gloire 2011.04.09. 11:28

IV. "...csatornákban lent élünk, patkányok között..." (Szócska Miklós)

 ....................................................................................................................................

          philo  ❘  artificium  ❘  oszcillográf

 ....................................................................................................................................

 

1319 komment

Sebastian Knight 2011.05.06. 20:11:51

@Sebastian Knight:

"Ungváry Krisztián történész szerint megbízható bizonyítékok nélkül vádolta meg háborús bűnökkel az egykori csendőr hadnagy Képíró Sándort a háborús bűnösök felkutatásával foglalkozó Simon Wiesenthal Központ.
...
Az MTI-nek nyilatkozó Karsai László történész szerint durva rágalmakon alapul a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodája igazgatójának vizsgálata. Azt azonban a szakember is elismeri, hogy nem teljesen alaptalanul vádolták meg Képíró Sándort, hiszen 1942-ben ő is Újvidéken tartózkodott, de a csendőr hadnagy - mint mondta -nyilván egy beosztott volt."

www.mno.hu/portal/397190

tewton 2011.05.06. 21:08:23

@Sebastian Knight:
"Szerinte nem az elesett öregembert kell nézni, hanem az életerős fiatalemberre kell gondolni, aki a háborús bűncselekményeket elkövette."

lol. én is mindig mondom magamban, nem a mentálisan elesett, rikácsoló öregasszonyt kell nézni, hanem az életerős filozófust, aki a nevét adta papíron a pályázatokhoz, meg fiatalon kommerként önkritikát gyakorolt.

de komoly zavar lehet az erőben, hogy a zsidóknak ennyire kell a koncepciós per. ebből a fajta holó-illusztrációból egyre kevesebb lehet, ahogy az idő halad, idejében kell példát skatulálni. a lángoló kémények, lámpaernyők, szappanyok, farkaskutyák, kápók már a folklór része, kutyát se érdekelnek.

bezzeg morel úr ártatlanságát a szanhedrin is tanúsítja.

osborne 2011.05.06. 21:09:27

A soros EU elnöknek le kell mondania, a helóták kilépnének az euró övezetből.

Válságtanácskozás Brüsszelben, most

www.hirado.hu/Hirek/2011/05/06/19/Valsagtanacskozas_az_EU_ban__Gorogorszag_kilephet_az_euroovezetbol.aspx

tewton 2011.05.06. 21:14:13

@gloire:
lol. a nácikok éket vernek a megbonthatatlan zsidó-cigány sorsközösségbe és barátságba? nem lesz ennek jó vége :) húsz év alatt megtanították a cigányoknak, hogy őket _is_ ártatlanul vitték el, nekik _is_ van holokausztjuk saját kódnévvel, és fiatal és értelmes cigányok készségszinten gyanakodnam a többségi magyarokra azzal, hogy _megint_ megtörténhet velük az, ami a zsidókkal, hogy _csak_ azért, mert cigányok, bajuk lesz.

és akkor most ezt az egész legendáriumot sutba kelljen dobni?

tewton 2011.05.06. 21:17:54

@gloire:
nézze, az izraeli zászló égetése egy rendvédelmi szakszerv részéről tiszta szakmai gesztus. arra utal, hogy az állami rendvédelem nehezen tűri a privát in-kal behatolását erre a területre, és végre szabadon, bár utólagos kritikával illetik a gyurcsámy-bajnai kormány ilyen megbízásait.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.06. 21:23:20

@devuscka: "milyen bátran vállalják az arcukat ezek a rendvédelmisek."

Haha, a hírtv videóján - kb. a háromnegyedénél - amikor a riporter azt mondja:
"Folyamatosan nyomják a kürtöket a tülköket, ahogy az hallatszik a hátam mögött…"
feltűnik egy alteregóm!

www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=12796

. )

osborne 2011.05.06. 21:35:00

@Loxon: @tölgy: OBL valószínű halott de ilyeneken azért jól szórakozom:

A Washington Post cikke kitért arra, hogy annak ellenére, hogy egy rendkívül koncentrált akcióról volt szó, amely végül a terroristavezér elfogásához és megöléséhez vezetett, egyetlen amerikai kém sem tudta lefotózni Bin Ladent vagy felvenni a hangját.

www.origo.hu/nagyvilag/20110506-honapokon-at-figyeltek-az-amerikai-kemek-bin-ladent-egy-pakisztani.html

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.06. 21:36:21

@tewton: "hogy őket _is_ ártatlanul vitték el" Ez lehet a kulcs, hogy itt a két történet nem azonos. A vidéki zsidóságot ugyanis valóban nem az együttélésre való képtelenségük, nem a "zsidóbűnözés" miatt vitték el.
Ez az első figura, aki le meri írni, hogy nem volna jó összemosni a két dolgot, mert ő úgy emlékszik, hogy a
nagyapja pl. orvos volt, és nem zsebtolvaj. És igen valószínű, hogy igaza van ebben. Továbbá rájöhetett arra
is, hogy Olaszliszkán a csürhe nem tudta volna megkülönböztetni Szögi Lajos tanár urat Müller tanár úrtól.
Sokmindent el lehet mondani zsidókról, de hogy szemük ne volna azt nem, úgyíhogy én tulajdonképpen csodálkozom azon, hogy csak most került elő ez a hang, nem korábban.

Ami még érdekes, hogy végre leesett a tantusz valakinek, hogy Észak-Kelet Magyarország (és mellette Kelet-Szlovákia és a kárpátaljai területek) ahol ma a cigányság felsűrüsödött, az pont az a terület, ahol korábban a zsidóság is hasonlóan nagy arányban élt. Tulajdonképpen bosszant, hogy nem én írtam meg erről a magam posztját korábban, mert foglalkoztatott a kérdés, de lusta voltam hozzá. Mindegy is, nekem nem lett volna meg
az élményanyagom egy elhordott zsinagógával . )

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.05.06. 21:41:06

@gloire:

A minap a kurucban Ungváry Krisztián válaszolt Perge Ottó felvetéseire a holó ügyében. A balfasz, vagy ügynök kuruc két nagy lehetőséget is kihagyott. Az egyik az volt, hogy rákérdeztek volna a hozzájuk lealacsonyodó (?) zsidó publicistánál a zsidóirtásért meglevő zsidó felelősség kérdésére. A másik, hogy a cigánykérdésről kezdhették volna faggatni Ungváryt, aki "A mi kis falunk" c. írásában Olaszliszka után megjrta, hogy arrafelé van szőlőjük és hogy a cigányok milyen aljanépség.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.06. 22:02:29

@Arma Gedeon2: Ez volt az:

www.fn.hu/hetilap/20061121/ungvary_krisztian_mi_kis/

"A lincselés egyébként a szüreti munkaidő kellős közepén, fényes nappal történt, de a falu lakosságának egy bizonyos, elég pontosan körülírható része ebben az időpontban sem a szőlőhegyen, hanem portája előtt semmittevéssel töltötte az időt...

...Sajnos a helyzet sokkal rosszabb, mint ahogyan azt a magyar sajtó tálalja. Igaz ugyan, hogy a faluban mindenki fél, de a fehérek nem a szkinhedektől, hanem a romáktól, olyannyira, hogy még az is felmerült, gyűjtést rendeznek bőrfejűeknek, hogy jöjjenek a faluba rendet tenni..."

osborne 2011.05.06. 22:12:09

Valaki szólhatna az indexnek, hogy Alex Salmond egy hibbant szoci nemzeti álarcban és Skócia nem fog elszakadni soha, ez csak egy örök kampányduma.

index.hu/kulfold/2011/05/06/elszakadhat_skocia_nagy-britanniatol/

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.06. 22:17:07

@osborne: És népszavazást se fognak kiírni? Mi lenne annak a várható eredménye egyébként, ha mégis kiírják?

tewton 2011.05.06. 22:20:56

@gloire:
cinikus dolog, de gondoljon bele a magyar holokausztba, mint szelekcióba, akár belzsidó, akár szigorúan mucsai nácionalista, nemzeti, asémita (copyright karsainál) vagy antisémita szempontból. a magyar vidéki zsidóságot, amelyik élet- és érdekközösségben élt a magyarokkal (értve ezalatt a mucsai vidékieket), elhurcolják és kiirtják. beleértve a parasztként élő, akár földet is művelő zsidókat. a fővárosi, nem-mucsai, értelemben vett, entellektüel, kabarészerző, magántanár, spekuláns stb. zsidóság, amely részben pl. 1919 táptalaja is volt, megmaradt és átfeste virul, mint heller ágnes és tsai mutatják.

nacionalista szempontból tkp a legdurvább kontraszelekció valósult meg horthy alatt. és ez az érv úgy is megáll, hogy nem általánosítunk, hiszen nem minden zsidó ugyanolyan (és hitler tévedett).

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.06. 22:29:15

@tewton: Én ebbe már sokszor belegondoltam, ha lehet így mondani.

Sebastian Knight 2011.05.06. 22:36:13

@tewton:

A még hidegebb napok túlélői semmiféle kárpótlást nem kaptak, az áldozatoknak állított emléktáblát ma is összetörik, az elkövetőket sohasem vonták felelősségre.

kuruc.info/r/1/22145/

devuscka 2011.05.06. 22:36:20

@tewton:
"a magyar vidéki zsidóságot, amelyik élet- és érdekközösségben élt a magyarokkal (értve ezalatt a mucsai vidékieket), elhurcolják és kiirtják. "
Aposom is erről mesélt.('13-ban született. finánc, majd nyomozó is volt. az akkori cigány bűnözés volt a területe. beszélte a 'helyi nyelvet'is)

Mára befejeztem a munkát,megyek haza. Szép hétvégét mindenkinek. (KK-ék 'Pintéres' videója teccik.)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.06. 22:50:33

Az érdekes, hogy a Szebb jövő és a Véderő embereit milyen lekesen fogadták a délutáni tüntetésen. Pedig nekik elvileg nincs - egyelőre - semmilyen anyagi követelésük, ezzel "szakszervezeti értelemben" ők ellenlábasai volnának a tüntetőknek, hiszen az ő feladatukat végzik/végeznék részben, csak ingyen. Ez a bérekre biztosan nem lehet jó hatással, de ez az érv érdekes módon fel sem merült, annyira erősnek látszott egyfajta
szolidaritás. Ez egy elég veszélyes szitu egyébként.

osborne 2011.05.06. 22:54:21

@gloire: Vajon a Véderőt ki mozgathatja?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.06. 22:55:41

@devuscka: Jó az a videó, sajnálom, hogy nem voltam ott. De legalább az alrteregom ott volt . )

alkaloida.blogspot.com/2009/07/van-rajta-sapka.html

"Azt hiszem bátran kijelenthetjük: a felsorakozott erőkkel mára Borsod-Abaúj-Zemplén megyének, fokozottan megerősített csendőrsége van."

osborne 2011.05.06. 23:00:37

@gloire: Ez az AS már tavaly is ezt tolta, majd visszatáncolt

Independence referendum plans to be dropped

news.stv.tv/scotland/195780-independence-referendum-plans-to-be-dropped/

(Skót ismerős szerint a többség nem akar elszakadni, csak a Labourt utálja)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.06. 23:08:56

@osborne: Nem tudom, de azt tudom, hogy ebben az országban a titkosszolgálati szarkavarásnak egészen mély hagyománya alakult ki . ) A hatalomgyakorlás elengedhetetlen részévé vált, és ezért például nem tudom elképzelni, hogy ne volna minden oldalról beavatkozás. Konkrétan arra gondolok, hogy kell hogy legyen olyan szereplője is az eseményeknek, akit a fidesz mozgat. Anélkül nem is lehetnének ma ebben a pozícióban talán. Reális elvárás, hogy jók legyenek ezen a téren.

osborne 2011.05.06. 23:52:27

@gloire: A Véderő szoci, ez biztos. A többit még keresem :)

osborne 2011.05.07. 00:06:10

A nyugati sajtó nagyrésze mindig is a hálózat része marad

Hungary’s Gyurcsany May Form New Party If Socialist Revamp Fails

www.bloomberg.com/news/2011-05-06/hungary-s-gyurcsany-may-form-new-party-if-socialist-revamp-fails.html

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.07. 00:14:23

@osborne: Mindenesetre, az előre megvásárolt vesztes a profi boxban nem ismeretlen fogalom. Én tartok tőle, hogy a hazai popszakmában is előfordul a dolog . )

osborne 2011.05.07. 00:14:57

@gloire: Kiváncsi vagyok mit gondol, a 'biztos' pedig túlzás de ez van

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.07. 00:26:56

@osborne: Azt gondolom, hogy az is elképzelhető, hogy hallgatólagos megegyezés van arról a két oldal közt, hogy valamilyen formában drasztikus megerősítése szükséges a rendőrségnek, és azon túl, hogy politikai ütőkártyaként kijátszák a dolgot egymás ellen, a gárdák megerősödését tudatosan engedik.

Téglagyári Megálló 2011.05.07. 08:15:57

@gloire:

A cikk Kőbányai Jánost idézi:

"A magyar falu (vidék) pusztulásának ugyanis, amelynek szimptomáival most szembesülünk"

Nos, nem egymás elfogult tanulmányait kellett volna olvasni ott Pesten, barátom.

Téglagyári Megálló 2011.05.07. 08:24:00

És még valami, állítólag a Figyelő az valami elismert gazdasági lap, ehhez képest azon siránkozik a címlapja, hogy "infocégek kiéheztetése".

"A kormányváltás után egy évvel szórványosan már már indulnak új projektek is, de a nagy kiéheztetésben sokan, elsősorban a magyar középvállalkozások már annyira legyengültek, hogy kevés az esélyük a túlélésre"

Értik, az az állam feladata lenne, hogy a Piac szereplőit ellássa megrendelésekkel. Nem tudom, sírjak-e vagy nevessek.

eN 2011.05.07. 08:46:07

index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/06/nem_lehet_visszamenoleges_a_kulonado/
Szoval a bunozok "emberi meltosaga" elorebb van mint a kozerdek? Szepen allunk.
Felszantani az AB-t es beszorni soval. Azt kellene.

eN 2011.05.07. 08:51:48

@Téglagyári Megálló: Mivel eddig az allam volt a legnagyobb informatikai beruhazo es csokos cegek szazaval-ezrevel eltek ebbol, nem csodalom hogy megy a siras.
Mellesleg egy ilyen ceg gyakorlatilag bermunkaero-kolcsonzokent funkcional, esetleg "szakertenek" elkepeszto osszegekert. Azert az idezojel mert megrendeloi oldalon nem ertenek hozza, igy szinte barmit el lehet adni.

Téglagyári Megálló 2011.05.07. 08:55:39

@eN:

No de mi lenne, ha a Nyugati Piacról próbálnának megélni?

eN 2011.05.07. 10:54:40

@Téglagyári Megálló: ez ugye költői kérdés volt? ;)
Azok a cégek sohasem lesznek képesek arról a piacról megélni: a kínaiakhoz/indiaiakhoz képest drágák, a nyugatiakhoz képest nem elég szervezettek, nincs elég jó menedzsmentjük, és a gyakran cserélődő munkaerő sem veszi ki jól magát.
Jó példa a Kürt, akik világszínvonalú szolgáltatást nyújtottak az adatvisszaállítással, mégis a régióban se nagyon vannak jelen, és a cég nagy része a szoci kormánymegrendeléseken hízott valamilyen szakértés címén, ahelyett, hogy piacvezetők legyenek az adatvisszaállítás területén legalább Európában.

reality 2011.05.07. 10:59:22

@eN: Lásd Dataplex (ha jól emlékszem a nevére - a Kóka féle biznisz). Az is csak eladni tudta magát a piacon, miután áz állami csecsen felhizlalta magát.

Téglagyári Megálló 2011.05.07. 11:01:30

@eN:

Ez egy gúnyos kérdés volt.

reality 2011.05.07. 11:03:13

Gloire mindenütt ott van. Főleg a rendvédelmisek csetepatéján. Osztódással szaporodik, vagy esetleg klónozzák? :)

Egyébként mit szólnak a tüntetéshez. Szerintem ez egy csürhe, legszívesebben odacsapnék, mert megérdemlik. Egy kis titkosszolgálati kutakodáshoz mit szólnának?

Téglagyári Megálló 2011.05.07. 11:14:05

@eN:

Még valami: mi hiányzik a szervezettséghez? Mentalitás, jó menedzserek? Ez most nem költői kérdés, kíváncsi vagyok, hogy látja.

eN 2011.05.07. 11:14:40

@reality: csürhe volt ez feri alatt is mikor szétverték a belvárost

Sebastian Knight 2011.05.07. 11:56:28

"A mindenütt eltitkolt Igazságot szimatolókat alighanem az sem csillapítja, hogy az al-Kaida bejelentette, globális arca valóban halott. Az összeesküvés-elméletek pszichológiája szerint egyesek szemében ez a tény nem cáfolja, hanem megerősíti a sumákolást. Nyilvánvalóan hamarosan megerősödnek azon fejtegetések, amely szerint a szervezet valójában a CIA különösen jól sikerült marketingakciója. Oszama bin Laden pedig - ha létezik egyáltalán - valójában egy kaliforniai színész, aki a munkás évek után jól megérdemelt nyugdíját élvezi egy feltűnően fehér homokos stranddal büszkélkedő adóparadicsomban."

hetivalasz.hu/jegyzet/a-legnagyobb-osszeeskuves-37622/

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.07. 12:04:04

@reality: "Osztódással szaporodik, vagy esetleg klónozzák? :)" Jaja, egyre jobban bánom, hogy nem mentem ki, a legütősebb alkaloidás fotósorozat lehetett volna.

eN 2011.05.07. 12:28:09

@Téglagyári Megálló: sok minden hiányzik, elsősorban mentalitás: majdnem mindenki állami vagy eu-s pályázatból akar sokat keresni úgy, hogy közben nincsenek alkalmazottai csak alvállalkozói. Menedzsment van, de ha jó is (legtöbbször nem az - ez a sajátunkból tanfolyam meg egyebek nélkül kineveljük módszer ritkán működik) a felső- vagy cégvezetés nyomása alatt vannak: mindent elvállalnak teljesíthetetlen határidővel, mert senki sem veri le rajtuk utólag. Ezért még ha jók a középvezetők és beosztottaik, akkor sem lehet minőséget szállítani - nem adnak időt rá. Állami megrendelés azért jó, mert sokat fizet és alig kéri számon a minőséget. Vannak ugye azok a közkézen forgó történetek az üresen leadott teljesítés cdk-ről, amik azóta is egy polcon porosodnak valamelyik állami hivatalban, azaz úgy fizették ki, hogy a teljesítő egy sor programkódot nem készített el. Amúgy nemcsak az állami megrendeléseknél van így, de a versenyszférában van valamilyen visszacsatolás, amíg az államiban maximum kormányváltáskor, de akkor is csak annyi, hogy lecserélik a másikok barátait a sajátjukra.
Persze nem ismerek mindent, de hall az ember egyet s mást.

Tündér_Lala 2011.05.07. 12:53:58

Azt gondolom, hogy nagyon érdekes időszakhoz érkeztünk. Valahogyan a rendszerváltás állapotára emlékeztet az egész és azt gondolom, hogy OV minden ügyességére szükség lesz, hogy valahogyan a helyzetet kezelni tudja.

Forrong az ország, döntő módon tisztességet és igazságot akarnak. Mindenki tisztában van azzal, hogy az országot minden szempontból tönkre tették. Olyan ellentmondások feszitik a társadalmat, amelyek alig kezelhetők. Az emberek napi 10-12 órát dolgoznak (nem hivatalosan, de elvártan) , ugyanakkor szembesülnek vele, hogy a társadalom egy része, életében két szalmaszálat keresztbe nem tett, segélyből és családipótlékból él és ezt nem megköszöni, hanem lop, rabol, agresszív, üt és öl. A libsik, akik ezt a helyzetet előállították pedig nyugatról gyakorolnak nyomást, a hazai kollaboránsaik segítségével, nehezítve a megoldási kísérleteket. (Miközben, a nyugati társadalmak is hasonló nehézségekkel kűzdenek és a társadalmak egyre kevésbé tűrik az egyre agresszívabb "másságot".)
Ráadásul a gazdasági csődhelyzet elkerülése és a jobb jövő érdekében a társadalom tevékeny része további munkaügyi és szerzett jogok terén történő megszorításokat lenne kénytelen elviselni. (Szerintem a belügyi dolgozók nem csőcselék. 80-100 eFt-ért a fene sem akar, bűnözőkkel és lincselő cigányokkal huzakodni vagy életveszélyes környezetben pld. tüzet oltani. Amiért megteszik, az a pillanatnyi megélhetés, a korkedvezményes nyugdíjak (amely túlzott kedvezményét kétségkívül felül kellene vizsgálni és igazságos megoldát találni). Feszíti továbbá a helyzetet, hogy igen ők is szívesebben működnek együtt a polgáőrökkel, mint parancsra a hazug és képmutató deviáns cigányokkal, őket védve, miközben azok továbbra is ütnek és lincselnek .)
A feszültségeket tovább lehetne sorolni. Hogyan lehet itt megoldást találni úgy, hogy amit valójában meg kellene tenni, azért a hazug, képmutató és rosszindulatú libik világ sajtóhadjáratot indítanának a kormány és az ország ellen ? Hogyan lehet a még befolyásolható nem dolgozókat munkára bírni és munkát adni nekik (képzetlenek) az őket visszahúzó agresszív rétegeket meghátrálásra, arcuk visszavételére kényszeríteni. (Jogállami módszerekkel alig lehetséges.)

Ráadásul mindenki türelmetlen, mert miközben a hetedik bőrt nyúzzák le róla X-edszer a jövőre hivazkozva, az egyének többsége egy jottányit nem jutott előre, sőt. Tudtuk, hogy szinte lehetetlen feladatra vállakozott az új vezetés, az elültetett társadalmi bomba is robbanni készül.

reality 2011.05.07. 13:11:00

@Tündér_Lala: Pont most akartam feltenni a kérdést, hogy mi lesz a helyzettel. Én is ezen rágódom ebédkészítés közben.
Egyébként én akkor is azt mondom, hogy a kint tüntetők jó része csőcselék. Milyen testület az, amely nem képes legalább egyszer engedelmeskedni a parancsnak, hogy egy pillanatra hallgassanak. Ordítanak, zajongnak megállás nélkül. ez sok mindent elmond róluk.
Biztos sok rendes, megélni alig bíró rendőr, tűzoltó, mentős van, de amit itt vidéken látni a rendőrökkel kapcsolatban, az elszomorító. Semmi járőrözés, csak ülnek az autójukban a benzinkútnál, szemük előtt rabolják ki a házakat (a mi részünkön vagy 6 éve nem láttam megfordulni egyetlen rendőrautót sem, pedig azelőtt rendszeresen megfordultak itt). Egyedül csak a főúton találkozni velük, mikor műszakváltáskor mennek és jönnek a dolgozók és igazoltatnak, átnézik őket, mibe lehetne belekötni egy kis bírságért. Elszomorító.

reality 2011.05.07. 13:19:36

@Tündér_Lala: Pont most akartam feltenni a kérdést, hogy mi lesz a helyzettel. Én is ezen rágódom ebédkészítés közben.
Egyébként én akkor is azt mondom, hogy a kint tüntetők jó része csőcselék. Milyen testület az, amely nem képes legalább egyszer engedelmeskedni a parancsnak, hogy egy pillanatra hallgassanak. Ordítanak, zajongnak megállás nélkül. ez sok mindent elmond róluk.
Biztos sok rendes, megélni alig bíró rendőr, tűzoltó, mentős van, de amit itt vidéken látni a rendőrökkel kapcsolatban, az elszomorító. Semmi járőrözés, csak ülnek az autójukban a benzinkútnál, szemük előtt rabolják ki a házakat (a mi részünkön vagy 6 éve nem láttam megfordulni egyetlen rendőrautót sem, pedig azelőtt rendszeresen megfordultak itt). Egyedül csak a főúton találkozni velük, mikor műszakváltáskor mennek és jönnek a dolgozók és igazoltatnak, átnézik őket, mibe lehetne belekötni egy kis bírságért. Elszomorító.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.07. 13:22:20

@tewton:
na álljon meg a menet! ne vizionáljon ide lengyel parasztzsidókat! a vidéki, nemzettesthez olyannyira tapadó zsidóról, aki egy lélegzetet szívott a néppel, /persze, jób lázadása, mi? meg a faszom!/ arról, olvasson ottan amit felhoz a kereső, ha beüti egan ede.
másrészt. a pesti zsidóság elenyésző kisebbsége volt a német-cseh vidékekről érkező intelligens zsidónak /akik leszármazottjai a mai napig szar pólisizzák az újlipót fajtársakat/ a pesti kabarészerző zsidó az egy generációra volt a vidéki zsidó apukától. pestet ez a tarnopolista, bunkó zsidó jelentette.

reality 2011.05.07. 13:22:27

Elnézést kívánok, de a blogmotor a hibás a duplázásért. Mondjon le!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.05.07. 13:36:18

@osborne: az eurokraták szívatni akarták a Fospumpát, hát most majd megtanulják.

--------------

Eddig eléggé úgy alakul, ahogy OViék remélték. Most volt egy formás jobbikos munkástünti (mert a rendvédelmisek a vasutasok mellett az utolsó állami munkáscsoport), nyilvánvalóan a szocik és elempé számára elfogadhatatlan.
A Pojáca besértődik, és alapít egy pártot.

Ha így alakul, akkor 2014-ben a fidox négy baller kihívóval fog szembenézni, akik ezért-azért kölcsönösen rühellik egymást. Ez amúgy tök jó lenne, csak az arcos Szíjjártó-típus marad és még arcosabb lesz.

Sebastian Knight 2011.05.07. 14:11:56

@tölgy: Ezt a pártszóvivő-viselkedést a szerep kívánja meg: gyors reagálás, riposztok, más pártok ekézése, egyszerű, könnyen befogadható, kétbites üzenetek.
Azelőtt Rogán töltötte be ezt a munkakört.

eN 2011.05.07. 14:31:12

@eN: De a Zsigerelő sem adja fel: "A frakcióvezető az MTI beszámolója szerint ugyanakkor azt is leszögezte, lesz új különadó-törvény, az AB határozat figyelembe vételével már hétfőn benyújtanak egy javaslatot".
index.hu/gazdasag/magyar/2011/05/06/lazar_az_ab_szembe_ment_az_orszag_erdekeivel/

Azért meg kell adni, ügyesen időzített az AB, mert az idei bevallási határidőig nehezen lehet az új törvényt elfogadni és kihirdetni.

reality 2011.05.07. 15:22:49

@eN: "Azért meg kell adni, ügyesen időzített az AB"

Talán nem azt akarja ezzel sugallani, hogy az AB politizál?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.05.07. 15:45:17

@Sebastian Knight: lovag úr, én típusról írtam. Ma már a negyedosztályú járási fidoxos politikus táskacipelőjének az ismerősének a szeretője is így arcoskodik.
Ez pedig kontraproduktív a politikában, csak mint a biznicben.

eN 2011.05.07. 16:15:48

@tölgy: Attol fugg, van-e mellette felmutathato eredmeny. Ha van, nem szamottevoen az.
@reality: Ugyan, ok fuggetlen szakertok :DDD

Sebastian Knight 2011.05.07. 17:07:46

@tölgy: "Ez pedig kontraproduktív a politikában, csak mint a biznicben."

Egyetértek. Főképp a jelen helyzetben.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.05.07. 18:27:19

@eN: "Attol fugg, van-e mellette felmutathato eredmeny."

Azzal kell főznünk, ami van. A magyar választók jelentős részét meg leginkább az érdekli, mi fő az _ő_ fazekában. Mivel idén is kevesebb fő, mint tavaly, ezért most biztosan nem hatékony az, ha azt mondják: "Kisköcsög, úgyis megszívod."

A művészien dolgozó hidegburkoló kérhet egy feketét a nacs' asszonytól, de a részeges tróger alázatosan megkérdezheti legfeljebb, nincs-e valami kis munka a háznál.

Téglagyári Megálló 2011.05.07. 19:40:50

Azért ezt a "pofátlan végkielégítés" kifejezést nem kéne komoly arccal előadni komoly helyeken. Stílus, uraim, stílus... (csak nézem a Híradót)

Tündér_Lala 2011.05.07. 20:35:47

@Téglagyári Megálló: Ez engem is zavar. Teljesen beemelték a szlenget a média és hivatalos nyelvezetbe. Arcátlan helyett pofátlan, elbocsjtás helytt ma csak kirugni lehet, stb.,stb.
A sarki kocsis nyelvezetéről miért gondolják, hogy annak kell a köznyelvnek lenni. Visszataszító, primitív ostobaság.

osborne 2011.05.08. 02:25:52

@tölgy: "A Pojáca besértődik, és alapít egy pártot."

Ebbe, hogy illeszkedik majd be egy Sukoró per? Előny vagy hátrány?

osborne 2011.05.08. 15:35:25

Vicces ember ez a Field

Field írása végén reményét fejezi ki, hogy az olyan keményen dolgozó és decens embereket, mint az LMP-s Schiffer Andrást, Osztolykán Ágnest és Habsburg Györgyöt hamarosan az ország legmagasabb hivatalaiba választják majd, az olyan „pszichopata bűnözők” pedig, mint Vona, Morvai Krisztina és Szegedi Csanád pedig „rács mögé kerülnek”.

index.hu/belfold/2011/05/08/richard_field_szerelmes_levelet_irt_neonaciknak/

tewton 2011.05.08. 15:46:37

@osborne:
pont linkelni akartam.
meg kérdezni, hogy "ezt így hogy".
persze kissé nyersebben.

eN 2011.05.08. 16:13:01

@osborne: Szolni kellene neki hogy a hazaja ugyeivel foglalkozzon es a terrorista modszereket alkalmazo elnokukkel, mi elvagyunk a jotanacsai nelkul is. A romakat meg viheti, meg se alljon veluk washingtonig.
Tegnap lattam Schiffert a belvarosban, egy ideig gondolkodtam hogy megallitsam es kozoljem vele, hogy szarember, de letettem rola. Valahogy nem az a karizmatikus vezeto, inkabb vegrehajto benyomast keltett, a libaszerelo jutott rola eszembe.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.05.08. 17:29:57

@osborne: ??
Olyan, mint a gáztámadás: ha fordul a szél, akkor a mienk szívják meg. A szél pedig fordulhat.

Field szerepeltetése azt tűnik erősíteni, hogy a régi libi héroszok teljesen elkoptak. A tüntiken sem Konrád beszélt, hanem egy volt nője. Aztán importálták Kohn Bandit, most ezt az amerikait. Most alakulgat ki, talán pont a faszbúkon, egy új libi megmondó csoport.

@eN: Schiffer nem karizmatikus, de Fodor Gabriella sem volt az. A libik vonzódnak ehhez a típushoz.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.08. 17:33:19

az egész field levélből csak az az érdekes, hogy igazolja a félhülye habsburg gyerek szerepét.

tewton 2011.05.08. 20:51:40

@tölgy:
nem karizmatikus?
naná. a karizma náci, autoriter dolog. hitler, sztálin, orbán.

a szabademberek közt a menő a szemüveges középszürke szakértő, aki egyszerűen megmondja, hogy a legracionálisabb és legjobb megoldás éppen és véletlenül a liberális, erre az összes racionális és értelmesember leszavaz rá egy pillanat alatt.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.05.08. 22:41:31

Most én nem értek magyarul, vagy mi van:

hirszerzo.hu/profit/20110508_hitel_kormany_magyarorszag

"Miért vett fel 1 milliárd dolláros hitelt a kormány?

2011. május 08. 19:45
Néhány napja 8 százalékos kamattal 1 milliárd dolláros hitelt vett fel a kormány, amelyet az ország 30 évig fog törleszteni. Az MSZP szóvivője szerint ennél jóval olcsóbb hitelt is kaphatott volna a nemzetközi pénzügyi szervezetektől a kabinet, hiszen ezeknél a kamat csupán 3-5 százalék.
(...)
Az MSZP szóvivője elmondta azt is: a kormány hivatalosan az államadósság csökkentésére kívánja költeni az egymilliárd dollárt. Egy korábbi, a válság legsúlyosabb évében 2009-ben felvett kölcsönt akarnak kiváltani vele."

Világos, hogy ez a maszop propagandája, de ez jópofa módja az "államadósság-csökkentésnek"...
Ha így értette Viktor a nagy csökkentést,ű, akkor már nem is aggódok annyira.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.05.08. 23:13:10

@Arma Gedeon2: Hosszú távra terveznek . ) Ebben az esetben szerintem a futamidő a kérdés. Lényegesen kedvezőbb 30 év alatt visszacsorgatni, akár ezzel a kamattal is egy összeget, mint a rövid - pár éves - lejáratú IMF hiteleket.
Egy-két százalékocskát így máris le lehet faragni.

Sebastian Knight 2011.05.09. 00:12:52

"Az idő tehát az osztrák-orosz összeesküvés hirdetőit igazolta, illetve azokat, akik a kezdetektől rebesgették: az előző ciklusban a szocialista kormány NBH-ja - akarva-akaratlanul - idegen érdekeket képviselt, amikor lerohanta az UD-t, és ezzel átmenetileg védtelenné tette a Molt. Idén év elején aztán a Dow Jones amerikai gazdasági hírügynökség arra is fényt derített, hogy az osztrák OMV azért vállalta a Molba való behatolást, hogy a később a helyébe lépő oroszoktól megkapja a budapesti olajvállalat tulajdonában lévő Slovnaftot.

A szlovák vegyipari társaság pozsonyi (tehát Bécshez közeli) finomítója ugyanis hatékonyabb, mint az osztrákok schwechati üzeme. A 2009-es budapesti kormányválság miatt a Szurgut-Mol-Slovnaft-OMV cserebere végül nem valósulhatott meg - így az egykori osztrák-orosz-magyar konfliktus mára Budapest és Moszkva állóháborújává >>egyszerűsödött<<."

hetivalasz.hu/itthon/a-vadlotti-oldalon-egyetlen-gazdasagi-potentat-sincs-37349/

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.05.09. 08:19:11

@gloire:

Két veszélye is volt OV mostanában rögeszmésen emlegetett "erőltetett államadósságcsökkentésének": az első, hogy olyan Csauseszkus értelemben el is kezdi végrehajtani, ez let volna a rosszabb, a másik jött be, hogy már megint gátlástalanul nem bontotta ki, sőt becsomagolta az igazság egy szeletét demagóg szavakba. Természetesen az uralkodó paradigma keretein belül "racionális" az adósságállomány újrafinanszírozása a piacról, de akkor hol itt az erőltetett államadósságcsökkentés és a "pénzügyi szabadságharc"?

A mi geddonista szektánk hittételei szerint két lényeges dolog van itt:
1. a fennálló pénzügyi-gazdasági világrendből nem lehet önkényesen, túl korán egyoldalúan kilépni
2. a rendszer belátható időn belül összedől magától.

A papír, az éter és mindenféle politikusduma-hordozó közeg viszont továbbra is mindent kibír.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.05.09. 10:32:16

@tewton:
"cinikus dolog, de gondoljon bele a magyar holokausztba, mint szelekcióba, akár belzsidó, akár szigorúan mucsai nácionalista, nemzeti, asémita (copyright karsainál) vagy antisémita szempontból. a magyar vidéki zsidóságot, amelyik élet- és érdekközösségben élt a magyarokkal (értve ezalatt a mucsai vidékieket), elhurcolják és kiirtják. beleértve a parasztként élő, akár földet is művelő zsidókat. a fővárosi, nem-mucsai, értelemben vett, entellektüel, kabarészerző, magántanár, spekuláns stb. zsidóság, amely részben pl. 1919 táptalaja is volt, megmaradt és átfeste virul, mint heller ágnes és tsai mutatják. "

Nem cinikus dolog, hanem tipikus zsidó legendagyártó, önigazoló dolog ez...

Először is összeesküvéselméletekkel teli Móricka-agyam azt mondja, hogy van ebben valami, de nem a magyar szinten, hanem globálisan. Tehát a Wall streetet és a londoni City-t uraló, a globális elitekkel összefonódott zsidó globális nagytőke felépíti és finanszjrozza Hitlert és pártját (dokumentált!) és szervez egy jó kis zsidóirtást, amiből hagy egérutat válogatott erőknek a Cion felé, a többi jó lesz hivatkozási alapnak. Természetesen jó pénzért sokan kijöhetnek a kelepcéből, de az asszimilációra hajlóknak pusztulnia kell. Nem mellesleg létrejön Izrael és a holóipar, meg a két szuperhatalom rendszere, ahol mindkettőt e körök tartják kezükben.

Viszont térjünk vissza az eredeti megfogalmazásra: "a magyar vidéki zsidóságot, amelyik élet- és érdekközösségben élt a magyarokkal "

Nem teljesen. Egyrészt pl. Izrael Sahaknál is olvassuk, meg amúgy is tudjuk, hogy a vidéki zsidóság a kapitalizmus világrendszerébe bekapcsolódó, árutermelésre átálló, mindenből, parasztjaiból is pénzt sajtoló földbirtokos réteggel élt érdekközösségben, annak kezeként szipolyozta ki a helyi lengyelséget, ukránságot, magyarságot, stb. Nemesi előjog volt, hogy a birtokán zsidót telepjthet le. A városi polgárság igyekezett őket tűzzel-vassal távoltartani, a "nép" érzelmeit és egyúttal teljesen racionális heylzetértékelését a Hemlnyickij-féle lázadás mutatta meg. Ami irán Sahak, a Héber Egyetem professzora ABSZOLÚT MEGÉRTŐ. De említhetném a hazai, pl. kárpátaljai vidéki, a "néppel élet- és érdekközösségben élő" zsidók tevékenységét is, ami ugyanaz volt kicsit később.

Másik ellenvetésem, hogy vidéki kisvárosunkban, ami megyeszékhely volt egykor, gyakorlatilag az összes helyi munkásmozgalmi hős, akiről gyerekkoromban utcák és helyi szocialista brigádok voltak elnevezve, zsidó volt. beleértve a 19-ees kommün helyi vezetőit, terroristáit.
Ugyanazt csinálták vidéken, mint Pesten, ugyanaz a közeg volt, viszonyuk a gazdanéphez nem volt más. Mint Pesten is, vidéken is volt családi munkamegosztás, persze, hogy egyes zsidók itt is, ott is betartották az együttélés szabályait, de rokonaik voltak a kommunisták is. A szellemi-érzelmi közeg, a Mucsa iránti viszony nem volt más Pesten és vidéken.

Ezt a legendát itt visszautasítom!

devuscka 2011.05.09. 12:24:25

@Arma Gedeon2:
Magának nincsen 'házi zsidaja'-házi cigánya?
Tudja, biztos hallotta már: 'Nem vagyok antiszemita, ismerek jó zsidó/cigány embereket? Velük semmi bajom.'
Nagy általánosságban így voltak ezzel a falvakban: Éltek egymás mellett. Sőt így vannak ma is a cigányokkal. Mindig van 'ismerek dolgos cigányt'.

Téglagyári Megálló 2011.05.09. 13:46:31

@eN:

Arca akár egy hüllőé.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.05.09. 14:03:41

@devuscka:

van, de itt arról van szó, hogy Tewton húzott egy vonalat a jó vidéki és a rossz fővárosi zsidók között. Ez így marhaság.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.05.09. 15:24:01

Most akkor lájkolni kell ezt a rendvédelmis tüntit vagy nem? Szakértőt kérek.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.05.09. 15:36:48

@Loxon:

annyi biztos, hogy a bomlás jele. Tehát szeretni nincs miért.
Viszont mintha cáfolná a nemrég itt elhangzott állítást, hogy "dől a pénz a szektorba"...

reality 2011.05.09. 15:42:18

@Loxon: "[Kónya Péter] Úgy fogalmazott: elkövetkezhet az az idő, amikor a szakszervezeti vezetők nem tudják egy-egy demonstráció békés jellegét biztosítani."

Ennek fényében nyilatkozhat a "szakértő".

osborne 2011.05.09. 17:10:44

@tölgy: A 'karizma' átka

Cohn-Bendit összerúgta a port a francia zöldekkel

www.fn.hu/kulfold/20110509/cohn_bendit_osszerugta_port/

osborne 2011.05.09. 17:19:17

@tewton: @eN: Ez az RF egy szar alak, ha segíteni szeretne, hallgatna.

devuscka 2011.05.09. 17:21:06

@Loxon: maga hogy érzi?

@reality: Érdekes , hogy 2004-és 2006-os ki nem fizettet túlóradíjjat Most követelnek ettől a kormánytól. füstbombákkal és igazságtalan és gusztustalan feliratokkal, @gloire: alteregókkal. Már másodszorra és egyre agresszívabban, miközben emlékszem a 2008 körüli tüntijükre, amely menetük egy ünneplőbe öltöztetett óviscsoport szintű séta volt ehhez képest, miközben:
"Ha nem is a rokkantsági-, de a hazai nyugdíjrendszer anomáliáit jól mutatja, hogy egy nyugdíjas magyar rendőr nyerte meg november közepén a floridai Orlandóban a kommandós-világbajnokságot."

www.sonline.hu/somogy/kozelet/nyugdijas-magyar-rendor-a-kommandos-vilagbajnok-348042
Ez sok mindent elmond róluk és az 'igazukról'. (rendőr meg az igazság? Lassan vicc már)

picur3ka 2011.05.09. 17:48:18

Ah, ahogy irtam a masikon:

1. Vona: 2012-ben elorehozott valasztasok lesznek
2. Vedero, Jobbik, Szima, cirkusz
3. Hazudnak: Pinter akart veluk targyalni, beintettek
4. TEK
5. Orban: aki a rendorsegben, etc dezertor

Szepen osszeall, mirol van szo. Akar tudjak a surmok, akar sem.

Mellesleg, a rendorseg egyik legnagyobb baja, hogy tapasztalatlan az allomanya.

devuscka 2011.05.09. 18:19:00

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Naná, hogy tapasztalatlan, mert nyugdíjba mennek ideje korán. :-)

picur3ka 2011.05.09. 18:48:35

Mi lett? Vagy eltevedtem?

Nem volt itt egy adag masik poszt?

picur3ka 2011.05.09. 18:51:36

@devuscka:

Persze.

(mindjart megjelentek a posztok)

Sebastian Knight 2011.05.09. 18:58:15

@reality: Ez fenyegetés, nyomásgyakorlás. Rendőrök gyújtogatnának kocsikat? Csak maguk alatt vágnák a fát.

Sebastian Knight 2011.05.09. 19:02:00

Betűtípust cseréltek?

eN 2011.05.09. 20:04:10

Milyen nyugi volt ma itt, csaknem az évfordulót ünnepelték egész nap?

reality 2011.05.09. 20:17:42

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Mi volt ez a dezertőrös sztori?

Tündér_Lala 2011.05.09. 20:24:22

Hát kérem nem olyan egyszerű kérdés ez. Járjuk kicsit körül.
Mit várunk az állománytól és ezért mit nyújtunk nekik.

Érettségizettek legyenek, lehetőleg 1-2 nyelv tudásával.
Egy fegyveres testület tagjaként a szabályzatnak megfelelően kell élniük, a parancsokat végrehajtva, politikai szerepet nem vállalhatnak.
Képezzék magukat, fizikai állapotukat tartsák karban.
A feladatuk végrehajtásához rendelkezésüre bocsájtott eszközök (mind anyagi mind a szabályzat szellemét tekintve) meglehetősen szűkösek, de elvárjuk, hogy a bűnözőkkel ők huzakodjanak. Gyakran igen veszélyes helyzetekbe keveredve.

Ezért (nem tudom ???) 80-100 eFt nettot kapnak.
Lakást régen nem biztosítanak nekik.
Ruha pénzt kapnak.
Van biztos állásuk, valamiféle megélhetéssel.
Eddig 25 éves szolgálat után nyugdíjba vonulhattak, ennek megvonása körül folyik a huzavona.

A rendszert át lehet, sőt kell is alakítani, mert rossz, de nem lehet csak a serpenyő egyik feléből ilyen drasztikus módon elvenni. Ha el akarnak venni, akkor az illetményt emelni kell és valamiféle életpálya modelt kell adni, hogy akik kiesnek az utcáról, azokat nyugalmasabb helyen tovább foglalkoztassák.
Tűzoltóknál dettó, ott mégnagyobb terhelés éri őket, amelyet ötvenvalahány évesen csak kevesen képesek bírni.

Azért nem lehet mindent erőből keresztül verni. Ráadásul,a testületek vonzóképessége is erősen lecsökkenhet, márpedig emberállományra szükség van. Politikai szempontból pedig az erőszakszervezet amúgy sem magas morálját tönkre tenni nem tűnik bölcs dolognak.

Hát nem tudom.

picur3ka 2011.05.09. 20:37:45

@reality:

Tartott 1-2 ilyen beszedet nekik a fonok, mindjart a valasztasok utan, hogy aszongya, mindenki dezertor, aki felrelep. A mindenfele szelsoseges parttagsokra es alternativ szervezetekre voltak nemi utalasok, a szovegre pontosan nem emlekszem.

picur3ka 2011.05.09. 20:46:50

@Tündér_Lala:

Lala, a moraljukat nem lehet tonkre tenni. Akinek meg van, azt nem fogja senki.

Lehet erobol. Munkanelkuliseg van, nem tudnak sehova menni. Fenyegetoznek, ebben a szituacioban, egy csapat hulye, ha nem akarnak komolyan puccsolni es rendorallamot felallitani a szoc-jobbik komboval.

Ha ez nem valtana ki polgarhaborut a jelen helyzetben, a kormany meg mindig behivhatja az europai csendorseget. Okorkodnek, tudatlanul.

A rendorseget es sok mast at kell szervezni. Minden aron es erobol. Sok tiltakozas lesz. Ez van.

eN 2011.05.09. 20:47:00

@eN: ja nem, csak ez a vacak blogmotor

eN 2011.05.09. 20:47:50

tolókomment

Gloire kérünk új postot, ez a mostani szarakodik

Tündér_Lala 2011.05.09. 20:53:38

Döglődik a szerver ?

tewton 2011.05.09. 21:38:58

@Arma Gedeon2:
ehhh, egyszer próbálom meg ábrándos-naiv konzervativ filo/a-szemita hangulatba ringatni magam, erre maga s meg grift is nyakonönt.

picur3ka 2011.05.10. 00:12:37

@tewton:

Mer ezek ilyen anti-szemitak.

Van valami igazuk, de egyenloseg jelet tenni a zsido es cigany populacio es tortenete koze egyszeruen nem lehet.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.05.16. 15:23:26

Mennyire elegáns megoldás, hogy a Fidesz frakcióvezető máris a két hetes átkos alkotmány módosítását kezdeményezi a rendvédelmi korai nyugdíjak elvétele ügyében?
És milyen bölcs lépés elszegényedésből fakadó zavargások kora hajnalán...

Ezt úgy két hete nem tudták volna beleírni az alkotmányba? Meg azt a gondolom, 70-80 alkotmánymódosítást, ami még az idén várható ezektől???
süti beállítások módosítása