Loxon 2012.10.14. 15:52

XXIII.

python-tripod-coin.jpg

3132 komment

abandi 2012.10.25. 15:01:50

@ArmaGedeon:
vajon a keresztes lovagok és az örök diaszpóra között mikortól-milyen "szerelem" szövődött?

Alfőmérnök 2012.10.25. 15:05:25

@MézesRozi: "berlinben nem használ mobilt"

Miért lenne rá szüksége? Az ő agyával már közvetlenül kommunikál a moszad.
www.youtube.com/watch?v=v5WnPzNv0io

abandi 2012.10.25. 15:09:00

@ArmaGedeon:
Más:
A finnugrista-északi illuminátusista elmélete érdekes...

Tündér_Lala 2012.10.25. 15:14:41

@ArmaGedeon: Azért, hát nem tudom... Gondolkodott már ezen ?

Valahogy úgy képzelem, hogy ezt az adószedői pozíciót nemigen vállalta volna el más (akármenyit is lehetett vele keresni). A biblia tele van a gyűlölt adószedőkkel és hát nem olyan vonzó társadalmi státusz, nekik meg mindegy volt.
A király szemszögéből pedig: Őket kézben lehetett tartani. Ha elpofátlanodtak (többet loptak az elfogadottnál- muhaha vagyonosodási vizsgálat -) akkor a király könnyedén a nyakukra hághatott és ez semmilyen kockázatot nem jelentett számára. Nem voltak arisztokráciában pártjaik, nem törtek olyan hatalomra, ami a király hatalmát veszélyeztette volna stb.

Az egy másik kérdés, hogy miután mindenhol másütt is így gondolkoztak a királyok, később nemzetközi hálózatot alkottak és a pénzen keresztül nagyobb nemzetközi hatalomra tettek szert, mint az egyes királyok egyes hatalmai voltak. Jóban kellett velül lenni, nert vita esetén a háborúhoz a pénzt (minkét félnek) ők adták és aki nem kapott az veszített.

Ma pedig már nyíltan, a látható hatalomra is törnek a pénzük segítségével. Aki pedig ellen próbbál áálni azt a pénzükkel teszik tönkre.

Nincs új a nap alatt.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.25. 15:15:54

@abandi: Ez szinte közhelyesnek számít. A templomos lovagok nevüket Salamon templomáról vették, mert annak helyén tanyáztak és állítólag S. kincsét is kiásták alóla. Én nem kétlem a templomosok és a sz.kőművesek közti összefüggést. A szk. fokozatok és "titkos" ezotérikus tanaik igen nagy arányban a zs. ezotérikus hagyományt vették át.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.25. 15:16:44

@abandi: Van újabb leletem is, lehet, hogy lesz negyedik rész. Nem semmi és az északi illuminátus vonalat erősíti.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.25. 15:25:58

Ajánlom mindenki figyelmébe Molnár B. Tamás újabb prédikációját az istentelen kommunisták rémtetteiről. Hátborzongató és igaz történet!
buvosszakacs.blog.hu/2012/10/22/brusszeltol_brusszelig

"1958. április 17. Megnyílik a második világháború utáni első világkiállítás. A jelképekben gazdag eseményen, a vadonatúj brüsszeli Atomium tövében a szovjet és az amerikai pavilon közé pozicionálják a magyart...

Egyik oldalon Lenin-szobor, szputnyik és mamut-freskók a Vörös Hadsereg hősi tetteiről, a másikon mondén manökenek, színes televízió és ice cream. E két front közt működik a magyarok étterme. Amely így, másfél évvel az amerikai jóváhagyással levert forradalom után óhatatlanul nagy látogatottságra van ítélve.
...
1962. január 1. Életbe lép a belkereskedelmi miniszter 81/61. BK. M. sz. utasítása: állami vendéglátóipari üzemben kizárólag a Venesz István és Túrós Emil által jegyzett új Egységes vendéglátó receptkönyv és technológia c. kötet receptúrái és nyersanyaghányadai alkalmazhatók.

A „Venesz” trónra lépésével megszületik a magyar népi demokratikus tervgazdálkodási konyha: “Az olyan ételeknél, amelynek receptúrája a Receptkönyvben nem szerepel, az étel receptúráját az átszámítási lap előírásszerű vezetésétől függetlenül, egy külön lapszámozott receptkönyvben kell tintával bevezetni”.

Olyan pillanat ez, mint mikor feláll a műtőasztalról Frankenstein szörnye: életre kel egy rémmítosz és mindennapjaink részévé válik."

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.25. 15:28:40

@Tündér_Lala: ne vedd sértésnek, de ez marhaság. Nem kizárólag az adószedőkről van szó, bár azt se látom be, miért kellett pont zsidóknak adni. Nem az adószedést, hanem az adó"bérlést", tax farming. Tehát egy összegben a zsidó bérlő kifizette a királynak a részét, aztán ő behajtotta a 4-5-szörösét az adóalanyokon. Nincs olyan korrupt saját királyi adószedő-káderanyag, amelyik ennyit tudna lopni.
Továbá a zsidók BIRTOKOLTÁK a királyi pénzverdét, nemzedékeken át, és nem tudunk róla, hogy a pénzverőké megvetett foglalkozás lett volna. Az talán az európai fejedelmek többségénél se volt tipikus, hogy a pénzverde zsidó bérlője FELSÉGJELKÉNT héber betűket rak a király pénzére. Ez volt a kor "felvásároljuk a Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot..."-ja. Sőt, ha jól gondolom, a mai magyar pénzekre még nem raktak menórát, bár persze a kezükbben a pénzrendszer. De akkor, a Szent Árpád-házi királyok alatt rátették a héber felségjelet is! Egy pápa részéről enyhénszólva fel kellett lépni ez ellen. z Obrusánszky Borbálák és rosszabbak váltig az egyházi sójövedelmek elvételére hegyezik ki a konfliktust, de a pápa felrótta a keresztény gyermekek gyalázatos szexrabszolgaságba vetését is a zsidók és titkoszsidó izmaeliták részéről.

Arany János és Katona József a magyarságnak bolhacsípést jelentő merániakról és hasonlókról írtak nemzeti drámát, verset, erről a sokkal súlyosabb rontásról semmit. Sőt, Arany a János pap országában épp a német (idegen) papokat vádolta uzsorával, amikor az idegen papok felléptek a magyar keresztényeknek zsidók általi kizsákmányolása ellen.
Vagyis megállapjthatjuk, hogy Aranyt és a többi forradalmár írót eszerint nem idegen papok pénzelték, hanem...
(lásd a korból Erdélyi: Izráel éneke - bátran elítéli a "szegény zsidók elnyomóit", saját társadalmát!)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.25. 15:30:38

@Tündér_Lala: "Valahogy úgy képzelem, hogy ezt az adószedői pozíciót nemigen vállalta volna el más "

Beneveztél a legröhejesebb komment versenybe??? :-)

abandi 2012.10.25. 15:37:14

@ArmaGedeon:
Végülis a "bankjegy" bevezetésével is kapcsolatba hozhatók...

A finn-ugor szópárosításból indult ki?
Mennyire buták ők és mi mennyire hülyék vagyunk...

Tündér_Lala 2012.10.25. 15:38:39

@Persécuté Persécuteur: Mondjuk ez egy érdekes fejlemény, de azt hiszem paraszt vakíás.

Az EU-ban a centrum országok gazdasága azért működik, mert a saját kamatszintjeiket a periféria országainak gigantikus kamataival egyenlítik ki. (Vagyis az ottani nagy kamatok teszik lehetővé az otthoni kitermelhető kamatokat.)
Ez az új adó ezen a rendszeren nem változtat, legfeljebb néhány ezrelékkel megcsapolja a perifériából kiszipkázott pénzeket. Ebből az EKB kegyesen vásárol állampapírokat (természetesen csak azokét akik szófogadó, jó kisfiúk), de a lényeg, hogy továbbra is bajban maradnak, nem kászálódnak ki a bajból, problémáik újratermelődnek, a gazdaságuk nem állhat talpra.

"Nesze semmi fogd meg jól" intézkedés ez. Pontosabban arra való, hogy a helyzetet konzerválja és ideig óráig még fenntarthatóvá tegye.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.25. 15:49:58

Höhö, a lengyel SZDSZ is aktiválta magát:
www.hir24.hu/belfold/2012/10/25/nemcsak-orbannak-hanem-bajnainak-is-tapsolnak-a-lengyelek/

"Az év eleji kormánypárti Békemeneten lengyel konzervatívok is tiszteletüket tették, s demonstráltak Orbán Viktor mellett. Most, hogy egy lehetséges kihívó, Bajnai Gordon is színre lépett, a lengyel bal is délre vetette tekintetét: a Gazeta Wyborcza című balliberális napilap csütörtöki cikkében Bajnai Gordon visszatéréséről írva üdvözölte, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek végre van konkurense.

Az újság szerint "az autoriter törekvésekkel vádolt" magyar kormányfő a szakadék szélére viszi az országot, míg Bajnai miniszterelnöksége során "egyszer már megmentette az országot a csődtől".

A cikk írója úgy véli, Orbán Viktorhoz képest Bajnai nem karizmatikus vezetői egyéniség, hanem inkább technokrata, aki "a politikát nem isteni megbízatásnak tekinti", és "a melankolikus hazaszeretettel megtelt magyar lelket sem tudja megszólaltatni". Erényeként viszont kiemelte, hogy szakértő, "ért a gazdasághoz (ami Orbán Viktorról nem mondható el)" - olvasható a cikkben.

A lengyel lap hangsúlyozta, hogy Bajnai Gordon jelentős kihívás előtt áll, mert a kormányfő továbbra is nagy támogatottságnak örvend, pártja fegyelmezett, és a média is neki kedvez. Véleménye szerint az ellenzéknek egyesülnie kell, mert Bajnai az egyetlen reménye."

Ezt a Gazetát szokták mindig felhozni a minőségi, független sajtótermék csimborasszójaként, de a valóságban valahogy mindig Népszabi lesz belőle.

abandi 2012.10.25. 15:55:24

@elGabor:
Gyalázat!
És ezekkel etettek bennünket a zéttermekben!
Szerencsére ma már otthon is nyers dolgokat zabál a panellakó...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.25. 16:02:25

@elGabor: A Wyborcza definíció szerint évek óta szidja a patás Orbánt (én is, de én más alapállásból). A főszerkesztő mintha még máig AAroin Schehter (alias Adam Michnik) lenne, akinek apja a kommunista (belögyes, ávós) párttisztségei mellett a Lengyel Zsidók Kulturális Szövetsége (vagy ilyesmi) egyik vezetője is volt az 50-es években. Anyja is elvtársnő volt.

Tündér_Lala 2012.10.25. 16:02:37

@ArmaGedeon: Nézze, bármelyikünk előtt ott áll a nagyszerű meggazdagodást nyújtó uszorási szakma, azután mégsem válsztjuk.

Nem állítom, hogy így volt, de engem az okok érdekelnek. Ez pedig egy lehetséges magyarázat. Az államoknak és a királyoknak is persze mindig pénzügyi gondjaik voltak. De azt ne mondja, hogy azért választották ezt a megoldást, mert eredendően gonoszak voltak.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.25. 16:03:47

@Tündér_Lala: Behálózták őket. Lásd Eszter Könyve. Vagy valamit mégis jól tud Komoróczi???

S=klogW 2012.10.25. 16:03:55

@elGabor: a technokrata szóról mindig a falanszter szó jut eszembe

S=klogW 2012.10.25. 16:05:39

@Tündér_Lala: talán össze kéne fogni, egy uzsorás sem dolgozik egyedül :)

abandi 2012.10.25. 16:11:28

@Tündér_Lala:
"Nézze, bármelyikünk előtt ott áll a nagyszerű meggazdagodást nyújtó uszorási szakma, azután mégsem válsztjuk."

Nem akarom alapjaiban megrengetni a tévhitét, de nem így van.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.25. 16:21:37

@S=klogW: Igen, pármillió magaddal kell összefogni, illetve párezer ősükkel úgy háromezer évvel ezelőtt és mára neked nyitva áll majd a pálya... :-) Éljen az ethnic networking.

abandi 2012.10.25. 16:30:49

Az eheti témához, a pszihoanalízishez:
A polkorrekt –külső- beszéd, és a normális gondolat kettőssége pszihopatákat gyárt mindenhol, évszázadok óta.
Családtól függetlenül.

abandi 2012.10.25. 16:48:12

@ArmaGedeon:
Azért a pénz "egyetemleges átválthatóságának" előnyeit maga is élvezi:
Nyólszőrkipáért mit kapna cserébe amúgy? Talmudot szóban?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.25. 16:48:53

Filmértők! Hol tudok adatokat szerezni újabb magyar filmek nézőszámáról?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.25. 17:02:06

@abandi: Sok kis haszon, sok óriási kár... Egy illúzió, hogy minden kifejezhető pénzzel. Kossuth harmincmilliós (akkori pénzben!) államadósságra tett javaslatot a jobbágyi szolgáltatások állami megváltásával. Ez a pénz nem létezett.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.25. 17:03:26

@abandi: egyébként a hasonlat jó. Aki pl. termőföldet ad el bankjegyért és azt feléli, az kb. talmudot kapott szóban.

Bell & Sebastian 2012.10.25. 17:12:06

Jobboldali pincepörkölt csodaszarvasból
(szintideje: 1,5 óra, előképzettség igénye: nulla)

Felhívjuk a vadászt és megbeszéljük vele a részleteket, elhozzuk a húst, úgy ezer lesz kilója. (Amennyiben van Hofer vagy Billa a közelben, megvehetjük ott is, ám csak annyi lesz a különbség, mint kapirgáló- és bojler csirke közt.)

Egy felnőttre 30-50 dekát számolunk, apróra kockázzuk és ügyelünk arra, hogy csont is legyen benne egynegyed, ha nincs, röfitopánkával vagy pipifutóművel pótoljuk ezt a komoly hiányosságot. Egy parasztra - egy fej hagyma, paradicsom és paprika.

Hagymát üvegesre oxidáljuk a kanálka zsírban (v. olajban), husi bele, pörkölő üzemmódba kapcsolunk, kevergetjük némán. Mire levet ereszt, ráérősen befűszerezzük, némi só, bors, különböző paprikák és babérlevél mehet bele, esetleg Major Anna pöndőmadzagja. Ezek után jön a két deci _fehér_ bor, majd a _piros_ paradicsom és _zöld_ paprika, persze éles késsel szeletelve. A bort nem kell. Így a három utóbbi teszi magyarrá és pince -jellegűvé.

Turbóra kapcsoljuk a hőforrást és kevergessük, mint az állat, mert odaég! Én szóltam előre!

Ha szükséges, öncsükcsak föl, kici víz bele nem árt, mert tényleg odaég.

Lehet mellé negyedelt kolompért is lefőzni, de az macerás. Miután elkészült, kanállal esszük és jobb kézzel, nemzeti radikálisok nagykanállal. És még savanyúsággal, kenyérrel.

A mohóság által előidézett fulladásos halál ellen torkoskodással védekezzünk, igyunk, mint a kacsa, de előtte mindig töröljük meg illendően a szánkat a szalvétába, mert tele lesz szarvas DNS -sel a pohár pereme.

Ha ízlett, felhívjuk a vadászt és megbeszéljük vele a vaddisznót.

abandi 2012.10.25. 17:13:44

@ArmaGedeon:
A pénzt mint "általános csereszabatos" értékmérőt -amit a tudjukkik féle főníciak találtak fel- el kéne hajintani a feledés homályába?!
Általános és szabad árú-cserekereskedelmet akar a nép: vesszenek a hellerágnesok!

abandi 2012.10.25. 17:29:21

@Bell & Sebastian:
Csipet borókabogyót, fokhagymát(csak az íze miatt...) tennék bele.
Köret: a lében főtt kolompért kiszedve és némi tojással, liszttel megkavarva, formázva, forró zsírban kisütve, még tetszetősebb eredményre jutunk!(áfonya, vagy cibere lekvár légyen az savanyúságja)
Holnap megyek is orvvadászkodni...

Bell & Sebastian 2012.10.25. 17:39:51

@abandi: Állítson fel pár Möbius -hurkot a ház körül, amire ha rásétál a vad, végtelen ciklusba keveredik és elszédül. Vonszolhatja is a fazékba.

(Az áfonyát még nem csípte meg a fagy, addig meg nem várok.)

Alfőmérnök 2012.10.25. 17:40:13

@elGabor: www.nemzetifilmiroda.hu/#

Statisztikai adatok (2004-)
Idei adatokat még nem találtam.

Alfőmérnök 2012.10.25. 17:41:47

@bbjnick: Megelőztél. :) Régebben az odeon.hu-n volt miden héten jelentés.
www.odeon.hu/boxoffice.phtml

abandi 2012.10.25. 17:42:46

@ArmaGedeon:
Majd Illyés Edittel megbeszéljük a dolgot a vetőmagok mibenlétéről is...

abandi 2012.10.25. 17:48:00

@Bell & Sebastian:
Hát ja...uszonyost meg hírtelen elektronáramlással a nagyfeszről, és a tavat sem szennyezzük mindenféle bioterheléssel...

Alfőmérnök 2012.10.25. 17:51:21

@elGabor: Régebbi adatok az évenként megjelenő Filmévkönyvben találhatóak.
www.filmarchive.hu/kiadvanyok/filmevkonyv/index.php

Bell & Sebastian 2012.10.25. 17:51:57

@tewton: A franciák javára legyen mondva, náluk vidéken is történik valami, azaz van hírértéke. míg minálunk nincs. Hogy ez a jelenség a felfuvalkodott, magyar sajtó lustaságából fakad-e, vagy már a cenzúra egy finomabb formája, az még nem eldöntött dilemma.

abandi 2012.10.25. 17:56:16

@Bell & Sebastian:
na ja a feka fhansziák, meg a rétinigger magoriak tudják a dolgukat...

Tündér_Lala 2012.10.25. 18:04:48

Az esti krónikában a Tárkis nő hangsúlyozta, hogy az adósság csak számszaki okokból csökkent, a Ft erősödése miatt. Ennek semmi köze a kormányhoz.

Hmmm... érdekes, ezt amikor a Ft-ot támadták nem hangsúlyozta. Vajon miért ?

Más. Okt. 23-án délután volt egy műsorblokk "56 humora" címmel. Ajánlom hallgassák meg, mert nagyon jó volt. Igazi aranyos pesti humor.

Csak egy példa: A bankban az aranyrudak az asztalon vannak. Kérdezi a látogató: Miért van ez szabadon, miért nem zárják el ?
A válasz: Nálunk a legfőbb érték az ember, mi őket tartjuk rácsok mögött.

abandi 2012.10.25. 18:07:52

@Leskelődő:
na meg ez sem rossz:
"azt álmodtam, hogy két macska voltam, és játszottam egymással."

abandi 2012.10.25. 18:10:30

@Tündér_Lala:
Gondolom lellérdezső találta ki...

Sebastian Knight 2012.10.25. 18:27:44

grafikai szinten már létezik a demokratikus ellenzéki egység

2.bp.blogspot.com/-FOqbQfWddyg/Twol5gGTPHI/AAAAAAAABJI/dnXDst1DLnc/s1600/20110109.jpg

Alfőmérnök 2012.10.25. 18:28:58

@MézesRozi: "freud tanítványának és kollegájának, jungnak is voltak kifogásai freud módszereivel és tudósi tisztességével, habitusával."

"Freud legnagyobb teljesítmény minden bizonnyal abban állt, hogy komolyan vette neurotikus betegeit, és foglalkozott jellegzetes individuális pszichológiájukkal. Volt bátorsága szóhoz juttatni a kazuisztikát, és ily módon behatolni a beteg individuális lélektanába. Úgyszólván a beteg szemével látott, és így a betegséget sokkal mélyebben sikerült megértenie, mint az azelőtt lehetséges volt. Ilyen tekintetben elfogulatlan volt és merész. Ez vezette odáig, hogy leküzdhetett egész sor előítéletet. Akárcsak az Ószövetség prófétája, vállalta hamis istenek megdöntését, egy sereg becstelenségről és képmutatásról lerántotta a leplet, és szánakozás nélkül kiteregette a világ előtt kora szellemi életének rothadtságát. Nem félt attól, hogy el kell viselnie egy ilyen vállalkozás népszerűtlenségét. Az ösztönzés, amelyet ezáltal kultúránknak adott, abban nyilvánult meg, hogy fölfedezte, miként lehet hozzáférkőzni a tudattalanhoz. Azzal, hogy elismerte az álmot, mint a tudattalanban lejátszódó folyamatok legfontosabb információs forrását, kimentett a múltból és a feledésből egy olyan értéket, amely menthetetlenül elveszettnek látszott. Empirikusan bebizonyította, hogy igenis van tudattalan psziché, holott azelőtt csak filozófiai posztulátumként létezett, nevezetesen Carl Gustav Carus és Eduard von Hartmann bölcseletében. "
(C.G. Jung: Emlékek, álmok, gondolatok)

Bell & Sebastian 2012.10.25. 18:31:04

@Loxon: A liturgia színei (fehér, arany, violakék, piros, fekete, zöld, rózsaszín és kék) a paraszti öltözködést is determinálták, minden apró elemnek jelentősége volt, mint ahogyan egy katonáról is pontosan leolvasható a nemzetisége, hadserege, képzettsége, érdemei, beosztása és rangja, a népi öltözék is hordozta mindezt az információhalmazt.

mek.niif.hu/02100/02152/html/04/431.html

A törekvés a tridenti liturgiához való visszatéréshez sem a véletlen műve, a Római Katolikus Egyház berkeiben zajló Kulturkampf mögött élesedő politikai harc (reményeim szerint) megálljt parancsol a szinkretista eróziónak és visszatérést jelent igazi testvéreinkhez.

(Idősebb testvéreink, fogalmazott Erdő Péter a zsidókra célozva a Főrabbi társaságában. Már akinek.)

abandi 2012.10.25. 18:42:05

@Bell & Sebastian:
..."mint ahogyan egy katonáról is pontosan leolvasható a nemzetisége, hadserege, képzettsége, érdemei, beosztása és rangja"...
Rémélem tud róla, hogy a Duna2. tvben megy a"Krónika" című 2.vh-s eposz, ahol is a dajcsok simán lebombázták a magyarokat is...

MézesRozi 2012.10.25. 18:58:59

@elGabor:
a legszebb mondatot kihagyta:

"Hangsúly az „alapjában” szón: a letartóztartások/kivégzések folytatódnak, és megkezdődik a kulinária kádárosítása is."

szóval nem elég, hogy akasztanak, bebörtönöznek embereket (micsoda üzlet lett volna láb- és kézbilincs üzletben utazó dodónak), de még a kulináriát is kádárosítják. hát ezek se tudták, hol a határ:))

abandi 2012.10.25. 19:06:11

@MézesRozi:
Manapság a multimédijában arra adnak tanácsokat, hogy miként lehet jól lakatni egy 6(!)fős családot 1 db csirke fölhasználásával...
(A dögkútról nem esett szó...)

Bell & Sebastian 2012.10.25. 19:07:18

@MézesRozi: Nem lehet, hogy elírás? Talán a kádárkolbászra gondolhatott, kuláréba töltve. Apósom kedvenc mondása, amit a kisgömböc gyártása közben szokott elsütni; úgy simogasd fiam, mint a kisasszony seggét. Erre az a jó válasz, hogy én még csak-csak, de magának nincs hat keze.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.25. 19:09:46

@Bell & Sebastian: csak idézte a néhai pápát, aki nyilván a saját családjáról beszélt. Az meg Mickiewiczet idézte, aki szintén frankista származású volt.

Bell & Sebastian 2012.10.25. 19:12:34

Jó kis szakdolgozat téma lehetne

Magyar nyelv és irodalom, összehasonlító elemzés. A színek jelentése az egyházi liturgiában, Kosztolányi Dezsőnél és a freudi pszichoanalízisben. Mi volt előbb és melyik kinek a leszármazottja? De komolyan.

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 19:18:06

@Loxon: Mindenesetre szimpatikus a felvezetés:
"A francia forradalom évfordulóján megnyitott blogomat nem a politikának, hanem a francia forradalmi pusztítás és általában a haladás nevében elpusztitott kulturkincseknek akarom szentelni."

abandi 2012.10.25. 19:18:57

@Arma Gedeon2:
Maga biztos benne volt a Borgiák cimű holivúdi felforgatókönyv irói brancsban...
@Bell & Sebastian: maga pappgáborista?

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 19:20:08

@abandi: Hogy jön ide Karinthy?

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 19:22:27

@Sebastian Knight: Ja, erről egyből a régi vicc jutott eszembe:
- Ha egyesül a Fradi, az MTK meg a Dózsa, milyen lesz a címerük?
- Zöld mezőben fehér libát kerget egy lila rendőr.

abandi 2012.10.25. 19:23:25

@Tehetetlen Dodó:
Szerintem minden szempontból helytálló az ideidézése.
Látja: még alfi is ráugrott...

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 19:35:59

@abandi: Jóllehet lakatni...

(Családi legendáriumunkból való a történet, hogy egyik, meglehetősen fukar rokonunk, még a háború előtt vendégségbe hívta nagyapámékat. Ebédre egyetlen csirkét vágtak le, a szerény vendégek visszafogottan vettek a tálból, így a házigazda szinte egyedül falta fel a szegény állatot. Majd, mint ki jól végezte dolgát, elégedetten dőlt hátra, eme szavakkal dicsérve a lakomát: Kitűnő volt az ebéd és jól is laktam!)

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 19:37:52

@Loxon: Jó kis honlap: rövid tanulmányozás után eltettem a könyvjelzőim közé.

Bell & Sebastian 2012.10.25. 19:39:21

@Arma Gedeon2: Ha jól tudom Néhai tette meg politikai örökösévé barátját, XVI. Benedeket.

Ehhez képest szóba állt a lefebvristákkal és még (részleges) rehabilitációjukat is vezényli, pedig a Szent Inkvizíció volt fejeként igencsak vonalas dogmatikai kérdésekben.

"Lefebvrista püspökök részleges rehabilitációja

2009. január 24-én a pápa feloldott a kiközösítés alól négy püspököt, köztük Richard Williamsont, akit a néhai Marcel Lefebvre érsek, a X. (Szent) Pius Papi Testvériség alapítója szentelt fel 1988-ban. Ezzel egyidejűleg kiderült, hogy Williamson, a Testvériség brit születésű tagja néhány nappal korábban egy svéd televízióban kifejtette: szerinte "nem voltak gázkamrák", és azokkal a "revizionistákkal" ért egyet, akik azt állítják, hogy "200 ezer-300 ezer zsidó pusztult el a náci koncentrációs táborokban, de egyikük sem gázkamrában". A Williamson-interjú és a pápa intézkedése világszerte komoly felzúdulást okozott.[7]

A pápa szerint a Vatikán hibázott, amikor nem eléggé világosan mutatta be a lefebvristák visszafogadásának jelentőségét, és a velük szemben támasztott korlátokat. A Szentszék tájékoztatása szerint a Testvériséghez tartozó négy püspök részleges rehabilitációja nem jelenti az antiszemitizmussal vádolt szervezet elismerését. Ehhez arra lenne szükség, hogy a testvériség elfogadja a II. vatikáni zsinat valamennyi határozatát. Hiba volt az is, hogy interneten nem ellenőrizték le Williamsont. "Megtudtam, hogy internetes kereséssel időben tudtunk volna a problémákról... a Szentszéknél a jövőben tüzetesebb figyelmet kell fordítanunk erre az információs forrásra" – jegyezte meg XVI. Benedek."

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 19:39:29

@abandi: Haha, látom, valaki kissé továbbfejlesztette a libás békemenet-képet.

abandi 2012.10.25. 19:39:57

@Tehetetlen Dodó:
Látta a most ismételt Pirx kalandjait?
Eleve érdekes, hogy nem Izsák, hanem Sztanyiszláv műveit bugyutalizálták el...

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 19:43:09

@abandi: Majd Gedeon mindjárt elmagyarázza neked, hogy a derék Szaniszló is Izsák volt.

(Bár most nem néztem meg újra, emlékszem a filmre: mindenféle háztartási eszközökből fabrikálták az űrjárműveket).

abandi 2012.10.25. 19:56:00

@Tehetetlen Dodó:
Családi legendárium:
2. vh budapest ostroma, belváros.
A házat bombatalálat éri, a lentlevőket a nagyapám által régebben beszerzett krumpli táplálja majd 2 hónapig...
A magánspájz megsemmisült.

tewton 2012.10.25. 19:57:43

@Bell & Sebastian:
nyöhehe. ez a "testvériség" egy elég nyűgös metafóra ám.
hallgattam én a derék vona avasi beszédit arról, hogy a dolgozó, normális cigányember neki testvére, meg jánospál öregebb testvérezésére is emlékszem. de valahogy nekem erről mindig az jut eszembe, hogy anyám nem volt cigánykurva, apám meg átlag fehérember, akkor ez a népség mitől is a testvérem? tudom, tudom, metafórea.

abandi 2012.10.25. 20:05:21

@Tehetetlen Dodó:
Azaz! Nagyon "csozé"(szedett-vetett, lepusztult)látványtervvel bírtak az akkoriak..., de én ebből eddig kimaradtam.
(Alfa holdbázis,vmi sugárfertőzőtt zombi megtámadja a népet...fekete-fehér tévén nézve -szülői felügyelet nélkül- beszarás volt...)

MézesRozi 2012.10.25. 20:09:35

@Bell & Sebastian:
elírás? az lehet:)

MézesRozi 2012.10.25. 20:10:29

@abandi:
hát annyinak pont elég.

MézesRozi 2012.10.25. 20:13:37

C.G.Jung: Emlékek, álmok, gondolatok, lejegyezte Aniela Jaffe (Európa Könyvkiadó, Budapest 1987, 184-209.o.)

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.25. 20:20:25

@Tehetetlen Dodó: Lem természetesen zsidó volt, ahogy a legtöbb sci-fi író. A Pirx kalandjait viszont nagyon szerettem gyerekként. A film zenei betétjei igazán különlegesek voltak.

abandi 2012.10.25. 20:21:21

@tewton:
A pártokráciában csak a polkorrekt megnyilvánulásnak van helye.
A jobbiknak nincsenek előítéletei a rendes cigányokkal szemben!
Rend a lelke mindennek:
Ami eddig alul volt, az lesz felül!

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.25. 20:24:25

@ArmaGedeon: Sokszor azt gondolom, hogy a teljes honfoglalás utáni történelmünket meghamisították, a honfoglalás előtteieket pedig vagy megsemmisítették, vagy elrejtették. S csak úgy lehetne tisztába tenni a dolgokat, ha a fennmaradt dokumentumokat tiszta erkölcsű magyar emberek újra áttanulmányoznák, és közkinccsé tennék a megállapításaikat.
Például hogy van az, hogy egy geszta csak úgy eltűnik. Akkoriban nem volt minden könyvespolcon ezer könyv. A mi gesztánk valamiért mégis eltűnt.

abandi 2012.10.25. 20:24:42

@Oleg_Mashkowiak:
Lem is zsidó volt?
Nabazmeg.

S=klogW 2012.10.25. 20:31:40

@tewton: azért a párizsban elszabadult pan troglodyteseken megakadt a szeme :)

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 20:32:22

@Oleg_Mashkowiak: Én tudom, csak abandi nem értette.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.25. 20:34:16

@elGabor: élő lengyelt még nem látott a cikkíró.

A Gazeta Wyborcza Adam Micnik lapja, a lengyel Kis János. Olyasmi mint a Magyar Hírlap volt szadista korában.

Sebastian Knight 2012.10.25. 20:40:06

@MézesRozi:

Demszkyt szidni bűncselekmény.

"Beszólnak önnek a buszon? Megy az egyik oldalról a kátyúkirályozás, a tolvajbandázás, másikról meg a „drága Demszky úr, de jó volt maga alatt”?

Egyre ritkábbak a negatív beszólások, az arány ma már nyolcvan-húsz a pozitív javára. A legsúlyosabb eset az volt, amikor két feketeruhás, bakancsos, karszalagos, Árpád-sávos sapkás, kerékpáros fickó megtámadott. Gyalog voltam, külföldi tudósoknak mutattam meg a Váci utcát, a gárdistának öltözött férfiak kerékpáron ültek, s a hátunk mögül ocsmányságokat kiabáltak rám. Félő volt, hogy elhaladva mellettünk megütnek minket. Ezért odaléptem az elsőhöz, megállítottam, hogy öreg, a szöveg, amit előadsz, bűncselekmény, ha folytatod, rendőrt hívok, és hidd el, nagyon rosszul fogsz járni. Mondtam, csapdába kerültél, tanúim vannak, már amit eddig ordítoztál, az is épp elég egy jogerős ítélethez.

Tanúk? Az ön külföldi tudósai értik a magyart?

Nem. De ezt a gárdistának öltözött nem tudta. Megszeppent, leállt. Mire én: takarodjatok el innen! El is mentek. De ha egyedül vagyok, alakulhatott volna rosszabbul is."

ez meg no comment kategória:

"Azok maradtak mellettem, akik 1990 előtt is a barátaim voltak: Kőszeg Feri, Haraszti Miki, Konrád és Rajk, nekik rendre elküldöm, amit írok, s kérem őket, javítsák a hibáimat. Az viszont szomorúsággal tölt el, hogy a Fidesz gonoszsága, bosszúállása miatt a volt SZDSZ-es politikusok és szakértők szinte egytől egyig borzalmas helyzetben vannak, ugyanis gyakorlatilag állástilalom sújtja őket."

(
fn.hir24.hu/nagyinterju/2012/10/24/demszky-azt-tanacsoltak-tunjek-el-az-orszagbol/
)

Alfőmérnök 2012.10.25. 20:40:23

@MézesRozi: Akkor, ha ezt a könyvet olvastad, valahogy így kellett volna fogalmaznod:

"ÉRDEMEI ELISMERÉSE MELLETT freud tanítványának és kollegájának, jungnak is voltak kifogásai freud módszereivel és tudósi tisztességével, habitusával."

Persze ha mond neked valamit az a fogalom, hogy "intellektuális tisztesség". Igaz, egy aristo-rajongó bölcsésztől ez nem hiszem, hogy elvárható.

abandi 2012.10.25. 20:40:30

@Oleg_Mashkowiak:
Vagy, továbbá:
A rovásírás kiírtása az észak-európai "provinciákról"?
Az alexandriai könyvtár porig égetése, a kínai történelemkönyvek többszöri átírása...
Eldobja kutyusnak a kavicsot a tóba?!

S=klogW 2012.10.25. 20:41:19

@abandi: egy Landau vagy Ulam után egy Lem is gyanús, nem igazán pólisi hangzású az sem :) és utóbbi kettő galiciáner

viszont érdeks ez a Lnadau név:
en.wikipedia.org/wiki/Landau_%28disambiguation%29#People

a sok testvér között akad egy ss legény is aki ráadásul Lembergben szolgált - csak nem egy Mischlinge (a wiki nem írja)?

abandi 2012.10.25. 20:45:04

@S=klogW:
Kiesett az őrtoronyból...

abandi 2012.10.25. 20:52:15

@S=klogW:
Hát igen...nincs mit tenni...
Főleg, ha időközben lefut a rézeleje!

abandi 2012.10.25. 20:57:49

@S=klogW:
A bloggazda már írja is az ántikcivilizációs fölhorkanását!

abandi 2012.10.25. 21:09:24

@Tehetetlen Dodó:
Én csak érintőlegesen sci-fi irodalmaztam, ezért esetleg egy érdemleges rövid listát ajánlana nekem?
Köszönettel venném!

abandi 2012.10.25. 21:16:46

Mennyire jellemző!
Arma2 lapít és bújja a jezsuita irodalmat, hogy fényesre nyalja a habsburgok valagát, miközben itt az éppen választott befogadóiról van nagybaszó...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.25. 21:17:22

@Sebastian Knight: "a volt SZDSZ-es politikusok és szakértők szinte egytől egyig borzalmas helyzetben vannak, ugyanis gyakorlatilag állástilalom sújtja őket."

Csak a tréfa kedvéért a Város Hercege összeállíthatna egy listát olyan madöfös, kisgazda, kereszténydemokrata és (94 után) fideszes politikusokból és szakértőkből, akiket Városházán ő alkalmazott.

eN 2012.10.25. 21:18:17

@Sebastian Knight: "Az viszont szomorúsággal tölt el, hogy a Fidesz gonoszsága, bosszúállása miatt a volt SZDSZ-es politikusok és szakértők szinte egytől egyig borzalmas helyzetben vannak, ugyanis gyakorlatilag állástilalom sújtja őket"

ez remélem így is marad még vagy 20 évig

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 21:32:41

@abandi: Rövid listát? Van vagy 400 kötetem, de majd töprengek rajta. A jó öreg Lem Szaniszló a lista élén áll pár művével - na, nem a Solarissal, hanem a Kiberiádával, Ijon Tichyvel meg az Emberiség egy percével.
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=kiberiada&ID=68302
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=az-emberiseg-egy-perce&ID=12979
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=a-vilagur-csavargoja&ID=31672

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 21:34:28

@abandi: Rövid listát? Van vagy 400 kötetem, de majd töprengek rajta. A jó öreg Lem Szaniszló a lista élén áll pár művével - na, nem a Solarissal, hanem a Kiberiádával, Ijon Tichyvel meg az Emberiség egy percével.
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=kiberiada&ID=68302
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=az-emberiseg-egy-perce&ID=12979
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=a-vilagur-csavargoja&ID=31672

S=klogW 2012.10.25. 21:35:41

@abandi: maga most kollektíve leszidózta a polák bratankikat - ez nem volt szép

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 21:36:48

@tölgy: @eN: Micsoda részvétlen banda!!

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 21:40:37

@abandi: Folytatom:
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=almatlansag&ID=258459
Ez meg egy meglehetősen jó jövendölés, melyben például előre látta a virtuális világ elhatalmasodását, annak számos következményével együtt.
Jellemző szerénységgel az aquinoi szenttől orozta a cím ötletét:
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=summa-technologiae&ID=387018

abandi 2012.10.25. 21:50:01

@S=klogW:
Maga meg mr1-et hallgat, azon belül is a talmud rádiójáték feldolgozását!
Apropos:vita alapnak nem rossz,...biboldó is meghallgathatja, ha a szokásos talmudvér nem korcsosította el teljesen...

abandi 2012.10.25. 21:55:13

@Tehetetlen Dodó:
Köszönöm a listát!
Esetleg film...?

abandi 2012.10.25. 22:00:36

@S=klogW:
Ez nem igaz! Legfeljebb "áthallásos"...

abandi 2012.10.25. 22:03:55

@eN:
Jóéjt puszi és:pá,pá scholssgolder ármin alias pethneházy vazul!

S=klogW 2012.10.25. 22:12:34

@eN: osztán vót-é a zsebben másik állampógárság?

Persécuté Persécuteur 2012.10.25. 22:13:38

@eN: A tehetséges, többre hivatott, européer embereket ez a zsírszagú ország legyilkolja, ezt tudjuk.

(Igen, és azt is tudjuk, hogy minden blog.hu kommentelő és blogger, mivel ők a társadalom krémje, a versenyszférában tevékenykedik, éspedig a kiemelkedő szaktudásának megfelelő kiemelkedő bérezéssel.

És borzasztóan utálják mind az egykulcsos adót. De miért, ha...? Hát mert ők még szolidaritásban is a legjobbak!)

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 22:24:04

@abandi: Pirx, a repülő teáskannával...
A Solarist nem ajánlom, semmi köze a könyvhöz.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.25. 22:24:36

@Tehetetlen Dodó: Na, most már biztosan megérdemled azt a bodza pálinkát! Nekem ugyan Lem nem kedvencem, sőt, nekem ő túl elvont. Ellenben a másik két nagyot (Asimov, Clarke) kifejezetten kedvelem. Mindenek felett Daniel Keyes Moran: A gyűrű című regénye áll.

Bell & Sebastian 2012.10.25. 22:26:30

@tewton: Kevés fickó idegesít jobban alapból, mint ez a Dinamó, a csodamágus. A magyar hangja -ha csak lehet- rátesz még egy lapáttal. Tipikus éhenkórász kinézetű, szakadt zsidó gyerek.

Ez csak azért kívánkozik ide, mert az agymosás legfontosabb színtere már nem a televízió, hanem a virtuális tér. Közkeletű felfogás, hogy a Pentagon találmánya és játszótere az internet, holott a CERN bődületes mennyiségű, kinyert adatának feldolgozásához használtak először ilyen struktúrába szervezett számítógépeket.

A www. történetének meséje -ennek ellenére- az első transzatlanti adatkábel lefektetésével kezdődik még a komolyabb lexikonokban is.

Tulajdonképpen nem tudható pontosan, mi történik a rk. egyházzal, de gyaníthatóan az amerikai úthenger gázolta el szegény áldozatot. Az első adatkábel lefektetésével.

Bennfentesek tudni vélik, hogy a lefebvristák (Jákin) mellet a Latin-amerikai, nemzeti államegyházak a Boáz ezen a meccsen. Nem lennék meglepve, ha a következő Pápát onnan citálnák.

S=klogW 2012.10.25. 22:28:56

@Persécuté Persécuteur: hja kérem, hát persze, hogy rossz az, ha a(z egykor arra) kiválasztott állampolgártársak a víner konditorájt nem tudják ungarise stójergezecce alapján elkönyvelni

:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.25. 22:33:18

@eN: ez egy megrendelt cikk, kitalál karakter. Egy hivatásos 30 perc alatt összeütötte.
Sikeres vállalkozó, aki elmegy...

Bell & Sebastian 2012.10.25. 22:33:21

@Oleg_Mashkowiak: Ezt a megjegyzését nagyon tudom értékelni, mert akkora a homály a gyökerek visszakövetésénél, hogy az már mesterségesnek tetszik.

Kiindulva a tapasztalásokból, hogy tudni illik a történészek micsoda disznóságok elkövetésére (is) képesek némi mogyiért, ezzel inkább a tintalakra hajaznak, mivel csak fossák a téntát és kavarják sötétséget, azaz hivatásos zavarkeltők.

Kinek az érdeke? -ez itt a kérdés, mely csak szónoki.

tewton 2012.10.25. 22:36:34

@S=klogW:
"az Emberi Erőforrások Minisztériuma az okozott kár mértékével azonos összegű, 3,5 millió forintos támogatást nyújt a temető mechanikus és elektronikus védelmére."

na ja. lehetnének pl. őrtornyok, elektronyos szögesdróttal a temető körül, indulásnak. aztán a golánról jöhetne temetőőrnek egy telepes, kiccsaláddal, nehogy unatkozzon. aztán jöhetnek a hávérjai is. elvégre a zsidó temető zsidó föld.

picur3ka 2012.10.25. 22:38:53

@elGabor:

"Debreczeni elmondta: pártjának Bajnaival közös célja az Orbán-rezsim leváltása és ehhez mindenkire szükség van, nem csupán az eddig nem kompromittálódott politikai szereplőkre. Nem volt olyan mondata a beszédnek, amivel nem tudnánk egyetérteni – jelentette ki a DK alelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Nem elég pusztán leváltani a kormányt, kétharmados többségre lenne szükség – fejtette ki, majd hozzátette: az most már nyilvánvaló, hogy harmadik pólus nem lesz, az LMP nagyon könnyen eltűnhet a süllyesztőben."

Ezek mer'nincsenek bortonben? Semmi politikai programjuk, csak tervelkeznek a barmi aron hatalomban levesre. Ezek mitol legalisak ezek a faszik?

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 22:38:55

@Oleg_Mashkowiak: Mert nem a megfelelő Lemeket olvasod.
Regényeinek többsége az idege, ismeretlen létformákkal civilizációkkal való kapcsolat, vagy egyáltalán a megértés kérdéseit boncolgatja (Solaris, Legyőzhetetlen, A kudarc, Az Úr hangja, satöbbi), ezek nem igazán lenyűgözőek azok számára, akik nem szeretik az elvont, kreált hipotéziseket.
Az igazán jó Lem-könyvek - legalábbis számomra - a parodisztikus művek, mint az Ijon Tichy-féle utazások (Csillagnapló, Lymphater utolsó képlete, A világűr csavargója, Álmatlanság) majd a Kiberiáda, melyek igen szellemes és lényeglátó kifigurázásai a különféle társadalmaknak, filozófiáknak, világnézeteknek és egyéneknek egyaránt, fantasztikus történeteknek álcázva.

Kedvencem, a Kiberiáda, komplett letölthető itt:
www.fontos-iskola.hu/download/feladatok/kiberiada.doc

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 22:39:35

@abandi: Fentieket neked is ajánlom.

S=klogW 2012.10.25. 22:42:50

@tewton: indulhatna kisvasút a vasútállomásról a temetőbe az idelátogató emlékezni vágyók közlekedését megkönnyítendő

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 22:44:01

@tölgy: Szánalmas cikkecske.
Ha magam elé teszem mondjuk fletó meg a libás képét és még egy kis hánytatót is beveszek az ihlet fokozására, valószínűleg magam is össze tudnék ütni egy ilyet bő félóra alatt.

És mennyi idióta vevő rá: 540 komment...

Bell & Sebastian 2012.10.25. 22:44:20

@tölgy: Nem kizárva, hogy igaza van a sztorit illetően, de ha magát sütik meg utoljára, külön bónusz, hogy végignézheti szerettei "halálát" is.
Nem mindenki akkora hazafi, hogy ezt kivárja. Aki itt és most még sikeres vállalkozónak minősül, az is sec-perc alatt a vágóhídon végezheti, ha nem tudja tovább törleszteni a hiteleit, vagy elakad egy nagyobb számlája.

Még egy évet én sem fogok itt kiseggelni, pedig elhasználtam eddig vagy hat életemet.

Maga hivatásos optimista, vagy mi a szösz?

Sebastian Knight 2012.10.25. 22:45:38

"Arcvonások - Skrabski Fruzsina újságíró"

14:06

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-10-25

a biszku-filmről és a szüleiről

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 22:46:39

@tewton: Ugyan, mit elégedetlenkedsz: köztudott, hogy minden megrongált körösztény temetőt is ingyen felszerelnek ilyen biztonsági szerkezetekkel - hát pont ezek a szegénykék maradjanak ki?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.25. 22:47:38

@Oleg_Mashkowiak: A gonosz Habsburgok akarták elvenni a nemzeti öntudatunkat...

picur3ka 2012.10.25. 22:48:38

@elGabor:

"Küzdöttem, de tavaly szeptemberben elnyertem egy berlini ösztöndíjat, ami korrekt megélhetést biztosít odakint"

Muhahaha! Ennyi lopas utan meg mindig lopnia kell? Orulok, hogy most a nemet adofizetot huzza le a szarhazi senkije.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.25. 22:51:52

@Tehetetlen Dodó: Amennyire tudom, olvastam Lemtől mindent, ami magyarul megjelent. Ez úgy 23-25 éve lehetett. Nagyjából 25 éve nem olvasok mást, mint sci-fi-t (fantasy-t is, de azt kevésbé szeretem). Azon túl kizárólag tudományos munkákat, egyetemi jegyzeteket, ilyesmit. Amikor felszámolták az Üllői úti Galaktika könyvesboltot, a legtöbb könyvet én vettem meg. Bevallom, Lemről nincsenek emlékeim katartikus élményről. Ami azért is lehet, mert elsők között olvastam, s talán nem voltam elég érett, vagy túlságosan beszippantott az alapítvány. Sokszor gondolok rá, ha egyszer megint sok időm lesz, elkezdem elölről elolvasni a régi könyveket, novellákat. A legtöbb történet már nincs meg a fejemben, csak onnan tudom, hogy olvastam, mert a polcon van.

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 22:53:03

@abandi: Majd holnap keresgélek, ma már megpihenek habos nyoszolyámon, jój'cakát!

picur3ka 2012.10.25. 22:53:47

@Oleg_Mashkowiak:

"A politikát, a kultúrát és gazdaságot egyaránt ők irányítják 1949 óta."

Na, ha ezt maga hiszi, akkor nyilvanvalo kell legyen, hogy semmi mast a zsidok nem tudnak iranyitani, mint osszeomlast es bukast. Ebbol a szempontbol, tokmindegy, melyik hol van. Mindenki ehezni fog, ennyit tudnak...

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.25. 23:00:23

@Bell & Sebastian: @Arma Gedeon2: A finnugrizmus kapcsán persze, hogy a habsburgok ugranak be, de az tény, sokkal régebben elkezdték ellopni a múltunkat. Nem is a törökök hurcolták el a régi tudást megörökítő kódexeket, mert már előtte is hiányzott jó néhány. Csak onnan lehet tudni, hogy léteztek, mert máshol hivatkoznak rájuk. Viszont azt is tudom, hogy belső- és közép-ázsiai országok, amelyek egykor jelentős birodalmak voltak, őriznek könyvtáraikban számos iratot velünk, magyarokkal kapcsolatban. Ezeket a dokumentumokat eddig senki nem kutatta. Különös módon Vámbéry (egy zsidó) volt az egyetlen, aki a turáni eredetet preferálta, csakhogy neki megmondták, hogy ez nem menő. Azóta meg mélységes kussolás van. A kurultájon megvettem Kuskumbajev könyvét, mert sokat vártam tőle. Sajnos annyira nem forradalmi, de azért nyelvészeti szempontból tartalmaz nóvumot.

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 23:01:37

@Oleg_Mashkowiak: Én már vagy 20 éve nem olvasok sci-fit (csak néhány kedvencemet újra). Érdekes módon az ún. rencerváltás iszonyú felhígulást hozott ezen a téren is, mindenféle szemetet kiadnak azóta, akkoriban szinte elárasztották a könyvpiacot mindenféle ócska sci-fivel, pocsék, avatatlan fordításokban. Előtte ugye Kuczka meg egy-két egyéb káder volt a sci-fi kiadás atyja, de becsületükre szóljon, hogy igyekeztek a kötelező keleti optimista szocreál történetek mellett igényesen válogatni a nyugati könyvkiadásból is. Nekem majdnem minden megvan, amit a háború után 1989-ig kiadtak.
Ja, egy csemege neked meg @abandi: részére: az egyik legmulatságosabb magyar sci-fi a harmincas évek végéről, nem más írta, mint Ráth-Végh István, 89-ig indexen volt:
www.antikvarium.hu/ant/book.php?konyv-cim=az-ercmadar&ID=289476

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.25. 23:03:25

@abandi: Az Androméda-törzs elég bugyuta volt. A hármas számú űrbázist moziban láttam, miatta kezdtem görög mitológiát olvasni.
A feleségem ki van akadva, amikor a tévében ezer éves sci-fi sorozatokat nézek, némelyiket már huszadszorra. :-)

Sebastian Knight 2012.10.25. 23:05:09

@eN: @tölgy:

"Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett."

Ha nem megrendelt írás, akkor "társadalmilag hasznos" cselekedet volt disszidálnia (Mo.-ra tekintve).

Tehetetlen Dodó 2012.10.25. 23:06:19

@Oleg_Mashkowiak: Na, a sci-fi szappanoperák éppolyan kibírhatatlanok, mint a tévés szabócsaládok...

abandi 2012.10.25. 23:06:37

@Sebastian Knight:
Hallottakról jót, vagy semmit!
spanyoltomi

Bell & Sebastian 2012.10.25. 23:08:35

Amiben sajnos igazuk van a gaz komcsiknak (és nagyobb részük az előidézésében) az a korrupció és az ebből fakadó jogtalanság. Az ad-hoc törvénykezés meg csak a bizonytalanságot erősíti.

Például: a beetetés után jön majd az extra adó bármire, ami eddig még megérte és nincs az a kisegér a lyukában, akit utol ne érnének a kreatív vámszedők.

Mai hír, hogy 400 ezer potyautasa van az egészségügynek. De hogyan lehetséges ez, amikor itt -állítólag- rend van és fegyelem.

picur3ka 2012.10.25. 23:10:18

@eN:

Kerem szepen, a zsidok parazitak, mint az ciganyok. Tonkretesznek egy orszagot es tovabballnak. Ez normalis menetrend, semmi drama ebben.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.25. 23:11:00

@Tehetetlen Dodó: A borítójáról felismerem. :-)
Szerintem a rendszerváltás után is adtak ki jó könyveket. Például Frederick Polh néhány műve csak azt követően jelent meg. Tudnék sorolni tucatnyi szerzőt, aki 90 után lett ismert, és remek műveket alkotott. Én 2000 környékén álltam a le a gyűjtéssel, amikor a plágium mindennapossá vált, illetve Jóska Pista művét úgy adták ki, hogy nagy betűkkel ráírták egy ismert szerző nevét, apróval meg, hogy neki is biztos tetszett volna. Kb. ekkor hagytam fel a válogatás nélküli vásárlással.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.25. 23:13:05

@Tehetetlen Dodó: az 540 vevő azért vicces, mert az olvassák ki belőle:"nem velem van a baj, hanem Madzsrisztán ugarával", közben a cikk azzal kezdődik, hogy úgy általában a magyarokat fikázza jó alaposan és hosszan - szóval a lelkesen helyeslő kommentelőket.

@Bell & Sebastian: én őszintén sok sikert kívánok, ha megy, ha marad.
Ismeretségi körben úgy látom, hogy még a nagyon kozmopolita informatikában sem egyszerű egy itthon rendesen működő céget külföldön sikeressé tenni. Helyismeret, hely kapcsolatok nélkül még Capone sem ment volna sokra.

picur3ka 2012.10.25. 23:14:55

@Bell & Sebastian:

Magat becsaptak, sokkal tobben vannak segelyen, az mind potyautas.

abandi 2012.10.25. 23:16:51

@Tehetetlen Dodó:
Nyugodalmasat!
(Ráth-Végh Istvántól vmi fáraósat olvastam, de nagyon halovány...)
@Oleg_Mashkowiak:
Én meg pont fordítva emléxem:
Az andromédáson beszartam, amikor a műanyag tömítést is fölzabálták az izékek!
A másik meg jól kezdődik, de egyébként csak a sunázni való nőre emléxem...(máramár az is elzsidósodott)...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.25. 23:22:52

@bbjnick: @Alfőmérnök: Köszönöm!

@MézesRozi: Sajnos a komenisták a kéz- és lábbilincsipart is államosították, Dodónak felkophatott volna az álla, vagy elmehetett volna könyvelőnek a bilincsgyárba.

@eN: Ez tényleg olyan, mintha valaki kifejezetten a netes őrjöngésre állította volna össze.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.25. 23:24:32

@elGabor: Plusz:
"A nemzetek viszonyításában szerintem nincs értelme a „jobb-rosszabb" típusú összehasonlításoknak, mint ahogy nincs értelme összehasonlítani egy elefántot egy réti poszátával.

Más hatások érték őket a fejlődésük során, máshova jutottak, más kihívásokra más válaszokat adnak, de nem jobbak vagy rosszabbak a másiknál – hacsak nem egy-egy specifikus tulajdonságukról beszélünk.

Ha a rasszizmusról van szó, mi magyarok a rosszak közé tartozunk."

Möhöhöhöhöhö. Nem ám, de aztán valahogy mégis!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.25. 23:31:25

@elGabor: a munkáslevelező helyett most a "külföldre szorultak levelei haza" a felfutó műfaj.

Sebastian Knight 2012.10.25. 23:32:28

@Tehetetlen Dodó:

A Solaris és Az Úr hangja inkább csak eszköznek használja fel az idegen létformákkal való kapcsolatba lépés lehetőségét. Más-más módon, de mindkét "találkozás" az embert világítja meg.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.25. 23:32:32

@Bell & Sebastian: Igaza van a pápa elvtársnak, akkor most figyeljünk oda erre az információforrásra és keressünk adatokat tüzetesen az idősebb testvéreink által egyenesen a Szentföldről, Auschwitz szomszédságából delegált előző pápa (és elődei, meg utóda) dicső tetteiről:

www.telegraph.co.uk/news/uknews/1577304/The-Reverend-Marcial-Maciel.html

A vén pedofilt a frankista pápa az ifjúság sikeres nevelőjének nevezte és köszöntötte 50-ik papi évfordulóján, amikor már évtizedek óta ismert volt, mit művel.
Korábban Ratzinger is jegelte az illető ügyeit.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.25. 23:34:59

@Oleg_Mashkowiak: Nem is említed a híres iszfaháni kódexet! :-)

tewton 2012.10.25. 23:35:36

@Tehetetlen Dodó:
tegnap volt az on-the-spot, amiben a magyar reportergyerekek éppen jiszróelben forgattak, a telepesekről meg az ellenzékükről, meg a filiszteusokról. mindenkinek ajánlom, rettentő tanulságos. igazi apartheid nácikat is lehet benne látni. néha az volt a benyomásom, hogy gázkamrákat és lágerokat csak azért nem építenek az őslakosoknak a génkoktélosok, mert még nem tart ott a dolog.

Leskelődő 2012.10.25. 23:39:28

@eN: @elGabor:
Úgy tűnik, ez az írás ugyanarra a kaptafára készült, mint Beneié.
hvg.hu/velemeny/20121003_Bucsu_Magyarorszagtol

Érte is nagyon aggódom, mi lehet vele? :o) A twitterjét sem találom :(

abandi 2012.10.25. 23:43:15

@tölgy:
Én nem értem magát.
A fidesz kormány maga szerint miben jár el helyesen?
Mondjon legalább 1-1 példát:
gazdaság
belpolitika
külpolitika
amit maga szerint jól csinálnak.

Leskelődő 2012.10.25. 23:43:42

@Sebastian Knight:
(Így aztán a Tarkovszkij Solaris filmje kifejezetten jó, hiába akadt ki tőle szegény Lem.)

picur3ka 2012.10.25. 23:46:50

@abandi:

Ne aggodjek, Bandika, szavazzek a cigany partra, az jobb/ik.

picur3ka 2012.10.25. 23:48:55

@tewton:

En meg azert gondolom, hogy nem epitenek most ilyeneket, mert tobb kontrol alatt vannak eppen. Egyelore...

abandi 2012.10.25. 23:52:09

@Sebastian Knight:
A Solaris szerintem egyszerű emberiség kezdet-és véget(újjászületést)mutat meg, sci-fi környezetben, a végkifejlet miatt. De...

abandi 2012.10.25. 23:54:47

@tewton:
A két "riporter" genetikai tulajdonságait remélem megsaccolta...

abandi 2012.10.25. 23:58:00

@picur3ka:
Maga csak taníccsa az ékezetnélküli írásmódra a pakisztáni pajtásait a faszomtudjahol!

Sebastian Knight 2012.10.25. 23:59:40

@elGabor:

Erről az írásról beugrik egy könyvkiadó-vállalkozó, aki meg sem állt Új Zélandig, ahol egy dél-koreai cég alkalmazásába állt informatikusként.

Alfőmérnök 2012.10.26. 00:00:20

@Leskelődő: Sok igazság van abban, amit Benei ír - "nyugatról" nézve tényleg ilyen Magyarország -, de egy hazáját szerető ember nem így ír. Na, most képzelje el, hogy a nagyonpóógári Márai Sándor is ugyanolyan szarember volt, mint ez a Benei :))) (persze műveltségben, írói tehetségben nem összemérhető a kettő).

Tarkovszkij Solarisának nem sok köze van Lemhez, és szvsz T. leggyengébb szovjet filmje. A Stalker is valami scifiből íródott. Sztrugackij-fivérek, vagy mi.
hu.wikipedia.org/wiki/Arkagyij_%C3%A9s_Borisz_Sztrugackij

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.26. 00:06:43

@abandi: én-e? Mondjon maga!
(Ne mán ilyen egyszerűen akarja rám dobni a bizonyítás terhét, kis hamis :)

abandi 2012.10.26. 00:19:16

@tölgy:
jó.
gazd.:a mindenáron való adósságcsökkentés, úgy hogy közben a szükségtelen közbeszerzések folytatódnak haveri alapon, mindenki más megszorítva...
belpol.: a szélsőségesek fehérbőrűek.
Külpol.: orosz-azeri-usraeli látványos balhé.
De tudja mit, ha nem akar ne válaszoljon.

Leskelődő 2012.10.26. 00:19:42

@Alfőmérnök:
Benei bokáig és élvezettel tapicskol a mucsaizásban - olyan, mint egy metroszexuális malacka.
Izé... elnézést :(

A Solaris fenségesen lehangoló film, a Sztalker pedig sokkal jobb mint a könyv :P

abandi 2012.10.26. 00:25:01

@Leskelődő:
A Sztalker annyira nyomasztó, hogy már izgalmas.

Alfőmérnök 2012.10.26. 00:31:10

@Leskelődő: A Sztalkert nem olvastam, csak láttam.
Ami érdekes, hogy egy ilyen extra lassú film amerikai scifi népszerűségi-listák elején szerepelt sok ideig. Állítólag nagy hatással volt a Szárnyas fejvadász rendezőjére is.

picur3ka 2012.10.26. 00:31:17

@abandi:

Pakisztani pajtasai maganak vannak, az eleg nyilvanvalo, nem baj, onmagaban, csak ha elohozza ezeket a dolgokat, akkor mindig vesziteni fog.

Sebastian Knight 2012.10.26. 00:31:34

@tewton:

... idézni csak pontosan, szépen,
ahogy a csillag megy az égen...

www.youtube.com/watch?v=3lS4ddDPcGQ

abandi 2012.10.26. 00:34:36

@Alfőmérnök:
Tényleg...gettómetropolisz.Jó film.

abandi 2012.10.26. 00:38:36

@abandi:
kifelejtettem a szomszédokat...

abandi 2012.10.26. 00:40:12

Na, jóccakát!

tewton 2012.10.26. 00:43:25

@Alfőmérnök:
lehet, hogy az amcsi fiatalok gyorsítóval nézték?

tewton 2012.10.26. 00:45:56

@abandi:
arra céloz, hogy csak hazamentek? :)

nagyon jó kis reportázs. amikor a zs telepes kifejti, hogy 9-11 azért történt, mert amerika elkezdett elpártolni izraeltől ... ezek a zsidók tiszta hitgyülisek!

picur3ka 2012.10.26. 00:50:52

@tewton:

Ez tokeletes vallomas arrol, hogy ok csinyaltak.

picur3ka 2012.10.26. 02:00:33

Szeretni kell a Kurucot sokszor:

A cigányok "beilleszkedésén fáradozó" (nagyon el fognak fáradni - a szerk.) civil szervezetek

További részletek: kuruc.info/r/4/103150/#ixzz2AMHwAq1Y

atlantisotetseg 2012.10.26. 06:37:00

Szegedi Csanád nemzeti ünnepünkön az EP-ben:

"Tisztelt Képviselőtársaim! Minden vitában csupán a tisztelet hangján szabad szólnunk, amely Izraellel kapcsolatos. Izrael ugyanis az elmúlt évtizedekben példát mutatott Földünk egyik politikailag legingatagabb régiójában, hogy miként lehet minden nehézség ellenére egy modern demokráciát felépíteni. A zsidó állam bebizonyította, hogy lehet ott is szabadságot és békét adni az embereknek, ahol diktatúrákat építenek és gyűlöletet szítanak. Határozott álláspontom, hogy az Európai Parlamentnek erkölcsi és morális kötelessége lenne minden olyan lépést támogatnia, amely közelebb hozza egymáshoz Izraelt és az Európai Uniót, ugyanis kulturális értelemben Izrael Európa része. Izrael egy olyan állam, amely folyamatosan bizonyítja érettségét az emberi jogok tekintetében is, ezért az Európai Uniónak óvakodnia kellene attól, hogy beleszóljon Izrael belügyeibe. Ezúton is szeretném megragadni az alkalmat, hogy mielőbbi békét kívánjak a Közel-Kelet népeinek."

"A palesztin nép politikai projekció, amelynek hiányoznak az etnikai alapjai"

kuruc.info/r/2/103147/

S=klogW 2012.10.26. 06:46:36

@picur3ka: "önkéntes hazatérés" nevű program, amit a franciák kezdeményeztek -
az ilyen önkéntesség nem pogromgyanús a horvátaladároknak mohácsiviktóriáknak? pont olyanok ezek belül amilyen a színük kívül

MézesRozi 2012.10.26. 07:29:08

@Sebastian Knight:

látom, a maga szívébe is belopta magát ez az interjú:)

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.26. 07:35:03

@abandi: A sunázni való nő Farrah Fawcett volt, Charlie egyik angyala. Szegény, néhány éve halt meg. Az Androméda-törzs nem sci-fi, hanem katasztrófafilm, amit nem kedvelek. Picit sci-fi benne az, hogy a vírus az űrből jön, de azon túl semmi köze a műfajhoz. Kétségtelen, gyerekként én is végigrettegtem-izgultam, mi lesz a sztori vége. Aztán később annyi borzalmas, alapvetően fikciókra épülő, szar katasztrófafilmet dobtak a piacra, hogy magát a műfajt rühellem. Gyerekként például imádtam rettegni a horror filmeken is. Ma már nem nézek horrort, mert szánalmas ostobaság az összes. Viszont az alien-sorozat egy üdítő kivétel.

MézesRozi 2012.10.26. 07:47:33

@eN:

íme, fehérek közt egy európai:)

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.26. 07:47:38

@Arma Gedeon2: Az iszfaháni kódex vagy létezik, vagy nem. Az biztos, hogy eddig senki nem látta. már leszámítva azt, aki szerint létezik, mert ő azt mondta, hogy látta. Vagy hiszek neki, vagy nem. A budapesti iráni nagykövetség nyugalmazott attaséjával, - néhány hete hunyt el - több alkalommal találkoztam. Állítása szerint számos irat lelhető fel náluk az egészen régi korokból, amelyekben minket, magyarokat is felemlítenek. Az iráni tudósok az utalásokat egyértelműen ránk vonatkoztatják. (Ezzel cseng össze Kuskumbajev kutatásainka eredménye is) Járt valaki Iránban az utóbbi 100 évben, hogy az iratokat tanulmányozza? Sajnálatos módon a magyar tudományos élet nem hajlandó kialakult magyarságról beszélni csak az északabbra vonulás időszakát követő időktől. Szándékosan nem írok urali, meg faszom tudja milyen hülyeségeket szoktak emlegetni, mert egyik verzió sem igaz azokból. Az egész tudományos őstörténet úgy áll fel, hogy mellékes epizódokból akar fővonalat kreálni. A Belső-Ázsiában eltöltött közel évezredes időt elveszik belőle, és a 3-4 emberöltős levédiákat és etelközöket preferálják. Kamu ostobaság.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.26. 08:00:15

"...Külön, hosszabban kell kitérnünk az anyagot jellemző ideológiai, világnézeti egyoldalúságról. Helyes, hogy a fejlesztendő kompetenciák között kiemelkedő szerepet kap a kritikai gondolkodás fejlesztése. Ezzel szöges ellentétben áll, hogy az öntudatos állampolgárrá nevelés, a szociális érzékenység, a demokratikus értékek és intézmények tisztelete nem vagy alig jelenik meg a konkrét történeti anyag célkijelöléseinél, annál inkább a nemzethez (annak vezetőihez) kritikátlanul hű alattvaló képe, áldozatvállalásának szükségessége. A magyar történelem egyoldalú, nagyon is kritikátlan és elfogult megszépítése több ponton tapasztalható, mintha a szerzők nem ismernék Szekfű, Bibó, Szűcs Jenő és mások ezzel kapcsolatos intelmeit.

Természetesen a történelem a nemzeti identitástudat kialakítását és megerősítését (is) szolgálja. Ugyanakkor károsnak tartjuk, ha ennek nacionalista túlhajtása történik, márpedig a kerettantervben erre utaló jelek vannak (pl. a Nevelési-fejlesztési célok című részek). Ezek a törekvések esetenként anakronizmushoz vezetnek (pl. a török kor vagy a Rákóczi-szabadságharc esetében, vagyis a nemzetté válás előtt, a nemzeti összefogás említése a társadalmi – nemes-jobbágy vagy felekezeti stb. – összefogás hangsúlyozása helyett az 5–8. évfolyamon).

Az 5–8. osztályosok számára készült anyagban általában is felülreprezentált az értékrendhez kötődő példákban a nemzeti és honvédő tematika. Ugyanakkor hiányoznak pl. a szabadságjogokra történő utalások. Hasonló a helyzet a középiskolai anyagokban.
A dualizmus korának tárgyalásánál pl., bár szükségesnek tartják annak felismertetését, hogy a sajtó a negyedik hatalmi ággá vált, nem szerepel a századfordulón anakronisztikus nyílt választás, illetve a magas vagyoni cenzus (6% választó) mint a kor egyik alapproblémája, ahogy a szociális feszültségek, a szociálpolitika, az uradalmi cseléd fogalma vagy a demokratikus követeléseket megfogalmazó ellenzék sem (pl. a hazai szociáldemokrata párt csak 1945 után bukkan fel az anyagban). Ugyanezek a hiányok mutatkoznak a Horthy-kor esetében is, melynek egyoldalúan pozitív beállítását sugallja a tanterv mindkét (9–12., 7–12.) gimnáziumi anyagban.

Emellett a tananyagban sehol nem szerepel az általános választójog fogalma, a 7–12. évfolyamon igen bő tantervben csak egy helyen történik rá közvetett, homályos utalás, ott is negatív szövegkörnyezetben, meglepő módon egyenesen ebből eredeztetve a szélsőségeket: „A politikai jogok kiterjesztése több országban a szociális demagógia felerősödésével járt, így utat nyitott a szélsőséges elemek hatalomra kerülésének, amelyek diktatórikus rendszereket vezettek be.”..."

www.tte.hu/tte/allasfoglalasok/7561-a-tte-allasfoglalasa-a-kerettantervvel-kapcsolatban

Ez a csapat kemény!

www.tte.hu/tte/portrek

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.10.26. 08:12:30

@atlantisotetseg: Vajon Morvai mit szól ehhez?

MézesRozi 2012.10.26. 08:34:22

@bbjnick:

" Helyes, hogy a fejlesztendő kompetenciák között kiemelkedő szerepet kap a kritikai gondolkodás fejlesztése. Ezzel szöges ellentétben áll, hogy az öntudatos állampolgárrá nevelés, a szociális érzékenység, a demokratikus értékek és intézmények tisztelete nem vagy alig jelenik meg..."

a két állítás vajon miért van ellentétben egymással? azt hittem, a kritikai gondolkodás az utóbb felsoroltak feltétele. vagy attól félnek, hogy néhány kritikus szellem más következtetésre jut? de szép is ez:)

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 08:36:18

@Sebastian Knight: Igazad van, de végső soron minden Lem-könyv az embert világítja meg. Az meg ízlés dolga, hogy ki milyen formában kedveli jobban ezt a műveletet: én a magam részéről a humoros, parodisztikus formát jobban élvezem.
(A fiam épp Lemeket olvas sorozatban, a kedvéért nemrég újra átfutottam az Úr hangját - mi tagadás, untam. A rövid történetekben, különösen a robotosokban sokkal frappánsabban, tömörítve bírja bírja megragadni az emberi természet vonásait).

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 08:41:06

@Arma Gedeon2: Azt tudod-e, hogy milyen felkiáltással szavazta meg a konklávé, hogy Karol Wojtyła legyen a pápa?

Polski fiat!

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 08:43:08

@tewton: Ami késik, nem múlik.
Meg lesz ideologizálva.

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 08:46:37

@Leskelődő: Hiába, sz@r hely ez a Mucsa.
Bezzeg London!
Ott tejjel-mézzel folyó Kánaán várja az európéereket.
Még a munkahelyükön is tej meg méz folyik a csaptelepből, amellyel naphosszat mosogatnak a pubban.

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 08:53:16

@Leskelődő: Jó film volt önmagában, csak semmi köze nem volt az eredeti regényhez, leszámítva az önjáró masszát.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 09:11:42

@tewton: Lágereket kezdettől csinálnak a palesztinoknak, pl. Gáza is egy hatalma láger. Szabrában és Szatilában meg mészároltatták is a lágerlakókat.
A gázkamráról is született határozat és kiadták a szakembereknek, történészeiknek, hogy ássák elő a levéltárból az ausvici modell műszaki leírását. Azóta is keresik...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 09:16:58

@Oleg_Mashkowiak: Csak gúnyolódásból dobtam be az iszfaháni kódexet, nyilvánvalóan nincs ilyen. De ettől még nagyon is lenne értelme kutatni az ottani levéltárakban. A Jobbik kiküldhetné Obrusánszkyt, hacsak nem fél az izraeli bombázásoktól. Tényleg, ez lehetne egy sürgős projekt, lehet, hogy uralkodó rétegünk ottani őseire vonatkozó fontos dokumentumoknak hónapjai vannak hátra, iráni emberek százezreivel, (millióival?) együtt... :-(
Persze Obrusánszky turánban utazik, talán neki nem passzolnak a perzsák.

Tündér_Lala 2012.10.26. 09:26:56

@ArmaGedeon: Norman G. Finkelstein jól leírja.
És ha innen nézzük, I. létrehozásához még a zs. támogatás is értelmezhető (extremitás nélkül).

Illyés Edith 2012.10.26. 09:36:12

@ArmaGedeon: Megvan a leírás, Pressac találta meg az építési hivatal iratai közt:

Upon visiting Auschwitz in 1979, however, Pressac was able to view first-hand the extensive archive of construction documents which had survived due to being located in the construction office rather than the administrative offices.

en.wikipedia.org/wiki/Jean-Claude_Pressac

S=klogW 2012.10.26. 09:52:57

nevessenek kicsit :)

"Még Ghiur Chan uralkodása alatt történt, hogy a Kihung Birodalomnak új és félel-metes ellenséggel, a Populizmussal kellett szembenéznie. A kán egymás után kapta
a jelentéseket az ország különböz ˝ o részeib ˝ ol, hogy a Populizmus rátört erre vagy arra
a falura és ott kegyetlenül megsanyargatta a népet.
- Ennek miel ˝ obb véget vetek - határozott, és magához kérette legfontosabb szövet-ségesét, Kung Cze-t. Meghányták-vetették a dolgot, végül abban állapodtak meg,
hogy egy kis létszámú, de magasan képzett különítményt állítanak ki közösen, ez
majd felkutatja és megsemmisíti a Populizmust.
Így is lett. Az egység vezetését maga Ghiur Chan vállalta, a hadi tanácsadója Kung
Mester lett, a vörösszemöldök˝uek részér˝ ol Ju Hau Szu és Ki Pe Ti, az iskola részér ˝ ol
pedig Ko Ka vett még részt az akcióban.
A különítményt Den Szu Ki búcsúztatta a f ˝ ovárosban. Az ünnepi alkalomból jadák
zászlók erdejével díszíttette fel a f ˝ ováros f ˝ oútjait (hogy miért a jadákok zászlajával,
azt a kihungok még kés ˝ obb sem tudták meg). Den Szu Ki fellobogóztatta a hida-kat is, de azokon - tekintettel a nagy eseményre - aznap megtiltotta az átkelést. A
különítmény ujjongó, integet ˝ o emberek sorfala közt indult nehéz útjára. Számtalan
útakadályt leküzdve, két nap alatt el is hagyták a birodalmi f ˝ ovárost.
Mentek-mentek, hetednapra egy s ˝ur ˝u erd˝ obe értek. A keskeny ösvény egy kis tisz-tásra vezette ˝ oket, ahol egy anyókát pillantottak meg. Fáradtan üldögélt egy köteg
r ˝ ozsén.
- Jónapot, öreganyám! - köszöntötte ill ˝ oen Giur Chan.
- Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál - felelte amaz -, merthogy én az anyád
vagyok.
- Jé, tényleg – csodálkozott a kán -, de hogyhogy itt talállak?
- Hogyhogy? Hát két gázóra-leolvasás között r ˝ ozsét gy˝ujtök télire. Mit gondolsz,
mivel f ˝utök a konyhában?
2005 – 2009 59. oldal www.lyx.org
Kung-Cze (Confusius) bölcsességei forum.index.hu
- Hát persze, most jut eszembe, hogy mennyire ismerem a gondjaidat, anyám. De
mondd csak, nem láttad errefelé a Populizmust?
- Dehogynem. Arrafelé, ahol az a nagy szikla van - mutatott a távolba, de akkor
már kezdett cihel˝ odni - mennem kell, fiam, különben estig nem érek haza.
A kán udvariasan felsegítette az anyja hátára a r ˝ ozseköteget (s ˝ ot, még egy szép
fatuskót is rákötözött), aztán elváltak.
Mentek öten, mentek tovább. Amikor közel értek a nagy sziklához, Giur Chan
megállította kis csapatát:
- Fiúk, mostantól nagyon óvatosaknak kell lennünk. Nem tudhatjuk, mikor kerül
elejbünk ez a Populizmus. Fegyvereket készenlétbe!
- Az ám! - tette hozzá Kung Mester -, ráadásul, azt sem tudjuk, mekkora lesz...
De be sem tudta fejezni, mert ekkor a szikla mögül el ˝ ougrott a Populizmus. Körül-belül 5 méter 35 centi magas volt és legalább olyan széles.
A különítmény egy szempillantás alatt a sokszor gyakorolt alakzatba fejl ˝ odött: kö-zépen elöl Ju Hau Szu az AB taktikai ismétl ˝ ofegyverrel, mögötte Giur Chan, akit
hátulról Kung Cze védett, két oldalt meg Ki Pe Ti és Ko Ka.
A Populizmus el ˝ ottük tornyosult.
- Pont ugy néz ki, mint az Or Ban - súgta hátra a kán Kung Cze-nek, és már
vezényelt is:
- T˝uz! Értem és a Birodalomért! - kiáltotta.
A támadást Ju Hau Szu kezdte az AB taktikai ismétl ˝ ofegyverével. Azonnal becsi-nált, majd ezt taktikusan többször megismételte. Ett ˝ ol a Populizmus kissé zavarba
jött és hátralépett:
- Mi ez, mi ez? Hiszen mi már nagyon régen...
Nem tudta folytatni. A kán intésére, a két oldalán Ki Pe Ti és Ko Ka egyszerre be-indították félelmetes hadovájukat. Lila köd kezdett terjengeni. Azt azért jól látták,
hogy a Populizmusmeggörnyedt, a hasához kapott, ahol két vörös folt jelent meg. Két
lyuk lett bel ˝ olük, amelyek gyorsan növekedtek, majd egyetlen óriási lyukká egyesül-tek.
A Populizmus hanyatt esett, vonaglani kezdett, végül elcsendesedett.
Giur Chan „tüzet szüntess”-t vezényelt.
Vártak egy kicsit, majd óvatosan a legy ˝ ozött Populizmushoz léptek. Még volt benne
valami élet, a szája mozgott. De már mindannyian hallották is, mit mond:
- Több pénzt az emberek . . . pénzt az önkormá . . . nem lesz gázáremel . . . tizen-nyolc száza . . . metró . . . új híd . . .
Aztán elhallgatott. A különítményesek döbbenten néztek egymásra.
- Na, ezt jól megcsináltuk - mondta szomorúan Giur Chan.
- Meg, a kurva anyját! - felelte Kung Cze -, nem ezt kellett volna! Ez itten egy
másik Populizmus. De talán még visszahozhatjuk az életbe . . ."

Kung-Cze (Confusius) bölcsességei
forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9123337

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 09:56:58

@Illyés Edith: Itt a mű:

www.holocaust-history.org/auschwitz/pressac/technique-and-operation/pressac0011.shtml

Ha lesz időm, átfutom. Mindenesetre Pressac pályája emlékeztet Szegedi Csanádéra...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.26. 09:59:23

@atlantisotetseg: Csanád mindig is Eurázsiával állt háborúban.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.26. 10:07:32

@ArmaGedeon: Honnan tudod, hogy a Jobbik nem szállt rá az iráni témára? - Mert bizony rászállt. Iráni érdekeket képviselő üzletemberek és politikusok lépni nem tudnak Jobbikos árnyék nélkül. Már tele van a tökük a Jobbikkal, de úgy tűnik, csak ők állnak szóba velük. Az elmúlt egy évben több Jobbikos pártember volt Iránban. Azt kötve hiszem, hogy tudományos érdeklődéssel, inkább tisztán üzleti okokból. Két szabadalomról konkrétan tudok, amit az irániak kipróbálnak, s ha működik, megvásárolják. Én bevállalnék egy iráni expedíciót, kifejezetten azzal a szándékkal, hogy ókori iratokat tanulmányoznék. Sajnos sem perzsául, sem arabul nem tudok. Ellenben a budapesti iráni nagykövethez közvetlen kontaktom van. Iráni tolmács ismerősöm is van, aki iráni származású, de már Magyarországon született. Csak pénz kérdése, és mehetünk!

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 10:12:53

@Oleg_Mashkowiak: tipikus ideológiai alapú lelkesőrült akció lenne. Ráadásul zsidó származású lelkesőrülttel, az iráni hatóságoknak meg kell, hogy forduljon e fejében a kémkedés lehetősége. Nem mintha ne lenne többezer zsidó lakosa Iránnak, meg megvásárolható nemzsidó is.
Organikus módon a perzsául, arabul, stb. tudó szakemberekben kell, hogy felmerüljön a gondolat. Természetesen politikai-ideológiai megfontolásból valakik toborozhatnak ilyen szakembereket. Engem érdekelne egy torzítatlan kutatás, bár azon semmit nem változtat majd az eredmény, hogy Közép-Európában élünk és az itteni szomszédokkal van a legtöbb dolgunk nap mint nap.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.26. 10:17:25

Egy zs.troll a mandiner.hu kommentsorában Szegediről:

"Jaseroque 2012. október 26. 10:10

@Secnir

Ez akkora balfasz, hogy megfelelő eszközökkel egy nap alatt be lehetne adni neki, hogy néger.:D"

mandiner.hu/cikk/20121026_izraelrol_csak_a_tisztelet_hangjan_szabad_szolni#comment1515009

ü
bbjnick

Persécuté Persécuteur 2012.10.26. 10:26:11

@tölgy: "nem velem van a baj, hanem Madzsrisztán ugarával"

És mi is a baj a madzsarisztániakkal az írás szerint? Többek között az egyéni felelősségérzet hiánya. Ha ebből a nézőpontból vizsgáljuk a cikket, akkor nagyon őszinte.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.26. 10:35:02

@ArmaGedeon: Torzítatlan kutatás? Folyamatosan magyarkodsz, miközben habsburgimádó tót vagy. :-)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 10:40:03

@Oleg_Mashkowiak: Kossuth, Petőfi és Görgei velem ellentétben jól beszéltek tótul, otthonról... :-)

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.26. 10:44:09

@ArmaGedeon: Én sem beszélek héberül vagy jiddisül.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 10:48:24

@Oleg_Mashkowiak: Csanád már biztos veszi a leckéket... :-)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.26. 10:50:35

@Persécuté Persécuteur: Ady sem az alkoholt, a szifiliszt és a kártékony polgári radikalizmust hibáztatta, hanem a teljesen ártalmatlan dudvát és muhart. Pedig ő még kiváló költő is volt mellé.

Persécuté Persécuteur 2012.10.26. 10:51:25

Gumicsont a láthatáron (viszont Tartalmas Program, amiben az ellenzék együtt tud érteni):

inforadio.hu/hir/tudomany/hir-525835

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 10:59:14

@Illyés Edith: A bevezető máris cáfolni látszik, hogy milliókat irthattak volna ki gázkamrákban:

" Confusion reinforced by the fact that Zyklon-B was, above all, the regulation pest control agent used by the Wehrmacht, used to delouse effects and combat insects and rodents in premises. During the trials that were held after the war, the tons of Zyklon-B ordered by the camps were attributed to homicidal use without any verification. By far the greater part (over 95 percent) was destined for delousing (effects and buildings) while only a very small part (less than 5 percent) had been used for homicidal gassings. "

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 11:18:01

@Persécuté Persécuteur: Csak idáig néztem bele, nem tudom, mit hoz ki később. De ha a táborokban felhasznált mennyiségnek a 95%-a ment volna ruhák, helyiségek, stb. fertőtlenítésére, rovarirtásra, akkor a fennmaradó 5% hogy lett volna elég milliók iparszerű kiirtására?

De világos, hogy el kell olvasni az egész művet,hogy véleményem lehessen róla.
Addig is a spekulatív érv:
A háború végén a győztesek tervszerűen vadásztak a náci tudósokra, a rakétatudósok felhasználása az USÁ-ban és a SZU-ban közismert sztori. Az "Operation paperclip" keretében náci szakértők tömegét vették át az amerikaiak, egészen szennyes szakterületeken is, mint a trauma alapú tudatmódosítás és szívbaj nélkül továbbfejlesztették ezeket a technikákat.
El lehet képzelni, hogy ha voltak, pont a gázkamrák komplett műszaki leírását és az azokat megtervező, működtető szakikat ne hajtották volna fel a győztesek? Amennyiben ez a kezükbe kerül (miközben pl. a V-rakéták cuccai odakerültek), nem lett volna kézenfekvő a száraz műszaki tényeket a világ elé tárni a népirtás bizonyítékául az önellentmondó "tanúvallomás"-antológiák helyett?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.26. 11:19:41

Drrrráma az IMF-ülésen: barátunk, a Fontos Nemzetközi Szervezet levette a kezét és áldását Magyarországról.
www.origo.hu/gazdasag/20121025-szakitas-kozeli-allapot-az-imftargyalasokon.html

"A két héttel ezelőtti, október 9-14. közötti, tokiói IMF-közgyűlésen történtek azonban kulcsfontosságúaknak bizonyulhatnak a csigalassúsággal haladó tárgyalás-előkészítő folyamatban. Magyar oldalról Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter és Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára is részt vett a közgyűlésen. A rendezvényen két IMF-vezetővel is leültek beszélni, és mindkettőtől komoly fejmosást kaptak.
...
Az IMF-es vezetők válaszként bekeményítettek. Forrásaink szerint kerek perec közölték Vargáékkal, hogy azonnal állítsák le az őket lejárató kampányt, különben ne is álmodjon a magyar fél arról, hogy "tovább asszisztálnak Orbán játékához", a maguk részéről befejezettnek tekintik a magyar tárgyalásokat. Varga próbálta menteni a helyzetet, állítólag azzal védekezett, hogy ki vannak fizetve a hirdetések, nem tudják leállítani a kampányt.
...
Informátoraink szerint a Valutaalap csak abban az esetben jön vissza Budapestre, ha gyökeres gazdaságpolitikai fordulatot lát."

Várom az Objektív, Reálpolitikus Elemzők friss cikkeit arról, hogy kicsik vagyunk, ócskák is vagyunk, miért is ugrálunk, illetve hogy mindjárt államcsőd lesz.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 11:23:28

@Persécuté Persécuteur: Még egy közvetett érv: a legendával ellentétben mára már kialakult bennem a kép, hogy a vidéki Magyarországon minden kisvárosban és nem egy nagyobb faluban ma is tucatjával, kisvárosokban akár soktucatjával élnek zsidó származású emberek. Ugyanezt látom Lengyelországban. A hatmilliós számot a cionista szervezetek a két háború között az európai zs összlétszámként emlegették, később ezt a köztük megrögzült számot adták meg áldozatszámként. Miközben e (talán felfelé kerekjtett) hatmillióból milliók kerültek Izraelebe, milliók maradtak a SZU-ban, elég sokan Európán és Izraelen kívülre vándoroltak a háború előtt, alatt és után és nagy tömegek maradtak Lengyelországban, de Magyarországon is.
Szerintem volt tudatos zsidóirtás, sok áldozattal, de a hatmilliótól sokkal kevesebbel. Ahhoz meg bőven elég volt az éhezés, a járvány, az agyondolgoztatás és sok-sok tömeg-agyonlövés, vagy agyonverés. Nagyipari gázkamrás megoldás ehhez már nem is kellett. De majd elolvasom a tanulmányt.

Google 2012.10.26. 11:38:39

Arról volt szó, hogy civiljeink egyetértésre, párbeszédre törekednek a társadalommal. A régi világot lebontják. Gyurcsányt elfelejtik.
Ehhez képest annyit haladtak, hogy ugyanott tartanak, ahol annak idején és most is a volt kormányfő tart: hogyan zavarják el Orbánt. Nem a Fideszt, nem a jobboldaliakat, hanem Orbán Viktort. És folytassák ott, ahol 2010-ben abbahagyták, ölebei legyenek a nyugati partnereknek.
IMF, segíts!

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.26. 12:15:36

@elGabor: nekem most nagyon jól jönne a háromszázhúszforintos ejró, de úgy látom a pénzügyi oldalak drámai hangja, miszerint beszakadt a forint, felrúgták a forintot, a horrorisztikus két forintos gyengülést jelenti :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.26. 12:16:46

alfinak és loxonynak. nekem eddig kimaradt a cinóber, megvettem, hát bassza meg a tradicionalista-széjlobbos kurvaanyját mindenki. ez a fordítás szinte olvashatatlan.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 12:20:29

@Persécuté Persécuteur: @Illyés Edith:

Részlet a szerző utószavából, talán beletrafáltam a Csanád-hasonlattal:

"Although a Christian, my father did have a scare one day in the street, when a German police control found that his nose had a semitic look about it. It was not really possible for him to trace his family tree back far enough to show that the Arabs had reached Poitiers before being defeated there by Charles Martel in 732. But his genes could remember this."

MézesRozi 2012.10.26. 12:22:54

a mandicseten linkelték, hogyan kellett volna tarlósnak olgával:

www.youtube.com/watch?v=WBva2g3evGk

és a bónusz:

www.youtube.com/watch?v=XQ6kDbU6XsM&feature=related

Persécuté Persécuteur 2012.10.26. 12:28:19

@ArmaGedeon:

"Csak idáig néztem bele, nem tudom, mit hoz ki később."

Akkor jó, mert a következő 2-3 oldalról kiderül a lényeg. Először is: a Zyklon-B egy hatalmas mennyiségben, széles körben használt "háztartási" szer volt akkoriban Európában. Másodszor: a bolhák, tetvek stb. sokkal ellenállóbbak a HCN-dal szemben, mint az ember. Nagyságrendekkel nagyobb koncentrációkban használták a HCN gázt lakások, vonatok, ruhák rovartalanítására, mint amekkorát a gázkamrákban. Ezért volt "ideális" választás a gázkamrához ez a szer, hiszen a Zyklon-B megrendelések semmiféle gyanút nem keltettek a beavatatlanokban.

"nem lett volna kézenfekvő a száraz műszaki tényeket a világ elé tárni"

Kit kellett volna pl. 1945-ben arról győzködni, hogy márpedig volt holocaust? Persze ahogy múltak az évek, megjelent a holo-revizionizmus jelensége, de a revizionisták felvetéseire is megszülettek a válaszok.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 12:30:43

@Persécuté Persécuteur: 45-ben még senki nem ismerte azt a szót, hogy Holokauszt. 46-ban és 47-ben sem. Viszont ekkoriban szinte mindenki úgy tudta, hogy a zsidókból szappant gyártottak és a győztesek propagandája harsogta is ezt a "tényt".

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.26. 12:30:55

@Persécuté Persécuteur:

1945-ben arról győzködni, hogy márpedig volt holocaust?

idióta

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.26. 12:32:31

@Persécuté Persécuteur:
és a széles körben, háztartásban használatos szer az emberre a legveszélyesebb?

idióta

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.26. 12:33:01

@jose maria padilla: Én is mentem a screenshotokat a drámai fejlécekről, majd jövő héten készül belőlük egy kisebb összeállítás. A megtakarításaim köszönik, jól vannak, nem mennek most sehová. :) Ha tovább haladt volna a forinterősödés, elgondolkodtam volna EUR/NOK vásárláson, de nem lehet minden nap gyereknap.

S=klogW 2012.10.26. 12:36:49

@elGabor: maga is menteget? akkor nincs egyedül :)
sajnos két héttel korábbi cikke a portfolión már nem elérhetők ingyé'

S=klogW 2012.10.26. 12:40:12

@jose maria padilla: mit exportál maga? a gyermekmunkása kézműves duplófiguráit?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.26. 12:42:18

@S=klogW:
export? mióta anyád bájaira ukrán kantinokban sem kíváncsiak, semmit

Persécuté Persécuteur 2012.10.26. 12:42:52

@elGabor:

Hátra van még, hogy a hitelminősítők is akcióba lépjenek a "hír" hatására, növelve az eddig is elég nagy szakadékot a magyar államadósság piaci és "szakértői" megítélése között.

MézesRozi 2012.10.26. 12:48:06

@jose maria padilla:

mármint a napja? látom, tényleg szar.:)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.26. 12:49:17

@Persécuté Persécuteur: Abból az irányból már most hejehuja, szitok-átok, dávoria hallatik.

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/elszallhat-a-magyar-allamadossag-a-bovlinal-is-lejjebb-lokhetnek-389758
"Elszállhat a magyar államadósság, a bóvlinál is lejjebb lökhetnek"

S=klogW 2012.10.26. 12:50:34

@jose maria padilla: azt hiszem jó döntés volt nem elmenni a tavaszi találkozójukra, nem olyan hajlékony a derekam, hogy elérjem a maga színvonalát

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.26. 12:52:43

Időközben az Origo újabb komoly lépést tett a minőségi magyar újságírás meghonosítására:
"Rod Stewart análisan fogyasztott kokaint
Emlékirataiban az énekes cáfolja a pletykát, mely szerint matrózokat elégített ki szájjal."

Köszönjük, erre mindahányan RETTENTŐEN kíváncsiak voltunk.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.26. 12:53:00

@MézesRozi:
nem, az a kétfarkú libsi humor, az. az én napom ragyogó :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.26. 12:55:08

@S=klogW:

én faszikám semmilyen tavaszi találkozón nem voltam. az meg nagy balfasz lehetett aki magát hívta.

tewton 2012.10.26. 13:10:28

@bbjnick:
haha, a zs trollnak talán még igaza is van.
amúgy meg vicces, a nyugat úgy gondolja, hogy jobbikos orbanofasiszta-nacionalista világ van itt, aztán a jobbik szineiben egy bezsidult turulista kétbites ül blüsszelben. légy a levesben, hogy az izraeli apartheidet és fajelméletet nyomatja most.

Persécuté Persécuteur 2012.10.26. 13:10:49

@ArmaGedeon: Pontosan tudja, hogy nem a szóhasználatról akarok beszélni, hanem arról, hogy 1945 környékén nem létezett olyan irányzat vagy mozgalom, amely azzal foglalkozott, hogy kétségbe vonja, hogy volt-e tömeges zsidóirtás a II. vh. alatt (és mindegy, hogy milyen szóval jelölték ezt akkor). Az meg természetes, hogy nem indult meg azonnal a téma akadémikus történészi kutatása. Az első publikált információk híradófelvételek, később újságcikkek. Nagyon sok fantasztikum is megjelent, ezeket később a kritikusabb megközelítések megcáfolták. A szappanok mítoszát pl. megcáfolták. Sokan azt hitték, hogy a gázkamrák kérdésében is ez történik, de végül nem így lett.

Bell & Sebastian 2012.10.26. 13:12:10

Come on people / Come on my buggy / come and feel / The power of a starry night.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 13:15:50

@Persécuté Persécuteur: Én például még ma is úgy képzelem, hogy sok zsidót megöltek a háború során. A gázkamrakérdés nem ennek igazolása, vagy cáfolata miatt érdekel. Egyszerűen egyrészt tényeket szeretnék látni, másrészt a dolog nem a zsidóirtásról, hanem a manipulatív propagandáról, történelemhamisításról és gátlástalan történelemcsinálásról szól.

Nem mindegy, hogy milyen szóval jelölték és jelölik, mert a mostani egyrészt a dolog kultikus jellegét fejezi ki, másrészt tudatos, isteneknek, (Sátánnak, stb.) bemutatott áldozatra céloz, márpedig nem tudunk róla, hogy a náci rezsim minden bizarr okkult kalandja elenére valaha is ilyen jelleget tulajdonított volna a zsidóellenes tevékenységének.
Viszont a frankistáknál vannak ennek eőzményei...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.26. 13:21:53

@tewton: a nyugati széljobb Izrael-párti az arab-ellenesség miatt.
Lehet, hogy Csanád egy holland vagy francia radijobb pártba akar átülni?

Persécuté Persécuteur 2012.10.26. 13:23:13

@elGabor: Nyilván jól megalapozott, higgadt szakvélemény alapján lesz most, 6%-os kötvényhozamok mellett, 4 fokozattal rosszabb a magyar hitelminősítés, mint mondjuk 2008 szeptemberében.

S=klogW 2012.10.26. 13:26:15

@tölgy: meg a szedett-vedett neoprot szektáik

tewton 2012.10.26. 13:27:05

@jose maria padilla:
ne izéljen, a ciklont tipikusan _nem_ háztartási, hanem ipari célokra fejlesztették ki. tipikus felhasználása volt pl. templomok (ééérti, csarnokok) gázosítása, hogy az ácsolatokat, a fedélszéket meg a padokat ne egyék meg a farontók.

a kau-kauszttal igaza van. öreganyám (akkoriban volt huszonéves mucsai szemtanú) talán haláláig sem ismerte a szót, hogy ...kauszt. mindig csak úgy mondta, hogy "amikor hajtották a zsidókat". azok a holóhonlapos fajtikák, akik szerint a magyar lakosság tudta, hogy kivégezni viszik őket (és ez a mese mára kb. tananyag), a legaljasabb férgek.

tewton 2012.10.26. 13:30:03

@tölgy:
nyelvvizsga nélkül? :)
persze ha elfutna strasszvárig mint fajilag üldözött, talán kapna egy flancia álompolgárságot. nádas, esternházi és társaik biztos írnának érte egy petíciót :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.26. 13:42:01

@tölgy: És mivel Nyugat-Európában a szélsőjobb is toleráns és európai, nem csak befogadják Csanádot, hanem mindjárt az EP-listájukra is felteszik.

MézesRozi 2012.10.26. 13:42:37

@jose maria padilla:

dehogy is. szar napja van. vagy még nem vette észre?:)különben tudná, hogy a jó humor csak libsi-balos lehet, konzerv sohase.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 13:45:22

@tewton: utólag voltak ilyen visszaemlékezések, mely szerint sokan úgy vélték, hogy kivégezni viszik a zsidókat, de ez lehet utólagos "ismeretek" visszavetítése. Az én egyik tanárom pl. így mesélte: (gimnazista volt a háború végén): a szomszédban egy kis kócerájban (Kassán) dolgozott Weisz bácsi. Mondogatta fanyar mosollyal: "Én most it kavargatom a szappant, aztán meg majd belőlem főzik a szappant..."
A hadifoglyokból szappant csinálnak a németek-mesét a brit katonai propaganda terjesztette az első világháborúban. Ennek emléke élhetett a második idején is és ezt épjtették bele a holómese-kultuszba.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 13:46:18

@elGabor: megtanult már angolul. Most már tényleg az ivritnek kell nekifeküdnie.

Illyés Edith 2012.10.26. 13:49:39

@ArmaGedeon: Először a holokauszttagadók egyik sztárja volt. Aztán bejutott Auschwitzba ('70-es években ez nem volt egyszerű), ott kitért a hitéből. A tagadók azt állítják, élete végén visszatért közéjük - de erről csak hozzáférhetetlen francia bírósági dokumentumok tanuskodnak, ha egyáltalán igaz az egész. A tagadók úgy hazudnak, ahogy a víz folyik a csapból, nekem ez a benyomásom róluk.

MézesRozi 2012.10.26. 13:53:15

@tewton:

nemhogy a ők nem tudták, de a zsidók sem, hogy mi lesz velük. azt tudták, hogy németországba viszik őket (munkaerő-kölcsönzés)hadiüzembe dolgozni. a behívót kapott családja meg rohangált, hogy a legszükségesebbeket (kolbász, dohány)beszerezze. ezt személyes elbeszélésből tudom. de erről ír kertész is a sorstalanságban. meg érdemes egy auschwitzi látogatás alkalmával elgondolkodni azon, hogy a hátra maradt használati tárgyak között miért van diódaráló, citromreszelő, körömcipő stb. bizonyára nem azért, mert tudták, hova viszik őket. jól láthatóan polgári életre (ha szűkösre, keservesre is) készültek.

Illyés Edith 2012.10.26. 13:53:36

@ArmaGedeon: A rohadt kis tetvek nagyon ellenállóak. Általánosan elfogadott nézet szerint a tetűirtáshoz szükséges koncentráció a 70-100-szorosa annak, ami az emberre már halálos.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 13:53:47

@Illyés Edith: Mindkét táborban sok a szektás őrült. Ha lesz időm, elolvasom a könyvet. Elfogulatlanságról, pártatlanságról azonban szó sincs esetében. A holókultusz ismert képviselőit kérte fel előszóíróknak:

"Preface by Beate and Serge KLARSFELD

A scientific rebuttal of those who deny the gas chambers"

"This propaganda is internationally coordinated, and the most virulent of these Neo Nazi publications appear in the major languages. In the following pages, we shall give striking examples of this propaganda which seeks to weaken the cause of the Jews in general as well as that of Israel."

Amiből az következik, hogy ez a kiadvány viszont általában a zsidók és Izrael ügyének védelmében íródott...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 13:56:34

@MézesRozi: Nem vitatva hozzászólásodat, csak egy részletét: Piper múzeumigazgatóval egy fiatal amerikai zsidó csinált interjút, fent van a jutubon, amiben a direktor elmondja, hogy a kiálljtott bőründök és hasonlók szemléltetőeszközök, amiket a múzeum létrehozásakor szedtek össze a muzeológusok a környéken, mert a németek a beszálljtott emberek eredeti holmiját a fertőtlenjtés keretében elégették...

S=klogW 2012.10.26. 13:56:55

@Illyés Edith: az ellenoldal nem különben vonultat fel nagy hazugokat/hazugságokat, vagy "csak" válogatják és rakosgatják a tényeket úgy hogy azok végül együtt egy nagyon is hamis képet mutatnak

Illyés Edith 2012.10.26. 13:57:12

@ArmaGedeon: Ne butáskodjon már. Gázkamrát csinálni gyerekjáték. Beáll a garázsba a kocsival, becsukja a garázskaput, elindítja a motort. 15-20 percen belül a garázsban tartózkodó összes gerinces halott lesz.

Vagy: bemegy a fürdőszobába, fog egy flakon háztartási sósavat meg egy flakon hypót, összeönti, oszt jónapot.

Vagy: eltömi a kéményt, amire a gázfűtés rá van kötve. Fűtési szezonban hetente olvashatunk ilyen családi tragédiákról.

osborne 2012.10.26. 13:58:20

@tölgy: Trükkök százaival kell indítani? :( Haza és hazugság lendületben.

Ez is klassz itt, bár ezek után nehéz lesz hazudni, hogy apolitikus BG:

Olyan kurzus kell, amelyben a politikának több hitele van, hogy jó kormányzásra legyen képes. Ehhez annyi és annyiféle szavazat kell, amennyit szerintem az MSZP maga nem tud összegyűjteni. És ez nem vezetői teljesítmény kérdése –2010 élménye még nagyon közel van a választókhoz. Ha az erős közép megvan, helyreállhat a jobb és bal, esetleg több pólus egészséges váltógazdálkodása. 2014-ben nem a baloldal küzd majd a jobboldallal, hanem a normális Magyarországot akarók azokkal, akik a nemzet megosztásából építenek maguknak hatalmat.

nol.hu/lap/mo/20121026-a_legnagyobb_eselyes_vezessen

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.26. 14:05:11

@osborne: nem nagyon valószínű, hogy akik 2006 őszén azt mondták: "Bazmeg!", azok most beállnak a Pojáca-Kuncemaci tandem mögé/mellé.

Feri elég ravasz és gonosz ahhoz, hogy Gordont elintézze egy halálos öleléssel, mint Csurka bá 2002 tavaszán a Fospumpát.

Illyés Edith 2012.10.26. 14:05:13

@ArmaGedeon: Az én szülővárosomban - kb. 7000 lakos - egyetlen őshonos zsidó családról tudunk, és még néhány máshonnan beköltözőről sejtjük, hogy származásilag zsidó lehet.

Gyerekkoromban még volt pár öreg, kéthavonta egyszer, péntek délutánonként jött ki hozzájuk a rabbi valamelyik nagyvárosból. De ezek kihaltak. A hivatalos számok szerint kb. 350 embert deportáltak, ez egybecseng azzal amit otthon hallottam a nagyszüleimtől.

Munkaszolgálatból kb. egy tucat férfi jött vissza, félholtra verték a nagybátyámat (első ex-csendőr, aki az útjukba került), valamint meglincselték az ex-csendőrparancsnokot. Dédnagyapám volt a koalíciós kormány által kinevezett rendőrfőnök, összeszedett pár férfit, pisztollyal a kézben körbevették őket, visszavezették a csoportot a vasútállomásra és feltették az első vonatra. Azóta senki nem látta őket.

A '60-as években számos korábbi kisegzisztenciájú ember - bolti alkalmazottak, iparossegédek - feltűnően meggazdagodott, a mai napig a vagyonos családok közé tartoznak a leszármazottaik. Ezekről mindenki tudta, hogy pénzzé tették a zsidók rájuk bízott értékeit. Nem is ítéli el őket senki, nagy kockázatot vállaltak, az értékekért pedig senki nem jött vissza.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 14:05:27

@Illyés Edith: Logisztika. Milliós nagyságrendű iparszerű megsemmisítésről, "Halálgyárakról" szól a propaganda a háború vége óta napjainkig. Az már nem megy ilyen háztartási módszerekkel. Aztán ott a német történészek sokat idézett állásfoglalása, hogy a Birodalom területén nem működtek gázkamrák, csak a Főkormányzóságban. Áttolták a szemetet a szomszédba, de otthon letudták a témát, OTT nem volt ilyen. Márpedig a PC-terror korában ezt nem merték volna kijelenteni, ha lett volna. Ha lett volna Ausvicban, miért ne alkalmazták volna a birodalom közig. határain belül is, főleg, ha olyan egyszerű a technológia. Sokkal gyorsabban sokkal több zsidót tudtak volna megsemmisíteni.

Illyés Edith 2012.10.26. 14:06:52

@Persécuté Persécuteur: Pontosabban nem háztartási, hanem ipari kártevőirtó. Egyébként a csehek a mai napig gyártják.

Illyés Edith 2012.10.26. 14:08:20

@ArmaGedeon: Igen, Klarsfeld alapítványa szponzorálta a könyv kiadását.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 14:10:56

@Illyés Edith: Kb. épp ilyen kép élt bennem saját szülővárosom népességi viszonyairól olyan 10 évvel ezelőttig. Azóta megismerkedtem pár emberrel, aki nem is titkolja, meg részben tőlük megtudtam SOKról, akik viszont igen. Beleértve egykori tanáraimat, stb. Józan ésszel nézve nem is lehet másképp. A zsidótörvényeket hozó, deportáló stb. apparátusokban is voltak zs származású emberek, Göringnek és másoknak is tulajdonjtják aLueger-féle mondást, hogy "én mondom meg, ki zsidó", ismerjük Imrédy esetét, vagy most Csanádét, ezek valahol szerepek is. Nem lehet egy valamekkora, nem kis részben asszimilálódott, elvegyült populációt csak úgy "kiirtani", nyom nélkül nem, a hatásfok túl magas nem lehet.
(Ezzel nem akarom helyeselni egyetlen ember megölését sem ilyen alapon.)

Persécuté Persécuteur 2012.10.26. 14:11:30

@osborne: Már a nyitó kérdés is zseniális.

Illyés Edith 2012.10.26. 14:15:03

@ArmaGedeon: Jaj. Ez fájt. :) Mindig felhozzák ezt "bizonyítékként". Mintha bármit is bizonyítana, hogy egy zsidó hülyegyerek bemegy Auschwitzba, és ott kamerával majomkodik egy sort. Később visszavonta az egészet, és komolytalannak minősítette a saját filmjét.

Egyébként sok túlélő össze-vissza hazudozik, ez nem vitás. Még azt is elfogadom, hogy nagyobb arányban hazudoznak, mint más katasztrófák túlélői. De ez önmagában nem bizonyítja azt, hogy az egész gázkamra-sztori kitaláció lenne.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.26. 14:18:11

@osborne: “Az MSZP részvétele és támogatása nélkül a rezsim nem váltható le.”

Ennyit a "politikai középről" - innen a szélről.

Az a kérdés, hogy a Haza és Hazugság eleitől így gondolta vagy 23-i partit kudarcnak ítélték meg, és most somfordálnak vissza a Házmesterhez, a kulcsok őrizőjéhez?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 14:19:10

@Illyés Edith: A filmet magam is láttam. A filmen az akkori múzeumigazgató mondja el, hogy a bőröndhalom nem eredeti, hanem később összeszedett. Ezen nem változtat, ha a hülyegyerek megbánta pillanatnyi öngyűlölet-rohamát (gondolom, ennek nevezi utólag). Csak erre vonatkozik az észrevételem.

MézesRozi 2012.10.26. 14:19:12

@ArmaGedeon:

" direktor elmondja, hogy a kiálljtott bőründök és hasonlók szemléltetőeszközök,"

ezt nem ismerem. ha jóindulatú vagyok, akkor azt gondolom, hogy a begyűjtött használati tárgyak "tematikailag" egyeznek a megsemmisültekkel. ha kevésbé, akkor viszont simán belefér a kiállítást kivitelező tudatos befolyásoló szándéka akár a kívánt hatás felkeltése, akár a tartalmi manipuláció céljából.

ettől függetlenül hiszek a személyesen résztvevőknek. ez az auschwitzi példa csak alátámasztás lett volna:)

tewton 2012.10.26. 14:25:27

@MézesRozi:
az amerikai todományos csatornákon divatos az események dramatikus ujrajátszása, repülőkatasztrófától római polgárháborúig. és ebbe a trendbe belefér az utólag felépített romok stb.

Illyés Edith 2012.10.26. 14:27:05

@ArmaGedeon: Maga is olyan, mint a Kurucinfó olvasói, csak a cáfolatot olvassa, az állítást nem. Ha tényleg érdekli a téma, kezdje az elején, a hivatalos verzióval: hogyan kezdődött az egész T4 projekt, milyen szakaszai voltak, milyen logisztikai stb. megfontolások alapján építették - és zárták be - a táborokat, stb. stb.

Ez is egy ugyanolyan téma, mint bármelyik másik, dolgozni kell vele.

Én kb. semmit nem hiszek el a II. világháború hivatalos történetéből, kivéve ezt. Ami érdekes kérdés itt, az a döntési mechanizmus: ki adta ki a parancsot, és miért? Mi volt az egésznek a politikai - és politikán túli - célja? (De akár elég csak feltenni a kérdést: kinek az érdeke?)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 14:28:01

@MézesRozi: Abban a filmben a láthatóan korrektségre is törekvő, de ugyanakkor a PC elvárásokkal is tisztában levő direktor némileg őrlődve, nem túl boldogan mondta el egyrészt a kiálljtott limlom ezen eredetét, másrészt a főtábori mutogatott gázkamra rekonstruált jellegét. Miszerint a háború végén már légó-épület volt és a múzeum "vissza"alakjtotta a korábbi gázkamra funkció szemléltetésére.

Azonban az átlagos látogatóknak ezekről egy szót se mondanak, mindenki azt hiheti, eredeti, hiteles cuccokat lát. Mi okuk lenne ilyenre, ha igazat mondanak? Miért kell börtönnel sújtani a hivatalos, kanonizált verziót kétlőket sok országban?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 14:29:10

@MézesRozi: "ettől függetlenül hiszek a személyesen résztvevőknek" Olyanoknak, akik túlélték az elgázosjtást? :-)

Persécuté Persécuteur 2012.10.26. 14:31:16

@tölgy: Nekem változatlanul az az elméletem, hogy nem volt véletlen a "titkos" szoci stratégia kiszivárogtatása. Annak hatására pedig ráerősített a szocik győzelme 2 kis időközi választáson. Ez lépéskényszerbe hozta Bajnaiékat. Gordonnak mutatnia kellett valamilyen retorikai teljesítményt, mielőtt a közönség eddig fogékony része is kiszeret a "civilekből", akik nem váltották be a hozzájuk fűzött túlzott reményeket. A rendezvénynek valóban nem volt átütő hatása, de én inkább arra gyanakszom, hogy Bajnai szerepének része, hogy udvarias legyen Mesterházyval, hiszen ő a Medgyessy-i figurát alakítja, aki "nem akarja a hatalmat, azzal csak úgy megkínálták". Mesterházy azonban megteheti, hogy nem kínálja meg.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 14:32:45

@Illyés Edith: NOs, egyike vagyok a kurucinfó azon olvasóinak, aki talán egy hónapban 2-szer benéz oda, de nem hinném, hogy olyan vagyok, mint a törzskommentelőik.
"Ez is egy ugyanolyan téma, mint bármelyik másik, dolgozni kell vele."

Egyetértek, ezt teszem. Készülök folytatni a "Zsidók öltek zsidókat" sorozatomat a zs belügyi szervek által szoc. országokban szervezett pogromokról. Pl. Diósgyőr, Kunmadaras. Része a nagyobb holókultuszos vonulatnak ez is, ennek fényében nem lenne hihetetlen akár a gázkamra sem, de a lényeg, hogy zs ötlet volt az egész deportálás, hogy Izraelbe zavarjanak olyanaokat, akik maguktól nem mentek volna.

Illyés Edith 2012.10.26. 14:33:26

@ArmaGedeon: Ez inkább a városokban lehetett jellemző. Vidéken teljesen elkülönült a betelepült zsidó lakosság és a keresztények. Nálunk köztudottan csak a vidéki zsidókat deportálták, Budapest zsidóságánák jó része megmenekült. A vidéki zsidóknak is az a része, amelyik munkaszolgálatra volt behívva (hadköteles korú férfiak) nagyobb arányban élte túl a vészkorszakot, mint az Auschwitzba szállított gyerekek és öregasszonyok.

Illyés Edith 2012.10.26. 14:36:33

@ArmaGedeon: Különben a kutya se törődne velük. Így pedig állandóan lehet heccelni a közvéleményt pro és kontra.

Átlag magyar ül a tévé előtt, és ha meghallja a "holokauszt" szót, rögtön elkezdi keresni a távkapcsolót. Ez egy katasztrófahelyzet bizonyos körök számára, bal- és jobboldalon egyaránt.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 14:40:34

@Illyés Edith: " Vidéken teljesen elkülönült a betelepült zsidó lakosság és a keresztények. " Magam is vidéki vagyok. Nem mindenki különült el teljesen, volt keveredés, különféle társadalmi rétegekben. Már a Kun Bélák nemzedéke, de már a 48-as zsidók nem kis része is külsőleg asszimilált volt.

Bell & Sebastian 2012.10.26. 14:40:43

Arma!

Közben ellapoztam a főpapi pedo -sztoriját. De annyit mondhatok, hogy erős fenntartással kezelendő minden hasonló, molesztálással kapcsolatos hír, főleg, ha amerikai. A feljebbvalók, a hívők és legújabban az egyházközségi képviselők (tehát: az egyházi- és civil kontroll) egyszerűen lehetetlenné teszi, hogy ilyesmi hosszabb időn keresztül mérgezze a gyülekezet életét.
Ha a nőtlenségi fogadalom betartatására kínosan ügyelnek, akkor erre még inkább.
(Mondjuk a német nyelvterület ez alól kivétel, bizton állíthatom.)

Hogy az árvaházakban mi történt / történik, azt sem tudhatjuk pontosan, de egy agresszív ügyvéd (és némi aktuálpolitika) mindig kinéz az egyre terebélyesedő és soha a végzésig el nem futó aktakupacokból.

Ha elneveznék az egészet mondjuk gyerekholokausztnak, legalább mindenki pontosan tudná, hogy miről is van itt nagyban szó.

Persécuté Persécuteur 2012.10.26. 14:45:00

"Oda jutottunk mára, hogy politikai mainstream lett, amit eddig az LMP mondott. Ez örömteli. "

Megnéztem volna Jávor arcát, miközben ezt az "örömteli"-t kimondja. Az LMP, éppen a Jávor-féle irányzatnak köszönhetően ott tart, hogy akár fel is oszolhatna.

nol.hu/belfold/20121025-a_feltekenyseg_nem_politikai_kategoria

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 14:46:50

@Bell & Sebastian: Olvasd el Marcial Maciel életrajzát, Wiki-szinten is elég. A rokonsága tele volt püspökökkel, neki magának is legalább 4 gyerekéről tudnak (abból 2-t molesztált), a zűrös, kábszeres ifjút püspök nagybácsijai nyomták be a szemináriumba, sorban háromba, mert mindig botrányai voltak, az egyik nagybácsi szentelte pappá, egy másik később szentté lett avatva. Gondolom, Mexikó vezető famjliáival állt ez a papi maffia rokonságban. Hajószámra küldte a pénzt Rómába. Nagyon sötét ügy, végül a korábban ügyeit tussoló Ratzinger tiltotta el a papi hivatástól és szóljtotta fel holtig tartó vezeklésre. Akkor csak nem kamu?

tewton 2012.10.26. 14:47:35

@Bell & Sebastian:
gyerekholokauszt? nevezzük inkább az ártatlanság holokausztjának.
esetleg ha szüzesség-holokausztnak, csak hogy összezavarjuk a vonalakat.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.26. 14:50:17

@Persécuté Persécuteur: ez lehetséges.
A "civilek" üzije, hogy "Fospumpa takaroggy!", talán kevés. És nem tűnnek kormányzóképesnek. Juhász, aki már két hete nem szív, lenne a felelős államminiszter?

A VV egy "Piac + jobberkedés" pártban bízik, de Gordon hogyan lehetne a múltjával, a Clintonné-s támogatással magyari repubikánus? Ki hiheti ezt el?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.26. 14:53:32

Egy hosszú, egészen jó összefoglaló arról, hogy miért nem számít az amerikai elnökválasztás a Wall Street szempontjából:
www.zerohedge.com/news/2012-10-25/guest-post-election-was-over-wall-street-won

"Before The Election Was Over, Wall Street Won

For, after three debates (well, four), when it comes to banking, finance, and the ongoing subsidization of Wall Street, both presidential candidates and their parties’ attitudes toward the banking sector is similar – i.e. it must be preserved – as is – at all costs, rhetoric to the contrary, aside.

Obama hasn’t brought ‘sweeping reform’ upon the Establishment Banks, nor does Romney need to exude deregulatory babble, because nothing structurally substantive has been done to harness the biggest banks of the financial sector, enabled, as they are, by entities from the SEC to the Fed to the Treasury Department to the White House.
...
We are left with a regulatory policy of pretend. Rather than re-instating Glass-Steagall to divide commercial from investment banking and insurance activity, thereby removing the platform of government (or public) supported speculation and expansion, props leaders that pretend linguistic tweaks are a match for financial might. We have no leader that will take on Jamie Dimon, Chairman of the country’s largest bank, JPM Chase, who can devote 15% of the capital of JPM Chase, which remains backstopped by customer deposit insurance, to bet on the direction of potential corporate defaults, and slide by two Congressional investigations like walks in the park.
...
To recap: savers, borrowers, and the economy are still losing money due to the preservation of the illusion of bank health. More critically, the big banks grew through acquisitions and the ongoing closures of smaller local banks that provided better banking terms to citizens. The big banks have more assets and deposits, on which they are over-valuing prices, and paying less interest than before, due to a combination of Fed and Treasury blessed mergers in late 2008, QE and ZIRP. Yet, we’re supposed to believe this situation will somehow manifest a more solid and productive economy.

Meanwhile, past faulty securities and loans will fester until their transfer to the Fed is complete or they mature, while new ones take their place. This will inevitably lead to more of a clampdown on loans for productive purposes and further economic degradation and instability. Financial policy trumps economic policy. Banks trump citizens, and absent severe reconstruction of the banking system, the cycle will absolutely, unequivocally continue."

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 14:54:42

@tewton: Nehéz ügy ez a tudatiparnak. Egyrészről ott a felszabadító mozgalom az elnyomás alól, kjvánatos, hogy már az óvodában szexuális oktatás legyen és ne erőszakolják rá a fasiszta elnyomó nemi szerepeket a szabad emberekre, mindenki legyen, ami akar, és persze joga van kiskorúként vén buzikkal nemi kapcsolatra lépni.
Másrészt a kurva papok meg mindig molesztálják az ártatlan ministránsfiúkat.

EGy biztos, a megszentelt "Holo-" kezdetű szó nem használható blaszfém módon másra, mint a zsidók szenvedéstörténetére!!!

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 14:58:00

@Bell & Sebastian: elég fontos szereplő az ügyben a néhai pápa 40 évig volt személyi titkára, a mostani krakkói érsek:

en.wikipedia.org/wiki/Stanis%C5%82aw_Dziwisz

"According to Jason Berry, Dziwisz was a staunch supporter of Marcial Maciel, the founder of the Legion of Christ who was accused of sexual abuse in 1998, and this support from Dziwisz, Pope John Paul II and cardinals Angelo Sodano and Eduardo Martínez Somalo, was the reason the proceedings against Maciel were halted in 1999. Berry writes: "Maciel spent years cultivating Dziwisz's support. Under Maciel, the Legion steered streams of money to Dziwisz in his function as gatekeeper for the pope's private Masses in the Apostolic Palace"."

Köztudottan Dziwisz a Tusk-kormány nyílt támogatója, amiért a PiS-barát papok szidják. (vetélkedő: Tuskkal, vagy a Kaczynski fivérekkel találunk több rituális, kipás képet a neten? döntetlen...)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.26. 15:01:09

@Persécuté Persécuteur: @tölgy: Szakértő Gordon logikus játszópajtása a Jávor által is emlegetett Oszkó-Felcsuti team, de abból nemhogy a lápokban és vizes rétegen élő aranyos kis izék támogatása, hanem a sokkal köznapibb hóp és cséndzs sem jön ki.

Egyvalamit már megnyertek, az LMP-t sikerült kiszorítani a valódi (szélesebb választói rétegekért folyó) versenyből, amiért egyébként ők maguk is sokat tettek.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.26. 15:19:06

Ezt nézzék, mit találtam! Valakinek tetszett Gordon beszéde:
hungarianspectrum.wordpress.com/2012/10/23/a-great-speech-gordon-bajnai-the-hope-of-the-hungarian-opposition/

"A great speech: Gordon Bajnai, the hope of the Hungarian opposition

I had the good fortune, thanks to modern technology, to be able to see or hear all the important speeches today. As I was listening I took copious notes.
...
Let’s start with Gordon Bajnai. If there is a clear winner of the day it is certainly Gordon Bajnai. I always liked him and was impressed by the quiet, resolute way in which he managed to save Hungary’s sinking financial ship during one short year in office. When he handed the country over to “the dear leader,” as more and more people call Viktor Orbán, it was in fairly decent shape. Orbán managed to steer the country into recession in two short years.

But I couldn’t quite imagine Bajnai as a politician. He is basically a modest man who, when he became prime minister, described himself as a goalie rather than a forward. (He does play football like Viktor Orbán, but what a difference!) Moreover, he said often enough during his tenure that he was not a politician but a man who became prime minister because of his problem-solving talents. Yet he managed to secure the support of the two governing parties by telling them that if they don’t promise unwavering support of his austerity package they can forget about his accepting the job. What I missed in him was the fire.

But perhaps the fire was there all along. Perhaps it was just that those times needed quiet perseverance instead of fiery speeches. Bajnai’s other, until now hidden, side came out today. At last we can say that there might be a more than worthy opponent to Viktor Orbán. I think that Bajnai’s speech today just might convince the disparate groups and parties that it is worth throwing their weight behind him as a common candidate leading a united opposition.

As opposed to Orbán’s forced “My honored ladies and gentlemen” (tisztelt hölgyeim és uraim), Bajnai talked to his “friends” (barátaim) and “compatriots” (honfitársaim). He used the familiar form (te ~ ti)."

És így tovább, és így tovább. Eva S. Balogh már tudja, kire fog voksolni (ha magyar állampolgár).

Bell & Sebastian 2012.10.26. 15:28:16

Arma & Teuton!

Úgy emlékszem, onnan indultunk, hogy lazul a fegyelem és a dögvész Amerikából és az amerikanizálódott Németországból indult. Aki ezek után levonja a következtetést, hogy ilyenek ezek a pápisták, azok számára a foglalkozás el is érte célját.

A liberalizmus és az Anyaszentegyház antagonisztikus fogalmak. Aki ezek összeboronálásán ügyködik, az kiközösítendő. Szóval, a megtisztulásnak két irányúnak kell lennie; kipenderíteni a perverzeket és engedményeket tenni a felszentelés előtti nősülés felé. Mondjuk az ilyennek helyből rövidebb ranglétra jár. Kipróbált és bevált módszer, melegen ajánlhatom.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.26. 15:30:04

@Bell & Sebastian: a meleg ajánlatokra nem figyelünk oda.

Bell & Sebastian 2012.10.26. 15:37:44

@tewton: Ugyan nem vagyok szakavatott ismerője a témának, de eddig a papi buzulás volt terítéken, amit valahogy jobban tolerálnak és úgy látszik hagyományosan elfogadottabb, mint a kislányok megrontása. Amit feltehetően nyilvános herélés követne a főtéren, dobszó mellett.

Értelmezhetjük ezt arab hatásnak is, ha én szőrtelen fiúgyermek lennék, nem fogadnék el idegentől zacckávét minaret árnyékában.

A legcsodálatosabb jelenség e fertőben avagy fartőben, hogy az annyira toleráns toleráns -származásúak doboltatják az összes ügyet.

A buzulás jogát vindikálni nem ősi, egyiptomi szopás, izé szokás, legalábbis szerintem.

Bell & Sebastian 2012.10.26. 15:42:05

@tölgy: Benedek, vidd ki zsákban a meleget.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 15:48:54

@Bell & Sebastian: ez nem holmi buziprobléma.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 15:50:19

@ArmaGedeon: Bár, ha meggondolom, ez a Dziwisz a főnőke hálószobája mellett aludt egy mellékkamrában...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.26. 16:14:19

@jose maria padilla: Akkor inkább vegye meg az eredetit és szótárazzon. :}

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 16:24:44

@elGabor: Hehe, a bóvlinál is lejjebb.
Komoly fenyegetés, eszembe jut róla a régi vicc a kommün idejéből, amikor a két szibériai fogoly beszélget:
- Te Iván, ne szidd már hangosan a rendszert, még elvisznek!
- Innen? Hová?

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 16:27:29

@tewton: Hja, különleges ország ez: itt még a nyilasok is sidók.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.26. 16:28:25

@ArmaGedeon: Csanád most valami olyat nyilatkozott, hogy Izrael maga a béke, vagy valami ilyesmit. Elképzelem magamban, amint ül a Jobbikos gyűléseken, és titokban jegyzetel, hangfelvételeket készít, s közben maga is bő nyállal zsidózik. Másnap meg küldte át az anyagot Zoltai Gusztinak, aki köztudottan mossad tiszt. És ez így ment éveken keresztül, amazok meg nem láttak ebből semmit. Most, hogy lebukott, előbb-utóbb rabbi lesz. Miközben még mindig jobbikos EP-képviselő.

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 16:33:21

@tölgy: Állítólag Ámerikában újraforrasztották a drótjait, hogy ne pislogjon.
Viszont ahogy a minap egy elmés blogger megjegyezte: most meg szemérmesen mosolyog, mint kezdő buzi a gőzfürdőben.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 16:35:16

@Tehetetlen Dodó: Ez a szabály, nem a kivétel. Persze nem elsősorban a nyilasokra gondolok, hanem példaképükre, a nemzetiszocialista mozgalomra.
Bár kisvárosomban egy tipikusan zs-képű egyén volt a szoci vezér sokáig, akinek az apja nyilas volt, mielőtt párttitkár és TSZ-elnök lett volna...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 16:39:11

@Oleg_Mashkowiak: Már nem jobbikos, a mandátum mint egyénnél maradt nála. Ha lemondott volna, jelölhetett volna a párt mást a listáról. (nem?)
Én nem így képzelem a beépjtettségét. Átmenetileg beleélik magukat a szerepbe. Sose volt a Jobbik főzsidózója, ez tény. Ha nem lép Endrésik tyúkszemére, ma talán ő a pártelnök. A moszatnak nem napijelentések kellenek, bár bizonyára kapnak olyat is a Jobbikról. Nekik az volt a harci feladatuk (és kapcsolt részeiknek, a magyar sajtónak), hogy egy széljobb cigánybűnözőző, zsidózó "náci" párt bejusson a parlamentbe. Ezért épjtették fel a zs Morvait és ezért szidatták sajtójukkal 24 órában. Minden a terv szerint alakult. Csanád ügye talán nem.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.26. 16:41:05

@Tehetetlen Dodó: Nagyon fontos és hasznos könyveket adtak ki az 50-es években. Persze tudni kell a megfelelő forráskritikával olvasni. Egy kedvencemet majd referálom. Akkor a marcuisták büszkén nagy elődként dicsérték a Petőfiket - teljes joggal.

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 16:49:10

@Bell & Sebastian: "melegen ajánlhatom"
Nem pont ezt kellene elkerülni?

Leskelődő 2012.10.26. 16:56:39

@Loxon:
Honnan jutott eszébe? Egyszer bbjnick is ajánlotta, meg is néztem, nagyon jónak találtam. (Persze, eltökélt materialistáknak nem ajánlanám.)

Leskelődő 2012.10.26. 17:10:25

@abandi:
Jól mondja :)

@Alfőmérnök: A Sztalkert nem olvastam (még) el végig, de annyira igen, hogy a filmet jobbnak gondoljam.
Ha ilyen türelmesek az amerikai nézők, akkor már megértek a Sátántangóra :)
(Én arra még nem vállalkoztam.)

Leskelődő 2012.10.26. 17:15:44

@Tehetetlen Dodó:
Ööö... az a helyzet, hogy a könyvre szinte egyáltalán nem emlékszem. Csak annyi rémlik, hogy a massza valójában egy gigantikus agy volt, de lehet, hogy tévedek :(

Ellenben képzelje, érdekes megfigyelésre tettem szert: megnéztem Bajnai beszédét, és egy utána, vele készült indexes interjút. A beszéd alatt nem pislogott a kis szemafor, az interjú alatt viszont sűrűn.
Úgy látszik nem lett tökéletes a forrasztás.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.26. 17:29:21

csak figyelmeztetem magukat, hogy az az állítás, miszerint a zsidóknak kevesebb is elég a ciklonbéből mint a tetveknek, súlyosan antiszemitistásos, és ráadásul arra utalós, hogy degeneráltak, genetikusan roncsok. hát így lefetyeljenek butaságokat.

Leskelődő 2012.10.26. 17:47:56

@jose maria padilla:
Egyébként is fölösleges minden találgatás, a legújabb vizsgálati módszerek minden kérdésre választ adnak majd:

"A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem három kutatója által kifejlesztett, hordozható virtuális valóságrendszer mutatja be a Hannover melletti bergen-belseni náci megsemmisítő tábort.

A két éve elkezdett és félidejéhez érkezett Collective Experience of Empathic Data Systems, CEED's (a kollektív tapasztalat empatikus adatrendszere) projekt célja a tudat alatti reakciókat és érzelmeket felismerő virtuális valóság rendszer, valamint az ehhez kapcsolódó integrált technológiák kifejlesztése...

...A rendszer egy interaktív folyamat során egyidejűleg méri a felhasználó cselekedeteit és tudat alatti reakciót, majd ennek ismeretében változtatja, mit jelenít meg. A kutatócsoport feladata annak a 3D grafikai technikákon alapuló vizualizációs modulnak és integrált érzékelő rendszernek a kifejlesztése volt, amely mindezt részben lehetővé teszi. Mindez hat oldalról vetített képpel, 8 darab Kinect érzékelőből épített speciális 3D 360 fokos kamerával, egy multikamera-ívvel, interaktív szőnyeggel, vezeték nélküli biofeedback inggel és agyhullámokat közvetítő EEG-vel segíti a kutatók munkáját - magyarázta a kutató."
www.mult-kor.hu/20121025_magyarok_rekonstrualjak_a_bergenbelseni_halaltabort

Mondjuk, én sajnos nem értem, hogy kinek az elmeműködését és vizualizációit figyeli a hordozható(!) változat, de ez a tudat alatti reakciókat és érzelmeket felismerő virtuális valóság rendszer... hm... hát ez pazar! Freud mind a tíz ujját megnyalná, ha látná. (?)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.26. 17:55:14

@Leskelődő:
hát ez érdekes lehet.
mondjuk az egyszerű ember nézegeti a makettet, végig hordozza szemét a borzalom megannyi helyszínén: gázkamra, apátok fasza. ekkor, háromdében megjelenik egy penisz a kamra helyén. krema? anyátok picsája....és így tovább. képzelheti.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.26. 17:58:43

@ArmaGedeon: És mi a helyzet a Fidesszel? Abban is zsidó még a kertész kutyája is.

atlantisotetseg 2012.10.26. 18:02:17

@bbjnick: A zemberek akik a TTE portrén szerepelnek olyan külföldiesnek néznek ki... nem magyaroknak...

atlantisotetseg 2012.10.26. 18:17:35

@Alfőmérnök: Arma válaszával egyetértek, valószínű Csanád tompított az Morvai készített eredetin...

atlantisotetseg 2012.10.26. 18:28:27

@Oleg_Mashkowiak: Mit csinálsz Biboldo nickeddel ? Szerintem a perzsák nem engednek Biboldokat a hazájukba.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.26. 18:45:37

@Leskelődő:

Ha nem lenne odaírva a forrás, azt hinném, hogy valami elmebeteg író antiutópiájából való az idézet. Mondjuk, pld. egy Philip K. Dick regényből.

ü
bbjnick

atlantisotetseg 2012.10.26. 18:46:19

@bbjnick: Sajnos, nem Csanád a "balf@sz", hanem az a hihetetlenül naiv (a butaság határát súrolja) jobbikos társaság aki ilyen agent-provocateurnek beugrik. Gondolja arra, hogy kis híján ma esetleg a "Jobbik" vezető személye lehetne. Köszönhetjük az MNA-nak ezt a leleplezést. Buta társaság, nem értik, hogy mindenkinek a származását vizsgálni kell, mielőtt bármilyen hatalmi pozíciót kap. Ki volt mama, papa, nagyszülők, hol voltak és mit csináltak 1939 - 1948 közt ? Es 1948 - 1989 közt ? Felvett nevük van ? Mi volt azelőtt ? Milyen vallású a család ? Hova járnak iskolába a gyerekek ? stb.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.26. 18:50:03

@atlantisotetseg:

Érdemes elolvasni az életrajat is! Tele vannak későkádári nyomulással, rendszerváltós ügyeskedéssel és 110 órása jeruzsálemi holokauszt továbbképzéssel:-(

ü
bbjnick

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.26. 18:50:15

@Leskelődő: Barátaim ajánlották, és ma megnéztem.

tewton 2012.10.26. 18:50:34

@Oleg_Mashkowiak:
a kertész kutyája ... a fotelban üldögélő imrekertészhez lehajló, épp csak kezet nem csókoló viktátorra gondol?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.26. 18:50:59

@bbjnick:

az életrajat is=az életrajzukat is

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.26. 18:52:08

@Oleg_Mashkowiak: Ez aljas rágalom! A kutya teljesen rendben van! De ő az egyetlen, akiért tűzbe tenném a kezem... :-)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.26. 18:54:56

@Leskelődő: Azt hiszem, közeleg a „tudatalatti-holokauszttagadás-felismerő és tagadást-tagadásos hazugságvizsgáló” törvény beiktatása, kötelező, háromévenkénti holokauszttagadás-szűrő vizsgálattal.

atlantisotetseg 2012.10.26. 18:56:43

@elGabor: "ez rajzolódik ki azokból a beszélgetésekből, amelyeket az [origo] folytatott kormányzati emberekkel, a Valutaalapon belüli folyamatot ismerő, a tárgyalásokra rálátó forrásokkal."

Ez azt jelenti, hogy nem csak Bajnaival, hanem még Simorral is beszélgettek ?

MézesRozi 2012.10.26. 19:01:27

@tewton:

úgy tudom, a kéményt is újra építették, mert az sem maradt meg. amikor ott jártam (turistaként),éppen izraeli diákok ozsonnáztak a tövében, már amelyiknek nem volt kedve megtekinteni belülről a rekonstruált krematóriumot.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.26. 19:08:51

@atlantisotetseg:

Hát, tudja fene! Szegedi szülei vidéki református értemisik, az apuka amatőr (népi) fafaragó, Csanádka a nyolcvanas évek papgáboros-molnárvéjózsefes organikus népi "mozgalmában" nőtt fel. Szerintem senki nem gondolta volna, hogy... De hogy haza is beszéljek: az én apám munkásőr volt, választott alapszervi párttitkár (sajnos, 1978-ban egyorvosi műhiba miatt meghalt); melyikünket igazolták volna egy "megbízhatósági vizsgálat" során, csanádkát vagy engem?:-]

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.26. 19:11:22

@Loxon:

Az a vicc, hogy nem vicc. Maga fiatalka, nem emlékszék arra, hogy a káderek is mindig jobban tudták, hogy miről mit gondolsz, mint te magad; megérhetünk még egy ilyen világot.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.26. 19:28:20

@bbjnick:

megérhetünk még=megélhetünk még

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.26. 19:29:32

@atlantisotetseg: @bbjnick: Amíg fogalmam se volt a származásáról, éppígy utáltam. Most se a származása a gond. Hanem a gátlástalan törtetése.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.26. 19:33:36

@bbjnick:

nem emlékszék arra=nem emlékszik arra

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.26. 19:34:47

@Arma Gedeon2:

Szerintem Csanád nem törtető, hanem szoftverhibás (ú. é. defektes).

ü
bbjnick

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.26. 19:35:50

@bbjnick: Én sem viccből írtam viccből. :->

ebfül 2012.10.26. 19:45:31

@ArmaGedeon:

Görgei inkább szász, hamár....

"Szepes vármegye radikális nemes családjai közé tartozik. Ősének azon Arnoldot tartja, akinek fia, Jordán, 1240 körül IV. Bélától a mai Toporc helyén telepítés céljából erdőterületet kapott."

www.kislexikon.hu/gorgey.html

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 19:45:50

@Leskelődő: Szeretem, amikor ilyen tudósok virtuálisan akarják modellezni a publikum lelkületének rezdüléseit. Kíváncsi vagyok, hogyan szankcionálja a berendezés, ha például nem elég mélyek a rezdülések?? Azokra már nem is merek gondolni, akik meg úgy érzik, hogy épp most estek le az őrtoronyból.

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 19:47:15

@jose maria padilla: Na lám, már meg is van, kiket kell kiszűrnie a rendszernek.

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 19:51:34

@bbjnick: Ezért nem olvasok már két évtizede újabb* sci-fiket: az írók szegényes fantáziája messze elmarad a véres valóságtól.
Gyakorlatilag az elmúlt 80-100 évben írt összes antiutópia megvalósulni látszik, ráadásul egyszerre.

* a Sebastian Knight által ajánlottat leszámítva, de az elég jó volt.

eN 2012.10.26. 19:52:12

Ennyire sommás véleményt rég hallottam Jótündi & co-ról. Nem csak kívülről tűnik annak, ami.
"Én voltam MTA munkatárs, nem voltam elájulva tőlük. Eredmények meg nincsenek, és sose voltak. Számolgatják a böglyöket a fekete meg fehér lovakon, meg kutatják a maghasadást, hahaha, lejárt lemez ez már, rég a magegyesítés a téma, nem a hasítás, ahhoz persze hozzá sem tudnak szólni. Egy nagy öncélú nyuggerinkubátor az egész".

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.26. 19:54:17

@atlantisotetseg: Az egyiket ismerem közülük; gimnáziumi történelemtanárom volt és több középiskolai tankönyv szerzője. Az egyik legjobb oktató volt, akivel találkoztam, továbbá hazafi. Igaz, ez egy ember a csapatból.

atlantisotetseg 2012.10.26. 19:55:11

@Persécuté Persécuteur: "Kit kellett volna pl. 1945-ben arról győzködni, hogy márpedig volt holocaust? "

Az ég világon senki sem hit nekik 1945-ben. Különösen a 7 millios hazugság után jött az 6 millios hazugság, azután most mar 3-4 millios hazugságról van szó (a másik 3-4 millió közben feltámadt, mi ?)
Különben is, nem magyarok, nem vagyunk kötelezők siratni sem őket, sem az 10 millios orosz/ukrán Sztálin aldozatokat, avagy Hitler áldozatait. Nekünk azt a sok százezer tisztességes magyart kell siratunk, akiket a Kun Belák, Rakosik, Gerők és Biszkuk meg gyilkoltak.

Zsidók sokkal nagyobb vesztességeket szenvednek attól a >20 különböző genetikai betegségtől amit minden harmadik zsidó hordozz és sorra továbbítja a többi zsidónak.

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 19:55:52

@Loxon: Hehe, én is ilyesmire jutottam, ezért érdeklődtem a lehetséges szankciókról.

Alfőmérnök 2012.10.26. 19:56:30

@Illyés Edith: A kurucinfón volt egy viszonylag "korrekt" vita, holorevizionisták és a hivatalos állspontot képviselő történészek is szót kaptak.
Amúgy ha jól emlékszem (most nincs kedvem újból végigolvasni) azt senki nem tagadta, hogy Zyklon-B-vel (elvileg) ölhettek embereket, csak hogy milyen mennyiséget kellett ahhoz odaszállítani, meg hogy a falban kimutatható-e a nyoma?
kuruc.info/r/6/65341/

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 20:01:07

@MézesRozi: Nekem mindenről valami hülye vicc jut az eszembe:
A temetőben az egyik sírkövön kártyázik két sírásó, arra jön a krematórium kezelője. Szólnak neki: gyere pajtás, szállj be te is, akkor ultizhatunk! Rendben, rögtön jövök, csak visszamegyek pár hamuba sült pogácsáért.

(Ajjaj, ebből még baj lesz, már közelegni látok két tudósformát valami elektródákkal).

Alfőmérnök 2012.10.26. 20:05:36

@Leskelődő: Néhány amcsi, pl Brad Pitt már rákattant.
www.borsonline.hu/20090817_brad_pitt_rakattant_tarr_bela_filmjeire
Amúgy nem mintha sokat számítana, de nemrég felkerült a Sight & Sound 50 legjobb film listájára.
www.bfi.org.uk/news/50-greatest-films-all-time

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.26. 20:13:00

@ebfül: kepben vagyok. De a Szepessegben garantaltan tudott tótul is. Magyarul felnottkent tanult meg.

atlantisotetseg 2012.10.26. 20:13:44

@Bell & Sebastian: Nekem az impresszióm, hogy nagyon kevés a papnövendék és ezert meglazítottak a követelményeket - így egy csomó buzi bekerült.

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 20:16:44

@atlantisotetseg: Pár éve viszont micsoda sivalkodást rendeztek a libbancsok, amikor egy buzicskát eltanácsoltak a teológiáról.

Illyés Edith 2012.10.26. 20:16:56

@Alfőmérnök: Beleolvastam, de nem követtem, teljesen komolytalan volt az egész. Se Ungváry, se Karsai nem foglalkozott a haláltáborok kutatásával. "Perge Ottó" meg még úgy se, csak összeollózott interneten talált cikkekből.

Ezen a webhelyen sok jó anyag van, ha utána akarok nézni valaminek, általában itt kezdem: holocaustcontroversies.blogspot.hu/

tewton 2012.10.26. 20:29:28

@eN:
a böglyös kísérlet speciel izgalmas volt, de azt szerintem fiatal kutatók csinálták, nem kakadémikusok.

tewton 2012.10.26. 20:30:41

@Tehetetlen Dodó:
pedig a gengszterváltás nagy eredménye (talán az egyetlen), hogy PKDick és Gibson elkezdett megjelenni magyarul.

tewton 2012.10.26. 20:33:25

hopp. itt az új cigánybotrány.
méghogy roma honfitársaink közül azért is van annyi defektes, mert vérfertőzgetnek is?
miniszter úr, gumikalapácsos érvekkel nem lehet választást nyerni!

index.hu/belfold/2012/10/26/jeszenszky_geza_szerint_a_romak_kozott_hazasodhatnak_a_testverek/

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 20:37:37

@tewton: PKDick novellák jelentek meg már a 70-es, 80-as években is, egy pár darab.
Gibson tényleg nem, nem is olvastam még egyet sem soha.

Alfőmérnök 2012.10.26. 20:41:31

@Illyés Edith: Annyira nem érdekel a téma. A véralgebra nem az én műfajom. A nácik elmebetegek voltak, ez nem kérdés számomra. De hogy nem lehet bizonyos adatokat kétségbevonni, az egy vicc. Nagyjából ennyit gondolok erről az egészről.

picur3ka 2012.10.26. 20:44:45

@tewton:

Hehehe:

"Három egyetemi professzor levelet írt Jeszenszky Gézának, amiben felszólították arra, hogy kérjen bocsánatot."

ebfül 2012.10.26. 20:44:50

@Arma Gedeon2:

Akkor miért ködösítesz?

Otthon nem tótul beszélt, németül. Nem a szász felmenők, a korszellem miatt.

atlantisotetseg 2012.10.26. 20:47:36

@bbjnick: Arról van szó, hogy a politikai vezetőknek a hátteréről szóló információk a választok rendelkezésére álljanak. Hogy a választok miként használjak, az legyen az ő dolguk.

Nagyszerű példája vagy a tisztességes hozzáállásnak, írásodból ítélve nagyon rendes magyar ember vagy - apuka esetleg ellőtte a dolgot, de a fia nem !

picur3ka 2012.10.26. 20:48:13

@Tehetetlen Dodó:

Ne beszeljek annyit latinul, osszezavarja a nepeket!

Kulonben is mi maga, saman, hogy hott nyelven beszel?

S=klogW 2012.10.26. 20:54:21

@Leskelődő: ezt a birtokos szerkezetet sikerült pont fordítva fordítani - bár eredetiben, angolul sincs sok értelme: ez a hülye angolszász mánia hogy a rövidítésnek is legyen valami értelme, legalább kiejtve

atlantisotetseg 2012.10.26. 20:57:59

@tewton: es 70 -es IQ-rol nincs szo ?

picur3ka 2012.10.26. 21:00:34

@Illyés Edith:

Az semmi. A csehek minden kissebbseguktol megszabadultak meg eddig...

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 21:01:22

@S=klogW: Én meg azt hittem, hogy valami koreai autóról van szó.

picur3ka 2012.10.26. 21:03:57

@Leskelődő:

Azt figyelik, mint egy hazugsagvizsgaloval, hogy orulsz-e, mar csak az kell, hogy kotelezo legyen latogatni...

Sebastian Knight 2012.10.26. 21:04:51

@Illyés Edith:

John Demjanjuk egy ukrán hadifogoly volt, aki, hogy megmeneküljön a nácik halál-fogolytáborából, beállt a nácik által szervezett, hadifoglyokból álló hadtestbe, amely a vörös hadsereg ellen harcolt. A háború után az usába emigrált. 1977-től fogva azzal vádolták, hogy különféle kz-lágerek őrei volt (sic).

Demjanjukot megfosztották amerikai állampolgárságától, és kiadták Izraelnek, ott 8 évet ült előzetes fogságban, majd a legfelsőbb bíróság felmentette.Debjanjuk pereiben nem csak, hogy hazudtak egyes "szemtanúk", de az is kiderült, hogy az eljárás során hamis(ított) "bizonyítékokat" fogadtak el, míg más, felmentő jelegű adatokat eltitkoltak. Yoram Sheftel (Demjanjuk ügyvéde az izraeli perben) az eljárásokat kirakatpereknek nevezte ("súlyos eljárásbeli hibák, szándékos hamisítás, az usa igazságügyi minisztériuma megtévesztette az izraeli bíróságot").

Az usa ezután nem állította helyre az állampolgárságát, hanem (kusza perek után) kitoloncolta Németországba. No.-i perében bűnrészességgel vádolták 29 ezer zs meggyilkolásában. Első fokon el is ítélték, de egy fellebbezés után német papírja is lett róla, hogy ártatlan; ott halt meg egy idősek otthonában.

"On 5 March 1992, German weekly Stern published a shocking revelation that the Israeli prosecution concealed crucial information about the Travniki card being a forgery; and that the Israelis had the full co-operation of the German police and the Ministry of Justice. The article stated that on 23 January 1987, three weeks before the trial, Superintendent Amnon Bezaleli took the original Trawniki card for examination at the German police force's main criminal-identification laboratory in Weisbaden, known by its initials as the BKA. Bezaleli was the prosecution's central witness on the Trawniki document. According to Stern, the BKA, after a cursory examination, told Bezaleli that this was a counterfeit document forged in a more or less amateur way. The laboratory's preliminary analysis addressed the following points: the face in the photograph, which the prosecution identified as Demjanjuk's, had been pasted on to the uniform using photomontage techniques; the picture was not originally attached to the card, but had been transferred from another document; there was no match between the seal on the Travniki picture and that on the document itself. The analysts did not have time to compare Demjanjuk's known signature with the Demjanjuk signature on the Travniki document. Dr Louis Ferdinand Werner, head of the BKA, informed Bezaleli in a private conversation that the card was counterfeit. Bezaleli consulted people from the state prosecutor's office in Jerusalem, then instructed Werner to stop all tests on the card.
...
During the trial, he was again identified on the photo spread by Otto Horn, a former German Nazi SS guard at Treblinka. This testimony became controversial later because it was discovered by Yoram Sheftel that on 14 November 1979, Otto Horn was interviewed by the newly created US Department of Justice Office of Special Investigations (OSI). The OSI showed him the picture of Demjanjuk, but Horn failed to identify Demjanjuk as Ivan the Terrible, or even as a guard from Treblinka, or as anyone he ever knew in the SS forces. The OSI report regarding Otto Horn's failure to identify John Demjanjuk as Ivan the Terrible would have been exculpatory, but was withheld by the OSI.

One remarkable event, involved a star witness for the prosecution, Eliyahu Rosenberg. Asked by the prosecution if he recognized Demjanjuk, Rosenberg asked that the defendant remove his glasses "so I can see his eyes." Rosenberg approached and peered closely at Demjanjuk's face. When Demjanjuk smiled and offered his hand, Rosenberg recoiled and shouted "Grozny!" meaning "Terrible" in Polish and Russian. "Ivan," Rosenberg said. "I say it unhesitatingly, without the slightest shadow of a doubt. It is Ivan from Treblinka, from the gas chambers, the man I am looking at now." "I saw his eyes, I saw those murderous eyes," Rosenberg told the court, glaring at Demjanjuk. Rosenberg then exclaimed directly to Demjanjuk: "How dare you put out your hand, murderer that you are!" It was later revealed with great embarrassment for the prosecution, that Eliyahu Rosenberg had previously testified in a 1947 deposition that “Ivan the Terrible” had been killed during a prisoner uprising.
...
Yoram Sheftel's 1994 book, Sheftel, Yoram (1994) (Hardcover). The Demjanjuk Affair: The Rise and Fall of a Show-Trial (Revised ed.). London: Victor Gollancz. ISBN 0575057955. ISBN 9780575057951, became an immediate best-seller in Israel. In reviewing many issues pertaining to the law, Sheftel revealed serious errors, deliberate fabrications, and "fraud on the court" perpetrated by the US Department of Justice Office of Special Investigations (OSI) lawyers in their prosecution of the Demjanjuk case."

en.wikipedia.org/wiki/John_Demjanjuk

Bell & Sebastian 2012.10.26. 21:04:53

@Tehetetlen Dodó: Ha maga is nagy humorzsák, akkor miért van behúzva az antennája? Vagy igényli a szmájlit minden mondat után, mint a tébolyult Padilla -rajongó?

picur3ka 2012.10.26. 21:05:13

@S=klogW:

Nem angolszasz mania ez egyaltalan, lasd: maszop.

atlantisotetseg 2012.10.26. 21:05:14

Ennek a tanulmánynak bevallott célja: a magyar forradalom és szabadságharc 56. évfordulóján tudatosítani a közvéleménnyel, de a történészszakmával is, hogy 1956-ban az erdélyi magyarság nemcsak idehaza, hanem Magyarországon is óriási véráldozatot hozott.

www.kronika.ro/index.php?action=open&res=68539

atlantisotetseg 2012.10.26. 21:15:55

@elGabor: Elhiszem. Talán írjál neki, kérdezd meg mit gondol a
a TTE állásfoglalásarol ( a kerettantervvel kapcsolatban).
Majd mond meg nekünk.

S=klogW 2012.10.26. 21:16:30

@Tehetetlen Dodó: ceed ejtsd: szíd

ennek a hangalaknak két szó felel meg: seed = mag
s ami érdekesebb: cede = átenged, felad (pl. területet)

@picur3ka: :)

Bell & Sebastian 2012.10.26. 21:18:39

@atlantisotetseg: Vagy csak a görög hadigazdálkodás rögzült egy némelyiküknél. Ha az össznépességre vetítve 5-6% buzerant, kis látenciával legyen mondjuk hét, a papok közt ez biztosan lényegesen kevesebb.
Nehéz szolgálat és a sátán ezer alakban támad.

Arról nem is beszélve, hogy tudják a lelki technikáját, hogyan vegyenek erőt bűnös gerjedelmeiken.

De óva intek bárkit is az általánosítástól, mivel minden "eset" más és más, így is csak pont annyit tudhatunk, amennyit a sajtó kitereget. A modern sajtóról meg jót nem tudok mondani.

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 21:22:18

@Bell & Sebastian: Má' alig bírom követni, ki szmájlol, ki meg nem.

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 21:23:58

@S=klogW: Kia fene gondolta volna?

S=klogW 2012.10.26. 21:25:37

@Tehetetlen Dodó: adja fel az ellenállást adja át magát bergenbelzennek

S=klogW 2012.10.26. 21:28:42

@Sebastian Knight: "az usa igazságügyi minisztériuma megtévesztette az izraeli bíróságot" - és vajon milyen alakok utasítására volt ilyen rossz fiú a DoJ?

Bell & Sebastian 2012.10.26. 21:30:03

@atlantisotetseg: Az irónia akkor tökéletes, ha mar, mint a királyvíz. (a mondást csak plagizálomm az ismeretlen hozzászólótól)

Bell & Sebastian 2012.10.26. 21:35:52

@Tehetetlen Dodó: Tölgy meggyőzött, hogy egyenes ember fapofával viccelődik. Nekem egyetlen szavamat se higgye el elsőre, mivel Enigma beépített elitszűrőt használok.

atlantisotetseg 2012.10.26. 21:38:27

@Arma Gedeon2: Nehéz elképzelni, hogy aki a származását titkolja, az rendes ember lenne. Minimálisan komoly pszichológiai rendellenességről van szó.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.10.26. 21:39:01

@tewton: @picur3ka:

Ez, bizony, szocializációs, kulturális kérdés. Ezek a roma professzorok, hiába kapaszkodtak fel az uborkafán, maradtak, akik voltak.

Nemrég mesélte egy tanár ismerősöm: egy c. gyerek nem járt iskolába és megindult a család ellen az eljárás (gyermekjóléti sz., jegyző értesítve, eljárás megindítva). Ahogy rászállt a hatóság a családra, nyomban megjelent a szülő az iskolában (előtte hónapokig nem reagált semmiféle megkeresésre) és megindult a cigánykodás. Először értetlenkedett, álnaivan előadta, hogy ő ebből az egész ügyből nem ért semmit, majd mikor látszott, hogy nem ér célt, ordítva rontott a gyereke osztályfőnökének, hogy hazudik, mert ő (mármint a c. szülő) inkább hisz a saját gyerekének, mint egy idegennek, hogy képzelik, hogy gyanúsítják őket stb.

Ugyanezt játsszák Jeszával, csak nagyobb tétben. Jeszának (és Jesza mellett a tisztességesebb tudós és tanártársaknak is) ki kellene állni az igazságért (szakmailag igazolni kellene az állításokat), mert amíg engedünk, ők addig nyomulnak (plusz végtelen a határ).

ü
bbjnick

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 21:41:59

@Bell & Sebastian: Patella ellenkező taktikát követ: a leggorombább sértések után is odabök pár vigyort - senkinek sincs oka vagy joga a sértődésre.

S=klogW 2012.10.26. 22:03:45

@Tehetetlen Dodó: már akinek - no nem mintha a debil vigyorára igényt tartanék az anyázása végén

Alfőmérnök 2012.10.26. 22:04:59

@atlantisotetseg: Csanádot én mindig is egy ócska provokátornak tartottam. Én az EP-választáson Morvai miatt a Jobbikra szavaztam. Aztán kicsit megbántam, mikor láttam, hogy ez a faszfej az EP-ben rögtön revizionista-irredenta dumákkal kezdte a "karrierjét". Noooormááális? Bár végülis, ha belegondolok, mostani álláspontja nem mond ellent a korábbinak, merthogy a zsidók végülis megcsinálták azt, amiről a mai magyar revizionisták álmodnak, szóval jó példa lehet nekik Izrael zsidók általi visszfoglalása.

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 22:17:07

@Bell & Sebastian: Nekem viszont Turing-gépem van.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.26. 22:18:27

@ebfül: Ködösít a fene. Semmiféle korszellem miatt nem beszéltek németül, vagy tótul. A régió miatt, ha valaki szepességi volt, ezt a két nyelvet nagy eséllyel beszélte.

tewton 2012.10.26. 22:26:04

@bbjnick:
pffff.
egyszer már írtam, de megint: amennyi olyan hely van mo-n, ami az élő jog fájáról leesett ("rozsdaövezetek", cigány enklávék), el tudom képzelni, hogy ott akárhány csendes tiszaeszlár vagy bármi más megtörténhet, vérfertőzés included. törvényen és ellenörzésen kívüli területek. pl. a legyilkoltakat a kemencében elkremáló gyilkosok: ha nem szökik el az egyik, sose derül ki. a bűnöző cigányokat bújtató és fel nem adó rokonyság országszerte (ilyenkor persze nincs elvárva az elhatárolódás). kultúra (hahaha), civilizáció (höhöhö), bódvalenke meg a nem hiába születettek.

Tehetetlen Dodó 2012.10.26. 22:29:34

@Arma Gedeon2: Az én pozsonyi nagyanyám 4 nyelven beszélt: németül, mert az volt az anyanyelve, magyarul, mert magyarnak vallották magukat és magyar iskolába járt, franciául, mert azt a polgáriban tanulta és tótul, mert valahogyan a cselédekkel meg a kofákkal is kellett kommunikálnia.

picur3ka 2012.10.26. 22:30:46

@tewton:

Nem elkepzeli, ez igy van.

picur3ka 2012.10.26. 22:34:44

Lol:

A mandiner szerkesztoje, haha:

kuruc.info/r/2/103163/

Bell & Sebastian 2012.10.26. 22:40:25

Érdekes, Berluszkujoni az ATV -n négy évet kapott, a Hír tévén egyet, a királyin megint négyet. Ez átlagosan három, de egy nem tud rendesen újlatinul. Vagy kettő.
____________________________________________________________________________________________

Antall beépített USA-külügyminisztere górcső alá vette a roma közösség nemi eltévelyedéseit, amitől felháborodtak a jogvédők, akiket szintén az USA távirányít. Ergo: ott elnökválasztás lehet és legalább két, különböző iránultságú hálózat.
____________________________________________________________________________________________

A kocsmai hármas kézfogás csak egy közös, FSZB/MOSSAD/CIA terepgyakorlat, mert a parkolóban mindegyik jeladót ragasztott a másik kettő járgányára.

Sebastian Knight 2012.10.26. 22:44:07

@S=klogW:

Az usa valószínűleg le akarta rázni Demjanjukot, azzal az ürüggyel, hogy bevándorlásakor hazudott a származásáról. (Ami igaz lehet - ukrán volt, a jaltai egyezmény szerint a háború után a szovjeteknek kellett volna visszaadni, és ott, mint a vörös hadereg ellen harcoló "árulót" halál várta volna.)
A hamis kz-lager-őr igazolványokat a KGB dobta be, hogy befeketítse az ukrán emigránsokat.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.26. 23:07:42

@Tehetetlen Dodó: Tipikus volt ez Hungáriában. Szobrait koszorúzzuk a szétverőinek...

Bell & Sebastian 2012.10.26. 23:08:32

@Sebastian Knight: Akik szovjet állampolgár létükre német hadifogságból szabadultak, azokat otthon mind egy szálig kiirtották az oroszok, mert lusták voltak kikeresni a kollaboránsokat.

picur3ka 2012.10.26. 23:12:54

@picur3ka:

1. Ez a hulyegyerek - Viktoria Mohacsi reloaded - irja a Mandinert?

2. Ez egy cigany mufaj, lattam mar tobbszor, hogy harman tamadnak egy Jobbikost? Altalaban alulmaradnak.

atlantisotetseg 2012.10.27. 00:06:46

@Alfőmérnök: Közönséges bűnöző: EU pénzel akarta lefizetni az illetőt aki felderítette zsido származását.

tewton 2012.10.27. 00:26:50

almagedeon elméleteihez adalék

"Az amerikai hírszerzés emberei közelről figyelték az USA bengázi nagykövetségének megtámadását, és bár többször kértek katonai segítséget, azt a parancsot kapták felettesüktől, hogy ne avatkozzanak közbe.

Órákig hiába kértek katonai támogatást feletteseiktől azok a CIA-ügynökök, akik Bengáziban mintegy másfél kilométerről figyelték az amerikai konzulátus elleni támadást - közölte pénteken, exkluzív forrásokra hivatkozva a Fox News televízió."

www.origo.hu/nagyvilag/20121026-tetlenul-nezte-a-cia-az-amerikai-nagykovetseg-elleni-tamadast.html

Sebastian Knight 2012.10.27. 01:16:52

@Bell & Sebastian 2012.10.26. 23:08:32

Így.
Keelhaul-hadművelet: a szövetségesek a visszatoloncoltak SZU-ba pár millió szovjet hadifoglyot, K-európai menekültet és azokat, akik a vörös hadsereg ellen harcoltak (fehér emigránsokat is).
A SZU-ban kivégzés, kényszermunka vagy gulag várt rájuk.
(Keelhaul annak a tengeri büntetésnek a neve, amely során az elítéltet áthúzzák a hajó alatt.)

en.wikipedia.org/wiki/Operation_Keelhaul

atlantisotetseg 2012.10.27. 02:53:31

@Sebastian Knight: A haboru után, a jenkik es franciak egy millió többnyire német, de számtalan magyar (köztük Jókai Mór unokáját), ukrán es egyéb fiatal hadifogolyt meggyilkoltak :

"Starting in April 1945, the United States Army and the French Army casually annihilated one million [German] men, most of them in American camps . . . Eisenhower's hatred, passed through the lens of a compliant military bureaucracy, produced the horror of death camps unequalled by anything in American history . . . an enormous war crime."

irta:

Colonel Ernest F. Fisher, 101st Airborne Division, who in 1945 took part in investigations into allegations of misconduct by U.S. troops in Germany and later became a Senior Historian with the United States Army

Olvasmány:

Other Losses; An Investigation into the Mass Deaths of German Prisoners at the Hands of the French and American after World War II (Toronto: Stoddart, 1989; London: MacDonald, 1989). Futura paperback (London: MacDonald, 1991); General Paperjack (Don Mills: General, 1991).

atlantisotetseg 2012.10.27. 04:27:38

@Tehetetlen Dodó: Szerinted lesz szerepe Dopeman árnyékkoztársasági elnok urnak?

atlantisotetseg 2012.10.27. 07:47:05

Ujabb kiadas:

Other Losses; An Investigation into the Mass Deaths of German Prisoners at the Hands of the French and American after World War II. 2. rev. edition. Bolton, ON: Fenn, 1999. Includes “Foreword” by Col. Ernest F. Fisher, xix-xxi; also “Introduction to the second revised edition,” by James Bacque, xxiii-lxx. Projected new edition: Vancouver: Talonbooks, 2011.

Illyés Edith 2012.10.27. 09:04:49

@atlantisotetseg: Tegyük hozzá, hogy ezt a könyvet nagyon sokan durva melléfogásnak tartják azzal az indoklással, hogy Bacque hozzáadta az áldozatok számához a Volkssturmba besorozott és fogságba esett tizenéves fiúkat és idős férfiakat, akiket regisztráció és kihallgatás után egyszerűen elengedtek.

Nem foglalkoztam a témával alaposabban, de azért nem hiszem az egészet, mert a nagypapám egy Linz melletti hatalmas amerikai hadifogolytáborban volt, és semmilyen panaszuk nem volt az ellátásra. A Don-kanyar után elég magasan lehetett a nagypapánál a tűréshatár, de csak feltűnt volna neki, ha éhezik vagy tömegesen halnak a bajtársai. Megvannak mindenféle papírjai is élelmiszer- és ruhacsomagokról, amiket a jenkiktől kaptak a hazaútra (a táborban csatlakozott hozzá a nagymamám a pár hónapos apukámmal, megint csak nem jellemző egy haláltáborra).

Ellenben azt is családilag tudom, hogy az orosz hadifogság pontosan olyan volt, mint a jobbos propaganda állítja.

MézesRozi 2012.10.27. 09:14:12

@Tehetetlen Dodó:

vegye úgy, hogy írtam magának egy szmájlit. mert merni ugye nem merem.

Tündér_Lala 2012.10.27. 09:17:38

@Illyés Edith: Pedig csak higyje el. Ez a francia amerikai hadifogolytáborokra vonatkozik.
Apám ilyen francia amerikai hadifogoly táborba került. 3 hónapig havasesőben és hóban a puszta földön aludtak és csak később lettel sátrak. A kajájukat ellopták és a fogolynak is járó 1200 kalloria helyett 700-at kaptak. Úgy hullottak az emberek mint az őszi legyek. Megszökni sem lehetett, mert a franciák agyonverték a szökevényeket.
Végül az mentette meg az életüket, hogy egy Auer nevű magyar követ sajtókampényt kezdett az érdekükben. Akkor kirugták a táborparancsnokot aki a franciákkal összejátszva lopott és pempős századokban adtak többet enni a végletesen leromlottaknak.

Egy nagybátyám németországi amerikai táborban pedig csokoládét kajált.

MézesRozi 2012.10.27. 09:17:43

@elGabor:

én ismerek még másik kettőt. száray tankönyve jó.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.27. 09:23:11

@Illyés Edith: Nagyapám szerint amerikai fogságba volt érdemes esni, mert a franciák és a britek embertelenül bántak a foglyaikkal, az amerikaiak meg nem. Igaz, az ő társasága 17-18 évesekből állt, akiket még az összeomlás előtt kidobtak a nyugati frontra, és lehet, hogy a koruk miatt jobb elbánást kaptak.

A sorrend valahogy így fest: amerikaiak > britek > franciák >> oroszok >> szerbek és más söpredék.

Illyés Edith 2012.10.27. 09:23:22

@Tündér_Lala: Ez az amerikai csokoládé nálunk is megvolt. :)

A könyv állítása - csak beleolvastam, tehát feltételes módban mondom - hogy itt felsőbb parancsra, szisztematikusan irtották a hadifoglyokat. Az, hogy egyik-másik táborban a parancsnok ellopta az élelmiszert, saját hatáskörben kegyetlenkedett és hasonlók nem tartozik ebbe a műfajba. Olyan mindig van háborús helyzetben.

A franciákról egyébként bármit el lehet képzelni. Lásd Kuncz Aladár Fekete kolostor c. könyvét az első világháborús francia internálótáborokról.

Tündér_Lala 2012.10.27. 09:38:15

@Illyés Edith: Igen, de azért ez egy 180 e.fős tábor volt. Ellenőrzés ? Ráadásul a többi francia táborokról is hasonló hírek érkeztek.
Egyébként ez bosszúvel egybekötött lopás volt (ha érti mire gondolok), ezek szerint nem egyedi. Néhány néger őr megsajnálta őket, lemászott az őrtoronyból és órákon át dobálta nekik a marharépát, amit elrágcsáltak (nyilván nem csekély kockázatot vállalva.)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.27. 10:09:56

@Sebastian Knight: ari, hogy Clintonné favoritja csapata kgb-sekkel van tele pakolva.

A minap a tévében Fischer Ivánnal csevegett Olga, a domina, és Fischer azt fejtegette, hogy csak egy elit van, és az nem is volt rossz, stb. Bajnai csapatát látva a civil mítosz - amire eddig gyúrtak - szétmállik és gyünnek vissza a maszop-szadesz hálózati emberek.

Alfőmérnök 2012.10.27. 10:13:34

@atlantisotetseg: Ráadásul buta, mint a föld. A szeme se áll jól.

Alfőmérnök 2012.10.27. 10:15:00

@MézesRozi: Mitől fél? Itt mindent lehet, csak kurvaanyázni nem.

Illyés Edith 2012.10.27. 10:38:56

@Tündér_Lala: Jószívű négerek, LOL. A nagypapák nemzedéke kicsit másképp látta a háborút, mint az manapság jobber körökben elfogadott. Nálunk mindkét ágon, egymástól függetlenül, egybehangzóan utálták a németeket. :) Ez nem előítélet volt, hanem utóítélet. Például a Don-kanyarban a visszavonuláskor többször is kifosztották őket jóllakottóvodás-képű német egységek: páncélozott járművel érkeztek, ráfogták a fegyvereket a magyarokra, az élelmet az utolsó morzsáig elszedték, a sebesültszállító teherautókból leszívták a benzint - a sebesülteket ezzel halálra ítélve -, majd elszáguldottak nyugat felé...

Éppen pár hete mutatott anyukám egy Magyar Nemzetben megjelent cikket: a hadisírgondozók megtalálták vitéz Keményfy Zoltán ezredes földi maradványait valahol egy falu határában, most dolgoznak azon, hogy exhumálják és közös katonasírba áthelyezzék. http://www.hadisir.hu/?bejegyzesek=adatlap&id=413359633646906024&p*=5&*=0

Ez a Keményfy a nagypapám felettese volt, rajongtak érte a katonái. Éjszaka szinte soha nem aludt, hanem néhány emberét maga mellé véve járta a határt, és _hallgatózott_. Így tájékozódott a csapatmozgásokról - más hangja volt a német és más az orosz járműveknek - mivel a jelek szerint a németek nem tartották szükségesnek, hogy informálják.

Egyik éjjel azzal tért vissza a felderítésből, hogy egy katlanban vannak a német és orosz páncélosok között, órákon belül jön az orosz támadás, azonnal vissza kell vonulni, méghozzá zajtalanul (a járművek a lejtőn lefelé kikapcsolt motorral), hogy a németek nehogy észrevegyék.

Olaszok voltak a magyarok mellett, az olasz tisztek felderítés helyett a közeli városba jártak esténként szórakozni. Másnap hajnalban szó szerint percek alatt felmorzsolták őket, egy olasz sem élte túl. A német tisztek pisztollyal hadonászva üvöltöttek Keményfyvel, csak azért nem lőtték le, mert ott álltak körülöttük a magyarok, és szitává lőtték volna őket.

A fronton mindenki tudta, hogy a háború megnyerhetetlen. A németek húsdarálóba való alapanyagnak tekintették a magyarokat, és - végzetes módon - majomembernek az orosz katonát. A magyar tisztek - a becsületbeli, minimálisan elvárható teljesítményen túl - leginkább a magyar katonák mentésével voltak elfoglalva. Nekem ennyi jött át a háborúról családi beszámolókból.

Azon gondolkoztam, hogy megkeresem Keményfy leszármazottait, és megírom nekik, amit otthon hallottam. Talán örülnének neki, az az ezer ember mind egy szálig ottmaradt volna abban a katlanban, a semmiért.

Illyés Edith 2012.10.27. 10:42:10

@Illyés Edith: Hozzáteszem, a nagypapáim a háború céljaival és ideológiájával teljesen egyetértettek. Keményvonalas horthysták voltak, némi nemzetiszocialista beütéssel.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.27. 11:13:31

@Illyés Edith: Utólag is egyetértettek? Az egyik legnagyobb betegség a jobboldalon a Hitler-tisztelet. Hogy nem lehet látni, hogy ugyanaz a kör kreálta, amelyik a bolsevizmust is, meg az amerikai elitet FED-estől...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.27. 11:34:19

@tölgy: Persze! Lihegve lapulnak a másodvonalban, hogy ha megnyerik a választásokat, a nyeretlen civileket félrelökdösve visszatérhessenek a tutiba. Lesz meglepetés 2014-ben, ha az ellenzék győz.

Illyés Edith 2012.10.27. 11:42:11

@Arma Gedeon2: Nagyon sarkosan fogalmaz megint. Mire alapozza a kreálást?

Annyit tudok elfogadni ebből, hogy segítették a hatalomhoz vezető úton. Beavatkoztak a német belpolitikába, és győzelemre segítették ezt a kétes elemekből álló társaságot azért, hogy ne az arra hivatott, a háború megvívására alkalmas német elit - junkerek, technokrácia - végezzék el Németország elkerülhetetlen újjászervezését.

De ez azért nem kreálás. A junkerek sem voltak békepártiak. (Lásd Stauffenberget: a közhiedelemmel ellentétben nem azért akarta megmerényelni Hitlert, mert nem értett egyet Hitler céljaival, hanem azért, mert egyetértett - csak úgy látta, hogy Hitler immár a legfőbb akadálya e célok megvalósulásának.)

Azt is elfogadom, hogy különös, érthetetlen döntések és fordulatok jellemzik a 2. világháború történetét. Gyanús egyének Hitler környezetében (Bormann), stb.

Az is biztos, hogy ha Hitler az ellenség fizetett ügynöke lett volna, akkor sem végezhetett volna tökéletesebb munkát: Németország teljes lenullázása politikailag, katonailag (ez utóbbi a politikai vereség _következménye_, nem fordítva), morálisan, kulturálisan, szellemileg. Hitler értékelésénél nem lehet megállni 1945. április 30-án. Vizsgálni kell az utána következő évtizedeket is.

De a kreálás nekem a semmiből létrehozást és direkt kézivezérlést jelent. Ilyen szerintem Hitler vonatkozásában nem volt.

atlantisotetseg 2012.10.27. 11:51:40

@Illyés Edith:
"Tegyük hozzá, hogy ezt a könyvet nagyon sokan durva melléfogásnak tartják"

au contraire, a könyv egész pontosan dokumentálja, napról napra, az emberi veszteségeket es gondoljon arra, hogy a jenki hadsereg rangidős tisztje, Fisher ezredes, főtörténész írja:

"Starting in April 1945, the United States Army and the French Army casually annihilated one million [German] men, most of them in American camps . . . Eisenhower's hatred, passed through the lens of a compliant military bureaucracy, produced the horror of death camps unequalled by anything in American history . . . an enormous war crime."

Vagyis, 1945 április elején kezdve a jenki es francia hadsereg egy millió németet megsemmisítettek...ami pedig egy hatalmas háborús bűn.

Na most, akkor kinek lehet igaza, Bacquenak, Fishernek, Tündérnek vagy magának ?

"Nálunk mindkét ágon, egymástól függetlenül, egybehangzóan utálták a németeket. :) Ez nem előítélet volt, hanem utóítélet. Például a Don-kanyarban a visszavonuláskor többször is kifosztották őket jóllakottóvodás-képű német egységek: páncélozott járművel érkeztek, ráfogták a fegyvereket a magyarokra, az élelmet az utolsó morzsáig elszedték, a sebesültszállító teherautókból leszívták a benzint - a sebesülteket ezzel halálra ítélve -, majd elszáguldottak nyugat felé..."

A németekkel valóban időnként voltak összeütközések, főleg a benzin miatt. A németek úgy látták, hogy főleg ők harcolnak (igaz volt) és nekik fontosabb hogy tudjanak manőverezni mint a rosszul felfegyverzett, sokkal kisebb nagyságú magyar kontingensnek. Horthy hülyesége, hogy ahelyett hogy egy fél milliós jól felfegyverzett hadsereggel válóban segített volna győzni a kelleti fronton, arra játszót hogy a magyar vesztességek minél kevesebbek legyenek- aztán mégsem lett úgy. A saját fiát is egy rosszul szerkesztett olasz repülővel küldte harcba - le is zuhant a szerencsétlen. A többi amit ír a németekről egyszerűen komcsi hazugság.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.10.27. 12:08:28

@tölgy: Az állítás helyesen úgy szól,hogy csak egy elit nincs...
A magyar tragédia az, hogy a 1946-56 közötti gyors, erőszakos elitcsere során egy kétséges kvalitású elitet egy kétségtelenül kvalitás nélkülire cseréltek le. Soha a történelem során nem fordult még elő, hogy az alantas származás és primitivizmus fő kiválasztási szempont legyen a társadalom kulcspozícióiba. Ennek a levét isszuk még generációkon át.

Illyés Edith 2012.10.27. 12:17:17

@atlantisotetseg: "A többi amit ír a németekről egyszerűen komcsi hazugság."

Vegye úgy, hogy pofon vágtam a nagyapáim és Keményfy nevében.

Hitler - és minden józanul gondolkodó személy - legkésőbb 1941. decemberében tudta, hogy a háborút elvesztettük.

Hitlernek elő kellett volna készítenie a hatalom átadását, aztán főbe lőnie magát. Ehelyett még 4 évig hazardírozott és pusztította Európa legjobbjait.

Aki nem tud vízen járni, de ennek ellenére a csodában bízik, és a csodára várva beáldozza a népét, az nem tisztességes ember. Reális önértékelés, itt kezdődik a nagyság. Nárcisztikus fantáziálásra bárki képes.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.27. 12:21:06

@Illyés Edith: Két szóban, ahogy Oleg is kérte? :-)
Megadhatok pár forrást, amik nem szentírások, mindenki olvassa saját szűrőjével. Kapásból: Kardel: Hitler, founder of Israel

Illyés Edith 2012.10.27. 12:21:53

@atlantisotetseg: "Na most, akkor kinek lehet igaza, Bacquenak, Fishernek, Tündérnek vagy magának ?"

Szerintem egyikünk sem tanulmányozta a témát, úgyhogy nem itt fogjuk megadni a végső választ erre a kérdésre.

Alfőmérnök 2012.10.27. 12:26:02

@atlantisotetseg: Mennyire kell öngyűlölő magyarnak lenni ahhoz, hogy valaki jófejnek tartsa Hitlert és a nácikat?

Illyés Edith 2012.10.27. 12:29:33

@Arma Gedeon2: Köszönöm, ezt nem ismertem, elolvasom. Bár a második oldalon Heydrich képe nem túl biztató. Olvastam monográfiát róla, és ott elég meggyőzően bizonyították, hogy valójában nem volt zsidó. Igaz, annak tartották, és ez nyilván nyomot hagyott a személyiségén.

ebfül 2012.10.27. 12:44:59

@Arma Gedeon2:

No de kedves Gedeon, Görgei anyanyelve nem a tót volt, még ha beszélte is. Kossuth és Petőfi mellett említve G-t pedig ezt sugalltad.

Továbbra is érdekelne: miért gondolod, hogy JK nem volt történelmi személy?

atlantisotetseg 2012.10.27. 12:45:33

@Illyés Edith: Azt hiszem öregapjával es Keményfyivel kellemesen társalognánk, valószínűnek tartom hogy úriemberek voltak es tárgyilagosan érvelnének, és nem fenyegetnének pofonokkal :-)

Csak mellékesen, ha Kemenyfy tényleg biztos volt hogy az orosz támad, holt biztos vagyok ezt jelezte volna az olasz és nemet szövetségeseknek - és nem somfordál el titokban, cserben hagyva őket. Egy ilyen aljas viselkedés csak egy olyannak az agyában születhet meg, akinek abszolút fogalma sincs mit jelent harc, háboru, bajtársiasság. Valoszinuleg maga teljesen félre értette amit öregapja mesélt ...

Ez magának újság, de bizonyítható, hogy Horthy megvolt győződve a haboru elvesztéséről már mielőtt a haboru kitört. Tehát minden mozdulat csak egy célt szolgált: minimalizalni a (főleg emberi) veszteségeket.

atlantisotetseg 2012.10.27. 13:03:14

@Illyés Edith: Nem is. Bacque es Fisher (jenki)ezredes történészek, ez a foglalkozásuk tehat "expert"-ek. Tündér es én családi tapasztalat alapján beszelünk. Így csak maga "nem tanulmányozta a témát". De még nem késő.

Illyés Edith 2012.10.27. 13:05:19

@atlantisotetseg: A németek természetesen tudtak a készülő orosz páncélos támadásról, éppen ezért vonták össze a tankjaikat a magyarok hátában. Csak a magyar tisztikart erről "elfelejtették" tájékoztatni.

A tisztjeik mulasztása miatt helyben maradó olasz egységek - hősiesen védekezve - percek alatt megsemmisültek.

Az nem bajtársiasság, hogy a saját magam védelmében, szinte kimutathatatlan előnyökért, csak úgy, odadobok több ezer embert - mert megtehetem. Ez szimpla brutalitás, érzéketlenség, felelőtlenség. Nem úgy mentek ki a Keményfyk a frontra, hogy így gondolkodtak a németekről, ellenkezőleg. De jó okuk volt a véleményük felülvizsgálatára. A magyarok mentalitás szempontjából a németekhez képest egy magasabb minőséget képviseltek. A németek sokban hasonlítottak az oroszokhoz, amerikaiakhoz. Hitler alatt teljesen modernizálódtak.

Az egész magyar elit tudta, hogy a háború megnyerhetetlen. Lásd Lajos Iván: Fehér könyv.

Nem szeretem az olyan beszélgetéseket, ahol az emberek célja a másik erkölcsi megsemmisítése. Ezért a továbbiakban ignorálni fogom magát.

atlantisotetseg 2012.10.27. 13:28:22

@Illyés Edith: Ja, hát a sztori állandóan változik és menetben alakul...szóval a rossz németek tudták hogy az orosz támadni fog, de nem szóltak a magyar és olasz kontingensnek. Mondja, maga ezt logikusnak tartja ? Miért nem szóltak volna, elvégre egy felkészült kemény harcra képes magyar-olasz csoport az a németek előnyére szolgál, nem ? Jó, hát tegyük fel ezek a németek tök hülyék. Na most: akkor titokban elsomfordálunk, olasz bajtársainkat cserben hagyva? Oh Ja, erre magának van nagyszerű érvelése:

"Olaszok voltak a magyarok mellett, az olasz tisztek felderítés helyett a közeli városba jártak esténként szórakozni"

Szóval, maga szerint akkor Kemenyfi "megleckéztette" a digókat ? Azért kár hogy beledöglöttek.
De tudja mit ? En magának egyetlen szavában sem hiszek, fogalma sincs miről beszél, öregapjának és Kemenyfynek nevet (akaratlanul) mocskolja.

tewton 2012.10.27. 14:26:56

@atlantisotetseg:
gondolja, hogy ez az utólagos moralizálás termékeny? mások családi emlékei mások lehetnek, mint a sajátjaink.
másrészt meg 2012-ben egy monitor mögül logikát meg bajtársiasságot (egyáltalán: ilyen elvont fogalmakat) számonkérni valós, 60 évvel ezelőtti magántörténeteken _pont olyan_, mint amikor a jenkik afganisztáni fejkamerás harci felvételeire beirogatnak okosságokat olyan tizen-huszonéves expertek, akik otthon nagyon menők a call of duty-ban vagy a medal of honor-ban (vagy valami másik ugyanolyan számítógépes játékban). nem lehetetlen, de minek?

Tehetetlen Dodó 2012.10.27. 14:32:35

@Sebastian Knight:
Hej, de munkásőrnek egy baja, így van-e?
Mért nincs három élete, élete?!
Egyiket a Pártnak adja, másikat a párja kapja,
A harmadikkal egy a fegyvere!

Tehetetlen Dodó 2012.10.27. 14:34:49

@atlantisotetseg: Lehetséges, majd ő lesz a kommunikációs igazgató.

Tehetetlen Dodó 2012.10.27. 14:37:31

@MézesRozi: Óh, az más: mások tréfáira én is küldök néha egy-egy szmájlit, jelezvén, hogy jól mulattam a sútkán.
Én csak annak nem vagyok a híve, hogy az ember önnön humorbonbonjait próbálja meg kis sajtemberkékkel alátámasztani.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.27. 14:42:26

@Illyés Edith: Én mondjuk azt gondolom, hogy körülbelül Sztálingrádig azért nem volt olyan egyértelmű a háború kimenetele. Sőt, ha Hitler nem állíttatja le a különleges fegyverek fejlesztését, még aztán sem teljesen.

Sajnos Dönitz admirális későn lett kormányfő, nem tudjuk, vajon mit tett volna korábban.

Tehetetlen Dodó 2012.10.27. 15:01:02

@Tündér_Lala: A franciák hozták a szokásos formájukat.
Az én öregemnek szerencséje volt: Németországban amerikai hadifogságba került és az amerikaiak repülőtiszthez méltó bánásmódban részesítették. Szabadon közlekedett, sőt, mivel németül és angolul is egyaránt jól beszélt, a parancsnok tolmácsként is igénybe vette. Később,'44 karácsonya előtt rábízták egy magyar tiszt-hadifoglyokból álló szállítmányozási egység megszervezését, az volt a feladatuk, hogy a hadsereg Dodge Weaponjain szállították ki az amerikai egységekhez a tengerentúlról érkező rengeteg karácsonyi ajándékot. Nemrég került a kezembe az amerikai parancsnok ezután írott levele, amelyben megköszöni neki és társainak, hogy sok amerikai katonának szereztek örömet az ajándékok célbajuttatásával. (Még azért sem nehezteltek, hogy egyszer egy jól megrakott Weapont beborított az árokba).
(Jellemző egyébként, hogy az amcsik '44-ben már olyan légihíddal rendelkeztek, hogy száztonnaszámra küldték otthonról alegkülönbözőbb ajándékokat a katonáknak.

Tehetetlen Dodó 2012.10.27. 15:05:52

@elGabor: Az b*szna be, hogy finom legyek.

Alfőmérnök 2012.10.27. 15:19:10

@atlantisotetseg: Nem fenyegetett pofonnal.
Ezt írta:
"Vegye úgy, hogy pofon vágtam a nagyapáim és Keményfy nevében."

A fenyegetés az valami ilyen:
"Pofon foglak vágni..."
vagy
"Ha találkozunk, pofonváglak."

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.27. 15:27:37

@aristo: a fene tudja.
Mátyás királyunk származása sem volt fényes, de a fiúgyártást leszámítva jó uralkodó volt.
Inkább az a baj, hogy az elitet fel kellett számolni, hogy Mo elfogadja a kicsinyke csatlós szerepet 1945 után. AZ elitellenességben egyek voltak a korabeli demokratikus pártok. Mindenkinek az arisztokrácia és az egyház földjei és palotái, a gyárosok palotái kellettek.
Egy csatlós országban a szelekció fő teljesítmény kritériuma a nagyhatalom kiszolgálása, ebben 56 után pl. Csermanek volt a legjobb.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.27. 15:28:35

@elGabor: akkor tényleg nagy lesz a meglepetés.

Tündér_Lala 2012.10.27. 15:35:21

@Tehetetlen Dodó: Azt mondták, hogy az amik a hadtáppal nyerték meg a háborút.

Nem gondolom, hogy beszélgetés helyett veszekedni kellene.

A zs.-k soha nem egy tétre tesznek. Mindig a pirosra és a feketére is. Azután a győzelem hasznait besöprik. Mint írtam, ha nem voltak gázkamrák (amit sokminden alátámasztani látszik és hát védsősoron a sok szavahihető tanu által előadott lémpaernyő és árokban égetés is kamunak bizonyult. Elég volt ott az éhezés - egész Németország éhezett - és a tífusz.) akkor a zs.-k asszimilációjának megállítása és I.-be telepítése indokolná is a törekvést.

41-ben senki nem tudhatta a háború kimenetelét. Ha győznek a nagy büdös übermentschségükkel legalább annyira vagy jobban utálnánk őket, mint ma a másik felsőbbrendűeket. Más hősöket tisztelnénk - más Osztyapenkó és Steimetz kapitányokat (mindkettő kamu volt mint azóta kiderült) és mások lennének a fekete seggűek. Talán abból a verzióból jobban jöttünk volna ki mi magyarok, mint így. Gonosznak gonosz volt valamennyi és ha rangsort kellene felállítani nálam Sztalin nyer.

Sebastian Knight 2012.10.27. 15:50:36

@Tündér_Lala: @elGabor:

Durva, de nem annyira, mint ahogy a nácik bántak a szovjet foglyokkal. (A SZU nem írta alá a genfi egyezményt.) A szovjetek a "hadifogolytáborokban" a szabad ég alatt saját maguk vájta gödrökben aludtak. Élelmet csak nagyon ritkán osztottak nekik, így leginkább egymást ették.

tewton 2012.10.27. 15:59:46

@Sebastian Knight:
a tizedes meg a többiekben van két félmondat, ami szerintem pont jól leírja az elvont fogalmak általános hatékonyságát a háborúban.
"-- ... dehát a genfi konvenció!...
-- ... majd ha genfben leszünk!"

Illyés Edith 2012.10.27. 16:05:15

@Loxon: Ami a háborút illeti, azt hiszem sokat nem tehetett volna. De ami a háború után jött - az ellenállás teljes hiánya, az '50-es évek Németországának lapos konformizmusa, majd a '68-asok totális győzelme, a régi "szent Németország" (Stauffenberg) teljes pusztulása - ott már nagyon is tényező volt a bukás mikéntje és a bukás idején élen álló elit minősége.

atlantisotetseg 2012.10.27. 16:16:33

@Tündér_Lala: Szerintem Horthy is probalt a kékre és a zöldre tenni, sajnos K.europanak a vörös jött be.

Tündér_Lala 2012.10.27. 16:57:37

@atlantisotetseg: Horthy nem "egy életem egy halálom" magatartását az első háborű végének keserves tapasztalatai motíválták. Nevezetesen, hogy (a belső kollaboránsokat leszámízva) egy megvert, majd a háborúból kimaradó pihent hadsereg lényegében számotevő ellenállás nélkül elfoglalhatta és végig rabolhatta az országot. Ráadásul addig példátlan módon az ország 2/3-át elvették. Ezért akart a végére erőt tartalékolni, mert senkinek nem akarta a kényére kedvére bízni az ország sorsát. Azt hiszem ez teljsen érthető. (Az más kérdés, hogy lényegében minegy volt.)

Sebastian Knight 2012.10.27. 17:06:13

nem hallgatok ilyesmit, de ez most nagyon ide illik:

Flash Gordon

www.youtube.com/watch?v=t5rWtZI-AB8&t=0m54s

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.27. 17:14:48

@Illyés Edith: Nem vitába szállva a személyes élményekkel, azért annyit meg kell jegyezni, hogy a németek úgy gondolták, ők harcolnak a legkeményebben (természetesen nem csak a harctéren, hanem a hátországban is, ahol mindent a háború szolgálatába állítottak), és ebben volt némi igazság. Az olasz haderő mindig megmutatta gyengeségeit a háború folyamán, amikor Mussolini itt-ott önálló kalandokba bonyolódott, és rendre a szövetségesnek kellett kisegítenie — ami új frontok megnyitásához, haderőátcsoportosításhoz, a stratégia állandó újrarajzolásához, tehát az erők szétforgácsolódásához vezetett. Bormann leírása (aki lehet, hogy kém vagy áruló volt, és az „Asztali beszélgetések” sem biztos, hogy hiteles) erről valószínűleg végsősoron igaz.

moly.hu/konyvek/adolf-hitler-adolf-hitler-politikai-testamentuma

Miközben valóban végbement egy modernizáció és a proletár elem komoly súlyhoz jutott, azért jelen volt a „poroszos” morál is, ami Budapest védelmében is megmutatkozott, hiszen magyarok és németek együtt estek el. Nem hiszem, hogy általánosságban igaz lett volna a „mészárolható anyag”-mentalitás, bár a háború engesztelhetetlen keménységére való tekintettel olykor nyilván ez a fajta mennyiségi gondolkodás is elkerülhetetlennek tetszett.

Ami a németek és szövetségeseik közti ellenszenvet illeti, ezen sajnos nem sikerült egyik félnek sem teljesen túllépni. A magyarságban mindig van egy meglehetősen kurucos dac a németséggel szemben, és bizonyára a németségben is munkált egyfajta lenézés a „nem egészen árják” és a „nagyszájú kardcsörtetők” felé. De ez sem általánosítható. Volt, ahol megmutatkozott, volt, ahol nem. A legteljesebb és kölcsönös bajtársiasságra is bőven vannak példák. Az emberek a háborúban is emberek maradnak, a nemességük vagy az aljasságaik, a bátorságuk vagy a gyávaságuk, lélekjelenlétük vagy ostobaságuk a harctéren is (sőt, ott fokozottan) különböző fordulatokhoz vezethet.

Illyés Edith 2012.10.27. 17:58:13

@Loxon: "a németek úgy gondolták, ők harcolnak a legkeményebben (természetesen nem csak a harctéren, hanem a hátországban is, ahol mindent a háború szolgálatába állítottak)"

A németek is csak Sztálingrád után vezették be a totális háborút, és akkor is csak félfenékkel. Például a nőket nem vonták be a haditermelésbe, ellentétben az amerikaiakkal. (Természetesen nálunk sem volt ilyen értelemben totális háború, tehát ezt nem a németek ellen hozom fel, csak pontosításként.)

Az olaszokról a nagypapiknak lesújtó volt a véleménye úgy általában.

A németekkel kapcsolatban itt most csak a negatívumokat hoztam fel, mert arról kezdtünk anekdotázni, hogy a nagyszülők hős nemzedéke esetenként olyan kijelentéseket tett, amikért manapság a jobboldalon leveszik az ember fejét. :)

Egyébként csodálták a német technikát, a nagy nép erejét, lenyűgözte - és elborzasztotta - őket a germán háborús masinéria.

Alfőmérnök 2012.10.27. 18:34:47

@Illyés Edith: Mit ért az alatt, hogy a németek "Hitler alatt teljesen modernizálódtak."?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.27. 18:57:25

@Alfőmérnök: Bevezették a latin betűs írást, el is vesztették a világháborút.

Sebastian Knight 2012.10.27. 19:10:10

"Így lopnak mobilt a metrón" - micsoda ütemérzék

www.youtube.com/watch?v=iSM16gjd90w

Illyés Edith 2012.10.27. 19:20:05

@Alfőmérnök: Egy korábban nagyon idealista és arisztokratikus társadalomban egyszerre anyagi és mennyiségi kategóriákban kezdtek el gondolkodni: nép, faj, acéltermelés, hány km autópálya... A tiszti becsület már csak puszta fegyelem és vak parancsteljesítés, minden autonómia nélkül.

Illyés Edith 2012.10.27. 19:25:11

@Alfőmérnök: De nem akarom ezt kizárólagosan Hitler nyakába varrni. Nem vele kezdődött, és sok szempontból szükségszerű is volt.

Felsőbb szinteken a Wehrmachtban még nyilván voltak pozíciói a régi rendnek. Ezt írja például Dönitz a júliusi összeesküvésről:

"If there were German men and women prepared in their opposition to go to the length of committing high treason because they conscientiously and firmly believed that only by so doing could they save their country from Hitler, I do not feel that I can deny them the moral right to do so, particularly as they were already aware of the atrocities which today are known to all of us."

Magától értetődőnek veszi, hogy egy autonóm személyiség nem veszíti el a becsületét pusztán attól, hogy megszegi a parancsot. (Keményfy esetén még erről sem beszélhetünk, nem kapott parancsot, egyszerűen kész helyzet elé akarták állítani, hogy ne akadékoskodjon.)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.27. 19:31:13

@Illyés Edith: " De ami a háború után jött - az ellenállás teljes hiánya"

Volt eleinte ellenállás, sok értelme nem volt. Pl. nálunk 56 lerendezése előtt Hruscsov az amei elnöktől személyesen kapott garanciát, hogy szovjet belügy vagyunk. A franciák az utolsó pillanatban is fúrták a német újraegyesülést...

"az '50-es évek Németországának lapos konformizmusa, majd a '68-asok totális győzelme, a régi "szent Németország" (Stauffenberg) teljes pusztulása "

Az régesrégen elpusztult. A romantika, a "felvilágosodás" korának összes eszméje és politikai trendje a német kultúrát túszul ejtő zsidó értelmiségtől jött. Nálunk hasonlóan.

atlantisotetseg 2012.10.27. 19:36:40

@Loxon: "Sajnos Dönitz admirális későn lett kormányfő, nem tudjuk, vajon mit tett volna korábban."

Nem tudom tett volna különbséget. Mindkét háborút a nyugat (atlanti hatalmak) kezdték, céljuk
mindig közép europát gyengíteni, kiütni a konkurenciát. Azt hittek az első világ haboru után, hogy
nyeregbe vannak, aztán megjelent egy fene erős Németország, amit pedig szét kellet verni ha a
hegemóniát tartani akarjak. Hitlerel vagy Hitler nélkül, így is vagy úgy is, megtámadtak volna,
nem nyugszanak ameddig a legkisebb fenyegetést is ereznek a "tengely"-töl.

Ami ijesztő, megint egy fene erős Németország, aki tengelyt alkot és aki körül mi is a szokásos
módon keringünk, az atlanti hatalmak vergődnek gazdaságilag és sorra veszítik a gyarmatosító háborúikat. Ha megint "fenyegetve" érzik a vilaghatalmukat, akor mi lesz ? Ujabb atlanti sötétség borítja a földet ?

Alfőmérnök 2012.10.27. 19:42:56

@Illyés Edith: Ja, oké, ez is egy definíció (mondjuk az autonóm személyiség szerintem a modernitás kívánalma). De e szerint is a XIX. században is megindult folyamatról van szó. (De nem értek annyira a német társadalom történetéhez, hogy érvelni tudjak e mellett.)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.27. 19:43:27

@atlantisotetseg: Óceániát, Eurázsiát és Angliát ugyanazok az erők irányítják régóta.

atlantisotetseg 2012.10.27. 19:46:39

@Arma Gedeon2: @Illyés Edith:

Szerintem, nagyon NEM kell ismerni a német népet es a német szellemet, hogy ennyire negatív módon leértékelitek őket. Majd meglátjuk :-)

Illyés Edith 2012.10.27. 19:55:19

@Arma Gedeon2: A balti országokban ha jól emlékszem a '60-as évek végén számolták fel az erdőkben a gerillamozgalmat.

Magyarországon 1950 körül még félmillió tanya volt. Minden tanyán fegyver, és katonaviselt férfiak két generációja.

Illyés Edith 2012.10.27. 20:05:00

@Arma Gedeon2: Szerintem ez így nem jó kérdés. A kérdés az, hogy miért nem tettek semmit. Mert hiányzott a szervezettség, a vezetés, és nem volt semmi, aminek a nevében ellenállhattak volna. A régi rend nálunk a nyilasokkal bukott meg, legfeljebb ennek a nevében lehetett volna folytatni az ellenállást. Viszont a kommunisták - rendkívüli taktikai érzékkel - tömegesen vették át a volt nyilasokat saját szolgálatukba.

atlantisotetseg 2012.10.27. 20:22:58

@Arma Gedeon2: Jó, nagy körvonalakban, a világ gazdaság egyik vezetője , egyesítették a szétforgácsolt országukat, a tudomány minden ágában vezető pozíció, elég vagy folytassam ?

Jövőre tekintve - ENSZ biztonsági tanács állandó tagság - legmodernebb fegyverek - stb.

Ja, meg a legtehetségesebb magyar nobeldíjasok is oda költöznek :-)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.27. 20:30:07

@Tehetetlen Dodó: @tölgy: Tessék, a fejlemények: Kuncze nem nyújt be kérvényt. Neki jobb helyen jár a meghívó.
hvg.hu/itthon/20121027_kuncze_bajnaiek_csatlakozas

"Ha valaki rólam azt képzeli, hogy majd kérvényt nyújtok be egy ilyen ügyben, akkor az eltévesztette a házszámot – így kommentálta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Kuncze Gábor azt, hogy hírek szerint az Együtt 2014 szervezői késleltetnék a Szabadelvű Polgári Egyesület és a Demokratikus Koalíció csatlakozását a mozgalomhoz.
...
Kuncze Gábor, a Szabadelvű Polgári Egyesület egyesület elnöke a héten jelentette be, hogy szervezete csatlakozna az Együtt 2014 mozgalomhoz."

Alfőmérnök 2012.10.27. 20:31:13

@atlantisotetseg: "tudomány minden ágában vezető pozíció"
Ebben egyébként nagy szerepük volt a zsidóknak is. Az elmebeteg nácik egy csomó tehetéges tudósuktól "szabadultak meg".

Tehetetlen Dodó 2012.10.27. 20:34:02

@elGabor: A libás színrelépésével egyre több régi liberálbolsi féreg kapaszkodik elő a nedves kő alól - csak a leghülyébb bandának lehet eladni ezt az újszadeszt, úgy, mint a Haza és Haladás zálogát.

Persze hülyékből nincs nálunk hiány.

Persécuté Persécuteur 2012.10.27. 20:34:54

@atlantisotetseg: Németország határozottan nem egyenjogú a győztes hatalmakkal, és addig jó, amíg ez így van.

Persécuté Persécuteur 2012.10.27. 20:44:32

@Illyés Edith:

Az nem baj, hogy nem volt itt litván típusú ellenállás (aminek óriási katasztrófa lett az eredménye). Az indítékai pedig hiányoztak (Litvániát annektálták, gyakorlatilag hivatalos nyelvvé tették az oroszt, oroszokat kezdtek betelepíteni stb., Magyarországon ilyesmi nem történt). A balti partizánmozgalmat az elkeseredettség szülte, tényleg az volt az érzésük, hogy abszolúte semmi veszítenivalójuk nincs. Ez a mozgalom egy olyan történet, amiről 60 évvel később nagyon szép heroizáló filmeket és kiállításokat lehet rendezni, de akkor, közelről nézve egy értelmetlen katasztrófa volt.

picur3ka 2012.10.27. 20:48:19

@Loxon:

Es csak kepzelje el, ha ezek a hulyek - Horthy es Adolf magunk kozott - nem engedik emmigralni az atombombas tudosokat!

Persécuté Persécuteur 2012.10.27. 20:50:30

@Tehetetlen Dodó: A folyamat vége könnyen az lehet, hogy a bajnaista frontban összegyűlik mindenki, aki az "elmúlt 20 évben" számított, talán még Demszky is feltűnik a színen, és Bokros vagy Dávid Ibolya jelentkezésén se lepődnék meg. Vagyis a múltat lezáró, új korszakot hirdető friss erő helyett '89-es nosztalgiapárt alakul (végül is a célja a "köztársaság visszaállítása"). Aztán pedig, pl. 2013 őszén, előlép a homályból Mesterházy, és bemutathatja eddig ismeretlen arcokból álló, fiatal csapatát és egy határozottan baloldali programot.

atlantisotetseg 2012.10.27. 20:51:56

@Persécuté Persécuteur: Nem tudom mit értesz az "egyenjogúsággal", de ha rangba kellene sorolni a nemzeteket aszerint hogy mennyi befolyásuk van, az én listám így nézne ki:

1/ USA
2/Németország
3/Oroszország
4/Kína
5/Anglia
6/Franciaország
7/ A többi

Illyés Edith 2012.10.27. 20:52:52

@Persécuté Persécuteur: Na jó, de képzelje el, hogy nem csak Litvániában megy ez, hanem mindenhol a szovjet zónában, sőt Nyugaton is... meddig tudták volna a szövetségesek fenntartani a megszállást?

Nem azt mondom, hogy ezt kellett volna tenni az akkor élőknek, hanem azt, hogy azért nem tették ezt, mert a régi rendszer (Hitler, Szálasi) úgy lépett le a színről, ahogy. Nem maradt utánuk semmi.

Persécuté Persécuteur 2012.10.27. 20:54:43

OV viszont ezzel helyreállíthatja a kistelepüléseken megrendült helyzetét, egyúttal Hódmezővásárhelyt stb. is segíti:

hvg.hu/gazdasag/20121027_orban_onkormanyzati_adossag

Rövid távon ez egy nagyon hatásos politikai húzás, hosszú távon viszont életveszélyes, mert "erkölcsi kockázat" kialakulását okozza az önkormányzati rendszerben. Gondolom, az IMF-nek nem fog tetszeni (ami nem izgalmas), de a piacoknak sem (ami már izgalmasabb).

Persécuté Persécuteur 2012.10.27. 21:03:14

@atlantisotetseg: "Nem tudom mit értesz az "egyenjogúsággal""

Nagyon egyszerű dolgokat, pl. ki gyárthat atombombát és ki nem, kinek az aranytartaléka van másik ország bankjaiban, ki állandó tagja az ENSZ BT-nek és ezzel szemben kit definiál az ENSZ Alapokmánya ellenséges országnak, melyik ország működtet katonai támaszpontokat melyiknek a területén. Nem a gazdasági erősorrendről beszélek, noha az is fontos.

Illyés Edith 2012.10.27. 21:18:17

@Persécuté Persécuteur: Németország a mai napig a világ legnagyobb exportőre. Még sokféle mutató alapján ki lehet hozni az első 3 ország között. De a lényeg nem ez. Németország nem tud mit kezdeni a kezében lévő hatalommal. Például a jelenlegi világgazdasági válságot simán kihasználhatná arra, hogy a vezetése alatt egyesítse Európát, leváljon a globális kapitalizmus rendszeréről, és megpróbáljon valami normálisabb társadalmi rendet kitalálni. Nem ez történik, Angélának pillája se rebben, mikor a Goldman Sachs emberei elfoglalják az európai pénzügyi rendszer kulcspozícióit.

Vagy egy másik példa: minden épeszű ország igyekszik szert tenni nukleáris technológiára, mivel a mai világban a (kölcsönös) elrettentés a nemzetbiztonság alapja. Németország viszont a japán katasztrófa - egy a világ másik végén történt katasztrófa - hatására(?) úgy döntött, hogy bezárja az atomerőműveit. Nem leépíti a kapacitásokat, hanem bezárja - az összeset. Lefegyverzi magát, ráadásul jelentős károkat okoz közben a német nagyiparnak (Siemens).

Ezek érthetetlen dolgok, ha nem feltételezzük, hogy Németország nem önmaga, hogy valójában nem a németek irányítják az országot, hanem bizonyos értelemben még mindig megszállás alatt áll...

atlantisotetseg 2012.10.27. 21:27:25

@Persécuté Persécuteur:
1/Azt hiszem a németek egy pár nap alatt nagyszerű atombombát állítanának össze - ha éppen kell (megvan az anyag és a tudás) - és ezt mindenki jól tudja.
2/Fogalmam sincs hol van s mennyi a német arany tartalék - de a nemet gazdasági erő nem az arany tartalékra van építve, tehát ez nem nagyon érdekes kérdés.(Te mit tudsz erről?)
3/ Azt jósolom (és ha figyelted jóslataimat, azok általában bejönnek :-)) hogy max 2 éven belül a németek állando ENSZ BT tagok lesznek.
4/Katonai támaszpontok akkor lennének érdekesek ha a németek valami háborút terveznének - de ilyen nincs.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.27. 21:27:37

@Persécuté Persécuteur: Álmodik a nyomor alapon ez a megoldás két kiegészítő intézkedéssel együtt lenne teljes és moral hazard mentes:
1. Kőbe vésni, hogy önkormányzat nem vehet fel hitelt, bizonyos technikai áthidalások kivételével. (ez nem esélytelen, mert már eleve nem akarnak a bankok nekik hitelezni)
2. az adósságátvállalással egyidejűleg 10 évre eltiltani a választáson indulástól és a köztisztség viselésétől a megmentésre szoruló önkormányzatok hitelfelvételét megszavazó polgármestereket és képviselőket, esetleg a dolgot tétlenül néző kormányszervek vezetőit is. Lázár is mehetne.

Más kérdés, hogy ha önkormányzati szinten ez lenne a szabály, akkor országos szinten miért nem...

Illyés Edith 2012.10.27. 21:27:46

@Arma Gedeon2: Egy magának való írás: www.katolikus-honlap.hu/1202/will-level.htm

Fel vagyok iratkozva az Eleison kommentárokra - ez egy heti hírlevél, amit a kizárt Williamson püspök jórészt Fellay rendfőnök és a pápa ekézésére használt. :)

Viszont éppen Fellay püspök tartott egy rendkívül érdekes előadást pár éve a pápaság belső viszonyairól. Ha jól emlékszem, ez volt az a videó: www.youtube.com/watch?v=WieXocVu1hg (sokrészes).

Ebben elmondja, hogyan mennek a dolgok a Rómában: Benedek pápa levált valakit és kinevez helyette valaki mást - de egy év múlva a régi személy még mindig ott ül a palotájában és hivatalában, és egyszerűen nem hajlandó felállni a székéből. Ha a pápa keményebben lépne fel, rövid időn belül halott lenne...

Kemény hely a Vatikán.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.27. 21:29:28

@Illyés Edith: És hihetetlen, hogy pl. Hitler felépítése mögött is azok a körök álltak, akik a Vatikánt elfoglalták Pezenhoffer könyve megírásának idejére?

Illyés Edith 2012.10.27. 21:32:19

@Arma Gedeon2: Nem tudom még, most olvasom a könyvet, amit ajánlott, még nem értem a végére. :)

picur3ka 2012.10.27. 21:44:16

@Persécuté Persécuteur:

Ja, meg az is megtortenhet, hogy a ciganyok el kezdenek dolgozni, sose lehet tudni.

Persécuté Persécuteur 2012.10.27. 21:46:32

@atlantisotetseg: Lehet, hogy így van, de amiket említettem, azok jelenleg igaz tények, ez a 4 pont pedig arról szól, hogy mi lesz, meg mi lehetne a germanofilek álmaiban.

Lehetséges, hogy egyszer majd megszűnnek a nemzetközi rendszer Németországgal szembeni biztosítékai. Semmi sem lehetetlen. Azonban az hiba lesz.

Tehetetlen Dodó 2012.10.27. 21:53:46

@Persécuté Persécuteur: Persze, persze: se Iránnak, se Németországnak ne lehessen atombombája, csak azoknak, akik megérdemlik.

Persécuté Persécuteur 2012.10.27. 21:54:00

@Illyés Edith: "Németország nem tud mit kezdeni a kezében lévő hatalommal"

Igencsak tud. Ott az EU, ill. az eurózóna, amelynek legfőbb haszonélvezője. Németországnak nagy szerepe van az EU mostani szerkezetének kialakításában.

Az atomerőművekről annyit, hogy én már atomfizikustól is hallottam olyat, hogy nem érdemes ilyet építeni, az atomenergia tévedés, nem kifizetődő. Ha nálunk hozzáértőbb emberek számára ez komoly vitatéma, akkor nehéz eldönteni, hogy helyes volt-e a német lépés. Én egy olyan szempontot is látok, hogy Németország számára biztosan nem stratégiai kérdés, hogy legyen nukleáris technikája, hiszen nem gyárthat atombombát.

Illyés Edith 2012.10.27. 21:55:38

@Persécuté Persécuteur: Nem ugyanazt értjük Németország alatt, ez egyértelmű. :)

atlantisotetseg 2012.10.27. 22:07:04

@Persécuté Persécuteur: Én nem tartok a németektől mert sohasem a németek kezdték a háborút, az mindig rájuk lett erőszakolva.

Én azt hiszem, ők az tervezik, hogy az USA partnere lesznek (leváltják az angolokat), és ketten fogják a világuralmat fenn tartani.

Alfőmérnök 2012.10.27. 22:09:23

@Leskelődő: Sátántangó előzetes - David Fincher módra
www.youtube.com/watch?v=vujwalPSQTw

És egy jelenet "kedvcsinálónak". :)
www.youtube.com/watch?v=ObOZJsYNLKg&feature=fvwrel#t=00m50s

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.27. 22:11:49

Nem baj, ha nem számít a teljes visszaolvasás nélkül alkotott biboldós vélemény, csak a játék miatt, a játék kedvéért azért adnék egy megközelítési módot. Mi lenne, ha csak úgy játszásilag kihagynátok az alapvető szempontok közül azt a bizonyos "mindent a zsidók csinálnak" szemléletet? Meg kéne próbálni, higgyétek el, új távlatok nyílhatnak a gondolkozás, véleményalkotás eddig beszűkült világában.

Kézcsókom Edithnek, az absztraháló képesség megbecsülendő erény manapság.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.27. 22:34:49

@Illyés Edith: Annak eldöntéséhez ez az egy könyv kevés lesz. Itt van még ez is, bár Biboldó dühöngeni fog:

www.jewsagainstzionism.com/zionism/zanda.cfm

És a többi cikk a cionisták és a nácizmus kapcsolatairól ugyanott.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.27. 22:42:18

@Arma Gedeon2: Biboldó nem dühöng, röhög. Sőt már azt sem, csupán értetlenül szemléli a gondolkozás fárasztó tevékenységére pótlékként szolgáló beszűkülést.

Hééé Freud, ne forogj a sírodban, nem te tehetsz róla.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.27. 22:42:51

@biboldó: Ne terelj, ne terelj! Valld be, hogy te vagy én és magamban beszélgetünk.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.27. 22:47:33

@Oleg_Mashkowiak: Terel a nyavalya. Csak egy játékot ajánlottam (nem magamnak), ha nem, hát nem.
Pedig akár érdekes is lehetne.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.27. 22:53:04

@biboldó: Ugyan már, egész nap játszunk. Kösd az ebet a karóhoz népi játékot. A legjobb játék a világon.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.27. 22:55:53

@Illyés Edith: „Nem maradt utánuk semmi.”

56 elég bizonyíték, hogy maradt. Sokan vannak, akik ma ezt lekicsinylik, meg mindenféle könnyed módokon szidalmazzák (számomra megdöbbentő módon „jobboldaliak” is, különféle opportunista meg finnyáskodó álruhában). No persze, ami maradt, azt akkor fizikailag végképp lefejezték.

Hitler után a „vérfarkasok” maradtak. Ezen kívül viszont Németországban aki nem lett elpusztítva, az a lényegi pontokon sokkolva lett, és ez a sokk azóta szervült. Mivel magának Hitlernek a fellépése egyfajta szuggesztióként, pszichikai örvényként hatott, nem csoda, hogy a „kiábrándulás” belőle szinte nyomtalanul sikerült.

Ami az olaszokat illeti, még ma sem gyalázzák magukat olyan bőszen, mint más országok teszik, és nekik ezt alighanem még mindig nem is lehet minden szempontból megtanítani, annyira „egyszerűek”.

Mindenesetre én itten lezárom a témát, mert a jósdát ez valahogy mindig valami parttalan, és javarészt értelmetlen vitaklub irányába viszi.

(Jó éjt.)

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.27. 22:57:18

@Arma Gedeon2: Téged nem a zsidók irányítanak véletlenül? Gyanús vagy nekem. Születésileg tót vagy, a magyarok gyilkosait imádod, minden magyar hazafit gyalázol. Állandóan egyetlen izraeli muksót idézgetsz. Gyanús, felettébb gyanús!

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.27. 22:59:43

@biboldó: Mit számít, mindjárt itt a világvége. Bő másfél hónap, és helló.

picur3ka 2012.10.27. 23:04:01

Lehetne egy forum, ahol nem zsidok vitatjak meg a zsidokat? A fasz kivan.

Ertekezzenek Izraelben, basszak meg!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.27. 23:05:30

@Oleg_Mashkowiak: Ha menni kell, nincs mit tenni. De mi a túróért kelljen még megszenvedni is érte?

Csak kérdem, a Niburu a bibsik vagy a szittyák bolygója?
Már úgy csak a miheztartás végett.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.27. 23:06:26

@picur3ka: oszt ki a fasz vitassa meg űket, he?

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.27. 23:08:31

@picur3ka: Te olyan vagy, mint egy madárijesztő, csak kevesebb eszed van.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.27. 23:15:04

@biboldó: Hát, kérlek alássan, a szittyák a Siriusról jöttek, ha nem tudnád. Ami azt jelenti, hogy bírják a meleget, miután a Sirius egy napocska.
A Niburu az melyik bolygó? Onnan jött a szupermen?
Ami szintén vicces, viszont igaznak tűnik, Buddha szittya volt. Akkor már Jézus is lehetett párthus herceg. Igazolja ezt az ómagyar mária siralom is, ahol Jézusnak csak a muterja zsidó.

picur3ka 2012.10.27. 23:15:13

Egy se a kerdesre valaszolnak, huzzanak el, ennyi.

picur3ka 2012.10.27. 23:16:12

@Oleg_Mashkowiak:

Nem lennek meglepodve egyaltalan.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.27. 23:20:47

@picur3ka: Miért? Körbehugyoztad a területet, buksi?

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.27. 23:25:07

@Oleg_Mashkowiak: Eeeegen, a szityák elhúztak a Szíriuszról a zsidó ármány elől menekülvén. Úgyhogy a Szíriusz egy echte bibsi bolygó, ha eddig nem tudtad volna. A Niburu szintén, hisz az itteniek szerint a kurv' sten is zsidó.

ha Jézuska szittya, akkor viszont dugába dől az egész keresztény konzerv miskulancia. Nekem ugyan tökmindegy, csupán a játék miatt.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.27. 23:30:29

@Oleg_Mashkowiak: Valamikor a 80-as évek végén, amikor nekivágtam a nagyvilágnak, jöttem rá, hogy van egy embertípus, akivel én semmilyen körülmények között nem tudok kijönni. Elég csak egymás szemébe néznünk, és már fel is lángol a gyűlölet. Ezeknek az embereknek majomszemük van. Nem tudom, hogyan lehetne a legjobban megfogalmazni, de őket nézve az emberi faj törzsfejlődésének azon szakasza rémlik fel, amikor még nem volt értelmünk, és egyenlőek voltunk a majmok őseivel. Az én embereimnek ez az ősi értelemnélküliség süt a szemükből. Amit látva belőlem sugározni kezd a sajnálat, vagy valami ilyesmi, és ettől teljesen megvadulnak, és gyűlölni kezdenek. Bármibe fogadni mernék, hogy neked majomszemed van.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.27. 23:35:04

@biboldó: Egyébként érdekes, mert tényleg Ábrahám Istenét hisszük. Olvastam valahol, hogy a Hold is távolodik a Földtől. A zsidók azt is taszítják.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.27. 23:43:22

Néha elszomorít, hogy az emberek mennyire gyűlölködőek tudnak lenni. A megkeseredettség, amelyet a túlélni érdemességbe vetett hitük mindennapos próbának való alávetése okoz, teljesen megmérgezi elméjüket. Fáradhatatlan ellenségkeresésbe merülve okádják egymásra a mocskot. Pedig néha jó lenne megpihenni, és kicsit meglátni másban az értéket. A humort, ha mást nem. Mert, aki a humorra is immunis, annak számára nincs remény.
És most eszek valamit, mert megéheztem.

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.27. 23:43:36

@Oleg_Mashkowiak: Nem a zsidók taszítják, aszerint számolják az időt. Nem tudom, taszítási célzattal-é, de Gergely papus változtatott a hold ciklus szerinti figurán. Tudod, ami szerint működik a menses, azaz az élet maga.

Távol áll tőlem az itteni ismeretterjesztési, gondolkozásra késztetési szándék, csak úgy hóbelenciailag kéretik belegondolni.

picur3ka 2012.10.27. 23:47:06

@Oleg_Mashkowiak:

Nem vagyok ilyen primitiv, mint maguk, ezert fogunk vesziteni. De maguk is vesziteni fognak, nem lesz, akit lehuzzanak.

picur3ka 2012.10.27. 23:48:12

@biboldó:

Maga milyen nyelven beszel?

picur3ka 2012.10.27. 23:51:39

@biboldó:

Ja, bocs, terve van a lopasra? Kosz a beismerest. Jogi palyara kellett volna mennem, tolvajkam kultura. Lol! Milyen atlatszo hulye bunozok maguk!

biboldó · http://menekulttabor.blog.hu 2012.10.27. 23:55:03

@picur3ka: rossz pályán vagyol valóban..lol

jó éjt mindenkinek!

picur3ka 2012.10.28. 02:11:20

@biboldó:

Tenyleg? Engem semmi zsido meg roma con-artiasta duma nem hat meg. Sajnalom, az rizsal, amit akar.

picur3ka 2012.10.28. 02:43:58

Dodokam, lattad? Rovid baratodat is rovid listara tettek.......lol.

Baratkozzal zsidokkal, olik egymast is tortenelmileg, nem normalisak.

tewton 2012.10.28. 02:48:09

@Oleg_Mashkowiak:
"Igazolja ezt az ómagyar mária siralom is, ahol Jézusnak csak a muterja zsidó."

hoppá, milyen jó megfigyelés, magyar gój bölcsészek tízezrének fel se tűnne :)

akkor viszont kimondhatjuk, hogy a magyar 900 éve antisemita.

amiből viszont megint 2 dolog következik.
a) racionális jidó nem feszeng ezen a tényen és nem vinnyog azon a ballib sajtóban (leütésre megfizetve), hogy hűde ki van rekesztve, nő az antisémizmus, hanem elhúz az apartheid törzsi államába. ha 900 éve ez a trend, pár szdsz- és soros-árva és fajvédő nem fogja tudni megváltoztatni;
b) a holókauszttal kapcsolatos, egyre növekvő érdektelenség és leszaromság (újvidéki kifejezés) egyenesen a magyar néplélek ösztönös reakciója, amit értelmetlen titkolni vagy szégyellni. ez van.

Alfőmérnök 2012.10.28. 08:17:44

@biboldó: Nyitott kapukat döngetsz.
Nem mindegyik kommentelőre jellemző a "mindent a zsidók csinálnak" szemlélet.

Tündér_Lala 2012.10.28. 08:37:48

@Illyés Edith: Miközben ezzel a kommenttel egyet értek, azért hozzáfűzném:

A németek a fennálló lehetőségeken belül is biztosítani tudták maguknak (minden alávetettség és kiszolgáltatottság ellenére), hogy kihasználva a rendszer anomáliáit, ők dolgozhassanak magukért, gazdaságilag fejlődhessenek. Ehhez a lehetőség a korszellemnek megfelelően csak mások erőforrásainak az elszívásával (akár az ellehetetlenülés határáig)állítható elő. Ők tehát így is jól megvannak. A herszaros által propagált megoldási javaslatok - lássuk meg - éppen ezt a pozíciót szerenék merendíteni.
Amit említ (leválás a globalizmusról) elsősorban a mi érdekünk volna, de a nyilvánvaló konfliktus kockázatait nekik kellene viselniük. Az egy másik kérdés, hogy a válságból kivezető út nyilvánvalóan ebben az irányban található.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.28. 08:48:03

@Alfőmérnök: Szerintem ez a szemlélet itt egyáltalán nem jellemző. Ez a szemlélet jellemzően zsidókra jellemző, és sokan reflektálnak rá. :}

MézesRozi 2012.10.28. 08:48:18

@tewton:
maguk most tréfálnak és én nem értem? mer akkor rendben.
de ha mégsem:

"Volek syrolm thudothlon

syrolmol sepedyk.

buol ozuk epedek.

Walasth vylagumtul

sydou fyodumtul

ezes urumemtuul."

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.28. 08:51:31

@Loxon: (Egyébként többnyire feleslegesen és hibásan, mert ez a reflexió csak erősíti és elmérgesíti ezt az egyébként messzemenően téves előítéletet.)

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 09:46:56

@MézesRozi: Te jól érted, én emlékeztem helytelenül a szövegre, mert a valós tényekkel együtt tároltam a memóriámban. A zsidóknál az öröklési szabályok szerint az anyai ágon öröklődik a zsidóság. Azonban nem az anya által, tehát nem eredeti matrilineáris, hanem az anya apja által van öröklés, vagyis a zsidók is patriarchális társadalom. Amennyiben az anya apja zsidó, akkor az anya gyermeke is az lesz a zsidó öröklési szabályok szerint. Csakhogy az európai kultúrákban az apa ágán, vagyis eredeti patrilineáris leszármazással megy az öröklés. Jézus apja nem volt zsidó, tehát Jézus sem lehet az. S ha belegondolsz, maguk a zsidók sem ragaszkodnak hozzá túlzottan, hogy az ő fiuk lenne. Logikusnak tűnik, hogy Jézust ne tartsuk zsidónak. Ám igazad van, a versben úgy van, mint te gondolod.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 09:49:46

@picur3ka: Ne szerénykedj, éppen eléggé primkó vagy. Kvázi te vagy itt a rühes korcs, akit a gazdik megsimiznek, ha oldalba rúgtak, és te rákaffogsz valakire nekik. Igazán méltó szerep hozzád.

Illyés Edith 2012.10.28. 10:01:20

@Arma Gedeon2: Az egyik nyilas utódszervezet honlapján van ez a sorozat szabadkőműves jelképekről:

jovonk.info/szabadkomuves-jelkepek

Néha melléfognak, de időnként tényleg zavarba ejtő dolgokat találnak (ciszterci gimnázium).

jovonk.info/2012/10/26/szabadkomuves-jelkepek-budan

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.28. 10:06:06

@Illyés Edith: A háromszögbe foglalt, sugarakat kibocsátó isteni szem a Szentháromság tradicionális jelképe, ilyen értelemben semmi zavarbaejtő nincs benne.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 10:06:21

@Loxon: Szerintem meg jellemző. Minek tagadni a valóságot, ami kilométerekről szemet szúr? Ebben a blogban az antiszemitizmus a közös nevező. Vagytok néhányan, akik magyarellenes nézeteket vallotok, ugyebár a habsburgimádattal, van pár futóbolond és pár társaságkedvelő. Ám az antiszemitizmus közös pont. Hülyeség lenne letagadni. Jelen Magyarország társadalmi viszonyai között, aki nem antiszemita, az bolond. Ugyanakkor az antiszemitizmus sem ér egy fabatkát sem, ha értelmetlenül artikuláljuk, és itt bizony gyakorta fordul elő, hogy ez történik. A zsidókkal szembeni előítélet általában helyes. Azonban a személyes tapasztalatnak felül kell írnia a csoportos tapasztalást. Ezért, ha a társadalom tagjaként általában azt tapasztalom, hogy a zsidók nem része a magyar társadalomnak, személyesen viszont ismerek olyan zsidót, aki tisztességes ember, rá nem alkalmazom az általánosságokat.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 10:08:25

@Illyés Edith: A Fővárosi Törvényszék padlóburkolatának mintázata horogkereszt. Ez elég különös, ha azt vesszük, hogy majd' minden bíró zssidó.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 10:09:59

@Loxon: Bárki, te is. Ez elég nyilvánvaló.

Illyés Edith 2012.10.28. 10:12:43

@Loxon: Hm. Ez mióta van így? Akkor a szabadkőművesség egy keresztény jelképpel azonosítja magát? Vagy ugyanabból a forrásból merít a keresztény szimbolika és a szabadkőműves szimbolika? Akkor viszont a kereszténység miért nem hanyagolja a jelkép használatát, ha tudni lehet, hogy a szabadkőművesség is ezt használja? Valahogy nem áll össze a kép nekem.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.28. 10:13:48

@Oleg_Mashkowiak: Bocs, inkoherens hülyeségeket írsz. Egyrészt nincs itt semmiféle habsburgimádat, a Habsburgok tisztelete a monarchia tisztelete, nem pedig „magyarságellenesség”. Vagy akkor Tinódi Lantos Sebestyén, Jurisics Miklós és mások sem voltak magyarok. Vagy ők is magyarellenesek voltak?

Másrészt, ismétlem: az „antiszemitizmus” puszta reflexió és defenzió arra, amit jellemzően zsidók művelnek (hogy ne menjünk messzire, pl. biboldó is a „jézuskázásával”). Nem köt össze senkit és semmit, mert ez nem egy alap, ez csak egy reakció, ami teljesen természetes, és részemről disztingvált. De ha nem disztingvált, azt sem kell szégyellni, mert zsidók részéről sem az.

A többiben lehet igazad, de ezekkel összekeverve maszlag.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.28. 10:15:31

@Illyés Edith: Jó régi katolikus jelkép ez. Az igazat megvallva az illuminátusság vette át inkább — parodisztikus, kifordított tartalommal —, mint a szabadkőművesség. Miután az illuminátus rend „belépett” a szabadkőművességbe, a kettőt azonosítják.

Illyés Edith 2012.10.28. 10:16:09

@Oleg_Mashkowiak: Sok helyen látok századfordulós bérpalotákban Budapesten horogkeresztet. Azokat a bérházakat zsidó befektetők építtették. Akkor még nem volt ilyen negatív jellege a zsidók számára. Csak Hitler óta vált ki allergiás reakciókat, addig csak egy dekoratív, keleties motívum volt.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.28. 10:16:18

@Oleg_Mashkowiak: Nyilvánvaló egy szart. Félremagyarázol.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.28. 10:16:53

További jó hazudozást (akit illet). Üdv.

Illyés Edith 2012.10.28. 10:23:38

@Loxon: "De ha nem disztingvált, azt sem kell szégyellni, mert zsidók részéről sem az."

Hát nem tudom, ha a zsidók silányak, akkor nekünk is szabad?

szentkoronaradio.com/ittechtudomany/2012_01_04_megneztuk-milyen-gyumolcsoket-arul-a-magyar-uzletlanc

100g physalis cseresznyét 729 forintért lehet vásárolni. Hogy honnan hozhatják ezt ide, nem tudni. Nincs feltüntetve, de valakinek biztos nagyon megéri. Segítségül fordultunk a Google-hoz, ahová bemásoltuk:
,,physalis cseresznye". Mindenféle erőltetett öszeesküvés elmélet gyártás helyett, minden olvaónkat arra biztatunk, hogy kövesse példánkat. A lustábbaknak és azoknak, akik mindent elhisznek, elég IDE kattintani.

Ilyenkor van az, hogy az arcomat a kezembe temetem.

Egyébként a physalis (zsidócseresznye) történetesen őshonos növényünk. :)

Persécuté Persécuteur 2012.10.28. 10:23:58

@Oleg_Mashkowiak: "Ebben a blogban az antiszemitizmus a közös nevező. "

Még nem, de jó irányban halad a blog afelé, hogy csak azok a nickek maradjanak, akiknek ez a fő vagy egyetlen témájuk.

Tündér_Lala 2012.10.28. 10:27:54

@Oleg_Mashkowiak: Itt ellentmondást érzek. Tehát amit itt kifejt, aszerint Mária apjának kell zsidónak elnnie ahhoz, hogy Jézus zsidó legyen. Ez a kritérium pedig fennáll.
Tehát ?

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 10:29:14

@Loxon: Szerintem meg a monarchiaimádat, ami magyarellenes minden magyar érzületű ember szerint, az a hülyeség. Történelmi személyek nem védik meg álláspontodat. Ugyanis a török uralom és habsburg uralom közötti választás nem azonos a szabadság és az elnyomás közti választással. Tinódi helyében talán én is a habsburgokta választottam volna. Deákkal már vitatkoznék, hiszen ő a kivéreztetett korcsok mellé állt, aminek egyenes következménye lett az I. világháború és hazánk kétharmadának elvesztése.

Úgy van, az antiszemitizmus önvédelmi reflex, ebben egyetértünk. Csak nem bibodó Jézuskázása ellen. Extrapolálsz két dimenzió között, csakhogy biboldó Jézuskázása a zsidókra itt általánosan használt kifejezésekre reagált, és nem fordítva. Ergo biboldó viselkedéséből, amit "te" (a környezetre értem) váltottál ki, nem következtethetsz arra, hogy minden zsidó kereszténygyűlölő, pedig majd' minden zsidó az.

Én is sokszor felhorgadok, ha a magyarságot becsmérli egy zsidó. Azonban elfogadom, mert én meg a zsidók cselekedeteit ítélem meg. Az más tészta, hogy a zsidók kultúráját igyekszem kihagyni a gyalázkodásból. Ezért is zavar, ha a zsidók keresztényeznek. Én nem vagyok a vallások nagy barátja, de a kereszténység a kultúra része, így illik tisztelni. Lehet viccelődni vele, és lehet beszélni az egyházakon belüli visszásságokról, de gyűlölettel okádni rá nálam nem frankó. Ettől más csinálhatja, az sem zavar.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 10:39:43

@Tündér_Lala: Jó megfigyelés!:-)
INRI - mindenki ismeri a feliratot. Csakhogy ezt a rómaiak találták ki, mert Jézus nem a zsidók királyának tartotta magát, nem csupán a zsidókat jött megváltani. Ez világos. A rómaiak segghülyék voltak a történelemhez, mindent loptak, amit találtak. Jellemzően a görögöktől. Két variáció van: Jézus apja ismeretlen, vagy Jézus apja a Teremtő. A Teremtő biztosan nem zsidó. Az ismeretlen sem lehetett az, hiszen az könnyen kitudódhatott volna egy zárt közösségben. Ráadásul nem volt ott valami elköltözés? Talán éppen a terhesség miatt. Tehát az ismeretlen valószínűleg idegen volt.
Hiába áll fenn Mária zsidósága, Jézust az apja szerint kell megítélnünk, tehát nem zsidó.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 10:41:06

@Persécuté Persécuteur: Ezt úgy kell értenem, hogy nehezményezed az irányultságot?

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 10:44:19

@Loxon: Ez egy meglehetősen illetlen elköszönés volt. Intelligens ember nem viselkedik így. Tessék konkrétan megmondani, hogy ki hazudozik, hogy védekezhessek. Mert nyilván rám céloztál.

S=klogW 2012.10.28. 10:58:55

@AG

hátha errefelé zalál valami érdekeset

epa.oszk.hu/00000/00021/00207/pdf/MKSZ_EPA00021_1941_65_04_427-431.pdf

Tehetetlen Dodó 2012.10.28. 10:59:40

@Loxon: Gondoltam először, hogy reagálok, de ha le van zárva, hát le van zárva.

Tehetetlen Dodó 2012.10.28. 11:06:04

@picur3ka: Hol? A mandicseten? Ezek hülyék.

Persécuté Persécuteur 2012.10.28. 11:10:46

@Oleg_Mashkowiak: Emlékeim szerint (és visszanézve az előzményeket) régebben a kommentfolyam tematikája némileg változatosabb volt, mint mostanában. Nem "antiszemita klub"-ként működött, nem ezért volt érdekes. (A minden-mögött-a-zsidók-állnak téma feldolgozására az ez iránt fogékonyak számára már létezik éppen elég fórum máshol.) Persze felőlem nyugodtan átalakulhat azzá, miért ne? A kommentfolyamok, blogok változnak, látogatóik cserélődnek, mint mindenhol.

S=klogW 2012.10.28. 11:14:56

@Tehetetlen Dodó: annyit még én is megjegyeztem volna: hogy magyarország természetföldrajzi viszonyai között elég nehéz fegyveres ellenállást kifejteni

Tehetetlen Dodó 2012.10.28. 11:16:10

@MézesRozi: Első ránézésre azt hittem, hogy egy cseh rántott sajt recept.

S=klogW 2012.10.28. 11:18:59

@Tehetetlen Dodó: há mer mind elmagyarosodott morvák vagyunk! (csak akkor kikhez magyarosodtunk hozzá? a kazárzsidó árpádhoz? :D )

Tündér_Lala 2012.10.28. 11:22:09

@Oleg_Mashkowiak: Nézze az antiszemitizmus legelső számú generálója a zsidóság egy része. Nevezzük liberális zsidónak ? Ezek jellemzően nem vallásosak, itt élnek közöttünk, de a mi örömünk nekik nem öröm, a mi sikerünk nekik nem siker, a mi bánatunk nekik nem bánat, a mi tragédiánk nemkik semmit nem jelent. Az örömünkbe epét csempésznek, a sebeinkbe sót szórnak. Kultúránkat, értékeinket leszólják és rombolják, megpróbálják nevetségessé tenni. Mindezeknek a tetejébe még diktálni akarnak nekünk, vezetni akarnak bennünket és amikor erre módjuk nyílik hihetetlen károkat okoznak nekünk.

Számomra nehezen magyarázható, hogy éppen a zsidóság (szerintem nagyobbik fele) ezt miért tűri. Talán az asszimiláció elleni küzdelmük miatt, talán a kirekesztettségtől (mindkét táborból) való félelmük miatt. Viszont az egyértelmű, hogy ennek a helyzetnek a megtűrésével, a normális együttélés és valós megbékélés lehetőségét vetik el. A terror amellyel ezt a helyzetet fenntartják csak olaj a tűzre és közben pajzsként hordozzák maguk elött a zsidóság egészét. Ez rásdásul nem csak a magyar helyzet. (Lásd Európát.)

Semmi baj nincs azzal, ha érdekeik érvényesítésére a zsidók szervezeteket tartanak fenn. Az ő érdekeik viszont nem feltétlenül esnek egybe a mi érdekeinkkel és ebben az esetben a mi érdekeinket kell érvényesítenünk akár velük szemben is. Ez nyilvánvaló és semmi köze az antiszemitizmushoz. Az érdekeik ráerőszakolása a többségi társadalmakra (a legkülönfélébb eszközökkel) előnyöket ugyan jelent, de súlyos károkat is okoz elsősorban a pcihés életminőségükben.

Szerintem.

Tehetetlen Dodó 2012.10.28. 11:37:25

@Loxon: Így van. @Illyés Edith: Az én derék nagybátyám annak idején nem is engedett volna szabadkőműves jelképeket elhelyezni a gimnázium homlokzatán.

Tündér_Lala 2012.10.28. 11:37:55

@Tündér_Lala: Az utosó mondathoz: Üldözöttség-, kirekesztettség érzés. Naná, hiszen a jogtalan előnyök begyüjtése nyilvánvalóan közutálatot eredményez.

Tehetetlen Dodó 2012.10.28. 11:38:57

@Oleg_Mashkowiak: Öregem, te valahogyan megint kevered az antiszemitizmust a kötelező filoszemitizmussal szembeni vonakodással.

Tündér_Lala 2012.10.28. 11:41:52

@Tehetetlen Dodó: :D Így kell egymondatban elmondani, amiről én a pofámat lóbálom fél oldalon.

Tehetetlen Dodó 2012.10.28. 11:42:03

@Illyés Edith: Egy kétezer éves jelképet kihajítani, csak azért, mert arra méltatlanok használják?
Nem akarok most analógiát húzni az árpádsávos zászló körüli cirkusszal.

S=klogW 2012.10.28. 11:44:45

@Tündér_Lala: továbbá lelkiismeretfurdalást, bűntudatot is eredményez(het) ami a bűn rejtegetésére, óvatosságra késztet, ami paranoid gondolatokat indukálhat

Tehetetlen Dodó 2012.10.28. 11:47:49

@Oleg_Mashkowiak: Nyilván náci volt a padlóburkoló.
(Erről jut eszembe:'86-ban körbejártam sok kínai gépgyárat - akkor még mi szállítottunk nekik korszerű, cnc-vezérlésű gépeket és vettünk tőlük cserébe hagyományosakat, hehe - nehezékként magunkkal kellett vinnünk valami pesti bankos faszit is, kvázi jutalomútra. Nézelődvén valamelyik buddhista templomban a manusz elkezdett felháborodottan visongani, hogy ezek a kínaiak milyen fasiszták, mert telerakták horogkereszttel a templomot. Na, ennyit az érzékenységről és annak megalapozottságáról).

MézesRozi 2012.10.28. 11:48:47

@Oleg_Mashkowiak:

". Mt 27,11
Jézus pedig ott álla a helytartó előtt; és kérdezé őt a helytartó, mondván: Te vagy-é a zsidók királya? Jézus pedig monda néki: Te mondod.
3. Mt 27,29
És tövisből fonott koronát tőnek a fejére, és nádszálat a jobb kezébe; és térdet hajtva előtte, csúfolják vala őt, mondván: Üdvöz légy zsidóknak királya!"

Tehetetlen Dodó 2012.10.28. 11:49:27

@Illyés Edith: Van cigánymeggy is.
Fasiszta ország ez a mucsa, na.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.28. 11:52:11

@Oleg_Mashkowiak: eléggé viszketek az operettől, musicaltól és rock operától, de sosem jutott eszembe elmenni egy előadásra és a nézőtéren felállva hangosan szidni a nézőket, amiért ilyen az ízlésük.
Jó szándékú ember ilyet biztosan nem tesz.

Néhány csevegő-oldalt már láttam tönkretenni, az ott lévők elüldözni így-úgy. Na most, ezek a kakukk fiókák csak lelki sérültek vagy ez a munkájuk?

Illyés Edith 2012.10.28. 11:52:38

@Tehetetlen Dodó: Közben kicsit keresgéltem.

en.wikipedia.org/wiki/Eye_of_Providence

catholicbridge.com/catholic/all_seeing_eye_churches.php

"The earliest we find the Eye of Providence within a triangle is the Palatine Chapel, Aachen Cathedral, built 786 CE by the first Holy Roman Emperor, Charlemagne."

The Catholic Church has not used it as a symbol in its churches for a long time. The Church has basically abandoned the symbol when the masons started using it.

Tehát - ha igazat mondanak ezek a források - pontosan az történt, amire számítani lehetett: miután a szabadkőművesek elkezdték használni a jelképet, az Egyház felhagyott vele.

Viszont ha 19. század végi, sőt 20. századi egyházi épületeken látjuk, akkor az éppenhogy az egyházi nem-használattal szembemegy. Hogy tradicionalizmusból-e, vagy más okból, azt ránézésre ezek szerint nem lehet kideríteni.

Tehetetlen Dodó 2012.10.28. 11:57:21

@Oleg_Mashkowiak: Ma mindenki az én bácsikáimat ostorozza, ennek, szegénynek még Trianont is a nyakába akarod varrni...

Más: azért a te bibi háverod is egy jókora landszemannozással köszöntött be itt pár hete, aztán csodálkozott, hogy kapott rögtön harmincnyolc virtuális kokit és sallert az idegesebb természetűektől. Tudod, fogadjisten.

Illyés Edith 2012.10.28. 11:57:57

@Tehetetlen Dodó: Szerintem félreértette. Itt azt sejteti a radikális portál, hogy a zsidócseresznye egy "zsidó" növény, a termésének forgalmazása gyakorlatilag hazaárulás. Meglátja a zsidó szót, erre leereszkedik nála a vörös köd, és veszett hazaárulózásba kezd.

Tehetetlen Dodó 2012.10.28. 12:04:13

@Illyés Edith: Legközelebb, ha a cisztereknél járok, megkérdezem az igazgatót erről a dologról, most már kíváncsi vagyok, mikor kerültek oda.
A régi képek elég homályosak, nem lehet kivenni a kapu környékét.

Tehetetlen Dodó 2012.10.28. 12:04:54

@Illyés Edith: Vicc vót, csak nem használok sajtemberkét.

Alfőmérnök 2012.10.28. 12:24:21

@Oleg_Mashkowiak: "Ebben a blogban az antiszemitizmus a közös nevező. "

Ez így csúsztatás. Ez egy olyan blog, ahol megtűrik az antiszemitizmust. Így akit máshonnan kimoderálnának, vagy csak kiutálnának, ide jár zsidózni (is).
A helyzet, végelekig leegyszerűsítve valami ilyesmi: vannak antiszemita nickek (betegesek és értelmesek egyaránt), és vannak, akiket kifejezetten idegesít az antiszemitizmus és ennek időnként hangot is adnak. (Szándékosan nem hozok példákat.) Na most e két véglet között a legkülönfélébb árnyalatai találhatóak a blogon a zsidósághoz és az antiszemitizmushoz való viszonyulásnak.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.28. 12:27:16

@Oleg_Mashkowiak: "Ugyanakkor az antiszemitizmus sem ér egy fabatkát sem, ha értelmetlenül artikuláljuk, és itt bizony gyakorta fordul elő, hogy ez történik. "

Konkrétan?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.10.28. 12:28:33

@Oleg_Mashkowiak: Én ilyen, rasszistának minősíthető antiszemita ugatást csak tőled tudnék itt kikeresni, ha rászánnám az időt.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 12:34:48

@tölgy: A hasonlat értelmetlen. A blogba nem nézőnek jár az ember, hanem véleményt nyilvánítani, ne adj' Isten még ütköztetni is. Ez utóbbi nyilvánvalóan nincs ínyedre. Egészségedre!
Persze, vannak nézők is, akik előadást élvezni járnak blogba is. Nekik is egészségükre!

A kakukkfiókás metaforát kérhetném konkrétabban? Vajon összefüggésben áll ez a mandiner blog és a jósda szétválása okozta trauma utáni üldözési mániával? Vagy szimplán annyit szeretnél mondani, hogy húzzak a picsába? Ezt picurka már megtette, de ő egy retardált, így nem nagyon számolok vele. Igaz, legalább konkrét, ami ugyan egyszerűségéből fakad, mégis becsülendő.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 12:35:20

@Arma Gedeon2: Mert félkegyelmű vagy, már megbocsáss.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 12:41:49

@Alfőmérnök: Így is lehet fogalmazni, ha ez jobban tetszik. Én csak azt mondtam, ami nekem lejött. Ettől még mások máshogyan is meghatározhatják magukat. Egyes itteni nickekkel ellentétben én sosem nyilatkoztatok ki, és nem tartom magam csalhatatlannak. Amikor vitatkozom, csak a saját álláspontom védelmét gyakorlom. Aztán van úgy, hogy visszakoznom kell. Miért lenne ez gond?
Engem az antiszemitizmus nem zavar, sőt kifejezetten hasznosnak tartom. Én a kutyáimat is lezsidózom olykor, ha dühös vagyok rájuk, de tudom, hogy csak vicc. Armagedeon, aki ész nélkül zsidózik, most éppen azt kéri, hogy konkretizáljam, mikor agyatlanság az antiszemitizmus. Éppen ő? Ez is vicc.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 12:50:40

@Tehetetlen Dodó: Ja, hát biboldó az házhoz ment a pofonért, ezért nincs oka kikérnie magának. Tényleg azt kapta, amit előre elvárt. Szerintem nincs is ezzel gond. Én csak annyit jegyeztem meg Loxonnak, hogy bárki zsidó, aki beleolvas a blogba, világosan látja, hogy itt a zsidókat, a kultúrájukat becsmérlik. Ezért, ha idejön, nyilván keménykedni jön. Ha szerinte van értelme, tegye. És ne jöjjön senki azzal, hogy a zsidó kultúrát itt nem becsmérlik, mert minden nap látom. elsősorban Armagedeon irányításával. Aztán van itt genetikailag korcsozás is, ahogy Akos Kertesz tette. Szerintem nem baj, és nem is zavar, mert mindenki azt mond, amit akar, de letagadni ovis dolog. Szóval, ha egy zsidó itt támadólag lép fel, az nem igazolja azt a vélekedést, hogy a zsidók egyébként agresszív népség. Természetesen azok, de nem így igazolható. Inkább olyan blogokban igazolható, mint a vincenték, vagy a valós életben a politikai mindennapokban. Az igazolás, de biboldó nem. Ahol nincs kiváltó ok, és ott óbégatnak, az az igazolás. Szerintem. Bárki eltérhet ettől a véleménytől, és mondhatja, hogy hülye vagyok, nem számít. Nekem természetes a más vélemény.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.10.28. 12:54:15

@MézesRozi: Itt értelmezési problémák vannak. Jézus azt mondta: te mondod. Vagyis nem Jézus mondja, hanem a helytartó. Olyan idézet van, ahol Jézus királynak, vagy a zsidók királyának nevezi magát? Esetleg őt annak mondják tanítványai?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.28. 12:56:15

@Oleg_Mashkowiak: tévedés. A fene akar valamit ütköztetni valamivel. A világon n+1 csevegőszoba van, jelentős részében nyilván olyan vélemények vannak, amikkel nem értek egyet. És eszembe sincs odamenni "ütköztetni". Itt sem mindenkivel értek egyet, de el tudom fogadni a világot úgy, hogy vannak nekem nem kedves vélemények. Cserébe páran megnevettetnek, mások informálnak.

Ezt az oldalt viszont rendesen elkúrták páran.

Nem mondhatok, de nem is mondok olyasmit, hogy ki mit csináljon, de feltűnhet, ha egy csevegésbe valaki káromkodni jár, fikázni az ott lakókat. És éppenséggel megkérdezheti apámfia, hogy mi a jó ebben? Valami lelki probléma vagy egyszerűen, munka - ez utóbbit pl. megértem, a mai nehéz helyzetben ez egy viszonylag könnyű távmunkának számít.