscka 2011.04.13. 10:39:07

@Bell & Sebastian:
a 'matulától' nekem a 'kedvencem' e kettő:

"Három borzalom a következõ húsz évbõl

Bede Márton - Milyen igazságtalanság már, hogy a mi generációnknak nem jutott semmi, amitõl rettegni lehet? Atomháború legfeljebb Indiában lesz, a hülye szakállas terroristáktól meg elég nehéz úgy megijedni, hogy kétévente sikerül felrobbantaniuk néhány tömegközlekedési eszközt. A baj tulajdonképpen nem is az, hogy Magyarországra ne leselkedne minden sötét sarokból egy rézfaszú bagoly, hanem hogy a rohadék kereskedelmi tévécsatornák csak azokkal a népbutító valóságsókkal foglalkoznak! Ha! A Matula Magazinról közismert, hogy minden piaci rést észrevesz, ezért MOST! CSAK NEKTEK! HÁROM SZÖRNYÛ DOLOG! MAGYARORSZÁG KÖVETKEZÕ HÚSZ ÉVE! "
matula.hu/index.php?section=article&rel=12&id=149

Úgy tűnik mindet megtesznek érte,hogy minden megvalósuljon? Részeket már láttunk, belőle.

és : "Lófasz a seggetekbe, Gabikám!
Merényi László - Szó szerint kilóg a lóláb: minden oka megvolt Demszky és Kuncze Gábornak arra, hogy mindenáron megmentsék Gergényi Pétert a bukástól. "
matula.hu/index.php?section=article&rel=51&id=618

-
Volt régen egy honlap:http://www.nagyajólét.hu címmel. Egy hihetetlen jó összefoglalás és Sok ismerősnek nyomtattam onnan, akiiknek nem volt lehetőségük tájékozódni, vagy nem vették a fáradságot.(így néhány oldal meg van) Ennek a 'gyűjteményét' keresem.

Google 2011.04.13. 12:21:01

Miután tegnap Jancsótól megtudtuk - Gloire jóvoltából -, hogy Sztálin egy jobboldali, konzervatív politikus volt (ha nem tudunk valakit lekommunistázni, akkor csinálunk a kommunistából konzervatívot, és kész is a rossz), valamint azt, hogy a szegény ember nem tud gondolkodni, ma azt halljuk, hogy az mti az index és az origo babérjaira tör:

"Az MTI ingyenessége súlyosan torzítja a piacot, ezt tiltott állami támogatásnak hívják - fogalmazott Braun Róbert, a Független Hírügynökség résztulajdonosa."

www.atv.hu/belfold/20110413_az_mti_az_index_es_az_origo_baberjaira_torne

Hát ezért aggódik Braun, aki, nem mellékesen, a független MNB kommunikációs akárkije is.

És ha annyira nincs összhang az MNB és a kormányzat között - és nincs, ez látszik -, miért nem történik már valami? Surányi jobban látja a problémákat:
www.atv.hu/belfold/20110412_suranyi_gyorgy

Sebastian Knight 2011.04.13. 13:01:18

"Lesújtó számok: Az orvosok fele eltűnt az országból
Vérelszívás

Demográfiai sokk az új EU-tagállamokban

"... Kelet-Európa retteg a hét éve fennálló blokád május elsejei megszüntetésétől. Okkal. Van olyan állam, amely máris elvesztette lakosságának tíz százalékát.
...
A legbiztosabb adat, hogy 2004 és 2010 között 73 ezren jegyeztették be magukat munkavállalóként az Egyesült Királyságban, illetve Írországban. Emellett hatvanezernél több magyar jelezte a német hatóságoknak, hogy kint szeretne maradni.

Magyarországnak némi stabilitást ad családtámogatási és szociális rendszere, innen nézve drámai, ami tőlünk északra és keletre történik. 2008-ban az EU országaiba 3,8 millió bevándorló érkezett, ebből 2,3 millió maga is uniós polgár volt - zömmel az új keleti tagállamokból. A bővítés legfontosabb következménye az lett, hogy a régi tagállamok az öregedő népességük miatt hiányzó munkáskezeket már nem elsősorban Európán kívülről, korábbi gyarmataikról pótolják."

hetivalasz.hu/uzlet/verelszivas-36768/

Bell & Sebastian 2011.04.13. 13:25:36

@devuscka: Bámulatos kombinációs- és íráskészség szorult belé, az tény. :)

osborne 2011.04.13. 13:26:07

@Arma Gedeon2: @devuscka:

Két hónap New York, még jó, hogy nem Tel Aviv. (Balázs Péter is újrázni akar)

index.hu/belfold/2011/04/13/bajnai_gordon_ket_honapot_tolt_new_yorkban/

osborne 2011.04.13. 13:29:29

@devuscka: Az Obama-rezsim természetesen most már Gordont támogatná (jobban.)

hvg.hu/vilag/20110311_bajnai_orban_usa_nagykovet

devuscka 2011.04.13. 13:39:38

@osborne:
"A diplomata a CEU, a Közép-Európai Egyetem épületében adott elő, illetve válaszolt a hallgatók, a hallgatóság kérdéseire is."
Jó helyen,jót kell mondani.;-)

'Imidzs' építés folyik.
Azért még kitudja ki lesz a következő amerikai nagykövet (2014-ig) Biztos,hogy Obama duplázik?

osborne 2011.04.13. 13:45:24

@devuscka: Nem biztos de 1 évvel a választások előtt nem látni komolyabb republikánus jelöltet aki legyőzné O-t, így könnyen kaphat még egy 4 évet.

en.wikipedia.org/wiki/Republican_Party_%28United_States%29_presidential_primaries,_2012#Prospective_candidates

devuscka 2011.04.13. 13:57:47

@osborne:
Még nem olvastam el, de első ránézésre(ahogy sokan elsőre küllem alapján 'szimpatizálnak' és ehhez igazítják a belső elvárásokat)
'Mitt Romney vagy Mike Huckabee javasolnám.
Egy jó kampány hajrá sokat jelenthet- az amerikaik a 'végén' döntenek.

Obamával szemben nagy volt a bizalom és várakozás, ez megingott.(kérdés egy jó kampány nála. Csak azt bizonyítja,hogy 'kampányolni tud')

devuscka 2011.04.13. 14:23:45

@osborne:
Itt a bölcs államférfi imidzs:
"volt kormányfő kritikus feltételnek nevezte, hogy az integráció további elmélyítésével egyidejűleg a tagállamok vezetői megfelelő egyensúlyt találjanak kettős – nemzeti és európai – felelősségük között, az európai gazdasági kormányzás pedig kellő demokratikus legitimációt kapjon, miközben jelentős társadalmi csoportokat stabilitásvesztés fenyeget, és könnyen népszerűvé válik a protekcionizmus, a nacionalizmus és a bezárkózás. Türelemre és bölcsességre van szüksége minden politikusnak a válságkezelés három fő szabályának betartásához: a fájdalmas periódus a lehető legrövidebb ideig tartson, a fölösleges fájdalomokozás kerülendő, a szenvedésnek pedig meg kell térülnie – fogalmazott Bajnai."

hvg.hu/itthon/20110412_EU_elnokseg_Unio_euro

osborne 2011.04.13. 14:43:09

@devuscka: Bár csak ő maradt volna és akkor az EU elnökség is egy sikersztori, még Obama is eljött volna ide - ez most a szoclib utópia.

devuscka 2011.04.13. 15:35:37

@osborne:
És a magyarok boldogan vennék a megszorításokat.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.13. 15:35:43

@osborne: de nem maradt, mert nem akart köztünk maradni, hiszen nem értettük meg őtet, gúnyoltuk, kinevettük.
Majd eljön dicsőséggel közénk, ha beláttunk bűneinket és megtértünk, elhagyjuk bűneinket, először is a magyar nyelvet, és a Piac és Verseny, valamint Szaktudás és Tolerancia oltárain mutatunk be napi áldozatot.

Hát valahogy így.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.13. 15:38:49

Obama gyanúsan mintha eleve golyófogónak lett volna kiválasztva egy viharos korszakra. Valakivel el kell vitetni a balhét, egy "iszlámhívő" (terrorista!) nigger elnök kiváló villámhárító lesz az elnyomorodó volt középosztály dühének levezetéséhez... Amit a biztonság kedvéért csatornázunk a Teapárttal a zsidó mogulok pénzén.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.13. 15:39:41

@devuscka: a megszorítás olyan, mint a húsvéti böjt, de van értelem. A szoci megszorítás értelmes, humanista és humanizáló fájdalom. Általa nőhetünk magunk felé, és lehetünk progresszív, modern felemberek.

devuscka 2011.04.13. 16:18:53

@Arma Gedeon2:
Meg,gondolják meg jól. Egy darabig ne akarjanak afró-amerikai-iszlamista elnököt?

@tölgy:
valaki írta a mandin:
"Azelőtt kellett volna Bajnainak Amerikába mennie, mielőtt a libásokat átverte.
HaAmerikában teszi azt a farmerekkel, mint itthon a libásokkal, lincselés lett volna a vége."
Tényleg. Kár,hogy nem ott nyomta ezt a 'nemértettünkhozzá' dumát.
Mindig nekünk jutnak ki az ilyenek?

Refuse/Resist! 2011.04.13. 16:27:19

@Loxon: Mit talál benne furcsának/érdekesnek?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.13. 16:33:30

@Google: Jancsó a haladó kameramozgásával bizonyára úgy érzi, hogy hozzá képest mindenki konzervatív.

Refuse/Resist! 2011.04.13. 16:37:42

@Loxon: Az tényleg érdekes, de szerintem van rá magyarázat, pl:
1. a "neolibek" dumájának van igazságmagva is
2. ezekben az országokban az árszínvonal is magas, főleg az íreknél
Tehát a reálbérek összehasonlítása más képet mutatna.
Egyébként ha ezt néznénk, akkor lennének meglepetések, ebben pl. Kína már lehet, hogy fel is zárkózott a kelet-EU-hoz.

Refuse/Resist! 2011.04.13. 16:43:53

www.nationmaster.com/graph/ene_oil_con_percap-energy-oil-consumption-per-capita
Ez is érdekes, pl. a görögök bő 30%-kal több olajat használtak fel fejenként, mint a WC-re is autóval menő németek. (ezt részben nyilván magyarázza a turisták fogyasztása)

Sebastian Knight 2011.04.13. 19:21:21

Szervezni kellene egy tüntetést a királyságért. :>

Google 2011.04.13. 20:19:08

@Loxon:

Mindezek tetejébe nem tud gondolkodni, és Hellertől tudjuk, számolni sem.
Ezek lennénk mi.
Mint hallom, Gordon is csak két hónapig szól/pislog a Columbián, túlzásokban azok sem esnek.
Gyors melókra van kiképezve ez a Flesh.

abandi 2011.04.13. 20:36:34

Látták az átévén a mai femdomOlga sót?!
Mostantól leszarom a fukusimai szennyet, van itt e kies hazában sokkal kártékonyabb is!

eN 2011.04.13. 20:46:04

@abandi: én rosszul vagyok attól a nőtől. mi volt, meséljen!

eN 2011.04.13. 20:48:33

Kérem valljanak színt! Mivel eszik a húsvéti sonkát?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.13. 20:59:36

@Google: A Columbia mellett kezdődik a Harlem, csak nehogy egyszer besétáljon, mer' asztán vége lesz a progresszív gondolkodásának.

@eN: Heller anyó mondta, hogy a csőcselék tüntetett ellene, annak meg nincs politikai oldala. Én rögvest magukra gondoltam.
Oszt az "ezek az emberek"-et gyorsan visszaszívta, és csak "ezeknek" nevezte a kritikusait a demokrata néni.

Mákos bejglivel. Tulajdonképpen mindent azzal eszek.

eN 2011.04.13. 21:10:26

@tölgy: csőcselék, hát persze. A Ceaușescu is csőcselékezett 89 decemberében, aztán hol van már?

abandi 2011.04.13. 21:17:40

@eN:
Heller-boszi szereplését "tölgy" röviden elintézte...(Egyébként antisémita fórumokon tanítani kéne a riportalany viselkedését...)
Nekem marad a budaigyuszi:
Bazmeg, nem hiszem el, hogy az éppen aktuális közpénzügyi-csahos nem bír egyenes választ adni a saját szaros ingatlanára! (Ráadásul a rühös valami elévültnek minősített(a független antimagori bíróság által) ingatlan-balhéban is benne volt vastagon...)!
- A sonkát is csülökpörkölttel eszem!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.13. 21:22:10

@abandi: @tölgy: Az azért nem mindegy, hogy hol hangzott el a riport:

"...Hogy Németh Sándor és a Hit Gyülekezete kollaborál a Fidesszel, az nem kérdés. Enélkül soha fel nem merülhetett volna, hogy olyan kritériumokat fogalmazzanak meg a „történelmi egyházak” számára, amelyekbe
a Hit Gyülekezete belefér. Mit nyújt a Hit Gyülekezete ezért cserébe, hogy ez a másik oldalnak is megérje?...

...Ne feledjük, jelenleg Orbán érdeke az, hogy kifelé azt mutassa, van ellenzéki média, működik a sajtószabadság. Közben tudja, hogy ez a televízió rá nézve nem veszélyes, minden le van zsírozva...

...De nehogy azt higgye valaki, hogy Kálmán Olgának sokáig lesz maradása, ha nem követi az ATV hírigazgatójának változó utasításait, aki véletlenül a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, Németh Sándor fia...

Az ATV a börtön tévéje, amit a börtön vezetői kontrollálnak. Azért sugározzák a raboknak, hogy ők jól érezzék magukat, nem azért, hogy lázadjanak..."

nepszava.com/2011/04/velemeny/bartus-laszlo-a-jo-a-rossz-es-a-csuf.html

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.13. 21:27:42

@gloire: és tulajdonképpen, lehet, hogy igaza van :D

abandi 2011.04.13. 21:31:41

@gloire:
Pont a fidesz-atv és a politika-"népnemzet" viszonylatán töprengtem fröccs-öntés közben, mikoris bevillant egy nemrég itt olvasott felvilágosítás...
És most meg a maga által belinkelt dolog...ez a bartus azért ismeri ám őket!
Egy igazi független-szociál(pata)-demokrata hazaáruló.

Sebastian Knight 2011.04.13. 21:35:47

@tölgy: "... most szombaton délután 15 órára a Batthyány-örökmécseshez..."

abandi 2011.04.13. 21:36:53

@gloire:
Bezony ám!
(Őszinte elismerésem a "shell" lakkozáshoz!A végén figyeljen a megfelelő hangolókulcsokra!)

reality 2011.04.14. 10:11:37

Ez már volt?

www.mno.hu/portal/777721

Tesznek valamilyen lépéseket ezzel kapcsolatban?

Téglagyári Megálló 2011.04.14. 13:04:09

@Sebastian Knight:

Borsodba nem lehet menni? Az közelebb van, és beszélem a gettólakók anyanyelvét, még a hanglejtést is tudom utánozni.

devuscka 2011.04.14. 14:19:22

@reality:
Kellene, már nagyon megvadultak. :-(

osborne 2011.04.14. 15:58:10

@devuscka: @tölgy: + Amíg a Pojáca generálja a konfliktusokat, a Szerelő kerüli azokat:

Bajnai Gordon biztonsági őrök gyűrűjében jutott be a főügyészség épületébe, így nem lehetett megkérdezni, hogy mi a véleménye a hétmilliárd forintos értékvesztéssel járó moszkvai ingatlaneladás ügyéről

mno.hu/portal/777891

osborne 2011.04.14. 16:07:51

DCB lenne pedo bűnöző? Ugyan, az egész mostani keresztény kurzus az!

w.blog.hu/2011/04/14/a_pedofilok_vedoszentje

devuscka 2011.04.14. 17:30:27

@osborne:
Erre emlékszik? Már itt kezdődött a jövő?
www.gondola.hu/cikkek/67308

osborne 2011.04.14. 17:40:32

@devuscka:

Persze, a Szerelő Bidennel is talizott majd utána Obamával újra Prágában.

www.origo.hu/nagyvilag/20100408-bajnai-is-reszt-vett-obama-munkavacsorajan.html

Nyilván hálásak neki, hogy az IMF-el karöltve szerelte meg az országot.

devuscka 2011.04.14. 18:55:09

@osborne:
jaja, úgy szerelte meg, hogy az alkatrészeket nem fizette ki. csak bemondta,hogy berakta: bkv, máv, tűzoltók túlórapénze, hetivalasz.hu/itthon/veszfek-34833/)
Az egész cehhet elegánsan hátrahagyta. Ügyes.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.14. 19:03:44

Nem keresem vissza, de valaki írta itt, hogy próbálta volna a libás ezt a trükköt kemény amerikai farmerekkel megjátszani. Nos, azt hiszem, az USÁ-ban hamarabb csináltak ilyeneket farmerekkel, mint nálunk.

devuscka 2011.04.14. 19:10:51

@Arma Gedeon2: Én idéztem. Mit tud? Lehet,hogy mégis rászorulnak a libás előadásaira?

Sebastian Knight 2011.04.14. 19:31:45

@Téglagyári Megálló: De lehet. A dress code: bomberdzseki, fekete katonai nadrág és Martens bakancs. Amint megjelenik a média, elővesszük a transzparenseket.

@osborne:
David Cameron - "A miniszterelnök szerint ugyanakkor a jövőben >>hihetetlenül óvatosan<< kell megválogatni, kit engednek be az országba és kit nem. Az Európai Unión kívüli országokból érkezők számát plafonnal korlátoznák, sőt az újonnan csatlakozó EU-tagállamok lakosaival szemben is szigorúbb feltételeket szabnának. A beszéd újabb éket verhet a már így is több kérdésben széttartó kormánykoalícióba."

www.mno.hu/portal/777863

eN 2011.04.14. 19:54:24

Lengyel László alkotmányoz: "egy új kormány kétharmad nélkül is megteheti, hogy megválasztása után népszavazást írjon ki a számára elfogadhatatlan alaptörvényről, s ha a választók többsége a kormányváltás utáni hurráhangulatban a győztesek szándéka szerint elutasítja azt – amire elméletileg lehet esély –, a véglegesnek szánt dokumentum akár mehet is a kukába. (A kormány által kezdeményezett népszavazásnál nem kell aláírásgyűjtés, az elrendeléséhez elegendő a parlament többségi döntése, meg persze egy, a kérdés hitelesítésekor „akadálymentes” választási bizottság.)"
torokgaborelemez.blog.hu/2011/04/13/349_betonbol_kukaba

Nála már csak a kommentelők sötétebbek, akik szükségállapottal és az AB feloszlatásával oldanák meg az alkotmány-kérdést.

A jogállam és demokrácia ilyenkor valahogy nem is annyira fontos.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.14. 20:25:29

@devuscka:
Nem szorulnak rá. A fiú tanítsa az apát, hogy kell gyereket csinálni? :-)

Tündér_Lala 2011.04.14. 21:13:49

@Arma Gedeon2: Ebben véletlenül egyet értünk. Az összes gazemberséget amit elkövettek onnan tanulták. Ez nem kétséges.

devuscka 2011.04.14. 21:22:48

@Arma Gedeon2:
Három öreg beszélget:
Az első öreg:
- Kimentem a kertbe kapálni, de csak lihegtem, nem bírtam semmit csinálni. A szívem nem bírja, tudjátok, a szív, a szív már nem a régi.
A második öreg:
- Kimentem én is a kertbe kapálni, de amikor lehajoltam, alig bírtam felegyenesedni. Tudjátok, az ízületek, az ízületek már nem a régiek.
A harmadik öreg:
- Fekszem az ágyban, ránézek mellettem a mamára, olyan kanos lettem, hogy mondom neki: Te mama, nem szeretkezünk egyet? Mire Ő: Hülye vagy papa? Most fejeztük be 5 perce!
Tudjátok, a memória, a memória már nem a régi!

eN 2011.04.14. 21:24:10

"A senior German liberal politician, Silvana Koch-Mehrin, is under scrutiny for possible plagiarism in her university thesis"
www.bbc.co.uk/news/world-europe-13081951

ez nem a Kóhn Benedek párttársa?

Sebastian Knight 2011.04.14. 21:36:48

Hogy nem lehet zavartalanul Magyarországot-mocskolni, az az index szerint caak botrány, műbalhé vagy provokáció lehet:

index.hu/kultur/media/2011/04/14/botrany_mubalhe_vagy_provokacio/

Bell & Sebastian 2011.04.14. 22:09:07

Értetlenkedve nézem a reálgazdasági folyamatokat.
Ha a Veolia és a Suez -hogy csak franciát említsek- továbbra is élvezi a legfelsőbb állami körök bizalmát, egyértelműen a hazai tulajdonú cégek kárára, a támogatások besöprése érdekében -amit aztán el is visznek-, mi a megveszekedett túró változott itt Ferigyuri óta? Fent említettek pontos üzleti tervvel rendelkeznek a teljes ciklusra. Ha jól tudom, a francia állam mellett Sarkonak is van 4% -a a Veoliában. Angela, gondolom Merciben érdekelt - ennek az analógiájára.

Van egy rossz hírem: a jövedelmi szintek változatlanok maradnak még egy jó darabig, mivel az esetleges emeléssel bedőlnének ezek a kiszervezett óriásprojektek. (És micsoda személyi jutalékkal járnak ezek, van fogalmuk?)

Már sokszor meg akartam kérdezni. Biztosan ugyanazt a mozit nézzük? Jó vége lesz ennek?

Nincsen mód kilépni a gyarmati sorból? Nem azt kaptuk, amit Adolf tartói elterveztek? Esetleg még azt sem.

Téglagyári Megálló 2011.04.14. 22:15:19

@Sebastian Knight:

"Az emigráns magyarok mindkét helyszínen botrányosan viselkedtek, volt hazaárulózás, kommunistázás"

Valóban, kommunistázni botrányos dolgok, nem is voltak olyanok, hogy kommunisták.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.14. 22:26:58

Egy apró hírecske. Ne tessék nekem fanyalogni, hogy a (bizonytalan hátterű) bolgár médium az orosz Itar-Tassra hivatkozva teszi közzé:

A JAPÁN KORMÁNY A FŐVÁROS ÁTHELYEZÉSÉT FONTOLGATJA TOKIÓBÓL!!!

www.novinite.com/view_news.php?id=127294

esélyes Oszaka, vagy Nagoja.

Ha igaznak bizonyul, akkor Fukusima elég rövid ideig lesz 7-es fokozatú, érik a 8-as. Csernobil miatt nem kellett Moszkvából mondjuk Kamcsatkára helyezni a fővárost...
Nehéz elképzelni, hogy a tokiói agglomeráció 35 millió lakosa lelkesen fog integetni a repülőtéren, vagy a pályaudvaron az Oszaka felé tartó járművekbe beszálló kormánytagoknak...
Van, amikor a rizs is robban?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.14. 23:16:50

@Arma Gedeon2: Érdekes hír. Egyébként valóban lelkesen fognak integetni, ha arra kerül a sor

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.14. 23:25:22

@gloire:
máris vannak hírek korai lázongásokról.
Elsőnek elhúztak a nemzetközi cégek központjai Hongkongba, ahol soron kívül kaptak letelepedési vízumokat.
Most készül a kormány. A nép pedig nézze a sót a TV-ben, ahol a kormánytagok a piacon salátát zabálva demonstrálják, hogy minden rendben van, TI CSAK MARADJATOK...

eN 2011.04.14. 23:35:44

@Sebastian Knight: most nézze meg a szavazást ;)

eN 2011.04.14. 23:37:53

@Téglagyári Megálló: valamint ha vannak kommunisták, akkor azok a fideszben ülnek

eN 2011.04.14. 23:41:57

Őszintén szólva én többre tartottam a japánokat hitelesség-ügyileg. Most vagy tényleg az van, hogy a helyzet rosszabbodik, vagy már az elején rossz volt, de elhallgatták. Eddig az elsőre tippeltem, de kezdek kételkedni.
Mindenesetre nem sok hely van a szigetjeiken, ha rosszra fordul a dolog, akkor nagy balhé lesz, a lakosság sem hülye...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.14. 23:41:58

@Arma Gedeon2: "máris vannak hírek korai lázongásokról."

Hol?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.14. 23:42:28

@eN:

mintha pl. a miskolci önkormányzatban ülne egy pár...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.14. 23:45:43

@gloire:
Japánban. Voltak tüntetések a TEPCO ellen. Csuktak le fosztogatókat, akik menekültszálláson levő, nagyon kevés kajaellátmányt kapó családjuknak loptak. A hivatalos kitelepítési zóna határán kívül pár önkormányzat saját hatáskörben evakuálta a terhes és kisgyerekes anyákat, a kormány ajánlása ellenére. Tokió lakosságából a kapcsolatokkal és pénzzel rendelkezők távolűznak, a lábukkal szavaznak a kormány politikájáról.

Szerintem a pakliban belátható időn belül még egy katonai hatalomátvétel is benne lehet...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.14. 23:51:59

@eN: Japán 130 milliós. A sugárterhelés, amit kaphatnak a legrosszabb forgatókönyv szerint is, néhány milliót veszélyeztethet. Magától a földrengéstől félnek (és a szökőártól), ezért latolgatják a költözést, nem a sugárveszély miatt, és remélem nem lesznek egy új Atlantisz. Ami a társadalmi állapotokat illeti, nehezen elképzelhető ott az anarchia. Bár, ha Misimának igaza volt, és a japán lélek halott, akkor bármi elképzelhető . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.14. 23:53:51

@Arma Gedeon2: "belátható időn belül még egy katonai hatalomátvétel is benne lehet..."
Az pozitív fordulat lenne.

eN 2011.04.14. 23:54:36

@Arma Gedeon2: Nukleráj blogról: "A japán nukleáris biztonsági bizottság (NSCJ) értékelése szerint a fukushimai radioaktív kibocsátások döntő hányada a 2-es blokk nedvesaknájánál történt robbannás következtében és követően történt, március 15-16-án. A Tepco és a kormány is mély sajnálatát fejezte ki az atomerőmű balesete miatt. 20110411-én a 20 km-es zónán kívül is néhány településre kiterjesztették a evakuációs előírásokat (pl. Katsurao falu (30 km-re a telephelytől), Iitate falu (50 km), Kawamata város (60 km) és Minamisoma város (30 km) egyes részei)."
valamint: "a fogyaszthatósági limitet (500 Bq/kg) 25-szörösen meghaladó mennyiségben mértek céziumot Fukushima mellett kifogott halban"

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.15. 00:05:07

@gloire:

természetesen nagyon pozitív lenne. Kár, hogy nem az első napon vette át a hadsereg a folyamat irányítását. Úgy értem, akkor még csak Fukusimában, most majd talán országszerte lesz szükséges, ha a kormány minden tekintélyét ela,ortizálja.

Japán történelmében sok lázadás volt... A Tom Cruise szereplésével látott Utolsó Szamuráj is meglepően nagy arányban alapul tényeken, természetesen a szokott USA filmipari csomagolásban. Valahol ott a mai válság gyökere is. Ha nem nyitják meg Japánt és hagyják bezárkózni, sose kényszerűl hódító politikára az iparosításhoz hiányzó nyersanyagai pótlására, illetve a Pax Americanába betagozódása után nem marad egyetlen lehetősége az atom, ami az ottani geológiai viszonyok között az iparág leggyengébb láncszemévé tette. Természetesen ez csak fantáziálás, Globália előtt semmi nem maradhatott elzárva...

eN 2011.04.15. 00:10:00

@gloire: szerintem ezek a magyar sajtótörvény ellen tüntetnek :P

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 00:10:01

@Arma Gedeon2: Egyébként abban igazad lehet, hogy megpróbálták etetni az embereket, és a
katasztrófa súlyosságát, amíg tudták eltitkolták. Engem ez nem lep meg egyébként.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.15. 00:10:13

@eN: Már igen korán jeleztem, hogy az a helikopterről homokozóvedrezős megoldás nem tűnik túl meggyőzőnek, de akkor valaki linkelt egy videót, hogy ott bemutatják, miért is igen high-tech megoldás ez. :<

tewton 2011.04.15. 00:13:38

hogy az thread elején álló punkidézethez passzoljon, egy
infografikai punk-kép. mondjuk jogos is szerintem, a hoffmann-ügy. a művész pedig egy régi név ... !!!!

bbjnick bbjnick.blog.hu 2011. április 14. 23:08

A Fidesz szépen (ill. mocskosul) leszalámizza a KDNP-t!

Azt/ezt üzenem a Fidesznek:

...................../´¯/)
....................,/¯../
.................../..../
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
........../'/.../..../......./¨¯\
........('(...´...´.... ¯~/'...')
.........\.................'...../
..........''...\.......... _.·´
............\..............(
..............\.............\

ü
bbjnick

mandiner.hu/cikk/20110414_orban_visszadobta_hoffmann_koncepciojat/#comment432841

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 00:14:49

@Loxon: Egy pár méterszer pár méteres zónát próbáltak hűteni. Komolyan gondolja azt, hogy
nincsen meg a megfelelő technológi és anyagi forrásuk arra, hogy egy Keopsz piramis méretű betonszarkofágot
dobjanak az egész tetejére 24 óra alatt, ha az szükséges?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 00:16:36

@tewton: Jogos! Ami a képet illeti, az pedig új minőséget hozott, gratulálok hozzá . )

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.15. 00:17:10

@gloire: Vajon megoldanák a szivárgást, ha rápakolnának egy rakás betont?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 00:20:07

@Loxon: nyilván, nem annyira misztikus dologról van szó.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 00:23:11

@Loxon: A pánikot nem az okozza, hogy Csernobilnál nagyobb volna a vész, csak egyszerűen jobban féltik az emberéletet, mások az igények...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 08:35:30

@Loxon: Ez talán érdekli:

"Magyarország német megszállása után a magyar parlament változatlanul tovább működött. A Sztójay-kormány intézkedéseit ez a parlament minden kényszer nélkül megszavazta. Az egyes képviselőkre, akik 1939-ben általános és titkos választással jutottak mandátumhoz, nem nehezedett semmilyen konkrét külső nyomás...

index.hu/velemeny/jegyzet/2011/04/15/1944_megitelese_a_fidesz_kdnp-alkotmanyban/

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.15. 09:49:46

@gloire: Ungvárynak részben speciel igaza van, Magyarország szuverén állam maradt. De csak addig, amíg a vörösök nem győztek. Aztán már nem, mert a legitimitás vonala Szálasival megszakadt. Tehát amikor már Szakasitsról meg Erdeiről stb. ír, akkor már csúsztat és következetlen. A magyar állam de facto hatalma nem a potsdami konferenciával ért véget, hanem a vörösök győzelmével.

Itt azonban el is árulja magát: „Igaz ugyan, hogy a szovjet megszállás alatt működő kormányok egyike sem volt szuverén, de az alkotmány preambulumából az is következik, hogy az önrendelkezés hiányában a felelősség is a nullával egyenlő. Holott erről szó sem lehet, mivel bizonyos mozgástérrel minden politikus rendelkezhetett.”

Elárulja magát, mert nem csak arról van szó, hogy ezek nem voltak szuverének, hanem magyarok sem voltak. Ezek a „kormányok” nem követtek semmilyen korábbi állami jogfolytonosságot, akkor sem, ha akármekkora mozgástérrel rendelkeztek volna. Erről van tehát szó.

Más kérdés, hogy míg a tisztán történelmi kérdések egy részében igaza van, az egészet támadásra és nemzeti történelmünk szégyenteljesnek nevezésére használja fel. Ezzel pedig már nem értek egyet. A gondos történelmi vizsgálat azt is kideríthetné, hogy pontosan mi is volt szégyenteljes, mert valószínűleg okok és okozatok itt sokkal komplexebben függnek össze, mint azt a libsi történetírás „nagyjai” láttatni engedik.

Biztos, hogy lehetne és lehet olyan dolgokat találni, amelyek szégyenteljesek, de nem biztos, hogy azok mindent dominálnak, és hogy egyáltalán azok-e (és csak azok-e), amiket Ungváry úr előír.

Még a végére térjünk ki:

„Mindenki jobban jár azonban, ha a történelmi értékelést se alkotmány, se más jogszabály nem írja elő. Ha mégis jogszabály, különösen pedig alkotmány szabályozza a történelmi korszakok értékelését, akkor az értékítéleteinkért nem mi lennénk felelősek, hanem maga az alkotmány.”

Azt rosszul látja Ungváry, hogy egy alkotmánynak értéksemlegesnek kell lennie. Ez egy álszent liberális hazugság, hiszen egyrészt az alkotmány már csak azáltal sem értéksemleges, hogy bizonyos emberek bizonyos értékek és bizonyos felhatalmazás vagy hivatkozás alapján hozzák létre. Másrészt van itt egy csavar is az érvelésben: természetesen az igaz, hogy ezért az alkotmányért nem „kötelező” Ungvárynak felelősséget vállalnia, és ezt feltehetően nem is kéri tőle senki. De ha kérné is, lázadni természetesen mindig lehet, minden ellen. Nyilvánvalóan Ungváry is lázadhat és egyet-nem-érthet.

Összefoglalva: Ungvárynak igaza van abban, hogy Magyarország szuverén állam volt és maradt a II. VH. (fegyverekkel eldöntött) végéig — tehát itt nem a győztesek konferenciázgatásai számítanak (ebben már nincs igaza!). A többiben pedig nem vagy nem feltétlenül értünk egyet.

Van itt még valami, amit Ungváry nem, vagy nem egyértelműen említ a tervezettel kapcsolatban, pedig ha lehet, még nagyobb ellentmondás:

„Az az indoklás sem állja meg a helyét, hogy az ország azért vesztette volna el függetlenségét, mert területén idegen csapatok állomásoztak. Ez a körülmény ugyanis 1990 után is fennáll, de a NATO-katonák jelenléte éppúgy nem kelt közfelháborodást, ahogyan 1944-ben sem tört ki tiltakozó hullám azért, mert a Magyarországgal egy szövetségi rendszerbe tartozó Német Birodalom katonasága hazánkba érkezett.”

Teljesen igaza van ebben, csakhogy ezt nem elegendő kimondani. Ugyanis 1990 májusa _alatt_ és után még egy évig nem NATO-csapatok, hanem SZOVJET csapatok állomásoztak Magyarországon, miközben a német csapatokat megszállónak nevező alkotmánytervezet preambulumban az is áll: „Hazánk 1944. március tizenkilencedikén elveszített állami önrendelkezésének visszaállítását 1990. május másodikától, az első szabadon választott népképviselet megalakulásától számítjuk.”

Ez teljes inkoherencia, amit a Fidesz demokratikusan „legitimált” (?) alkotmányozóinak bizony keményen figyelembe kellene venniük.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.15. 10:12:42

@Loxon: Csak a könnyebb dokumentáció kedvéért néhány adat:

1991. június 19-én hagyja el Magyarországot az utolsó szovjet parancsnok.

1991. június 30-án fejeződött be hivatalosan a szovjet csapatok kivonása Magyarországról.

A szovjet parlament utolsó ülésére december 26-án került sor, amikor a parlament feloszlatta magát és 1991. december 31-i dátummal kimondta a Szovjetunió megszűnését.

Az Országgyűlés 2001. május 8-án fogadta el az ország szabadsága visszaszerzésének jelentőségéről és a „Magyar Szabadság Napjáról” szóló előterjesztést, amely június 19-ét nemzeti emléknappá nyilvánította.

Google 2011.04.15. 13:14:20

@Loxon:

Jaj, hát ez az "értéksemleges" is csak annyit akar jelenteni, mint a független. Nagyjából és összességében: semmit. De valahogyan a szembenállást jelezni kell, ugye.
És az ilyesmivel hogyan ne állnának ők szembe?
www.nol.hu/archivum/archiv-428887

Ez is egy kultúra.
Aztán lehet azt mondani, hogy a jobboldalon nincs is kultúra, mint ahogyan Radnóti is teszi, miközben liberális gárdákra vár (lipótvárosi liberális fórum).
Ugyanezt a kultúra nélküli jobboldalt Ungváry azonban szembesítené a múlttal: mentsük fel a jobboldal mai utódait a szembenézéstől? - kérdezi, miközben tudva tudja, hogy a kommunisták esetében a folyamatosság adott, de az, hogy a mai jobboldalból ki hová állna ebben az ügyben, az egyáltalában nem.

tewton 2011.04.15. 13:43:10

hahaha.
a tekintet hatalma...

"A helyi romák közül többen is azt mondják, hogy nem zavarják őket a polgárőrök, de furcsának találják a nézésüket, és inkább nem néznek a szemükbe."

www.origo.hu/itthon/20110415-riport-a-szebb-jovoert-polgaror-egyesulet-hajduhadhazi-jarorozeserol.html

"Szerinte a polgárőrök "kiprovokálják az atrocitások kísérletét". "Belenéznek az ember szemébe" - mondta, és hozzátette, hogy ők arra szokták kérni a roma lakosokat, hogy ne adjanak esélyt erre."

(u.i. Hoffmannrózsa és vasárnap: most már értik a kötcsézés lényegét? egy kdnp-jobbik koalíció már most kóserebb, mint a fidesz)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.15. 13:45:22

@tewton:
régóta tudjuk, az állat szemébe sem nézünk, mert az megalázza, ezért dühöt vált ki nála. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.15. 14:08:44

@tewton: Kötcsén ott voltak a kdnp vezérek is, Rózsa is. A kötcsézés így értelmetlennek tűnik ez esetben.
Rózsát inkább a két fideszes oktatási mogul nyírja. És lassan úgy is váltani kell a stábot. Rózsa tudhatta, hogy ő fogyóeszköz. Mint Budai.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.15. 14:09:47

@tewton: "Belenéznek az ember szemébe"
Mennyivel szabadabb hely Budapest.
Itt a lányom nem mer a cigusokra nézni. Ez a világ rendje.

osborne 2011.04.15. 14:14:06

@Google:

Legutóbbi kedvenc független miniszterelnökkel levelezőm az a rendőr akiről később kiderült, hogy MSZP-s jelölt volt :) De hasonló a Bajnait is meghívó new-yorki prof Deák István történész is, akit két évente tüntetett ki a szoclib rezsim és most szétanalizálja az egypárti Fidox diktatúrát:

nepszava.com/2011/04/uncategorized/deak-istvan-magyarorszag-egyparti-allam-lett.html

tewton 2011.04.15. 14:27:47

@tölgy:
ize, en bbjnick kozmondasos kotcsezesere gondoltam!

ó, ez a nézés-dolog igazi csemege. most kéne idedeszantozni egy buzeráns francia filozófust, aki aztán monográfiákat írhatna a regard-ról. mucsai valóságismerettel nekem kuriózum, hogy itt állítólag a rajcsávó bübükék súnyják le diószín szemeiket, meg hogy itt állítólag a túlerőben lévő nácistákok "szólnak be" az ártatlanbübüke nemzetség tagjainak.
teljesen felfordult a világ!

osborne 2011.04.15. 14:31:28

@tölgy: Tegnap feltűnt egy másik ismerős név is az oktatás csomag cikkben:

"A tervezet, amely mások mellett magán viseli Naszvadi György nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár keze nyomait..."

Érzésem szerint ő sem lesz nagyon hosszú életű.

osborne 2011.04.15. 14:55:58

@Sebastian Knight: Szegény újTorik, megkapták a nyakukba az EU imádó brit szadeszt és a Blair féle jöhet hozzánk mindenki! örökséget. Közben Oxfordban tovább tombol a rasszizmus: mindössze 1 feketét vettek fel a múlt évben.

'I saw figures the other day that showed that only one black person went to Oxford last year.

www.telegraph.co.uk/news/politics/david-cameron/8443256/David-Cameron-Oxford-University-a-disgrace-for-only-accepting-one-black-student.html

tewton 2011.04.15. 15:22:05

@osborne:
nocsak, az UK-ban bőrszín alapú statisztikákat vezetnek?

"only one black person went to Oxford" -- ez inkább azt jelentheti, hogy o. népszerűsége csökken a szerecsenyek közt :)

osborne 2011.04.15. 15:34:14

@tewton: Ó ott szinte minden jelentkezési lapon be kell ixelni a származást.

A nagy multikulti átka :)

osborne 2011.04.15. 15:40:35

Heller, Lendvai és Ungváry új videóüzijei voltak már?

www.youtube.com/watch?v=CNgo0J0y-IQ

tewton 2011.04.15. 15:55:31

figyeljék: ma este 21.40, magyar 1: az ügynökök a paradicsomba mennek.
új magyar film!

Bell & Sebastian 2011.04.15. 15:59:35

Idős emberek visszatérnek a fiatal korukban beléjük vésett fixa ideákhoz, téveszmékhez és egyetlen szempillantás alatt elfelejtenek mindent, amit az életük során tapasztaltak és megtanultak, ez idáig nem meglepő, inkább szomorú, de attól még tény marad.

Az viszont érthetetlen, kinek jó, ha hordót tol alájuk. Nekem csak a Fidesz jut az eszembe, mert a baloldali liberálisok elemi érdeke a tisztességgel bebalzsamozás lenne. Előrehaladott demencia ez már.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 16:44:58

@osborne: A szerencsétlenek, most az "egymillió sajtós" videoüzeneteit próbálják meg utánozni?

abandi 2011.04.15. 17:36:54

@tewton:
Állítólag tiszta ügynökmosdatás az egész.

abandi 2011.04.15. 17:40:31

@osborne:
Nagyon, helyes a Kaszinótojásos-Dániel (rühös-geci) által kezdeményezett kurva-anyázás!
Ezeknek a fajtikáknak az arktiszokon sem lenne helyük...

abandi 2011.04.15. 18:06:31

Nem tudom, hogy maguk "elitek" hogy vannak vele, de én a színtiszta picsánrúgás híve vagyok!
Mert ha másodszorra is ugyan azt a faszságot követi el valaki, (akikben néhány magukfajta és a hozzá csatlakozó csürhe - emlékezetvesztve- megbízott) aki 8 évig készült az "igazságos-tisztességes" kormányzásra...és ennyi érdemit csinál...!
Nem hiszem, hogy nagy mutatvány összeállítani a cigányszaddam által felvázolt jövőkép lényegi mibenlétét...

abandi 2011.04.15. 18:39:27

Egyébként jellemző Loxonra, hogy az 1944-es német megszállást, csak egy szimpla szövetséges csapatok általi bevonulásának minősíti...
Hát bazmeg...

tewton 2011.04.15. 19:10:14

@osborne:
dehogy voltak meg. hát bolond vagyok én, hogy pont holó-emléknapon provokáljam magamban a látens antiszemitizmust?

osborne 2011.04.15. 19:18:56

Ezt ide akartam eredetileg: (feldolgozása még folyamatban)

Ott lesznek, akik a Teremtő, a Megváltó igazságát keresik itt a Földön, és lesznek, akik az Emberben látják az élet jóravalóságának, az igazságnak, az erénynek, de persze a bűnnek is a forrását. A Köztársaság szabad és büszke polgárai fognak holnap találkozni. De mind egyet akarnak: a szabadság, az emberiesség Magyarországát. Megtartani a Magyar Köztársaságot.

www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/holnapra-k%C3%A9sz%C3%BClve/203655043000299

tewton 2011.04.15. 19:26:01

@osborne:
LOL. a hívő tagozat súgott a bérmálkozós gecinek?
és mit akar azzal a bűnnel mondani?

abandi 2011.04.15. 19:31:04

@osborne:
Na, ezek sem adják a vérüket akármihez...

Bell & Sebastian 2011.04.15. 19:35:59

@abandi: Ha jól emlékszem, egyedül Bajcsy-Zsilinszky Endre tiltakozott. 19 -re húzott lapot Horthy, ami nem jött be. Miként se az angol, se az amerikai.

Tulajdonképpen az angolok csőbe húzták a magyar diplomáciát, Hitlernek úgy hiányzott a megszállásunk (és a románoké), mint egy kanna benzin.

Kicsit se - mégis nagyon.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.15. 19:56:12

@Bell & Sebastian:
Egy találós kérdés: ki tud megnevezni olyan magyar intézményt a korból, amit Horthy avatott fel és lényegében a brit kémutánpótlás egyik hazai bázisa volt? (ami nem járt azzal, hogy a britek összetörték volna értünk magukat...)
Támpont: vakolás... (Horthynak arról nem kellett feltétlenül tudnia)

abandi 2011.04.15. 20:34:22

@Bell & Sebastian: @ArmaGeddon Bácsi:
Persze...
Maguk könnyen lázítanak!
Az egyik kutya, a másik eb...

Google 2011.04.15. 20:44:49

@tewton:

'kdnp-jobbik koalíció' Giczy is egyezkedett a szocikkal - olyan lenne ez is.
Kötcséző barátunk bolsevikozza a kormányt, másrészt arról ír, anyagokkal házal ennél a társaságnál.
Nehéz ez nekem.

devuscka 2011.04.15. 20:45:52

@tewton:
Láttam. Jó a téma, valós is lehet akár. Mindenesetre elgondolkodtató. (állítólag 'Demszky' a minta)
Lukács Sándor és Kubik Anna nagyon jó benne.
(amúgy maga a film, mint film nem annyira sikerült. Kissé 'amatőr' hatású, de ezt azért el lehet feledni.)
Tegnap este volt a rendezővel egy beszélgetés a Lánchídrádióban. (Sajnos nem lehet megtalálni)

Tehetetlen Dodó 2011.04.15. 20:51:16

@ArmaGeddon Bácsi: Az öreg Mosonyi szabadkőműves volt?

abandi 2011.04.15. 20:56:33

@Google:
Az utolsó hiteles KNDP szavazó a Nagyanyám volt...

abandi 2011.04.15. 20:59:31

@Tehetetlen Dodó:
A MOL-os apjáról van szó?

Bell & Sebastian 2011.04.15. 21:00:18

@ArmaGeddon Bácsi: Feladom. A gödöllői, Horthynak szánt légóbunkeren kívül más nem jut az eszembe, hiszen '19 - '50 -ig be volt tiltva a vakolás, a kormányzó még jókora -beígért- dollárkölcsönért cserébe sem engedélyezte.

abandi 2011.04.15. 21:19:20

@Bell & Sebastian:
Horthy-t még a legvadabb cionisták sem tudták nyilvánosan megalázni!
Ehhez azért kellett az akkori Szövetségesek diktátuma...beleegyezése is...
Ma már egy horvát nemzeti tábornokot, bizonyos Gotovinát is secperc alatt 25 évre ítél egy "bíróság"...
Kezdődik a balhé!

Tehetetlen Dodó 2011.04.15. 21:21:14

@abandi: Azt nem tudom, kinek az apja.
Én Emil bácsira tippeltem, komoly kőműves volt: marha nagy gátakat épített.
A békésszentandrásit Horthy adta át.
Bős-Nagymarost is ő találta ki.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 21:27:02

@abandi: "Hát bazmeg..." én sem értem ezt, de már feladtam, semmi kedvem műkedvelő-történészi vitákba bonyolódva reszelni a fingot. Ha szerinte Szálasi legitim (hiszen még nem voltak benn az oroszok), Antall meg nem (mert még benn voltak), hát egészségére . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 21:29:46

@Google: "...másrészt arról ír, anyagokkal házal ennél a társaságnál..." hol házal és mivel, ez érdekelne.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 21:38:29

@abandi: Ne legyen igazságtalan, elképesztő a helyzet. Én pontosan erre számítottam, ami történik, mégsem volt más választásom mint ők. Ami most történik, az nem mindennapi, az ország keleti része _menthetetlenül_ sűlyed Kelet-Szlovákia, Kárpátalja szintjére. Ezt semmilyen politika nem tudja meggátolni.

(Újabb adat, Széchény, alsótagozat: 26/20-as arány. Ebből mi lesz?)

eN 2011.04.15. 21:50:05

@gloire: szerintem túlaggódja a dolgot: ezek korán halnak...

eN 2011.04.15. 21:51:52

@abandi: és is a picsánrúgás híve vagyok, de még jobb a letöltendő + az okozott kár értékéig vagyonelkobzás, akár felmenők- és leszármazottakra kiterjedően.

osborne 2011.04.15. 22:02:47

@tewton: @abandi:

Ferenc atya az MDC szekta holnapi gyülijén gyónni fog: nem tudta megvédeni a Köztársaságot (végleg leverni a honi jobboldalt). Ezért érzi bűnösnek magát.

abandi 2011.04.15. 22:05:45

@eN:
Mifelénk máma volt "lomtalanítás"-nak nevezett cigány-dzsembori...
Egyszerűen képtelenek felfogni a maradék fehér emberek, hogy nem rakunk ki egy kupac lószart, mert gyünnek reá a döglegyek...!

abandi 2011.04.15. 22:07:53

@eN:
Kitelepítés...demokratikus Tant-city...de előtte egy kis unga-bunga...

abandi 2011.04.15. 22:10:22

@Tehetetlen Dodó:
Maga többet tud, mint kéne...a jó alváshoz...
(Szerintem is egy bokorról beszélünk!)

abandi 2011.04.15. 22:11:55

@osborne:
Ebből a megvezetésből én kimaradnék...

tewton 2011.04.15. 22:20:41

@devuscka:
most nézem, nekem ez a film sokszor fájóan didaktikus és béna egyelőre.
"nekem ciki, hogy munkásőr vagy" 1987-ben... meg idegesítenek az anakronizmusok.

"hát de pont maga? maga a mi kutyánk kölyke!" :)

@Google:
túlkomplikálja! szerintem bbj-t akkor lehet rendesen érteni, ha csengey dénest eleget olvasott már az ember. bolsevikozás ... kiderül, hogy a fidesz is tele alemberrel, csak az optimizmus meg a lendület mostanáig takart. bbj radikalizálódik a maga módján, de szerintem igaza is van.

@gloire:
ld. mandiner, vmelyik kommentfolyam az utóbbi 2 hóban, ahol alfi is ott volt, talán a (fa)szócska-harrach affér kapcsán.

@eN:
ez igaz. sőt, most már egyre többször azt látom, amit még soha: szemüveges cigánygyereket (a mellette cigiző anyuka standard szériafelszerelés).

tewton 2011.04.15. 22:22:39

@abandi:
bezzeg 2000 környékén még fehérember is hozzáfért a lomokhoz

abandi 2011.04.15. 22:24:59

@gloire:
Hát ez az! Szerintem meg ráadásul az-az uvgvári nem az ungváry apja, de egyébként leszarom, ha mégis...
(A származási felvilágosítást egyébként előre megköszönöm ...)

osborne 2011.04.15. 22:26:06

@abandi: Ezzel nincs egyedül, szerencsére. Ha már, mit szokott inni? Pálesz?

abandi 2011.04.15. 22:28:52

@tewton:
A maga felvetése nem az itthoni viszonyokra vonatkozhatott...
Ellenben '93-ban CD lemezeket, és vadi új Nike cipőt túrtam Washington DC-ben...

tewton 2011.04.15. 22:31:20

@osborne:
gondolom, konstruktiv önkritikát fog gyakorolni, belátva, hogy jót akart, de nem sikerült, tehát most annál inkább és újult erővel antirasszizmus, proszemitizmus, orbándémon és jobbikfasizmus.

hahhhaha. mégse olyan rossz ez a film, hogy a spicli főhős pofára még hasonlít is demszkijhez :)

abandi 2011.04.15. 22:32:43

@osborne:
Változó, időjárási front, társaság függő...
Holnap például hápé...
Ma csak "unalmas" badacsonyi kéknyelűben utazom.
Nem is ismerik!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.15. 22:33:37

@Bell & Sebastian:

megfejtés:

www.sarospatak.hu/aktualis/aktualis.html#K%C3%A9pes%20G%C3%A9za%20m%C5%B1ford%C3%ADt%C3%B3%20%C3%A9s%20novella%C3%ADr%C3%B3%20verseny

"A Sárospataki Református Kollégium több évszázados fennállása során számtalan nagyszerű eredménnyel és újító törekvéssel járult hozzá hazánk kulturális és szellemi életének gyarapításához. Intézményünk volt az első az országban, amely a British Council támogatásával bentlakásos iskolát nyitott az angol nyelv magas színvonalú oktatásának elősegítésére...
Az erre a célra épült internátust Angol Internátus néven adták át 1931-ben ( jelenleg: Kossuth Internátus ), Vitéz Nagybányai Horthy Miklós kormányzó fővédnöksége alatt. Az ünnepélyes és nagyszabású megnyitón maga a kormányzó is tiszteletét tette. Nem nehéz kiszámolni, hogy idén ünnepeljük tehát a pataki angol nyelvoktatás 80-ik évfordulóját, amely egybeesik az iskola fennállásának 480-ik évfordulójával"

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 22:42:26

@tewton: itt Pesten '92-'93-ban utoljára, esetleg...

abandi 2011.04.15. 22:45:08

@tewton:
Ebból a páli zsidó-keresztény anyaszentegyházból ki kéne lábalni már!
Nem hiszem, hogy ők a "REND" egyedüli megtestesítői.

abandi 2011.04.15. 23:19:41

Tudják, azon töprengtem a minap, hogy a görög-keleti (pravoszláv) egyházzal nem járnánk-e jobban?
Mert már mégis csak furcsa, hogy itt van egy nép, aki sem nem germán, vagy szkláv...(és most ne komp-országozzanak!)
Namost, ha félretesszük a 40 év zsidó-bolsevizmust, meg az oszmáni- rác martalócokat...
Közép- és kelet európa népei még mindig nem annyira elbutultak, mint a "nyugat"!

eN 2011.04.15. 23:25:27

@abandi: hát nagyon nem.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 23:27:48

@eN: "ezek korán halnak... ez igaz, viszont születnek is . )

tewton 2011.04.15. 23:28:18

@abandi:
az éghajlat miatt lehet ... ha meg pravoszlávok lennénk, akkor a magyar mucsa még bizánci is lenne. tud híres tudóst, filozófust, stb-t a bulgária-rácföld-macedónia-görögország régióból? ha a nóbeldíjas származásúakat kihagyjuk, a magyarok akkor is jobban állnak. a szebeknek van 1 db teslájuk összesen.

osborne 2011.04.15. 23:32:48

@tewton: Fú, ne is mondja, ha már miniszterelnök soha többé nem lehet, a főpolgármesteri székre rá fog menni a Pojáca a következő körben, kész horror.

@abandi: Azért egészégére a borhoz. Nézze el tudatlanságom de mi az a 'hápé'?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 23:32:57

@abandi: @eN: Ugyan olyan nyomorultak, mint mi, de egy dologban valóban különböznek és ez tényleg
az ortodoxiának köszönhető. Az egyházaik olyanok mintha nálunk a katolikusok volnának annyira nemzeti elkötelezettségűek, azaz nacionalisták, mint nálunk a reformátusok (egy része). Ez valóban nagy különbség.

eN 2011.04.15. 23:34:38

@osborne: hp=házipálesz?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 23:35:41

@tewton: "tud híres tudóst, filozófust..." jajj, hagyjuk már az óhéber dumát :DDD ki a faszt érdekel a "kreatív nemzet" meg a "szürkeállomány népe" hülyesége?

eN 2011.04.15. 23:37:09

@gloire: én származásomból adódóan rühellem őket. tudta, hogy a reformátusok, evangélikusok, lutheránusok, stb náluk eretneknek számítanak? egy görögországi rokonunk mesélte...

abandi 2011.04.15. 23:38:13

@tewton:
III. Béla majdnem bizánci császár lett...
Helyette csak (?) magyar király.
Ez a különleges gológiai adottságú Kárpát-medence lesz a mi végzetünk...

osborne 2011.04.15. 23:41:53

@eN: @abandi: köszi, leeshetett volna :) mindjárt bontok is egyet. (barack)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.15. 23:44:13

@eN: Meg tudom érteni, a balkán, az balkán induljunk ki ebből, azért a ruszkik mások.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.15. 23:44:23

@tewton:

az oroszokat ne hagyd ki. Akkor javul a statisztika.
A protestantizmus tipikus világszétverő zsidó felvilágosodott projekt volt. Az orosz ortodox egyházat pedig a háttérerők "Nagy" Péter idején ÁLLAMOSíTOTTÁK.
Kapcsolódik a vicc, a megtörtént eseményre alapozva, hogy Sztálin a Nagy Honvédő Háború idején a egyházat is mozgósította a "nemzeti egység" jegyében a faszista fenevad elleni harchoz:

A Vörös Hadsereg egyik csapatánál csata előtt tábori misét tartanak (ez nem vicc!), zúgnak a harangok, száll a tömjénfüst, a pópa a felsorakozott vöröskatonák ajka elé tartja a keresztet, hogy megcsókolják. Iván, a főtörzsőrmester önérzetesen elhárítja:
- Atyám, én már egy éve párttag vagyok!
- Nyugodtan csókold meg, Fiam, én már két éve beléptem!!!

tewton 2011.04.15. 23:45:19

@gloire:
azért fontolja meg, a pravoszlávia frankón konzervál egy életformát. persze viszonylag alacsony hatékonyságú agrárországnak lenni se rossz, ha az a cél. de itt II jóska óta nem :) bár ennyi erővel mondhatnám azt is, soroljon híres muszlim meg török tudósokat :)
a hagyományos valóság meg egyszerűen úgy áll fel, hogy a vallás adta antropológia eléggé megszabta a lehetőségeket is. maxweber közhely, de van benne valami. a pravoszláv-ortodox életmódhoz még könyvnyomtatás se kell igazából.

Bell & Sebastian 2011.04.15. 23:45:28

@osborne: A hápé az horos póla, gondolom.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.15. 23:48:13

@eN:

ti nálunk is eretneknek számíttok! :-)

Mellesleg a szlovákok a Cirill és Metód politikailag erőltetett kultuszzukkal valamibe tudtukon kívül belenyúltak.
Érdekes, hogy amikor a két térítő a szlávok közé ment, a kedvükért lefordították a liturgiát azok nyelvére. I Vajk (szláv nyelven Vojak - Harcos...) kitakarította ezt a barátságosan térítő rítust az országból és tűzzel-vassal elterjesztette a latin rítust, amit a magyarok közül a kutya se értett...
Viszont érdekesen ott lapulnak a szlavizmusok a régebbi magyar liturgiai nyelvben, pl. malaszt- szeretet (miloszt)stb.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.15. 23:49:28

@tewton:

szóval ti eretnekek máig dicséritek II Józsefet? "A koronás reményhez" jegyében??? :-)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.15. 23:51:12

@tewton:

"bár ennyi erővel mondhatnám azt is, soroljon híres muszlim meg török tudósokat :)"

Hátha Loxon sorol.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.15. 23:52:28

@gloire: Ha egyszer fingja sincs a kérdésről, akkor ne is reszelje. :}

Bell & Sebastian 2011.04.15. 23:52:40

@Arma Gedeon2: Meglepő fejlemény, de én már semmin sem csodálkozom, sehová sem sietek és az adót is úgy verik ki belőlem. Ha tudják.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.15. 23:55:40

@Bell & Sebastian:
már elvesztem a fonalat, mi a meglepő, az Angol Internátus?

abandi 2011.04.15. 23:57:13

@Arma Gedeon2:
Maga lengyelországi magori:
Mi a véleménye arról a vélekedésről, hogy a lengyel nyelv a szláv eszperantó?(csak a miheztartás végett, hogy mivé alakul a világ...)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.15. 23:58:03

@abandi:

ezt még nem hallottam. Miért lenne az?

abandi 2011.04.16. 00:03:40

@Loxon:
Maga vagy direkt, vagy elfugultságból "de jure" alpon közvetíti az akkori eseményeket...

Bell & Sebastian 2011.04.16. 00:05:30

Na ez a negyedik Béci nem is olyan rossz kompromisszum. Nagyhirtelen minden szomszéd rokon lenne. Lengyel, orosz, bizánci, horvát, bajor, Duna, Olt, fű-fa, indus és egyiptomi menekült. De elfújta a szél.

abandi 2011.04.16. 00:09:46

@Arma Gedeon2:
Egyszer itt Pesten összetörte a kocsimat egy horvát és a biztosítási ügyintézéshez segítségül hívtam egy "ezernyelvenbeszélő-elmebeteg" haveromat...
Igazi "elmebeteg"(mint egy elit), de nem hülye..., na ő mondta.

Bell & Sebastian 2011.04.16. 00:10:53

@Arma Gedeon2: Hogy miket nem tart a fejében. Fiatal koromban könyveket használtam ilyesmire, viszont tudtam fejből a szorzótáblát. Úgy ezerig. Mert ki tudja azt megmondani, hogy mi a fölösleges ezekből?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.16. 00:14:42

@Arma Gedeon2: "ti nálunk is eretneknek számíttok! :-)" nono . )

Ami pedig azt illeti, volt egy vitánk Loxonnal a magyarság nemzeti tudata, az ortodoxia emléke és a reformáció kapcsolatáról anno valamelyik k.folyamban. Nem keresem meg. Ott én azt állítottam, hogy a reformáció sikerét Magyarországon az is okozhatta, hogy nemzeti vallásként jelent meg (vö.: "magyar hitűek") ami egyfajta ragaszkodást, az ortodoxia halvány emlékét idézte. A hazai reformátusok mentalitásukban, életelveikben inkább
rokoníthatóak a környező népek ortodoxaival, mint pl. egy németalföldi protestáns világnézetével.

abandi 2011.04.16. 00:16:42

@Bell & Sebastian:
Némi fenntartással a részemről:
www.youtube.com/watch?v=8olwEWgcAJc

abandi 2011.04.16. 00:21:37

Erre is gondoltam, Bill Kapitány vezérletével:
delphoijosda.blog.hu/2011/04/09/iv_60#comment-form

abandi 2011.04.16. 00:30:33

@gloire:
A mi családunk például inkább református, mint katolikus.Ez a felvidéki és kárpát-aljai és a maradék Mátra-aljai "csapatból" adódik.
Nálunk csak a katolikus asszonyok maradtak gyakorló hívők...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.16. 00:31:18

@Loxon: "Ha egyszer fingja sincs a kérdésről.." De éppenséggel van róla némi fogalmam, csak nem óhajtanám a blogot a kettőnk Szálasi vitájával elszarni.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.16. 00:32:15

@gloire: Ha nem óhajtja, akkor miért teszi?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.16. 00:32:48

@gloire: bocs, elszarni = elsz*rni

ü
gloire

tewton 2011.04.16. 00:37:26

@Arma Gedeon2:
muszlim meg török tudósokat, mármint 1700 utániakat :)

mi ez az index a nevében? maga osztódik?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.16. 00:38:39

@tewton: @Arma Gedeon2: Mi ez a sorolásos dolog? Nem tudtam követni.

abandi 2011.04.16. 00:40:40

@Loxon:
Egyébként szerintem most tévúton jár.
Nem hogy a Kormányzó fia, de Ő maga is fogságban volt (Német országban) a megszállás idején. A maga gondolatmenete tisztán technokrata, ezért is téves, és félrevezető!

tewton 2011.04.16. 00:45:12

@Loxon:
kiemelkedő mucsai, török, arab, balkáni tudósokat követelek, akik bagózáson és iváson túl letettek valamit a todomány és technika asztalára az utóbbi 400 évben. egy porlasztót, egy dinamót, vagy valami effélét. a ruszkik tényleg dobnak az átlagon, de ők azért nem az a tipikus mediterrán ortodox-muszlim eset, plusz nagy péterük is volt.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.16. 00:47:44

@abandi: A gondolatmenetem esetleg tűnhet „technokratának”, de a hozzáállásom nem az. A „de iure” és a „de facto” egymásra érzékeny hatással vannak. Ha van egy látszólagos anomália a kettő között, ezt azzal nem lehet megoldani, hogy az egyiket (ius vagy factum) egyszerűen eltöröljük és kinevezzük a másiknak.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.16. 00:54:19

@eN: @Arma Gedeon2: De hamár itt tartunk, az világos, hogy a KDNP a katolikus, és a Fidesz a református vonal,
de vajon a Jobbik az hol áll, mi akar lenni?

abandi 2011.04.16. 00:55:20

@tewton:
Állítólg a "híres" muszlim tudománynak a fele sem igaz. Egyszerűen felhasználták a leigázott civilizációk tudását. Pont mint a görögök, majd utánuk a rómaiak... Mediterraniumi típusú népeknek is nevezik az antropológusok (kultúr ága szintén) őket mind.

eN 2011.04.16. 00:59:34

@gloire: ők nem ezt az ősmagyar, kereszténység előtti vonalat preferálják?

tewton 2011.04.16. 01:01:33

@Loxon:
úgy tudom, horvátországi szerb volt. de ezt még az internet előtti korból.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.16. 01:04:20

@eN: Hát, a Hegedűs família, és a gárda avatások katolikus papjai nem feltétlenül annak számítanak.

tewton 2011.04.16. 01:05:03

@gloire:
ehhhehe.
talán "őskeresztény," a szó 1938-45 közti értelmében :)
amúgy szerintem semmi, plebejus rendpárti romantikus párt, keresztény (= itt nemzsidó) szólamokkal. ami persze részint nem-kompatibilis, részint meg dehogynem, a kereszténységgel.

abandi 2011.04.16. 01:05:06

@Loxon:
Nézze: azt, hogy az országot megszállta a német hadsereg, az factum!
A Kormányzó helyzetét már korábban vázoltam...Inentől kezdve a maga jogászkodása, olyan mint a fejen állva történő végtermék ürítés.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.16. 01:05:44

@tewton: Mivel i(nternet) sz(erinti) korban élünk:

His baptismal certificate reports that he was born on 28 June (N.S. 10 July), 1856, to Father Milutin Tesla, a priest in the Serbian Orthodox Church.[7] His paternal origin is thought to be either of one of the local Serb clans in the Tara valley or from the Herzegovinian noble Pavle Orlović.[8] His mother, Đuka, daughter of a Serbian Orthodox Church priest, came from a family domiciled in Lika and Banija, but with deeper origins to Kosovo. She was talented in making home craft tools and memorized many Serbian epic poems, but never learned to read.[9]

en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla#Early_years

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.16. 01:08:47

@abandi: Bocsi, a factum az, hogy a német hadsereg bejött az országba. Az, hogy „megszállta” vagy szövetségesi katonai jelenlétet biztosított, nos, itt kezdődik a ius kérdése.

abandi 2011.04.16. 01:15:48

@tewton:
Én például a Morvai Krisztinára simán rásütöm a zs-billogot, már csak a bánó-baló házastársi viszony miatt is.
De a Hegedűs már más eset.
A pártokrácia már csak egy ilyen "Játék" állítólag...

abandi 2011.04.16. 01:24:07

@Loxon:
A bejött és a megszállt között, minthogy márciusról van szó esetleg a tezsvíri ibolyaszüret jut eszembe egyből...Természetesen a virágszüret közben az oláhok szokásos cigánykodásáról Canarisék mit sem sejtettek...
Nem-nem!

tewton 2011.04.16. 01:32:08

@abandi:
azért morvai eu-karrier krisztina feltünően nincs jelen a magyar közéletben. neki ez egy létra volt, azt hiszem.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.16. 01:35:35

Szép hajnalt! Látom, maguk nem voltak Kárpátia-koncerten :)
@B&S, meggondolta magát? Nem kaptam levelet, hová küldjem azt, amit? A profiljából nem tudtam kideríteni a címét.
@Gloire, ne berzenkedjen, rendbe kéne ezt a történelem-dolgot is tenni végre, és amennyit nekem sikerült ebben a témában olvasgatni, az Loxon elemzését támasztja alá inkább, bárhogy is fájjon.
@abandi, maga csak ne nagyon sütögessen bélyegeket, ha már :-D
Mindenesetre ezzel az újszerű történeti offenzívával (már csak azért is, mert némiképpen koherens), tewtonnak lesz igaza, úgyhogy résen kell lenni :)

abandi 2011.04.16. 01:36:08

@tewton:
Nagy hátrányba is került a Jobbik...
(Na, megyek és kialszom magamból a látens antisémitizmusomat...)

abandi 2011.04.16. 01:37:48

@Mihint:
Maga is jókor gyün...

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2011.04.16. 01:42:54

@abandi: Most mit csináljak, most értem ide... na jó, kicsit olvastam is, de nem sokat.

tewton 2011.04.16. 01:51:44

muhaha. végre egyszer valami jót tettek a szlovákok :)

"Eltérő minőségű élelmiszereket szállítanak a nagy gyártók Kelet- és Nyugat-Európába - derül ki a Szlovák Fogyasztók Egyesületének vizsgálatából"

"A Szlovák Fogyasztók Egyesülete álláspontja szerint a gyártóknak kötelességük lenne azonos minőségű termékeket forgalmazni azonos márkák alatt, minden országban. A tesztek eredményét átadták az EU fogyasztóvédelmi biztosának."

index.hu/gazdasag/2011/04/15/nyugat-europaban_a_kola_is_finomabb/

Tündér_Lala 2011.04.16. 09:49:28

Loxon: Lehet jogászkodni, de nem értek egyet vele én sem. Horthyt meghívták magukhoz (visszautasíthatatlanul) és az alatt megszállták az országot. Ez minden csak nem baráti segítségnyújtás. A fia elrablása és a kvázi háziőrizat csak ennek a következménye, ami Szállasi papíron lévő legitimitását adta (hogy végülis lemondott és kinevezte). A németek szempontjából persze érthető, de a mi szempontunkból árulás és ez megelőzte Horthy árulását (a kiugrási kisérletet). És a legfontosabb: ezt a kortársak is így látták (legalábbis a családi legendárium szerint). Belső kollaboránsokat persze mindig lehet találni, a ruszkik is találtak.
A preambulunba kerülő szöveg lényegét tekintve igaz. Persze a zsidóknak nem tetszik, de az egész történelemünk sem lásd Heller anyó.

Gedeon: A protestantizmus szabadkőmíves porjet volt. Maguk mindig elfelejtik, hogy akkor is emberek éltek, igazság iránti igénnyel, feháborodtak, stb. A prorestantizmus legfőbb kiváltója (mások mellett) a pénzért árult bűnbocsátó levelek voltak. Nagyonis elhiszem, hogy az embereket mélységesen felháborította az intézmény és egyáltalán a pápák spirituális hatalmának pénzre és világi hatalomra váltása.
Gondolkodásukban helyet kellene kapnia annak, hogy az emberek több ezer év óta nemigen változtak (csak a körülményeik). Hiúak, önfeláldozóak és önzők, felháborodnak és lázadnak, ha igazságérzetüket megtapossák, bátrak és gyávák, hűek és árulók stb.,stb..

Ha Szt. István bizánchoz csatlakozott volna minimum 500 éve - de lehet, hogy több - nem lenne Magyarország. Nagyonis bölcs döntés volt, hogy rómához csatlakozott a magyar függetlenség megtartása szempontjából. (A pápa akkor még nem volt annyira erős és messze volt. Az ortodoxia a bizánci udvar vazallusává tette volna a királyt.) Közben pedig kétségtelenül ez volt a nehezebb út.

Szerintem.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.16. 10:35:55

@gloire:
"az világos, hogy a KDNP a katolikus, és a Fidesz a református vonal,
de vajon a Jobbik az hol áll, mi akar lenni? "

Bandi már előzött, de a Jobbiknál gyanúm szerint a vezérkar minimum egy része a hitközséget képviseli. Hegedűsék vagy hasznos idióták, vagy mittudomén. Mellesleg Hegedűsnek saját egyháza történelmét kellene először feltárnia, én segítenék pár tippel... Lehet, hogy visítva menekülne. Vagy nagyon is képben van és szerepet játszik???
Amágy a reformátusok csak alördög szerepet játszhattak az evangélikus főgonosz mellett.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.16. 10:39:55

@Tündér_Lala:

Szent Vajk idején még nem történet meg a nagy egyházszakadás... Az egész fel van fújva haladár történészek részéről. Az ortodox államok máig nem léteznek, mert rosszul választottak? Persze eszemben sincs ortodoxiát propagálni, csak felhívom a figyelmet Cirillék humánusabb térítési Metódusára... "Pogány" népeket idegennyelvű misék hallgatására kötelezni tipikusan egy birodalmi alávetés jelképes kifejezése.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.16. 10:47:12

@abandi:
"Állítólg a "híres" muszlim tudománynak a fele sem igaz. Egyszerűen felhasználták a leigázott civilizációk tudását."

Ez mindenhol így van. Lásd "magyar" nobel-díjasok, stb. Az orosz értelmiséget megkaparva is ott egy csomó német, francia, zsidó. A francia értelmiségben is akad mindenféle. stb. Kár kapirgálni, mindenhol és kész. Az emberek kreativitási szintje általában azonos, kérdés, hogy akikre büszkék "vagyunk", mennyire találtak fel a pokol felé vezető dolgokat. A "felvilágosodás" definíció szerint a pokoli tudás képviselőit diccséri. Aki Nagy Pétert dicséri, nekem haladár. Péter nyugati útjain látta a protestáns államegyházakat, hazatérve államosította az addig az államtól külön létező ortodpx egyházakat, az "óhitűeket" (a régi szabadsághoz ragaszkodókat) kiirtatta, aki tudott, Szibériába menekült.
Erre egy ilyen fórumon máig akad olvtárs, aki szajkózza a nyugati protestáns mintakapitalista haladár ideológiát, miszerint Péter "felemelte" mucsai népét és hogy milyen szarbaragadt dolog volt az ortodoxia... A vakoló államegyházak történészei szidják a még nem vakolókat. (ezt a vakolót most nagyon kiterjesztve használom az egyszerűség kedvéért)

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.04.16. 10:48:38

@tewton:

az szimpla személyi konkurenciaharc. Morvai megtette a kötelességét, Vona az igéretesebb ló. Tán szintén a hitközség tett rá.

devuscka 2011.04.16. 10:52:26

@osborne:
84 ezerből, csak pár ezer jött össze?
(www.facebook.com/sajtoszabadsagert)
Ezek az igazi billentyűforradalmárok. :-)

""Az első tüntetés után a Fideszen kívül minden pártból megkerestek minket, szerettek volna ráülni az esemény sikerére, de mindenkit elhajtottunk" - mondja lapunknak Babarczy, felhívva figyelmünket: még az ex-SZDSZ-es Gulyás Józsefet vagy a volt fideszes Molnár Pétert sem engedték mikrofonhoz."

'fideszes' Molnár? Múltban élnek?

"Az eredmény mindenesetre hagyott kívánnivalót maga után - a tüntetésen a véleményszabadság végét bejelentő Fölkelről a Magyar Televízióban kiderült: Betlen János kérdéseire, mégis mi a gond a médiatörvénnyel, nem tud választ adni, ahogy a tüntetésekhez "szervezetileg csatlakozó" Amnesty International hazai irodavezetőjét, Jeney Orsolyát is megizzasztotta a műsorvezető. Jeney lapunknak azt mondja: ők a tüntetéshez, nem a Millához csatlakoztak, március 15-én pedig már nem is voltak a szereplők között, mivel túlzottan politikainak érezték az eseményt."
hetivalasz.hu/itthon/milla-36971

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.16. 11:07:35

@tewton:

csengey. tipikusan az az ember, akit holtan lehet szeretni. addig csak zavar az erőben. roppant erkölcsös /persze sajátságosan, mert a vadászat biztos tetszett neki:)/ , de olyan elvárásokat fogalmaz meg a politikai erőtérben, amik ottan értelmezhetetlenek.
tipikusan az a lánglelkű, magát elégető /egyébként sokáig jósként tekintettek rám abban a közegben ahol, mert csengey halála előtt egy hónappal megmondtam, hogy meg fog halni/ faszi, aki a magánélet kudarcát, szerencsétlen kapcsolatai poklát, egész privát élete elbaszottságát, natürlich, hogy a világ megjobbításával kívánja helyreütni.
az ilyenek tragédiája, hogy igazuk van, többnyire, és majdnem úgy ahogy gondolják, de sosem érdekel senkit.

tényleg, ha már, tudják mit jelenthet az, hogy ejrópába, de mindannyian?

én nem értem. csak azt, hogy olyan jól hangzós, mint bbjnick válaszai konkrét kérdésekre. olyan neszesemmifogdmegjól-os dolog. mondják, ám, ha nincs igazam! :)

Tündér_Lala 2011.04.16. 11:11:02

Tündér_Lala 2011. április 16. 10:43
A parlament feloszlathatatlanságának megmaradása bizony kishitűséget sugároz. Pontosan ennek megváltoztatása szólt a leginkább az alkotmányozás mellett, ennek kellett volna a fegfontosabb pontnak lenni.
Tehát továbbrais: ha valaki elég ügyesen becsapja a népet, az 4 évig uralkodik és csak forradalommal űzhető el, bármennyi kárt is okoz az országnak.
Uraim önök most készülnek rehabilitálni Gyurcsány módszereit !

Eddig két dolog nem tetszik igazán (nem a személyes érdekeim miatt, hanem a jövő miatt), EZ és a Gárda, polgárőrség kezelése, amelyet igenis lehetne konstruktívan jól kezelni, minden tisztességes ember hasznára (erről máshol írtam). Mind a kettő súlyos hiba, amely nagyon vissza fog ütni. Nem is értem...

Tündér_Lala 2011. április 16. 11:03
Libieink kiengedték a szellemet a palackból és a magyar állam (valószínűleg semelyik) nem képes elegendő rendőrt biztosítani ahhoz, hogy azt vissza parancsolja. Nevezetesen arról van szó, hogy megengedték, támogatták a bűnt, elhitették emberekkel, hogy helyzetükért a többségi társadalom a felelős. Ez a düh csapódik le a néniken és az a tapasztalat, hogy eddig gyakorlatilag büntetlenül (privilégizált helyzetükre hivatkozva) lophattak és követhettek el garázda bűcselekményeket.

Megoldás pedig az lenne, hogy a gárdát valóban fel kellene oszlatni és a helyébe nemzetőrséget létrehozni (akár valamilyen megállapodással) állami parancsnokság alatt, szigórúan szabályozva.Ez a fél társadalmi szervezet pedig rendet teremthetne a rendőrséggel karöltve. Mert a gárdisták nem nácik, hanem jószándékú, szabadidejüket a köz javára áldozni kész emberek (döntő többségükben). Az ő jószándékukat, tettre készségüket nem használni, (pláne rendvédelmi erőkkel ellehetetleníteni) ostobaság, hiba és bűn.

Az életben nem tudunk annyi rendőrt fizetni, hogy a rendet egyedül (társadalmi összefogás nélkül) visszaállítsák. Az elmúlt év európai méretű hisztériás hadjáratai, vajon lehetővé teszi-e a kormánynak hogy ilyesmit meglépjen. (Nem látom át.) Az viszont biztos, hogy erőből a problémakör megoldhatatlan, a kifosztott emberek, legyilkolt és megerőszakolt 80 éves nénik és agyonvert bácsik nyomán a társadalmi elégedetlenség csak nő.

Tessék végre észrevenni a társadalom jószándékát és használni azt, nem csupán a szlogenek szinjén !

Tündér_Lala 2011.04.16. 11:14:36

@Grift: Hát maga ölette meg ?

Tündér_Lala 2011.04.16. 11:22:10

@ArmaGeddon Bácsi: Az egyház szakadás csak néveleg (jogilag) történt 1054-ban, lényegében a kelet- és nyugatrómai birodalom szakadásával kezdődő folyamat volt. (Kölcsöneosen kiátkozták egymást és egymás embereit stb.) Sokkal régebben rossz volt a viszony a két ideológiai és hatalmi központ között.

osborne 2011.04.16. 12:59:32

@devuscka:

Pedig olyan rendszerváltó hangulatuk volt legutóbb, az most úgy tűnik végleg elveszett. Biztos a rossz idő meg a péntek este. Na majd ma a Fletóisták.

osborne 2011.04.16. 13:08:42

Időközben Hajdúhadháza kilépett az EU_ból

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület aláírásgyűjtésbe kezdett, közben lemondásra szólította fel a belügyminisztert, és ki is tiltották Pintér Sándort a településről.

index.hu/video/2011/04/16/nekimentek_a_polgarorok_pinternek_hajduhadhazan/

tewton 2011.04.16. 13:38:49

@ArmaGeddon Bácsi:
"a nyugati protestáns mintakapitalista haladár ideológiát"
ugyanmar. arrol volt szo, kulonosebb ertekelo felhangok nelkul, hogy az ortodox es a muzulman vallasu regiok effektive semmivel nem jarultak hozza a vilag mai tudomanyos-technologiai szintjehez. nekem semmi gondom a 16. szazadi nivoval se, de azert nem az athoszon fejlesztettek ki a dizelmotort. peter ugy jott a kepbe, hogy o volt az, aki nekiallt fejleszteni, dehogy volt dicsoitve.

tewton 2011.04.16. 13:44:05

@Grift:
"tényleg, ha már, tudják mit jelenthet az, hogy ejrópába, de mindannyian?"
nem tudom, plane, hogy az mdf szlogent csinalt belole. azt hiszem, valami ertelmes dolog lehetett eredetileg.

osborne 2011.04.16. 14:27:39

Ír az alkotmányról a Cato blog

While the current Hungarian government, a center-right coalition between Fidesz (a sort of nationalist party that has migrated from classical liberalism to conservatism) and the Christian Democrats, might be good on economic freedom (if not necessarily other kinds), imagine what a future center-left/socialist government could do with the powers the new constitution grants.

www.cato-at-liberty.org/the-new-hungarian-constitution/

devuscka 2011.04.16. 14:56:16

@tewton:
visszatérve a filmre. Kissé fanyalogva jöttem ki a moziból én is.( a tv-ben még kevésbé volt bántó a sutasága) De mivel társaságban voltunk beültünk sörözni és kibeszélni. Na, ez az 'utóélete' volt érdekesebb. (egyébként a rendező is mondja,hogy általában társaságok mennek rá.(jegyrendelésekből gondolni)

@Grift:
Csengery lánglelkű volt.(magánéletét nem ismerem) Emlékszem eleinte Ő vitázott Pető Ivánnal. Ezt vette át később Kónya. Ez volt a 'hős' kor.
www.youtube.com/watch?v=RjTmnY-AQnQ - akár ma is elmondhatná ezt a beszédet. :-(

* bbjnick-t én egyre nehezebben tudom követni.:-)

@osborne: most kiderül milyen sokan 'lángolnak' vele. Vajon a többség mellette áll-e?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.16. 15:03:39

@devuscka:
bbjnickkel én is valahogy így vagyok. pedig tiszteletreméltó, erkölcsös, okos, nem akarom folytatni, mert elérzékenyül, embernek tartom. afféle fáklya ő, vagy mi.
de mintha türelmetlen lenne, és nem kommunista, hanem minden hatalom ellenes. az meg pöcsség. :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.16. 15:08:32

@Grift: @tewton: Nem olvastam eredeti szövegkörnyezetében, csak tippelek. A szovjet hatalmi berendezkedést
írták le a korabeli nemzetiek (és a libsik is) a keleti despotizmus és bizantiánus hatalmi struktúra modernkori megfelelőjének. Ezzel szemben gondolták a visszatérést a nyugati típusú kereszténység politikai megtestesüléséhez, a kereszténydemokráciához.

devuscka 2011.04.16. 15:09:18

@Grift:
Egyetértek. 'besorolhatatlan'- és ezzel együtt követhetetlen.
Gyakran elvesztem a fonalat, főleg ha hosszan ír, pedig vannak a szavaiban 'rációk', végül feladom. :-)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.16. 15:13:51

index.hu/kulfold/2011/04/16/tiltakoznak_a_horvatok_a_hagai_itelet_ellen/

maguk szerint meg fognak merényelni néhány szarházi hágai bírót a horvátok?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.16. 15:14:14

@Grift: Az nála az érdekes, hogy az ember azt feltételezné, ha a fideszt ennyire elutasítja - a többi szereplőt természetesen méginkább - és konkrétan a KDNP védelmében szól rendszeresen, akkor legalább azt a viszonylag szűk területét a politikumnak, amit ők képviselnek, tehát az övéit legalább jól ismeri. Ezért szembetűnő, hogy többször is mekkorát téved velük kapcsolatban. Ez furcsa.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.16. 15:21:49

@gloire:
bbjnicknek fogalma sincs a kdnp-ről. csak a nevük. az meg keresztény. ennyi. :)

osborne 2011.04.16. 15:34:13

@devuscka: Kordonok mögött mindent lehet

http://www.facebook.com/gyurcsanyf#!/gyurcsanyf

@gloire: Érdekes rendvédelmis arcok:

hvg.hu/galleryContent//60011d9a-4e96-41b7-9678-7063be20794c/6

Sebastian Knight 2011.04.16. 15:48:57

"Luxusbörtön vagy a kegyetlen valóság? A drogteszt eldöntötte
Bűn - bűnhődés nélkül?

A világ legszabadelvűbb börtöne a norvégiai Oslo fjordjának Bastoy nevű kis szigetén található..."

hetivalasz.hu/kronika/bun-bunhodes-nelkul-37021/

devuscka 2011.04.16. 15:53:50

@Grift:
Azt nem tudom, de megnőhet az EU csatlakozást ellenzők tömege.
Gotovina náluk nemzeti hős.
Heves vérmérsékletű, nem egy beszari nép az biztos.

@osborne: Gyurcsány csak kordonok között érzi magát otthonosan.
Kíváncsi vagyok mennek-e tiltakozni a Toroczkai féle szabadcsapatok? Hozzátartoznak a performanszhoz.

Nem volt'Rebiszesek'?

devuscka 2011.04.16. 15:55:44

@osborne:
"Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke azt kérte, tegyék el a demonstrálók a tűzoltóbaltákat, mert az ombudsmani hivatal jelen lévő képviselői szerint fegyvernek minősülnek, és emiatt eljárás indítható a tüntetők ellen."
gondola.hu/cikkek/76050-Fustbombakat__petardakat_dobalnak_a_rendvedelmi_tuntetok.html

Sebastian Knight 2011.04.16. 16:28:49

Jön a kínai tőke

"Magyarországról szolgálja ki a fél világot a Huawei"

index.hu/tech/2011/04/15/magyarorszagrol_szolgalja_ki_a_fel_vilagot_a_huawei/

osborne 2011.04.16. 16:29:24

@devuscka: A Fospumpa diktatúrájától minden eszközzel el kell határolódni, így azok a kordonok ma a demokrácia szimbólumai. Maga a gép előtt tüntet?

tewton 2011.04.16. 17:01:21

jaj, de jó!
tiszaeszlárról van egy új könyv. most ismertetik a rádióban.
nem fogják kitalálni az eredményeit. svarc móricot betanították a hamis vallomásra! az egész dolognak az volt az alapja, hogy a magyarok meg a zs---k féltek egymástól! a zsidókban évszázados rettegés volt a vérvádtól! a falusi lakosságban mindenféle téves képzetek voltak!

devuscka 2011.04.16. 17:07:10

@osborne:
Tüntetőleg dolgozok. ;-)

Tündér_Lala 2011.04.16. 17:16:27

@tewton: Hallottam. Tipikus példája volt, amikor a prekoncepcióhoz keresnek mindenáron érveket, hajánál fogva előcibált magyarázatokat. Zavaros egy história. (Nem lehet, hogy ott is voltak valamilyen szekták ? Nem értek hozzá, de nem is tartom fontosnak.)

devuscka 2011.04.16. 17:18:14

@osborne:
Mivel a felvonulók közül többen fittyet hánytak a magasabb rangú tűzoltó tisztek parancsára, hogy ne nyissanak ki több tűzcsapot, végül a tűzcsapok mindegyikéhez 4-5 rendőrt állítottak, mikor elhaladt előttük a tömeg. A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke kommentálta a tűzcsapmegnyitásokat: úgy fogalmazott, hogy az állampolgárok védelmében cselekedtek: "csak megvizsgálták, hogy működépekesek-e a tűzcsapok, és menézték, mekkora a csapok vízhozama illetve az ugrótávolság. Minden tűzoltónak engedélye van a tűzcsapok szolgálatba helyezésére."

Akik a csapokat kinyitották, azoknak kámzsa vagy fejvédő maszk volt a fején, így nem lehetett megállapítani, kik ők. A csuklyás demonstrálók ellen garázdaság vagy hivatali visszaélés miatt később eljárás is indulhat. A HTFSZ elnöke erre azt reagálta az Indexnek, hogy ez esetben a szakszervezet minden jogi segítséget megad az érintetteknek.
index.hu/belfold/2011/04/16/eldurvult_a_rendvedelmi_dolgozok_tuntetese/

Gyurcsány fog-e beszélni a maszkos randarilozók ellen?

Egyébként megadnám nekik a korai nyugdíj lehetőséget,ha már 'kriplinek' érzik magukat 38 évesen, de akkor kikötném, hogy nem vállalhatnak munkát mellette, vagy ha igen, akkor elvesztik a nyugdíjjogosultságukat és csak a mindenkire kötelező nyugdíjkorhatár után kapnák meg. Talán a spanyoloknál van ez így? (nem rég olvastam valahol)

Tündér_Lala 2011.04.16. 17:36:33

Csengeyt nagyra tartottam és mindig az volt az érzésem, hogy feltétlen, kompromisszum nélkül tisztességes. Ez egy kihalófélben levő emberfajta. A magán életét nem ismerem, de ilyen emberrel nehéz együtt élni.
Én a mai napig azt gondolom, hogy őt elintézték. (Egy 38 éves ember halálos szívrohamot kap (akármilyen strapás életet élt is) minden előjel nélkül, gyakorlatilag 1 nap alatt elhamvasztják, ezt én nem veszem be. Miért ?) Valamilyen leleplezésre készült, amiből semmi nem szivárgott ki, hogy mi lehetett az.
Isten nyogosztalja.

Tündér_Lala 2011.04.16. 17:51:49

@devuscka: Ennek a lehetőpségnek munkakörhöz és nem a rendvédelmi dolgozói státuszhoz kötve volna értelme. El tudom képzelni, hogy egy bevetésen dolgozó tűzoltó 40 éves korára fizikailag alkalmatlanná válik ilyen munkára. De egy irodában dolgozó miért is lenne jogosult erre ?
Sokan követelték ennek a kiváltságnak az eltörlését, de senki nem gondolta végig, hogy akkor mitől lenne vonzó egy ilyen pálya. Mert ki a fenét vonz, hogy a tűzbe bemenjen emberekért sajátmagát kockáztatava, vagy elvetemült bűnözőkkel huzakodjon, egyenlőtlen viszonyok között (az egyiket kötik a szabályok, a másik törvényen kívüli).
Én megértem őket, de a pénz és az irigység nagy úr.

Sebastian Knight 2011.04.16. 18:19:13

Az origo egyik képaláírása szerint a védegylet is részt vett az alkotmányellenes tüntin.

devuscka 2011.04.16. 18:20:55

@Tündér_Lala:
Én is munkakörhöz kötném: aki 'harcvonalban' van, és úgy érzi,az mehessen nyugdíjba. De pl irodista, vagy örzővédő ne lehessen !
Sőt megtoldanám a veszélyes munkakört végzők korai nyugdíjlehetőségével. (vegyipar,röntgenesek,bányászat..stb) csak kikötném,hogy akkor tényleg legyen nyugdíjas.
No jó, esetleg 4 órát dolgozhat, de többet nem! ha el tud menni esetleg irodába dolgozni 8 órába, akkor az már olyan, mint amikor más 'csak' irodában dolgozik. Miért járna neki mellé a 'korai' nyugdíj? Másnak ez a főállása.

osborne 2011.04.16. 19:29:30

@devuscka: "Gyurcsány fog-e beszélni a maszkos randarilozók ellen?"

Vannak ennél jóval fontosabb dolgok, rögtön 12 vádpont Orbán ellen

“Azzal vádolom Orbán Viktort és kormányát, hogy elárulta a köztársaságot, válogat a történelemben, eltiportja a szabad sajtót, politikai célokra használja fel az ügyészséget, megfélemlíti a bíróságot, korlátozza a művészet szabadságát, bűnös érzéketlenséggel fordul a szegények felé, szétzilálja a közszférát, tétlenül nézi a legszegényebbek elleni erőszakot, elszigeteli Magyarországot Európától, egyeduralomra tör.”

hirszerzo.hu/belfold/20110416_charta_tuntetes

Sebastian Knight 2011.04.16. 19:37:24

"A fideszesek menjenek a süllyesztőbe

- ... alig vártuk, hogy elmenjenek az oroszok a k*anyjukba. ... most azt várjuk maholnap, hogy megint viszajöjjenek, esküszöm..."

index.hu/video/2011/04/14/ugy_irok_ala_hogy_azt_sem_tudom_mit_irok_ala/

osborne 2011.04.16. 19:43:15

@Sebastian Knight: Szuper. Felszólalt Székely Tamás szakszervezeti vezető is, gondolom teljesen függetlennként. Kerék-Bárczy Szabolcs is standupolt :)

Sebastian Knight 2011.04.16. 19:50:55

Az új alkotmány betilcsa az abortuszt!

"Legyen mindenki alkotmányellenes!"

index.hu/video/2011/04/16/legyen_mindenki_alkotmanyellenes/

Tündér_Lala 2011.04.16. 20:06:33

@devuscka: Egyet értek. Mondjuk a sávos adórendszer megszüntetése, a probléma kezelésének egy lehetőségét elvágta. A nyugdíjak adótatása ugyanis egy logikus megoldása lehetne több problémának, (mondjuk, ha valaki több százezres nyugdíjat élvez az nem adózik, miközben más hasonló jövedelem után vatagon fizet adót és járulékokat.) így az sem működik, hogy a nyugdíj magasabb adósávba tolja (sddigi megoldás) a nyugdíj melletti munkajövedelmet. Gondolom azonban a lehetőségeket előnyökkel hátrányokkal végig zongoráták.

@osborne: Mi meg vádoljuk Fletót és embereit, hogy trükkök azázaival becsapták és elárulták választóikat, válogattak a történelemben, egymás ellen fordították a társadalom különböző csoportjait és etnikumait, hogy maffia szervezetté alakította az államot, politikai célokra használta fel az ügyészséget, megfélemlítette a bíróságot, szétverte az állami monitoring rendszereket, tétlenül nézte, sőt támogatta a bűnt, elidegenítette az ország javait és intézményesen velejéig korrupt volt (Hagyó nem csak magának lopott), az ország hitelét nulla közelébe sülyesztette Európában, tétlenül tűrte sőt támogatta az ország idegenek általi kifosztását, a munkalehetőségek eltűnését, hogy elzavarni nem lehetett és az elégedetleneket és az ártatlan járókelőket rendvédelmi erővel brutálisan szétverette.

osborne 2011.04.16. 20:53:34

@Tündér_Lala:

Legutoljára pedig azzal, hogy mindezek után nem tűnt el a közéletből a pébe

Téglagyári Megálló 2011.04.16. 22:32:44

Kemény világ jár Amerikában az ateistákra:

I’m a graduate student at a top international relations program, currently searching for internships and soon to be searching for jobs. My problem is this: when an employer searches my full name, the first result they get is my old profile at a social networking site for atheists. I’ve taken the profile down, but have not been fully successful in removing it from Google’s search results. I’ve tried to make my LinkedIn more prominent in the searches, but it’s not showing up so far.

I’ve talked to friends and some have said that if they were an HR and saw that I’d had a presence on such a site, they’d never hire me on the assumption that I was some sort of radical. Do you think that’s true? I could go on and on about how I’m not, how I got valuable leadership experience running a campus atheist group as an undergraduate, how I carefully avoid discussion of religion in professional and personal settings, but that’s not the first thing the HR will see . . . all they’ll see is my name attached to an unpopular and misrepresented social group.

My question, then, is this: is my worry that employers will get a negative impression of me realistic? Is there a risk that this could cost me a job? More generally, how can I discuss the leadership experience I gained when there’s about a 50-50 chance the employer strongly disagrees with the work I gained it doing?

www.bnet.com/blog/evil-hr-lady/will-my-atheism-hurt-my-career/2089

tewton 2011.04.16. 22:55:37

@Téglagyári Megálló:
LOL :)
"when there’s about a 50-50 chance the employer strongly disagrees"
ez priceless.
az US mint "land of the free and the home of the brave" :)

"an unpopular and misrepresented social group"
muhahha. mintha csak cionista vagy neonáci lenne :)

Téglagyári Megálló 2011.04.16. 22:58:32

@tewton:

Arrafelé pinkónak lenni tényleg ciki.

Sebastian Knight 2011.04.16. 23:37:00

@Téglagyári Megálló: @tewton: :)

"Evil HR Lady"

"Well, to be honest, I’m a member of a minority religious group myself, and I graduated from a religious university, Brigham Young University. Has this ever prevented me from getting a job? Well, I don’t know, as no one is stupid enough to call me up and say, >>You know, your resume looks great and all, but we see you’re a Mormon, so no job for you!<< Likewise, you’ll probably never know if your status hurts you.
...
In my experience, most people are tolerant of others’ beliefs. Yes, I have had a supervisor tell me I was going to hell, to which I cheerily responded, >>Excellent, I suppose I’ll see you there!<< and that pretty much shut him up."

Bell & Sebastian 2011.04.17. 01:35:28

@Mihint: Nem gondoltam meg magam, csak hegesztem a szervert, perifériáról meg nem megy.

Valaki emlegette a búcsúcédulákat, ami ugye egy urban legend, mint azt már számtalanszor kitárgyaltuk. Olyan, mint a Ladákat osztogatnak Jerevánban.

Nem dolgom mentegetni bbjnicket, de sokszor csak azért válaszol indirekt, mert egyrészt nem az a sértegetős fajta, másrészt azt hiszi, hogy nyilvánvaló a válasz, csak el van rejtve abban a szövegben, amit éppen linkel, amit indulásnak szán a vitához, amitől várja a teljes megvilágosodást, mert axiómákat gyűjt csak nagyon helyesen-, magyarázatokat nem annyira. Viszont jól fejlett igazságérzete van, nagyszerű intuíciókkal és sajátos, egyedi látásmódja. És kemény, mint a tölgyfa. Pontosan azokat utálja, mint mi, csak sokkal jobban.

Itt szólok, hogy a keresztény se nem jobb, se nem bal, az keresztény. Az alkérdés, hogy nem könnyű egyszerre lángpallosú, pusztító angyalnak lenni és szeresdafelebarátod lovepeace alter virággyereknek.

A magam részéről egyértelmű, hogy oda kell baszni végre azzal a karddal, elvégre kereszt alakú, vagy mi.

Elképesztő, mennyi a félrefordítás és pontatlanság az Újszövetségben, ezért célszerűbb -szerintem- inkább a dallamát idézni, Szent Pálhoz meg lenne egy-két szavam, de ez már nagyon off és ha alkalmam nyílik rá, majd elintézem vele magam.

Nem az a kérdés megölették-e Csengeyt, hanem inkább az, hogy ki? Lennének ötleteim, de szerintem bbjnick konkrétumokkal is szolgálhatna.

Shalom! :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.17. 01:46:44

"Szegfűs diktatúra helyett mandarinok rémuralmának korát éljük...

…Alig egy éve cseréltük ki a szegfűs elnyomó rendszert a mandarinok rémuralmára…

…Tényleg, ha ez most egy afrikai banánköztársaság (írhattam volna ázsiai mandarinállamot is)…

...Florian Geyer" kuruc.info/r/7/77692/

A kurucok is beszálltak a jóslásba?

:D

Bell & Sebastian 2011.04.17. 02:15:55

Itt ez az orosz csőka, Сергей Маврин.
http://ru.wikipedia.org/wiki/Маврин,_Сергей_Константинович

Tessenek csak figyelni, ahogyan begorombul a vége felé! Mit mondjak, nagyon tud. Ha jól látom, éppen egy Stratocasteren.
www.youtube.com/watch?v=YU_aRGZ6OlE&feature=related

Bell & Sebastian 2011.04.17. 02:23:18

@gloire: Mondjuk inkább az a meglepő, ha valaki nem a Gárdának szurkol, hanem az olajfinomító bányászpintyérnek, nem? Vagy annyira feledékeny mindenki, hogy mégis?

Sebastian Knight 2011.04.17. 02:56:29

@tewton: Egyházellenes kommancs propagandadia, komoly.

Ezt linkeltem már a zene mindenkié rovatban, de azt bezúzták:

gramofonfelvételek:

gramofon.nava.hu/

Bell & Sebastian 2011.04.17. 03:07:13

No jó, akkor kérdezek még valamit, hátha van válasz.
Mondtam, hogy -a korábban Pécsett látványosan elüldözött- franc karvalytőke tartósan beásta magát -amiből a jövedelmek befagyása és a pénzszivattyúk további nagy fordulaton működtetése is következik- arra való hivatkozással, hogy támogatták a kampányt és most csak benyújtják a számlát a szívességért.

A főállású Fidesz ugye pár ezer ember, akiknek a többsége állásban volt -tisztességes fizetésért- az ellenzékiség keserű kenyerének rágcsálása közben is, a választást megelőző nyolc év alatt.

- Hány (tíz)milliárdot képes felzabálni egy kibaszott magyar párt, ha csak korlátozottan tud forrást csapolni -hogy finom legyek- és a támogatásért cserébe -utólag- ekkora számlát nyújtanak be a kvázi-hitelezői? És ha korlátlanul tud, akkor mennyire van szüksége és tulajdonképpen mi a lófaszra költi? Nőnapi virágra, vagy szigetet vesznek az Antillákon, vagy a Borostyánszoba alá kacsalábakat rendeltek, vagy mi?

Sebastian Knight 2011.04.17. 03:25:11

@Bell & Sebastian: Én is kérdezek. Milyen oprendszer fut a szerveren?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.17. 09:15:37

@Sebastian Knight: Az ott nem Miss Sün anyukája 2:02-től?

tewton 2011.04.17. 11:52:56

@gloire:
csak nem hazudtak a ciganyok?
breaking news:
barikad.hu/gy%C3%B6ngy%C3%B6spatai_cig%C3%A1ny_polg%C3%A1rseg%C3%ADt%C5%91k_t%C3%A1madtak_v%C3%A9der%C5%91_tagjaira-20110416

"Az út a cigánysoron át vezetett, ahol mintegy 50 főből álló társaság állta el az útjukat. Mivel elsősorban dolgozni érkeztek ezek az emberek és nem kívántak összetűzésbe keveredni a cigányokkal, ezért rendőri segítséget kértek. Meg is érkezett kutyával két rendőrjárőr. Ám ez is kevésnek bizonyult. A cigányok köpködve, trágár szavakkal, fenyegetésekkel fűszerezve engedték át a társaságot az utcán. Legnagyobb megdöbbenésre a cigányok fele az OPSZ-nél rendszeresített ’Polgárőrség’ - feliratú fényvisszaverő mellényben volt, ittasan. Mindezt a helyszínen tartózkodó rendőrök is észlelték és számon kérték őket a mellény viselésével kapcsolatban. Büszkén kijelentették, hogy ők polgárőrök. Az önkormányzat valóban engedélyezte 5 cigány származású embernek 4 utcára kiterjedően a járőrözést, amelynek megszervezéséért ifj.Farkas János volt a felelős. Ám azóta ez az 5 fő 25 főre duzzadt és a helyi OPSZ egység vezetője, Tóth Mihály írásos engedélyével is rendelkeznek, amely alapján a járőrszolgálat az egész falura kiterjeszthető - igaz, a titulusuk csak "polgársegítő".

És itt még nincs vége a történetnek.

Miután mindenki biztonságban érezte magát, az egyik tereprendezésben résztvevő illető észrevette, hogy fenn maradt a kulcsa a hegyen. Hogy ne hergeljék a cigányokat, kerülő úton mentek vissza a kis házhoz, ahol zseblámpákat használva igyekeztek minél előbb végezni. Erre a fényre figyelhettek fel a cigányok, az utca végén várakozók pedig az egyre fokozódó kiabálásra.

A kutyás rendőrjárőr visszasietett a cigánysorra, hogy végére járjon a dolognak. Néhány percnyi erősödő ordibálás után hirtelen lövés hangja dörrent. Riasztólövést volt kénytelen leadni a rendőr, aki visszaérkezése után csak ennyit tudott mondani: meg kellett tennem, harmincan jöttek támadólag felém."

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.17. 12:21:34

@tewton: Valami hasonlóra számítottam én is..

Sebastian Knight 2011.04.17. 15:28:47

@Loxon: Van még:

"Láthatja ezt az összefogást, ami itt van."
Bauer Tamás és Molnár F. Árpád egyaránt tüntetett.

index.hu/video/2011/04/17/gyurcsany_hiaba_csitititotta_tul_radikalis_hiveit/

devuscka 2011.04.17. 16:22:19

lmp és a tömegbázisa?
"A budapesti Vörösmarty tér egyik oldalán felállított színpad előtt tüntetett vasárnap az LMP néhány száz, többségében húsz-harminc év körüli támogatója, akik az új alkotmány tervezete ellen demonstráltak. A tüntetők között - akik félig töltötték meg a teret - az [origo] tudósítója szerint ott volt Bauer Tamás egykori SZDSZ-es poilitikus, Szanyi Tibor és Horváth Csaba MSZP-s politikusok, és Hajós András zenész-műsorvezető is. A résztvevők egy része transzparensekkel érkezett, melyeken többek között ilyen feliratok voltak olvashatók: "Nem erről volt szó!", "Alkotmány = Tákolmány", "Már csak három év"."
www.origo.hu/itthon/20110417-az-uj-alkotmany-ellen-tuntetett-az-lmp-a-vorosmarty-teren.html

osborne 2011.04.17. 18:21:40

@devuscka: Az elvtársak csak trendin civilkedtek. Napról napra érik a koala?

osborne 2011.04.17. 18:54:44

@gloire @Sebastian Knight:

Nem szabadna komolyan vennem tumblis híreket de ezt muszáj lesz még:

Molnár F. Arpadot máris elvezettek az Élet Menetéről. De vagy 12 rendőr kísérte

galaxisriporter.mandiner.hu/post/4692071954/vasarnapi-gmh

devuscka 2011.04.17. 19:20:34

@osborne:
Rajta vannak. 'Izmoznak' nagyon . :-)

osborne 2011.04.17. 19:55:06

@devuscka: Az üzijük máris teljes szinkronban: a Fidox meg fog bukni. Nem lett más a politika, ugyanaz.

osborne 2011.04.18. 01:19:06

Vége, a minta finnek is benácultak

A vasárnapi választások nagy győztese azonban kétségtelenül a leendő kormányfő politikájával szöges ellentétben álló euroszkeptikus, idegengyűlölő Igazi Finnek pártja, amely négy éve még csak a szavazatok alig valamivel több mint 4 százalékát szerezte meg. Mostani választási szereplésével a harmadik legerősebb finn párt lett.

www.hirado.hu/Hirek/2011/04/18/00/Konzervativ_gyozelem_Finnorszagban.aspx

devuscka 2011.04.18. 07:57:29

@osborne:

Hiába no, ha már Orbán az EU soros elnöke. Várt mást?
-
Úgy tűnik a kommentek a 'mandineren' sokasodnak. ;-)

tewton 2011.04.18. 09:23:07

@osborne:
"igazi finnek" :) joulupukki!
idegengyűlölet? szép a más gyereke is, amennyiben van 4 végtagja, de a legszebb mégiscsak a saját.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.18. 11:49:20

@osborne: @tewton: @devuscka: Ez a „ki a harmadik erő”-játék, úgy tűnik, terjedőben van Ojrópában.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.18. 11:56:33

@Loxon: Terjedőben. Kíváncsi vagyok egyébként mikor jelenik meg az első olyan írás a radikális oldalon, amelyik majd azt kezdi pedzegetni, hogy azért a finn-magyar rokonságban lehet valami, végül is szegről végről mégis csak egy picit tesók vagyunk, illetve mikor hoznak le a balos körök olyan, új tudományos megközelítésű cikket, ahol a finnugor rokonság elméletének tulajdonképpeni meghaladottságáról olvashatunk majd :DDD

devuscka 2011.04.18. 12:36:48

@Loxon:
Nálunk éppen temetik. Visszaszámlálás megkezdődött.
Jó hosszú 'szabócentit' kell venni. ;-)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.18. 12:39:09

@devuscka: "Nálunk éppen temetik.." Mit temetnek?

devuscka 2011.04.18. 13:20:17

@gloire:
"A tűzoltók egyébként előzőleg egy fekete koporsót vittek a Nádor utcába, ahol egy boltban több kiló narancsot vásároltak."
hvg.hu/itthon/20110415_kormany_tuzoltok_targyalas

LMP-tüntetés: a visszaszámlálás elkezdődött
hvg.hu/itthon/20110417_lmp_tuntetes_alkotmanyozas

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.18. 13:25:11

@osborne: Mondjuk az, hogy a harmadik legerősebb párt, elég ingatag lábakon áll. A győztestől mindössze másfél százalékkal van elmaradva. Szóval könnyen lehet hamarosan akár a legerősebb is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.18. 13:34:53

@devuscka: Nem látok összefüggést az Igazifinnek, a Jobbik, vagy akár a francia szélsőjobb megerősödése és egy kétharmados kormánypárt elleni tüntetés közt, de lehet, hogy az én készülékemben van a hiba. Ami a rendvédelmisek tüntetését illeti, jól láthatóan a korosztályos sajátosságok miatt is, illetve, hogy főleg vidékről érkezett tüntetőkről volt szó, egyértelműen felülreprezentáltak voltak a fidesz és jobbik szavazók a köreikben.
Ez egy erős figyelmeztetés a kormánynak, de túlzás a 2006-os - eleve jól kiválogatott - tomboló rendőrökkel kapásból összemosni őket érzésem szerint.

devuscka 2011.04.18. 13:49:11

@osborne: most kezdődik a záróvita.:-)

devuscka 2011.04.18. 13:52:59

@gloire:
Igaza van. Én a 'nemzeti' érzések megerősödésére gondoltam.
:)

tewton 2011.04.18. 14:32:57

@gloire:
nézze, azután, hogy a fajilag is elkötelezett történészek szerint szálasi tkp jófej volt, már bármi jöhet. lovas ősmagyarok mint bázisdemokraták, vérszerződés mint többpárti alkotmányozás, a szíriuszról származó magyarság mint példa arra, hogy az indiából meg a mediterrán területekről (nomeg galícia) jötteket miért kell befogadni, hiszen a magyarok is a szíriuszról ... van itt még sok lehetőség :)

Sebastian Knight 2011.04.18. 14:38:12

Még egy kis európai-értelembenvett intervenció az alkotmány ellen:

"A zsidótörvények is újra érvényesek lesznek?"

hetivalasz.hu/itthon/a-zsidotorvenyek-is-ujra-ervenyesek-lesznek-37075/

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.18. 15:16:24

@tewton: Igen, sok baromságon fogunk még röhögni a jövőben azt hiszem..

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.18. 15:22:45

No, azért a fideszes és jobbikos képviselők együtt énekelték a Himnuszt az új alkotmány elfogadása után.
És csak ők. Hát, így nézett ez ki, ezen a kellemes tavaszi délutánon. Nem elfelejteni . )

tewton 2011.04.18. 15:25:50

@gloire:
úristen! elfogadták?
a kéksapkások vajon elindultak már? és a nato-csapatok, hogy megvédjék a demokratákat?

osborne 2011.04.18. 15:56:32

@devuscka: Nem számít, a láthatatlan történelmi alkotmány él majd tovább és nem az új áterőszakolt 'Nemzeti Színház'. Alkotmány úr kinyilatkoztatott:

hetivalasz.hu/itthon/solyom-laszlo-az-uj-alkotmanyrol-37067/

@Sebastian Knight: Lendvaiért már el is indult egy fekete autó?

osborne 2011.04.18. 17:06:24

@gloire: A kemény, rázós rész jön. Véget ért mindenféle kegyelmi állapot. Tüntik és trendfordulók (Győr) mindenfelé, nyáron érkezőben a kilakoltatási horror. Kiváncsi leszek, hogy jön ezekből ki a kormány olyan 1-2 év múlva.

Sebastian Knight 2011.04.18. 17:20:42

"- ... meggyőződésem, hogy Magyarország népe nem így fog élni, mint ahogy ez eben az alkotmányban le van írva.

- Az emberek eddig sem feltétlenül az alkotmány alapján élték az életüket, illetve nem ettől függtek, tehát a mindennapjaikban ez remélhetőleg nem fog nagy kárt okozni"

index.hu/video/2011/04/18/korkerdes/

devuscka 2011.04.18. 17:32:24

@osborne:
1-2 év múlva?
Ki kell jönnie, különben gáz lesz. Nem neki, nekünk.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.18. 20:30:07

„Mesterházy megfogalmazott egy tanulságot is: szerinte a Fideszben vannak név nélküli és neves — itt megemlítette Navracsics Tibort, Lázár Jánost, Rogán Antalt — és név nélküli demokraták, ám ők csak asszisztálnak. Mesterházy emiatt gyávának és megalkuvónak nevezte azokat, akik nem mernek kiállni Orbán elé, és azt mondani neki, eddig és ne tovább! »Történelmi bűn hallgatásuk« — tette hozzá.”

index.hu/belfold/2011/04/18/reszorszaggyultek_a_szocialistak/

Kezdem érteni, hogyan születnek a történelemkönyvekben szereplő évtizedes-évszázados nagy szlogenek. Feláll egy DJ Mesterházy kaliberű undorító gnóm valami jelentéktelen kis „ellenálló” pártgyűlésen, szemben a véres elnyomással, atombombák árnyékában, és kijelenti, hogy az a három óriási hivatalnok, akik hallgatnak a tömeggyilkos diktátorral szemben, TÖRTÉNELMI BŰNT követnek el. A Lendvai Ildi bólogat hozzá, a tankönyvkiadók meg máris adják le a nyomdában az új, nagybetűs törtelmet a gimnáziumok számára.

Mesterházy Attila, az Új Évezred Erkölcsi Magaslata, az Igazság Kimondója, a Progresszió Genie-je, a Felemelt Mutatóujj.

osborne 2011.04.18. 22:48:07

@devuscka: Na ja, a kettő több ponton összefügg.

@Loxon: Mindezt egy moziban, ingyenpöri és nyuggerek között. Igazi történelmi díszletben :)

kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1104/MSZP_201141817460/gallery.xml&rovat=itthon

osborne 2011.04.18. 23:44:50

Már csak TP hiányzott, közjogi válságtól tart mint Török Gábor. Ők tudják.

index.hu/belfold/2011/04/18/kozjogi_valsagtol_felti_az_orszagot_tolgyessy/

devuscka 2011.04.19. 10:14:49

@Loxon:
Azt hittem a 'nagybetük' kiadnak valami magvas gondolatot. ;-)

@osborne:
Már hiányzott.(a tegnapi nap volt rá kiosztva?)
Igazi demokrata csak az, aki felszólal az Orbáni önkény ellen.

Tündér_Lala 2011.04.19. 13:04:09

Olvasgatok és egyre határozottabban kirajzolódik a kép.
A libik ordítanak. Nem véletlenül. Szemléletük alapját támadja az új rend. Vagyis azt, hogy mindenki boldoguljon ahogy tud, minegy, hogy hogyan, ügyeskedéssel (mások terhére) vagy másként.
Ezzel szemben OVi hisz a munkában. Mindenáron munkaalkalmakat akar teremteni és az embereket rászorítani, hogy azokat a munkákat el is vállalják, el is végezzék.
Úgy tűnik felismerte, hogy egyének boldogulhatnak ügyeskedéssel, de a közösség soha, a dolog lényegéből fakadóan. A sírás oka, hogy az ügyeskedés lehetőségét elveszik (legalábbis megpróbálják korlátozni).

Ez egy nagy harc lesz, mert az ügyeskedés visszaszorítását célzó intézkedések, sok sok ember érdekeit sértik és a siker döntően függ attól, hogy sikerül-e munkát adni az embereknek. Ha lesz munka és azt idővel egyre jobban megfizatik, akkor elösször az ambíciózsabbak, később példájukon a többiek is betagozódhatnak a rendszerbe. Ha nem sikerül munkát adni, akkor nagy baj lesz.

A Münchauzeni trükk (saját hajunkat fogva húzzuk ki magunkat a bajból) a munkaalkalom teremtés.

osborne 2011.04.19. 14:56:27

@devuscka: 1 hónapig megint ez lesz, ordítozás és törzsi hörgés. Ez vicces:

A taz szerint a preambulum voltaképpen egy „klerikál-nacionalista harci szöveg"

hetivalasz.hu/itthon/nem-akartak-kommentalni-az-esemenyeket-37095/

Téglagyári Megálló 2011.04.19. 16:50:18

@osborne:

"Orbán alkotmányát azonban, jegyzi meg a ZDF, alig tízszázaléknyian támogatják csak - elvégre ennyien küldték vissza a kérdőíveket."

Emmán érvelés.

devuscka 2011.04.19. 17:51:18

@Loxon:
LOL. - most, hogy mondja!

Tündér_Lala 2011.04.19. 19:06:26

@Grift: Ó ez egy széles és tág fogalom.
A felmarkolt segélyeket, a munkanélküli segélyt, miközben már van 1-2-3 állásajánlat, de még jobb ajánlatot vár. A zsebbe dogott fizetés kiegészítéseket, amelyek betegség és majd a nyugdíj idején ütnek vissza. Az az alapállást, hogy nem a legjpobb tudása szerint dolgozik, mert ennyi pénzért csak ennyi jár. Ha elvállalta kutya kötelessége a legjobb tudása szerint elvégezni, ha talál jobbat menjen el. A különféle vállalkozók által elvállalt, de rosszul vagy egyáltalán el nem végzett munkákat (állami és maszek megrendelőnek). Hogy szakmai önérzet és büszkeség - mit adok ki a kezem közül - hírből sem ismert ma már. Az üzleti tisztesség szinte teljes hiányát (ha én jól járok de százan becsődölnek miattam, kitűnő üzletember vagyok)
Még sokáig lehetne sorolni.

tewton 2011.04.19. 19:35:03

haha. ma megvettem egy atdizajnoly nepszabit (lekestem egy buszt es mar nem volt mn).
vicces. anyagmennyiseget tekintve kb. a hirlap 80%a. keves szoveg ritka szedessel. minoseget tekintve ... mint egy netes anyag, tartalmilag es nyelvileg is (maguk mondanak azt, hogy XY nem szivesen delegalja a munkat masra (magyarul nem szivesen adja ki a kezebol ... stb)? remelem, nem). es a legjobb az ara: 200Ft. ez csak a vegen derult ki, ha az elejen tudom, visszamegyek es ugyanennyert iszok egy pohar sort. Summa summarum, a ballib nyomtatott sajto hanyatlasa elkerulhetetlen.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.19. 20:31:33

@Tündér_Lala:
így korrekt! már megijedtem, hogy a hozzám hasonló pénzpiaci kalandorokra gondol :))

osborne 2011.04.19. 23:28:31

@Téglagyári Megálló: Legalább sikerült megkérdezniuk a leghitelesebb megmondót az ügyben: Paul Lendvait.

osborne 2011.04.19. 23:29:46

Időközben leváltották a hajdúhadházi rendőrfőkapitányt

index.hu/belfold/2011/04/19/levaltottak_a_hajduhadhazi_rendorfokapitanyt/

tewton 2011.04.20. 00:00:54

@osborne:
hhadházon volt rendőrkapitány?

nézem a kereskedelmi tévén a 21. század című történelem-mesélő-hamisító műsort. tudták, hogy a szocializmus alatt nem lehetett szabad kézzel kinyitni a csavaros üvegeket, a konzervdobozokat meg bontóval is alig? és hülye nevük volt a csokoládéknak.

komolyan azt érzem, hogy a médiákban és a középiskolákban is csupa enyhefokú értelmi fogyatékos ül.

tewton 2011.04.20. 00:18:22

@Mihint:
ehhhehehe.
nem lesz ebből baj? :))))))

a dalszöveg amúgy elsőre nekem se annyira... de rátéve erre a melógyijára ... egész jó fricska. pláne, hogy minden segglikból ezek a csík által feljavított kvimbi-dalok ömlenek, jazzosítva, hungaro-kínaiul, satöbbi.

de noiszen, lesz itt még a csíknak mögutálása a belvár-aranytíz-hollánuccás vonal által, ha eztet itten tovább csinálják, elvégre ez mámajdnem nyilasrock.

(u.i. kossuth rádió, interjó a nemzet kokójával ... aki bizony felvállalta, hogy kedvenc zenéi inkább a magyarok, beleértve a kárpátiát is.)))) a jófiú műsorvezető magyarázkodni is kényszerült, aztán kokó szépen elmondta, hogy az nem megbélyegzendő "magyarkodás", ha valaki felrakja a kocsijára a nagymagyarországos matricát ... eh eh eh .)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.20. 00:45:00

@tewton: Ezt nem a Csík játsza, azt hallani is lehet, de utánanézve ezt találtam:

"Ma, 2011. április 11-én a Csík zenekar vezetője, Csík János írásban közölte velem az álláspontját a Trianon Himnusz zenéjével kapcsolatban: “…vegyék ezt le a netről, legalább a nevünket töröljék ki róla, mert azt nem mi játszuk, nem a mi és a szerzők engedélyével történt... Sajnálatos módon nem tudjuk, ki a feldolgozás készítője, mivel sem a Szerzőt sem minket nem keresett meg, hogy engedélyeztesse a feldolgozást."

magyarzene.coolhun.com/trianon-himnusz-a-zeneje-letiltva

Ebben az a vicc, hogy nem is tilthat le szerző egy szerzeményt, már ha igényt tart a szerzői jogokra általában.
A szerzői jog éppen azt jelenti, hogy ha feldolgozások készülnek, akkor is az eredeti szerző kapja a jogdíj egy részét, de hogy ki mit dolgoz fel, abba senki nem szólhat bele elvileg.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.20. 00:59:46

@tewton: "kedvenc zenéi inkább a magyarok, beleértve a kárpátiát is.)" Ha van titkos fideszes széljobb projekt, akkor az a Kárpátia. Ez nekem már rég gyanús :DD Elsősorban Wittner Mária szereplése óta, de amikor nem is olyan rég a jobbikos Hungarica mellett Morvai tünt fel egy számban, Lenyúlva az ötletet, azóta biztos vagyok benne..

tewton 2011.04.20. 01:13:26

@gloire:
haha, így még jobb :)
nekem fel se tűnt (mondjuk egy sublaptopon ez nem csoda).
de van benne valami derűs, lépésről lépésre egyre jobban elnépiesedik a drogosgyerekek nótája, aztán a végén már egészséges nacionalista dal lesz ... ami mp3-lejátszókon terjed a fiatalok közt :)

tewton 2011.04.20. 01:20:44

olvasták Kristóf Steiner (nem, nem a Rudolf rokona) meglátásait a zsidóhúsvétról? a legjobb részt persze nem szemlézte a mandariner:

"gyertyafényben ültük körül a Széder-tálat: egy furcsa tányért, amely olyasféle evilági, spirituális kapu, mint Harry Potter zsupszkulcsa vagy Neo piros kapszulája a Mátrixban. Maga a tányér, amin az ételeket elhelyezzük, a materiális világ. A rajta lévő pászka az elhivatottságot jelképezi, az égett csirkenyak - amelyet vegánként igyekeztem tapintatosan odébbpasszolni - segít megszabadulni a negatívitástól, a tojással - amelynél ismét exkuzálnom kellett magam - feladjuk a bennünk tomboló részesülési vágyat, a keserű torma pedig a halál ízét kóstoltatja meg velünk. A legbizarrabb fogás, a zavaros lekvárra emlékeztető Haroset három gyökérből és hét gyümölcsből készül, és a spirituális munka iránti elkötelezettséget szimbolizálja, ha pedig még mindig nem volt elég a zöldségből, a petrezselymet sós vízbe mártva megédesítjük azokat az ítéleteket, melyek a következő évben ránk várnak. Végül pedig egy csodálatos hír az állandó fogyókúrázóknak: a saláta segít egyesíteni az erőinket, hogy eltávolítsuk a káoszt a világból."

www.life.hu/sztarszerzok/20110418-steiner-kristof-tanulj-te-is-repulni.html

Téglagyári Megálló 2011.04.20. 07:32:05

"Meggyőződésünk szerint a magyar történelem egyes eseményeinek, korszakainak, személyeinek értékelése a történettudomány feladata. Helytelenítjük, hogy ezekről jogszabály, különösképp az alkotmány rendelkezzék."

tte.hu/tte/allasfoglalasok/7208-a-toertenelemtanarok-egylete-allasfoglalasa-az-uj-alkotmanyrol

Érthető, a történelemtanárok a saját privilégiumuknak tartják a dolgot. Aha. Amúgy mit teccettek tanítani a nyolcvanas években? Szeretné, ha lírai önvallomásban tárnák ezt fel.

Tündér_Lala 2011.04.20. 08:33:55

@Grift: Említhttem volna. Soros babérjaira tör ? A maga büntetése körülmetélés.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.20. 09:25:24

Teljesen szokatlan cigányügyi szakértés a Hírszerzőn:

hirszerzo.hu/belfold/20110419_forgacs_istvan_romaugyi_szakerto

A Jobbik dicséretét is csak a kötelező negatív sallangokba csomagolja, de ott van az is.
Érdekes a felvetése a cigány-cigány polgárháborúról, nem hülyeség.

Téglagyári Megálló 2011.04.20. 09:31:55

@Tündér_Lala:

"Az az alapállást, hogy nem a legjobb tudása szerint dolgozik, mert ennyi pénzért csak ennyi jár."

Ó igen, ezt hallottam már, az egyetemen. Ment volna el utcaseprőnek.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.20. 09:58:48

Evolúció-ügyben ezentúl itt tessék a jósnőt kérdezni:
delphoijosda.blog.hu/2011/01/06/filozofiaikommentfolyam1#comment-form
(e folyamban nem vitázok a kérdésről — itt csak ex cathedra kijelentésekre vagyok rávehető.)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.20. 11:03:08

@tewton:
nem is az a baj, hogy a posztkommunista-liberálbolsevik propagandában, és az általános retro szarban, a kommunizmus valami kedvesen bumfordi dolog, de az emberek fejében is az.

viszont ennek van egy nagyon fontos és hatalmi szempontból kitűnő üzenete. az embereknek nem fontos a szabadság, valami pattogó hülyeként tekintenek arra aki igényli. ezért orbán falangista alkotmánya és aztán pláne az elképesztő sarkalatosak, senkit nem fognak zavarni, -a szabad származásúakon kívül-, tehát orbán jól kalkulál, még ha bbjnick be is szarik dühében! :)

Google 2011.04.20. 11:32:21

@Grift:

Nem azt teszi, hanem a mögöttes dolgokat keresi. Pedig már még én is tudnék neki válaszolni - a saját stílusában - , Kötcse. Mi más?
Ráérünk mi arra még-mentalitás.

@Arma Gedeon2:
Független szakértő uram szakértelméről sokat elárul az, hogy minden eddigi kormánynak szakértett, és most ő sápítózik a legjobban.
Mi ezeket a dolgokat régóta tudjuk, valamint azt is, hogy az előző nyolc évben az ügy elfajult, mintha direkt lett volna elfajulásra ítélve, miközben ilyen-olyan summák repültek a levegőben, hogy ezt és ezt erre és erre fordítják.
Elnézést is kérhetne már egy-egy ilyen szakértő, ahelyett hogy a brutál megoldást védelmezné!

Téglagyári Megálló 2011.04.20. 12:42:25

@Grift:

"az általános retro szarban, a kommunizmus valami kedvesen bumfordi dolog, de az emberek fejében is az."

Nem gondolja, hogy be kellene tiltani a Klubrádiót? Pesti taxisofőrök kedvence, ez mindennél többet elmond.

Bell & Sebastian 2011.04.20. 13:25:49

@Mihint: Küldheti, van kapcsolatom. :)

osborne 2011.04.20. 13:28:57

A Pojáca új pártot akar, a neve is megvan már: MSZP.

hirszerzo.hu/belfold/20110420_gyurcsany_uj_part

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.20. 13:50:34

@Google:
bammeg, neked semm se jó! :-)
A Hirszerző nem ilyeneket szeret megszólaltatni.

osborne 2011.04.20. 14:25:56

@Arma Gedeon2: Ez egy ilyen nap, a nol új szerzője is érdekes: Vona Gábor :)

nol.hu/velemeny/20110420-ahogyan_en_latom_a_ciganysagot

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.20. 16:09:28

@osborne:

Jó cikk, kár, hogy nem Orbán Viktortól olvashattuk...
Az egyetlen szóhasználata, amit vitatnék, de üzenetéből persze semmit nem von le:

"Mondjuk már ki: a cigányságnak modernizációra van szüksége."

Helytelenül használja a kifejezést, persze érteni vélem, mire gondolt. Valójában a probléma mai csődtömeggé dagadása része a MODERNIZÁCIÓNAK, a modernizálás, "felvilágosodás" előtti társadalmak általában tudták kezelni a beilleszkedni, tisztességesen együttélni nem akaró jövevények kérdését.

osborne 2011.04.20. 17:12:08

@Tündér_Lala: @Arma Gedeon2: Ok, de mit keres VG mint szerző a Népszabóban? A profilváltás után nyitnak a Jobbik felé? Nem úgy volt, hogy azok _nácikok?

abandi 2011.04.20. 17:12:32

@Arma Gedeon2:
felülről a zsidók, alulról a cigányok basztatnak bennünket.
Orbán a taleyrandi alapvetéssel él: mást mondunk, mint amit csinálunk.
(Egyébként Nagy Sándornak vaslánccal volt a bal combjához rögzítve a méretes fasza csata közben...)

abandi 2011.04.20. 17:13:21

péter az a sándor, bocsesz...

abandi 2011.04.20. 18:09:07

@osborne:
Én emlékszem rosszul?:
A kádáriban 14-ig isi, utána ipar-mezőgazdaság,vagy szakmunkásképző, esetleg szakközép, legjobb esetben gimi...
Mi a faszért szopatja a zsici törpe-szaddém a karrierista kdnp-és rózsát?!

abandi 2011.04.20. 18:16:09

@abandi:
Egyépként pont a fidesz tette a kdnp-t a második legnagyobb frakcióvá...
És akkor most jöjjenek az alaptörvényeket kiegészítő "sarkalatos" -lényegi-zsidómegszorítások...

tewton 2011.04.20. 20:40:01

lol. akcióban a vulgár-royalista frakció!
kuruc.info/r/6/77867/

Ezúton szeretnénk jelezni, hogy egy napos tündöklés után kiigazítottuk az MSZP által emelt „Magyar Köztársaság Kövét”.
...
Magyarország királyság, fennállásának első percétől kezdve, és az is lesz hamarosan újra. Ezért hát bontsa mindenki a köztársaságot minden rendelkezésére álló eszközzel! Mi elkezdtük - néhány kalapácsütéssel.

:)))

abandi 2011.04.20. 21:01:44

@tewton:
Alakul...
EgyéBként: fasza gyerekek voltak!

abandi 2011.04.20. 21:12:36

@Grift:
Elaludt a gyerek?

abandi 2011.04.20. 21:22:37

@Grift:
Megbaszhatja a falangizmusát, amíg ilyen jiddise-mámik kölkei szülik a "politikát"...!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.20. 21:28:43

@abandi:
a gyerekkel ne foglalkozzon, maga ördögszarta démon, mert a belére lógatom fel!
/ :) /

abandi 2011.04.20. 21:39:43

@Grift:
Természetesen elfogadom a válaszát.
Bár nem természetem, de akkor is érdekelne a maga véleménye a jelen állapotokról, minthogy én a minap ismerkedtem meg a lexikális falangizmus mibenlétéről...
(Maga pártot fog alapítani!)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.20. 21:45:35

@abandi:
ha mondjuk egy jó százezres tömeg követelné a kossuth téren, hogy legyek a vezérük, hát elgondolkodnék, és valószínűleg elutasítanám. de hogy én alapítsak? ezeknek? ugyan!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.20. 22:09:24

@osborne: Szerintem csak úgy érzik, kénytelenek leközölni a választ. :}

Egyébként Vona írásába nehezen lehet belekötni.

abandi 2011.04.20. 22:12:42

@Grift:
Éreztem, hogy maga egy rendes ember...
(Meg persze rácionálista is!)

abandi 2011.04.20. 22:20:59

@Loxon:
Hallotta már Volner Jánost..?!
(ezerszer keményebb és felkészültebb mint a vona)

abandi 2011.04.20. 22:38:37

Már meg ne haragudjanak a kérdésemért, de Önök miként vélekednek a Kun Miklós /kunbéla unokája/ féle történelmi tévés szovjet-történelem sorozatához?
Léteznek-e rendes zsidó származású történészek?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.20. 22:42:03

@osborne:

"A profilváltás után nyitnak a Jobbik felé? Nem úgy volt, hogy azok _nácikok? "

Nézd, ha anno OV nyithatott a csuhások felé...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.20. 22:43:21

@abandi:

léteznek. Igaz, történésznek többnyire amatőrök. Pl. Sahak.
Kun nem ez a kategória, a neje még annyira se.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.20. 22:47:12

@tewton:

akkor robbanthatják Kossuth és Petőfi szobrait is...
A Kuruc is, meg a hazai nyilasok is megérik a pénzüket, mindenféle kétes egzisztenciákat reklámoznak. A minap méltatlankodott a kuruc, hogy a tótok lenyúlják nekünk még a nagy magyar hőst, Benyowszki Móricot is. Gyanús volt, elolvastam az életrajzát, meg ami volt a neten, őszintén szólva ezt a genyovszkit nyugodtan vihetik Slotáék, nekik való...

Sebastian Knight 2011.04.20. 22:56:02

A Vona népszabós írásáról szóló mandiner-cikkhez a "Buga Tibor" nick csatolta Lovas István ezredfordulós médiahekk-írását, amely szintén a népszabóban jelent meg. Most újraolvastam- érdekes részek:

"Egy hét végi lázas szervezést követően március 8-án, hétfőn jelent meg 72 aláírással egy petíció, amely szerint a cikk túlmegy azon, >>ami vállalható<<. Az aláírók között volt Csepeli György, Haraszti Miklós, György Péter, Petschnig Mária Zita, Kéri László, Bauer Tamás, Ripp Zoltán, Vitányi Iván, Litván György, Vásárhelyi Miklós, Szalai Erzsébet, Völgyes Iván, Gombár Csaba, Várhegyi Éva, Konrád György, Farkasházy Tivadar, Szabó Miklós, Heller Ágnes, Szalai Pál, Ágh Attila, Popper Péter, Jancsó Miklós, Eörsi István, Marx József, Lévai Júlia, Szilágyi Ákos, Levendel Ádám, Radnóti Sándor, Vásárhelyi Mária, Pomogáts Béla, Szvák Gyula, Krausz Tamás, Tamás Gáspár Miklós, Bodor Pál, Földes Anna, Vámos Tibor, Molnár Péter és Furmann Imre.És két olyan ember, aki >>kilógott a sorból<<. Kasza László, volt kollégám a Szabad Európa Rádiónál, akivel soha nem értettünk egyet politikailag, de tudtam, hogy soha semmit nem ír alá, valamint Matolcsy György.Kaszát aznap hívtam. Ausztriában, a kocsijában értem el. >>Mit írtam alá?<< – kérdezte Kasza. Nevét aláhamisították.Matolcsy Györggyel néhány nappal később futottam össze. >>Nem az a szöveg jött le, amit nekem mutattak<< – mondta. >>Akkor ugye helyesbít?<< – kérdeztem. >>Persze<< – mondta. Éreztem, hogy nem teszi meg. Ezért a Demokratában azt a nagyon csúnya mondatot írtam le róla, hogy egy ilyen ember komoly karriernek néz elébe. Ezúton kérem most bocsánatát, hogy kajánságból írt jóslatom – természetesen csak formailag – bevált.
...
Babarczy Eszter esszészerűen hosszú kérdéseket feltéve faggatja Eötvös Pált a Véralgebra Népszabadság-beli genéziséről és utóéletéről a Kritika című folyóirat 2000. májusi számában. ..."

www.freeweb.hu/nimb/lovas.html

www.mno.hu/portal/22831

www.mno.hu/portal/22919

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.20. 23:05:42

@abandi: Volnert eddig Jobbik-híradókban meg néhány parlamenti felvételen láttam. A területéhez biztos ért, ennél jobban nem ismerem.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.04.20. 23:14:05

@Loxon:
Jobb benyomást kelt, mint Kiss Róbert...

Bell & Sebastian 2011.04.21. 01:57:15

@Sebastian Knight: Annyit tudok hozzátenni, hogy Auschwitz 6 millió áldozattal indított, két éve még az igazolható hivatalos szám 375 ezer körül volt, azóta nem nem néztem a hivatalos, német kutatásokat.
De a gépezet nem állt le, most például már az NGC -ben is nyomatják a mantrát ezerrel, a végtelenségig és azon is túl.

Saját maguknak, mert pár nyomin kívül több vevő úgysem akad rá.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.21. 13:29:00

„Az ellenforradalmat is egy ideig helytelenül értékeltem” – írta Heller Ágnes filozófus az MSZMP Központi Bizottságának 1959-ben. „Március lett, mire eljutottam odáig, hogy lássam, a párt lényegében helyes politikát folytat – fogalmazott Heller, majd hangsúlyozta: – Politikai hibáim közé tartozik, hogy vak voltam ellenforradalmárokká vált volt barátaimmal szemben.”

www.magyarhirlap.hu/belfold/heller_helyeselte_a_veres_megtorlast.html

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.21. 13:35:12

"Tizennégy uzsorást lepleztek és tartóztattak le el néhány hónap leforgása alatt az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói. A legutóbbi akció során a rendőrök több, évek óta fogságban, sanyarú körülmények között tartott embert is kiszabadítottak."

index.hu/bulvar/2011/04/21/rabszolgakat_tartottak_az_ozdi_uzsorasok/

eN 2011.04.21. 14:05:53

@gloire: Jajj micsoda rosszindulat, "nem ugy" ertette es kulonbenis maga naci!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.04.21. 14:46:23

@eN: Persze, ez náciság, de vajon a holland/német patrónusait egy pillanatra sem bizonytalanítják el ezek és a hasonló dokumentumok? Valóban elhiszik, hogy Heller egy ellenzéki ellenálló volt? . )

osborne 2011.04.21. 17:21:15

@gloire: Ez a No one was shot, no one was tortured kijelentés akkora kiadása

Ilyen az igazi következetesség a bolsi oldal iránt. Ki is tüntette az MSZP :)

osborne 2011.04.21. 17:22:33

EU értelemben vett konzik, szevasztok! Itt a Szabadság és Reform Intézet

mandiner.hu/cikk/20110421_bokrosek_alapitvanyt_grundoltak

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.04.21. 17:23:46

@gloire: Nem hiszik el, mint ahogy a német/holland patrónusai sem voltak hazai mércével „ellenzékiek”.