Loxon 2012.11.19. 12:54

XXV.

tripodsnakes.jpg

3073 komment

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 09:49:18

@gloire: Hivatalos Jobbik-pártvezetési nyilatkozat, hogy Gyöngyösi a pártvezetés döntése alapján hivatalos pártálláspontot fogalmazott meg az izraeli állampolgárokra vonatkozóan, csak sajnálato snyelvbotlásból kifolyólag zsidó származásúakat mondott. Ez egy alaposan kitervelt akció és ha meggondolom, be is jön nekik. Most a sárga csillagos fideszesek láttán nem egy és nem kettő hazafias fideszes vágja földhöz narancsos kalapját...

Elég gusztustalan (hogy nem érdek nélküli akció), de hatékony.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 09:49:35

@ArmaGedeon: "A kizárt Lenhardt és mások is sokat vádolták mostanában a Jobbikot, hogy egy lett a sok PC parlamenti párt közül és szögreakasztotta a radikalizmust..."

Ezt majdnem egyszerre írtuk, nyilván erről van szó. A kettős állampolgárok politikai szerepvállalása persze kockázat, de hogy lehetne az ebben az ewsetben, amikor Izrael az egyik legszorosabb szövetségese egyrészt az országnak a NATO-n keresztül? Most mi barátok vagyunk, nyilvánvalóan a háttérben a fidesznek fontos, hogy nagyon-nagyon jó kapcsolatai legyenek velük, egyébként nehezen lehetne évekig unortodoxkodni az EU-val szemben.

Tündér_Lala 2012.11.28. 09:52:35

@gloire: De a viágban vannak és ugyanez az elv érvényesül. Ez nem csupán helyi gond. Annál nagyobb disznóság pont itt ilyen dumát mondani.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 09:53:16

@Tündér_Lala: "alkalmas az összemosásra, az ország vezetésének lejáratására is"

Ez volt a cél! "Rátolni" a Fideszt a ballib zsidókra és a nemzetközi PC közvéleményformálókra. Az akció sikerre volt ítélve, tudhatták, hogy a Fidesznek, a kormánynak muszáj lesz hevesen elhatárolódnia. A nyelvbotlás se von le sokat a sikerből. NAgyon ravasz terv volt, sajnos aljasnak kell mondanom, miközben tartalmilag végig igaz, hogy óriási kockázat nekünk a sok izr. állampolgár fejes. Vagy nem is "kockázat", hanem biztos esemény.
A Jobbik mögött lényegében a cionisták állnak. A tagok és képviselők zöme ezt nem képes felfogni.

Tündér_Lala 2012.11.28. 10:00:06

@ArmaGedeon: Hát igen. Kiegészíthető a mondat : kívül belül ellentétes előjellel.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 10:00:07

@gloire: " A kettős állampolgárok politikai szerepvállalása persze kockázat, de hogy lehetne az ebben az ewsetben, amikor Izrael az egyik legszorosabb szövetségese egyrészt az országnak a NATO-n keresztül? Most mi barátok vagyunk, nyilvánvalóan a háttérben a fidesznek fontos, hogy nagyon-nagyon jó kapcsolatai legyenek velük,"

Vedd észre, hogy pontosan ebben a cipőben járnak pl. az amerikaiak (na nem "pontosan", de eléggé). AZ elitjük minden téren tele van izr-USA kettős állampolgárokkal és amelyik egyetemi tanár, vagy CIA-elemző, vagy bárki felveti, hogy a szoros szövetség ellenére ez nemzetbiztonsági kockázat, hisz az amerikai külpolitika, katonapolitika így a kis ország érdekeinek túsza, saját nemzeti, amerikai érdekei ellenére cselekszik gyakran, az pontosan ilyen boszorkányüldözésben részesül, mint most a Jobbik, pedig listázást nem is javasolt.
A kettős állampolgárok nagy aránya a vezetésben szövetségesek esetén is komoly nemzetbiztonsági kockázat...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 10:03:06

@Tündér_Lala: Tehát, hogy egyértelmű legyen: az ország vezetését nem külföldön akarták lejáratni, hisz tudhatták, hogy azonnal igazodni fognak és a Fidesz menórával a kézben demonstrálja hűségét, hanem a magyar szavazók nem-Izrael-kedvelő része előtt, közte sok Fidesz-szavazó előtt akarták a kormányt lejáratni. A kudarc esélye nulla volt... Ilyen profizmus mögött és cionista spin-doktorokat szimatolok.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 10:06:18

@ArmaGedeon: Az világos, hogy a párt nevében is beszélt, szarban vannak, megálltak a növekedésben, nem sokkal tartják 10% fölött magukat.

Tündér_Lala 2012.11.28. 10:08:04

@ArmaGedeon: Értem én, de - bár ne lenne igazam - majd gondoljon erre, amikor ezt a bulit a fideszre kenve jelennek meg cikkek nyugaton.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 10:09:18

@gloire: @Tündér_Lala: Tovább szőve konteómat: akik kiadták az ukázt a Jobbik vezetésében levő tudatosan kollaboráló embereiknek az akcióra (Vona, Novák? ki még?) azok összehangolták pl. az izraeli nagykövet reakcióját ezzel:

jobbik.hu/rovatok/publicisztika/vona_g%C3%A1bor_n%C3%A9h%C3%A1ny_gondolat_a_s%C3%A1rga_csillagot_visel%C5%91knek

"Ilan Mor, a zsidó állam nagykövete szerint a két nép szövetsége széttéphetetlen, "

A "Tel-Avivban" kifőzött akció célja a Fidesz lejáratása volt saját hazafias választói előtt. Ezzel vissza akarják erősíteni a Jobbikot a Szegedi-ügy miatti meggyengüléséből. Tehát a cionista háttérhatalomnak tervei vannak a Jobbikkal, erősödésében érdekelt. Eszerint Szegedi zsidóságát biztosan nem a cionisták fedték fel, érdekes lenne tudni, hogy kik állhattak amögött. Hacsak nem tényleg egy frusztrált tanyasi jobbikos járt utána magától, nem zárható ki, túl merész dolog volt Csanádtól komplett zs származással ezt megjátszani, a nyomok közel voltak.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 10:11:11

@Tündér_Lala: Lehet, hogy rutinból lesz pár ilyen, de úgy tűnik, Izrael hivatalos képviselete nem ezt teszi, tehát rászólnak majd a nyugati sajtójukra, hogy most Orbán elvtárs jó levtárs, a fasiszta Jobbik a hunyó, amivel kiszámjtottan a Jobbikot erősítik, Orbánt gyengítik hazai anticionista választók előtt. A nyugat e téren csak cirkuszi kellék.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 10:11:43

@ArmaGedeon: "Vedd észre, hogy pontosan ebben a cipőben járnak pl. az amerikaiak..." Ez világos, arra céloztam csak, hogy annak 0 az esélye, hogy a következő hónapokban/években valaki elveszítse vezető beosztását itthon, mert kiderül róla, kettős állampolgár, hogy tartalékos, vagy ilyesmi. A konkrét moszad kapcsolatokat nem tudom, mennyire tudják szűrni a C típusú átvilágításon, de gondolom ott is csak kipipálják esetleg az ürgéket egy listán,
de hátrányuk biztosan nem fog származni ebből.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 10:24:00

@gloire: Rövid távon biztosan nem, hosszabb távon lehetnek érdekes áldozati bárány-akciók, gondoljunk akár a bengázi akcióra. Ami aggasztó lehet e percben az okosabb cionista kettős állampolgároknak, vagy akár "zsidó származású honfitársainknak", hangsúlyozom, az okosabbaknak, hogy felfoghatják megint, a cionizmus nem a zsidók érdekvédelmi eszköze, épp ellenkezőleg, az átlagzsidó ehhez úgyanúgy, vagy méfg inkább ágyútölteléknek/darálótölteléknek kell, mint a nemzsidó.

Belátható, hogy a háttérhatalom a zsidókérdést nem úgy használhatja leghatékonyabban, hogy minden zsidót mindenhol megvéd, hanem, hogy állandóan kiélezve tartja a feszültséget, vagy időnként látványosan kiélezi.

Pl. a Hamasz a cionisták kreatúrája. Egy hazafias palesztin polirtikai erő provokálna ki rendszeresen népirtást az övéi között azzal, hogy rakétákkal bökdösi Izraelt? Nem, ezek Izrael elitjánek zsoldosai, nem az államé, hanem a háttérhatalmi Izraelé. A kiszsidókat is állandóan hiszterizálják az ostromlott erőd mentalitás fenntartásával, a kölcsönös áldozatok miatt mindkét fél tele van bosszúszomjas vadakkal, akik kkönnyen manipulálhatók, terelhetők.

Ugyanez megy nálunk is. Nem biztos, hogy a c. háttérhatalom (ahol a "cionista" tehát egyáltalán nem a sivatagi államocska érdekkképviselete, ahogy a zsidó diaszpóráé sem! Hanem sátáni történelemcsináló erőt jelent) leghatékonyabb eszközei a zsidó pártok, szervezetek, kettős állampolgárok. Lehet, hogy sokkal többre megy vele, ha ezeket kiteszi céltáblának, kiprovokál mondjuk pogromokat és igazi eszközei a felhergelt anticionisták! Pontosan ezt ették a háború után Diósgyőrben, Kunmadarason és máshol (Kielcében, stb.) tehát ez egy régi módszer.
Ezért állhat most fel a szőr néhány államapparátusi kettős állampolgár hátán, ha elég okos, mert sejtheti, hogy e tervek a későbbiekben járhatnak még áldozatokkal a körüklből és ennek potenciális szervezői azok a nagyfőnökök, akiket ők naívan hűségesen szolgálnak...

Kell egy kis rutin ezek logikájának a felismeréséhez. Nem a "zsidó" az ellenség... HA a zsidók nem lennének tudatos hiszterizálással tömegesen elhülyjtve, ezt többen felfognák és nem akarnának többé zsidók lenni... A cionizmus kizsákmányolja, veszélyezteti a kisgojokat, de a kiszsidókat szerintem duplán... Ők az igazi rabszolgák, áldozati állatok.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 10:29:26

@gloire: "A konkrét moszad kapcsolatokat nem tudom, mennyire tudják szűrni a C típusú átvilágításon,"

Gondolom, ilyen kapcsolattal rendelkezők csinálják a C-típusú átvilágítást... :-)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 10:39:17

@ArmaGedeon: Ezt hasonlóan látom. Talán a Hamasz szerepét árnyalnám, de ki tudja..
Az mindenesetre egészen biztos, hogy egy olyan esemény, mint például a parlament előtti sárga csillagos tüntetés, a házelnök nagyjelenete és az egész csillagozás valami olyan irreális, mintha valami mesében lennénk, teljesen kreált ügy.

Az egyébként egy érdekes kérdés, hogy egyáltalán az átlag jobbikos tudja-e, ki zsidó, ki, nem, mi az egyáltalán? Mert az azért megint csak mesés, hogy egy tipikus "dávid arcú" vezetőjük van Vona személyében, a legnagyobb és legfontosabb megyei vezetőjük, a legfontosabb internetes oldaluk szerkesztői, az egyetlen hetilapjuk szerkesztői kicsodák, Balóné..illetve Bánóné és Szegedi az EU parlamentben, Dörner mint a "nyilas színház" igazgatója.. stb. eszméletlen sztori. Egyáltalán kit pogromoznának a pogromozók, ha pogromozni akarnának?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 10:40:11

@ArmaGedeon: igen . ) mert ők értenek hozzá, végül is ők a legjobb szakembereink..

Tündér_Lala 2012.11.28. 10:48:13

@ArmaGedeon: A dolg annyira körmönfont, hogy sokan nem hiszik el. Pedig számtalan jel utal a valószínűségére.

S=klogW 2012.11.28. 10:50:15

@S=klogW: érdekes, hogy sportszakos nők adatlapjáról pillanatok alatt el lehet jutni k.rvagyűjteményekig

S=klogW 2012.11.28. 10:51:25

@ArmaGedeon: hát ez az :) a belső elhárítást ki hárítja el?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 11:10:00

@gloire: Állj, erre a Bánónéra hol van ellenőrizhető adat a neten, már kerestem és sehol nam találok. Készülök egy bejegyzéssel a témában, de ez még érdekes lehet. Tehát adatot kérek, hogy valóban Bánóné volt és ez nem pletyka!
Továbbá Csurka mesét mondott, vagy tényt közölt, hogy Krisztina gyermekei a Lauder Javnéba jártak? Ki tud erről konkrétat?
Előre is köszönöm.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.11.28. 11:16:50

@Google: Alfi és Falafel jobber. Sőt, szerintem pl. a mocskosszájú Zerge is az (elég nehéz lenne ballibbantnak besorolni).

@abandi: Dommot kérdezze, ő lehetett az elkövető (vagy Manyika).

@tevevanegypupu: Egyetértünk, szerintem is csak annak van értelme, ha a húst és a bőrt is hasznosítjuk.

@Leskelődő: Alfi kapcsán azért buzog a gyűlölet (mindkét oldalon), és azt hiszem Falefelnél is egyesekben.

@S=klogW: Igaza van, valószínűleg nem megy vérre a kettőjük közötti ügy az őrmi részéről sem.

tevevanegypupu 2012.11.28. 11:22:53

@ArmaGedeon:

A nem, egyelore nem vagom foldhoz a narancssarga kis kalapomat, bar (nem csak emiatt a sarga csillagos ocsmany maskarade miatt) egyre inkab ugy latom, hogy a fidesz nem eppen az a part ami engem szemely szerint kepvisel. Illetve ugy mondanam, hogy a szandek talan meg van bennuk, de rettenetesen rosszul jut kifejezesre. A leginkabb az a kulturalis nyomoroncsag zavar naluk, amiben sajnos sokszor igazat kell adnom balliberalis majmoknak, miszerint a fidesz nem a valodi nemzeti ertekeket kepviseli, hanem hajlamos az arvalanyhajas es muanyagbol keszult romantikara..Ebben az en gyonyoru varosom is elegge elol jar. Beszelgetve regesregi amde mindigis jobboldali barataimmal, ok mondjak, valo igaz az az allitas, hogy a jelenlegi donteshozok - es szinvonaluk - megegyezik, bar nem ugyanazon szemelyek, vagy csak keves maradt beloluk, a hetvenes evek kiszbizottsaganak iranyvonalaval es minosegevel. Meg a kozmopolitizmusuk is. Egyebkent a tegnapi sargacsillagos cirkusz utan - ami meg ma is tart - hajlamos vagyok azt elhinni, hogy az egesz partok valoban egy tarsulat, akiket felosztottak okos emberek..te fogsz jobboldali, te baloldali, te liberalis, te meg probokator lenni..Ertettetek? Igenis ertettuk. na akkor nyomas, munkara fel..ehes proletarok.:)Mert a tempo, a stilus, kivitelezes kezd nagyon a proliehoz hasonlitani. Elhatarolodnak mint ahogy elhatarolodtak a zamerikai zimperialistaktol is. Fuhhhhh..

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.28. 11:25:28

@Leskelődő: A sütőtököt hozzá hosszában félbevágva, sütve. :}

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 11:27:59

@ArmaGedeon: Most megfogtál, hirtelen nem találok ilyet, olyan régi toposz, hogy már nem is kételkedik az ember benne.

tevevanegypupu 2012.11.28. 11:29:56

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Falafel stilusat mindig nagyon kedveltem, bar biztosan vannak, akik nem tudjak megkulonboztetni, hogy mikor beszel komolyan es mikor hulyeskedik, pedig ez fontos lenne. Alfi pedig azt hiszem szeretne ha szeretnek, es ezert elmegy a leggyuloletesebb, lepimaszabb, legostobabb es valoban erthetetlen hatarig.Sot azon tul is. Valami olyasmi lehet nala: ha nem szerettek, akkor megnezhetitek magatok, mert majd jol kitaposom a beleteket hogy szeressetek.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 11:40:31

@gloire: Nem akarok megfogni senkit, egyszerűen szeretek a rémhíreknek utánajárni, de a guglin én csupa fórumos hivatkozást látok, míg a Balónéság tény.
Gondolom, a Javne diáklistája nem nyilvános (érzékeny kérdés most ezek a zs-listák...), de ez is érdekelne. Nem azért, hogy gyermekeket, vagy szüleiket megbélyegezzem, nem kétlem, hogy az odajáró diákoknak ez éppúgy iskola, mint másoknak az övék. Csak nem mindegy, valóban ilyen háttérrel lett-e MK a Jobbik húzóneve.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 11:41:32

@tevevanegypupu: "A nem, egyelore nem vagom foldhoz a narancssarga kis kalapomat, bar (nem csak emiatt a sarga csillagos ocsmany maskarade miatt) egyre inkab ugy latom, hogy a fidesz nem eppen az a part ami engem szemely szerint kepvisel. "

Vagyis földhözvágod... :-)
Ez volt a cél. Hogy sokadmagaddal vágd földhöz.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 12:04:08

@ArmaGedeon: "Nem akarok megfogni senkit.." nem is úgy értettem, csak megfogtál tényleg, mert én is csak fórumbejegyzéseket találok, pedig emlékszem wikis életrajzokra is, ilyesmikre, de lehet, csak káprázik az emlékezetem.. . )

tevevanegypupu 2012.11.28. 12:04:48

@ArmaGedeon:

Persze neha foldhozvagom, talan kicsiket toporzekolok is rajta hebe-hoba, de minden hulyesegevel egyutt is a fidesz meg mindig a legszavazhatobb part. Egyelore bele kell torodnunk, hogy nalunk kistisztviselok iranyitjak az orszagot es nem politikusok. Meg abba is, hogy ujabb Moszkvat kaptunk a fejunk fole..sot kettot is, Tel-Avivot meg Brusszelt.:)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.28. 12:04:58

szegény elhülyült arisztó már a védhetetlent védi a mandarinlap kultúrakadémiai cikke alatt :)

Leskelődő 2012.11.28. 12:13:45

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Mondjuk úgy, hogy nagy amplitúdójú érzelmeket képesek kiváltani :) Mindketten többre (lehetnének) képesek, de saját bevallásuk szerint leginkább szórakázni járnak a kommentfolyamokba.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 12:14:19

@gloire: hu.wikipedia.org/wiki/Morvai_Krisztina

"Három lánya van. Férje Baló György, a Magyar Televízió kulturális igazgatója volt, akitől 2011 júliusában elvált.[2] Morvai Krisztina vallásos, hívő római katolikus.[3]"

Nem létezik, hogy kihagyták volna, ha lett volna előző férje. Esetleg élettársak lehettek.

Leskelődő 2012.11.28. 12:14:42

@Loxon:
Nagyon köszönöm. Úgy érzem, ez menni fog :)
(A szilvát ugyanúgy tekerje, mint a májat!)

Leskelődő 2012.11.28. 12:18:21

Az AN megmondása - A Klubrádió gyáva!

Kedvenc részeim:
...amikor a pártkassza kiürült, és nem lehet lopni, mert a Fidesz elzárta a csapot...

...rádiójára az ellenállás szerepe hárulna, amelyet nem tölt be, mert gyáva. ...

Részletesebben:
"Arató érdekes módon meggazdagodott, létrehozott egy rádiót, hogy azzal további pénzeket lapátoljon ki a pártközeli cégek hirdetéseivel. Amikor jön a diktatúra, akkor elfelejti, hogy ez az ő rádiója, amit neki kellene eltartania, akkor is, amikor a pártkassza kiürült, és nem lehet lopni, mert a Fidesz elzárta a csapot. Akkor tartsa el a hallgató. És azt is elfelejti, hogy a rádiójára az ellenállás szerepe hárulna, amelyet nem tölt be, mert gyáva. Ezt a rádiót nem erre hozták létre, és csak az érdekli, hogy várja vissza a régi jó világot, amikor megint tolják be a pénzt. Ezt akarják kibekkelni."
nepszava.com/2012/11/magyarorszag/lefekudt-a-klubradio-a-mediatanacsnak.html

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 12:19:29

Hihetetlen, a Magyar nemzet direkt segíti az általam vélt titkos tervet, bizonygatja, hogy a Fidesz cionista: (nem önmagában a Jobbiktól elhatárolódás a botrány, az törvényszerű, hanem a vérlázító hivatkozás "nagyjainkra"):

mno.hu/belfold/eleg-a-zsidozasbol-1120640

"Vajon melyikük agyában született meg idén április elején, hogy fölmelegítsék a tiszaeszlári ügyet, és szaftosan provokatív tálalásban előadják a magyar parlamentben? (Akkor Baráth Zsolt jobbikos képviselő volt a kijelölt mocskolódó.) S vajon kivel íratták a forgatókönyvet, amely természetesen véletlenül sem hajazhatott nagyjaink állásfoglalására e témában: Krúdy Gyula lelkiismeretességére vagy Eötvös Károly korrektségére?"

Két utóbbi szereplő nem a korrektségről híres az ügyben, aki kicsit is utánaolvasott, tudja.

eN 2012.11.28. 12:42:42

Na miket olvasok a tumblin... már Tölgy is plagizált? És ezt nem innen tudom meg?
Bezzeg az egymás öncélú csesztetése az megy.

Leskelődő 2012.11.28. 13:01:51

@eN:
Jó, hogy mondja, majd szólunk tölgynek is. Nem árt, ha ő is tud róla, mit csinált már megint.
Olvassa elGábor tumbliját is? Nagyon szép kis grafikont mutat az amerikai diákhitelek utolsó negyedévi megugrásáról.
doom-doom-doom.tumblr.com/
Azt mondják, időzített bomba ketyeg, a következő válság kirobbantója.

eN 2012.11.28. 13:49:03

@Leskelődő: nemrég jött ki az iphone 5, erős a koreláció

Google 2012.11.28. 14:05:51

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Érdekes, én sem rájuk gondoltam. Vannak itt mások, elegen.
De legalább edzésben maradunk, és remélhetőleg egyre jobban kerülgetjük majd az aktuálisabbnál aktuálisabb csapdáikat.

@Tündér_Lala:
Dettó. És teljesen mindegy, hogy tanult, vagy született marha az az egész párt, csak az országnak ártanak. És permanensen. Nem is beszélve a kormányzó pártról, de azoknak az is a dolguk, érdekük, hogy megvédjék magukat. Jó, ha tehetségük, ösztönük is van hozzá, természetesen.
Nem hogy egy Jobbiknak, de egy akármilyen kaliberű, akármilyen más pártnak sem az a dolga, hogy a nemzetbiztonsági kockázatokat méregesse, kiszűrje, arra hivatott szervek vannak. Szereptévesztésben vannak, nem először.
Hogy magát erősítse, az országot gyengíti, de ez már így van a magalakulásuk óta. Márainak jól mondta a kevesebb tehetséggel megáldott rokona, hogy nekik, azzal, amijük van, jobb nem jutott.
Hát a Jobbiknak is csak ennyit tudott a gép kipréselni magából; az egyik leghálátlanabb, legnyomorultabb szerepet. A párt választóit illesse tisztelet, nem ismerem, ismerhetem őket.

Google 2012.11.28. 14:09:39

@ArmaGedeon:

Magának nincsenek nagyjai - nem engedheti meg magának. Helyük sem lenne - Magától.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 14:19:25

@Google: Ezzel kiállsz Krúdy és Eötvös nagysága mellett? (az Eszlár ügyben, bár általában is gazember volt mind a kettő)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 14:23:27

@Google: "más pártnak sem az a dolga, hogy a nemzetbiztonsági kockázatokat méregesse, kiszűrje, arra hivatott szervek vannak."

De, ez dolga minden képviselőnek. Ha akár a választókörzetében (elsősorban), de bárhol másutt, nemzetbiztonsági kockázatot észlel, arra a figyelmet fel kell hívnia, képviselőtársaival parlamenti vizsgálóbizottságot kell összehivatnia, és az arra hivatott szervekkel a megfelelő vizsgálatokat le kell bonyolíttatnia. Ezért megyünk el szavazni - mert természetesen nagyon sok sok más dolog mellett -
ez is a dolguk.

"magát erősítse, az országot gyengíti..." Idáig egy dolgot tudtak gyengíteni: a klasszikusan baloldali, korábban a jobboldal által bevehetetlennek látszó (é.-k. magyarországi) választókerületeket, ahol csak a volt komcsi szavazóbázis széttiprásával tudtak utat biztosítani a nevető harmadikként taroló fidesznek.

Google 2012.11.28. 14:42:22

@ArmaGedeon:

Minden további nélkül. Petőfit is szeretem, Makovecz épületei pedig derűs színfoltot jelentenek a sok egyenépület között.
Nem gondolhatta komolyan, hogy mindenki az uszályába kerül, ugye hogy nem?

@gloire:

Mindennek ára van. És ez az ár utóbb eddig mindig borsósnak bizonyult.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 14:43:59

@Google: Petőfi és Makovecz ugyan szégyenbe hoz téged, de itt nem róluk van szó. Olvastad Krúdy könyvét az eszlári perről?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.28. 15:45:15

@Google: Akkor csak azért fogadod el nagyságnak, mert egy olyan bitang szidta, aki Petőfit se tiszteli... :-)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 15:53:02

@ArmaGedeon: Gedeon, azért Petőfi kapcsán, akinek a kicsik számára is közérthető egyes versein keresztül generációk - köztük én is és gondolom te is- konkrétan a magyar nyelvet tanultuk gyerekkorunkban írni, olvasni stb. teljes aránytévesztés "szégyenbe hozásról" beszélni. Azok az ügyek, amiket te fejtegetsz, azért nem túl egyértelműek, sok tekintetben újszerűek, nem várhatod el, hogy mindenkitől, hogy azonnal haptákba vágja magát a kinyilatkoztatásaidtól. Én például hajlamos vagyok ebben egyetérteni veled, mert nem kedvelem a figurát, de azért annak időt, sok időt kell adni, hogy ez a vélemény leülepedjen össztársadalmi szinten.

Ami Makoveczet illeti, számomra is szánalmasan ronda, amit művelt, de szintén nem várhatod el mindenkitől, hogy ossza a nézeteidet, csupán egy jól összerakott, de mégis laikus ördögűző blog hatására. Az átlag ember ennél tekintély tisztelőbb, és ezzel nincs is semmi baj alapvetően, mégha sokszor érdemtelen tekintélyeket is tisztelnek. Neked tudomásul kéne venned, hogy amit te mondasz, az csak generációkon keresztül fog leszivárogni, te már valószínüleg nem éred meg, hogy az a fajta történeti szemlélet, amit képviselsz széleskörben legyen elfogadott. Türelem és alázat szükséges az ilyen munkássághoz.

MézesRozi 2012.11.28. 16:40:12

@Loxon:

szerintem egy kis krumplipüré is passzolna hozzá és a hússzafttal vékonyan megcsurgatni a tököt meg a kruplit. bár én azt is el tudnám képzelni, hogy aszalt szilvát baconba tekerve pitítani a máj mellett.

MézesRozi 2012.11.28. 16:41:26

@gloire:

" Dörner mint a "nyilas színház" igazgatója.."

látott maga már zsidó házmestert? mert az apja az volt.

Google 2012.11.28. 17:14:52

Cikkek a jövőből:
www.hvg.hu/itthon/20121127_bajnai_bizalom_helyreallitas

"Bajnai Gordon kiemelte: ma is sokan vannak, akik változást akarnak, hiszen akik 2014-ben erre voksoltak, nem azt a változást kapták, amelyben reménykedtek."

Bírom a hvg/Bajnai brutális őszinteségét.
Bizalmat helyreállítani pedig Bajnai nem egyhamar fog. Akik erre számítanak, azok nem ismerik ezt a népet.

Google 2012.11.28. 17:21:25

@ArmaGedeon:

Más szemüvegen keresztül nézzük a világot, de lebitangozni téged vagy mást, már elnézést, de nem fogok.

Sebastian Knight 2012.11.28. 17:26:20

"Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója lemond megbízatásáról, mivel a Műcsarnok mint épület január elsejével a Magyar Művészeti Akadémia tulajdonába kerül, működésében pedig szintén fontos szerepet fog játszani az MMA."

www.litera.hu/hirek/a-mucsarnok-igazgatojanak-sajtokozlemenye

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 17:27:31

@MézesRozi: ezt nem tudtam, valahogy telepatikusan ráérezhettem . )

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.28. 18:02:10

@Google: Világos, ezért bitangoztam le magam.

Üdv,
Cyrano :-)

MézesRozi 2012.11.28. 18:02:12

@gloire:
jaj. rosszul fogalmaztam, mint gyöngyösi. házmester volt az apja, de ki látott már zsidó házmestert? akkor ki nyitotta volna péntek éjjel a kaput a későn hazatérőknek?:)

szóval éppen nem hinném, hogy zsidó lenne.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.28. 18:07:28

@gloire: Tévedsz. Én nem politikus vagyok, akinek népszerűnek kell lennie, szavazatokért kell udvarolnia. Petőfi természetesen írt szép verseket, hisz nagy tehetség volt. Magam is tudok jó pár verset mutatni a terméséből, amik jelzik, hogy mekkora bűn volt őt valakiknek beavatnia a felforgató, tromboló körök munkájába, igaz, ha nem teszik, ma nem ismernénk a nevét. Makovecz más, ő sose volt tehetséges. Viszont türelemmel, alázattal nem lehet tabukat döntögetni! Én egy faltörő kos vagyok és ez népszerűtlen, ezt tudomásul veszem. Makovecz esetén az áttörésre nem kell évtizedeket várni, Petőfi, Kossuth, az már más tészta. Természetesen én ezt tudomásul veszem, hiszen olvastam Zimándy egy Kossuthot helyrerakó könyvét, több, mint száz éve írta, még népszerű is volt vele (!), mégis azota nemzedékek sokaságát verték át a hamis hőskultusszal. Zimándy még pap létére se volt alázatos és türelmes, kertelés nélkül kimondta az igazságot. Aki kész volt ezt befogadni, hasznát vette, aki nem, az nem. így megy ez ma is. Nem az én dolgom a türelem, ez társadalmi munkamegosztás kérdése. Én hirdetem az Igét...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.28. 18:11:23

@picur3ka: @tevevanegypupu:

"Nincs mirol vitazni. Zsido gyarmat vagyunk, pont."& "En hallottam a kommunizmusban, ahogy eliteltek az izraeli agressziot a malesztinek ellen, hallottam, ahogy az egesz orszagot a Szovjetunio kenyszeritette ostoba, embertelen eletmodra, nyilatkozatokra. hat ez a tegnapi detto ugyanaz..Hova kerultem te jo eg...):' --- írják.

Ez így van:-]

ü
bbjnick

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.28. 18:11:33

@Google: Azért érdekelnek a tények mondjuk Eszlárról?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.28. 18:13:18

@Loxon:

"Shyad = Falafel = Oleg" --- írja.

Vicces:-)

Csak azt nem értem, hogy ahhoz, amit ő csinál, minek három név:-D

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 18:17:42

@Arma Gedeon2: Nekem mindegy, ahogy érzed végülis.

@MézesRozi: Ne vicceljen már velem. Modjuk bizonygatni nem fogom - bár biztos vagyok magamban - de nekem ez is mindegy. Végülis. . )

Tehetetlen Dodó 2012.11.28. 18:18:07

@bbjnick: Az már csak hab a tortán, hogy annak idején a tévében kik is ítélték el heti rendszerességgel a "békés, baháti ahab államokat sújtó izhaeli aghessziót" - naná, hogy az Avar meg a Kulcsár.

Google 2012.11.28. 18:38:32

@Arma Gedeon2:

Amit itt már erről a témáról összeírtak volt, az nekem elég is. Bőven, még sok is.

Ami érdekesebb, az az, hogyan jut el valaki az elfogy az olajtól a nincsenek nagyságaink - a Habsburgokat kivéve - hirdetéséig.
De már ezt is üsse kő, az élet ezen is átlépett. Nem vagyunk egyformák, ennek ellenére a helye kinek-kinek megvan.

@Tehetetlen Dodó:
Erősebb személyiségek is meghasonulnának, ha egy élet alatt, két teljesen eltérő ideát kellene hirdetniük. Ne csodálkozzunk hát semmin.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.28. 18:42:58

@Google: Igen, de te abba kötöttél bele, hogy szerintem Krúdy az eszlár-ügyben (is) gazember volt. Honnan tudod, hogy nem, ha nem olvastad?
Neked elég, hogy az illetőről utca van elnevezve, akkor már csak nagyság lehetett... A témánk nem a vérvád, hanem a szélsőséges konformizmus.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.28. 18:43:49

@gloire: Most képzeld el, mit érnék el szelíd udvariassággal... Vagy bárki ilyen tevékenység során.

Tehetetlen Dodó 2012.11.28. 18:45:40

@Google: No, ez még az életük első felében történt...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 19:01:04

@Arma Gedeon2: Szerintem sokkal többet, de persze nem akarok tanácsokat osztogatni, inkább csak Google miatt, ő normális, és különben is az udvariasság, mint hangulati elem, tudod..

Sebastian Knight 2012.11.28. 19:17:52

"Ítélet van, bizonyíték nincs a Sanader–Mol-ügyben
Egy orosz olajbáró átutalt ötmillió eurót egy horvát oligarchának. A Mol megvesztegette Ivo Sanader exminiszterelnököt. A zágrábi bíróság múlt heti ítélete szerint az előbbi mondat ugyanazt jelenti, mint az utóbbi."

hetivalasz.hu/uzlet/izekre-szedjuk-a-bizonyitekokat-57713/

picur3ka 2012.11.28. 19:25:12

@Google:

Ezt a Hircsardarol masoltak? Vagy mar tenyleg elmult 2014?

picur3ka 2012.11.28. 19:35:29

@ArmaGedeon:

Katolikus iskolaba jarnak, en ugy olvastam. Goodlehivatkozni nem tudom.

picur3ka 2012.11.28. 19:52:47

@tevevanegypupu:

"hajlamos vagyok azt elhinni, hogy az egesz partok valoban egy tarsulat, akiket felosztottak okos emberek..te fogsz jobboldali, te baloldali, te liberalis, te meg probokator lenni..Ertettetek? Igenis ertettuk. na akkor nyomas, munkara fel..ehes proletarok.:)"

Haha. Sejtosztodassal szaporodnak. Demokracia kommunista modra. Toobpart-rendszer a la Sztalin. Hany kommunista part lehet egy orszagban?

picur3ka 2012.11.28. 19:56:34

@ArmaGedeon:

Nem leteznenek, ha nem igy lenne. Haidert pl. kinyirtak.

Sebastian Knight 2012.11.28. 19:59:00

"Építészeti kalandozás ... a November 26-án kultúrközpontként újranyitó Átrium Filmszínházban."
-
"Buda legszebb moziját a fasiszta háború földig rombolta."

index.indavideo.hu/video/atrium_felujitas

picur3ka 2012.11.28. 20:00:25

@gloire:

Izrael meg csak nem is NATO tag. Semmi epeszu logika alapjan semmilyen szovetsegesunk nem lehetne. Ugy, ahogy a szovjetek felszabaditottak, na ugy igen.

MézesRozi 2012.11.28. 20:23:42

@bbjnick:

ó, lesz ott még több nick is, ahol ezek nőttek:))

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.11.28. 20:38:22

Most, hogy már mindennel rendben vagyunk, azért mégis kérném, kedves tölgy, nyilatkozzon nekünk, akár rejtjelezve is. Mint magnum opusunk, ennyit nyilván kérhetünk ugye. A magnum áldomás, úgy érzem, későbbre halasztódik, de nem nagyon.

tevevanegypupu 2012.11.28. 20:46:07

@bbjnick:

Oleg , o biztos Falafel volt, Shyad is lehet, csak felvett egy olyan buzis stilust. Lehet, hogy a kgb-nel igy tanitjak..vagy a moszadnal?:)

Magyarorszag vezetoi mindig, minden alkalommal eladjak magukat es az orszagot, mindig a letezo legrosszabb fonokot valasztjak. Es ha az elso eladta, akkor a tobbi mar nem tudja visszavenni.

tevevanegypupu 2012.11.28. 21:07:13

@picur3ka:

Meg amikor kommunista part volt, akkor is sok agra szakadtak, gyuloltek es feltek egymastol, sot rettegtek. Hogy a rendszervaltas alatt a kommunistak hanyfele szakadtak az nem olyan nyilvanvalo, de lehetseges, hogy minden partban ott vannak. Es nem olyanokra gondolok mint mondjuk Pozsgai..

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.28. 22:22:29

@S=klogW: Érdekes. Persze nagyon vidéki cikkecske, a helytörténész tudásszintje tán még egy ördögűző bloggerét is alig haladja meg... :-)

Érdekes ez:
"Haynau nyugodtan sétált Szatmár utcáin, talán félelembõl, talán közömbösségbõl vagy megbékélésbõl, nem érték incidensek. Szemben azzal, hogy külföldet járva többször is majdnem megverik, rákiabálnak, õrizet nélkül Nyugat Európába nem is teheti a lábát – csak a német területek, Bécs (itt díszpolgárrá is avatták) és Berlin biztonságosak számára –, Szatmáron nem éri semmiféle kellemetlenség."

Ennyit a "passzív rezisztenciáról" és az egy emberként Kossuthért rajongó Nemzetről...

A hiénázás a korban elég bevett retorikai fordulat lehetett gyűlölt ellenségeink megbélyegzésére, márminthogy mindenkinek a magáéra, egy példa ODAÁTRÓL:

Supka Géza, 1849:
"április 13-ra, tehát nem egészen egy hónap leforgása alatt teljesen megtisztította a Bácskát (...)
Azt persze el kell ismernünk, hogy Perczel nem szenteltvízzel viselte ezt a hadmenetét. Jelasics vörös köpenyes szerezsánjai és Knicsanin szerb gerillái jártak elöl jó példával, s így Perczelnek sem maradt más útja, mint a terror. Szentesen vészbíróságokat állított fel, melyek csak ott 45 embert, köztük asszonyokat is, főbe lövetett, Friedjung szerint pedig az egész délvidéki hadjárat alatt 299 szerbet végeztettek ki a vészbíróságok. Egy osztrák párti francia történész pedig, Blaise de Bury, az 1854-ben megjelent könyvében "hyéne de Kovilj"-nak rágalmazza Perczelt, s közben teljesen megfeledkezik az ellenség vérengzéseiről, amelyeket már az egész megelőző télen át a tehetetlen magyar lakosságnak el kellett szenvednie."

Szóval a mi veszett kutyánkat "rágalmazzák" hiénának, az övét teljes joggal hiénázzuk le...

Perczel döntő politikai érve forradalmártársaival folytatott vitáiban még 1848-ban, pesti rendőrfőkapitány korában ez volt, amit a "vitapartnerek" komolyan is vettek, nem tűnt tréfának: "Felakasztatlak!" (318.old.)

530.old.: "A radikális Beöthy Ödön" (Erdély teljhatalmú kormánybiztosa)
"Beöthy itt a Délvidéken általában a radikálisok által követelt erélyesebb politika híve és végrehajtója volt.Egy ízben például húszszekérnyi rácot szálljttatott be Szegedre, akiknek éppen csak annyi volt a bűnük, hogy rácok voltak. A katonai főparancsnok egyenes közbelépése mentette meg akkor ezeket a szerencsétleneket a kivégzéstől.
Beöthyt ettől fogva a kormány mint az erélyes kéz emberét tartotta számon (...)" s ezért nevezik ki Erdélybe kormánybiztosnak...

Sebastian Knight 2012.11.28. 22:23:03

A cigányszaddam meg az európai bizottságot plagizálta!

mandiner.hu/cikk/20121128_eb_novekedesbarat_adozast

picur3ka 2012.11.28. 22:47:57

@Sebastian Knight:

Minek linkelnek be Mandineres cikkeket? Ez peldaul semmit nem mond (jo, nem bontottam ki az osszes szavat) es az egyetlen nem letiltott kommentelo rajta 'nyugibb'.

S=klogW 2012.11.28. 22:48:25

"Céltartalékot képzett a Deutsche Bank a londoni bankközi kamatláb, a Libor manipulációjával kapcsolatos esetleges veszteségek miatt "

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/beismertek_birsagra_keszul_a_deutsche_bank_a_kamatbotrany_miatt.176365.html

hát ja, végülis lehet veszteségnek hívni a BÜNTETÉST ... undorító képmutató kufárok

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 22:49:19

@Arma Gedeon2: "Ennyit a "passzív rezisztenciáról" és az egy emberként Kossuthért rajongó Nemzetről..."

Szatmár zsidó város volt, nem is értem az a lázadó nép hogyan békélhetett meg a hiénával . ) Lehet, hogy érezték rajt a vérszagot, ez lehetett a közös pont? :D

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.28. 22:53:31

@gloire: Talán tudod, hogy Haynau a Halacha szerint teljes értékű zsidónak számított anyja révén, amire ő nyilván ügyet sem vetett. Ezt tudták volna a szatmári zsidók??? Biztos laktak ott keresztények is.

S=klogW 2012.11.28. 22:53:52

@Arma Gedeon2: @gloire: nagygécen állítólag zaklatták verbálisan (kosúton volt szó most haynauról a nagyéci árvízre való emlékezés mellékszálaként)

picur3ka 2012.11.28. 22:57:21

@gloire:

En is meg akartam ezt jegyezni, csak visszafogtam magam.

picur3ka 2012.11.28. 22:59:09

@Arma Gedeon2:

Osszefoglalom: hazamenekult.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 22:59:17

@Arma Gedeon2: Lassan áll össze a kép - csak még nem mered bevallani magadnak - a Habsburg projekt volt az igazi zsé projekt, talán hallottál róla, hogy Petőfit a pesti pilvaxista "NEM KELL ZSIDÓ" skandálással zavarta el, mikor az emancipáció mellett állt ki, bezzeg a zsé Haynau a legnagyobb biztonságban érezhette magát Szatmáron.

. )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.28. 22:59:57

Petőfit a pesti pilvaxista = Petőfit a pesti pilvaxista német forradalmi ifjúság

picur3ka 2012.11.28. 23:10:23

@S=klogW:

Viszont: a reszegek gyakrabban is serulnek meg.

picur3ka 2012.11.28. 23:12:23

@Tehetetlen Dodó:

Az semmi! Nagynenem meselte, hogy a haboruban az alkoholistak semmit nem kaptak el, ami korbejart.

picur3ka 2012.11.28. 23:13:21

@picur3ka:

Mondjuk, lehet, hogy senki nem csokolta meg oket.

picur3ka 2012.11.28. 23:15:05

@S=klogW:

Ugyan, a legtobb baleset otthon tortenik. Emberek meghalnak, hogy kiesnek az agybol, meg ilyesmi.

picur3ka 2012.11.28. 23:23:38

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

"
@Google: alfi - komplett jósda
padilla - falafel
padilla - s=klogw"

Maga Alfi esetleg? (Jo 'whodonnit' kezd lenni.) Alfit mindenhol utaljak, ahol elkezd anyazni, szerintem. Ebben semmi josda specifikussag nincsen.

Padilla idonkent mindenkit/barkit anyaz, temperamentalis, semmi nagy jelentosege. Magam is szokok vele elni. (Marmint nem Padillaval.)

Felreertelmezi a dolgokat nagyon.

picur3ka 2012.11.28. 23:26:43

@Loxon:

Ciganykodik/zsidoskodik maga is, latja! Fizetest, fuh!

S=klogW 2012.11.28. 23:31:35

AG, kár hogy nem hallgatja a kosútot (neten megteheti)

most van egy beszélgetés valami vegyészmérnök borásszal: Martinovicstól Komoróczyig mindenféle név előkerült

az online hangtárból előkeresheti

picur3ka 2012.11.28. 23:34:09

@ArmaGedeon:

Mint a munkas-paraszt szovetseg.

S=klogW 2012.11.28. 23:56:11

mi újság Csoóri Sándorral?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.29. 00:01:24

@gloire: Van olyan elmélet, mely szerint 48-at zsidók irányjtották. Pl. Marx. És Kossuthnak is volt egy összekötője a Központhoz, akit leküldtek hozzá Varsóból. Ezek parancsára kellett alkalmaznia Bemet és Dembinskit. Itthon pedig a frankista rabbik voltak nagyon aktívak a forradalomban. Szerintem tény. Haynau nem viselkedett zsidóként, bár frusztrálhatta származása tudata. Főleg, hogy uralkodói sarj létére húzhatta az igát a seregben.

atlantisotetseg 2012.11.29. 00:27:05

@tevevanegypupu: "Valami olyasmi lehet nala: ha nem szerettek, akkor megnezhetitek magatok, mert majd jol kitaposom a beleteket hogy szeressetek. "

Érdekes megjegyzés, mert ez egész pontosan leírja a zsidók taktikáját a palesztinokkal szemben (vagy ellen?).

Alfőmérnök 2012.11.29. 00:54:30

@picur3ka: Szerintem padilla sisso.

atlantisotetseg 2012.11.29. 01:22:42

Ha már listákról van szó, van lista a Fidesz/KDNPés honatyákról akik sárga csillaggal díszíteték magukat ?

picur3ka 2012.11.29. 01:35:46

@atlantisotetseg:

Az rasszista dolog lenne! Csinaljon listat a 'nazikrol', az OK, sot, meno!

picur3ka 2012.11.29. 01:39:09

@Alfőmérnök:

Ah, elfelejtettem, mit jelent. En nem beszelek zsido tolvajnyelvet magan es Topon kivul senkivel. Mi az a sisso, megint?

picur3ka 2012.11.29. 01:41:00

@gloire:

De sokat Grabowszkyzik mostanaban! Kulonos elfoglaltsag, vagy csak hobbi/esetleg veletlen?

Alfőmérnök 2012.11.29. 02:00:26

@picur3ka: elofolyoirat.blogspot.hu/2008/10/nnek-lenni-sisso-szerint.html

Gloire elmélete szerint ő a tölgyet a dékánjánál "feljelentő" Emlékezetkultúra nick.

picur3ka 2012.11.29. 02:03:59

@gloire:

Oh, anyam, nem is gondoltam volna, imadom! LOl!

picur3ka 2012.11.29. 02:06:34

@Alfőmérnök:

Hah, emlekszem mar. Mindent el tudok kepzelni Padillarol, kiveve, hogy no.

picur3ka 2012.11.29. 02:12:50

@picur3ka:

A holgyre gondol, nem Padillara ugye, mer' ilyent azert o se nem csinyal?

Csak pongyolan fogalmaz, kelmed?

tevevanegypupu 2012.11.29. 06:55:11

@atlantisotetseg:

Mindenesetre mikor a szerencsetlen, hulye es atvert palesztinok kezdtek eladogatni a foldjeiket a zsidoknak mindenfele igeretek fejeben, akkor a palesztinok meg nem gyuloltek oket, fogalmuk sem volt, mi lehet a lelkes foldvasarlo izraelitak fejeben es szivuk helyen.
Alfi nem povokator es valoszinuleg nem is zsido, csak szeretne bekerulni a Loxon-Padilla-Mezes Rozi tarsasagba nem csak itt a listan, hanem az eletben is. Es ez ugy tunik nem jon ossze..

tevevanegypupu 2012.11.29. 06:55:11

@atlantisotetseg:

Mindenesetre mikor a szerencsetlen, hulye es atvert palesztinok kezdtek eladogatni a foldjeiket a zsidoknak mindenfele igeretek fejeben, akkor a palesztinok meg nem gyuloltek oket, fogalmuk sem volt, mi lehet a lelkes foldvasarlo izraelitak fejeben es szivuk helyen.
Alfi nem povokator es valoszinuleg nem is zsido, csak szeretne bekerulni a Loxon-Padilla-Mezes Rozi tarsasagba nem csak itt a listan, hanem az eletben is. Es ez ugy tunik nem jon ossze..

tevevanegypupu 2012.11.29. 06:55:11

@atlantisotetseg:

Mindenesetre mikor a szerencsetlen, hulye es atvert palesztinok kezdtek eladogatni a foldjeiket a zsidoknak mindenfele igeretek fejeben, akkor a palesztinok meg nem gyuloltek oket, fogalmuk sem volt, mi lehet a lelkes foldvasarlo izraelitak fejeben es szivuk helyen.
Alfi nem povokator es valoszinuleg nem is zsido, csak szeretne bekerulni a Loxon-Padilla-Mezes Rozi tarsasagba nem csak itt a listan, hanem az eletben is. Es ez ugy tunik nem jon ossze..

tevevanegypupu 2012.11.29. 06:56:50

Mar megint haromszor ment..))))):

atlantisotetseg 2012.11.29. 07:20:33

@tevevanegypupu: Éppen csak rá kell lehelni a "Komment küldése" című gombra... :-)

S=klogW 2012.11.29. 07:43:15

nem parkinsonos maga? no meg az egérgombok érzékenységén is lehet állítani.

Alfőmérnök 2012.11.29. 07:51:11

@atlantisotetseg: Valószínűleg nem teve készülékében van a hiba. Egy gépről nem lehet ugyanabban az időben több kommentet küldeni (különben kiírja, hogy "két komment küldése között várnod kell egy kis időt"). Javasoltam már neki, hogy kérdezze meg a blog.hu-tól, hogy mi lehet ennek az oka.

Alfőmérnök 2012.11.29. 07:53:13

Szerintem ide kell a levelet küldenie:
kontakt@blog.hu

tevevanegypupu 2012.11.29. 08:01:45

@Alfőmérnök:

Megprobalom, kosz, de csak akkor kuld ilyen sokat egymas utan, ha elso levelet irok valahova.

@atlantisotetseg:

Szinte csak szemmel iranyitom..bar anno anyukam azt mondta, hogy ha merges vagyok, ugy tudok nezni mint egy lezersugar..:)

@S=klogW:

Lehetseges, meg nem vizsgaltak ebbol a szempontbol.

Tehetetlen Dodó 2012.11.29. 08:52:26

@Alfőmérnök: Ki tudja? Mindenesetre feltűnő, hogy vele - és általában csak vele - fordul elő rendszeresen.

Alfőmérnök 2012.11.29. 09:00:32

@Tehetetlen Dodó: Kipróbáltam, hogy mi van, ha az egérrel nagyon gyorsan kattintok egymás után többször a küldéskor. Csak egyszer küldi el.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.29. 09:07:16

@atlantisotetseg: Ez bizony fontos kérdés. Ha lesz legközelebb valami demokratikus választás-féle, a kampányban szerintem az illetők sárga csillagos képei ellepik majd az utcákat...

S=klogW 2012.11.29. 09:07:35

@Alfőmérnök: ez attól függ:

nem a gyors kattintástól függ, ha az első kattintás átvitele valamiért késik és és a második kattintás más útvonalon hamarabb eléri a szervert, akkor kétszer fog megjelenni a komment

S=klogW 2012.11.29. 09:08:35

@S=klogW: ilyen persze jellemzően az az eset, amikor a felhasználó is észleli a frissülés késést és kis idő elteltével mégegyszer kattint

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.29. 09:08:39

@atlantisotetseg: csakis az izraeli-amerikai kettős állampolgárokra gondolhatott!

MézesRozi 2012.11.29. 09:15:36

@tevevanegypupu:

amíg csak másfél percenként remeg egyet-egyet az ujja, addig azért nagy aggodalomra a parkinsonnal kapcsolatban nincs ok. lehet, hogy simán eddig tart, amíg a tudjukki rááll a postafiókjára:))

tevevanegypupu 2012.11.29. 09:39:44

@MézesRozi:

Hat az ember azt hiszi, hogy itt nyugodtan levelezget, aztan kiderul, hogy figyelik. Soha nem gondoltam volna.:)

Tehetetlen Dodó 2012.11.29. 09:41:36

@Alfőmérnök: Velem ritkán megesik, szándékosan viszont sosem tudom reprodukálni a jelenséget.

Tehetetlen Dodó 2012.11.29. 09:42:12

@tevevanegypupu: A Nagy Testvér mindenkit figyel!

tevevanegypupu 2012.11.29. 09:42:39

@Tehetetlen Dodó:

A kis laptomoat Franciaorszagbol kaptam a gyermekemtol ket eve. Nagyon kis szuper joszag, nekem pont eleg. Soha, sehova maganlevelezesben (mar amennyiben magan lehet ez itten az interneten) nem megy ketszer semmi. Csak a blogokon. Szerintem jo a stilusom es nagyon erdekeseket irok, ezert sokszorositjak.:)

tevevanegypupu 2012.11.29. 09:43:18

@Tehetetlen Dodó:

Meg vagyok nyugodva, ugy orulok, ha vigyaznak ram;

Tehetetlen Dodó 2012.11.29. 09:46:33

@tevevanegypupu: Repetitio est mater studiorum!

MézesRozi 2012.11.29. 10:06:46

@tevevanegypupu:
lássa, lássa, mi lenne magával nélkülem?:DDD

tevevanegypupu 2012.11.29. 10:16:43

@MézesRozi:

Bizony, ez igy van. Maga bator kislany.:)

kill004 2012.11.29. 10:34:14

Jájj, jájj! Rásszizmus! Drága testvéreink a gyermekvédelmi támogatást(!!) Erzsébet- utalványban kapják e hónaptól! Be is próbálkoztak, cigaretta(!), alkohol(!), benzin(!) vásárlásával. Nem sok sikerrel. Azóta köcsög a kormány.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.29. 10:50:41

@jose maria padilla: Hülyeség. A szocializmus úgy jött létre, hogy a Rend szétverésére kultikus okból szervezkedők először mintakapitalistaként nagy vagyonokat raboltak össze, aztán ebből finanszíroztak különféle felforgató mozgalmakat. (néha látszatra rendpártiakat is, mint Hitler, dez aeleve fogyóeszköznek volt szánva.) Miközben megvalósult szörnyszülöttük, a szocialista tábor, a Nyugat szférájában egyéb módszerekkel romboltak tovább, majd felszámolták kommunista projektjüket, hogy a nyugaton előbbre jutott nem politikai egypártrendszerű rombolás bejöhessen ebbe a skanzenbe is. Szóval mégsem hülyeség, amit ír, csak pontatlan fogalmazás. A szocializmusban semmi jó nem volt, csak volt még rosszabb kiadása is a világrombolásnak. Ami jónak tűnik visszanézve, vagy per pillanat még létezően, az nem a szocik-komcsik műve, csak itt nem pusztítottak olyan gyorsan egyes dolgokat.

S=klogW 2012.11.29. 11:05:49

holnap a hajjad jiszráelben munkásőr guszti nyilatkozik

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.29. 11:29:51

@jose maria padilla: Ez még egy elfogadható cikk, mert csak egy bájos (és a maga szintjén fontos) aspektust említ, de amikor ebből ideológiát gyártanak, és elkezdenek északkoreákkal szövetkezni, ott gáz van.

Egyébként azt hiszem, hogy a nyugat „önmagától” még a libdem vonalán sem jutott volna ide (persze ilyen „önmagától” sosem volt, és minden tudatosan halad), ha nincs az EU-EP-Hágai Bíróság stb. ereje, ha maradnak a „nemzetállamok” szintjén, és nem kezdik el bedobni a legelképesztőbb emanci-ideoógiákat.

Néhány országban azért még van olyan, hogy szó nélkül kidobják, aki nem oda való. Olaszországban például előfordul. Finnországgal kapcsolatban is mondanak ilyesmit. És amit ott megtesznek, azért a berlini falon innen már országos „rasszizmus”-hisztéria, EU-interpellációk és amerikai cikkezés lenne, ott meg természetes, sőt elvárt. Persze ezek már csak maradványok, az irány és a végkifejlet nem kétséges.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 11:30:17

@jose maria padilla: @ArmaGedeon: valóban jó, szellemes, és igaz, de van benne egy önellentmondás. Ami ma a németeknél megy, az is leírható egyfajta szocialista rendként. Mert beteg rend az is, de rend. Berlinen és talán Hamburgon kívül nemigen ágyaz meg az utcán a hajlékony sehol Németországban ma sem, mert ugyanúgy elviszi a rendőr, mint a kádári időkben. Az un. öncenzúra jelensége, a lakásba bezárkózó társaságok, az egyenvélemény, mindegyik ebbe az irányba mutat. Valahol máshol van a kutya elásva.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 11:36:04

@Loxon: Olaszország egészen furcsán viselkedik. Az északi részeken nagyobb a fegyelem és így a határaikra is jobban odafigyelnek, például a kelet-európaiakat igencsak bizalmatlanul kezelik. Mindeközben délről tankerekkel szállítják a kis vékony fekete emberkéket mint a narancsot és semmi jele, hogy ennek az áradatnak útját tudnák, vagy egyáltalán akarnák állni.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.29. 11:40:30

Nemrég hallottam a legújabb baromságot: nők is akarnak mozdonyvezetők lenni. Hát fene a hülye vágyaikat, ez már közelít a traktoroslányhoz, csak most maguktól.

És az a legnagyobb vicc, hogy közben sírnak a munkanélküliség miatt. A munkanélküliségnek három nagy oka van:

1. nem oda való emberek töltenek be minden elképzelhető hivatalt
2. „esélyegyenlőség”-kreálás
3. dolgozó nők

Nem mintha egyáltalán minden férfinak „dolgoznia” kellene, főleg bármit és napi 8 órában. Dehát a kommunizmusnak vannak olyan arcai, amit már semmilyen „rendszerváltás” nem fog megkérdőjelezni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 11:45:57

@Loxon: Nézd, idősebb korunkra lehet, hogy acélos izomzatú leszbi gárdák fognak járőrözni a józsefvárosban, rózsaszín karszalaggal a karjukon, és a kis cigó suhancok tőlük fognk a legjobban rettegni :D

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 11:48:05

@kill004: "a gyermekvédelmi támogatást(!!) Erzsébet- utalványban kapják..."

Ez kb. hanyad része lehet egy átlagos hátrányos helyzetű család segélyeinek?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 11:52:45

@Loxon: A munkanélküliségnek van egy elég ritkán említett oka, szerintem elég hangsúlyos pedig: a számítógép.
Én a '90-es években harmad-negyed magammal végeztem el ugyan azt a munkát, amit ma itthonról egyedül intézek. Minden munkakört egy-egy szoftver helyettesít. És ezért még a tömegközlekedést, a postát, vagy a futárszolgálatot is ritkábban veszem igénybe.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.29. 11:58:03

@gloire: Hát igen, a gépesítés. Végülis ez az 1. kategóriába illik: nem oda való DOLGOK töltenek be hivatalokat. :}

S=klogW 2012.11.29. 12:25:25

@Loxon: "Nem mintha egyáltalán minden férfinak „dolgoznia” kellene"

mit kellene csinálniuk? kommentelni? :)

S=klogW 2012.11.29. 12:29:21

@Loxon: olaszország esetében az arányok olyanok, hogy amit megtesznek, az csepp a tengerben: ha kicsit utánakeresget kiderül, hogy olaszország a nyugati európa emberkereskedelmi központja

Alfőmérnök 2012.11.29. 12:38:26

@jose maria padilla: Pozsonyi egy buta fasz. Írja azt, hogy a '68 utáni demokráciákkal van a baj, nem "a" demokráciával. Mert amit leír, abból csak ez következik.

Tündér_Lala 2012.11.29. 12:50:13

@gloire: A kutya ott van elásva, hogy Németország megszállt terület. Fokozatosan adagolták a felforgató ideológiákat és aki nyilvánosan ellene szólt, azt lenácizták. Ott pedig ennek más jelentősége van, rettegnek tőle.
Ha ez nem lenne a német társadalom vasvillával kergetné a 68-asokat az anyjukba.
Inkább a svédek az érdekesek, ahol ilyen kényszer nincs. Vajon ez hogy sikerült így.

Tündér_Lala 2012.11.29. 12:53:28

@Tündér_Lala: Hzzátartozik, hogy az egyébként fontos és hasznos zöld témát a szélső libik lenyúlták. Az emberek még mindig a zöldet látják bennük, pedig már rég nem azok.

tevevanegypupu 2012.11.29. 12:53:45

@S=klogW:

Elni kellene. Kenyelmesen, nyugodtan, szerenyen de jol.Europaban sajnos nemigen lehet. Eszak-Afrikaban meg lehetett valamelyest, de a globalizacio most teszi tonkre azt is.

tevevanegypupu 2012.11.29. 12:56:08

@Loxon:

Ez a noi mozdonyvezetes azert mar nem olyan mint a 424-eseke volt anno. Bar hogy ettol miert kovetkezik majd valami noi onmegvalositas, hogy beul egy kis uvegkalickaba es furikazik egy gomb nyomogatasaval Budapest es Miskolc kozott, azt nem tudom.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 13:03:01

@tevevanegypupu: "Bar hogy ettol miert kovetkezik majd valami noi onmegvalositas..."

Elsősorban egy igen komoly, bőven az átlag feletti fizetés következik belőle. Az pedig megkönnyíti az önmegvalósítást. Ez lehet az ok . )

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.29. 13:03:47

Összenő, ami összetartozik:

index.hu/belfold/2012/11/29/az_egyutt_2014_is_tuntet_a_nacizmus_ellen/

"Náciellenes tömegtüntetést tartanak vasárnap délután háromkor a Kossuth téren Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő parlamentben elhangzott náci kijelentései miatt. A demonstráción beszédet mond Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, az MSZP részéről Mesterházy Attila pártelnök, az Együtt 2014 mozgalom részéről pedig Bajnai Gordon volt miniszterelnök is. Felszólal Ungvári Tamás, a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is. A tüntetésen fellép Hernádi Judit és Somló Tamás, a rendezvény moderátora Bombera Krisztina lesz.

A Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű demonstrációt eredetileg az Alapítvány kezdeményezésére a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány szervezi a Facebookon, de csütörtökön bejelentette csatlakozását az Együtt 2014 is."

Mért pont a Likud testvérpártja ne tüntetne Együtt Jeruzsálemért...

Leskelődő 2012.11.29. 13:09:08

Ahá... akkor én a tömegtüntetés egyik résztvevőjével találkozhattam tegnap közterületen. Önelégült képpel, szövetkabátján sárga csillaggal nézegetett körbe-körbe, ellenőrizve hogy elég nagy feltűnést kelt-e.
(Nem keltett.)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 13:10:39

@Tündér_Lala: Amíg gazdaságilag és kulturálisan nagyobb befolyásuk van Európában, mint amiről 70 éve csak álmodtak, addig úgy tűnik megfelel nekik. Legalábbis egy széles rétegnek biztosan. A második világháborús rombolás utáni újjáépítést tulajdonképpen tekinthetjük egy zöldmezős beruházásnak, amivel megnyerték a háborút végsősoron, megnyerték a szén és acél szövetség örve alatt. A rivális gépipart kiütötték, a francia autógyárak bezárnak, a németek bővítenek. Lassan eljön az ideje a kulturális/társadalmi váltásnak, egyfajta visszatérésnek is, abból lesz majd a nagy balhé. Ha lesz persze. Nem vagyok jós . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 13:14:44

@ArmaGedeon: Kérjük a megfejtést (Erstey és Novák talán összejátszanak?) :

"A Jobbik lemondásra szólítja fel Ertsey Katalint, mert állítása szerint az LMP-s országgyűlési képviselő Novák Előd Jobbik-alelnök írásbeli kérdésére úgy nyilatkozott, izraeli állampolgársággal is rendelkezik. Novák Előd csütörtöki sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, elfogadhatatlan, hogy az LMP-s politikus eddig ezt "eltitkolta". Ertsey Katalin azonban válaszában azt írta: izraeli-piréz állampolgár és magyar állapolgárságát pénzért vette jelöltsége előtt."

hvg.hu/itthon/20121129_Jobbik_Ertsey_mondjon_le_mert_izraeli_all

tevevanegypupu 2012.11.29. 13:32:21

@gloire:

A fenebe..hat tenyleg. A fizetes. Hogy errol mindig megfeledkezem.:)

tevevanegypupu 2012.11.29. 13:36:30

@ArmaGedeon:

Rogan es UngvaryiTamas egy forumon? Meg a vegen ez a hulye fidesz tenyleg elveszti a valasztasokat 2014-ben. Erre persze nem gondolnak most esztelen kapkodasukban.Vagy lehet, hogy tul sokan erintettek a kettos allampolgarsagban?

tevevanegypupu 2012.11.29. 13:39:14

@gloire:

Hogy Ertsey milyen vicces.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.29. 14:14:58

@gloire: gyanús ez a Novák... Persze Ertsey ránézésre jogosult az állampolgárságra, a kérvényhez elég fényképet csatolnia és az ügyintézők nem is bajlódnak az anyakönyvi kivonatokkal...

KI tud infót, hogy milyen családi kapcsolat van E. Katalin és E. Attila ismertebb épíész között?Jól rémlik, hogy ők elvált házasok?

Tündér_Lala 2012.11.29. 14:16:04

Régi nevén palesztin magyar állampolgár. Ma izraelli magyar állampolgár. Később izraelli_1 izraelli_2 állampolgár.
Ha valaki olvasta ma Bartus cikkét, igen hasonlit arra amit a világban a palesztinekről elterjesztettek.
Én is vicceltem, mint Ertsey.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.29. 14:20:34

@gloire: Novák vagy egy elszabadult hajóágyú hülye, vagy tényleg erre van utasítása:

""Bár sajnos életszerű, hogy az LMP képviselője izraeli állampolgár, leveléből nyilvánvalóan tudtam, hogy válaszadási kötelezettsége alól ilyen polgárpukkasztással akar kibújni. Én azonban képviselői eskümet komolyan véve tájékoztattam a nyilvánosságot nyilvánvaló hazugságáról, s magyarázkodjon ő, ha akar. A jelek szerint már Ertsey Katalin is minimum cikinek érzi az izraeli állampolgárságot, mely fejleményt örömmel fogadok. A Simon Perez izraeli államelnök által meghirdetett felvásárlásunk kapcsán legalább olyan morbid humorizálni, mint amilyen az MSZP-s politikusbűnöző Zuschlag János elhíresült vicce volt a Terror Háza előtt a hidegben, miszerint a zsidók legalább nem fáztak, amikor állítólag 'befűtöttek' nekik" - áll a jobbikos képviselő szó szerint idézett közleményében."

Ezt a barom sztorit előszedni és rákenni a Jobbikra, miközben eddig ez egy komcsi sara volt... Mintha direkt igazolni akarná a nácizást.
Lehet, hogy amint meglátta E.K. válaszlevelében az "Izraeli állampolgár" kifejezést, az izgalomtól el se tudta olvasni az egészet és rohant leadni a hírt a Távirati Irodának???

S=klogW 2012.11.29. 14:31:53

mellőzött hiányszakma: malakológus

malacology in general is still greatly understaffed in its research efforts. For example, there is no living malacological expert who can properly identify all the species of Onchidiidae (about 143 species). There are also not enough malacologists studying freshwater snails.

en.wikipedia.org/wiki/Malacologist

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.29. 14:41:46

@S=klogW: Nem csoda. A húsgyárak csődbe mennek, alig van már malac az országban, akkor malacológus se kell... :-)

Leskelődő 2012.11.29. 14:56:49

@ArmaGedeon:
Inkább testvérek lehetnek:
epvalasztas2009.lmbtszovetseg.hu/politikusok/ertsey-katalin
Katalin azt írja, csupa építész közé született.

Ertsey Attila
www.mek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=2397
"Szüleim és két nagybátyám is építészek"

De mért érdekes ez?

abandi 2012.11.29. 15:29:53

@Leskelődő:
Kösz a tirpákos képet, azaz!

abandi 2012.11.29. 15:35:51

@ArmaGedeon:
Őööö...izé: Állítólag a Sarkalatos-törvényekben elfelejtették a likudosok megváltoztatni a kettős-állampolgárságra vonatkozó szabályokat és az ezzel járó judeojogállami intézkedéseket...
Vannak még problémák a rencerben, drága olvtársak!

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.29. 15:35:58

@Leskelődő: Mert ő mondta M. Imre temetési beszédét (meg OV). Feltűnően sok a piréz vonatkozás a néhai nagy organikus életműve körül...

abandi 2012.11.29. 16:04:14

@ArmaGedeon:
"Ezt a barom sztorit előszedni és rákenni a Jobbikra, miközben eddig ez egy komcsi sara volt... Mintha direkt igazolni akarná a nácizást. "
Ezt nem értem...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 16:11:03

Ó, szegény perzsák:

"...A televízió idézte az iráni haditengerészet parancsnokát is, aki kiemelte, országuknak folyamatosan szüksége van a legfrissebb haditechnikai fejlesztésekre..."

index.hu/kulfold/2012/11/29/turkiz_tengeralattjaroval_erosit_iran/

Annyira friss fejlesztés, hogy konkrétan egy évszázadot késtek vele:

www.xray-mag.com/files/German_UC-1_class_submarine.jpg

"SM UC-42 was a German Type UC II minelaying submarine or U-boat in the German Imperial Navy during World War I. On the 10th of September of 1917..."

www.xray-mag.com/content/intact-german-ww1-uboat-found-ireland

(Vagy ez valami dezinformációs trükközés, amit simán el is lehet képzelni, mert ez így több mint komikus)

abandi 2012.11.29. 16:24:39

@gloire:
Nem adhat mindenkinek Angela atom tengeralattlárót...
(A japcsik tengerész kamikázéi ilyesmiket használtak...)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 16:36:43

@abandi: Hát ez az, ezeknek azokkal az új német cucokkal kéne felvenniük a harcot? Fogadni mernék rá, hogy a most megtalált 95 éves - szintén - német technika is jobb volt már ennél . ) Most már biztos vagyok benne, ez csak elterelő projekt, ez nem lehet komoly.

abandi 2012.11.29. 16:47:45

@gloire:
Halovány emlékeim vannak az irak-iráni háborúról(Alajos közvetítette), na ott kérem hitvány harcimorál uralkodott...
Egyébként a néhai Spektrum tv-n egy volt ruszki tiszt is megerősítette az arabok cigánymentalitását.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 16:54:00

@abandi: a perzsák ugye nem arabok, és a különbség a kettő közt elvileg pontosan az ilyesmi dolgokban volt mindig is szembetűnő. Az irak-iráni háborút is pont a fegyelmezett harci morálnak és az önfeláldozó magatartásuknak köszönhetően nyerték állítólag, a fegyverzetük szarabb volt, mint Iraknak.

abandi 2012.11.29. 16:56:56

@gloire:
A hormuzi-szorost lezárni nem kell félnetek jó lesz...
Remélem van bringája, vagy egy fasza téli bakancsa!

abandi 2012.11.29. 16:59:14

@gloire:
A cigányok és a zsidók meg nem hunok.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.29. 17:08:52

@Alfőmérnök: pozsonyi ponfix jól mondja. a demokráciának nevezett szarhalommal általában van baj.

abandi 2012.11.29. 17:12:54

@gloire:
Az iszlám vallás tartja össze (és osztja meg -szunnita/síta-) az egész angolszászok által kreált, nemzetiségektől szabdalt térséget...
Orosz és kínai támogatás nélkül semmi esélyük sincs.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.29. 17:16:31

női mozdonyvezetők? hát nem tudom. ehhez talán túl gonoszak és célratörőek a nők. amióta gyereket tologatok, tapasztalom, hogy a félig a zebrán lévő gyerekkocsit kövérgázzal kikerülő autósok kilencven százaléka nő. ezek hetven százalékában, hátul be van szerelve a gyerekülés. eddig csak simán bonyolult volt a nők részének a vezetés, a megosztott figyelemre való képesség genetikai hiánya miatt, most már a gonoszságuk is leplezetlenül eluralkodik rajtuk vezetés közben. hogy egy mozdony vezetőállásában mit művelnének, nem tudom :)

abandi 2012.11.29. 17:21:03

@jose maria padilla:
Két szoptatás között néha ír egypár sort az Újvilágrendről álmodott naplójába és elégedetten kacsint a fakultfoncsorú intim-borotválkozótükrébe, ha megvalósul belőle valami?!

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.29. 17:31:35

@gloire: Ne becsülje le az iráni mini-tengeralattjárót. Képes 300 km/h-nál gyorsabb torpedók, gyakorlatilag víz alatti rakéták kilövésére. Ezek a kavitáció nevű jelenséget használják ki, amikor a vízben gyorsan haladó test körül légbuborék alakul ki, a torpedó/rakéta így tulajdonképpen a buborékban halad. Ez bizony nem 1. vagy akár 2. világháborús technika, a szovjetek kezdték fejleszteni a 70-es években.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.29. 17:33:30

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: (Illetve szuperkavitáció, merthogy a buborék az egész test körül alakul ki és tartós.)

abandi 2012.11.29. 17:37:38

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy:
Nem tudják megvédeni a tengerpartjaikat, kikötőiket.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 18:16:31

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Hallottam erről, de ez a kis szappantartó azzal volna felszerelve?
Az megnyugtató. Allah szakállára mondom, kicsit megijedtem . )

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.29. 18:38:34

@gloire: Állítólag azzal. A SZU felbomlása után a kínaiak állítólag vettek pár szuperkavitációval működő Skval torpedót a kazahoktól, aztán a technika valahogy megtalálta az útját Iránba. De nem ellenőriztem személyesen. :) Az is elég lehet, ha mások elhiszik az irániaknak, hogy van ilyenjük. Ha pedig sakkban tudják tartani a Perzsa-öböl tankerhajó-forgalmát, az komoly ütőkártya. Egyébként a Perzsa-öböl olyan sekély, hogy a rendes méretű tengeralattjáró kellemetlenül érzi magát benne. Oda inkább ilyen zseb-tengeralattjáró kell.

Némi on-line szakirodalom:

www.globalsecurity.org/military/world/iran/ghadir.htm

www.nti.org/analysis/articles/iran-submarine-capabilities/

abandi 2012.11.29. 18:40:42

@bbjnick:
semjénnek annyi!
Rendezzük át a nyilatkozatot, értelem szerint:
"Az egyetemi életben megszokott módon számtalan közös kutatást folytattam hallgatóimmal, a vallásszociológia terén is, így ebben az esetben is.
Szemben a november 26-án a HVG-ben napvilágot látott inszinuációval, a Valóság c. folyóiratban 1993-ban megjelent tanulmányom saját szellemi termékem.
Sem ekkor, sem máskor soha nem vettem át sem szövegeket, sem részleteket sem jelölten, sem jelöletlenül diákok munkáiból.
Aki ezzel ellenkezőt állít, az tárja elő bizonyítékait és legyen kész a megvédésükre a független magyar bíróság előtt."

Várjuk meg semjén nyilatkozatát(a vadászidény elmúltával)...

Tehetetlen Dodó 2012.11.29. 18:50:52

@Alfőmérnök: Ugyan, a demokrácia az olyan, mint az UFO: mindenki beszél róla, de még senki sem látta élőben.

abandi 2012.11.29. 18:51:14

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy:
kezdődik?
"Megerősítve: egész Szíriában leállt az internetes forgalom"
kuruc.info/r/4/104726/

Tehetetlen Dodó 2012.11.29. 18:52:08

@jose maria padilla: " hogy egy mozdony vezetőállásában mit művelnének, nem tudom"
Kanyarogni biztosan nem tudnának.

S=klogW 2012.11.29. 19:06:54

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy:

a torpedó nem kifejezetten egy area denial fegyver, inkább a víz alatti akna

abandi 2012.11.29. 19:07:28

@Tehetetlen Dodó:
Azért akadhat megoldhatatlannak tűnő feladat:
"Autót hagytak a sínen, nekiment a vonat"
index.hu/belfold/2012/11/29/autot_hagytak_a_sinen_nekiment_a_vonat/

Tehetetlen Dodó 2012.11.29. 19:10:47

@Tündér_Lala: Ja. A németeket, kiváltképp a nyugati oldalon 65 éve masszírozzák. Az sem véletlen egyébként, hogy a neonácik keleten sokkal erősebbek és hangosabbak, ennek oka szerintem, hogy beléjük nincs annyira beleoltva az állandó önostorozási kényszer, mert a kommunizmus évtizedei alatt ők voltak a "jó" németek, akik a fasisztákat eltipró dicsőséges Szovjetúnió fegyvertársaivá lettek.
Amúgy megfigyeléseim szerint a németek kényszer-píszíje meglehetősen törékeny eredmény: egyrészt igaz, amit Pozsonyi ír, magukra csukják az ajtót és megbízható társaságban ki merik mondani nem-píszí véleményüket is (vicces, hogy negyedszázaddal ezelőtt pont az NDK területén kellett így eljárniuk és befüggönyzött ablakok mögött nézni a nyugati tévét), másrészt bizonyos tudatmódosítók hatására (2 Doppelkorn és 4 Altbier) még félig-meddig nyilvános helyeken (lásd: vidéki sörözők különtermei, Stammtisch-ei) is felharsannak bizonyos tiltott melódiák.
(Berlin és pár nagyváros persze ugyanolyan liberálbolsevik píszí-terror alatt áll, mint Bécs vagy Budapest, de hát lassan ez számít normál állapotnak a nagyszerű, szabad és toleráns Ajrópában).

Tehetetlen Dodó 2012.11.29. 19:11:54

@abandi: Mondtam én, hogy nem bírnak kerülgetni.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.29. 19:12:17

@ArmaGedeon: Vajon csak Rogán ennyire komcsi, vagy mások is támogatják ezt a Fideszből?

S=klogW 2012.11.29. 19:13:27

@Loxon: nem a komcsi, hanem a másik lesz a megfejtés :)

S=klogW 2012.11.29. 19:13:57

@Loxon: @S=klogW: könnyű a belvárosban elluxuskurvulni

abandi 2012.11.29. 19:19:18

@Loxon:
Meg kell számolni a sárga csillagosokat!

S=klogW 2012.11.29. 19:26:49

@Tehetetlen Dodó: esetleg sárga tengeralattjáró? :)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.29. 19:29:16

@abandi: Nem érdekel, hogy mit írnak az arabdrukkerek. Az én érdeklődésem legfeljebb "szakmai" jellegű (fegyver- és háborúbuzulás :)). Meg autótulajdonosi (olaj- és benzinárak, ugye). Hívatlan vendégként nem fogok minden egyes zsidózásért vagy kuruc-idézésért Alfi-stílusú kirohanással válaszolni (ő ugye meghívott vendég, mint kiderült! figyelsz, Alfi? :)), csak finoman jelzem, hogy az nekem nem kóser. :)

@S=klogW: "oil denial" fegyvernek azért elég jó :)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.29. 19:32:37

@Tehetetlen Dodó: Amikor a víz alatt 200 csomóval "repül" a szuperkavitációs torpedó a 15 csomóval haladó tankerhajó vagy a 40 csomóval haladó hadihajó felé, akkor mindegy, hogy zseb-tengeralattjáróról jött-e.

S=klogW 2012.11.29. 19:35:39

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: magának nincs taktikai-stratégiai érzéke, főhadnagy elvtárs?

nem egy tanker lángabaorítása a cél, hanem a tankerforgalom blokkolása: ha torpedóval fenyegetőznek hát azt vagy hajlandól bevetni elszennyezve az egész persza öblöt, vagy nem, de ha eleve ott csücsül az akna, akkor a tanker eleve nem indul neki a szorosnak

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.11.29. 19:38:20

@S=klogW: A cél nem a tankerforgalom blokkolása, hanem az, hogy az amcsik elhiggyék, hogy adott esetben Irán kész és képes lenne blokkolni a tankerforgalmat, s így inkább ne is akarjanak "adott esetet" előidézni.

abandi 2012.11.29. 19:41:22

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy:
Kavitációs torpedó...na persze, meg repülőszőnyeg-bombázó!

Tehetetlen Dodó 2012.11.29. 19:49:25

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Óh, távol álljon tőlem, hogy lebecsüljem ezt a harci eszközt, csupán eszembe jutott a híres zsebcirkáló.

abandi 2012.11.29. 19:50:53

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy:
Ezekkel a műanyagból készült, szonáros-távirányításos ketyerékkel simán megtehetnék. Egyébként már csak max. kínába indíthatnak tankereket, hála az össznépi-demokratikus vesztegzárnak...

abandi 2012.11.29. 19:54:49

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy:
Nana, ne izéljen mán'!
(Egyébként a II.VH kezdetét egyesek a Japán-Kínai (+Amcsi embargó)háborútól számolják!)

abandi 2012.11.29. 20:12:18

@abandi:
"Őööö...izé: Állítólag a Sarkalatos-törvényekben elfelejtették a likudosok megváltoztatni a kettős-állampolgárságra vonatkozó szabályokat és az ezzel járó judeojogállami intézkedéseket...
Vannak még problémák a rencerben, drága olvtársak! "

Pardon, tévedtem:

"Péterfalvi Attila "az utóbbi napokban elmérgesedett politikai vita kapcsán" felhívta a politikai élet szereplőinek figyelmét arra, hogy az ilyen adatok kiadására a képviselőket és az állami tisztviselőket nem lehet kötelezni. Már önmagában az erre való felszólítás is az emberi méltóság sérelmét vetheti fel. "

Sebastian Knight 2012.11.29. 20:17:50

"Anyagyilkosságért elítélték, majd felmentették
...
A Debreceni Törvényszék pénteken bizonyítottság hiányában felmentette a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatti vád alól Schönstein Sándort, a 2007 húsvétján meggyilkolt Balla Irma fideszes önkormányzati képviselő fiát. Az ügyben ez volt a harmadik ítélet ... miért mentette fel most Schönstein Sándort ugyanaz a bíróság, amely korábban édesanyja különös kegyetlenséggel történő megöléséért 12 év fegyházra ítélte"?

hetivalasz.hu/itthon/het-kerdes-het-valasz-57753/

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.29. 20:41:38

Furcsa. Mintha Schmittesedne az ügy..

"Az ELTE társadalomtudományi kara háromtagú bizottságot állít fel Semjén Zsolt szociológiai szakdolgozata ügyében. A miniszterelnök-helyettes üdvözli, hogy az ELTE lehetőséget ad a diplomamunkájával kapcsolatos vádak végérvényes tisztázódására. "

abandi 2012.11.29. 20:46:28

@Sebastian Knight:
Valamit, valamiért!
"Demokrácia van: félmillió forintnyi "segélyt" kapott eddig a kulcsi családirtó, ráadásul hamarosan szabadulhat..."

További részletek: kuruc.info/r/2/103980/#ixzz2Ddua7qzS

abandi 2012.11.29. 20:55:53

@ArmaGedeon:
Szegény néhai konzulens...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.29. 21:15:38

@abandi: tényleg nem bizto, hogy ez hiányzott neki...

S=klogW 2012.11.29. 21:19:21

@ArmaGedeon: vajon melyiküket akarják inkább elvágni?

abandi 2012.11.29. 21:27:23

@S=klogW:
ismerkedjen meg a Dögkeselyűvel (duna tv, most)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.29. 21:37:15

@S=klogW: már csak az internetről kell leszokni... :-)

S=klogW 2012.11.29. 21:41:12

@ArmaGedeon: férfias szívatás hetedíziglen?

tevevanegypupu 2012.11.29. 21:45:13

@abandi:

Kivancsi lennek ha egy magyar-irani allampolgarsagu kormanytag lenne, akkor mi lenne?

tevevanegypupu 2012.11.29. 21:45:13

@abandi:

Kivancsi lennek ha egy magyar-irani allampolgarsagu kormanytag lenne, akkor mi lenne?

tevevanegypupu 2012.11.29. 21:45:13

@abandi:

Kivancsi lennek ha egy magyar-irani allampolgarsagu kormanytag lenne, akkor mi lenne?

picur3ka 2012.11.29. 21:49:06

@ArmaGedeon:

Ok adtak ki? Baj van vele? Oket ki vizsgalja? Meg az alkotmany mustardozo 'ugyvedet'?

picur3ka 2012.11.29. 21:50:36

@tevevanegypupu:

Teve, ennyire ne legyen kivancsi, a vegen meg megtudja!

tevevanegypupu 2012.11.29. 21:58:38

@picur3ka:

Nem erdekel am kulonosebben. Amig a fidesz ilyen cirkuszt csinal az ugybol, egyszerubb azt gondolni, hogy a kormanyban sok izraeli-magyar allampolgar van es kesz. De azt azert nem szeretnem megerni, hogy Orban-Gyurcsany-Mesterhazi-Bajnai kez a kezben tiltakoznak majd egy kozos nagygyulesen az antiszemitizmus-rasszizmus ellen. Pedig a dolgok erosen afele haladnak.Mindenesetre azt remelem, hogy a mostani nagygyulesen legalabb Roganon nem lesz sarga csillag..

eN 2012.11.29. 21:59:13

kisszínes: "The number of gay and bisexual men being diagnosed with HIV in the UK reached an "all-time high" in 2011"
www.bbc.co.uk/news/health-20526380

abandi 2012.11.29. 22:03:01

@tevevanegypupu:
3 a magyar igazság, egy a ráadás:
Daher Pierre Született Libanon
1960.
Nemzetisége libanoni
Foglalkozása orvos, politikus

S=klogW 2012.11.29. 22:03:22

itt járt egy meteor

Alfőmérnök 2012.11.29. 22:05:02

@jose maria padilla: @Tehetetlen Dodó: Svájcban még közvetlenebb a demokrácia, mint általában Európában, oszt mégis kibaszott nagy rend van.

S=klogW 2012.11.29. 22:06:52

@Alfőmérnök: épp csak a mecsetek szaporodnak

tevevanegypupu 2012.11.29. 22:08:09

@abandi:

Tenyleg, hat ot el is felejtettem.Gondolom akkor mindegyik masik is nyilvanossa teszi az allampolgarsagait.:)

Leskelődő 2012.11.29. 22:09:44

@abandi:
Micsoda marhaság, hát nem a hüvelygombájukat kellene bevallaniuk. Szégyenlik valamelyik állampolgárságukat? Ciki nekik?

Ráadásul forog a neten ez az állítólag Jóri András (volt) adatvédelmi biztos által írt állásfoglalás, mely azt mondja, kötelesek lennének bárki számára megadni az állampolgárságukra vonatkozó adatot:

Az Alkotmánybíróság 60/1994. (XII. 24.) AB határozata szerint „…az Alkotmánybíróság állandó gyakorlata, hogy a demokratikus államélet és közvélemény érdekében az állami tisztségviselők és más közszereplő politikusok alkotmányosan védett magánszférája másokénál szűkebb; különösen ki kell tenniük magukat mások kritikájának.” A kettős állampolgárság az adott személy számára nemcsak több jogosultságot, de esetleg több kötelezettséget is jelent, mely utóbbiak teljesítése befolyással lehet képviselői feladatai ellátására is. Ennyiben olyan személyes adatról van szó, amely a köztevékenységgel összefügg.

A képviselők esetében a kettős állampolgárságra vonatkozó adat nem tekinthető kizárólag a magánélet részének, az ilyen adat nyilvánossága nem sérti az érintett magánszféráját, személyes integritását, ezért nem indokolt a személyes adatok védelmére vonatkozó, az Alkotmányban és az Avtv.-ben lefektetett szabályok alkalmazása.[1][1]

Az Ön által felvetett kérdésre a válaszom tehát az, hogy az országgyűlési képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó adat az Avtv. 19. § (4) bekezdése körébe tartozó, közérdekből nyilvános személyes adat. Ez azt jelenti, hogy a képviselők állampolgárságára vonatkozó tájékoztatást az ilyen adatot kezelő szervek és maguk a képviselők mint közfeladatot ellátó személyek is kötelesek bárki számára megadni.

Budapest, 2009. április

Üdvözlettel:
dr. Jóri András"

picur3ka 2012.11.29. 22:11:06

@gloire:

Az ujsagirok gyakran nem tudjak, mirol beszelnek. Altalaban se, de katonai terminologiaban kulonosen.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 22:14:21

@tevevanegypupu: Valamikor, jó fél, vagy egy éve már felvetettem itt, hogy egy Orbán-Mesterházy nagykoalíció egyáltalán nem elképzelhetetlen 2014-től. Főleg, ha az LMP projekt kipukkad. Mindenesetre az biztos, hogy jobbikos miniszter soha nem lesz, egy se! Ha jól emlékszem nagyon kétkedő hozzászólások érkeztek rá. Pedig milyen jól jönne az a kis konszolidáció. Mint Ausztriában hosszú évtizedekig: nagykoala > béke és nyugalom > antifasizmus.
Csak a jólét hiányozna hozzá . )

abandi 2012.11.29. 22:14:56

@Leskelődő:
dr jóri és dr péterfalvi megküzd a jogállamisággal magyarmaton "hitük" szerint...

tevevanegypupu 2012.11.29. 22:22:52

Ma voltam egy eloadason, ket kolto beszelgetett egymassal. Az egyik rendezte sajto ala Hamvas Bela egyes irasait, a masik pedig az irodalmi ujsagjaban irt rola sokat. Jartak is a lakasan, az egyik mar csak az ures lakasban, amit kezdtek kiuriteni, a masik meg talalkozott Hamvas felesegevel, sok kis anekdotat meseltek..Aki az ures lakasban jarkalt, latta a mar soha tobbe nem hasznalt iroasztalt, a tintasuveget, a konyhaban a konyhaszekreny fiokjaban az evoszkozoket, aztan a lestrapalt furdoszobat, a felig lecsupaszitott konyvespolcokat, a smicisapkat az egyik fotelen, alig varta, hogy kimehessen ebbol a halott lakasbol. Utana a rossz hangulatat csak fokozta, hogy a kis foldalattival kellett mennie, ez is nyomaszto volt, hogy egy ures, regen elhagyott lakasbol a fold alatt kozlekedve jut el a Vorosmarti terre..a sugarzo napfenybe, a vidam nyari ruhakba oltozott nok es ferfiak koze..A masik, aki meg a feleseg altal lakott lakasban jart es beszelgetett "Kato nenivel" egeszen mas erzesekkel tavozott ugyanabbol, de a meg elo lakasbol. Mindket kolto felsofokokban beszelt Hamvasrol, de latszott ez a hangulati arnyalat - a ket talalkozas kulonbozosege, a hiany es jelenlet - es gondolom be is folyasolta oket mikor Hamvas munkassagaval foglalkoztak. Ez persze csak mellekszal volt, igazabol az egik kolto uj koteterol beszelgettek.

picur3ka 2012.11.29. 22:26:25

@ArmaGedeon:

Na, helyes, mindet atiranyitani Izraelbe, ahogy igy jol osszegyultek!

Kibaszott faraszto nepseg, szorakozzanak veluk ott.

tevevanegypupu 2012.11.29. 22:28:09

@gloire:

Konyorgom probaljon valami szebbet vizionalni..:))

@picur3ka:

Spanyolorszaghoz kellene csatolodnunk, nekem tulajdonkeppen a Bourbonok szimpik, foleg Juan Carlos..bar ami azt illeti o is eleg antifa, sikeresen megakadalyozott egy francoista puccsot. :)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.29. 22:39:31

@Leskelődő: " A kettős állampolgárság az adott személy számára nemcsak több jogosultságot, de esetleg több kötelezettséget is jelent, mely utóbbiak teljesítése befolyással lehet képviselői feladatai ellátására is. "

Pl. lehet a másik állam hadseregének tartalékosa, miközben mondjuk a magyar parlament honvédelmi bizottságának alelnöke, stb.

Leskelődő 2012.11.29. 23:03:05

@Arma Gedeon2:

Már megint kiderített valamit Kossuthról?

(Nehogy válaszoljon! :I )

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.29. 23:06:01

@abandi: csak nem erre gondolsz:

hirszerzo.hu/hirek/2008/2/19/57381_a_zsidosag_egyik_szinfoltja_izraelita_muhel

""A zsidóság egyik színfoltja" - izraelita műhely Semjén Zsolt pártjában"

" A konzervatív és vallásos zsidóság számára kíván műhelyt teremteni a KDNP pártalapítványának keretében létrejött "izraelita műhely". Semjén Zsolt szerint a közös keresztény-zsidó értékeken alapuló társadalomszemlélettel akarnak foglalkozni a mai Magyarország problémáival. Semjén számít a támadásokra, de nem foglalkozik velük. A lépés napok óta foglalkoztatja a médiát és a zsidó közélet résztvevőit.
Meglepődést váltott ki az a napokban megjelent hír, hogy a Kereszténydemokrata Néppárt "izraelita műhely" létrehozására készül. A Magyar Nemzet idézte Semjén Zsolt korábbi nyilatkozatát, miszerint a "hiteles és rabbinikus zsidó hagyományt és értékeket a KDNP képviseli", "

Lehet, hogy a szakdoga és a kisdoktori megírásának módszere is csak a hiteles és rabbinikus zsidó hagyományt és értékeket képviseli... :-)

Leskelődő 2012.11.29. 23:07:35

@jose maria padilla:
Drága őrmester úr, örülök, hogy Magát még látom (pl. tevvtont és osbornt már elvitte a nagy fekete autó), ezért megvilágítom Magának ezt a rejtélyt:
azért kell a nőknek mozdonyvezetőnek állni, hogy a fiúk végre naphosszat kedvükre bámulhassák magukat a kirakatüvegekben. :P

"Múltkor manikűröshöz akartam beugrani, nem jutottam hozzá, mert egy huszonéves fiú körmeit polírozta, kozmetikusomhoz is rendszeresen járnak arcot masszíroztatni fiúk, s a ruhaüzletekben is egyre több a műgonddal válogató férfi. Mi ez, ha nem az erősebbik nem elgyengülése?"
mandiner.hu/cikk/20121129_lotte_ferfiak_elnoiesedoben

abandi 2012.11.29. 23:09:40

A Jobbiknak minden demokratikus, igazságszerető honpolgártól elnézést kell kérnie!
Legyen az cigány, vagy nem cigány!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.29. 23:14:43

@Leskelődő: régi sztori. (amikor a katonák elhaladnak a bokor mellet, a csaj kiugrik: Jaj, ne erőszakoljanak meg! :-) )

regi.zsido.com/books/chaszid/legenda.htm

"Rabbi Móse Teitelbaum neve különben nagy tiszteletnek örvendett még nem zsidó körökben is. Jellemző erre nézve egy általánosan ismert, nagyon bájos, s kedves legenda:

Nagy hazánkfia, Kossuth Lajos anyja, aki zsenge korú gyermekében máris feltűnő képességek jeleit vélte fölfedezni, egyszer elhatározta, hogy nagy titokban elmegy az újhelyi cáddikhoz, s esedezni fog, hogy áldja meg a fiát. – Aznap a cáddik egyre említette a környezete előtt: "vegyétek tudomásul, hogy ma nagy vendég lesz a házamban." – Az emberei kíváncsian várták, s találgatták: ki is légyen ez a cáddik által előre bejelentett előkelő vendég, honnan jöhet, micsoda egyéniség is az? – Végre, úgy estefelé, jelentik a cáddiknak, hogy egy keresztény nő vár az előszobában egy kisfiúval, s bebocsáttatást kér. A cáddik parancsot adott, hogy az asszony csak várjon a külső nagy teremben, a gyermeket ellenben azonnal hozzák elébe. Amint behozták a gyermeket, a szent rabbi ünnepélyesen fölemelkedett a székéből, s azt mondotta: "Bárúch hábbá!" – (Áldott legyen az érkezett!) – Aztán ölébe vette a gyermeket, jól megnézte néhány percig, s hangosan recitálta a Zsoltár 60:6. versét:

"Tisztelőidnek zászlót adál, melyet felemeljenek az Igazság kedvéért, széláh!" Folytatólag hozzátette még: "Nagy ember váljék belőled, ne légy soha ellensége Izráelnek!"

A körülállók nagyon elcsodálkoztak a cáddik talányszerű szavain... Ekkor így szólott a környezetéhez: "Ez a gyermek valaha nagy és híres ember lesz, amilyen nem nagyon gyakran születik, s biztos vagyok abban, hogy nemesen fog gondolkodni, s nem lesz soha zsidó-gyűlölő, ezért is jött hajlékom árnyékába."

S az újhelyi cáddik eme jóslata később aztán be is vált.

Magyarázatul még csak azt kívánjuk hozzáfűzni ehhez a bájos Kossuth-legendához, hogy az újhelyi cáddik által a Kossuth fejére olvasott zsoltárversben előforduló "koset" szó héber betűelemei a magyar Kossuth-szó mássalhangzóival teljesen egyeznek."

A legenda valóságmagva lehet talán, ha Kossuth-mama valóban látogatott haszid cádikokat a kis Lajos fogantatása idején, elgondolkodtatóak az öreg KL emigrációs képei, tudjuk, a fajtajellegek sokaknál idősebb korban rohamosan előjönnek:

mek.oszk.hu/01900/01903/html/cd7/kepek/c2083pe94254.jpg

mek.oszk.hu/kiallitas/kossuthhangja/html/kepek/kossuth_arckep_nagy.jpg

Kész Mózes:

mek.oszk.hu/01900/01905/html/cd8/kepek/tortenelem/to105nkm190.jpg

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.29. 23:16:07

@Leskelődő: viszik a mai fiatalemberek a női borotvákat is...

abandi 2012.11.29. 23:26:35

@Arma Gedeon2:
Heló-heló, ne kapkodjunk! Menjünk csak szép sorjában:
"Rákóczi nagyfejedelmünk, valamint királyaink Dávid-háziak voltak"
hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=59659

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.29. 23:30:27

@Arma Gedeon2: Ismerős, és talán már te is linkelted itt. Azt mond meg nekem, ezeknek mi értelme:

"...ne légy soha ellensége Izráelnek!..."

"...s nem lesz soha zsidó-gyűlölő..."

Mármint annak fényében, hogy zsidó volt. Egy zsidó rabbi, egy zsidó kisgyereknek ezt ugyan miért mondaná?
Egy keresztelőn elképzelem a papot (lelkészt), hogy aztmondja a gyereknek: sose legyél keresztény gyűlölő.
Kossuth valóban zsidós idős korára, azért furcsa ez, már régen eszembe jutott, szerinted?

picur3ka 2012.11.29. 23:31:55

kuruc.info/r/4/104743/

Mink hogy szavaztunk vajon?

Mit tippelnek? Vagyis a magukfajtaink.

Leskelődő 2012.11.29. 23:35:07

@Arma Gedeon2: @Alfőmérnök:

Hi-hi, a borotván csöppet sem csodálkozom, a gyantázás eléggé fájdalmas.

Ismerik a vasúti lámpamúzeumot? Idén jártam ott, pöpec. Maga a gyűjtő mutatta be, nagyon élvezetesen.
www.vasutilampamuzeum.lks.hu/magyar.htm

picur3ka 2012.11.29. 23:35:35

@Arma Gedeon2:

Nem nez ki zsidonak, szerintem. Engem inkabb az idos Kodalyra emlekeztet.

Esetleg a szakalla megzavarja magat?

aZOK A ZSIDOK AKIK NAGYON EGYFORMAN KEZDENEK KINEZNI IDOS KORUKRA, MIND UGY NEZNEK KI, MINT sOROS.

Bocs. Ezt egyre tobbet csinalom...

abandi 2012.11.29. 23:39:44

@gloire: Kossuth Lajos 1851-ben (dagerrotípia)

picur3ka 2012.11.29. 23:41:06

@Loxon:

Elarulok egy titkot: szexualisan rettenetesen izgato vonatozni. Ezert akarnak mozdonyt vezetni.

picur3ka 2012.11.29. 23:42:47

@gloire:

Ez hamarabb is megtortenhet.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.29. 23:42:49

@gloire: szerintem a legenda, amely egyébként két változatban létezik, a másikban a cádik kigyógyítja a kis Lajost a torkgyíkból, mesébe burkoltan, összekacsintóan azt hozza a magukfajták tudomására, hogy "Kossuth nekünk dolgozott". Talán azt az infót is rejti burkoltan, hogy "közülünk való volt".
Gyanús. Azt tudni kell a kabbala történetének minimális tanulmányozása után, hogy egy ősi, visszatérő motívum, hogy a Választott Nép egy ismeretlen fia Megváltóként lép fel és azt hirdeti magáról, hogy ő leteszi trónjáról az adott birodalom fejesét. Pl Abulafia azzal ment a római pápa székhelyére, hogy leteszi trónjáról a pápát, később Sabbatáj Cví azt hirdetve ment Sztambulba, hogy leteszi a szultánt és ő kerül a helyére.
Ugyanis a zsidó Messiásnak a keresztényi felfogással ellentétben alapvetően evilági, POLITIKAI funkciója van!
Ebből jön a kabbalista körök sokévszázados forradalomszervezése.

Vessük össze ezt az alapvető, ősi kabbalista hagyományt azzal, hogy a 19. század legelején a Galíciával határos egyik legfőbb kapu-megye székhelyén, nagy haszid cádikok székhelyén megszületik egy fiúcska, aki látszólagos fiatalkori bukás után mesés karriert csinál a politikában láthatatlan kezek (titkostársaságok) segítségével. Majd hatalma csúcsán leteszi trónjáról az uralkodót és maga kerül a helyére (kis időre, az igaz, de Abulafiának és Sabbatáj Cvínek ennyi se sikerült, igaz, a pápa meghalt, mire Abulafia odaért) és persze a koronát is fejére próbálja, meg magával viszi.
Ez a kabbalista politikai hagyomány egy tipikus sztorija, ráadásul sikersztorija!

Kérem a Nobel-díjat! Loxon? :-) (nem viccelek, zseni vagyok! :-) )

S=klogW 2012.11.29. 23:42:54

@picur3ka: Martonyi bejelentett délelőtt, hogy tartózkodni fogunk.

picur3ka 2012.11.29. 23:44:22

@gloire:

Kerdezze e-mailben, foglalt ember, sokat harcol a megelhetesert 4 gyermekkel cigany kornyeken...

picur3ka 2012.11.29. 23:45:31

@S=klogW:

Gondoltam, mint a hollo dolog. Jo ez a hollo, a csoka meg cigany.

picur3ka 2012.11.29. 23:49:51

@Arma Gedeon2:

Ugyan, ezeket az esemenyek utan talaljak ki. Maga ilyen con-artist mesemondo aldozat csupan, mint a hatfajas gyogyito ordoguzo ciganyasszony esetei, akit nem reg kitoloncoltak az orszagbol.

Sok ilyet tud mondani Falafel meg Topo is, mintha konyvbol olvasnak, hogy asszongya: a vodortegla felemelese. (Kill004 ezt jobban tudja idezni, ilyen cigany sztori jellegu szovegek, a hawaii szederpalinkafozes, etc, etc.)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.29. 23:55:16

@picur3ka: Ne tessék engem ilyenekkel egy lapon említeni...

picur3ka 2012.11.30. 00:05:34

@eN:

Ez nem olyan erdekes, mint az, hogy Mo-on ennek ketszerese van igy diagnosztizalva lakossag aranyosan es sokkal gyatrabb altalanos felmeresi rataval.

S mi kozben erre a leendo ketkedoknek googlereferenciat kerestem, ezt talaltam. David-csillag jeloli a fovarosunkat. Tudnak maguk ilyen kartografiai jelet?

hivinsite.ucsf.edu/global?page=cr03-hu-00&post=1

Ez most azt jelenti, hogy Pesten van az osszes erintett regisztralva, tessek mondani? Vagy ez is csak egy ilyen masik beteg pesti mozgalom?

picur3ka 2012.11.30. 00:06:55

@Arma Gedeon2:

Nem is mernem! Csak azt mondom, hasonlok aldozata kisse. Ezek a tortenetek az esemenyek utan szulettek. A tobbi csak korites volt.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.30. 00:10:47

@picur3ka: Elnézést kérek. Beavatatlannak beszéltem olyanról, ami csak megzavarhatja... :-)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.30. 00:12:03

@picur3ka: Nem DÁvid-csillag, pentagram. Tán használatos kartográfiai jel.

picur3ka 2012.11.30. 00:19:16

@Arma Gedeon2:

Nincs mama humoranal. Lazitson!

Alfőmérnök 2012.11.30. 00:19:47

@Leskelődő: Kár, hogy már nincs köztünk a némafilmkedvelő elGabor, kíváncsi lennék a véleményére; nekem ez az egyik kedvenc némafilmem:
www.youtube.com/watch?v=ncapCvkPgVw#t=10m44s

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.30. 00:22:18

@Arma Gedeon2: Ez ragyogó összefoglalás, igaz is lehet, el is fogadom, minimum egy Nobelt megérdemel (mellé egyet csokiból is), de a kérdésemre nem válaszolt. A szöveg nem azt mondja, hogy "Izráel nagyja leszel.." vagy mittudom én, hanem egyértelműen utal a goj származásra, miszerint ne legyen zsidó gyűlölő. Ebben benne van, hogy akár lehetne is az, mint sok másik goj. A másik részlet - ami eléggé megerősítő jellegű, hogy mindjárt két ilyen részletünk is van - az izrael ellenséget említi (itt az égi izraelről lehet szó, ugye), az is pontosan ezt állítja, hogy mivel nem zsidó, szinte predesztinált a zsidó és izrael ellenességre, de ő annyira kiváló kisfiú, és annyira nagy ember lesz, hogy nem esik ebbe a bűnbe, sőt...

A szöveg magyarul csak ezt jelentheti. Tehát nem egy ismeretlenként kezeli a választott népből, hanem egyértelműen idegenként. Ezért fura, hogy valójában tényleg zsidós időskorára. Valószínű, szegről-végről lehetett benne valami, ezért a jellegzetes vonások. Ebből én két értelmes következtetést tudok levonni:

1. A szöveg utólagos hamisítás. A hamisító zsidó volt és magyaroknak szánta a szöveget. A célja az, hogy Kossuth zsidóbarát ténykedését egy mesés legendával megerősítve tálalja a magyar/goj közönség elé, és ezzel a zsidógyűlölet ellen próbáljon meg hatni Kossuth általánosan elfogadott tekintélyét felhasználva. A hamisító tehát egyszerűen eltagadja Kossuth származását, és gojként állítja be (ez a valószínű).

2. A szöveg igaz, és bizonyítja Kossuth goj származását. Ebben az esetben rosszul itéljük meg az arcvonások alapján.

Egy dolog biztos: Kossuth zsidóságának bizonyítására ez a szöveg nem alkalmas, sőt annak ellentmond.

Én megelégszem egy Kossuth díjjal :D

BZ1975 2012.11.30. 00:27:11

@Arma Gedeon2: miert, hogyan kell nemzsidosan kinezve, megoregedni?

picur3ka 2012.11.30. 00:29:37

@Arma Gedeon2:

Nem tan, hanem az, csak viccelodtem - mondjuk szerintem igen vitathato a hasznalata a multjat tekintve -, de en egy senki vagyok ehhez.

"The apprehension of the subconscious symbolism at first sight is relatively simple. To have illustrated a church by a
cross or a mosque by a crescent is so natural that very few people will not understand the symbolic. In that case, the
difficulties come from the possible ambiguous interpretation. For instance, the pentagram (figure 1) is one
of the oldest symbols, used since the prehistoric man. For the druids it is a symbol of the God, for the Jews
– the Pentateuch, but during the Christian Middle Ages, it is recognized as “a devil cross”. In the ancient
Babylon, it was a sign of the happy return home and it was worn as an amulet. Among others nations it
kept away from demons and it was adopted as a symbol of the security (Koch 1930, p. 14). At the same
time the pentacle star was one of the symbols of the Communism (in red color), but it is used by the American army (in
blue). Therefore, in one side it is necessary the symbolic to be well known, before the symbols are used, in the other
side, they need to act upon the reader, it demands some knowledge from him/her. The ambiguity of some of the
symbols makes them very dangerous for usage. In the example with the pentagram, it is not felicitous to be used at the
politics or religious context but it must be used its traditional cartographic symbolic, to illustrate countries’ capital cities
(figure 2.)"

www.uacg.bg/filebank/acadstaff/userfiles/publ_en_426_Cartographical_Simbolic.pdf

picur3ka 2012.11.30. 00:35:02

@BZ1975:

www.aradszkiandras.hu/o-nem-a-jogaiert-kialtott-hanem-a-kotelesseget-kereste-puspoki-mise-erden/kalkuttai-terez-anya-02/

Marhara fickonak nez ki, mondjuk, de a cigoknak ettol jobb taktikajuk van 40 evesen meghalnak, kesz. Az elmeletgyartok uzleten kivul vannak.

picur3ka 2012.11.30. 00:41:47

Ez vicces, mint a cigany utcahaboruk.

kuruc.info/r/1/104697/

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.30. 00:45:54

@Arma Gedeon2: Ez még egy fontos kiegészítés az elmélethez:

A kabbalai hagyományban alapvető, hogy a Hősnek (Megváltónak) küldetése teljesítése előtt beavatási próbatételképpen át kell mennie a Másik Oldalra (Sitra Ahra) a Gonosz Birodalmába, csábításnak, kísértésnek van kitéve, ha nem állja ki a próbát, a pokolra kerül, ha kiállja, mehet teljesíteni küldetését. A csábítást a Zóhár Samael és Lilith kettősével szimbolizálja, az előző a hatalom, a pénz megfelelője lehet, a másik erotikus jellegű kísértés. A Zóhárban (és a Bibliában) Jákob van kitéve ilyen próbának, Stuart Goldberg a kabbalista Mickiewicz Ősök-je III. részében Konrád esetében elemzi ezt a párhuzamot.

Jó példa erre Sabbatáj Cví utólag hívei által törvényszerűnek magyarázott áttéérése az iszlámra, nála ez volt a kihagyhatatlan kirándulás A Gonosz Oldalra.
Kiváló példa a séma alkalmazására Petőfi János vitéze, ahol a vándorútjára induló Jancsi egy sötét erdőbe téved (a Gonosz Birodalmába!), ahol a rablók tanyáján próbának van kitéve: először halállal fenyegetik, nem ijed meg, de az igazi kísértés a sok arany, kincs csábítása, ha beáll közéjük, részesülhet belőle. (és elkárhozik) Kiállja a próbát, de később találkozik az erotikus kísértéssel is a nejéül felajánlott francia királylány személyében. (aki nincs igazán felruházva Lilith ördögi jellegével, de az erotikus csábítás a hatalom ígéretével kombinálva megvan). Ezt a próbát is kiállja, tehát átjuthat a Másik Partra, teljesítheti küldetését és üdvözül.
(A sztoriban semmi rossz nem lenne, sőt szép is, kivéve, hogy Petőfi egy beavatott értelmezés szerint belerejtette a mesés utazásba a pentagramot, a kor felforgató mozgalmainak jelképét.)

A Kossuth politikai figuráját (sejtésem szerint) felépítő kabbalista hátterű körök "beavatási" technikáját a múltkor materialista racionális szemüvegen át magyaráztam: a forradalmi eszmékkel telített ifjúnak súlyos erkölcsi botlások elkövetésével kellett egyrészt bizonyítania gátlástalanságát, másrészt zsarolhatósági alapot nyújtania, amivel Gazdái élete végéig kontrollálhatták (miután pénzzel, titkostársasági kapcsolatokkal kimentették a bajból, már az övék volt szőröstül-bőröstül).

Csakhogy a sztori tökéletesen értelmezhető kabbalai misztikus nyelvezettel is: a Politikai Megváltó szerephez, akinek küldetése a földi történelem keretén belüli, az Uralkodó letaszítása a trónról és a helyére ülés, a Választott Nép hatalomba segítése, először át kellett mennie a Másik Oldalra, a Baloldalra, a Gonosz birodalmába, ki kellett állnia a kísértést, a pénzét (Samael? a lázadás árva áldozatai bora árának elsikkasztása, az Andrássy-birtok pénzének elsikkasztása, kártyaadósságok) és az erotikusat, Lilithét (a két Andrássy grófnő tiltott szerelme). Hogy hétköznapi logikával nem állta ki a próbát (nem úgy, mint Kukorica Jancsi, Petőfi javára legyen mondva...), az ne zavarjon minket, mert hétköznapi logikával Sbbatáj Cví se állta ki, a kabbalistákat ez mégsem zavarta...
A frankistáknál is úgy értelmezik a Szent Bűn, a Bűn Általi Megváltás fogalmát, hogy a bűnt el kell követni a Megváltás elősegítésé érdekében!
A lényeg, hogy ÁTMENT A GONOSZ OLDALÁRA, tehát indulhat teljesíteni küldetését, trónfosztani a kabbalisták sokévszázados ellenségét, a katolikus birodalom császárát...

A Kossuth-sztori, mint tipikus kabbalai Megváltás-történet!

atlantisotetseg 2012.11.30. 00:53:19

Ahogy öregszünk, mindannyian jobban hasonlítunk a zsidókra - vajon miért ? :-)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.30. 01:02:48

@Arma Gedeon2:

Egy rabbi arról prédikált hitfeleinek: hogy
Kossuth az a Messiás, akire eddigelé vártak. Mert
a hagyományok könyvében a többi ismertető-
jelek között ez is meg van írva:
"Enne neve lészen hatszázhatvanhat."
S aztán kiszámítá.
"LVDVIg CossVth
Ez annyi mint=DCLVVVI=666."
Hitték-e ezt a zsidók vagy nem? Annyi bizonyos,
nagyon ragaszkodtak hozzá. ...

Jókai Mór/Emléksorok/Napló 18487-49-ből

(ezt most, az eredeti tördeléssel gépeltem be)

:D

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.30. 01:06:56

@Arma Gedeon2: "a Hősnek (Megváltónak) küldetése teljesítése előtt beavatási próbatételképpen át kell mennie a Másik Oldalra (Sitra Ahra) a Gonosz Birodalmába...2

"Aki dudás akar lenni,
pokolra kell annak menni..."

atlantisotetseg 2012.11.30. 01:07:58

Gratula palesztinok! Nem értem Mo. miért tartózkodott a voksoláson...

mno.hu/kulfold/palesztina-elsopro-tamogatassal-nyert-uj-rangot-az-ensz-ben-1121254

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.30. 01:13:45

@atlantisotetseg: azé, hogy ne mondják, hogy antiszemita ország vagyunk má megin. elég eccerű.

S=klogW 2012.11.30. 01:18:36

@atlantisotetseg:

azt hiszi poén, de az időskori akromegália (fülek, orr megnagyobbodása) részlegesen hozzájárulhat, bár ez csalóka, hiszen pl. a megnagyobbodó fülek csak látszólag és felületes szemlélésre tűnnek úgy mintha lentebb lennének

picur3ka 2012.11.30. 01:19:51

@atlantisotetseg:

haha! Ezert kutak meg a Briteket:

"Németország nem fogja támogatni a palesztinok ENSZ-képviseletének nem tag megfigyelő állami státust biztosító határozattervezetet a világszervezet közgyűlésének csütörtöki ülésén – jelentette be a német kormány szóvivője korábban. Nagy-Britannia szintén szerdán közölte: akkor támogatja a palesztinok kérését, ha garantálják, hogy visszatérnek a tárgyalóasztalhoz, és nem nyújtanak be keresetet Izrael ellen a Nemzetközi Büntetőbíróságon (ICC)."

Nem sikerult.

BZ1975 2012.11.30. 01:27:03

@Arma Gedeon2: nincs taskas szemed, nem kopaszodsz es nincs szakalad? : )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.30. 01:37:33

@BZ1975: Ne haragudj, de ez olyan izé.. értelmetlen. Ez nem gyűlölet, vagy utálat kérdése, egész egyszerűen egy hétköznapi dolog. Itt Magyarországon a zsidó arc egészen elüt a nem zsidókétól, nagyon jelegzetes dolog. A szép nőknél is, a jóképű, jókiállású fiatal zsidó férfiaknál is, de az öregeknél méginkább. Mi ebben az extra?

BZ1975 2012.11.30. 01:46:47

@gloire: pl. dulledt szemek es nagy orrok elofordulnak nem zsidoknal is, de a zsidok jelentos reszere sztem ez jellemzo. no meg az eros szorzet, de ez mar deli, mediterran tulajdonsag.

picur3ka 2012.11.30. 01:48:23

Ez non ugy hangzik nekem, minden nemzetit kicsuvaznak a kormanybol, a mandiner kutyafaxa.

www.origo.hu/itthon/20120613-lemondott-szocs-geza-kulturalis-allamtitkar.html

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.30. 01:54:04

@picur3ka:
Szőcs, az erdélyi zsé, Vagy Gulyás (aki a műcsarnok éléről mondott le) a debreceni zsé, mint nemzeti? Kicsit igen, mindkettő, mint Kossuth. Gulyás helyére épp most kerül egy nem olyan. Én sokmindent vitatok a Gedeon elméletében, de egy dologban nagyon igaza van. Itt gyakorlatilag senki nem tudja, ki kicsoda.

picur3ka 2012.11.30. 01:54:42

A comment on the Economist(of the progresszija, felvilagosult demokrata nep korebol/ megolunk mindenkit, ennyi):

"To Hungarians, Marton is no surprise. To the Jews, European Christians are no surprise. But with Israel being one of the strongest nation in the whole world (able to destroy any enemy, wherever it hides), the Jews are finally in a position to laugh at Christian antisemites and spit in their face with brio.

One can have lots of fun reading the ridiculous comments posted by those professional losers that would like to blame the Jewish people for all their failures. As it happens, the trick will not work any longer - shmocks! But please keep on posting: it makes my day, believe me."

picur3ka 2012.11.30. 01:56:46

@gloire:

Az biztos. Szocsrol nem voltam biztos, hogy zs, de gondoltam. Viszont, nem olyan jol nez ki a huzas egyelore.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.30. 02:04:53

@picur3ka: Szőcs pont azért volt abba a pozícióban, mert egyfajta puffer volt a liberális értelmiség felé. Az volt a szerepe, hogy szót értsen velük, lévén maga is zsidó. Sajnos a legsúlyosabb figurákkal próbálkozott. Például a Sorstalanság című film producerével.

"Tavaly nyáron a HírTV Célpont című műsora foglalkozott azzal, hogy a figyelmeztetések ellenére bűncselekménygyanús ügyekben is érintett producerekre bízná a kulturális államtitkár a több száz millió forintba kerülő Budapesti Nemzetközi Filmfesztivál rendezését. A műsor szerint "Szőcs Gézának többen is arra hívták fel a figyelmét, hogy a főszervező egyesület két filmes producere, Barbalics Péter és Neményi Ádám gazember, kezdeményezésüket mégis támogatja az államtitkár".

Szőcs haverjai:

static.nol.hu/media/picture/51/98/60/000609851-5291-400.jpg

picur3ka 2012.11.30. 02:15:24

@gloire:

Maganak elhiszem. Orulok, ha megnyugtat barki, kulonben is, csak felhuzom magam a hireken.

picur3ka 2012.11.30. 02:17:31

@gloire:

Az ki ott tole rogton balra?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.30. 02:25:08

@picur3ka: A fekete inges a Barbalics (Szőcs balkezénél), a Sorstalanság producere, a szakállas a kép szélén a társa, Neményi. A kék zakós nem tudom ki, de ő is nagyon szimpi . )

picur3ka 2012.11.30. 02:28:21

@atlantisotetseg:

"The UN vote clearly highlighted Israel’s growing international isolation: only the US, Canada, the Czech Republic and five other countries followed the Israeli government in rejecting the resolution. Forty one UN member states abstained.

The Palestinians received the support of most countries in Asia, Africa, Latin America and the Arab world, including rising global powers such as China, India and Brazil.

Israel will have been particularly disappointed to see so many European countries siding with Mr Abbas, especially key nations such as France and Italy. In another blow to Israeli diplomacy, Germany and the Netherlands, normally among the most reliable allies of Israel, both decided to abstain.

One of the few positive surprises for Israel came in the form of an abstention vote from Britain, where popular opinion is seen as particularly supportive of the Palestinian cause.

Thursday’s vote was timed to coincide with the 65th anniversary of the historic UN vote to partition British-ruled Palestine into a Jewish and an Arab state."

www.ft.com/cms/s/0/657fdcd6-3a35-11e2-a00d-00144feabdc0.html#axzz2DfGw3raI

picur3ka 2012.11.30. 02:33:08

@gloire:

bizalomgerjeszto arcok

atlantisotetseg 2012.11.30. 02:39:12

@S=klogW: Valahol azt olvastam, hogy nem az orr és fül nagyobbodik, hanem az arc zsugorodik és ezert néz úgy ki mintha az orr és fül megnőtt volna...

S=klogW 2012.11.30. 02:45:06

@picur3ka: leszünk mi még megint utolsó csatlós a szopóágon

@atlantisotetseg: elég valószínűtlen, hogy a csontok zsugorodnának, nem gondolja? (micsoda hülyeség)

picur3ka 2012.11.30. 02:50:11

@S=klogW:

Ezt irtam egy hete, hogy nagyjabol mindenki eliteli Izraelt, csak mi vagyunk az a hulye, akinel pro-izraeli tuntetes van.

Ujabb felfedezest tettem, rakerestem az UN szavazatra az Econimist szemita feszekben. Lass csodat, nem ismeri a keresojuk a szot: Palesztina; es nincs hiruk errol a szavazatrol a sajat keresojuk szerint.

atlantisotetseg 2012.11.30. 02:51:26

@S=klogW: Nem érti ? Az arc, a hús és izom esik össze ezért zsugorodik, de lehet hogy a csont is - hülyézze a saját édesanyát!

picur3ka 2012.11.30. 03:07:09

@S=klogW:

Csokken a rugalmassaguk, csokken a folyekony allomanyuk, ez kb zsugorodassal jarhat egyutt, nem?

picur3ka 2012.11.30. 04:05:19

@tevevanegypupu:

Spanyolorszagban benne vagyok. Huvelyk!

atlantisotetseg 2012.11.30. 04:06:55

@picur3ka: Ki az a bizalomgerjesztő arc aki Losonczytól jobbra ül ?

atlantisotetseg 2012.11.30. 04:36:59

Röhögni kell! Melyik kilenc ország szavazott a palesztinok ellen?

Israel
United States
Canada
Czech Republic
Panama
Marshall Islands
Micronesia
Nauru
Palau

Az utolsó őt, volt USA gyarmatok (szerintem most is megszállt területek)!

www.washingtonpost.com/world/middle_east/nine-nations-vote-against-palestinian-statehood-upgrade-at-un-including-israel-us-and-canada/2012/11/29/f6b6b250-3a77-11e2-9258-ac7c78d5c680_story.html

S=klogW 2012.11.30. 04:44:36

@atlantisotetseg: mondhatni "obligát", mindig az usával szavaznak

picur3ka 2012.11.30. 05:07:29

@atlantisotetseg:

Hat erre azert nem kerestem ra, mert nyilvanvalo volt, hogy a cseh nepirto multuak utan akit nem sorolnak fel, azok nem orszagok, senki nem ismeri oket.

Canada meglepett kicsit.

---------

A fickot nem ismerem. Szanyi-jellegu feje van, az biztos.

tevevanegypupu 2012.11.30. 06:02:32

@atlantisotetseg:

Ne felejtse el, hogy Magyarorszag tartozkodott.

Tehetetlen Dodó 2012.11.30. 06:04:33

@Alfőmérnök: Rend? Menj le este a Limmatquai-re.

Nem rend van ott, nem demokrácia, hanem sok pénz.
Úgy könnyű "rend"-et tartani, sőt: csak ezen az úton lehet fenntartani az ún. rendet az ún. demokráciával párhuzamosan.

atlantisotetseg 2012.11.30. 06:08:41

@picur3ka: Mi történik Csehországban, hogy a zs-kel szavaznak ? Ök az egyetlen európai nemzet, valaki érti mi megy ott?

Tehetetlen Dodó 2012.11.30. 06:13:10

@picur3ka: Ah, hát Kodály is...
(Így keletkeznek a legendák...)

Tehetetlen Dodó 2012.11.30. 06:15:39

@Arma Gedeon2: Meg szerény is.
(Eszembe is jut rögtön a vicc az igen szerény zsidóról).

Tehetetlen Dodó 2012.11.30. 06:19:35

@picur3ka: Érdekes, megnéztem, nálam ötágú csillag jelöli a fővárost.
Persze, ahogy a vicc mondja: az is jó...

Tehetetlen Dodó 2012.11.30. 06:22:04

@Alfőmérnök: Annál is inkább, mert ebben a filmben végre nem az északiak a pozitív hősök, hanem a déliek.

picur3ka 2012.11.30. 06:25:46

@Tehetetlen Dodó:

Azt jol megbuntette az Ur!

Golfozik, szombaton. Angyal: Uram csinalj valamit!

- Persze.

Elete legjobb lovese. Angyal: Ez a buntetese?

- Persze. Nem tud vele buszkelkedni.

Tehetetlen Dodó 2012.11.30. 06:27:24

@atlantisotetseg: Akkor jobb, ha már most utánanézel a családi irataitoknak.
Né később érjen meglepetés, mint Csanádkát.

picur3ka 2012.11.30. 06:27:48

@Tehetetlen Dodó:

Az elso mondat utan taccson vagyok.

picur3ka 2012.11.30. 06:28:46

@Tehetetlen Dodó:

Haha! Nagyon friss maga igy koran reggel!

picur3ka 2012.11.30. 06:30:31

@Tehetetlen Dodó:

Igen jeloli, mint kesobb irtam is, csak viccolni probaltam. A szomoru valosag, hogy mindenki komolyan veszi.

picur3ka 2012.11.30. 06:31:55

@Tehetetlen Dodó:

Mondom, hogy nagyon friss. Feleve en nem is kommenteltem, akkor rugtak ki...

picur3ka 2012.11.30. 06:33:11

@picur3ka:

Megjegyzem, jogosan. Aki nem dolgozik, ne is egyek!

Tehetetlen Dodó 2012.11.30. 06:36:08

@picur3ka: Fél ötkor már Pestre kellett mennem.

picur3ka 2012.11.30. 06:41:39

@Tehetetlen Dodó:

Na, ez engem megviselne! Volt ebren valaki Pesten?

picur3ka 2012.11.30. 06:49:56

@Tehetetlen Dodó:

Oreg paraszt

Szegeny parasztasszony

Nem normalis maga! Nem tudom abbahagyni a rohogest! Jo nap! Reggeli ezt kitoroltem.

tevevanegypupu 2012.11.30. 07:11:56

@atlantisotetseg:

Amerika kert toluk valamit Pelikan elvtars.

Tehetetlen Dodó 2012.11.30. 09:03:20

@ArmaGedeon: A tréfa szereplője sem...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.30. 09:05:29

@gloire: A dolog lényegénél fogva azt nem mondhatta ki a legenda, hogy Kossuth zs volt. A maximum, ameddig elmehettek a célozgatásban, hogy "nem lesz soha ellensége Izráelnek". A sztori szerint egy csodarabbi áldotta meg kisgyermekként és jósolta meg, hogy a nemzet vezetője lesz, mi kell még? Tanúsítom, hogy az amerikai haszidok máig minden évben elég tömegesen felkeresik a cádik sírját, egy nyíllövésnyire laktunk a régi zsidótemetőtől, ez a Teitelbaum tényleg egy nagy név náluk. Még azt is megnéztem, hogy a városban élt-e Kossuth születésekor, nem lehetett-e balkézről az apja, de az adatok szerint néhány évvel Lajos születése után jött át Galíciából.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.11.30. 09:15:45

@gloire: Köszönöm, nagyon érdekes! Persze tipikusan jókais, Nagy Mesélős anekdota, de itt már többször idéztük a tanulmányt, ami feltárta, hogy protestáns és katolikus papok is nevezték Kossuthot Magyarok Mózesének, megváltónak, Teremtőnek, stb. A rabbi csak annyiban tett túl rajtuk, hogy a Fenevad számával igen kabbalista kétértelműséggel dicsérte meg a Nagy Hazafit, a Zsidók Szabadítóját...
Germátriának kissé ügyetlen, mert szelektíven mazsolázza ki a névből a betűket, magán- és mássalghangzókat vegyesen.
Az idézett legenda a Koset szó és a Kossuth név egyezésével szintén próbálkozik ilyen játékkal.

De a korban voltak profi kabbalisták is, akik szabályosan is alkalmazták a gemátriát, pl. Mickiewicz. Ezek után érdemes lesz Petőfi műveiben ilyet is keresni...

Az biztos, hogy a zsidók Kossuth kultuszának legfőbb keltői voltak, főleg, hogy a sajtó és könyvkiadás a kezükben volt és igyekeztek agyagba döngölni a Kossuthot bíráló Zimándyt, aki persze katolikus papként az Antiszemita Párt országgyúlési képviselője volt.
Itt nincs félreértés, Izráel tudta, mekkora hálával tartozik ügye nagy előmozdítójának. (nagy fiának???)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.30. 10:41:25

@abandi: A kereszténység hőskorában gyakori volt, hogy különböző családok magukat bibliai ősöktől próbálták származtatni, a nyelvüket a héberrel rokonítani stb. Ez néha lehetett teljesen őszinte és naív kísérlet, néha pedig szimbolikus, de egyértelmű utalás a család eredetére.

A dávid-házi önszármaztatás egyszerűen csak utalhatott arra, hogy a család „uralkodásra termett”. Persze ennek vannak azért igen finom mellékzöngéi.

@gloire: Jó. :}

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.30. 10:48:10

@Arma Gedeon2: Egyértelműen van ilyen talmudista (majd illuminátus) „hagyomány”, és van ennek egymillió kicsinyített megvalósulása — színészek, humoristák sokat gyakorolják. Kabbalistának nevezni megtévesztő, akkor is, ha az efféle politikai kuruzsláshoz (kiragadva és primitizálva) sokan felhasználták/-ják a kabbala bizonyos eljárásait.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.30. 11:01:37

@gloire: @ArmaGedeon: Mindkét (vagy inkább: az összes) lehetőséget elképzelhetőnek tartom. Egy biztos: Kossuth nem volt közömbös a zsidók számára, és egyértelműen úgy tekintettek rá, mint aki nagy feladatot teljesít számukra a világban. (Gondoljunk csak ismét a baltimore-i zsidó páholy zászlajára, amelyen a három kontinens küldötteiként Mózes, Kossuth és Washington szerepelt.*)

Megjegyzem, hogy az Ószövetség (Ézsaiás) Cyrus-t, a perzsák császárát is Felkentnek (a Messiás pontos jelentése) nevezi, holott ő nyilvánvalóan nem volt zsidó. Viszont fontos feladatot tulajdonítottak neki Izrael szempontjából — mivel véget vetett Babilon uralmának és ezzel a fogságnak. (Itt sosem az „égi Izraelről” van szó, ami keresztény fogalom, hanem nagyon is a földiről, még ha ennek definíciója meglehetősen zavaros is.)

* “1851: In Baltimore, MD, Members of the Kaschurn Lodge, No. 3, a Jewish fraternal organization, met with Lajos Kossuth, the exiled Hungarian leader. They gave him seventy-five dollars. They also gave him three banners. The largest one had three full length pictures of Moses, Washington and Kossuth. Moses represented Asia; Washington represented America and Kossuth represented Europe. The two smaller banners contained the statement, in both Hebrew English, »Thy enemies shall come against thee one way, and flee before thee seven ways. In thee shall all the nations of the earth be blessed.«”

thisdayinjewishhistory.blogspot.hu/2011/12/this-day-december-17-in-jewish-history.html

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.30. 14:07:50

Hmmm!

mandiner.blog.hu/2012/11/30/tovabb_pampog_a_zsidozo_csurhe

És egy reakció a posztra:

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2012.11.30. 13:11:38
@rajcsányi.gellért (ergé):

Hmmm! Amikor M.-et meghurcolták kussoltatok (s ma, amikor már az egzisztenciájára törnek, ma is kussoltok), amikor Sch.-t lincselték, tapsoltatok, éljeneztetek, amikor J. és S. megfojtásán serénykedt/nek alakoskod/ta/tok, amikor a legsötétebb, legszemérmetlenebb és legaljasabb módon (ávóstempó) a seggfej Gy. és bandája (s velük a törvényesség utolsó szikráinak is) elpusztításán munkálkodnak, együtt röhögtök, hörögtök, vonyítotok a gazemberekkel --- amikor ti kerültök sorra, @rajcsányi.gellért (ergé):, már nem lesz, aki megszólaljon (vagy akár csak egy imát is elmondjon) értetek.

ü
bbjnick

mandiner.blog.hu/2012/11/30/tovabb_pampog_a_zsidozo_csurhe/fullcommentlist/1#c18433861

ü
bbjnick

U.i.:

És egy reakció a fejleményekre:

bbjnick.blog.hu/2012/11/30/breaking_news_magyarorszag_magyarsag_2012_november

tevevanegypupu 2012.11.30. 14:21:37

@bbjnick:

Ha valaki donkihote, akkor maga tenyleg az..Teljesen remenytelen harcot viv valodi szelmalmokkal, amiknek a kerekei borotvabol vannak. Ezek az emberek nem ertenek semmibol, embersegesen, tisztesseges hangon keptelenek vitatkozni es ugy tunik ez a taktika hatasos. Mit akar attol a kis mandineres ujsagirotol, hogy szalljon szembe veluk? Hiszen Orban Viktor nem meri megtenni..

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.30. 14:34:30

@tevevanegypupu: @bbjnick: "Mit akar attol a kis mandineres ujsagirotol, hogy szalljon szembe veluk? Hiszen Orban Viktor nem meri megtenni.."

Ez egy ilyen ország, ilyen helyzetben. Összefügg ezzel a geddonista tabudöngetés, csak még nem jutottunk a végére a sztorinak. Az ország krémjének, értelmiségi/művész/üzleti/pedagógusi elitjének stb. 50-60%-a zsidó származású évszázadok óta. Ez van. A nemzeti oldalon is. Ez egy félig-meddig zsidó ország. Tudomásul kell venni. Orbánék azért nem mennek velük szembe, mert maguk is ebben a rendszerben mozognak. Hatalmas eredményük egyébként, hogy nagyon komoly zsidó köröket maguk mellé tudtak állítani és mára csak a legvadabb szektariánus ÁVH-s, posztkommancs köreik támadják őket. Az izraeli jobbosok és az ortodoxok már nem. Ez is valami. A mai, egyre keményebb világban egyelőre egy olyan biztosíték ez, olyan erős háttértámogatás, ami nélkül pl. egy magyar miniszterelnök aligha mehetne szembe IMF-es és EU-s nagykutyákkal. Akkor pedig jöhetne a román út, elbocsátásokkal, fizu és nyugdíj megvágásokkal. Ez van. Fura helyzet és nem is túl egészséges, de megváltozni nem fog. Esetleg lehet rosszabb, jobb nem lesz. Bele kéne nyugodni. Csak ne ugatnának annyit...

. (

S=klogW 2012.11.30. 14:48:55

@gloire: "Bele kéne nyugodni." Azt azért nem. Az USA megroggyanásával komoly fordulat fog bekövetkezni. Erre készülni kell.

A CentCom (en.wikipedia.org/wiki/File:Unified_Combatant_Commands_map.png) évtizedek óta a Perzsa-öböl térsége. Obama viszont - nem véletlenül - meghirdette a USA fókuszváltását a dél(kelet)-ázsiai térségre: az hogy az USA-Izrael uralom meddig tud fennmaradni a nyugati félgömbön, az d(k)-ázsiában dől el.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.30. 14:51:27

@bbjnick: @tevevanegypupu: @gloire:

Nyilván mindüknek igazuk van, ami az adott mozgásteret, a várható következményeket, szóval a sakkot illeti. Aki fél, annak mindig „igaza” van, ha nem szólal meg (ámbár ettől még a „taktikából másik csapatban focizni” már mégiscsak gusztustalan). Csakhogy ez, a félősök igazsága nem egy nemes igazság, hanem nemtelen. A gyávák és zsarolhatók áligazsága, amely a „tényekre” hivatkozik — miközben a saját behódolása a legnagyobb tény...

(Félelem kapcsán nem az óvatosságról beszélek, hanem a gyávaságról.)

Gloire-nak igaza van: „ Orbánék azért nem mennek velük szembe, mert maguk is ebben a rendszerben mozognak.” — és innentől ez nem is gyávaság, hanem egyszerűen a judeokrácia tudomásulvett és elfogadott rendszere. „Fura helyzet és nem is túl egészséges”: igaz, csakhogy a javasolt belenyugvás a kollaboráció szintjén nem egészséges, és szellemileg sem az. A helyes viselkedés az epiktétoszi:

„Ha valamihez hozzá akarsz fogni, emlékeztesd magad arra, hogy milyen az a dolog. Ha fürödni mégy, vess számot magadban mindazzal, ami a fürdőben történni szokott: lefröcskölik, lökdösik, szidják és meglopják az embert. Sokkal nagyobb határozottsággal fogsz a dologhoz, ha magadban kijelented: fürödni akarok, és magatartásomat is meg akarom őrizni a természetnek megfelelő állapotban. Így járj el minden ügyedben, ha azután valami kellemetlenség ér fürdés közben, ezt a mondást veszed elő: »Nemcsak ezt akartam, hanem a természetnek megfelelő magatartásomat is meg akartam őrizni; de akkor nem őrizhetem meg, ha bosszankodom a történteken.«”

Tehát az igazán meg nem megalkuvó ember ismeri a várható következményeket, és úgy is megteszi, amit meg akar tenni. Utána pedig nem kér bocsánatot, és nem vonul vissza — csakis akkor, ha saját etikája szerint is tévedett valamiben.

tevevanegypupu 2012.11.30. 14:52:29

@gloire:

Most kepzelje el, ha Orbanek elvesztik a valasztast, es visszaozonlik a borondjeivel az a sok illegalitasba kenyszeritett.:) Termeszetes, hogy nem lehet szembe menni az EU-val es az IMF-fel, de ha ezt Orbanek tudjak (es tudjak), akkor miert kell annyi zoldseget beszelniuk forradalomrol, szabadsagharcrol es egyebekrol? Miert kell hulyenek nezni azokat a szavazoikat akik ennek a szovegnek eleinte mindig bedolnek (nem en mondjuk) es aztan egyre tobbszor es nagyobbat esnek pofara? Ezt nem lenne szabad megtennie veluk, akik biztak benne. Legalabb ugatna vissza.:)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.30. 14:53:33

@Loxon: „Utána pedig nem kér bocsánatot, és nem vonul vissza — csakis akkor, ha saját etikája szerint is tévedett valamiben.” — És ekkor sem az ellenségtől kell bocsánatot kérnie, és nem az ellenség elől vonulni vissza.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.30. 14:58:24

@tevevanegypupu: Én úgy tudom, és úgy tanultam, hogy a Fidesz egy trójai faló: a „nemzeti” meg „jobboldali” és egyebek örve alatt a szabadkőműves erőknek és judeokráciának — ajándék formájában — a nemzet közepére tolt hadosztálya.

Én bizony nézem a fogát.

Ennek ellenére még mindig jobban kedvelem a naív embereket, akik bíznak bennük, mint azokat a még ostobább naívokat, akik a tetejébe gátlástalan tahók is, és ezért a nyílt maszopizmus támogatói.

S=klogW 2012.11.30. 14:58:49

@tevevanegypupu: ha primitív hülye a mogyoró népe, akkor úgyis mindegy:
nem bedőlni kéne, hanem megérteni

tevevanegypupu 2012.11.30. 15:07:28

@Loxon:

Ez igy nagyon szep es igaz. Az elore gondolkodo ember megteszi fogadalmait, megy furodni - hogy felhozott peldajanal maradjak - es furdozik is boldogan orakig, mindenrol elfeledkezve. Es akkor jon egy hideg zuhany varatlanul..Nem mindenki kepes nevetni vagy szo nelkul elturni ezt, mert elso meglepett reakciojaba majdnem biztos, hogy duhosen felmordul. Es valoszinuleg szo vagy olyan mozdulatot tesz amivel meg inkabb frocsogesre keszteti a szemtelenkedot.Nem is beszelve arrol, ha nem szol, akkor verszemet kapnak es amint megjelenik a furdoben, maris lespriccelik, lehet, hogy mar ketten vagy harman is, egyre tobben. Most akkor mi a teendo? Ne menjen furdobe, turjon szotlanul vagy hagyja..Erre az emberek tobbsege altalaban nem egysegesen szokott reagalni. Ertem, hogy az lenne a legjobb megoldas, hogy ne torodjon veluk senki..de erre ravenni nagyon nehez egy tomeget. Most azt hiszem meg nem erkezett el a pillanat sokaknal. Nem is beszelve azt megemeszteni, hogy - felelmeben - az is beall a frocsogok koze, akitol az ember azt varna, hogy nyugodtan, szisztematikusan es csendesen megvedje a frocsogoktol. Mert azert a furdoszolgak ott szoktak lenni ilyen furdokben. Azert, hogy mindenki jol erezhesse magat.Es aztan vannak olyanok is - hiszen gondolom tudja - akit raadasul meg viz ala is szeretnenek nyomni, hogy megfulladjon, gyalazatos modon kivegeznek..Ertuk csak szolni kell..

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.30. 15:13:56

@gloire: köszönjük, hogy megosztotta velünk kapcsolati hálójának titkát! :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.30. 15:25:32

@tevevanegypupu: A felhozott példa a fürdőzésről szól. Mutatis mutandis kell 2012-ben, Magyarországon és a politikai közegben alkalmazni. Aki igazán felkészült, az pontosan tudja, mi vár rá. Akit hidegzuhany ér, az naív, azaz nem felkészült.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.30. 15:38:41

@Loxon: Utánanéztem, a „Kaschurn páholy” elnevezés pontatlan az idézett szövegben. Körmöczi Katalin* pedig „Jeshurum” páholyt említ, ami szintén elírás lehet, ugyanis a baltimore-i páholy neve, amely a B'nai B'rith (A Szövetség Fiai) nemzetközi zsidószabadkőműves páholyrendszer kötelékébe tartozott (rövidítve I.O.B.B., vagyis Independent Order of B'nai B'rith) pontosan: Jeshurun.

* books.google.hu/books?ei=vcS4UML5HY3FtAaNxoDQBg&id=dqZ9AAAAMAAJ&dq=k%C3%B6rm%C3%B6czi+leborulok&q=jeshurum#search_anchor

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.30. 15:58:03

@Loxon: @gloire: @Arma Gedeon2: s nézzük a három alak alá írt idézeteket (Károli szerint):

„Az Úr megszalasztja előtted a te ellenségeidet, a kik reád támadnak; egy úton jőnek ki reád, és hét úton futnak előled” (Deut 28:7)

„És felnevekedék a gyermek, és vivé őt a Faraó leányához, és fia gyanánt lőn annak, és nevezé nevét Mózesnek, és mondá: Mert a vízből húztam ki őt.” (Exodus 2:10)

„Az Úr, ő az, a ki előtted megy, ő lesz te veled; el nem marad tőled, sem el nem hágy téged: ne félj és ne rettegj!” (Deut 31:8)

(Különösen a második idézet enigmatikus. A Faraó-t minden goj uralkodóval és uralma alatt álló, nem zsidó-emancipált renddel kell behelyettesíteni — esetünkben a Habsburg-uralommal, illetve az 1847 előtti császári-királyi Magyarországgal. Ezek „nevelik fel” — gyanútlanul — a kis „Mózest”, és tisztelik saját gyermekükként.)

tevevanegypupu 2012.11.30. 15:59:26

@Loxon:

Mindenesetre - azzal egyutt, hogy egyfajta bizalmat es megertest vagy naivitast azert nem szeretnek elvesziteni - ketsegtelenul igazat kell adnom.:)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.11.30. 16:11:03

@jose maria padilla: Szívesen! Hisz rád is gondoltam egyébként, amikor ezt írtam, (ahogy Szegedi Csanádra is), ki nem hagynálak a kapcsolati hálómból :D

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.30. 16:29:13

Ha már belekezdtem korabeli amerikai zsidó (Szövetség Fiai) források szemlézésébe, itt egy szép ADL-szerű példajelentés Magyarországról, amelyben Kossuth fia, Kossuth Ferenc is szerepel. Igazán jó illusztrációja annak, hogy milyen régi ez az „antiszemita/nem antiszemita” szemlézés.*

„AUSTRIA-HUNGARY.

The German Union School of Austria has declined the subvention of 2,000 florins voted by the Lower Austrian Landtag to which the condition was attached that no Jewish children were to be admitted into the schools of the Union.

A DEPUTATION from the Jewish community of Czegled recently waited on the Hungarian Minister of Public Worship for the purpose of soliciting a subvention. Although not a Jew, Francis Kossuth, eldest son of the great Hungarian patriot headed the deputation, whose request was readily complied with.

The Austrian Reichsrath is not anti-Semitic, according to the last reports. Outside of Vienna the elected candidates, specially from Galicia, Bukovina, Bohemia and Moravia, are no anti-Semites. In Czernowitz two Jewish laywers, Dr. Straucher and David Fettinger were elected. In Galicia also a number of Jews were elected and no anti Semites except one; outside of Vienna, anti-Semitism was generally defeated. Also in Vienna the Liberals elected their five candidates to the Reichsrath in the second election (Stichwahlen).

The Municipal Council of Vienna, on April 8th, elected Dr. Lueger, the anti-Semite leader, to the office of Burgomaster of Vienna for the fourth time by a vote of 93 to 39. On the first occasion of his election he declined to accept the office because of his majority, and the second time his election was annulled by the Emperor. The third time he was elected he was advised by the Emperor to resign his office, which he did, and on March 31st, Mayor Strohbach resigned, in order that Dr. Lueger might be again elected to office.

Herr Solomon Steiner has been appointed Inspector of Railways in Hungary. Some years ago Herr Steiner was a Talmudist at Nyiregyhaza, an important Jewish community in Hungary. He is in high esteem in Christian official circles.

The Hungarian Minister of Education appointed Dr. Francis Tausk, a distinguished medical practioner and author of scientific works, professor in the medical faculty at the University of Budapest.

A new order of the Minister of Commerce has created a great sensation. The order is to the following effect: Jewish students at the State Industrial School are exempt from attendance on the New [...]

Digitized by
Googit”

Forrás:

MENORAH

A MONTHLY MAGAZINE

OFFICIAL ORGAN OF

The Independent Order B'ne B'rith

EDITED BY M. ELLINGER

Vol XXII

JANUARY, 1897, TO JUNE, 1897
NEW YORK

menorah publishing company

1897

[sajtóhibák javítva általam]

* Az ADL (Rágalmazásellenes Liga, alapítva 1913-ban, tehát még az I. VH előtt!) a B'nai B'rith nemzetközi zsidó-szabadkőműves páholyszervezet által alapított filiálé, amely minden országból rendszeres jelentéseket ad ki az „antiszemitizmus” tárgykörében.

A kossuthi idők óta teljes a folyamatosság a B'nai B'rith akkori és mai tevékenységében.

www.boon.hu/gyongyosi-felszolalasa-a-ragalmazas-elleni-liga-meltanyolja-a-magyar-reakciot/2135035?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+boon%2Forszagos+%28Borsod+Online+Orszagos+H%C3%ADrek%29

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.30. 18:13:33

A Fészekrakó program eredményei

Most hallom az ATV-híradójában: A miskolci avasi lakótelepet teljesen ellepték a patkányok, már az irtásra kirendelt szakemberek sem boldogulnak a problémával. (Sajnos, a honlapra még nem rakták föl a hírt.)

ü
bbjnick

Tündér_Lala 2012.11.30. 18:28:22

Ma a vallási félórában foglalkoztak a témával.
Feldmajer azt mondta, hogy külföldön következetesen védi a magyar érdekeket. A parlamentben felszólalóról azt mondta "nem mocskolom be a számat a nevével".
Lehet egyet nem érteni, elítélni, de nem gondolom, hogy ez kultútált megnyilatkozás (még csak nem is egy blogban, hanem a rádióban).

Sebastian Knight 2012.11.30. 18:42:29

@eN:

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-11-30

Közelről, ~16:08

Tündér_Lala 2012.11.30. 19:14:18

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-11-30
14:35 A rádió hőskorából

Én ezt élveztem.

Leskelődő 2012.11.30. 19:18:26

A személyre szabott karaktergyilkosságokról:

"Az utóbbi hónapok személyre szabott hadjáratait nézve azonban nem egy korszakváltás igényét, sokkal inkább a felelősség áthárításának kísérletét lehet érezni. Az eszmék és elképzelések versenyét fokozatosan kiszorító karaktergyilkosságok sorozata kiszorítja a jó szándékot, gyengíti a közjóba vetett hitet, erősíti a gyűlöletet. Ez pedig az osztályharc és az irigység politikájának logikájában szocializálódott baloldal számára otthonos terep. Ne engedjük, hogy jól érezzék magukat.”
hetivalasz.hu/jegyzet/karaktergyilkossag-57741?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201211

Helyes.

Sebastian Knight 2012.11.30. 19:22:54

"Jobboldali baloldaliak és tőkések fogságában vergődik egész Európa

Magyarországon, de az Európai Unióban is csak jobboldal van, Orbántól Gyurcsányig mindenki a neokonzervatív, kapitalista világrend kiszolgálója, az MSZP pedig „beszopta a neoliberális cuclit”, így szellemi legatyásodásból kell felépülnie - tudtuk meg a Szanyi Tibor szocialista politikus, Scheiring Gábor LMP-s képviselő és Tamás Gáspár Miklós filozófus részvételével zajlott fórumon.
...
A hangulat ideális az este hatos kezdésre: a folyóson mozgalmi plakátok, a Munkások Újságjának legfrissebb példányai és néhány üveg félédes bor, a teremben egyetlen törött tükör és SZOT-üdülős fotelek, bennük már TGM-et várja az őrsnyi Honecker-szemüveges nyugdíjas és a néhány – ránézésre – kalózpárti fiatal. A baloldali underground hétköznapja nem tomboló karnevál."

hetivalasz.hu/itthon/jobboldali-baloldaliak-fogsagaban-vergodik-egesz-europa-57833/

Tündér_Lala 2012.11.30. 19:50:48

Egyre jobb az időfutár, ma nagyon röhöhgtem rajta.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.11.30. 19:53:04

Száz éve született Örkény István!

"A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság honlapján azt írta, hogy 14 embert előállítottak. Közülük egyet közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése vétsége, a többit pedig közbiztonsági tevékenység jogosulatlan végzése szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő."

mandiner.hu/cikk/20121130_eloallitotta_a_rendorseg_a_szebb_jovoert_egyenruhas_varosnezoit

ü
bbjnick

S=klogW 2012.11.30. 19:53:58

@Tündér_Lala: magánál sincs tévé? :)

S=klogW 2012.11.30. 20:00:46

@Tündér_Lala: nem zoltai beszélt?

magánál sincs tévé? :)

Tündér_Lala 2012.11.30. 20:16:34

@S=klogW: De van, csak ritkán nézem. Lehet hogy a Zoltai volt (visszahallgatható -:))).

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.30. 20:58:57

nem gondolják, hogy a fidesz egy soha vissza nem térő csudálatosságú alkalmat szalaszt el ha nem tiltja be a jobbikot? képzeljék el. rajcsányi mézesszájú nyugatja hallgat egy alkotmányellenes betiltás esetén. kész, máskor más pártot is be lehet tiltani, van alap hogy azt mondják, ez a mostani betiltás mennyivel jogsértőbb a jobbik betiltásánál? vagy nyugat pampog, és akkor nem lehet betiltani a jobbikot. ez kevésbé jó változat, de nem haszontalan. várom a fajleményeket :)

S=klogW 2012.11.30. 21:09:17

@jose maria padilla: rafkós maga :) élvezetes lenne nézni a nagyondemokraták kínlódását

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.30. 21:17:37

@S=klogW: biztos ünnepelnék a döntést, mint az ukránok a gázfüggetlenség napját. /ha a téma kapcsán szabad szóba hoznom a gázt/

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.11.30. 21:22:03

@jose maria padilla: He-he. Kár, hogy ez az egész ebben a formában csak a maga geniális elméjében létezik így.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.11.30. 21:41:16

@S=klogW: ilyenek a nácik. én bezzeg zsidó tojást adtam a gyereknek vacsorára.

picur3ka 2012.11.30. 22:32:31

@jose maria padilla:

Lol!

A Jordi Sarda Bonvehi nick?

A con-artistak persze nem leteznenek, ha nem lenne ennyi hulye.

picur3ka 2012.11.30. 22:34:41

Nagy alkalom volt az is, mikor a gardat betiltottak, hogy megbuktak!

atlantisotetseg 2012.11.30. 22:58:49

@gloire: @Loxon: @tevevanegypupu: Téveszme a feltevés, hogy együtt lehet élni velük - mert lehet, ők nem engedik meg. Köztudót, hogy europában Mo.-on volt a legjobb dolguk az első világháború előtt, mégis mit műveltek a tanács köztársaság alatt! Miért? A második világ háború után, sorra gyilkoltak azokat a magyar államfőket akik őket megvédtek a nemetektől (Imrédy, Bárdossy, Szálasi), azokat a katonákat akik a fronton szolgáltak a magyar függetlenségért, és szándékuk volt kiirtani az egész magyar középosztályt! Miért? Attól függetlenül hogy hatalmon vannak, végtelen vérengző és gyűlölködő nép aki nem ismer pardont, ennek gyönyörű példája amit a szerencsétlen palesztinokkal csinálnak. Minden országban hasonló módon végzik a karrierüket: deportáljak őket (esetleg irtják őket) - ez a történelmük. Szerintem ugyanazon dolgoznak: a magyar nap irtását készítik elő...éppen úgy tombol belőlük a gyűlölet mint ahogy az volt 1919 és 1945ben.

picur3ka 2012.11.30. 23:12:49

@gloire:

Belenyugodni nem lehet es nem szabad. Gyava nepnek nincs hazaja.

A zsidoknak lett, a palesztinoknak lesz, az ireknek lett, etc., aki nem eleg eroszakos, azt kiirtjak.

abandi 2012.11.30. 23:37:48

@jose maria padilla:
Amíg nem fegyverezték fel a tűzoltókat is bokától tokáig, addig rizikósnak gondolják...
Várjuk meg a Nyilasbarbi nyilatkozatát...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.30. 23:40:34

@Loxon: Elképzelhető, hogy ebben az általad említett könyvben publikálva van a Mózes-Kossuth vakolózászló képe?

bookline.hu/product/home.action?id=2101069502&type=10&_v=Komoroczi_Katalin_szerk_leborulok_a_nemzet_nagysaga_elott_A_Kossuth_hagyatek

Érdemes benézni az antikváriumba.

abandi 2012.11.30. 23:41:05

@bbjnick:
Az erőszakszeksz...szervezet állami monopólium, mint tudjuk...

atlantisotetseg 2012.11.30. 23:45:10

@Tehetetlen Dodó: Keresem, keresem, de nem találok kapcsolatot az iratokban! Talán papírok nélkül is befogadnak (egyszerűen a kinézés alapján)? :-)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.11.30. 23:45:52

@Loxon: "Although not a Jew, Francis Kossuth, eldest son of the great Hungarian patriot headed the deputation"

HA már elkezdtük a családot gyanúsítgatni, nézzük, teljesen szimbolikusan állt-e a küldöttség élére "bár nem zsidó" Ferenc:

A két Kossuth-fiú nevelőjével:

www.huszadikszazad.hu/img/556/19380_kossuth_ferenc_es_fivere_gyermekkorukban.jpg

Ferenc felnőttként:
bfl.archivportal.hu/data/images/kossuthferenc.jpg

(szemek, alsó ajak)

A másik fiú felnőttként:

en.wikipedia.org/wiki/File:Kossuth_%C3%A9s_fiai.jpg

(szemek, ajkak, fül, haj, szakáll...)

atlantisotetseg 2012.11.30. 23:46:59

@tevevanegypupu: A kérdést komolyan gondoltam, kar hogy nincs itt valaki aki ért a cseh belpolitikához...

abandi 2012.11.30. 23:47:56

@jose maria padilla:
maga meg mindeközben 5 eFt/kg-os mangalica vastagkolbász véget rágcsált a spájzban...

abandi 2012.11.30. 23:49:37

@atlantisotetseg:
A csehek nélkül nem lett volna trianon.

abandi 2012.11.30. 23:57:03

@abandi:
Az egyetlen és utolsó tisztességes emberük Alexander Dubček szlovák kommunista volt.

picur3ka 2012.12.01. 00:01:03

@Arma Gedeon2:

a legutolso, na az igen, csak az festett, nem?

Rossz hozzaszolasom lesz, mindegyiken debilnek nez ki az osszes.

@atlantisotetseg:

En se ertek, de a Csehek tortenelmileg a legkomolyabb tomeggyilkos nemzet Europaban, szoval semmi szin alatt nem vagyok meglepodve a szavazasuk iranyan, csak nemzeti beallitottsag okan sem.

abandi 2012.12.01. 00:06:03

@Arma Gedeon2:
A két kussuth-fi közül a bal oldali egyértelműen hordozza a talmudi felsőbbrendűséget, francziban meg túlteng a hatmilliós kárpótlási igény...

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.12.01. 00:15:48

@picur3ka: "mindegyiken debilnek nez ki az osszes"
Igen, a kurucinfónak szokása a zs-kat retardált szentföldi pajeszos fiúk képével illusztrálni...
A család nem tagadhatja a beütést. A kamasz Kossuth-fiúk képe tipikusan a 19-es komisszárok afro-sémi ébrázatára emlékeztet.

abandi 2012.12.01. 00:16:28

@atlantisotetseg:
Itten keresgéljünk először:
www.dunatv.hu/musor/musorok/napok_evek_szazadok.html
Mert itt a szlovák-cseh...magyar kapcsolatokról is van egy fejezet!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.12.01. 00:20:52

Hihetetlen! Csapataink harcban állnak, vagy legalábbis a kuruc táborba beépülve belülről szabotálnak!
A pákozdi csata emlékét megörökíteni hivatott hivatalos múzeumi honlap teljesen reakciós, labanc szemlélettel rántja le a leplet a felforgatókról, a csatára a cím ellenére egy szót se pazarolva!!! (Wesselényi vén korára megjavult...)

www.szikm.hu/pakozd_csata.php

Győzni fogunk! :-)

abandi 2012.12.01. 00:30:22

@Arma Gedeon2:
nana, hány "rend" shékelt képzel az almáriumába, maga svihák!

picur3ka 2012.12.01. 00:38:08

Huhu:

Az Economist comment listajan:

"Dear Economics,

you forget to mention that Gellért Rajcsányi is editor of pro-goverment site mandiner.hu and works for Heti Válasz a pro-goverment weekly.
It's fair to say that he is not unbiased.

The editor-in-chief of mandiner.hu is Ákos Gergely Balogh, former member of Fidelitas (youth organistaion of FIDESZ) and candidate for MP on the list of FIDESZ.
Heti Válasz is owned by Zsolt Nyerges a FIDESZ-ally businessman and business partner of Lajos Simicska."

abandi 2012.12.01. 00:42:55

@atlantisotetseg:
A csehek mintha szembe mennének az oroszokkal...(+németekkel?), mert egy nagyon aranyos operettországuk van, amit szorgosan őriznek és védenek.

picur3ka 2012.12.01. 00:43:36

@bbjnick:

Atyam, nem szolt tul hamar!

Dear Economics,

you forget to mention that Gellért Rajcsányi is editor of pro-goverment site mandiner.hu and works for Heti Válasz a pro-goverment weekly.
It's fair to say that he is not unbiased.

The editor-in-chief of mandiner.hu is Ákos Gergely Balogh, former member of Fidelitas (youth organistaion of FIDESZ) and candidate for MP on the list of FIDESZ.
Heti Válasz is owned by Zsolt Nyerges a FIDESZ-ally businessman and business partner of Lajos Simicska.

www.economist.com/comment/1774304#comment-1774304

Alfőmérnök 2012.12.01. 00:43:39

@Tehetetlen Dodó: Másik kedvencem Keatontól az Ifjú Sherloch Holmes.
www.youtube.com/watch?v=cC1aD7e4ZHs

abandi 2012.12.01. 00:44:38

@Arma Gedeon2:
A sör nem alkohol
Az asszony nem ember
A medve nem maci
A székely nem alkalmazott

picur3ka 2012.12.01. 00:45:05

@picur3ka:

Es en fel nem szolalok egyik betiltomert se, csak rohogok rajta, ahogy csocsaljak oket.

abandi 2012.12.01. 00:47:36

@Alfőmérnök:
Mtv/rádió video/hang-tárból, hogy lehet lementeni házilag?

abandi 2012.12.01. 00:54:12

@Arma Gedeon2:
serséláfámm...(ennyire infernális vonások anyai ágon öröklődnek...)

abandi 2012.12.01. 01:03:45

@Loxon:
A Nagy-britannia (United Kingdom of Great Britain )megnevezés is erre utalhat?
Csak mert Londonban az Anglia kifejezést mára már alig-alig ismerik...

abandi 2012.12.01. 01:18:18

@Loxon: Természetesen ez (is) erősíti a mai zsidó-keresztény egyházat, meg a hit gyülit a rászístákkal szemben...
Más:
Közfürdőbe csak a "betegek" járnak, ellenben a mindennapi szociális érintkezés máig is egy nagy ántik fertőtó...

atlantisotetseg 2012.12.01. 01:27:44

@abandi: @picur3ka: Azért szégyen, hogy egyetlen olvasó sem kepés megmagyarázni egy szomszéd állam ENSZ voksát...ez óriási tájékozatlanságról tanúskodik. Es mi röhögjük ki a jenkiket...

picur3ka 2012.12.01. 01:36:12

@atlantisotetseg:

En megmagyaraztam: a legnagyobb nepirtok, mer lenne mas velemenyuk?

picur3ka 2012.12.01. 01:36:56

A Brittania nevnek ehhoz semmi koze.

abandi 2012.12.01. 01:40:46

@atlantisotetseg:
A csehek sohasem voltak szomszédok...Erre akartam felhívni a figyelmét.

abandi 2012.12.01. 01:43:07

@abandi: mármint JÓ szomszédok...

abandi 2012.12.01. 02:05:58

@atlantisotetseg:
Na, akkor tájékoztatom:
"Úgy vélem, hogy Izraelnek Európában nincs jobb barátja a Cseh Köztársaságnál..." - jelentette ki Necas szavaira reagálva Netanjahu.

További részletek: kuruc.info/r/4/104800/#ixzz2Dl3DMe00

picur3ka 2012.12.01. 02:13:31

Cseh orszag megint elszigetelte magat Europaban, nem? Mint 1938-as megszallas.

Nyugodtan irthatnak ok is mindenkit, csak nem fogja megint szeretni. Valoszinu, ki akarjak irtani a romakat, mondjuk ebben nem hibaztatom oket.

picur3ka 2012.12.01. 02:15:51

@picur3ka:

mint az 1938-as

nem fogja mindenki megint szeretni

Udv.

bbnick

atlantisotetseg 2012.12.01. 02:43:49

@abandi: Köszönöm. Úgy tűnik, hogy ez a Necas kormány az összeomlás szélén van (hihetetlenül korrupt csapat), talán valamilyen formában a zs-k támogatása megmenti a kormányt ? Ja, ha összeomlik, a (nyíltan) komcsik következnek, szép ország, nem?

picur3ka 2012.12.01. 04:55:29

Hova lett Teuton tenyleg? Ezt a nedokraciat mar nagyopn nem szeretem. Be kell hivni a palesztinokat meg a torokoket megfigyelokent most mar.

MézesRozi 2012.12.01. 08:36:43

@jose maria padilla:
mikor már bejött a szombat? az nem számít munkának vagy előre megfőzte?

S=klogW 2012.12.01. 08:43:23

@MézesRozi: milyen jól tudja maga, mikor jön be a szombat ...

Alfőmérnök 2012.12.01. 09:04:24

@abandi: Tudom, hogy valahogy lehet, de nem ismerem a trükköt.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.12.01. 11:04:54

@abandi: Britanniának semmi köze a B'rith szóhoz, mint ahogy Englandnak sem lenne az Engel(s)-hez, és mint ahogy Hungarynak sincs Hágárhoz. :}

(A Bretagne és a Britain lényegében egy szó kétféle alakja, előbbi a kisebbik Britannia, ezért lett a másik nagyobb vagy Nagy Britannia.)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.12.01. 11:32:35

@Arma Gedeon2: Én egyáltalán nem II. Rudolf érdekes Prágájában keresném a magyarázatot, sokkal inkább a — természetesen a prágai (kabbalátlan) zsidóságra épülő — modern csehországi szabadkőművességben, amely annyira a francia Grand Orient befolyása alatt állt, hogy még a cseh „nemzeti” zászlót is a kék-ezüst-vörös színekkel alkották meg (háromszöggel). Csehszlovákia a monarchia szétszakítására létrehozott Masaryk-Beneš-Štefánik féle szabadkőműves köztársaság volt, amely 1918-tól egyértelmű stratégiai központja volt a kelet-európai szabadkőművességnek.

Természetesen a csehországi és szlovákiai szabadkőművesség „régi” múltra tekint vissza, nem Masaryk-kal kezdődött, de a valódi gyökereket nem is Rudolf különös alakjában kell keresni. (Comenius és Husz János természetesen már felmerült, mint „nagy” elődök. Róluk fontos páholyok voltak-vannak elnevezve.)

Azok a vélekedések, miszerint Tomáš Garrigue Masaryk, a „nagy humanista” nem volt szabadkőműves, teljesen ostobák. Már a „nagy humanista” jelző is világos utalás, de a értetlenek abból indulnak ki, hogy ha valaki eltitkolja szabadkőműves voltát, akkor az nem szabadkőműves, holott a kapcsolódásai, nyilatkozatai és tevékenysége alapján tökéletesen egyértelmű, hogy az, vagy ha intézményileg „nem az”, akkor sem lenne semmi akadálya, hogy az legyen.

hu.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1%C5%A1_Garrigue_Masaryk
„Több történelmi tárgyú írása volt, melyekben élesen bírálta a cseh nacionalizmus elfojtására törekvő, antiszemita felhangokban bővelkedő történelemoktatást. Nyugati értelmiségi berkekben nagy visszhangra talált munkássága.” (Értsd: nyugati szabadkőműves berkekben, hiszen a szabadkőművesség mindig is szerette az „értelmiség”-gel azonosítani magát.)

A Masaryk-antidinasztia persze folytatásos is volt:
szk.wikispaces.com/Masaryk,+Jan+Garrigue

És Beneš kapcsán — a hozzászólások főleg második felétől érdekes plusz-információkkal
konzervativok.blogspot.hu/2009/06/edvard-benes.html

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.12.01. 11:48:59

@Loxon: Én se Rudolfra gondoltam, hanem Huszra és Avigdor ben Karára, az első prágai kabbalistára, Husz mesterére. Meg Comeniusra és akkor Maszarikék már logikus utódok.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.12.01. 11:49:51

@Loxon: Talán tudod, hogy Brzezinski is egy Benes-lányt vett el...

Tehetetlen Dodó 2012.12.01. 14:32:53

@jose maria padilla: "várom a fajleményeket"
Megin' elszóltad magad.

Tehetetlen Dodó 2012.12.01. 14:42:56

@abandi: A csehek a legnacionalistább bagázs egész középeurópában.
Nem hagyják magukat és mióta a tótoktól is megszabadultak, jól is megy nekik.

Tehetetlen Dodó 2012.12.01. 14:44:41

@abandi: Ha már a csehekről van szó: ők is úgy tartották, hogy a sör nem alkohol.
Legalábbis a 10 fokos, azt még a kommunizmusban bevezetett reggel 9 előtti szesztilalom alatt is szabadon lehetett kapni náluk.

Tehetetlen Dodó 2012.12.01. 14:46:43

@abandi: Dehogynem, '93 előtt.
Sőt, néhai anyósom sokáig Csehszlovákiában lakott - Beregszászon.

Tehetetlen Dodó 2012.12.01. 14:48:19

@Arma Gedeon2: Ja. Még a Gólem is onnét való.

MézesRozi 2012.12.01. 15:10:02

@S=klogW:
na hallja. tudja, milyen kellemetlen volt, amikor a múltkor nem jött időben a samesz?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.01. 15:56:00

a büdösnácikurvaanyjukat maguknak! /báj alfi :)/ hát nem idegrohamot kapnak a zsidótojástól? nem csoda hogy listáznák a sidókat :)

Alfőmérnök 2012.12.01. 15:56:58

Pozsonyi és a "rend".

"Pozsonyi Ádám a Liliom u.-i foglalt házban felirta festékszóróval:
LE AZ EMBERI JOGOKKAL! és DÖGÖLJÖN MEG TŐKÉS LÁSZLÓ.
Pozsonyi Ádámnak ezt a feliratát az ottani "anarchisták" letörölték.
(...)
Egyébként nem ismerjük személyesen,de valahogy igy képzeljük el ezeket'
Úgyhogy nem is nagyon hiányoljuk a személyes kontaktust-menjenek a pi-
csába.Hogy ez a cikk egyáltalán megjelenik,nem az irántuk érzett un-
dor gazdag forrásaiból fakad,hanem maga a feliratok letörlésének ténye
és a derék gyerekek által hirdetett "anarchizmus" elvei közti ellent-
mondásból.
I d e f i g y e l j e t e k idióták!A f e l i r a t o t , t a r t a l m á r a nézve nyugodtan l e t ö r ö l ;
h e t t é k volna a következő s z e m é l y e k , t e s t ü l e t e k i s : / a z e l s ő f e l i r a t r a
nézve/csak pár név SZDSZ,FIDESZ,MDF,Bush amerikai elnök,Göncz Árpi bá­
c s i és Demszky,a s o r t t e t s z é s s z e r i n t f o l y t a t h a t j u k . A második f e l i r a t ,
mivel v é r i g s é r t i a v i l á g legkülönb népénak,a magyarnak az é r z ü l e t é t ,
minden bizonnyal l e t ö r ö l t e volna A n t a l l J ó z s e f , a z egész Kormány,Csur
ka I s t v á n és a Szent Korona s z e r k e s z t ő s é g é n e k t e l j e s tagsága i s . A fel
i r a t l e t ö r l é s é v e l n y i l v á n v a l ó a n valamilyen módon ezekkel az emberekkel
é r e z t e k k ö z ö s s é g e t , t e h á t nem vagytok a n a r c h i s t á k . D e n i n c s i t t baj!Be-,
c s ü l e t e s ember i l y e n k o r nem a l t e m a t i v k o d i k , h a n e m f ö l s o r a k o z i k a fent
e m i i t e t t nagyformátumú emberek és t e s t ü l e t e k mögé f vagy a l a k i t egy ujabb
fa f e n t i e k h e z hasonló s z e r v e z e t e t , f e l t é v e ha különösen sok hatalom kell
;neki és nagyon s z e r e t h a z u d n i , l o p n i . E g y é b k é n t a l e t ö r l é s f á r a s z t ó mun
k á j á t , m e g t a k a r í t h a t t á k volna nektek 9 r e n d ő r ö k , a k i k e t ha k i h i v t a t o k
v o l n a , e g y ú t t a l g a r á z d a s á g é r t be i s v i s z i k a b a j k e v e r ő t f a k i i l y e n disz
nóságokat i r k á l . E g y é b k é n t p e d i g , s e g g f e j e k , v a n egy Í r a t l a n s z a b á l y , a -
melyről persze Bakunyinnál nem l e h e t o l v a s n i , d e a z é r t van.Ha valakinek
a f e l i r a t á v a l nem értefc e g y e t , nem törlöm le,hanem hozzáirok.Hozzáírhatitatok volna:"NE DÖGÖLJÖN MEG TOKES LASZLÓ!" vagy "ÉLJENEK AZ EMBERI
JOGOK!"A j á t é k t i s z t e s s é g e s l e t t volna lelkiismeretetek paty olatfehér
marad,mi pedig egy jót röhögünk,igy aztán mindenki jól jár."
epa.oszk.hu/01500/01553/00003/pdf/

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.01. 15:59:08

@Alfőmérnök: maga nemigen értékeli pozsonyi művészetét, ugye? :)

Alfőmérnök 2012.12.01. 16:04:06

@jose maria padilla: Unom. Anarchista korszakában szerintem viccesebb volt, mint a szélsőjobboldaliban.

Alfőmérnök 2012.12.01. 16:21:04

„Kossuth Lajos magyar költő

A talpramagyart szavalja

A nyála közben lecsorog
A koszos magyar talajra.

Őszirózsás Kossuth-címer

A magyar tarka gomblyukában.

Petőfit meg recskre vitte

Az újfasiszta magyar állam

Szegény öreg Kossuth Lajos

A sírodra ráírom

Rába ETO - Ferencváros

Büntetőkkel 5:3

Antal Imrét megalázta

a tegnap esti T V - maci

És elmondom most mindenkinek.

Gobbí Hilda egy nagy buzi
.”
:)
epa.oszk.hu/01500/01553/00001/pdf/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.12.01. 16:21:22

@Alfőmérnök:

Lapozgattam ezt a Genyó Szívó Disztrolyt:-) Olyan volt ez a Pozsonyi annak idején is, mint most. Amennyire meg tudom ítélni, teljesen jó arc: olyan magunkfajta:-)

ü
bbjnick

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.01. 16:58:47

@bbjnick: ülök mámma a bankban a gyerekkel, lapok kirakva. az egyik BBJ. na mondom ez ennek a parasztnak a lapja. közbe meg bp biznisz zsurnál. maga egy nagy kajmán nikk :)

Alfőmérnök 2012.12.01. 17:24:19

@bbjnick: Te is anarchista punkként kezdted, és lett belőled az, ami. (Elmeroggyant népi kommunista.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.12.01. 17:42:33

@Alfőmérnök:

Tudod, @Alfi, az úgy van, hogy vagy valaki vagy vagy mész valahová:-) Ezt jószívvel ajánlhatom neked is: próbáld ki!:-)

ü
bbjnick

S=klogW 2012.12.01. 17:44:26

@jose maria padilla: ideje volt már hogy kicsit kivegye a gyerekét a bérelt trezorból :)

S=klogW 2012.12.01. 19:34:49

szeretettel küldöm minden egykori, jelenlegi és leendő feleségnek, családanyának:

www.lyricsfreak.com/r/rolling+stones/mothers+little+helper_20117873.html

Sebastian Knight 2012.12.01. 19:56:46

@abandi:

Firefox:
Eszközök -> Webfejlesztő -> Oldal forrása

Kimásolni ebből a részből ezt a linket (227.sor):

i.imgur.com/pUC3J.png

VLC:
www.videolan.org/vlc/index.html

Média -> Hálózati műsor megnyitása...

kimásolt linket beilleszteni, majd

Műsorszórás
- új cél: fájl
- megjelenítés helyileg
- átkódolás aktiválása
- profil: Video - WMV + WMA (ASF)

www.gromkov.com/faq/capture/record_streaming_video.html

S=klogW 2012.12.01. 20:09:28

@abandi: @Sebastian Knight: még egyszerűbb, ha telepíti a firefox alá a

Download Helper nevű add-on-t

addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/video-downloadhelper/

Sebastian Knight 2012.12.01. 20:59:11

@S=klogW:

Hasznos kiegészítő, de nálam nem tud mit kezdeni a microsoft silverlight nevű borzadványával.

Leskelődő 2012.12.01. 20:59:54

@S=klogW:
Idézet a röpüjjpulykából - friss, meleg:

"Megyek az úton lefelé
senki sem mondja gyere bé
csak az én kis feleségem
gyere bé te szerencsétlen
gyere bé te szerencsétlen"
:)

S=klogW 2012.12.01. 21:11:58

@Sebastian Knight: én azzal töltöttem le a hangtárból

nem is nagyon tudom mire szolgál a silverlight

S=klogW 2012.12.01. 21:20:58

@Leskelődő: épp most eszek knorralapos bolonyait daráltpulykából tejföllel

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.01. 21:23:34

@S=klogW: Hasonló mint a Flash, videókat lehet lejátszani a segítségével

S=klogW 2012.12.01. 22:00:07

@Leskelődő: szokták ezt ismételni?

Alfőmérnök 2012.12.01. 22:40:20

@Tehetetlen Dodó: Így másolta át a pdf-ből a vágólapra.(Csak gondoltam nem árt, ha Bucó múltját is ismerik a rajongói.)

picur3ka 2012.12.01. 22:48:46

@Alfőmérnök:

Haha! Tud maga, ha akar, mer' emberek tamadasaval tolti a szabad idejet?

picur3ka 2012.12.01. 22:50:43

@Tehetetlen Dodó:

Nem, Schmitt irta.

Udv.

netudki

S=klogW 2012.12.01. 22:58:29

@picur3ka: maga viszont még mindig csupa syntax error

picur3ka 2012.12.01. 23:03:24

@S=klogW:

Peldaul?

Mi az, hogy syntax, eloszor is?

picur3ka 2012.12.01. 23:05:43

@S=klogW:

Maga kisebbsegi lehet, azok szokjak gyepalni az anyanyelvi beszeloket 'velt' nyelvi tudasuk alapjan. Felhivnam a figyelmet, hogy a magyar nyelvben nincs kotott szorend, kedves kulfoldi baratom.

S=klogW 2012.12.01. 23:16:11

@picur3ka: kiguglizta? :) látszik, maga nem pötyögött commodore-on.

akkor typing error, hogy ércse. nincs magának dysgrafiája?

picur3ka 2012.12.01. 23:33:56

@S=klogW:

Sorolja, maga nyelvi lokupec, gyerunk, sorolja a 'syntax error'-jaimat, amint magyaran jol meghatarozta, es maga beszel guglizasrol, tiszta rohej.

Maga is csak egy Topo, haver, szegeny, szerencsetlen kisebbsegi con-artista, aki azt hiszi, hogy mindent mindenkinel jobban tud, doktor es nyelvesz es politikus is egyben, aztan mindig kiderul, hogy csak tortenetmondo, semmirol nem tud semmit.

Sorolja, varom!

picur3ka 2012.12.01. 23:34:48

@S=klogW:

Mit? Azt, hogy maga kisebbsegi?

Mennyire van benyomva?

tevevanegypupu 2012.12.01. 23:41:15

Az utolso csaszar..most nezem vagy negyedszer. Bertolucci minden filmjet nagyon..nem jo ra az a szo, hogy szeretem..Nagyon hatasosak (gondolom szinten szabadkomuves es zsido:)..Emlekszem a XX. szazad c. filmjetol evekig beteg voltam, ugyszinten a Megalkuvotol. Az Egy tea a Szaharaban mar nem olyan jo, kulonosen annak nm, aki olvasta (en) Paul Bowles regenyet, amibol forgatta. De ez az utolso csaszar..ez megint nagyon.

S=klogW 2012.12.01. 23:42:50

@picur3ka:

itten van ne:
"Tud maga, ha akar, mer' emberek tamadasaval tolti a szabad idejet?"

hát mi ennek az értelme, he?

és mi az hogy con-artista? az szélhámos, maga lingvisztikai szédelgő.

S=klogW 2012.12.01. 23:45:05

@picur3ka: mit, mit! hát azt hogy mit jelent a syntax.

picur3ka 2012.12.01. 23:52:26

@S=klogW:

Ha tudna magraul, nem ilyen problemaja latja.

2. Semmi koze a magyarul szintakszisnak nevezett nyelvtudomanyi szakterulethez, ez szemantikai kerdes, maga nem erti a nyelvet. mer' = miert

Igy mar kapisgalja kedves kulfoldi ugynok, hogy leforditottam?

3. Pontosan, szelhamost ertettem, kinezte?

4. Maga is a bortonbol kommentel, mint Falafel, meg Topo?

Egy szociologus/antropologus, egy femmunkas, egy doktor szelhamos.

S=klogW 2012.12.01. 23:57:29

@picur3ka: tudom mi az, hogy sintakszis, maga viszont nem érti az én technical culture reference-met: a syntax error egy terminus technicus

en.wikipedia.org/wiki/Syntax_error

ledmuseum.candlepower.us/seventh/c64-2.gif

S=klogW 2012.12.02. 00:02:36

@picur3ka:

1. hol a listája első pontja?

2. képzelje rájöttem, hogy a miért szót nem tudta legépelni, csak most már elég volt szó nélkül tűrni a halmozottan hátrányos helyzetű hozzászólásait

picur3ka 2012.12.02. 00:02:46

@S=klogW:

" tudom mi az, hogy sintakszis, maga viszont nem érti az én technical culture reference-met: a syntax error egy terminus technicus"

Nem tudja, meg leirni se tudja.

en.wikipedia.org/wiki/Syntax_error

Hogy jon ide a computer science? Csak a kapitanyt tudom idezni:

Te hulye vagy, mint a segg.

Magyarul ilyen kufejezes nincs, haver, maga a kocsog, gondolom. A dutyiban.

picur3ka 2012.12.02. 00:04:06

@S=klogW:

Nem, maga nem tud magyarul, ennyi.

S=klogW 2012.12.02. 00:12:01

@picur3ka: egyébként meg ne szokjon le a con-artistáról, mindig jót nevetek ezen a magyarításon :)

picur3ka 2012.12.02. 00:21:33

@S=klogW:

Nincs ilyen magyaritas, te hulye. Ez az en egyeni szohasznalatom.

Szoval a szintaktikai hibaim, ami szot leirni se tudsz, soroljad oket, gyerunk!

picur3ka 2012.12.02. 00:26:19

@picur3ka:

Ugy latom, ez talalt, sullyedt, mert valsz vagy eppen a cafolat legkisebb jele erre nem erkezett.

Szoval, mikor szabadulsz? Mer' csuktak le?

S=klogW 2012.12.02. 00:34:40

@picur3ka:

azé' _mer'_ maga nem tudja leírni, hogy miért, még én nem tudok magyarul? no ne viccelődjék má'

picur3ka 2012.12.02. 00:36:53

@S=klogW:

Maga nem nutja leirni, hogy mar, maga olyan hulye, hogy fogalom ra nincsen.

picur3ka 2012.12.02. 00:38:53

@S=klogW:

Egyebkent, ez a tipikus troll meghatarozasa, amit itt maga jatszik.

picur3ka 2012.12.02. 00:41:15

@S=klogW:

Ha nem erti a mer'-t, akkor nem tud, igen. Ehhez kelfeldinek kell lenni, ezt nem erteni. S el kellett maganak magyaraznom.

Na eleg volt magabol, menjen az pecsaba!

S=klogW 2012.12.02. 00:42:23

@picur3ka: mi az a "nutja"? ugye-ugye. direkt csinálja?

picur3ka 2012.12.02. 00:57:02

@S=klogW:

Ha nutna magyarul, akkor nuthatna, maga nem nem nut, ennyi. Huzzon el!

atlantisotetseg 2012.12.02. 01:09:17

"A Palesztina államiságát elismerő határozat mellett 138, ellene pedig 9 küldöttség szavazott. Az ENSZ 41 tagállama – köztük Magyarország – tartózkodott a voksoláson. Az ellenszavazók között volt az Egyesült Államok, Kanada és Izrael, Európából egyedül Csehország tartozott ebbe a csoportba."

Azért ez fantasztikus vereség a zsidóknak...188 szavazatból összesen csak 9 -et tudtak maguk mellé állítani, és ejropábol csak egyet ! Úgy latszik ezeket mindenki utálja...vajon miért ?

picur3ka 2012.12.02. 01:15:45

@atlantisotetseg:

Elsopro vereseg, igen, irtam tegnap a Washington poston, vagy ilyesmin: 'so nobody then', azonnal kitoroltek, lol.

-----------Mas:

Ezek allitolag a Barna ur elektromos vezeteken megserult szegeny aldozatok.

"A firkászok próbálták megkeresni azokat, akik - népszabós szóhasználattal - "áldozatai" voltak az áramütésnek. A fogát otthagyó Veres Zoltán veje, Irhás Iván egy kis házban él az egyik faluszéli utcában, de szomszédai azt mondják, napok óta nem látták, talán rokonoknál lehet (de esélyesebb, hogy börtönben - a szerk.). Takács Richárd, a másik "sérült" előzetes letartóztatásban ül: ő az egyike annak a négy támadónak, akik idén januárban úgy megvertek egy nyolcvankét éves idős asszonyt Kesznyétenben, hogy később belehalt sérüléseibe."

További részletek: kuruc.info/r/2/104837/#ixzz2Dqgcmp9A

ebfül 2012.12.02. 01:35:18

@S=klogW:

test=tudat

talán

picur3ka 2012.12.02. 01:49:55

@ebfül:

Nem, hus = etel.

Maga is zsido? Es szinten bortontoltelek is vagy az nem, csak szereti oket, mert zsidok?

Nyalja az segguket, kemenyen! Sot, koltozzon be veluk, szappannyt emelgetni!

ebfül 2012.12.02. 02:12:32

@picur3ka:

Ja, ja, az vagyok. Zsidó börtöntöltelék. És buzi es. :D

S=klogW 2012.12.02. 02:38:35

@picur3ka: túl sok kutykuruttyinfót olvas, picinyem

ebfül 2012.12.02. 02:51:04

@S=klogW:

delphoijosda.blog.hu/2012/11/19/xxv_546/fullcommentlist/1#c18382396

Erre reagáltam. De olybá tűnik, felvettél az ignore-listádra, maci.

(Félreértés ne essék, nem szeretnék lekerülni. De ha P3 nem kielégítő súlycsoport, szólj bátran :)

picur3ka 2012.12.02. 02:51:22

@ebfül:

Egyebkent mi az indittatasa az ongyilkossag elkovetesere?

S=klogW 2012.12.02. 02:55:03

@ebfül: hát akkor oda linkelje a kommentóját ahova tartozik :)

picur3ka 2012.12.02. 02:55:34

@picur3ka:

Szoval valaszolt, ertettuk.

ebfül 2012.12.02. 02:58:51

@picur3ka:

Tradíció. Mindkét oldalról tekintették azt "megoldásnak" egyesek, talán maradjunk ennyiben.

S=klogW 2012.12.02. 03:05:05

@picur3ka:
"Nem, hus = etel.

Maga is zsido?"

mongya má hogy a jó büdös francba tudja maga mindenhez odapasszintani a zsikéket?
mi értelme ennek?

ebfül 2012.12.02. 03:13:25

@S=klogW:

Bocs, azt hittem kitalálod, okos manusnak tartalak.

(A tegeződést, mint szakmán belül megszokott megszólítási formát alkalmazom. De ahogy látom, T.dodótól sem vetted jó néven. :( Nálunk, a /nagy/családban, ha az idősebb férfi letegezett, az megtiszteltetés volt. Udvariatlanság volt nem viszonozni. Nekem jólesik a magázódás is, a mai világban különösen, szóval maradhatunk annál is.)

picur3ka 2012.12.02. 03:21:44

@S=klogW:

Ez volt a tema eleve, te hulye. Kulonben meg elfoglalo nepirtok ebben az orszagban, szoval mindenhez odapasszolnak, ugy, mint Palesztinaban.

Neked miota van ezzel problemad? Mas egyen van a troll nev mukodtetesen eppen?

picur3ka 2012.12.02. 03:25:19

@ebfül:

Nem, nem, nem. Nyugodtan legyen ongyilkos, ram ne szamitson. Kulturalisan, nagyon masok vagyunk.

Engem bunozok, mint politikai vezetoseg nem erdekelnek, mint ez tenyszeruen vett konzekvencia a zsidoknal es romaknal.

S=klogW 2012.12.02. 03:28:13

@picur3ka: maga belehülyült a kurucinfoba

ebfül 2012.12.02. 03:30:43

@picur3ka:

"Kulturalisan, nagyon masok vagyunk."

Nézze, ha ezt úgy értette, hogy Maga itt marad örökre, én viszont ideiglenesen tartózkodom ebben a gyönyerő országban, akkor bingo.

picur3ka 2012.12.02. 03:31:54

@ebfül:

Hat egyesek, ez olyan, mint aki megbizik egy zsidoban, az olyan hulye, mint aki beenged egy romat a portajara.

picur3ka 2012.12.02. 03:33:38

@ebfül:

Teljesen maskepp ertettem, mint azt maga is tudja, csak okorkodik.

ebfül 2012.12.02. 03:35:41

@picur3ka:

Értem. Szóval marad (és kompenzál).

Én megyek haza, legkésőbb, ha a kölköm iskolaérett.

picur3ka 2012.12.02. 03:37:42

@ebfül:

Csak azert maradtam, hogy magat kiugrassam a bokorbol.

ebfül 2012.12.02. 03:38:12

@picur3ka:

Nem. Nagyon komolyan kérdeztem. (Ez a 3. verzió. Az előző kettő túl durva volt.)

ebfül 2012.12.02. 03:41:21

@picur3ka:

Hát, azért nem kellett volna ekkora áldozatot hoznia :)

picur3ka 2012.12.02. 03:41:57

@ebfül:

Ne tegye, konyorgom, soha ne jojjon haza! Magara , a keplet-nevu tag baratjara annyi szukseg van, mint egy darab szar hazaarulora.

ebfül 2012.12.02. 03:43:39

@picur3ka:

Nem gondolom hogy, számítana, de a Maga kedvéért elárulom: a mindkét oldal alatt apai-anyait értettem.

picur3ka 2012.12.02. 03:52:47

I am not interested really. Disaster, you are.

the Israeli

POPULATION REGISTRY LAW, 5725-1965, Particularly Sec 2(5) & (6)

2.
(a) The following particulars relating to a resident, and any change therein, shall be entered in the Population Registry:
(1) Surname, first name and previous names;
(2) names of parents;
(3) date and place of birth;
(4) sex;
(5) ethnic group;
(6) religion;
(7) personal status (single, maried, divorced or widowed);
(8) name of spouse;
(9) names, dates of birth, and sex, of children;
(10) past and present nationality or nationalities;
(11) address;
(12) date of entry into Israel;
(13) date of becoming a resident, within the meaning of subsection 1 (a).
(b) When a resident is first registered an "identity number" shall be fixed for his registration.

ebfül 2012.12.02. 03:53:00

@picur3ka:

"Ne tegye, konyorgom, soha ne jojjon haza! Magara , a keplet-nevu tag baratjara annyi szukseg van, mint egy darab szar hazaarulora"

Hehe. Sajnálom, kiscsillag, de ezt nem Kegyed dönti el.

De tudja mit? Ha Kegyed előbb hazaköltözne, mint jómagam, nagy nyilvánosság előtt köphet szemközt. Választott helyen, időben. Egyoldalú az ajánlat, nem várok el hasonlót magától.

S=klogW 2012.12.02. 03:53:48

@picur3ka: "szar hazaarulo"

mindezt épp maga mondja ékezetek nélkül?
jóhiszemű leszek: még gyerekként került el Magyaországról? azért tud ilyen gyatrán magyarul?

picur3ka 2012.12.02. 04:24:09

@S=klogW:

Maga mai napig nem tud magyarul, ugy, hogy ott el.

@ebfül:

Tudom, csak imadkoztam az orszagert.

Mellesleg, nem kivanok senkit szemen kopni, viszont, ha minden kommenista multut kivegeznenek, en nyugodtan aludnek.

picur3ka 2012.12.02. 04:26:02

@S=klogW:

Az ekezet nelkulisegnek tortenete van nalam, a legjobb taho szuro. Maga is fennakadt rajta.

picur3ka 2012.12.02. 04:52:20

@ebfül:

Nezze, ennek a beszelgetesnek annyi ertelme volt, hogy magararol is kiderult, hogy egy taho zsido kommunista.

MézesRozi 2012.12.02. 07:50:30

@S=klogW:
jézusom. maga ridegtartáson van?

Tündér_Lala 2012.12.02. 08:47:09

@S=klogW: Igaza van Zoltai volt.

Nás.
Ha jón egy kis front akkor megeszik egymást ? Mire jó ez ?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.12.02. 12:33:27

A nemezis-szerep eljátszásához mindig hozzátartozik az ellenfél zsidóként való beállítása? :}

S=klogW 2012.12.02. 12:46:47

@Loxon: köszönöm.

más:
borzalmasak ezek a se angolhoz, se tudományhoz nem értők által készített fordítások (vagy tényleg picurkának van igaza és nem tudok magyarul), a cikk második mondatában szereplő "ugyanis" és "mivel" logikai-szövegkohéziós kapcsolódásai számomra a semmibe mutatnak

tevevanegypupu 2012.12.02. 12:56:55

@Tündér_Lala:

Nem baj am a veszekedes. :)

@Loxon:

Termeszetesen. Miert, van mas ellenseg?:)

S=klogW 2012.12.02. 13:27:29

@tevevanegypupu: a veszekedésben a békülési szex a jó :)
bár szerintem a békülési szex olyan mint az ősrugózás :)

S=klogW 2012.12.02. 13:40:25

no mi van, mindenki elindult tüntetni a kosúttérre? :)

tevevanegypupu 2012.12.02. 13:43:33

@S=klogW:

Osrugozas.:))Isten allatkertje valoban nagy.

tevevanegypupu 2012.12.02. 13:48:13

@S=klogW:

Kivancsi vagyok mi lesz Rogannal..Ekkora hulyet. Kulonben mar akkor kidobtam volna a fideszbol mikor 2006-ban feltort valami mszp-s szamitogepet. Orban nem egeszen epeszu, ha azt hiszi, ha telerakja a partjat zsido vezetokkel es tagokkal, akkor majd jobban megfelel. Meg ha okos zsidokkal tenne..:)Bar lassacskan mar az is kerdeses, hogy kinek ohajt leginkabb megfelelni.

S=klogW 2012.12.02. 13:54:57

@tevevanegypupu: rogán zsizsi, nem vend?

tevevanegypupu 2012.12.02. 14:00:41

@S=klogW:

Hat eddig nem vend. Tenyleg?? Tan meg kettos allampolgar is ezek szerint.:))

Alfőmérnök 2012.12.02. 14:41:06

@tevevanegypupu: Rogán nem zsidó. És okos. Utálják is az eszéért a fideszen belül.

tevevanegypupu 2012.12.02. 14:51:56

@Alfőmérnök:

Lehet. Feltort egy szamitogepet. Speciel ha a fideszen belul lennek ezert utalnam.Hogy a mai fellepeserol ne is beszeljunk.

www.youtube.com/watch?v=88tb6Xma0Qw

Enrico Macias ..o kettos allampolgar, francia-izraeli. 1962-ben kellett elhagyniuk Algeriat..Es hanyan vannak meg te jo eg, akik nemhogy titkolnak, buszkek ra. Politikusok, muveszek, tudosok..Nalunk titkolni kell, szemelyisegi jogokbol kifolyolag..:)

tewton 2012.12.02. 15:07:44

@S=klogW:
persze, mindenki kivonult innen oda, zsidót számlálni :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.02. 15:41:11

@tewton:
alfi, akinek mindenkiről aktája van, mostan köti személyekhez az aktákat :)

S=klogW 2012.12.02. 16:07:09

hallgassák a kosúton a szondát, most

Alfőmérnök 2012.12.02. 16:28:45

@tevevanegypupu: De nem ezért utálják. Hanem mert több esze van, mint 10 átlagos fidesznyiknek együttvéve.
Amúgy szerintem se lehessen kettős állampolgár parlamenti képviselő, legyen az magyar-izraeli, vagy magyar-iráni.

S=klogW 2012.12.02. 16:31:44

@Alfőmérnök: az okos ember tud a legrohadtabb gerincetelen képmutató senki lenni

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.02. 16:38:08

Bp., Kossuth tér, 2012. 12. 02.

Ungvári Tamás: ...és köszöntöm Németh Sándort...

Tömeg: Ééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééélllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllljjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hmmm!

tevevanegypupu 2012.12.02. 16:49:19

@Alfőmérnök:

Biztosan okos, nem vonom ketsegbe. Rastignac.:)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.02. 17:38:19

a gyerek meglátja a térről hazafelé menőket, és rákezd:

Csiszeg csoszog a tetű, násznagy akar lenni.
Oda ugrik a bolha, vőfély akar lenni,
Mindenféle csúf bogár vendég akar lenni.

most mit csináljak vele?
:)

tevevanegypupu 2012.12.02. 17:50:48

@jose maria padilla:

Semmit. Hagyja azt a kislanyt tovabbra is a termeszet normalis torvenye szerint fejlodni.:)

ebfül 2012.12.02. 18:02:50

@picur3ka:

"magararol is kiderult, hogy egy taho zsido kommunista"

Nyöhehe.

Magáról meg az, hogy egy igazi úrinő :-DDD

Sebastian Knight 2012.12.02. 19:09:53

@tevevanegypupu:

okos és gátlástalan

@S=klogW:

"Egy fantasztikus világ a sejtek és a molekulák között. A sejthártyáról lefűződő gyöngyszemek, a vezikulák, az őket küldő sejtek érdekeit képviselő hírvivők. Új lehetőségek a diagnosztikában és a gyógyításban. Búzás Edit immunológus professzor.

Hideg, érzelemmentes észlelés nem létezik. Az affektív pszichológia forradalma, avagy az emberi késztetések és érzelmek világa. Nemcsak tankönyv. Bányai Éva pszichológus professzor.

A film mindig ugyanazt a történetet mondja, amit mi; és mindig más cselekmény formájában. Minden film álom, minden moziélmény ébredés. Pszichoanalitikus filmkonferencia Pécsen. Erős Ferenc egyetemi tanár

„A tömegek felfogóképessége korlátozott, értelmük kicsi, feledékenységük viszont nagy. A hatásos propagandának csak nagyon kevés pontra kell korlátozódnia, és ezeket címszavakként annyiszor ismételni, míg a tömegből a legutolsó is azt érti ezeken szavakon, amit akartunk.” Érettségi dolgozatok Hitlerről. Orosz Márta tudósító és Frank Tibor történész professzor."

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-12-02

Szonda, 16:05

Alfőmérnök 2012.12.02. 19:17:32

@jose maria padilla: Vigye ki a Bazilikához, nézzék meg, milyen giccsparádét csináltak belőle ezekkel a rávetítésekkel. Tegnap ott voltam, majdnem elhánytam magam. :)

S=klogW 2012.12.02. 19:23:33

@Sebastian Knight: igen erről van szó. gondoltam ezek a témák érdeklik magukat is
bár elég nyúlfarknyi a műsor sok idő nem volt egy-egy témára

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.02. 19:26:17

@Alfőmérnök: szerintem már tavaly kikeltem a dolog ellen valamelyik felületen.

voltunk egyébként, éppen rogán nyitotta meg az ádventi vásárt, valami olyasmit mondott, hogy a karácsonyi ünnepkör megfelelő alkalom arra, hogy összeírjuk a vendégeinket, mint augusztus parancsára betlehemben, vagy nem jól hallottam, vagy rossz volt a hangosítás, vagy úgy vagyok vele, hogy ha barrabást mondanak is, én jézust hallok, vagy mi a fene :)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.02. 19:33:32

Kérném szeretettel, meg tudná nekem valaki mondani, hogy mi ellen tüntettek ma délután a Kossuth téren (akik tüntettek)? Meg tudná nekem valaki mondani, hogy pontosan mivel vállal szolidaritást a kormányzópárt?

Elolvastam Péterfalvi Attila levelét, amit november 27-én küldött Novák Elődnek. Más is megteheti:

m.cdn.blog.hu/mk/mk27/image/peterfalviattilalevelenovakelodnek2012nov27_.png

Ebben megerősíti Jóri adatvédelmi biztos korábbi állásfoglalását, mely szerint a kettős állampolgárság ténye közérdekű adat és a o. gy.-i képviselőknek (is) adatszolgáltatási kötelezettségük van ebben a kérdésben. Majd néhány nap múlva magyarázkodó nyilatkozatot ad ki, hogy ő azt úgy értette, hogy adatvédelmi kötelezettségük van, de arra vonatkozóan már nem, hogy milyen kettős állampolgárok (mert már az arra irányuló kérdés is törvénytelen, mivel méltóságot sért).

A kormánynak nem az lenne a kötelessége, hogy védje és fenntartsa a törvényességet és védje a jogrendet a destruktív szándékokkal és cselekményekkel szemben? Ha az adatvédelmi biztos inkább h_lyét csinál magából, minthogy kitegye magát a "támadásoknak", akkor milyen állapotban van nálunk a törvényes rend és jogbiztonság? Ezzel a destruktív iránnyal vállal szolidaritást a Fidex?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.02. 19:34:14

@tevevanegypupu: nem tudom mi lesz ezzel a gyerekkel. gondoljon bele, elmondja este az imáit, a lecsukódik már a szememeset, meg a "hatirámot" /így mondja/ , egyébként:szűzanyám, s őrangyal, legyetek énvelem, ha ti rám vigyáztok, nyugodt lesz éjjelem, aztán mikor az ámmen következne, azt mondja: om mani peme hum.

MézesRozi 2012.12.02. 19:50:04

@jose maria padilla:

mondja, magának tényleg van egy kicsilánya? néha olyan hihetőnek tűnik:)

tevevanegypupu 2012.12.02. 20:05:31

@jose maria padilla:

Azt hiszem amig ilyen pici, jobb ha az edesanyja vezetgeti, aztan kesobb majd eldonti o maga. Persze azert csak meseljen neki maga is, abbol tanul a gyermek.:)

tevevanegypupu 2012.12.02. 20:07:31

@Sebastian Knight:

Nacikkal harcol egyutt ez a hulye Rogan a nacizmus ellen. Most erre mit lehet mondani?

Tehetetlen Dodó 2012.12.02. 20:12:59

@tevevanegypupu: Ez az egész cirkusz röhejes lenne - ha nem lenne ennyire siralmas.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.02. 20:18:57

@tevevanegypupu: @Tehetetlen Dodó:

Még hogy röhejes, még hogy siralmas, de életveszélyes is! Lassan és biztosan mindent elnyel a fenomenológiai feketelyuk, beleértve magát a kormányzást is.

tevevanegypupu 2012.12.02. 20:19:02

@Tehetetlen Dodó:

Nagyon banatosan neztem. Ezekkel az alakokkal egyutt, hat ez valoban siralmas volt.

tevevanegypupu 2012.12.02. 20:20:56

@mk27soundmaster:

Igen, ez a jobboldalra nezve valoban veszelyes vallalkozas volt.Szivbol remelem, hogy Orban holnap nem fogja ezt az egeszet szoba hozni, eppen eleget rontottak az eselyeiken, hitelukon ezzel a.."szolidaritassal".

Tehetetlen Dodó 2012.12.02. 20:30:10

@mk27soundmaster: @tevevanegypupu: Veszélyes?
Nem hiszem, hogy veszélyesebb lenne, mint eddig - legfeljebb azon csodálkozom, miért pont most kellett ennyire nyilvánvalóan demonstrálni, hogy ki is az úr a házban?!

Tehetetlen Dodó 2012.12.02. 20:35:43

@jose maria padilla: Már úgy értem, hogy kapott-e a kicsiny egy kis imamalmot, ahogy az arrafelé szokás.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.02. 20:51:25

@tevevanegypupu: Látja, mondtam, hogy ezt a nagykoalíciós ötletet meg fogják lobogtatni. Tulajdonképpen teljesen logikus.

"...Olyanra pedig, hogy vezető fideszes és szocialista politikusok közösen lépjenek fel, még nem volt példa..."

index.hu/belfold/2012/12/02/a_jobbik_osszehozta_a_nagykoaliciot/

tevevanegypupu 2012.12.02. 20:58:52

@gloire:

Maga tehet rola, mert valoban mar regebben mondta.:) Mindenesetre ha erre valoban sor kerulne a kovetkezo valasztasokon, akkor azt mondanam, kidobtuk a 24 evet, a mezogazdasagunkat, kis iparunkat es a magyarsagunkat az ablakon.Akkor maradhatott volna a szocializmus meg ami vele jart, mert a mai nap bizonyitotta, hogy 1919 (Loxon es Arma szerint szinte mindig) a tudjukkik dirigaltak. Ugyhogy ezek utan tok folosleges itt megjatszania barkinek (politikai partnak) magat.

@Tehetetlen Dodó:

Hat mert Advent elso vasarnapja van, ilyenkor kell ezt csinalni.