Loxon 2012.08.28. 11:22

XX.

3085 komment

tevevanegypupu 2012.09.02. 22:06:49

@Oleg_Mashkowiak: @Alfőmérnök:

Es ugy gondoljak, hogy szukseg van minderre a rengeteg bonyolult szerkezetre? Ahhoz legalabbis, hogy nyugodtabban eljenek az emberek? Kenyelemrol nem beszelek, az nem feltetlenul tartozik hozza a nyugodt elethez.

Alfőmérnök 2012.09.02. 22:10:36

@atlantisotetseg: 8 év elég egy baltás gyilkosságért? Ha egy cigány követte volna el, itt a nagyonkatolikusok rögtön halálbüntetésért kiáltanának.
De nem akarok ítélkezni, mert nem látom át a helyzetet. A libi hisztinek sem akarok bedőlni, sem a fidesz (kétségkívül létező) propagandagépezetének.

picur3ka 2012.09.02. 22:11:09

@Oleg_Mashkowiak:

Latom, magat is osszeszedtek a hidarus trogerek... Lol.

tevevanegypupu 2012.09.02. 22:14:26

@Loxon:

Ha feluletesen gondol az ember a kozepkorra, akkor nem a zene, a kepzomuveszet es mecenasok sora, fenyes epiteszet, talalmanyok, elni tudas, eletorom jut az eszebe, hanem inkvizicio, fertelmes mocsok, barbar kimeletlenseg, hosszu haboruk es rettenetes jarvanyok, borzalmas szegenyseg, allati tudatlansag. Is. De ez manapsag is megtalalhato a vilag szamos reszeben.

Alfőmérnök 2012.09.02. 22:18:19

@Oleg_Mashkowiak: Abban egyetértek, hogy a modern fizika kozmológiai és kozmogóniai elképzelései röhejesek. A többivel nem nagyon.
Az igaz, hogy Newton korában a tudomány természetfilozófia is volt, ami azt is jelenti, hogy tisztában volt az előfeltevéseivel.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.02. 22:22:41

@tevevanegypupu: Nekem az LCD tv nem kényelem, ahogy az okostelefon sem. Nem érdekel az ilyesmi. Nem eszem műkaját, és nem félek a klímaváltozástól. A technikai civilizáció azért nem tud tovább fejlődni, mert nincs mögötte az elme munkája. Gondolkodni kéne, csakhogy - mint fentebb írtam - a tudomány dogmatizmussá silányult. Vagyis újra meg kell tanulnunk gondolkodni, és ehhez az ókori filozófusok módszereit kell alkalmaznunk.
Amint a középkort idióták sötétnek nevezték, úgy állítják korlátok mögé az ókori kultúrákat is.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.02. 22:31:55

@Alfőmérnök: A világmindenséget Isten teremtette, és nem volt Nagy Bumm. Istent nem kötöm vallásokhoz, mert ő azok fölött és azokon kívül való. Természetesen a fizika megfigyeléseken, bizonyításokon alapuló részét elfogadom, az nem ellentétes a felsőbb rendezőelvvel. Nekem csak az nem tűnik egzaktnak, hogy a velünk szemben felénk haladó fény ebességét megmondjuk, miközben az anyagról, amiben halad, semmit nem tudunk. És ha nem 300 ezer km/s sebességgel jön, hanem csak 5 ezer km/s-mal? Ki meri állítani, hogy a sötét anyag nem képes lassítani a fény sebességét? Márpedig, ha a sötét anyag és sötét energia hatnak a fény sebességére, kiderülhet, hogy a világegyetem nem tágul addig, amíg szét nem esik. Mi értelme lenne bárminek is, ami szerint a semmi felrobban, és abból lesz a valami, ami addig távolodik, amíg ismét semmi nem lesz?

tevevanegypupu 2012.09.02. 22:34:14

@Oleg_Mashkowiak:

A tudomany allitolag fejlodik, legalabbis elkepeszto dolgokat produkalnak, ijesztoen elkepesztoeket. Lassan nem lesz szukseg emberekre, illetve csak olyan emberekre lesz szukseg akik ezeket a gepeket elo tudjak allitani es hasznalni is ilyen emberek fogjak. Lassan de biztosan eltunik az igazi zene, az igazi kepzomuveszet es irodalom, vegulis egy szamitogep mindezt konnyeden elo tudja allitani. Az emberek elkezdenek egyenruhaba jarni, maris abban jarnak, eleg vegignezni az uzletek sokasagat, lanyt kulonben mar szoknyaban szinte nem is latni..Jonnek a genderbolcsodek es ami utana ezzel jar..Az oskortol napjainkig tortentek rafernek egy centimeteres kis usb kulcsra, minek a konyv? Nem tudom..De vegulis minden generacio nosztalgiaval gondolt vissza elmult korokra, a lyoni takacsok szetvertek a szovogepeket, de az angolok "megcsinaltak" az ipari forradalmat es manapsag mar senki nem ir tintaba martott tollal. Amirol nem tudunk vagy nem hallottunk rola nem is hianyzik es nem is faj utana a szivunk. Es azt hisszuk nagyobb biztonsagban vagyunk.

tevevanegypupu 2012.09.02. 22:35:45

1094. Jo ejszakat.:)

Alfőmérnök 2012.09.02. 22:50:05

@Oleg_Mashkowiak: Amennyire emlékszem a fénysebesség állandóságának elve, ami ugye a relativitáselmélet egyik axiómája, tapasztalati megfigyeléseken (Michelson-Morley kísérlet?) alapul.
Egyébként annak van egzakt bizonyítása, hogy létezik tökéletes vákuum?

picur3ka 2012.09.02. 23:00:03

@Alfőmérnök:

Persze, sok ember feje ilyen.

S=klogW 2012.09.02. 23:06:28

@Alfőmérnök: attól függ milyen mérettartomámyban vizsgálódik.

mindensetre ahol energia van, ott van anyag is.

üdvözlettel: cvejstejn

S=klogW 2012.09.02. 23:09:01

a koommunikáció forradalma sajnos csak a szemét kiáradását hozta:

www.duncanshelley.com/ahogy_jon/tulnepesedtunk/

nincs túlnépesedés, "hanem a pofátok nagy"

atlantisotetseg 2012.09.03. 01:15:46

@Tündér_Lala: Kedves Lala,
Még egyszer gratula nagyszerű cikkeiért!

"Persze így lehet rúgni egyet Magyarországon és kormányán megint. (Ez fikció: nem amerikai megrendelésre történt a dolog ?) Persze minden csoda 3 napig tart. "

En nem hiszem valaki is akarna Mo.-on rúgni, egyszerűen politikailag túlságosan konveniált a srácot szabadon engedni. Az is lehet hogy az Az. kormány félt nem szabadon engedni, hiszen Ramil hatalmasan népszerű !
Valószínűnek tartom, hogy az agyhalott baloldalon kívül, az egész világ röhög e bolond társaság (Az-Or) veszekedésén, semhogy Mo.-nak szemrehányást tenne. A pofa ült 8 évet, miert nem elég büntetés az?

atlantisotetseg 2012.09.03. 01:29:35

@Alfőmérnök: Ha a kocsmában vesznek össze, Ramil kiránt egy bicskát és leszúrja
ellenfelét, biztos hogy kevesebbet fog ülni mint 8 év. Hogy ilyen feltűnően
(Istenem, ki gyilkol ma már baltával?) és orvul (ha felköltötte volna biztos
kevesebbet kapna?) és mert a két oldal szurkolói oly hangosan ordítoztak,
muszáj volt a kedveket csitítani, rá sózták az életfogytiglanit.

atlantisotetseg 2012.09.03. 02:26:21

@Alfőmérnök: A fizika legyen az ős(Aristotle) vagy modern(Heisenberg) az csak modelleket szerkeszt megfigyelések és kísérletek alapján. A modell az nem olyan mint a biblia: ha egy fizikus talál egy olyan modellt ami jobb mint ami van, azonnal vált, a régit dobja mint a használt alsóneműt; ezzel szemben bibliát, koránt stb.-it nem szoktak eldobálni (jó, nem számítom NATOsok pyromaniakus hajlamait), meg akkor sem ha nyilvánvaló marhaság van bennük.

Miért bukott meg Newton fizikája? Nos, képzeljen két svájci órát, amik pontosan ugyanolyanok. Ugyanúgy felhúzza őket, és var amíg a két óra lejár. Ha a két ora pontosan ugyanolyan, hasonló módon van felhúzzva,elhelyezve és hasonló módon bánnak velük, akkor nem csak Newton szerint, de meg az emberi tapasztalat szerint azt várna, hogy a két óra ugyanabban az időpontban járjon le. Egyszerű nem ? Nem.

Magának adnak két neutront, amiket egyszerre teremtettek (van valami klassz gyorsítója a CERN-ben!) és kérik hogy figyelje őket, hogy egyszerre fognak felbomlani (a neutron nem stabil, kb 20 percig él, aztán bomlik három másik részecskére). Ugyan mar, mondja On, mint azok a svájci órák, nyilván mert a neutronok ugyanolyanok, biztos egyszerre fognak bomlani, válaszol On.

Nos, gondolkodjon egy momentumot, van e kiút? Lehet e máshogy?

Tehát akkor mit fog tapasztalni? Azt fogja látni, hogy a két neutron soha sem bomlik ugyanakkor, hanem időnként másodpercek, percek, órák vagy napok fognak eltelni a két bomlás közt! A történelem két legnagyobb zsenije, Schrödinger(osztrák) és Heisenberg(nemet) "oldották" meg a problémát, a megoldást kvantum mechanikának hívjak, és addig ameddig
nem ismeri a kvantum mechanikat, tuti nem jo kijelenti hogy

"Abban egyetértek, hogy a modern fizika kozmológiai és kozmogóniai elképzelései röhejesek"

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 06:20:24

@Oleg_Mashkowiak: "A technikai civilizáció azért nem tud tovább fejlődni" - mit jelentene tovább fejlődni?

@picur3ka: Akkor azon töprengjen egy kicsit, hogy mi lehet az oka annak, hogy Borsodban a születési ráta nem különbözik a más megyékben megfigyelhetőtől, pedig állítólag Borsod fele cigány és a cigányok nagyon szaporák.

@Alfőmérnök: "a modern fizika kozmológiai és kozmogóniai elképzelései röhejesek" - akkor cáfolja meg őket, híres lesz.

MézesRozi 2012.09.03. 06:56:20

@Oleg_Mashkowiak:
ó, nem voltak azok idióták. csak azt akarták, hogy a világosság százada méltó helyére kerüljön. a sötétben meg ugye a gyertya lángja látványosabb, nappali fényben észre sem vennénk:)

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 08:28:19

@Alfőmérnök: "Kérdem én, tettek-e valaha pontosabb jóslatokat a világtörténelemben annál, mint amire a modern fizika képes? "

??? Milyen jóslatokat? Olyanokat, amelyek be is jöttek??!

atlantisotetseg 2012.09.03. 08:32:34

@Alfőmérnök: "Egyébként annak van egzakt bizonyítása, hogy létezik tökéletes vákuum? "

A kvantummechanika szempontjából a vákuum fenomenálisan komplikált valami, amit a mai napig tudósok kutatnak, nem csak elméleti szempontból hanem kísérlettel is. Ezzel el is árultam magam, mert nyilvánvaló a vákuum bennlakói sokszínűek és rém aktívak lehetnek, ha már ennyire kell kutatni hogy mi is megy ott!

Felteszem hallott ellenrészecskékről, és hogy amikor részecske és
ellenrészecske találkoznak akkor egymást megsemmisítik ? Jó. Es talán
arról is hallott, hogy a kvantummechanika engedi az energiamegmaradás
törvénynek a sertését, legalább egy rövid ideig ? Jó.

Akkor a vákuumot úgy képzelje el mint egy forrongó anyag amiből állandóan kiugrálnak részecske-ellenrészecske párok, azok rövid időn belül
megsemmisítik egymást s eltűnnek. Az egész vákuum tele van pakolva
ezekkel a forrongó párokkal.

Óriásiak a problémák, pl. a számítások 100 nagyságrendel nagyobbra saccoljak a vákuum energiáját mint amit kísérletileg mérünk, vagyis a világ legrosszabb számítása! Idáig, senki sem tudott rendet csinálni, megérteni hogy mi megy , miért vagyunk képtelenek pontos számítássókat csinálni. Biztos valami kulcsfontosságú részét a világunknak nem értünk: a modellt javítani kell - valahogy.

Gondolom az ilyen problémák inspiráljak a fiatal tudósokat a kutatásra!

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 08:33:02

@tevevanegypupu: "hanem inkvizicio, fertelmes mocsok, barbar kimeletlenseg, hosszu haboruk es rettenetes jarvanyok, borzalmas szegenyseg, allati tudatlansag."
Nem kell olyan messzire menni: itt ezen a maradék 93.000 négyzetkilométeren mindez megtalálható Galamustól nyóckerig, Gyöngyöspatától Pécsig.
Járványokból kissé kevesebb van, az kétségtelen, ha csak a testi betegségeket vesszük számításba.

tevevanegypupu 2012.09.03. 08:58:42

@Tehetetlen Dodó:

Persze, hiszen a vegen irtam is. Jarvanynak meg itt van az aids. Irgalmatlanul terjed most is, ha mar nem is olyan divatos rola beszelni, ugyebar a melegbuszkeseg valahogy nem engedheti meg, - bar ketsegtelen, nem csak miattuk es toluk terjed - hogy ez tema legyen, legalabbis nalunk Magyarorszagon. Nem fer bele a kepbe..

Alfőmérnök 2012.09.03. 09:09:25

@atlantisotetseg: Arany drága bogaram, a joggal, a diplomáciával, a külpolitikával kapcsolatban csak felszínes ismereteim és intuícióim vannak, így ebben a kéedésben nem látok tisztán (egyébiránt, padillával ellentétben az Örményeket jófejnek tartom).

A modern fizikával kapcsolatban azonban majdnem biztos vagyok benne, hogy tájékozottabb és olvasottabb vagyok, mint maga, a megértéséhez szükséges matematikai apparrátussal is rendelkeztem egykor, Heisenberget és Schrödingert zseninek tartom, és ennek fényében mondom, hogy a mai fizikusok kozmológiai és kozmogóniai elképzelései nevetségesek.

Alfőmérnök 2012.09.03. 09:10:37

@Tehetetlen Dodó: "Milyen jóslatokat? Olyanokat, amelyek be is jöttek?"

Egy magasból ledobott tárgy földetérési sebességétől kezdve az időjárás jelentésig.

Alfőmérnök 2012.09.03. 09:11:56

@Persécuté Persécuteur: Már megint bonyolult a dolog az eszének, kisemeber?

Alfőmérnök 2012.09.03. 09:18:54

@atlantisotetseg: Csak a maga kedvéért bemásoltam két passzust Wittgenstein Tractatusából, hátha ezt még képes felfogni az értelmével:
"6.371 Az egész modern világszemlélet alapja az az illúzió, hogy az úgynevezett természettörvények magyarázatot adnak a természeti jelenségekre.

6.372 Úgy állnak meg a természettörvényeknél, mint valami érinthetetlennél; ahogy a régiek álltak meg Istennél és a Sorsnál.
És mindkét félnek igaza is van, meg nem is.
A régiek annyiban mégis tisztábban láttak, hogy elismertek egy világos határt, míg az új rendszer esetében úgy kell tűnnie, mintha minden meg lenne magyarázva."

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 09:22:37

@Alfőmérnök: No, ezek nem igazán találó példák.
A ledobott tárgy földetérési sebességét még úgy-ahogy meg lehet pontosan közelíteni - bár már Galilei is észrevette, hogy bár azonos sebességgel kellene leérniük, egy fagolyó meg egy ólomgolyó esetén stimmel is, de a tollpihe már másként viselkedik.
Az időjárás-jelentés meg egyáltalán elég hozzávetőlegesen vagy épp nem működik - kivált, ha figyelembe vesszük, micsoda technikai apparátus áll mögötte - nem csoda, hogy épp erről a területről indult a legtöbb káoszelméleti kutatás.

S=klogW 2012.09.03. 09:28:50

mikor bölcsészek fizikáról vitatkoznak :)

Alfőmérnök 2012.09.03. 09:30:40

@Tehetetlen Dodó: A tollpihe esetében csak a légellenállást kell beszámítani.
Az időjárás-jelentések meg egyre jobbak (a káoszelméleti kutatások hatására is). Persze attól is függ, hogy rövidtávú, vagy hosszútávú előrejelzésről van szó. Annyi biztos, hogy az időjósoknál pontosabb előrejelzéseket adnak ma a meteorológusok. (A közgazdaságtan viszont kb. ólomjóslás szintjén van.)

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 09:32:36

Bezzeg Szlovénia, új felvonás.

www.portfolio.hu/gazdasag/penzugy/mi_lesz_a_szloven_bankmento_csomaggal.172218.html

Kíváncsi vagyok, milyen "reformokat" írnak majd elő a "szakértők", van néhány tippem.

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 09:35:13

@Alfőmérnök: Kiváncsi lennék, hogy számolsz egy tollpihénél korrekt légellenállást.
Nagyjából úgy, mint a közgazdászok GDP-növekedést.

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 09:35:47

@Alfőmérnök: Amúgy szerintem az ólomjóslás korrektebb.

S=klogW 2012.09.03. 09:47:46

@Tehetetlen Dodó: a béljóslás az igazi: közgazdászbélből :)

Alfőmérnök 2012.09.03. 09:55:27

@Tehetetlen Dodó: Bonyolult lenne a számítás, de elvileg elvégezhető (a gyakorlatban meg közelítőleg pontos értéket lehet adni a földetérés idejéről). Szóval nem olyan, mint a háromtestprobléma.

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 09:57:33

"a tárca november közepi IMF-megállapodással számol, melynek hatására jövő év végére már 266 forintos euróárfolyammal és 200 bázispontos hozamcsökkenéssel kalkulál."

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/megvannak_matolcsyek_szamai_maradnak_az_aknak_a_budzseben.172203.html

Nem hiszem, hogy komolyan gondolják.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.03. 10:43:46

@Persécuté Persécuteur: Például környezetkímélő, ám hatékonyabb közlekedés kifejlesztésében. Nálunk még mindig metrót építenek, és az amerikai űrrepülő-programot befagyasztották. Elég egyértelmű, hogy a Föld túlnépesedése veszélyes mértéket öltött. Tekintve, hogy civilizációnk technikai alapú, a probléma megoldása is technikai jellegű lehet. Vagy népirtás.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.03. 10:46:21

@modern tudomány

Ajánlott olvasmány:
Vukics András: Materia Magica
www.vukics.hu/materiaMagica.html

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.03. 10:49:24

@Alfőmérnök: Nem vagyok fizikus, ezért nem fogom kötni az ebet a karóhoz, amennyiben hallok valami értelmes magyarázatot fénysebesség ügyben. A Föld és a Nap közötti teret is kitölti a sötét anyag, és van ott sötét energia? A fénysebességről szóló elmélet születésekor számoltak a sötét anyaggal és sötét energiával? Amennyiben a galaxisok közti teret kitöltő anyag nem vákuum, hanem egy változó és ismeretlen tulajdonságokkal rendelkező anyag és energia, mitől biztos a fény sebességének mértéke?

Amennyiben a tőlünk távoli csillagok fényeltolódásából következtetnek a világegyetem tágulására, ám az ,amit látunk, évmilliókkal, évmilliárdokkal korábban történt, miből gondoljuk, hogy jelen időben meg nem közelednek? Mi van, ha a világegyetem lüktet (tágul-összehúzódik), mint az élet?

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 10:51:39

@S=klogW: Nana, nem kell leszólni a bölcsészeket.
Én magam mindig figyelek a véleményükre - olyan új szempontokat is felhozhatnak, amelyek a magamfajta tahónak eszébe sem jutnak.

Alfőmérnök 2012.09.03. 11:03:21

@Oleg_Mashkowiak: "Amennyiben a galaxisok közti teret kitöltő anyag nem vákuum, hanem egy változó és ismeretlen tulajdonságokkal rendelkező anyag és energia, mitől biztos a fény sebességének mértéke?"

Itt van a kutya elásva. A tökéletes vákuum merő hipotézis. Vagy nem is van olyan.

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 11:05:56

@Alfőmérnök: Ja. Elvileg. Meg közelítőleg. Erről beszélek.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.03. 11:08:14

@jose maria padilla: Amikor a hosszabb művégtagra, mint jogosulatlan előnyre hivatkozik, akkor gyakorlatilag saját művégtagjára is hasonlóképpen gondol, s így az épekkel szemben ilyen jogosulatlan előnye volt a "normál" olimpián. Most kezdjen hisztizni az az ép versenyző, aki Pistorius indulása miatt nem jutott döntőbe egy hónapja?
Arról nem is szólva, hogy mekkora előny már nyomoréknak lenni!

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.03. 11:10:57

@Alfőmérnök: Persze, ettől még a fizika egzakt tudomány, csak éppen kevés az ismeretünk a minket körülvevő világmindenségről.

Alfőmérnök 2012.09.03. 11:11:17

@Tehetetlen Dodó: Csak mondjuk a közgazdaságtanban elvileg se tehetünk előrejelzéseket, mert ott az emberi szándékok is szerepet játszanak az események alakulásában. A tollpihe mozgásának pontos kiszámtásához csak nagy kapacitású számítógépek kellenek.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.03. 11:24:05

@Persécuté Persécuteur: Alapos privatizációt. A szlovén gazdaság túl nagy része van hazai kézben, és ez nem tűrhető.

Bell & Sebastian 2012.09.03. 11:54:57

@Alfőmérnök: Téved, mint már annyiszor. Mert sokkal jobban hasonlít a közgáz az elemi részecskék fizikájára, mint például a kinetikára. Pont ettől megjósolhatatlan a végkimenet, csak valószínűségek vannak. A Nagy Játékos (irányítók) szempontjai persze egészen mások, ami nekik globálisan bejön (statisztika), azzal lokálisan szembemenni több, mint kétséges kimenetelű vállalkozás.

Remélem érti, mert ha nem, tápoljon tovább, nem fogom elmagyarázni.

Tündér_Lala 2012.09.03. 12:00:22

@Alfőmérnök: Tudja az emberek tömeges viselkedése nagyon is kiszámítható. A probléma lényege inkább az, hogy a dezinformációk btáplálása mennyire lehet hatékony. A tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon.
Ezért annyira kényesek a dezinformációs rendszerük alapját képező "sajtó szabadságra" (az újságíró szabadon azt hazudja amit utasításban kap). A banki műveletek alpját képező információs csatornák ugyanígy manipuláltak, amibe beleszámítják a tömeg reakcióit, a jóslatok így bizonyos mértékben önbeteljesítőek, stb..
Ezért látjuk azt, hogy a közgazdaságtan tételei látványosan csődöz mondanak. (Egyébként a józan ész tudománya volna, a dezinformáció ami a feje tetejére állítja.)

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.09.03. 12:54:24

@Tündér_Lala: A "közgazdaságtan" eleven példája annak, hogy ilyen is az, mikor valami "tudomány" - amelyik prime facie a valóság egy csöpp szeletének leírására (nem magyarázatára) volt hivatott - messze túlterjeszkedik saját hatókörén és végső világmagyarázatokat kísérel meg. Kufár lelkületű korunkban, mikor az anyagi jólét vágya minden mást kiszorít, természetes, hogy nagy keletje van az olyan dolgoknak melyek erre az anyagi "jólétre" vonatkoznak. A közgazdaságban - mint a fizikában is - a jövő nem más mint a múlt többé-kevésbé önkényes extrapolálása a jövőre vonatkozóan, nem más mint az indukció módszerének indokolatlan fétisisztikus felfogása.

Tündér_Lala 2012.09.03. 13:11:21

@aristo: Bizonyos mértékben igaz, de minden társadalom tudományra áll. Miután kevéssé egzakt, a folymatok mérése (tisztességes) statisztikákkal volna lehetséges, így kis hamisítással pro és kontra bármi bizonyítható velük.

Más.
Javaslom hallgassák meg a déli ötköző műsorát, az Azeri ügyről. Igen érdekes volt.

Alfőmérnök 2012.09.03. 13:22:19

@Bell & Sebastian: Értem, de téved, mert otzoba, mint mindig. Ráadásul elmebeteg is, dehát ez köztudott. Írjon szabadverseket, ahhoz jobban ért.

Alfőmérnök 2012.09.03. 13:28:29

@Tündér_Lala: Kb. pont ennyit akartam mondani.

Bell & Sebastian 2012.09.03. 13:35:32

@Alfőmérnök: Én sem mulasztom el soha -mivel nem lehet elégszer- kinyilvánítani személyes ellenszenvemet ennek az Alfi -nevű másodnicknek.

Egyszer majd csak beletrafál egy olyan olyan témába is, amiről például többet tud nálam - külső segítség nélkül.

Egyébiránt nyalhat, kérlekalássan. :)

tevevanegypupu 2012.09.03. 13:39:48

@Tündér_Lala:

Nagyon elitelendo a baltas gyilkos, de nagyon elitelendoek azok az ormenyek is, akik a baltas szuleit es rokonsagat az o szeme elott gyilkoltak le. Az ormany igazsagugyminiszter jelenleg az atv-n keresztul uzen "kedves Navracsicsnak" es szerinte le kellene mondania..Magyar zaszlot egettek es orult magyaroknak titulalnak bennunket, mikor a jo eg tudja hany ormeny menekult el nalunk. Mostantol kezdve ugy dontottem, hogy nem erdekel, hogy az ormenyek keresztenyek, ugy latom ugyanolyan ostoba, kerlelhetetlen gyilkosok vannak kozottuk szep szamban mint az azeri muzulmanok kozott. A belviszalyaik pedig tokeletesen hidegen hagynak, ahogy eddig is. Szoval nem hallgatom meg mit mondanak, ma reggel Kun Milos kulonben is megmondta, hogy a helyzet szar es remenytelen reszben a ket orszag, reszben a magyar diplomacia szamara is.

Alfőmérnök 2012.09.03. 13:41:20

@Bell & Sebastian: Miért kéne nekem egy szánalmas agyhalott roncsot, aki képtelen minimálisan artikulálni a gondolatait (ráadásul, ezt kevésszer írom le, de most igen, mert magára konkrétan igaz, hogy egy büdös náci) figyelembe vennem?
Ignore on.

Bell & Sebastian 2012.09.03. 13:47:28

@Tündér_Lala: Magával többnyire egyetértek, de most nem. Nem modellezési probléma, hiszen akkor egy bizonyos hibaszázalékon belül tudnánk maradni egyre hosszabb és biztosabb előrejelzésekkel.

Az emberi tényező, azaz a (-z összeadódó) véletlen itt a bibi. Fizikai analógiával a semmiből előugró és eltűnő, elemi részecskék, amelyeket csak statisztikai módszerekkel tudunk kezelni.

Hogy a tőzsdének csak fele reálgazdaság, bezzeg a másik fele hisztéria, azt ki nem tudná?

Bell & Sebastian 2012.09.03. 13:49:10

@Alfőmérnök: Meg az én anyámat is, mi? Itt nincs is szűrés, párászt. :)))

VI. Béla 2012.09.03. 13:55:51

@Bell & Sebastian:

Ne parasztozzon itt, mert kivezettetem :-)

Bell & Sebastian 2012.09.03. 13:56:28

Lala, gondoljon csak arra, hogy egy elemi vállalat életében mennyi váratlan változás következhet be igen rövid idő alatt.

Például megbukik egy termék, lecserélik az igazgatót, lezuhan egy repülőgép, vagy egyebek. Ezzek az előre nem látható véletlenek, amelyek összeadódva globálisan komoly hatást képesek kiváltani.

Valameddig mindent meg lehet manipulálni, minél tovább húzzák, annál nagyobb lesz a krach. Így hát nem is kell messzire menni igazolásért.

tevevanegypupu 2012.09.03. 13:57:14

1150.

Alfi ne vesszen mindig ossze valakivel. Nem baj az, ha nem mindent maga tud a legjobban, maga ugy tunik filmes szakember, ahhoz meg mas nem ert.:)

Alfőmérnök 2012.09.03. 13:58:20

(Csak aki nem értené Bell lenácizását, egy példa:
" Bell & Sebastian 2011.11.16. 22:26:16
@Alfőmérnök: Mi vagy te itt faszikám, az önjelölt ávéhás? Nehogy egy jótét lélek kitegye ide a pedigrédet, aszt mehecc vissza az ördög likába, onnan még jobb a kilátás, ha már szeretsz megfigyelni.
(...) Nem kell szappan? (Ugyanitt lámpavas és -ernyő.)
Ha sokat veszel, Sonder..., nna, csak megvan, -angebot.
(...) Inkább gyógyszer érdekelne? A csehek még gyártanak Zyklon B -t, az kiváltja az összeset, amit szedned kell. A bajoroktól könnyen átugorhattál volna."
mandiner.blog.hu/2011/11/15/megfizet_a_nyomorult

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.03. 13:58:43

Megnéztem a Példátlan, Elképzelhetetlen Világbotrány nemzetközi visszhangját pár véletlenszerű, de jelentősebb helyen.

New York Times: mínuszos hír www.nytimes.com/2012/09/01/world/europe/dispute-darkens-armenian-relations-with-hungary.html?_r=1&ref=europe
The Guardian: -
Die Welt: -
Der Spiegel: -
Der Standard: -
The Economist: -
The Wall Street Journal: -
Bloomberg: -
The Washington Post: beszámoló www.washingtonpost.com/world/europe/azerbaijani-military-officer-serving-life-for-murder-in-hungary-is-freed-when-sent-home/2012/08/31/8aae7450-f371-11e1-b74c-84ed55e0300b_story.html
Le Monde: - (pedig van turánizmus, szegénycigányok és Viviane Reding-témájú anyag is)

Vagy alszanak a szerkesztők, vagy ez az ügy elsősorban a Hungarian Spectrum és Amerikai Magyar Népszava Szabadság típusú világlapokban világhírű. Mivel az ő véleményük is nagyon lényeges, idézem őket:

"I think Orbán knew what he was doing. He desperately wants to avoid a loan from the IMF because that would limit his freedom of action. He tried to get China and later Saudi Arabia to purchase Hungarian government bonds, but he failed. Just this year Hungary will have to pay back 4.7 billion euros worth of loans. Azerbaijan promised to buy 2-3 billion euros worth of Hungarian government bonds. He was ready to strike a bargain. It seems even with the devil."

"Hogy én hiszek-e ebben? Nem. Szerintem a tragédia bekövetkezik, rohan az ország a vesztébe. És ha így van, akkor az azt jelenti, hogy tragédia nélkül nem tanul. Mit ajánlok? Mindenki imádkozzon, tartson bűnbánatot a holokauszt, az antiszemitizmus, a rasszizmus, a gyűlölködés, a történelmi bűnök miatt, amelyek átkot hoztak erre az országra, és amit ott folytatnak, ahol abbahagyták.

Hátha megkönyörül mégis az Isten. Én nem könyörülnék meg, de Isten Ninivén is megkönyörült. Viszont azok zsákba öltöztek és homokot szórtak a fejükre. A pusztulásra ítélt Ninive morális érzéke nagyobb volt, mint Magyarországé. Miben lehetne akkor reménykedni? Semmiben."

Alfőmérnök 2012.09.03. 14:01:37

@tevevanegypupu: Nem vesztem össze vele, mert soha nem is voltam jóban és nem vitaképes. Próbáljon vele egyszer emberi nyelven beszélni, rögtön rájön, hogy buta, mint a föld, és agresszív. Ezt leplezi a dodonai beszédével.

Bell & Sebastian 2012.09.03. 14:03:01

@Alfőmérnök: Sokkal szaftosabbakat is ki tudna ragadni egy-egy vitából, ha akarná, nemdebár? Csak most pont nem akarja, csukmint Csukknorrisz. :)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.09.03. 14:26:27

@Alfőmérnök: @Bell & Sebastian: A komcsikat üssék, ne egymást!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.03. 14:29:26

Egy előkelő idegen ítéletet mond Magyarország kihagyott lehetőségéről:
www.mfor.hu/cikkek/Bajnai___Lemaradtunk_tortenelmi_lehetosegunkrol_.html

"Magyarország több kormányon keresztül felelőtlen politikát folytatott, fedezetlen váltót állított ki. Ezzel fokozatosan, de biztosan letértünk a gyarapodás útjáról, lemaradtunk saját történelmi lehetőségünkről - mondta egy hétfői konferencián a volt kormányfő. Szerinte a legnagyobb probléma a társadalom szétszakítottsága, ezért korszakváltásra van szükség.

"Magyarország most is áhítja a gyors felzárkózás csodáját, és keserűen látjuk a leszakadásunkat. Ráadásul nem csak azokhoz képest szakadunk le, akik előttünk jártak, hanem azokhoz képest is, akik ugyanonnan indultak 20 éve, ahonnan mi" - mondta a Pénzügykutató és a XIII. kerület által szervezett konferencián hétfőn Bajnai Gordon."

Az egyik előkelő idegen mellett egy másik is szóra emelkedett.

"Bajnai Gordon előtt az eredetileg Budapest modernizációjáról szóló konferenciát Lengyel László, a Pénzügykutató elnök-vezérigazgatója nyitotta meg. Szerinte a modernizáció kérdése mára lekerült a napirendről, ma nem felzárkózásról, hanem leszakadásról van szó. "Budapest ma nem egy metropolisz, hanem egy porfészek, pedig ez a város többet érdemel" - emelte ki.

Lengyel szerint a főváros bukásával, hanyatlásával előkészíti Magyarország hanyatlását. A politológus azokkal a véleményekkel ért egyet, melyek szerint a főváros mostanra a fizetőképesség határára került, a város csődje pedig magával ránthatja az országot is. Ezek a problémák szerinte sem a kormány, sem pedig a közvélemény napirendjén nem jelentek meg, a magyar társadalom ma nincs felkészülve arra, hogy "a fővárossal valamit kezdenie kell"."

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 14:33:23

@elGabor: Azerbajdzsán = ördög. Ez egy toleráns, nyugatos, józan pragmatikus belátás.

tevevanegypupu 2012.09.03. 14:35:52

@Alfőmérnök:

Bellnek egeszen egyeni stilusa van, es ot sem kell ezerszazalekosan komolyan venni ha olyasmit ir, amin esetleg megbotrankozhat az, aki nem ismeri. Maga viszont regota ismeri nem igaz? Ne veszekedjunk legalabb itt, nezze meg a mandineren mi folyik, azert koltozott ide Loxon es Tolgy meg a tobbiek. Ha itt is elkezdunk maradkoni majd jol kivagnak bennunket, mehetunk jotunderhez.:)

Alfőmérnök 2012.09.03. 14:40:03

@tevevanegypupu: Mondom, hogy nem veszekedem vele. Odaírtam fentebb: ignore on. Gondolom tudja, hogy mit jelent.
Szerintem indoklásnak elég az is, amit beidéztem.

tevevanegypupu 2012.09.03. 14:47:55

@Alfőmérnök:@Bell & Sebastian:

Rendben.:)

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 14:48:38

@elGabor: Ezt is megértük, hogy Lengyel a Demszky-örökséget kritizálja.

VI. Béla 2012.09.03. 14:49:15

@elGabor:

elég ószövetségi ez a hang, khm. És lehet, hogy az emberek nem kérnek egy olyan világból, amit kétezer éve elhagytunk, és amiben nincs bűnbocsánat.

Bell & Sebastian 2012.09.03. 14:49:18

@Alfőmérnök: This land is your land, this land is my land, is it clear?

VI. Béla 2012.09.03. 14:50:56

@elGabor:

"Budapest ma nem egy metropolisz, hanem egy porfészek, pedig ez a város többet érdemel" - emelte ki. [Lengyel László]

Ehm, ki ezért a felelős. Elmúlt húsz év?

VI. Béla 2012.09.03. 14:52:44

@Bell & Sebastian:

"Oké, peace, flower-power és kumbaja! :)"

Felőlem abálhatja Alfőmérnököt, nekem csak a parasztozással van bajom :-)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.03. 14:55:18

@VI. Béla: Nekem az tetszett a kitételben, ahogy a neoprotestáns emlőkön nevelkedett Bartus összeméri magát Istennel, majd megállapítja, hogy ő a helyében nem kegyelmezne.

Budapest csődjéért természetesen ugyanaz felelős, mint a négyes metró megfúrásáért: Orbán.

Alfőmérnök 2012.09.03. 14:56:10

@atlantisotetseg: @Oleg_Mashkowiak: @Tehetetlen Dodó: Ajánlok egy interjút, ami a témába vág. Néhány részlet:
„Hangsúlyoznám, hogy ami tapasztalatilag adva van, az a galaxisok vöröseltolódása. Ezt számtalan módon lehet értelmezni. Ma is vannak olyan - kisebbségben lévő elméletek - amelyek a vöröseltolódást a galaxisok térbeli mozgására vezetik vissza (azaz azt valóban Doppler-effektusnak tekintik), s elutasítják a tér görbültségét és tágulását. A kétfajta fölfogás közötti választás pedig nem a tapasztalat, hanem csupán ízlés kérdése.
(…)
Ha föltételezzük, hogy a világegyetem egynemű, s még azt is, hogy a tejútrendszerek környező világa már reprezentatív ezen egyneműség szempontjából, akkor ebből szükségképpen következik az egész világegyetem tágulása, s így az is, hogy a múltban az egész világegyetem ebben a sűrű és forró állapotban volt. Ám a világegyetem homogenitása teljesen önkényes feltevés, semmivel sem megalapozottabb vagy tudományosabb mint az a hipotézis, hogy a galaxisvilág egy véges kiterjedésű tértartományt foglal el egy nálánál jóval nagyobb inhomogén világegyetemben, amelyben akár más hasonló, de összehúzódó, vagy akár a miénkhez a legkevésbé sem hasonló tartományok sokasága helyezkedik el.
A galaxisvilággal kapcsolatos ismereteinkről annyit mondhatunk csupán, hogy megalapozottan föltételezhetjük azt, hogy ennek anyaga valamikor a múltban egy sűrű, forró masszába volt összezsúfolva, s ebből alakultak ki a ma látható s egymástól távolodó galaxisok. Ez is föltevés, ám a tudományos vizsgálódás kritériumai szerint megalapozott föltevés. Arról azonban, hogy ez a jellemzés csupán a világegyetem ezen részére vagy egészére igaz-e, a tudományosság hagyományos kritériumai szerint se pro, se kontra semmit sem mondhatunk, s csupán ízlésünk, ontológiánk vagy metafizikánk függvényében nyilatkozhatunk vagy tartózkodhatunk az állásfoglalástól.
(…)
Hasonló a helyzet a világegyetem keletkezésével kapcsolatosan, azzal a különbséggel, hogy itt még további, elvileg eldönthetetlen hipotézisek is rejlenek. Láthattuk: a tágulásból csupán akkor következik az, hogy a világegyetem mai állapota egy korábbi, nagy sűrűségű és forró állapotból keletkezett, ha elfogadjuk - az elvileg bizonyíthatatlan - homogenitás-hipotézist. Ahhoz azonban, hogy a "zéró időpontnak" megfelelő végtelen sűrűségű állapotig visszamenjünk, egy további igen erős hipotézis szükséges: az, hogy a múltbeli, s a maitól alapvetően különböző nagy sűrűségű állapotban a mai állapot természettörvényei lettek légyen érvényben. Ez logikailag nem ellenmondásos, de nem is következetes föltevés, hiszen ha ez a múltbeli állapot gyökeresen más volt, mint a mai, logikusabb arra következtetni, hogy törvényei is mások voltak.
Mindebből pedig az következik, hogy a homogenitás hipotézisét elfogadva a forró világegyetemig visszamenni logikus lépés, viszont továbbmenni már nem az. De ha e nem igazán indokolt visszalépést megtesszük is - a végtelen sűrűséggel jellemzett zéró állapotig vagy az ezt követő, ma divatos és némileg elmosódott kvantumállapotig -, abból, hogy a mi skálánkon ez zéró állapotként jelenik meg, még egyáltalában nem következik az, hogy ez előtt "semmi sem volt", vagyis egyáltalában nem következik az, hogy ez a zéró állapot a semmiből keletkezett volna.
Ami pedig a semmiből való keletkezés elméleteit illeti: itt már-már tudatos ködösítésről beszélhetünk, hiszen ez esetben a "semmit" a kvantummechanikai vákuum értelmében használják, s számomra elképzelhetetlen, hogy akik így tesznek, legalább annyit ne tudnának, hogy ennek semmi köze sincsen sem a hétköznapi nyelv, sem pedig a filozófia és a metafizika semmijéhez.”
mek.niif.hu/02900/02950/02950.htm#23

Bell & Sebastian 2012.09.03. 15:02:00

A Bajnai apuka és fiacskája felmagasztosulását sohasem értettem. Akik bármelyiket is személyesen ismerik, jól tudják, hogy mi a specialitásuk, az EU -s-, köz-, vagy vállalati vagyon konvertálása magánvagyonná, horribilis jutalék ellenében. Szóval, a látszólag törvényes lopás specialistái.

Gordonnak ráadásul még CIA- és Goldman -pedigréje is van.

Miből gondolják ezek, hogy a vadkapitalista, eredeti tőkefelhalmozás korszaka folytatódik tovább? Az ájtatos duma mögött vajon ki áll?

Egy helytartó. És mit hozott ránk eddig Amerika? Kitalálható...

Bell & Sebastian 2012.09.03. 15:04:27

@VI. Béla: Csak tudja, hogy ki a párászt? :)

Tündér_Lala 2012.09.03. 15:11:25

@Bell & Sebastian: Hogy a tőzsdének csak fele reálgazdaság, bezzeg a másik fele hisztéria, azt ki nem tudná?

Ez igaz (a hullámok exponenciálisan erősödnek), de ezt a "hibát" nagyon rövid távon korrigálja a rendszer. Persze közben páran tönkre mennek.
A manipuláció viszont - különösen a rendszerbe ágyazott szabályokkal - hosszútávon működnek.
Nem mondom, hogy minden manipulált.
(Írtam hosszabbat, de ezúttal nincs kedvem címlapra kerülni.-:)))

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 15:11:56

@Alfőmérnök: Ezzel mit akartál mondani?
Hipotézis hipotézis hátán, közben meg semmit sem tudunk, leszámítva egy-két lehullott forgácson kívül.

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 15:15:00

@Alfőmérnök: Hogy ne legyen félreértés: nem arra értettem, amit az idézett cikk ír, az érthető megfontolás. A Te megfontolásaidat nem értem: hol ezt a cikket idézed, hol meg a világ fizikai megismerhetősége mellett látszol érvelni.

Alfőmérnök 2012.09.03. 15:16:44

@Tehetetlen Dodó: Azt, amit fentebb írtam:
"a modern fizika kozmológiai és kozmogóniai elképzelései röhejesek"

(Emellett a modern tudomány olyan előrejelzésket képes tenni, amilyenre még nem volt példa az emberiség történetében - de ez más tészta.)

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 15:17:30

@Bell & Sebastian: Még él az öreg Pete, sokáig hasznos idiótaként funkcionált a komcsi blokkban.
www.youtube.com/watch?v=HE4H0k8TDgw

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 15:20:19

@Alfőmérnök: Ja, erre nézvést rendben van - ez a "tudomány" valóban röhejes.
És még annál is reménytelenebb, mint mikor egy paleontológus egy szál karomdarabkából akar rekonstruálni egy Tyrannosaurus Rex-et.

Alfőmérnök 2012.09.03. 15:22:05

@Tehetetlen Dodó: "a világ fizikai megismerhetősége mellett látszol érvelni"

Itt értesz félre. Csak azt hangsúlyozom, hogy igen jó előrejelzéseket képes tenni (bizonyos tartományokban). Ez nem jelenti azt, hogy általa megismertük a világot.

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 15:24:34

@Alfőmérnök: Akkor tulajdonképpen miről vitatkoztunk??

Bell & Sebastian 2012.09.03. 15:26:14

@Tündér_Lala: Ha a manipulációkat kiszűrjük, maga szerint használható rendszert kapunk? Mert szerintem még akkor sem. Számos okból, amit most nem részleteznék.

Valahogy mindig oda lyukadunk ki, hogy (ezen a szinten, ahol tartunk) túl sokan vagyunk és beindították a puha népirtást. Hogy melyik népség mekkora keretszámot kapott, az már régen eldőlt, valahol Amerikában.

Ha például Gordon ezt fel tudja emelni és többre képes, mint elnyújtani az agóniát, fájdalom, de ki kell mondanom, Gordon a kisebbik rossz.

Mert mit ér a harag - hatalom nélkül?

Az egy érdekes kérdés, hogy kiket venne fel Gordon a bárkára és kiket Orbán?

Nagyon valószínű, hogy minket (úgy általában) egyik sem. Lágyítok a megállapításon: mondjuk csak engem. Innentől kezdve nem mindegy? (Nekem.)

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 15:26:47

@Bell & Sebastian: Nesze neked Kunbaja. Ha már a kunoknál tartunk. Meg a Zégereknél.
www.youtube.com/watch?v=3H-MeS6LhhU

Alfőmérnök 2012.09.03. 15:27:32

@Tehetetlen Dodó: @Alfőmérnök: De az idézett beszélgetés nem erre vonatkozik.

Bell & Sebastian 2012.09.03. 15:33:52

@Tehetetlen Dodó: Akár aktualizálhatná is a nótáját, mondjuk erre: Many rabbi's defeats the Pannonian cougar, legfeljebb nem rímel.

Bell & Sebastian 2012.09.03. 15:38:43

@Tehetetlen Dodó: Na látja, tudat a lat, úttörőnek kedve mindig jó voltam, de mostanában alaposan szarba haraptam.

VI. Béla 2012.09.03. 15:41:41

@Bell & Sebastian:

a gáádzsóó?

Bell & Sebastian 2012.09.03. 15:50:18

@VI. Béla: The white power. Cigány szlengben a viktimológiai szempontból célcsoport, falusi lakosság.

osborne 2012.09.03. 15:54:48

@elGabor: Szerelő és LL? Csodás.

BP, mint metropolisz? Kormánynegyedet, felhősarcolókat és robotolimpiát ide!

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 15:58:57

Soros-interjú. "Németország az elmúlt száz évben kétszer is katasztrófát hozott Európára, most pedig bekövetkezhet a harmadik alkalom."

economia.elpais.com/economia/2012/08/29/actualidad/1346251983_140396.html

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.03. 16:00:59

@osborne: amint megépül a budapesti űrkikötő és technopolisz, és propolisz, szinte magától nő az egyenlőség, csökken a szakadék, a Pénzügykutató forrásokhoz jut és Kovalik Ernőné is a B lépcsőház VIII/3-ból.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.03. 16:10:38

@Persécuté Persécuteur: Én arra tippeltem volna, hogy Portugália megelőzi Spanyolországot, de nem, úgy tűnik, fordítva lesz:
mno.hu/gazdasag/portugalia-elvesztette-uralmat-az-allamhaztartas-folott-1103036

"Portugália első félévi államháztartási hiánya 6,7-7,1 százalék volt a GDP-hez mérten, aminek alapján gyakorlatilag lehetetlen a 4,5 százalékos idei deficitvállalást teljesíteni újabb megszorítások nélkül."

A féléves mutató természetesen csal, mert a bevételek jelentős része a másodikban jelentkezik, de csúnyának így is csúnya.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.03. 16:11:52

Mindeközben a Titanic báltermében:
mno.hu/gazdasag/egy-ket-ev-kell-a-kilabalashoz-1102884

"Az euróövezet "egy-két éven belül" túl lesz a válságon, ha tagországai betartják költségvetési vállalásaikat – így vélekedett az ideiglenes euróövezeti mentőalap, az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) vezérigazgatója, Klaus Regling vasárnap a Der Spiegel című német hírmagazinnak nyilatkozva."

Muhahahahahaha!

Bell & Sebastian 2012.09.03. 16:14:33

@Persécuté Persécuteur: Herr Szaros tett a vörösre és feketére is -híven követte a Nagy Túlélési Kézikönyv Játékelmélet -fejezetében leírtakat- és kijött egy nagy nulla. Nem futott be lova.

Armagedeon erre kéjesen megnyalná a nyúlszőr kalapját, hogyaszongya: lám megmondtam, kismadár.

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 16:26:42

@elGabor: A szlovén eset is ez, 6% hiány, úgyhogy megszorítás kell, ami 3% GDP-csökkenés mellett úgy hiányzik, mint üveges tótnak a hanyattesés. De az eurozóna, az egy sikeres projekt!

Bell & Sebastian 2012.09.03. 16:27:58

Eddig azt hittem, az egy hülyeség, hogy az örmények a térség zsidajai, keresztény létükre. Ezek után már inkább elhiszem.

Vajon megint hány dollárért keveredtünk bele ebbe a szerencsétlen ügybe?
Hiányzott ez nekünk?

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 16:31:52

@elGabor: Az, hogy túl lehet a válságon, tulajdonképpen igaz. Soros pont azt magyarázza az interjúban, hogy ez egy óriási veszély, mert ha épp hogy megmentik az eurozónát, azzal egy olyan rendszert mentenek meg, amely évtizedekre szegénnyé és jövőtlenné teszi az adós országokat. Háromféle módon érhet véget a válság: összeomlással, "megmeneküléssel" és radikális átalakítással. A középső, ami a németek célja, hosszú távon a legrosszabb kimenetel lehet.

Bell & Sebastian 2012.09.03. 16:37:17

Azt írja az Ójság, hogy (végre) találtak egy tollas, kínai menyasszonyt a Közgépnek. Biztos kacsa.
(ugye, nem is kell mondanom: 30% önrész!)

Blokád áttörve, aranyeső a csalá..., maj' kiderül.

VI. Béla 2012.09.03. 16:42:17

@elGabor:

Jó állás lehet ez. Van hozzá kincstári optimizmus.

Bell & Sebastian 2012.09.03. 16:46:10

@Persécuté Persécuteur: Tekintve a tényt, hogy Orbánt elsősorban európai szintű politikusnak találta ki Soros és ezzel szemben a rideg valóság az, hogy bár kavarja a kakaót ezerrel, még mindig nem jutott fel a Parnasszusra, csak minket boldogít, azaz a Terv csődöt mondott. Háromból eltalálta a legkevésbé valószínűt. Ez nem a számításai hiányossága, hanem a kvantumfizikáé, mert kifelejtett belőle egy német, ezernewtonos pillangót.

tevevanegypupu 2012.09.03. 17:06:19

@osborne:

Romkocsmat, zsido nyari fesztivalt es negyesmetrot ki ne feledje.

atlantisotetseg 2012.09.03. 17:57:10

@Persécuté Persécuteur:a (libsi) riporter mondta azt, nem a (libsi )Soros:

- En sus artículos es muy crítico con la posición alemana. ¿Está de acuerdo con quienes dicen que Alemania ya ha llevado a Europa a la catástrofe dos veces durante el último siglo, con la Primera y la Segunda Guerra Mundial, y que esta puede ser la tercera ocasión?

Saros joval elővigyázatosabb annál, hogy ezt mondana. Saros válasza a kérdésre:

Alemania ahora ha emergido como la economía más fuerte de Europa y podría ocupar el puesto que ocupó Estados Unidos tras la guerra, pero para ello debería preocuparse por el bienestar de la periferia, no solo por su propio interés nacional. Y ahí es donde Alemania está fracasando en dar respuesta a ea oportunidad histórica. Esa es la tragedia griega de hoy.

Röviden: Németeknek a kornyezo államok jólétével is kellene foglalkoznia, nem csak a saját nemzeti érdekeivel.

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 18:17:44

@atlantisotetseg: Nem a megfogalmazás módja fontos, hanem az a gondolat, hogy Németország nem úgy viselkedik, mint egy vezető hatalomnak kellene. A Soroshoz hasonlóan gondolkodók világképében a "leadership" felelősséget is jelent, nem egyszerűen azt, hogy az erősebb kutya eszi meg a túrós palacsintát. Ha egy ország olyan erős, hogy képes meghatározni a nemzetközi rendet, ugyanakkor nem nőtt fel a feladathoz, amivel ez jár, akkor végül konfliktusba keveredik és megbukik. (Persze ez egy nagyon liberális, illetve inkább: nagyon amerikai elképzelés a nemzetközi színtér működéséről, és nem feltétlenül igaz.)

atlantisotetseg 2012.09.03. 18:34:12

@Persécuté Persécuteur: A cikk (köszi, érdekes) vége egész klassz:

"A 2013-as kamatkilátásokról szólva az elemző megjegyzi, hogy valóban kockázatokkal terhelt az a forgatókönyv, hogy jvőre további 100 bázispontos kamatcsökkentés valósul meg, de két fontos tényezőt nem árt szem előtt tartani. Egyrészt, az infláció csökkenésével párhuzamosan az MNB-nek fenn kell tartania a stabil reálhozamokat. Másrészt a következő év első felében három új jegybankár is bekerül a tanácsba, többek között új jegybankelnök is érkezik márciusban Simor András helyére. Ez összességében oda vezethet, hogy javulni fog a kormány és a jegybank közötti viszony, ami támogathatja a monetáris politikai lazítást - magyarázza Tenconi."

Talan nekik is eleguk van Simorbol ? :-)

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 18:44:00

@atlantisotetseg: Azt már rég elkönyvelték a szakértők, hogy Simor fő "érdeme", hogy ellenáll a kormánynak (ezzel védve a jegybanki függetlenség szent ügyét, példaképként állva a világ előtt stb.)

(De mekkorát változott közben a világ: jövőre "nehéz időszak vár Magyarországra". Nem úgy volt, hogy idén nyáron államcsőd?)

atlantisotetseg 2012.09.03. 18:45:22

@Persécuté Persécuteur: Nagyon szeretnék a német gazdaságot valahogy térdére kényszeríteni, hogy akkor libsieknek alkalma legyen atvenni az irányítását. Nos, ha majdnem kriminálisan tolvajkodó gorögország adóssagait, es a többi PIIGS adósságokat a nyakába venné, vége a német siker sztorinak...A Soroshoz hasonlóan gondolkodók világképében a "leadership" felelősséget is jelent - ez esetben a német gazdaság öngyilkosságát.

S=klogW 2012.09.03. 19:01:04

@atlantisotetseg: a nemzetközi bizalom a vezetésváltással meg összeomolhat

Tündér_Lala 2012.09.03. 19:24:51

Amit Soros akar, azt németország így nyilván nem fogja meglépni. Németország éppen a Sorosfélék szabta játéktéren sikeres, persze csak magára gondolva. (Amerika mikor vállalt bármilyen felelősséget másokért a kirakatot leszámítva ? Akin segített látszólag, azt brutálisan szolgasorba sűlyesztette, kirabolta. Nem véletlenül utálják olyan engesztelhetetlenül Délamerikában.)
Amit a németek léphetnének az viszont nagyon nem tetszene Soroséknak. Nevezetesen, hogy összefogjon az oroszokkal egész Európát és oroszországot fellendítve. (Nyersanyag van, tchnológia van, hatalmas piac van, a pénzügyi függetlenség csak akarat kérdése.) Egyelőre vacilálnak, még félnek az amerikai sorosoktól és talán az orosz medvétől is.
Az amcsaik pedig közben tönkre teszik Európát, hogy saját csődjüket elodázzák. Naná, hogy szeretnék, ha a németek fizetnék a számlát, de a németek csak akkor fizetnek, ha az a saját bankajaikat, helyzetüket erősíti.
A háttérben nyilván megy a kötélhúzás, a saját pozícióit senki nem fogja feladni. Valamerre el fo9g dőlni a dolog, mert így nyilván nem maradhat.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.03. 19:36:51

@Alfőmérnök: Soros György olyan az antiszemitizmusnak, mint a staphylococcusok a tályognak.

Alfőmérnök 2012.09.03. 19:52:15

Nahát, egy jósdás kommentelő a leleplezőben. :)
www.leleplezo.hupont.hu/118

osborne 2012.09.03. 20:07:17

@tölgy: Természetesen a Pénzügykutató Zrt nélkül nem jönne létre Technopest.

www.penzugykutato.hu/files/MEGH%C3%8DV%C3%93-program120903.pdf

Még az RTL is lehozta: - Nem elég a kormányváltás, korszakváltás kell! (BG)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.03. 20:08:01

@Alfőmérnök: Épp meg akartam dicsérni kifinomult ízlésedet, hogy egy ilyen rangos szerzőgárdát felvonultató orgánumot olvasol! :-)

osborne 2012.09.03. 20:15:10

Itt valami hatalmas félrértés lehet, hogy maradhatott innen ki a Bajnai? :(

ellenszek.hu/index.php/szerzoink/1180-heller-agnes-a-demokratikus-ujrakezdes-kormanya

tevevanegypupu 2012.09.03. 20:24:14

@osborne:

Ne legyen telhetetlen, benne van Vadai es Oszko meg Kerek-Barcy is. Bajnai esetleg lehetne koztarsasagi elnok ha Heller nem vallalja.

Tehetetlen Dodó 2012.09.03. 20:25:20

@Alfőmérnök: Asszem Gedeon nem volt elég körültekintő, mielőtt elhelyezte volna a cikkét.
Ilyen alakok között, mint a vérkomcsi Berecz vagy a vamzer Tőke.

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 20:26:45

@atlantisotetseg: "Nos, ha majdnem kriminálisan tolvajkodó gorögország adóssagait, es a többi PIIGS adósságokat a nyakába venné"

Lenne mit törlesztenie Németországnak:

www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/euro-krise-deutschland-ist-der-groesste-schuldensuender-des-20-jahrhunderts-a-769052.html

osborne 2012.09.03. 20:27:05

@tevevanegypupu: Ötös metró és gigakaszinók? Szobor Barack Obamának?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.03. 20:29:07

@osborne: Nem teljesen értem, ezt az anyagot Heller _társszerzőként_ jegyzi?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.03. 20:31:37

@Tehetetlen Dodó: Komplett vegyesfelvágott. Berecz interjúja érdekes, természetesen torzít, de vannak dolgok, ahol érdemes újra megfontolni. Én szivesen csinálnék vele egy interjút, ahol nem túl PC kérdéseket tennék fel. Nem kell ezeket z államszoci kádereket szenttéavatni, de én pl. a vizihínárok és a pártállami apparátus ügyeiről kérdeznék és egy ilyen parasztgyerekkáder kérdezése ehhez érdekes lene. Nyilvánvaló, hogy a gengszterváltáéssal sikerült rengeteg dolgot tönkretenni, ellopni abból, ami még az államszocizmus idején is megvolt és működött , néha nem is rosszul. Ez utólag átrértékeli, hogy a Berecz-félék-e a főgonoszok. Csak al- rang juthat nekik a globalista bankárkaszt mellett, ráadásul ezeket ők sem szeretik.

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 20:32:47

@osborne: És az érdemdús Ficsor hol marad? Ez a cikk valami provokáció lehet.

fülöpke 2012.09.03. 20:35:25

@osborne: Még jó, hogy nem arnyekszek.hu... :-)

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 20:38:57

@tevevanegypupu: Bajnainak szerintem kicsi az itteni pálya, ő az EU elnöke lehet esetleg. Vagy valami ennél is fontosabb, pl. valamelyik bank regionális igazgatója!

fülöpke 2012.09.03. 20:41:28

@osborne: Ez még viccnek is rossz: "Agrárminiszter: Bokros Lajos", no és a Vadai, mint belügyér... :D

Persécuté Persécuteur 2012.09.03. 20:42:13

@S=klogW: Nem valószínű, hogy a piacok kétségbeesnek, ha a pocsékra értékelt Simort lecserélik valakire, aki jó viszonyban van a kormánnyal, és esetleg a szakmai megítélése is jó (pl. Surányi).

tevevanegypupu 2012.09.03. 20:42:26

@Persécuté Persécuteur:

Amilyen orult a vilag el is tudom kepzelni, hogy sikerulni fog neki.Pedig egy tyukketrecet sem lehetne rabizni erre a rokakepure.

tevevanegypupu 2012.09.03. 20:44:52

@osborne:

Feltetlenul, es persze kormanynegyed, hannoveri villamosok es kulon leszallopalya az orszaghaz tetejen iz..e helikofferek reszere.

Leskelődő 2012.09.03. 21:00:23

@elGabor:
És ki az a Derecskei Zoltán?
Úgy tűnik,Ági néni már minden ifjú titánnak hajlandó lapot tartani a micsodája elé.

Alfőmérnök 2012.09.03. 21:01:17

@Tehetetlen Dodó: @Arma Gedeon2: "Komplett vegyesfelvágott." - általában minden Drábik-féle cuccra ez a jellemző. Az írásainak is a fele gyakorlatilag fordítás, innen-onnan összeszedett anyag, helyenként megbízható forrásokra támaszkodik, helyenként meg nem, és a többféle forrást azonos szinten kezeli.

atlantisotetseg 2012.09.03. 21:09:34

Fogódzkodjatok:

"Az LMP hétfőn felszólította a kormányt arra, hogy a nemzetközi átszállítási egyezményre hivatkozva követelje Ramil Sahib Safarov visszaszállítását"

Hi-hi-hi, légy szíves gyere vissza Ramil !!!! Ramil, please come back!

Alfőmérnök 2012.09.03. 21:12:07

@osborne: Róna Péter mindig is gyanús volt nekem, de most számomra nyilvánvalóvá vált, hogy hálózati ember ő is.

Alfőmérnök 2012.09.03. 21:15:35

@osborne: "Agrárminiszter: Bokros Lajos (közgazdász, egyetemi oktató, a Horn-kormány második pénzügyminizstere) " :)))

atlantisotetseg 2012.09.03. 21:22:36

@fülöpke: E"z még viccnek is rossz: "Agrárminiszter: Bokros Lajos", no és a Vadai, mint belügyér... :D "

Es a terkepen, hol van Vada ?

picur3ka 2012.09.03. 21:34:18

@Persécuté Persécuteur:

Nem tudom, mi lehet az oka, ha igy van. Vandorlas?

De en maskepp olvastam. Nem a KSH-nal, hanem valami EU-s statiszkaban, a harmadik legnagyobb BR nepek Europaban a borsodi ciganyok.

S=klogW 2012.09.03. 21:38:19

"Arról, hogy az igazság a jobb kezünkig terjed

Sose keresd az igazságot. Nem a te feladatod, nem a harcosok feladata ez. Elég annyit tudni erről: a létezés önmagában igazságtalan. Az élet igazságtalanságok sorozata.
Csak az maradhat igazságosnak, ki lemond életéről – ez az ember pedig meghal. Az ilyen ember áldozat – az áldozat igazsága pedig semmit nem jelent.
Az élet megköveteli és feltételezi az igazságtalanságot – az életért ugyanis ölni kell, és ez a legnagyobb igazságtalanság. De, még egyszer
mondom: az élet nem az igazságról szól. Az igazán jó harcosok, a vezérek és uralkodók pedig azt is tudják: az igazságnak semmi köze az emberi élethez.
Az élet önmagában értéktelen, mert nem tarthatjuk kezünkben: az okosabb, ravaszabb, erősebb, tapasztaltabb harcos, vagy egyszerűen csak a balszerencse is elragadhatja tőlünk. A halál pillanatában pedig, ha van még rá ideje, mindenki arra gondol: igazságtalan a halál, és különösképpen igazságtalan az, hogy mi is meghalunk, mert többé nem akad hozzánk fogható. "

Alfőmérnök 2012.09.03. 21:42:07

@Leskelődő: A Magyar Civil Újságírók Szakosztályának titkára:
www.muosz.hu/main.php?page=szakosztal&fo=6&id=89

Ezenkívül a balpart főszerkesztő-helyettese:
balpart.hu/index.php/rolunk
:)

picur3ka 2012.09.03. 21:44:19

@Alfőmérnök:

Tenyleg?

Vagy husz eve - betelefonalo tagja a publikumnak: tornado jon a UK-ba Fo-bol. Meterologus: nincs semmi tornado. Puff. mindenki kilove nehany ora mulva.

Olasz economista vagy 100 eve, 1918: haboru lesz 30 even belul.

Na?

Alfőmérnök 2012.09.03. 21:48:57

A Derecskei/Heller szerzőpáros által javasolt külügyminiszter írása az Ellenszéken:
ellenszek.hu/index.php/szerzoink/1011-a-horthy-rendszer-es-az

És úgy tűnik, hogy Brendel Mátyás is oszlopos szerzőjük:
ellenszek.hu/index.php/szerzoink?start=5

Alfőmérnök 2012.09.03. 21:53:02

@picur3ka: Tudja mit? Fogadjunk a holnapi és a holnaputáni időjárásra. Maga forduljon egy indián időjóshoz, én ennek az oldalnak az előrejelzéseire fogok támaszkodni.
www.idojaras.hu/

picur3ka 2012.09.03. 21:53:13

@Bell & Sebastian:

Majd o szur. Buszke ra, hogy megszabadult Gloirtol. Ugy latom, mindenki elmebeteg szerinte, aki nem ert vele egyet. Gyogyszer kene a csavonak.

picur3ka 2012.09.03. 21:54:44

@Alfőmérnök:

Ne viccelodjek, az indianokat kiirtottak. Kulonben a nepi idojoslasok sokasaga igen hasznos es mukodo mai napig.

picur3ka 2012.09.03. 22:01:58

@Bell & Sebastian:

Okos enged. Ezek a nok mar megint! Van akit csak pofan kell basszantani azert.

atlantisotetseg 2012.09.03. 22:02:44

@picur3ka:Ha azt jósolja, hogy holnap olyan lesz mint ma, több mint 50% esetben korrekt!

Alfőmérnök 2012.09.03. 22:09:57

@atlantisotetseg: Egy francia filmben láttam, hogy valaki azzal kereste a pénzét, hogy a terhes nőknek bizonyos összegért megmondta, hogy fiú, vagy lány lesz-e a gyerekük. Tévedés esetén visszafizette a pénzt. :))

atlantisotetseg 2012.09.03. 23:03:22

A vérfertőzés biztos jele (Mandirol):

LMP: Hozassák vissza Safarovot!

Gondoltam áthozom a legszorakoztatobb kommenteket:

becike4 2012. szeptember 3. 17:10
Sőt,rohanjuk le Ezerbandzsát,és raboljuk el ezt a baltás köcsögöt.Idióta

ottapont 2012. szeptember 3. 18:38
Támogatom! Adunk helyette lipócai hébereket száz az egyhez arányban.

mr. vagabond! 2012. szeptember 3. 18:4
Cserébe odaadjuk az osszes LMP-s aktivistàt lelàncolva.

moflicheque 2012. szeptember 3. 19:
Hozzák vissza a baltást, hátha ismét lecsap itt valakit.

- LMP-s logika

tevevanegypupu 2012. szeptember 3. 20:33
Menjenek es lancoljak oda magukat az azeri birosag ele vagy esetleg az miniszterelnok palotajanak keritesehez. Esetleg dobolhatnanak es botozhatnanak is..Ennyit megerne a dolog a demokratikus ellenzeknek nemdebar?

picur3ka 2012.09.03. 23:17:37

@atlantisotetseg:

Sajnos, nem tudok helyben kommentelni, vicces Teve kommentje. Mindet becsuknak, valoszinuleg.

Lol. Mindenki akarja ezeket is:
Hazánk mellett Svájc, Izland és Norvégia is igényt tart az elfogott cigánybűnözőre.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.03. 23:21:50

@Bell & Sebastian: Az örmények valóban az őskereszténység okán kötődnek a zsidókhoz, tekintve, hogy a kereszténység Júdea provinciából indult térhódításnak. A mai Örményország területén k.u. 40-ben állítólag már voltak keresztény telepek. Kizárt, hogy azok ne zsidók lettek volna. Máskülönben te el tudnád képzelni, hogy a legveszettebb érdekzsidóink orrba-szájba kereszténykednek? Ezek közül ismersz egyet is, aki ne rúgott volna még bele a keresztényekbe, a kereszténységbe? Most meg a drága örmény kereszténykékért vérzik a szívük.

picur3ka 2012.09.03. 23:30:46

@Alfőmérnök:

Igen intelligens es civilizalt. Maga egy megnevezhetetlen.

picur3ka 2012.09.03. 23:33:34

@Bell & Sebastian:

Azok, azok. Sot.

Hany dollarer'? Mindenki az ellensegem, aki le akar igazni, barmilyen modon tegye azt.

Alfőmérnök 2012.09.04. 00:03:11

A zenei szakértőket kérdezem, hogy felfedezhetőek-e zsidó/klezmer hatások ebben a muzsikában?
www.youtube.com/watch?v=vnWWWyqdVEM&feature=related

Alfőmérnök 2012.09.04. 00:33:24

A szefárd zsidó Vona megmond a kufirc.infon:
kuruc.info/r/2/100845/

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.09.04. 00:41:14

@Alfőmérnök: Nem csak hogy felfedezhetők, hanem szinte pont az.

Alfőmérnök 2012.09.04. 00:56:02

@Mihint: Akkor már értem, miért szoktak örmény holokausztról beszélni. :)

tewton 2012.09.04. 02:05:02

@picur3ka:
pont jo, a 4 egy jó szám. a faszit fel kell négyelni, és az adott államok nagykövetségeinek kerítésére tűzdelni a darabokat. a fejét meg az országház kapujára szegelni.

tewton 2012.09.04. 02:06:14

@Alfőmérnök:
tehát ez egy afféle kamatmentes kölcsön volt. jó ötlet.

tewton 2012.09.04. 02:09:38

@Alfőmérnök:
mit szefárdzsidózik? zázrivecz-vona örmény, nem?

Alfőmérnök 2012.09.04. 07:38:33

@tewton: Félig azeri, félig örmény. Csak meg ne tudja, mert álmában fejbevágja saját magát egy baltával.

S=klogW 2012.09.04. 08:11:38

elsikkadt sikerek:

szept. 1. du. 3 óra:

http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2012-09-01

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.04. 08:27:47

@Alfőmérnök: Csakis szefárd lehet, ha turánitestvérezik. Csupa zs nyomatta a turanista ideológiát, aminek a tágabb európai vonulata az illuminátus pogány őskultusz-mánia, Osszián-Kalevala stb. Nekünbk egy ilyen, tőlünk szerencsére távoli gennycsomóhoz, mint az örmény-azeri konfliktus hozzá se kellett volna nyúlnunk, mert most ránk is ragad belőle. Tipikus ideológiai alapú ámokfutás, ugyanis semmi nem kényszerített minket a beavatkozásra, a faszi ült a cellában és nyugi volt, de OV sajnos valóban lenyúlta a Jobbik programjából a kevés hülyeség legnagyobbikát. A program hasznos elemeire nem harap rá...

tevevanegypupu 2012.09.04. 08:32:15

@ArmaGedeon:

Errol van szo, ezt irtam a mandineren is de valoszinuleg nem ertik: be sem lett volna szabad fogadni ezeket a katonakat, egyaltalan felesleges erofeszites "bekiteni" oket..Es nagyon de nagyon felesleges itthon meg jobban miattuk elmergesiteni a helyzetet.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.04. 09:06:27

@elGabor: " Budapest csődjéért természetesen ugyanaz felelős, mint a négyes metró megfúrásáért: Orbán."

Na mit mondtam:
mandiner.hu/cikk/20120904_horvath_csaba_tarlos_megbukott

"- Ha már 4-es metró: az Alstom-ügyet viszont sikerült rendezni.
- Valóban, ez siker lehetne, de ne feledjük, hogy a problémát is Tarlós okozta, karöltve Vitézy Dáviddal, aki ezután a budapesti közösségi közlekedés élére is került. Annak idején ők fúrták a 4-es metrót, csak nem az alagutat, hanem a projektet. Talán idetartozik az is, hogy a Budapesti Közlekedési központra sok milliárdot költöttek, a közlekedés pedig csak romlott. A pénzzel viszont nem tudnak elszámolni. Ezt nevezem én sikeres projektmenedzselésnek. Tarlós István megbukott.

- Azért van még két éve.
- Félidőben úgy lehet értékelni a teljesítményét, hogy megbukott, mint városvezető. Ha emelt fővel akar távozni, akkor lesz dolga, mert legalább olyan állapotban kellene átadnia Budapestet az utódjának, ahogy ő átvette 2010-ben."

tevevanegypupu 2012.09.04. 09:36:52

@elGabor:

Hogy olyan allapotban adja vissza a varost a fovarosiaknak ahogy azt Demszkytol atvette, valoban jogos keres..remelem Tarlosban lesz annyi tisztesseg, hogy legalabb ezt teljesiti.Utana mar csak ingyenes kozlekedest kell Horvathnak es Demszkynek - akit a fovarosiak visszavarnak - bevezetnie. Majd Hagyo megszervezi nekik.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.04. 09:44:43

Nemrég még arról szólt a fáma, hogy a foci-VB építőipari konjunktúrával járt Lengyelországban. A valóság kicsit prózaibb, és mintha a magyar modell nyomait látnánk beszivárogni.
www.vg.hu/vallalatok/vallalati-hirek/ongolt-rugott-a-lengyel-epitoipar-382775

"Közel 100 lengyel építőipari cég jelentett fizetésképtelenséget a Lengyelország és Ukrajna által közösen rendezett labdarúgó-Eb óta. Köztük a piacvezető PBG S.A., de a szektorban meghatározó DSS S.A. és a Poldim S.A. is, csődjük egyenként is dominóhatást indíthat el. Az Atradius elemzése szerint a rendkívüli csődhullámot a vb-hez kapcsolódó, nagyszabású építőipari beruházások alulárazása, az alapanyagok árának ugrásszerű megemelkedése, valamint a fizetési morál drasztikus megromlása indította el."

@tevevanegypupu: Márpedig valahogyan vissza fogja, mert a pesti _lakosság_ 2014-ben visszaszavazza a ballibet.

S=klogW 2012.09.04. 10:18:09

@elGabor: "mert a pesti _lakosság_ 2014-ben visszaszavazza a ballibet"

még ha csak pest lenne veszélyben ...
de országos blamák is vannak

ahogy egy ellenzéki kommentelőírja a narancsligetben:

"Miután hasonló eredménnyel szopta végig az unortodox majomsereg Kínát és az arabokat, így már csak Afrika maradt. Valahol Közép-Afrikában biztos van egy újabb potenciális szövetséges, akinek olaja meg pénze is van"

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.04. 10:23:01

@elGabor: Nem mondanám, hogy magyar modell beszivárgása, egyszerűen bebizonyosodott, hogy csodák Lo-ban sincsenek, ahogy Nyugaton is sokévtizedes szakirodalma van annak, hogy a mesterséges növekedésélénkítési célú látványos nagyberuházások nem szoktak kifizetődni. Tipikusan ilyen az olimpia, a világkiállítás, a stadionépítés, vagy a nagy kongresszusi központok. Amerikában városok százai játszották már el az utóbbit, ritkán jön be.

Persze, hogy járt a dolog konjunktúrá
val - egy ideig. Eleinte minden pilótajáték működik - ez arról jut eszembe, hogy Tusk széke egyre inkább inogni látszik az Amber Gold nevű pilótajátéknak bizonyult cég bedőlése miatt. (a fia a cégnél dolgozott és a korrupcióellenes hivatal már májusban figyelmeztette, hogy a tulaj bűnöző, most kapták ez ügyben hazugságon, mert a minap állította, hogy nem volt infója a bűnözésről) Mintha Mo-on is bedőlt volna egy aranycég. Hülye, aki aranyba egy közvetítő beiktatásával próbál fektetni, ha aranyban bízik, vegyen maga személyesen fémet és tartsa a matracában, de jó, ha nem híreszteli.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.04. 10:52:07

@ArmaGedeon: Köszönöm a kiegészítést! És igen, aki "biztonsági tartalékként" papírban tartja az aranyat, annak minek arany? Ha teljesülnek a várakozásai, akkor soha nem fogja megkapni, ha meg nem teljesülnek, akkor bukott egy csomó pénzt. Bár ezekre a félelmekre másként is szoktak rájátszani a vállalkozások, pl. érméket adnak el valós nemesfémtartalmuk sokszorosáért "gyűjtői" felárral - aminek pont akkor nincs semmi értelme, ha mondjuk egy kanna benzinre kellene elcserélni a pusztulat közepén.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.04. 10:58:21

@Loxon: Keresztények? Azokra nem vonatkoznak az európai jogok, mert nácik. A nagy sikerű Ken Follett Katedrális/a Föld oszlopai c. regényben/filmben is jól láthattuk, hogy a sátánian gonosz püspök egyházának templomában szent ADOLF volt a védőszent, nem kell ragozni, mifélék ezek a keresztények...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.04. 11:05:05

@elGabor: Ha meggondolom, mégis van magyar beszivárgás is az ügyben, pontosabban a lengyeleknél is lelepleződött egy hamis legenda, vagy ábránd, amire most a mi vezérünk is nagyban tesz, mint mondom, a Jobbik Kelet-rajongóitól tanulva a hülyeséget. A "megállíthatatlanul feltörekvő Kína" és a vele való kötelező jóbanlevés jegyében kínai cég nyert el egy nagyobb autópályaszakasz építést, hamar csődbe is jutott. Miért pont a kínaiak lennének csodatevők?

tevevanegypupu 2012.09.04. 11:27:39

@elGabor:

Az meg messze van. Es innet ajanlom de nagyon a fidesz figyelmebe, hogy ket ev alatt talaljanak vegre egy fopolgarmesternek valot KONYORGOM, olyat aki konzervativ es ERT egy nagyvaros vezetesehez! Aki diplomatikus vagy ha nem az, akkor nem ijed meg fenyetesektol, zsarolastol es az antiszemitizmus-rasszizmus rettenetes vadjatol..Ja igen..es minisztereket is talaljanak.:)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.04. 11:35:19

@tevevanegypupu: Van egy rossz hírem, Tarlós már így is túl konzervatív a romkocsmák népének; hosszabb távon maximum egy Rogánt viselnének el. 2010 kirívó eset volt, és ha 2014-ben nem ütik ki egymást a baloldali pártok (összejön az olajfa-koalíció), akkor valószínűleg az is marad.

tevevanegypupu 2012.09.04. 12:16:29

@elGabor:

Tarlos nem konzervativ hanem maradi.:) Nem a romkocsmak szerint, ok egeszen mas mercevel mernek, naluk a halado es modern es korszeru es muveszi az tudjukmi. Kulonben johet az is, csak a megfelelo helyen es retegkozonsegnek, nem lehet raeroltetni egy egesz varosra. Nekunk olyan elkepzelhetetlenul gazdag kulturank van.;Tarlossal az a baj, hogy rendkivul rosszul beszel, talan felenksegeben sokszor eleg pimasznak es butanak tunik, bar nyilvan nem az. Rogant ne emlitse, mert meg eszukbe jut jelolni jajjjjj!

VI. Béla 2012.09.04. 12:33:00

@elGabor: @osborne:

Csak maguknak:

Bajnait Miniszterelnöknek (Egy nyugodtabb országot)

www.facebook.com/Bajnaitminiszterelnoknek

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.04. 12:44:00

Na, a mandinerről véglegesen száműztek. :-)
Még nagyon személyeskednem sem kellett alig tucatnyi kommentemben. Ellenben a vincentesek ellepték a terepet.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.04. 12:50:22

@elGabor: @tevevanegypupu: A nyáron megmutogattam szép fővárosunkat a családnak. Egy jellegzetesen zs tulajdonú apartmanházban laktunk, minden előítéletemet igazolta a radart beélesítő ábrázatú személyzet munkastílusa. Mindjárt a szomszédban van egy nagy romkocsma-komplexum, amit egyik éjjel meglátogattam egy helyi barátommal. Egy darabig számoltam neki a baglyokat a dekorációban, aztán hagytuk. Sok volt... Az egész hely ordítóan reklámozza magát azzal, hogy okkultista fészek.

tevevanegypupu 2012.09.04. 12:59:08

@ArmaGedeon:

A fiatal es ugy negyven-otven kozotti nemzetiseget modorarol es vegtelenul gyanakvo es lekezelo modorarol azonnal felismerni, rettentoen tenyerbemaszoak tudnak lenni. Nem ertik miert utaljak annyira oket, pedig az az atlagon feluli intelligencia amirol ugy gondoljak, hogy kizarolagosan az o birtokukban van, megsughatna nekik. A nagyon idos emberek kedvesek es baratsagosak, hajlandoak meg beszelgetni is az emberrel. De Budapest arculatat nagyon at kellene alakitani..

tevevanegypupu 2012.09.04. 13:00:25

@tevevanegypupu:

..sok a modora.:) Azt akartam irni, hogy arckifejezeserol..

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.04. 13:18:38

@tevevanegypupu: Nem a modorral volt baj, a kommunikáció rendben lett volna. A "bałagan" volt tipikus. (rendetlenség, káosz, én lengyel szóként ismerem, de az újhéber is így ismeri, lehet, hogy zsidó szó)

abandi 2012.09.04. 13:19:35

@VI. Béla:
Ez egy érdekes história!
Amikor a zsidók megszopatják a cionistákat...?

abandi 2012.09.04. 13:21:47

@ArmaGedeon:
Maga a judapsti hootersben a didiket is bagolyszemnek nézte?

Persécuté Persécuteur 2012.09.04. 13:23:16

Eltúlzottak a félelmek a kínai beruházásokkal kapcsolatban, mondja Stephen S. Roach. Így pl. a "szellemvárosok" jelenségét más perspektívába helyezi, hogy évente 15-20 millióan vándorolnak a falvakból a városokba Kínában, 2030-ig pedig kb. 300 millióan. Ezért még ha üresen is áll 60-70 millió lakás, ez nem sokáig marad így.
www.project-syndicate.org/commentary/china-is-okay-by-stephen-s--roach

tevevanegypupu 2012.09.04. 13:33:00

@ArmaGedeon:

Valoszinu en vagyok szekant venasszony, de nagyon tud idegesiteni a modoruk.:)

tevevanegypupu 2012.09.04. 13:34:58

@ArmaGedeon:

Kulonben jo kis cikket irt, Alfi jol leleplezte magat. Ahogy olvastam amit irt Kossuthrol meg a szabadsagharcrol, eszembe jutottak Szabo Magda oneletrajzi irasai, naluk Istenkent tiszteltek Petofit es Kossuthot. Hogy miert pont ez jutott eszembe? Talan mert tul sok Szabo Magdat olvastam, egy idoben o volt az egyik legkedvesebb magyar irom.

abandi 2012.09.04. 13:35:11

@Persécuté Persécuteur:
Ebben van ráció. A kínaiak ráadásul előre megfontoltan -tanulva a nyugati demokráciák tapasztalataiból- regionálisan hozzák ezeket létre!
Gondolom az elgettósodásra is van már tervük.(ott az nwo terveit is figyelebe veszik...)
Kína az... Kína!

Persécuté Persécuteur 2012.09.04. 13:46:00

Az amerikai elnökválasztás nagy csata lesz a különféle elemzők és előrejelzési módszerek között is, mivel ígéretes modellek most egymásnak ellentmondó előrejelzéseket tesznek.

Allan Lichtman pl. 1984 óta nem tévedett, és modellje Obamát hozza ki győztesnek.

Bickers és Berry szerint viszont Romney győz:
www.huffingtonpost.com/2012/08/22/university-of-colorado-pr_n_1822933.html

Bickers és Berry arra hivatkoznak, hogy a modelljük 1980-tól 2008-ig sikeresen előre jelezte az elnökválasztás eredményét. Igen ám, de a modellt először 2008-ban publikálták, vagyis 1980-tól csak visszamenőlegesen illesztették az adatokra, ami nem különösebben nagy siker. Lichtman viszont 1984-től _előre_jelzésre használja a modelljét, amely egyébként visszamenőlegesen 1860-ig illeszkedik az adatokra, 3 választás kivételével.

Megjegyzendő, Lichtman is borotvaélen táncol, hiszen 2000-ben Gore győzelmét jelezte előre, ami annyiban menthető, hogy a popular vote-ot Gore nyerte. Viszont ez a "mentség" egyben a kimenetel egyik bizonytalansági tényezőjét is mutatja.

Összességében a modellkészítők közül Lichtmant tartom meggyőzőbbnek, a közvéleménykutatásokon viszont Romney vezet.

A fogadóirodák szerint 58% az esély Obama újraválasztására.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.04. 14:00:44

@tevevanegypupu: Azt nem csodálom, hogy a Kálvinista Rómában olyan szentkultusza volt a forradalmároknak, ha már egyházi szentjeik nem nagyon vannak, természetes emberi igény viszont van a bálványozásra, akkor prot-kuréknál Petőfi és Kossuth mellszobra áll a házi oltáron. A trónfosztáskor a Nagytemplom lelkésze (nem vagyok tisztában a címekkel, a plébános megfelelője) "Magyarok Mózese"-ként aposztrofálta Kossuthot, ami stimmel is a protestantizmus erős judaizáló jellege és a kuruckodás mögött álló kabbalista erők miatt. Sőt, de azt már nem is mondom...

abandi 2012.09.04. 14:19:06

@atlantisotetseg:
Ez nagyon veszélyes számítgatás/sugalmazás...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.04. 14:29:34

@abandi: ha már erőlteted, ez elmegy Hooters-bagolynak a nagymező utcai okkult romkocsmából:

itthon.hu/site/upload/2012/06/instant.jpg

abandi 2012.09.04. 14:30:14

@ArmaGedeon:
Belvárosi romkocsma hehehe...a judapesti 911 kissé kevesebb profitért, de tovább elhúzva...

abandi 2012.09.04. 14:42:55

@ArmaGedeon:
Szíp szeme van a kisbögyösnek (amúgy ez egy 3D-s kép?)!
Más:
Szaniszló és az azerikumi balhé:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G3-HeU8mm74
Maga, mint az orthodoxia képviselője, akar-e valamit hozzá fűzni?

Persécuté Persécuteur 2012.09.04. 14:50:58

Érdekes cikk a chilei helyzetről. Mint közismert, Chile a legsikeresebb dél-amerikai ország, de már egy ideje forrong, diák- és egyéb társadalmi mozgalmak fejezik ki a társadalom rossz közérzetét.

www.project-syndicate.org/commentary/chile-in-the-streets

Chilében lezárulni látszik egy korszak. Az életszínvonal-növekedés az igények megnövekedését hozta. Míg 1990-ben csak 200.000 egyetemista volt az országban, most egymillió (és mivel tandíjat kell fizetniük, ez hatalmas teher a családoknak). Mint mindig, a diákok számának felduzzasztása (egy nem túl gazdag országban) azt eredményezte, hogy óriási elégedetlen tömeget termeltek ki. Ráadásul ahogy a lakosság jelentős része kiemelkedett a nyomorból, elkezd további igényekkel fellépni: társadalombiztosítás, jövedelmi egyenlőség, a diszkrimináció enyhítése stb. Ez természetes folyamat, és megmutatja, miért nehéz a felzárkózás: minden fejlődési fázisban új problémákat kell megoldani, ami sohasem automatikus.

Chilében az eddigi jobboldali konszenzust éles baloldali fordulat válthatja fel, és megkísérelhetik a "társadalmi igazságosság" és az "esélyegyenlőség" érvényesítését. Ha ez sikerül, akkor fejlett jóléti államot alakítanak ki. Ha nem, akkor rátérhetnek az argentin (és általában, a régebbi dél-amerikai) útra: a reformok átmenetileg népszerűek, de lefékezik a gazdaságot, és elindul a reformok, forradalmak végeláthatatlan sora és az elszegényedés...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.04. 14:57:03

@tevevanegypupu: Mi a gond? Tekintsük kármentésnek, (nem tervezett) szereposztásnak. Ha már OV beleszaladt egy diplomáciai katasztrófába (ámokot futva), legalább legyenek jelzések, hogy nme "Magyarország" mint egész hozott ilyen döntést. Direkt jó, hogy nemcsak ballibek állnak ki az "örmények mellett", hanem egy történelmi egyház is.

Amúgy Erdő származása közszájon forog, meglep, hogy nem tudtad. Én persze pont az ő papírjainak nem jártam utáéna, ellentétben néhai lengyel főnökéével.
Biztos sok bvan a rovásán, egyháza haldoklik, viszont pl. Makovecz halála előtti letiltásával szerzett egy jó pontot, még ha bizonyára lépéskényszer és személyes harag is állhatott mögötte. A pikáns nem ez, hanem az, hogy a Vatikán a vitában helyi prímásával szemben a sátánista álépítész pártját fogta:

hetivalasz.hu/itthon/eg-es-fold-42384/

"A hagyományos katolikus jelképrendszert többek szerint túlzott mértékben meghaladó Makovecz Imre a minap nem várt helyről kapott sokak szemében támogatásként értelmezendő dicséretet: egyenest a Vatikánból. Ő volt ugyanis az egyetlen magyar építész, akit júliusban meghívtak a pápai államba, a XVI. Benedek pappá szentelésének 60. évfordulóján megrendezett kiállításra. Ide a felső-krisztinavárosi templom tervét vitte, melyről a Vatikán félhivatalos napilapjában, az Osservatore Romanóban jelent meg méltató cikk szeptember 29-én. Ebben a magyar művész templomépítő munkásságának tisztelője, Paolo Portoghesi olasz építész - szintén az organikus irányzat művelője - a következőket írta: Makovecz "meghívást kapott, hogy XVI. Benedeket megajándékozza egy ragyogó tervrajzzal, amely a budapesti katedrálishoz készült, s amely tervet az egyházmegye sajnos nem fogadott el"."

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.04. 14:57:29

@VI. Béla: "Bajnait Miniszterelnöknek (Egy nyugodtabb országot)
1.853 ember kedveli · 384 ember beszél erről"

A többiek csak azért nem lájkolják, mert Orbán terrorlegényei megfélemlítették őket.

@Persécuté Persécuteur: Ha nem tudnám, mi lesz, én is fifty-fifty (+ tudományosság látszatát keltő epszilon) alapon jósolnék: "vagy igen, vagy nem." Alapvető jósdatrükk. .)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.04. 15:01:06

@ArmaGedeon:

www.aetas.hu/2003_3-4/2003_3-4-13.htm

Egyszer láttam egy áhítatos metszetet is, három alakkal. Mózes volt felül, két kezét kiterjesztve állt. Az egyik keze alatt Kossuth volt, a másik keze alatt sajnos nem emlékszem ki, de arra igen, hogy amerikai kulcsfigura volt (talán Washington?). Remélem, újra a szemem elé kerül majd ez a szabadkőműves ikon.

abandi 2012.09.04. 15:05:37

Hódmezővásárhelyi időközi öko választás:
Nem vagyok egy tüchtig adatbúvár, de azon a településecskén sincs valami rendben a "kor-fával"(a teljes lakosság kb 80%-a választókorú)...
És a jogosultak 1/3-a ment el szavazni, ami belefér az ilyen helyzetekbe...
És a maszop a második.
És a Jobbik a harmadik, az mvsz meg a negyedik...(az utóbbi egy érdekes pártalakulat).
És itt jelentkezik az esztergomi csőd-nemcsőd tényleges hatása...

abandi 2012.09.04. 15:12:41

@Persécuté Persécuteur:
Állítólag csak 10% körüli "munkanélkülit" bír el egy "nyugati típusú" társadalom...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.04. 15:22:09

@Loxon: Köszönettel venném, ha itt publikálnád az ikon linkjét.
Megvannak a dolog előzményei a prot-kur ikonográfiában. Én egy olyat láttam egykori gimnáziumi történelemkönyvemben, amin Thököly részesül mennyei áldásban, a jezsuiták felett pedig egy ördög lóbálja ostorát.

Még érdekesebb bizonyjtéka a katár-huszita-protestáns-kuruc-Népek Tavasza vonulat judaista/kabbalista ihletettségének és háttérirányításának az, amit már talán idéztem a Budai Nagy Antal felkelésből. A felkelés gerjesztői huszita propagandisták voltak, akik a hegyekben tartott "lelkigyakorlataikra" kicsábított erdélyi jobbágyoknak katonai kiképzést nyújtottak - éppúgy, mint kb. 20 évvel korábban Csehországban tették a felkelés előtt. Hogy Husz egyik mestere az első ismert prágai kabbalista, Kara Avigdor ben Izák volt, már idéztem. Most nincs előttem a könyv, de ilyesmi jelszóval indultak harcba az erdélyi parasztfelkelők a gonosz pápista urak ellen:
"Minden Hámánt fel kell akasztani!"

Nyilván paranoiás és egy-ügyű antiszemita vagyok, ha ebbe is azt látom bele, hogy a katolikus egyház elleni eretnek- és protestánsmozgalmakat egyértelműen judaizáló erők gerjesztették... A Purim sztorijára hivatkozás a jelszóban kicsit se cáfolja a történészi értékelést, hogy az eretnek- és protestánsmozgalmak általában a Választott Néppel azonosították magukat és a pápistákra osztották a rohadtgojok szerepét.

Az érdekes az, hogy a mai magyar református közegnek elég jelentős része megbízhatóan antiszemita, ehhez képest töretlen körükben a judaizáló befolyás alatt felépített felkelő hősök szentkultusza.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.04. 15:31:05

@Loxon: Ez a sztori hihetetlen poén, tragikomikusan jelképezi a Forradalmat:

"A szegényebb falusi és városi rétegek ugyanis a feudális járandóságok eltörlését gyakran összemosták az adófizetés teljes eltörlésével, helyenként a magántulajdon megszüntetésével. Ilyenkor a lelkészekre is komoly feladatok vártak az átalakulás törvényeinek közérthető interpretációja terén. A soproni földművelők például egészen sajátosan adtak hangot elégedetlenségüknek. Piry Cirjék János ferences szerzetes naplója a következőképpen idézi fel a paraszti elégedetlenséget: "Sopronban a földmívelők a város rétjét elfoglalták, ökreiket, nemzeti kokárdával ékesítvén, reá hajtották a város vetéseire, a nemzeti őrségtől a zászlót elragadták, s elöl vitték három dobostól kísértetve, úgy hajtották kokárdás ökreiket."85"

Csak azért nem fogom felhasználni a poént, hogy a forradalom egy legendás március 15-i pesti képe alá (Petőfivel, társaival és a tömeggel) oda illesszem a szöveget: " úgy hajtották kokárdás ökreiket.", mert sokak érzékenységét sértené, meg az "ökrök" nagy része jószándékú hazafi volt...

abandi 2012.09.04. 15:31:48

@ArmaGedeon:
A tényleges indoklás lehtett volna ez is:
Mert az alapozás teherbíróképessége,továbbá a felépítmény tartóssága nem látszott jövőtállónak...stb.
Ennek hiányában maga nekironthat a judeokeresztyénységnek, meg az organikus építészetnek(a jövőnk záloga!)szabadon(már ha igaz...)és terjesztheti a szemfelnyitogató (régies nevén : szemfelszedő kisiparos) nézeteit(vettem is 1 zsák krumplit).
Szóval maga csak vigyázzon:
Ne leplezz le, mert lelepleznek!
Mekk.

osborne 2012.09.04. 15:43:56

@Alfőmérnök: Ez egyértelmű.

@VI. Béla: Már kevesebb mint két év! A nyugodtabb, nyugatias országért.

abandi 2012.09.04. 15:49:35

@ArmaGedeon:
"Nyilván paranoiás és egy-ügyű antiszemita vagyok, ha ebbe is azt látom bele, hogy a katolikus egyház elleni eretnek- és protestánsmozgalmakat egyértelműen judaizáló erők gerjesztették... A Purim sztorijára hivatkozás a jelszóban kicsit se cáfolja a történészi értékelést, hogy az eretnek- és protestánsmozgalmak általában a Választott Néppel azonosították magukat és a pápistákra osztották a rohadtgojok szerepét."

Ez csak elmélet, de nézzük a hadi gyakorlatot:
Az 1500-as évektől kezdve az 1918-ig nagyszámú birka gójokat tereltek az ajrópai vágóhídakra...(alakzatban ágyú/puskacső elé).
A maradékot terrorbombázták a 2. vh-ban, az ivadékaikat most rabszolgásíccsák...

Persécuté Persécuteur 2012.09.04. 15:53:20

@elGabor: Na de Lichtman nem trükközik, hanem elmondja, hogy az ő modelljében Obama győz, pont.

Ez az, amire magyarországi elemzők nem nagyon képesek, csak Lengyel László meri megmondani a jövőt, ő viszont rendszerint téved, szemben Lichtmannal.

Persécuté Persécuteur 2012.09.04. 15:55:26

@abandi: Spanyolországban 24,6% - Németország 1932-ben hasonló szinteknél nácult be - de ennek ellenére pl. a franco-ista mozgalom csupán egy apró ifjúsági szubkultúra, mint nálunk a Jobbik 2004 körül. Megváltozott a demokráciák működésmódja, sokkal ellenállóbbak, mint régen.

atlantisotetseg 2012.09.04. 16:00:51

@abandi: Mit jelent "veszélyes számítgatás" ? A számítgatás sosem veszelyes, szerintem.

Veszélyes a strucc politika, amikor nem értjük mivel állunk szemben. Az erdélyi nagy birtokosok szívesen fogadták a beözönlő román bevándorlókat, mert olcsó
munkaerőt láttak bennük...ennek a meggondolatlan profit után rohanásnak lettek ám demógrafikus fejleményei, nem?

abandi 2012.09.04. 16:01:59

@Persécuté Persécuteur:
Egy Lichtman-származásúnak tök mindegy, egy nem Lichtman-származásúnak is.
Ellenben: kapnak-e ingyenmindent a cigánygyerekek vagy sem-e?

abandi 2012.09.04. 16:14:14

@atlantisotetseg:
Épp azt a '90-es "beszakadást" nem értem...azaz,hogy furcsállanám, ha nem láttam volna az építőiparba a román cigányok erőszakos(olcsóság)alkalmazását.
És elsősorban az akkor itt megjelenő multi cégek (strabag, buigues...) alkalmaztatták őket, a felvásárolt magyar cégekkel...
A Maga hiányos statisztikai számai itt nyerhetnek kiegészítést.
(Egyébként a behurcolt és tenyésztett cigányok száma mára már bőven az 1 milla fölött van véleményem szerint.)

Persécuté Persécuteur 2012.09.04. 16:14:24

Ezt a cukiságot látták már? Agyhalál à la Milla:
www.facebook.com/events/258927310876694/

Az örmények és a világ(!!!) bocsánatát kérjük.

abandi 2012.09.04. 16:15:47

@atlantisotetseg:
Lemaradt:
"Mit jelent "veszélyes számítgatás" ?"
Nem polkorrekt...

abandi 2012.09.04. 16:27:09

@Persécuté Persécuteur:
Eszükbe jutott a sutka:

Miniszterek és államtitkárok ellátogatnak az egyik óvodába, megnézik, hogyan élnek a gyerekeink. A látogatás végén a kultuszminiszter megjegyzi:
- A gyerekeknek túl nagy az ebédadagjuk, ennek a fele is éppen elegendő. A kelleténél jóval több játékuk van, takarékossági szempontból kevesebbet kell játékokra költeni.
Másik alkalommal, ugyanez a csapat meglátogat egy általános iskolát. A látogatás végén a kultuszminiszter ismét megjegyzést tesz:
- A gyerekeknek túl nagy az ebédadagjuk, ennek a fele is bőségesen elegendő. Fölösleges minden iskolának számítógép, elegendő, ha minden másodikban van.
A legközelebbi alkalommal, egy neves büntetés-végrehajtó intézetet látogat meg a kis team. Mikor a látogatás végére érnek, miniszterünk megjegyzi:
- Itt a raboknak nagyon gyenge a koszt, fel kell javítani, több hús jár nekik. Újabb konditermet kell nyitni nekik, és lehetővé kell tenni, hogy minden szinten legyen Internet-elérés.
Mire az egyik társa megkérdezi:
- Te viccelsz? Az ovisoknak, meg az iskolásoknak az ételt felére csökkentetted, a játékot, meg a számítógépet elvetted tőlük, itt pedig a raboknak a lehető legmaximálisabb kedvezményeket akarod adni?
- Dehogy is viccelek, óvodába meg iskolába már nem fogunk járni, de ide még bármelyikünk bekerülhet.

osborne 2012.09.04. 16:40:44

@Persécuté Persécuteur: Ments meg minket IMF! Ilyet miért nem rendeznek már?

S=klogW 2012.09.04. 17:18:44

@Loxon:

1851: In Baltimore, MD, Members of the Kaschurn Lodge, No. 3, a Jewish fraternal organization, met with Lajos Kossuth, the exiled Hungarian leader. They gave him seventy-five dollars. They also gave him three banners. The largest one had three full length pictures of Moses, Washington and Kossuth. Moses represented Asia; Washington represented America and Kossuth represented Europe. The two smaller banners contained the statement, in both Hebrew English, “Thy enemies shall come against thee one way, and flee before thee seven ways. In thee shall all the nations of the earth be blessed.

és korábban itt megemlített feltételezésem is igazolódni látszik:

1830: Simon Bolivar, the liberator of Venezuela and Columbia known as the “George Washington of South America” passed away. “Simon Bolivar found refuge and material support for his army in the homes of Jews from Curaçao.

thisdayinjewishhistory.blogspot.hu/2011/12/this-day-december-17-in-jewish-history.html

Alfőmérnök 2012.09.04. 17:19:23

@atlantisotetseg: Azé az ország, aki teleszüli. Rajta magyarok, fordítsátok meg a tendenciát!

abandi 2012.09.04. 17:34:04

@Alfőmérnök:
Ebből a buliból sem akarod kivenni a részed mi, pajti?
Mekkora egy ravasz geci vagy...

abandi 2012.09.04. 17:48:09

@Persécuté Persécuteur:
Az oroszok seggében vájkálunk, a semmiért...
Mármint az épp hatamon lévő likud-tezsvír párt...
A volt cionisták meg ágálnak ez ellen...
A faszisták is megszólalnak: dr Morvai néven...
És mit mondanak a csehszlovákok?

Persécuté Persécuteur 2012.09.04. 17:54:14

@abandi: Örményország éppen hogy Oroszo. protezsáltja, míg Azerbajdzsán inkább az amerikai érdekszférában van.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.04. 18:04:21

@jose maria padilla: Földes válaszából a kedvenc részem a komcsizó komcsi.

abandi 2012.09.04. 18:05:52

@Persécuté Persécuteur:
És? Mi a kérdése ezek után?!
Összefoglalom:
-A NATO BÉKEPARTNERSÉG-jegyében jöttek ezek (gyilkos-áldozat) ide angolul tanulni...(Érti! Nem mi voltunk a kezdeményezők...)
-Hát van az úgy, hogy szomszédos szobába kerülnek a cigányok...vagy zsidók...vagy tuszihutuk vagy miafaszomok. Tolerancia vagy, elmehet mindenki a picsába!
-lesállásból lecsapott, és bűnhődött eddig az orrnehéz a fitymahiányos feldarabolásáért.
Most meg tessék...balhé van már abból is, hogy gyakrabban szeretné látni a szeretteit...

Persécuté Persécuteur 2012.09.04. 18:08:49

@osborne: Megmenteni EZEKET? A hullarablókat? Inkább akkor már: "NATO, bombázz!", "IMF, ne segíts!" stb.

abandi 2012.09.04. 18:15:55

@Persécuté Persécuteur:
Én nem tudom, hogy maguk mit és mennyit hallanak a mai egyemistáktól, de gyűlnek a problémák...(és itt inkább a létfenntartási problémákról hallok)

abandi 2012.09.04. 18:19:20

@Tehetetlen Dodó:
Persze amikor egy néhai falafell árus próbál befurakodni oda...

Tehetetlen Dodó 2012.09.04. 18:24:53

@atlantisotetseg: Ugyanez zajlott nemrég a németeknél, franciáknál meg angoloknál.
Most meg nem bírnak szabadulni a törököktől, araboktól, meg indusoktól.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.04. 18:27:34

@Tehetetlen Dodó: Régi törvényszerűség, hogy a rossz pénz kiszorítja a jót...

abandi 2012.09.04. 18:28:05

@Tehetetlen Dodó:
Én '88-ban a Mariahilfer mögötti utcában konkrét cigány(török) gettót láttam!

abandi 2012.09.04. 18:30:33

@Arma Gedeon2:
Az árpádházi királynékra gondol?

atlantisotetseg 2012.09.04. 18:30:46

@Persécuté Persécuteur: Nem értem miért kell annyit lihegni! Ramil ült nyolc évet - miért nem elégszenek meg azzal, miért kell olyan bosszúállónak lenni, hogy egy fiatalon elkövettet bűnért (ami ki volt provokálva) ezt az embert a végtelenségig akarjak
büntetni ? Shylockok vagyunk, hogy Ramilnak egy fontot kell adnia a saját húsából? Szerintem keresztényibb nyolc év bűnhődés után, szabadon engedni.
Persze hogy ennek a marhaságnak semmi köze nincs az üzleti kapcsolatokhoz!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.04. 18:35:25

@atlantisotetseg: A békésen alvó örmény kolléga nagyon provokatívan horkolhatott...

abandi 2012.09.04. 18:36:26

@atlantisotetseg:
Na jó, de mi van a Ferihegyi úti zsidókatkiirtó szennyesmocskos brrrr...terroristákkal?
Állítólag azokat is elkapták és megvannak valahol...
Velük mi legyen?

atlantisotetseg 2012.09.04. 18:40:17

@Arma Gedeon2: @abandi: Sracok, ezt angolul ugy hivjuk hogy "cheap shot", irany a szotarhoz...

abandi 2012.09.04. 18:42:03

@Arma Gedeon2:
Pedig bevonhatná a teóriájába Őket is:
Mivelhogy bizonyított tény, hogy az újszülött genetikai készlete minimum 99%-a az anya genetikai tulajdonságainak!(A zsidó fajtisztaság itt is igazolva van...)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.04. 19:04:03

Az Economist Obamát fényezi: www.economist.com/node/21561890

"The defence of Mr Obama’s record comes down to one phrase: it could all have been a lot worse."

Ez tényleg egy jó összefoglaló. De legalább megkapta a béke-Nobelt a... uh, szóval megkapta a béke-Nobelt.

Alfőmérnök 2012.09.04. 19:05:57

@abandi: Egy csepp gecimben több hímivarsejt van, mint Magyarország összlakossága. Na de kihordani nem tudom őket. Vegyenek példát a lányok teknős nicktől, neki van vagy 9 gyereke. Nem rinyálni kell, bazdmeg.

atlantisotetseg 2012.09.04. 19:27:49

@elGabor: Pillanatnyilag Obarma-ek úgy tesznek mintha nem akarnák Perzsiát támadni, Rommney-ek meg alig varjak a bombázást beindítani. Gondolom, a demokrácia törvényei és játékszabályai szerint, a választás után pont fordítva lesz ? Vagy mindkét esetben beindul az utolsó keresztesháború?

S=klogW 2012.09.04. 19:29:47

@Alfőmérnök: ha mindből gyerek lenne, az felérne egy inverz Aktion T4-rel

S=klogW 2012.09.04. 19:30:44

@Alfőmérnök: ha kultúrmódon akar megnyilatkozni, a szakszerű szó az ondó

Tehetetlen Dodó 2012.09.04. 19:37:37

@abandi: Van egy háverom - nagybecskereki születésű német gyerek, ha egy 70 évesre lehet ezt mondani - neki van egy bérháza a Favoriten negyedben. Na, ott már vagy 20 éve szinte csak törökök laknak. A cimborám inkább Csillaghegyre költözött.

Tehetetlen Dodó 2012.09.04. 19:40:13

@S=klogW: Rengetek kis mérnök szaladgálna fel s alá.

Persécuté Persécuteur 2012.09.04. 19:48:39

Azeri diákok tüntettek Budapesten "Köszönjük, Magyarország" transzparensekkel. Ezen kívül Szálasi és Karpetjan képe is megjelent, mint hírhedt örményeké. Végül elégették az örmény zászlót, amit a cikk szerint a hétvégi örmény vandalizmus miatt felháborodott magyarok is helyeseltek :)))

aze.az/news_v_budapeshte_sojqli_81560.html

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.04. 19:54:30

@Persécuté Persécuteur: Mindeközben a Kossuth téren: 25.media.tumblr.com/tumblr_m9u2cvyuHU1qzfv8po1_1280.jpg

Árok Kornél csákánnyal, minden bizonnyal Őrült Vincéék nagy örömére.

abandi 2012.09.04. 20:00:40

@Persécuté Persécuteur:
Akkor a III.Vh-t is ránk sózzák...

abandi 2012.09.04. 20:05:07

@Tehetetlen Dodó:
Én azon csodálkoztam, hogy a törököket taxival hurcolták évekig Osztrákiába judapestről, mindenféle retorzió nélkül, pedig már dosztig voltak velük...

osborne 2012.09.04. 20:08:19

@Persécuté Persécuteur: Újra aktuális:

gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/07/18/az_ormenyek

(A régi tirpák Őrnagy remélem már készül az ütközetekre.)

Tündér_Lala 2012.09.04. 20:09:00

Miközben megvan a magam véleménye (amit nem rejtettem véka alá), mind az azeriek, Mind az örmények - különös tekintettel a hazai (befogadott) tagjaikra - elmennek a kurva anyjukba. Itt nekik nem osztottak lapot, ne akarjanak meghatározni semmit, kussoljanak. Pont.

atlantisotetseg 2012.09.04. 20:13:29

@Tehetetlen Dodó: Az USA-ban történt, hogy egy szperma donor szolgálat tulajdonosa a saját ondóját árusította, kb. kétszáz nő lett állapotos mielőtt rajtakaptak az ipsét. Egy egész új fajt indított be. Különben veszelyes mert a gyerekek nem ismervén az apjukat, lehet vérfertőzést követnek.

abandi 2012.09.04. 20:16:51

@atlantisotetseg:
És egy kis vérfertőzés mi a mai médiának? Lesz belőle paraolimpikon!

Alfőmérnök 2012.09.04. 20:22:24

@S=klogW: Mondja a tahó. Egyébként nem akarok kultúrmódon megnyilatkozni.

atlantisotetseg 2012.09.04. 20:27:36

bocs- szperma donor = spermadonor

abandi 2012.09.04. 20:29:49

@Alfőmérnök:
Igaza van, Hajrá! A harmadik fiút rabbinak adja!
(A negyediket meg lókupecnek/autóneppernek -az idők jeleit figyelve- esetleg...)

atlantisotetseg 2012.09.04. 20:30:41

@abandi: "És egy kis vérfertőzés mi a mai médiának? Lesz belőle paraolimpikon!"

Sokkal rosszabb, lesz belőle egy halom libsi!

S=klogW 2012.09.04. 20:39:51

@Alfőmérnök: nem nem, nem figyelt: én az idióta vagyok :). jampi az aberrált. nem tudom, ki a tahó.

S=klogW 2012.09.04. 20:41:57

A SZABADSÁGHARC ÖRMÉNY HŐSEI

Köztudott, hogy a '48-as szabadságharc 1849. október 6-án mártírhalált halt tizenhárom katonai vezetője közül kettő, Kiss Ernő és Lázár Vilmos örmény eredetű családból származott, s megemlékeznek lexikonjaink a függetlenségi küzdelem egy harmadik örmény születésű hőséről, Czecz János tábornokról is, aki később Dél-Amerikában „szerzett becsületet a magyar névnek".

www.sulinet.hu/oroksegtar/data/magyarorszagi_kisebbsegek/2009/ormenyek/Az_1848_49es_szabadsagharc_ormeny_hosei/pages/01_1848-49_%20szab_orm_%20hosei.htm

Alfőmérnök 2012.09.04. 20:50:24

@abandi: Remek ötlet, csak egy zsidó mama kéne hozzá és megalapítom az alfő-rabbinátus intézményét.

S=klogW 2012.09.04. 20:52:17

@Loxon: ez talán segít: JaMPi. de a (kommentjeinek stílusa alapján feltételezhető) viselkedésében is van egy adag jampi.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.04. 21:06:06

@S=klogW: Hálásan köszönöm, nem is reméltem, hogy valaki veszi a fáradságot, hogy információt keressen erről, azt meg végképp nem, hogy talál is. Az viszont csak (ezek szerint nagyon is helytálló) tipp volt részemről, hogy a kép szabadkőműves eredetű, és a hozzá fűzött magyarázat a kontinenseket képviselő három alakról felülmúlta a várakozásaimat. Páratlan lelet.

Így @ArmaGedeon: kérése is félig teljesült, megvan a kép forrása.

További találat:
w3.sopron.hu/netelkedo/5/v19/data_31.html
(Forrása itt:)
www.multesjovo.hu/hu/aitdownloadablefiles/download/aitfile/aitfile_id/861/

„Bíró Pál Kossuth világtörténelmi szabadságzászlaja című cikke a 8. lapon a 48-as emigráció egy érdekes epizódját elevenítette fel. Baltimore város küldöttsége New Yorkban 1851. december 10-én Kossuthot megajándékozta egy zászlóval, amelyen az Egyesült Államokat Washington, Európát Kossuth és (az emberiség bölcsőjét) Ázsiát Mózes alakja illusztrálta... (Mózes középen, magasan áll, és kezét áldóan terjeszti ki Washington és Kossuth feje fölé.) A zászlóról szóló hírek hatással voltak Madách Imre Mózes drámájára, amelyről a kortársak úgy tudták, Kossuth életére rímel.”

Aztán:
www23.us.archive.org/stream/contemporaryamer00maya/contemporaryamer00maya_djvu.txt (1927-es szöveg)

“A Hebrew lodge presented a banner containing likenesses of Moses, Washington, and Kossuth. An enterprising druggist heralded a new mixture guaranteed to conquer »Kossuth Grippe« which hundreds developed from
exposure. To this day, Baltimoreans speak in glowing terms of a dainty pastry concoction, Kossuth cake, whose origin coincides with the memorable visit. Kossuth cigars still choke uninformed speculators.”

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.04. 21:08:05

@S=klogW: Padilla nem az a jampi stílus, csak higgyen nekem nyugodtan, ha magától képtelen felismerni. :}

S=klogW 2012.09.04. 21:15:36

@Loxon: :) a vitathatatlan intelligencia/műveltség mellett (számomra talán túlságosan) markánsan előtüremkedik a jmp karakterből az egyszerre beképzelt és alpári tahóság és az aberráltság furcsa keveréke. erre talán valóban nem a jampi a legjobb szó, mindenesetre nem értem mire jó ez akár a karakternek, a "költői én"nek és a valósnak - de hát legyen az ő dolga :)

tevevanegypupu 2012.09.04. 21:17:05

@ArmaGedeon:

Nagytiszteletu ur.:)De tudja mar maga az a teny, hogy Kossuth annyira befeketitette Gorgeyt, aztan elvitte magaval a penzt, hogy csak ugy itthagyott maga utan egy rettenetes kaoszt, mar az el kellett volna gondolkodtassa a rajongokat. Nem is beszelve arrol, hogy kintrol bolonditotta a nepet, amikor o maga a legnagyobb kenyelemben utazgatott es unnepeltette magat..

Erdo Peterrol fogalmam sem volt, hogy tulajdonkeppen kicsoda, szarmazast egyebkent soha nem is erdekelt, de az azert eleg furcsa, hogy nem talaltak valakit aki keresztenynek szuletett, megis ugye ez a legfobb orzagos papi meltosaga a katolikusoknak..Kivancsian varom mikor neveznek ki katolikusbol betert forabbit.:)

Makoveczcel kapcsolatban nem teljesen ertek egyet, bar ebbe az osmagyarsagba es mindenki tolunk szarmazik elmeletben kisse belezavarodott szegeny..A templomai egyre furcsabbak es erdekesebbek lettek, azt hiszem ezek a formak es azok a jelek amiket alkotott alkalmasabbak lettek volna minden masra, de kereszteny-katolikus templomra nem. Hogy XVI. Benedek neki adott igazat Erdo Peterrel szemben (rosszindulatu vagyok), a talan magyarazhato azzal, hogy Makovecz ize..igazi kereszteny, hogy ugy mondjam szuletetten. Hogy kozben beleszerelmesedett a pogany muveszetekbe es (maguk szerint) raadasul meg szabadkomuves is lett, az talan azert alakult igy, mert a szocializmusban soha nem elhettuk ki igazan magyarsagunkat. Ezert aztan a rendszervaltas utan megszaladt a fantazia..

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.04. 21:18:08

@S=klogW: @Loxon: Most már csak a képet kellene megtalálni. (Emlékeim szerint egy 1990 körüli Históriában (vagy Rubiconban) láttam.)

Ami Bolívart illeti, természetesen szintén a judeokráciát és a szabadkőművesség irányítását lehet keresni mögötte. De elég egy pillantást vetni a latin-amerikai államok címereire (is), hogy világos legyen illuminátus-szabadkőműves forradalmi eredetük. Az internacionalista illuminátus forradalom teljes nyíltsággal Amerikában, „az ígéret földjén”, és Franciaországban vette kezdetét, nacionalista jelszavakkal. A függetlenségi háború és a „francia” forradalom közötti személyi, alkotmányos és jelképi összefüggések egyértelműek. Ezt a forradalmat terjesztették ki Mózes fiai („B'nai Mose”) 1848-ban Európa számos más részére, akkor már marxista, proletárforradalmi alszínezettel (ez már a francia forradalomban is megvolt, de kevésbé ideologikusan).

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.04. 21:22:46

@Tehetetlen Dodó: Úgy tűnik, az arculatváltás maradandónak bizonyul. Ahol szinte kizárólag virtuális ámokfutók vannak, ott akarnak tánciskolai etikettet bevezetni. Kívánok hozzá sok sikert!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.04. 21:24:53

@S=klogW: Maradjunk annyiban, hogy ezt szerintem maga nem érti. És mivel Padillát szidalmazni a jósdán nem túl slágergyanús, valamint mindig garantálhatóan offtopic cselekedet, ezért, ha kérhetem, most se tegye. Inkább a mostanihoz hasonló, sokkal érdekesebb felfedezéseiről számoljon be, amivel többeket megörvendeztet, mint JMP-ellenes kirohanásaival. :}

tevevanegypupu 2012.09.04. 21:34:33

@Oleg_Mashkowiak:

Itt viszont kielheti magat..A mandiner arculatot valtoztatott, legnagyobb szomorusagomra nehanyan azok kozul is, akiket tenyleg kedveltem ott.

tevevanegypupu 2012.09.04. 21:37:37

@S=klogW:

Most mit akar azzal mondani, hogy sok ormeny el nalunk? Es akik hozzank kerultek es nalunk eltek nyilvan reszt is vettek, ahogy tudtak az orszag eleteben, joban es rosszban. Hogy az ormeny kormany hirtelen megbolondult es mindent feledve megszakitja a diplomaciai kapcsolatot arrol ugyan ki tehet? Most kepzelje el ketsegbeesesemet, a mi varosunk testvervarosa Jerevan..es most kesz, passz, meg lettunk tagadva.:)

Persécuté Persécuteur 2012.09.04. 21:45:59

@osborne: Fölösleges és idegesítő, ahogy a kormány most meg mentegetőzik, pedig semmi oka rá. Mintha az azeriekkel is össze akarnának veszni.

osborne 2012.09.04. 21:49:34

@Persécuté Persécuteur: Mi folyik a külügynél? Kezd érdekelni.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.04. 21:51:31

@tevevanegypupu: Néha váltani kell. Újabban elsősorban olyan helyeken demoralizálok, ahol névvel és arccal vállalja mindenki a véleményét. Nagyobb kihívás, mint idióta nickeket elküldeni az anyjukba. Persze, nekem is hiányozni fognak néhányan. Az ellentáborból El Topo, akit személyesen is ismerek, és mondhatom, igen jó humorú biboldó. Vagy Rudolf János, Hattory Hanzo, Ouroboros és Gy.F.Űegér. A Mandis fiúknak elszállt az agyuk, vagy csak Turul menstruál. Mindenesetre válogatás nélkül lekaszálnak mindenkit. Nem tudom, mit várnak, mi fog ebből kinőni.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.04. 21:53:24

@osborne: Szemantikázni szeretnél, vagy csak "köcsög kormány"-ozni?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.04. 22:02:04

@Loxon: @S=klogW: Én is hálásan köszönöm, csak most azt nem tudom, hogy amikor korábban származásúnak gyanúsítottalak, azzal tévedtem, vagy épp beigazolódott, mivel ilyen könnyen megtaláltad a forrást! :-) (tréfálok!)
Egyben MINDIG lehet bízni, hogy a zs-k szeretnek dicsekedni nagy embereikkel, nem tudnak titkot tartani, mit ér a sok goj-kizsákmányolás, ha nem lehet elbüszkélkedni vele. Kadhafival is muszáj volt nekik, egy perccel a halála előtt.
Szóval javaslom alaposan egybevetni a sztorit Kossuth öregkori képeivel, megdöbbentő a szemita jelleg. Kezdődik a vonulat a vagy később gyártott, vagy eredeti legendákkal, mely szerint Teitelbaum Mózes újhelyi csodarabbi meggyógyította, vagy megáldotta a kis hétéves Kossuthot (két verzióban ismert) Kutattam, de Moshe bácsi a leendő trónfosztó születésekor mintha még Galíciában élt volna, tehát balkézrőli apasága még nem igazolt... A mamáról viszont elég furcsa emlékezet maradt fenn, nem tudom, nem volt-e ő egy tipikus j. máme.
Aztán megcsinálja a forradalmat, a népek tavaszában, melyet marx és Engels Komm. Kiáltványa indít el. A forradalmi hálózat hírvivői Európa-szerte zs-k, köztük frankista rabbik. (Nálunk pl. Chorin és Lőw, utóbbi egyik oktatója, Jellinek öccsét bécsi tevékenységéért ki is végzik) Egy érdekes adat szerint Kossuth tartótisztje a Hálózat felől a lengyel légió egyik tagja, egy varsói zsidó, aki később török pasa lesz, mint Bem is. (eredetileg: Böhm) Bizonyára ő hozta az ukázt a Hálózat által szőröstül-bőröstül tulajdonolt Kossuthnak (vidéki sikkasztási ügyei csodás elrendeződése után rakétaként indul meg országos politikai karrierje), hogy a forradalmi sereg vezetői posztjára a hazai forradalmár tisztek (Görgei, Klapka) mellőzésével két lengyel internacionalista/illuminátus katonatisztet, Dembinskit és Böhm/Bemet kell meghívnia Párizsból. Az emigrációban Kossuth a vakoló és zs páholyok ünnepelt hőse és Mazzini/Marx/Engels futárja a kor nemzetközi illuminátus felforgatásaiban, pl. a gőzerővel előkészített amerikai polgárháború előestéjén. Később, már Turinból maximálisan felhasználja óriási hazai nimbuszát a zsidóemancipáció mellett, az antiszemita párt és az eszlári vérvád lemucsaizása céljából. A hazai zs sajtó és tudatipar kezdettől fő képviselője szentkultuszának, a Kossuthot tények alapján reálisan értékelő Zimándy Ignácot a sajtóban agyagba döngölik (pl. Mikszáth aljas közreműködésével), bár a vásárlók a könyvei mellett pénztárcájukkal szavazva gazdaggá teszik a szerzőt. (amit a plébános úr jótékony célra fordít) Kossuth Izrael nagy támogatója, vagy netán fia???

Alfőmérnök 2012.09.04. 22:09:29

@ArmaGedeon: Mindig erős szkepszissel olvasom az írásait, de azt el kell ismernem, hogy a mítoszrombolást igen magas színvonalon űzi. Azonban tehetne néha pozitív megállapításokat is. Pl. magyar őstörtönénet-ügyben mi az álláspontja? Honnan jövünk, kik a rokonaink?

picur3ka 2012.09.04. 22:17:16

@S=klogW:

Nem, nem, a szakszeru ciganyul: geci.

Amit maga gondol, az magyar.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.04. 22:26:20

@Alfőmérnök: Bammeg, rendszeresen teszek pozitív megállapításokat. Pl. jófejek voltak a labancok, jófejek voltak az antiszemita párt tagjai, Zimándy, stb. Bresciában jófejként viselkedett egy csász-kir. katonatiszt az illuminátusok által felheccelt csőcselék leverése, a rend helyreállítása terén, későbbi mo-i működése vitatott...
Jófejek voltak a pápák és hazai katolikus egyházi vezetők úgy Gertrudis élete időszakában, amikor igyekeztek rászorítani késői Árpádjainkat, hogy ne adják az ország fő gazdasági tisztségeit, pl. a pénzverde, a királyi vámok, bányák, adók bérletét zsidóknak, hogy zsidók és izmaeliták (egyes zs források szerint: Dönme-féle módon azok!) ne tarthassanak keresztény rabszolgákat. (rosszfejek azok a reformkori és 48-as íróink, akik e korból a merániakban látják a legnagyobb magyarrontó veszélyt és persze a rohadtkatolikus egyházban, Arany, Katona, Erdélyi, Petőfi, stb.) Jüfej az ezen illuminátus írókat agyagbadöngölő Csató Pál, meg is hal fiatalon.

Magyar őstörténet: nem lehet két szóban kifejteni. A téma szokott széljobb legendaköre teljesen emlékeztet a nyugati vakoló közeg hasonló dolgaira a kalevalától Ossziánig, a "magyar a Teremtés Nyelve" típusú dolgok előképe a Kabbala és pl. svéd korai vakoló rózsakeresztesek, a Pap Gáborok agymosú hülyeségeinek mintaképe a zsidó mitológia, csak nekik a magyar a Választott Nép. Hogy az Árpád-korra kialakuló társadalmunkat érték keleti, iráni-kaukázusi térségből eredő hatások onnan érkező hódító elitcsoportok útján, akkor nagyrészt török nyelvű, de akár sumér-asszír-iráni kultúrális hagyományt is hozó jövevények útján, az biztosnak látszik. Hogy a finn és ugor népek alapszókincse mutat kapcsolatot ezek és a magyar alapnyelv között (ami inkább nem Árpádék nyelve, hanem a bentttaláltaké), az is biztosnak látszik. Gondolom, a legtöbb ősünk innen a környékről származik, kultúránk, államszervezetünk kapott érdekes távolabbi hatásokat is.
Így van ez többnyire a világ legnagyobb részén...
Röviden ennyi.

tevevanegypupu 2012.09.04. 22:32:11

@Oleg_Mashkowiak:

Hattory Hanzo nekem is tetszik, Rudolf Janos eleg borzaszto, Topo mintha eltunt volna, bar ami azt illeti nagyon feluletesen olvasom az egeszet..Az hogy a mandiner kritikusabba valt nem baj, de hogy rosszindulatu is, az mar baj.

tewton 2012.09.04. 22:36:14

@Loxon:
"ázsiát mózes alakja szimbolizálja" :) :) :)

tevevanegypupu 2012.09.04. 22:38:07

www.hir24.hu/belfold/2012/09/04/egyszerre-ezren-kertek-bocsanatot-az-ormenyektol-a-parlament-elott/

Ha nem akarjak, hogy a kormannyal es a tobbi magyarral azonositsak oket, mi tartja vissza ezt az ezret - es az ormeny urat - hogy dezertaljanak Ormanyorszagba??

picur3ka 2012.09.04. 22:39:39

@Oleg_Mashkowiak:

Ezek mind gyagyas liberalis trollok, akiket felsorol. Mondjuk, nemelyuk nem gyagyas, topo egy kolosszalis kommunista troll, korbe az egesz magyar interneten ismerik errol, mint Kun Belat a 62 nevevel.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.04. 22:41:36

@tewton: Mózes kivezette népét az afrikai rabságból. Ez kicsit átértékeli ám Viktorunk mondását "félig ázsiai népünkről", akkora betelepítést tervez, hogy az arány elérje az 50%-ot??? Vagy hisz Komoróczi elméletében??? :-)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.04. 22:43:02

@tevevanegypupu: Jogos, a másik párti szélsőség meg menjen Azerbajdzsánba és hagyjanak békét a hazaiaknak, akik nem kívánnak távoli vademberek vitáiba keveredni.

tewton 2012.09.04. 22:44:07

@tevevanegypupu:
höhö. kritikusabbá vált? miért, kritikusabbá vált?
valamikor ténylegesen mandiner-reakció-függő voltam, de most már egy bélyeggyüjtemény rendezgetése is 1000x érdekesebb dolog.

Leskelődő 2012.09.04. 22:44:16

Most olvastam, jót vidultam, megosztom Magukkal is:

"Kérek mindenkit, ne bántsa a tisztelt szerzőt, mert megfélemlíti a más véleményen lévő kommentelőket, akik így csak titkos e-mailben tudják kifejteni nézeteiket"
mandiner.blog.hu/2012/09/03/ez_neki_kinai_az_index_kiallitas-kritikajarol_vazlat/fullcommentlist/1#c17720794

Olvassák tovább is, nagyon mókás :)

tewton 2012.09.04. 22:45:22

@tevevanegypupu:
de mit adtak nekönk az örmények?

picur3ka 2012.09.04. 22:45:48

@tevevanegypupu:

Ne bohockodjek! 'kritikusabba valt', turot! Politikailag diszkriminal: akit szelsobalnak vagy szelsojobbnak itel, azokat kititltja. Ennyi.

Velemenydiktatura, semmi mas.

Az is csak latszolag, mert Topo ott virit Big Chris neven. A trollokert es balosokert nem kell aggodnia.

Alfőmérnök 2012.09.04. 22:45:55

@Arma Gedeon2: Természetesen volt némi provokatív szándék a kérdésemben, de köszönöm a választ, különösen a második bekezdést.

picur3ka 2012.09.04. 22:49:07

@tevevanegypupu:

Sok ormeny el nalunk???? Mennyi, 20? Mennyenek haza!

Persécuté Persécuteur 2012.09.04. 22:49:46

@tevevanegypupu: "szeretnék, ha a magyar kormánytól külön entitásként látná őket a nemzetközi közvélemény" - Mert ha ezt külön nem kérik, akkor a nemzetközi közvélemény összetéveszti őket a magyar kormánnyal. Zakkantak ezek, vagy tele van a vezetésük fideszes ügynökökkel. Ami a Milla szerepléseit illeti, az utóbbi összeesküvéselmélet egyre hihetőbbnek tűnik. Mindent megtesznek azért, hogy a "civil", "független ellenzéki", "jogvédő" aktivitást ellenszenvessé tegyék a lakosság nagy része számára.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.04. 22:50:23

@Alfőmérnök: Na és tetszik a második bekezdés, vagy nem?

picur3ka 2012.09.04. 22:52:15

@S=klogW:

O, bazmeg! Mint a zsidok. Korincolnak korbe, hogy kitudnanak kisajatitani, aki pozitiv. Szanalmas bagazs.

Alfőmérnök 2012.09.04. 22:57:43

@Arma Gedeon2: A vakolókkal való kapcsolódási pontokat nem ismerem, de reális értékelésnek tűnik.
A minap került kezembe Varga Csaba könyve a "magyar, mint ősnyelvről" (szerintem Molnár Oszi is tőle olvashatta ezt sületlenséget), és hát, viccnek nem rossz, de finoman szólva nem éreztem kellőképpen megalapozottnak.
(A faszi egyébként nemrég halt meg, kár érte, már csak azért is, mert kiváló animációsfilmes volt.)

tevevanegypupu 2012.09.04. 23:03:51

@picur3ka:

Sok ormeny el nalunk, de gondolom nem mind olyan idiota, hogy most felugorjon es kikerje maganak...a mit is??

tevevanegypupu 2012.09.04. 23:08:25

@tewton:

Az ormenyek semmit nem adnak, illetve a millanak es az eszement Gyurcsanynak egy csomo jo urugyet. Azert nem rossz idonkent par szot vesztegetni a mandineren..Lenduletet ad az ember a balliberalis kommenteloknek.:)

@Arma Gedeon2: @Persécuté Persécuteur:

Ezeknek el kellene menni Azerbajdzsanba tuntetni, egy kis chartergepet berelni es usgyi. Ott aztan tiltakozhatnak, sot az lmp megkaphatja a baltast is, ugyis annyira szeretnek visszahozni. Menjenek el erte.

picur3ka 2012.09.04. 23:10:20

@tevevanegypupu:

Mi az a sok, azt kerdeztem, mert nem tudom. Mennyi? A sok? 6000 arab, azt tudom. 12 000 lengyel, azt is tudom. Mennyi az a sok ormeny, azt nem tudom. Soha nem is hallottam, hogy vannak.

picur3ka 2012.09.04. 23:12:58

@Alfőmérnök:

Varga Csaba könyve a "magyar, mint ősnyelvről"

Ez nyelveszkedik? Vagy csak maga idez igy?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.04. 23:21:51

@Alfőmérnök: @picur3ka: Még nyelvészkedésben is voltak önmagában érdekes intuíciói, de szívbaj nélkül leírta, hogy az ógörög , az angol és a szlovák a magyar egy változata és rengeteg hasonló hangzású szóval vélte ezt igazolni. Nem kell ragozni, hogy ógörögül és szlovákul nem tudott, csak a szótárakban keresett hasonló hangzást, elképesztően félreértve szinte mindent. A hajmeresztő magabiztosság, amivel nulla tudása alapján marhaságokat jelentett ki, elkápráztatta erre fogékony rajongóit. Ha egy kis racionalitást visz bele, máris elveszti közönsége legalább felét... :-)

Alfőmérnök 2012.09.04. 23:22:34

@picur3ka: Magától is utánanézhetett volna gúgli segítségével, de ha már ennyire sem futja, tessék:
www.varga.hu/index.html
kis ízelítő:
www.varga.hu/UJ%20HONLAP/SZAVAINK%20REJTELYES%20VILAGA/SZOFEJTESEK/BOK.html

tevevanegypupu 2012.09.04. 23:28:11

@picur3ka:

Pontos szamot nem tudok, de eleg sokat befogadott az orszag a torok uldoztetes idejen. Keresztenyek. Es ketsegbeejto haborukat vivnak teruletekert, a vallasukert, allando uldoztetesben eltek es elnek, szoval nagyon meggyotort nep. Nyilvan azert is reagaltak ilyen vadul a baltas kiadatasa miatt..elfeledve azt, hogy jo kapcsolatban voltunk veluk. Ha oket valamilyen szinte erteni is tudnam, a sok aljas millasnak, Gyurcsanyeknak - akik gyulolik a keresztenyeket - most urugyet adott ez a diplomaciai botrany arra, hogy megint szerepeljenek, es semmi ketsegem afelol, hogy rovid idon belul az osszes ujsag amit ezek felbereltek a magyar kormany gyalazatossagarol fog irkalni. Orbanek tenyleg nagyon navial azzal egyutt is, ha valamit kaptak ezert es akkor is ha semmit. Mert most kapnak a fejukre de nagyon.

picur3ka 2012.09.04. 23:31:55

@tevevanegypupu:

Inkabb maga naiv, meglehet. Ne legyen megtevesztve a kereszteny szotol. Ezek zsido csicskasok, valoszinu.

picur3ka 2012.09.04. 23:37:55

@Alfőmérnök:

Ugyan, ne bohockodjek, ez semmit nem bizonyit, vagy tagad. Viccoltem:

- a magyarrol, mint osnyelvrol

avagy:

- a magyar, mint osnyelv

Aki tud magyarul, az nem ir ilyen cimu tanulmanyt.

Alfőmérnök 2012.09.04. 23:47:41

@Arma Gedeon2: Bennem felmerült az is (mivel tudom, hogy viszonylag értelmes emberről van szó), hogy ezeket az elméleteit nem is gondolta komolyan, csak szórakozásból írta.

Alfőmérnök 2012.09.04. 23:53:03

@picur3ka: " E könyv 12 nyelvet vizsgál meg, s e tétel alapján látványosan bizonyítja, hogy a vizsgált nyelvek egy és ugyanazon ősi nyelv leszármazottai, továbbá hogy ez a régi nyelv önmaga sem halt ki. Ez az a nyelv, melyet ma magyarnak neveznek."
www.varga.hu/UJ%20HONLAP/KONYVESBOLT/RESZLETES%20A%20KONYVEKROL/SZAVAINK%20A%20MULTBOL_R.html

S=klogW 2012.09.04. 23:56:17

@Loxon: @Arma Gedeon2: hát igazán nincs mit, csak beírtam a gúgölbe, hogy
moses kossuth washington :)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.05. 00:01:56

@Loxon: Tovább kerestem a témában és érdekeset, de nem meglepőt találtam.
Zakar megadott tanulmánya még csak ennyit tud:

" Nemrégiben Gáborjáni Szabó Botond elemezte a "Kossuth magyarok Mózesse" toposzt. Mint ismeretes, 1849. január 7-én, a debreceni Piac utcai kapuőr e bejegyzéssel örökítette meg az Országos Honvédelmi Bizottmány elnökének megérkezését a városba. A szerző következtetése szerint "Kossuth a református közvélemény szemében legitim, Isten által küldött szabadítónak minősült, mert a véleményformálók sorozatosan annak minősítették" "

"Kossuthnak mint politikai megváltónak a szerepeltetésére már 1847-ből van adatunk. Az országgyűlési választásokat megelőzően Podmaniczky Frigyes báró, a nagy hírnévre szert tett váci kortes tanya vezetője a "Fehér hajó" nevű fogadóban tartott egyik választási beszédében Kossuthot "mint politikai megváltót" Jézus Krisztussal hasonlította össze, kivívva ezzel a jelenlévő kortesek tetszését, illetve a helybeli konzervatívok, valamint a váci egyházmegyés katolikus papság rosszallását is."

Nos, én találtam a "magyarok Mózese" kifejezésre valószínűleg korábbi alkalmazást, ami még nem Kossuthra vonatkozott, de a 48 előtti liberális közegben népszerű költő, Garay János műve, csak nem jelölik az évszámot, de biztos 48 előtti:

hu.wikisource.org/wiki/A_magyarok_M%C3%B3zese

"Álmos
A magyarok Mózese"
A korabeli, felforgató eszmékre nyitott lelkészek jól ismerhették Garay életművét. Korábban kimutattam, hogy a hazai "zsarnokellenes" irodalom legismertebb műve, a Walesi bárdok valójában Garay és Petőfi Kontjának újrafeldolgozása, de nagyon jellemző, hogy Garay írt egy verset Bánk Bánról is:

hu.wikisource.org/wiki/B%C3%A1nk_b%C3%A1n_%28Garay_J%C3%A1nos%29

Jellemző az egész kor illuminátus bértollnoki irodalmára, amivel a haladást dicsőítő zs Hegedűs Géza dicséri meg Garayt:

"Majd következnek a nemzeti múlt mozzanatai. Az Árpád-királyokról egész balladafüzért ír. Mindez pontosan megfelel a romantikus program népiességének, történetiségének, áthatva a szabadság és zsarnokellenesség romantikus pátoszával. Garay eszményi közkatonája a magyar romantikának. Lelkiismeretesen teljesítette a költészet napi feladatait."

Katonához illően HARCI feladatait... Petőfi is büszkélkedett vele Kazinczy Gábornak, hogy ők egy Eszme katonái.

Újra Hegedűs:
"Az egész nemzetet felháborító politikai perek, Lovassy, Kossuth, Wesselényi elítéltetése adják híres önkényellenes történelmi balladájának, a Kontnak ötletét. A királlyal bátran szembenéző, a halált vállaló Kont alakja az egész romantikát izgatta, Vörösmarty drámát írt róla, a köztudatban nemzeti szabadsághős volt, s az már régóta feledésbe ment, hogy ez a XIV. és XV. század fordulóján élt hajdani nagyúr az akkori feudális reakció jellegzetes alakja volt, aki az akkor haladó központi királyi hatalom ellen harcolt. A romantikus utókor azt vette tudomásul, hogy a király ellen harcolt, tehát szabadsághős."

www.mek.oszk.hu/01100/01149/html/garay.htm

Idéztem korábban Weishaupték programját az irodalmi társaságokról, mint a felforgatás, királyság- és egyházellenes propaganda ideális infrastruktúrájáról. Ugyanez a közeg radikálisan filoszemita.
Tehát itt keletkezik a "Magyarok Mózese" toposz is, rövidesen az illuminátusok legnagyobb hazai kreatúrájára, a kultikussá tett Kossuthra alkalmazva.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.05. 00:04:07

@Alfőmérnök: elnézve tipikusan ravaszkás arckifejezését, nyilvánvalóan vérbeli szélhámosi szerepet játszott el, amit nagyon élvezett. Esze persze volt.

S=klogW 2012.09.05. 00:15:40

@Loxon: @Arma Gedeon2: továbbá jelezném maguknak: amennyiben a hivatkozott blogot - mivel elég bősége szövegmennyiséggel rendelkezik - továbbkutatnák, a következőképpen kereshetnek benne (bocs, ha már tudják a módját)

a "site:" kapcsolóval
pl.:

hungary site:thisdayinjewishhistory.blogspot.com

fontos a ".com": a lokalizáció miatt a böngésző .hu domainnel jeleníti meg a lapot, de a gúgöl az alatt nem fog találni semmit, hiszen maga a tartalom nem .hu alatt került tárolásra

picur3ka 2012.09.05. 00:18:03

"Álmos
A magyarok Mózese"

Csak kepzelje el a bemutatkozast:

Jo napot! A'mos vagyok.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.05. 00:22:56

@picur3ka: Hoppá! KOmoróczy kapott egy új érvet, Persze, hogy Árpád zsidó volt, ha már az apját is Ámos-nak hívták...
De az is lehet, hogy tudatosan készült a Magyarok Mózese szerepre, és a szkeptikusabbak ezért Ál-Mose néven nevezték, ez alakult aztán Álmossá... :-)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.05. 00:26:55

Megfontolandó értelmezése az ügynek, nem zárnám ki, hogy jól tudják:

www.jovonk.info/2012/09/03/safarov-kiadatasa-kapcsan

Ez esetben a Jobbik turanista szekciójának propagandájával ügyesen állítják a széljobb tábort a NATO-cionista diverzió támogatása mellé. Mindig ez volt a legszebb felforgató feladat: a lelkes hazafiakat a nemzeti érdek ellen felsorakoztatni... Régi rutinjuk van már ebben. A turanizmus egy eredeti cionista eszköz.

picur3ka 2012.09.05. 00:45:43

@tevevanegypupu:

Na, beleneztem, viccesen, nem tevedtem nagyot (Wiki szerint):

"Az 1990. évi népszámlálás során 37 fő vallotta magát örmény anyanyelvűnek."

atlantisotetseg 2012.09.05. 01:55:44

@Persécuté Persécuteur: "szeretnék, ha a magyar kormánytól külön entitásként látná őket a nemzetközi közvélemény"

Ja, zakkantak. Kilátszik a vérfertőzésből származó nagyzásmánia. Veszélyesebbek mint a veszett kutya.

picur3ka 2012.09.05. 02:02:50

@tewton:

"Apai ágon Szálasi ősei örmények voltak,[2] akiket még Apafi Mihály telepített le a Kis-Küküllő vármegyei Ebesfalván (ma Erzsébetváros, románul Dumbrăveni). Dédapja még a Szálosján vezetéknevet használta, fia azonban már magyarra fordította a nevét. Ungváry Krisztián szerint Szálasi nem volt örmény származású, az elterjesztett hamis állítás egy Sulyok Dezső által lejáratás céljából hamisított keresztlevélen alapul.[3]"

Na, valami, nem?

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.05. 07:08:46

@tevevanegypupu: Topo Big Chris néven van most. A mandiner nem lett kritikusabb. Mindösszesen formai kritériumokat alkalmaz a tartalmiak helyett. A mandineren minden szerkesztő olyan hülye, ha az örök élet képlete elé odaírom, hogy a kurva anyád, törlik az egészet. Ez a tendencia. Így aztán ott leginkább a sunyi vincentesek élnek meg a legjobban, akik maliciózus negédességgel nyakon öntve gyűlölhetnek mindent, ami magyar. Lehet, hogy a mandinert 2 bites földönkívüli robotok szállták meg? Invázijóóó!

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.05. 07:12:23

@picur3ka: Tény, hogy Topo is puhul. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy pusztán világnézeti azonossági okokból egyetértett volna valami marhával. Most többször is láttam, hogy bratyizik velük. Szóltam is neki, hogy ez nem menő. Ettől eltekintve én bírom.

tevevanegypupu 2012.09.05. 07:17:10

@picur3ka:

Azert ennel bonyolultabb a helyzet, minthogy "zsido csicskasok". Maga miert ilyen harcias mindig?:)

tevevanegypupu 2012.09.05. 07:19:39

@Oleg_Mashkowiak:

Fogalmam sincs mire valtott Topo, azt viszont erdekesnek talalom, hogy itt is meg a mandineren is mindenki lazasan nyomoz azutan, hogy ki kicsoda. Ha egyszer ezekre a blogokra - a josdara is - nevtelenul irunk, akkor vajon miert probalja mindenki megcsalni a szabalyt?

tevevanegypupu 2012.09.05. 07:26:42

Hogy ez a Kovacs Laszlo micsoda kormonfont, mocskos alak.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.05. 08:02:56

@tevevanegypupu: Nekem Topo régi ismerősöm, ezért tudom, hogy milyen nickre váltott. Jellemzően felismerjük egymást egy-egy évtizedes szópanelről. Amúgy egyáltalán nem érdekel, ki kicsoda. A másik nicket létrehozó személyre elmebetegek vadásznak, mint Jótündérke.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.05. 08:03:00

No, én meg itt a magam csöndességében elkövettem szerintem eddigi legjobb blogposztomat:-)

Itt: bbjnick.blog.hu/2012/09/04/a_hatodik_koporso_a_vagy_a_sir_hol_nemzet_sulyed_el

ü
bbjnick

Persécuté Persécuteur 2012.09.05. 08:12:29

@Arma Gedeon2: " a lelkes hazafiakat a nemzeti érdek ellen felsorakoztatni"

Mi lenne ebben a történetben a nemzeti érdek? Persze, a semlegesség, de az a busz már elment. Ráadásul a semlegesség pénzbe kerülne, az országnak komoly hadsereget kellene fenntartania, esetleg sorkatonai szolgálattal, ezeket viszont a _lakosság_ sosem szavazná meg. Tehát marad a NATO-tagság, annak apró kellemetlenségeivel. Ha pedig AZ végül fizet valamit mégis, akkor a nemzeti érdek a baltás kiadása volt, függetlenül attól, tudott-e (nyilván tudott) róla az USA.

Tündér_Lala 2012.09.05. 08:23:52

A Magyarországi Örmény önkormányzat képviselője a rádióban azt nyilatkozta, hogy ők figyelmeztették a kormányzatot, a kiadatás veszélyeire és hhy ne tegyék.
Ezek tényleg ennyire hülyék ?
Minden nációnak vannak itt képviselői. A zsidók utálják az arabokat és viszont, az azeriek az örményeket és viszont, a pakisztániak az indiaiakat és viszont, stb.,stb. Ezek mind saját fóbiáikat képviselik, amiket ha figyelembe vennénk, akkor senkivel sem állhatnánk szóba.

tevevanegypupu 2012.09.05. 08:33:30

@Oleg_Mashkowiak:

Akkor jo. Nem szeretem, ha valaki kutakodik.avh-s modszer.:)

Alfőmérnök 2012.09.05. 09:58:56

@jose maria padilla: Most tényleg, mi a baj a csudák palotájával? Én tökre bírtam, mint Öveges professzor kísérleteit, meg mint a legót. :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.05. 10:08:36

@jose maria padilla: Na ezt most magyarázza el, hogy mitől volt kajmán. :D

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.05. 10:31:40

@Persécuté Persécuteur: nemzeti érdek nem lelkesedni semmilyen távoli nációért. Érdekből cselekedni, az teljesen rendben van. A lelkesítés vezet ilyenekhez, hogy az átlagtól hülyébb, paranoidabb, stb. akár éjjel levágja körlettársa fejét mert az a rohadtellenség tagja.
Nincsenek semmiféle "rokonaink". Angliának nem barátai vannak, hanem érdekei. (a mesében, de a mondás elvileg jó)

Persécuté Persécuteur 2012.09.05. 10:45:28

@ArmaGedeon: De a jelen helyzetben a millások stb. azok, akik az örményekért lelkesednek, a baltás kiengedése minden bizonnyal érdekből történt. Hogy ehhez milyen háttérmuzsikát szolgáltatnak a Jobbik egyes körei, az lényegtelen.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.05. 11:06:33

@S=klogW: Hát akkor visszavonom a köszönetet. :}

Az eredménye azért nyűgözött le, mert én ezt képkeresővel próbáltam. Belenyugodtam, hogy nem találom meg, vagy talán rosszul emlékszem a harmadik személyre. Arra nem is gondoltam, hogy leírás van róla, de a képet sehol nem mellékelték hozzá.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.05. 11:12:22

@Loxon: Az se olyan biztos, hogy nincs fent valahol a kép, csak nem úgy van elnevezve.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.05. 11:35:15

@ArmaGedeon: Lehet. Talán a baltimore-i zsidó szabadkőműves páholy dokumentumait kellene megtalálni.

Még egy link:
Berényi Zsuzsanna Ágnes: A Kossuth-emigráció és a szabadkőművesség
hu.scribd.com/doc/43113777/Berenyi-Zsuzsanna-Agnes-A-Kossuth-emigracio-es-a-szabadk%C5%91m%C5%B1vesseg

Tündér_Lala 2012.09.05. 11:44:18

@ArmaGedeon: @Persécuté Persécuteur: Tudják, természetesen képviselnünk kell a saját érdekeinket. De azért...
A világ eldurvulásában bőven benne van, a "mintául" vett nagyhatalmak teljesen elvtelen magatartása, amely érdekeik érvényesítése közben bármilyen ocsmány gazemberséget a racionalitás nevében megengedtek maguknak. Emberek, komplett népek eladása, felbíztatása és cserben hagyása, és így tovább.
Azután - milyen meglepő - a genfi szabályok életbeléptetése előtt, kevesebb népirtás és az elemi tisztesség szabályait figyelmen kívül hagyó cselekmény történt, de még a szabad rablásnak is voltak áthághatatlan szabályai. (De gondoljunk a történelemből pld. Szondi apródjaira, akiket az ellenségre bízott, vagy az első háború fogságba esett repülőire, akiket nemes ellenfélként becsültek.)

Egy jobb korban egy ilyen a másik álmában orvul támadó "katona tisztet" nem nemzeti hősnek tekintettek volna, hanem megvetettek volna a saját táborában is.
De ez a fajta magatartás valahol legyűrűzik a társadalmak életébe is. Az én időben áthághatatlan szabály volt például, hogy egy verekedés alkalmával, ha valaki földre kerül, azt nem üti tovább az ellenfele. Ma szétrugdalják.

Nem tehetek róla, de ennek a történetnek minden mozzanata és reakciója necces nekem. Tudom, tudom, alkalmazkodni kell ehhez a mai visszataszító világhoz, de azért örömködni nem tudok.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.05. 11:44:43

@Loxon: Az jó cikk, érdekes pl, hogy Eperjes és Patak egyaránt magától értetődően vakoló és felforgató fészkek voltak, amit persze máshonnan is tudunk.

Érdekes még Klapka magas rangja a Grand Orientben. Ha kétségeink lettek volna felőle, kik csinálták a Népek tavaszát.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.05. 11:48:37

@Tündér_Lala: Minden normális ember így gondolja. Ismétlem, a fanatizálás visz ilyen elvakult gyűlölködő, minden lovagiassági, emberiességi szabályt áthágó gyűlölködő cselekedetre, kb. egy kollektív őrület részeként. A kiváltó nacionalizmus tudatosan fabrikált hátttérhatalmi ideológiai termék, gyökere egy olyan ősi vallás, melynek erkölcsi szabályrendszerében isteni parancs rangja van akár más (goj) népek kiirtásának is. Meg a kettős mércének. A nem törzsbéli szemét.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.09.05. 11:49:40

@elGabor: csak feltételezem, sosem voltam ottan, gondolom olyanokat mutogatnak, hogy itatós papírból készült "valódi kajmánbőr" táska, hamis váltó, miténtudom. :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.09.05. 11:50:48

@Alfőmérnök:
mondjuk a fájdalmas hírből csak gyanúsan az maradt ki, hogy költöznek e valahova, működnek e tovább, visszaköltözésre van e ígéret, ilyesmi.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.09.05. 11:51:53

@Loxon:
így hálálkodjon leborulva ennek a szardarabnak! :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.05. 12:01:02

@jose maria padilla: Tudja, az én hálám nem elkötelezett, hanem kötelez. :}

Alfőmérnök 2012.09.05. 12:34:22

@jose maria padilla: Remélem valahol otthont adnak nekik, mire gyerekeim lesznek. Szerintem jó hely volt, bár lehet, hogy magának kissé szcientista. :)

S=klogW 2012.09.05. 12:41:54

@Loxon: én meg vonjam vissza az udvariasságot? :)

@jose maria padilla: ha így állunk, akkor meg egy koprofág

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.05. 13:26:28

@jose maria padilla: Azt a részt nem láttam, de én még a Váci úti kiállításukon voltam. :D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.05. 13:34:47

Hosszú évek magyarországi ballibbant megmondásait olvasva, arra jutottam, hogy csak egyetlen egy népnek vannak kollektív rossz tulajdonságai, a magyaroknak. Ezek emlegetése jogos kritika és aki nem akarja elfogadni, az tükröt okolja, ha a képe ferde, és nem akar szembenézni a múltjával, és hasonlók. Minden más nép esetében ilyesmit emlegetni rasszizmus.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.05. 14:14:23

Barna párducok, avagy a bedei jóslat második tétele teljesül be:
www.bama.hu/baranya/kozelet/roma-garda-neven-onvedelmi-egyesulet-alakult-pecsett-459828

"A „Roma Gárda” vezetője, a magát Daflics ezredesnek nevező Bagó Ferenc a Dunántúli Napló érdeklődésére úgy fogalmazott, a cigányok, zsidók és minden más, fenyegettségben élő kisebbség érdekében kívánnak fellépni: ahol támadás éri őket, vagy fenyegetés, ott megjelennek, és fenntartják a rendet addig, amíg nem érkeznek meg a rendőrök.

A lopásért elítélt, bűntetett előéletű férfi azt ugyanakkor cáfolta, hogy fegyverek vásárlására indítottak volna gyűjtést, ez a hír magyarázata szerint egy félreértésen alapul.

A Pécsi Cigányok Egyesülete együttműködési megállapodást kötött más szervezetekkel, többek között a mohácsi kisebbségi önkormányzattal és a Magyar-Cigány Országos Biztonsági Hálózat Béke és Jogvédő Egyesülettel. Utóbbi vezetője azt mondta, jelenleg összesen három-négyszáz tagjuk van, de hat-nyolcezer új belépőre számítanak. Országszerte toboroznak."

Bell & Sebastian 2012.09.05. 14:14:51

@Tündér_Lala: Felettébb érdekes a Fidesz kommunikációs stratégiájának napi változása ebben a szerencsétlen kiadatási ügyben.

Meggyőződésem, hogy -pármillió dollárral- egyszerűen levajazták. Az sosem fog kiderülni, hogy végső soron ki kapta a pénzt.

De az tudható, hogy mekkora részvénycsomagért avatná fel, akár még a körbeforgó Lenin sapkáját is, az illető. A kielégíthetetlen mohósága viszi a sírba az egész bandát. Sajnos velünk együtt.

A bebukott, lengyel építőipari cégekhez annyit, hogy három oka lehet az ilyesfajta csődnek:
- görgetett adósság
- kisíbolt bevételek
- rossz (például fedezetlen vagy áron aluli) kivitelezői szerződések sorozata

Azt nem tudom, náluk mennyire életszerű, hogy jön egy táskás politikus és elvisz benne pár milliárdot a bevételből, de mifelénk ilyesmi sűrűn előfordul. Miként az osztrákoknál is, csak ott valahogy jobban megoldják az elosztást, annyira, hogy nem fáj senkinek.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.05. 14:31:58

@elGabor: A probléma az, hogy amikor két, egymás ellen készülő gárda víziója tűnik valósággá válni, nem a két populáció összlétszámát kell összehasonlítani, hanem a korfát. Annak alapján pedig nekünk jobb lenne mielőbb lejátszani a meccset... :-(

S=klogW 2012.09.05. 15:14:05

elképesztő mértékű a facebookon a faji szegregáció

osborne 2012.09.05. 15:29:27

@tölgy: Rászokott a nepszava.com-ra? (Kőszoci ismerős már csak azt olvassa.)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.05. 15:31:09

@ArmaGedeon: Ezt a szálkát majd saját csimotáim megszületése után fogom felemlegetni mások szemében.

Egyébként öröm lesz nézni, ahogy egy csomó toleráncs és liberális ember elkezdi lájkolni a Barna Párducokat. :) Az első fecskék már feltűntek: 24.media.tumblr.com/tumblr_m9vp06h9rN1qzg5gdo1_500.jpg

atlantisotetseg 2012.09.05. 15:31:17

@tölgy: "Hosszú évek magyarországi ballibbant megmondásait olvasva, arra jutottam, hogy csak egyetlen egy népnek vannak kollektív rossz tulajdonságai, a magyaroknak"

és csak egyetlen egy népnek vannak kollektív jó tulajdonságai, a zsidoknak. Figyeljen oda!

osborne 2012.09.05. 15:44:10

Miért is hitték, hogy keletről jön bármilyen mentőöv. Marad a régi uzsorás:

www.origo.hu/gazdasag/20120905-orban-viktor-miniszterelnok-szerint-mar-az-osszel-veget-erhetnek-az.html

S=klogW 2012.09.05. 15:47:28

@atlantisotetseg: kezdenek felzárkózni az örmények is. indus szerecsenjeit azonban még sokat kell mosdatni.

Bell & Sebastian 2012.09.05. 16:03:21

Ez a hitel olyan lehet, mint a bontott csirke, csak közvetlenül felébredés után akarják.

Bell & Sebastian 2012.09.05. 16:07:29

@elGabor: A csimota módosult csemete, állítólag. Szótár nélkül farkas- vagy kutyakölyökre fogadtam volna, valaki hazudik.

VI. Béla 2012.09.05. 16:11:56

@elGabor:

És ugyanők a magyar gárdát elfogadhatatlannak tartják.

Tündér_Lala 2012.09.05. 16:13:10

@ArmaGedeon: Várom, hogy az LMP követelje a roma gárda betiltását is, a kormány pedig lelkesen végrehajtsa.

osborne 2012.09.05. 16:24:56

@Bell & Sebastian: 2012.09.05. 16:03:21

Nem irigylem a diktátort, IMF diktátumokkal jöhet a kétharmados bénakacsázás.

Azt elismerte, hogy az IMF radikális kiadáscsökkentést szeretne, Rogán szerint viszont maradni kell „a közterhek arányos elosztásának útján” – vélhetően ebből az is következik, hogy a Valutaalap ismét kritizálta az egykulcsos szja-t.

index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/05/rogan_at_kell_irni_a_koltsegvetest/

Tündér_Lala 2012.09.05. 16:29:48

@elGabor: Várom, hogy az LMP követelje a roma gárda feloszlatását és a kormány lelkesen végrehajtsa azt.

Tündér_Lala 2012.09.05. 16:30:36

Bocs, mem mutatta a gaz...

tevevanegypupu 2012.09.05. 16:43:30

@elGabor:

Na ez jo kis kihivas lesz Pinternek, a Barna Parducok.

tevevanegypupu 2012.09.05. 16:43:30

@elGabor:

Na ez jo kis kihivas lesz Pinternek, a Barna Parducok.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.05. 16:54:03

@osborne: Á, vannak jobb ötletek is. Például a hatnapos munkahét.
www.zerohedge.com/news/leaked-troika-letter-demands-greek-workweek-be-expanded-six-days

"Leaked letter from Troika to Greek Labour Ministry
Greece.
Labor market reforms
1. There should be no backtracking on recently passed labor market reforms. The mission welcomes the social dialogue as a means to consult with social partners, and to address the remaining challenges in the labour market. The labour reforms introduced in March, including the needed re-alignment of wage floors, need to be preserved well beyond the present round of social dialogue, and the government should act accordingly to ensure this.
...
? Work schedules can be made more flexible. Required actions include increasing the maximum number of weekly workdays, new modalities of working time and daily working hours arrangements and take up of annual leave. Revising labour legislation for specific sectors or professions within the context of product and service market reforms is necessary to help the latter reforms to succeed.
...
Table 1. Greece: Labor Market Reforms
...
Measure: Increase flexibility of work schedules:
• Increase the number of maximum workdays to 6 days per week for all sectors.
• Set the minimum daily rest to 11 hours.
• Delink the working hours of employees from the opening hours of the establishment.
• Eliminate restrictions on minimum/maximum time between morning and afternoon shifts.
• Allow the consecutive two week leave to be taken anytime during the year in seasonal sectors.”

Ezt még az alcsúti törpecerkóf sem vezette be, pedig ő már a kényszermunkatáboroknál tart.

tevevanegypupu 2012.09.05. 17:10:15

Bucsuzom urak s holgy(?)..Itthagyom maguknak Alfomernokot helyettem.

osborne 2012.09.05. 17:13:10

@elGabor: Onnan: "The last time I saw a Greek work for 6 days was during the period of 2008 to 2011." :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.05. 17:35:26

@osborne: Senki nem gondolja komolyan. A görögök ki fognak lépni az Euróból, és ez kiváló indok lesz mindkét oldalról.

VI. Béla 2012.09.05. 17:43:33

Az imént elgondolkoztam egy régebbi kommentemen, miszerint miért is szélsőjobbos EU-ellenesnek lenni, és rájöttem, hogy ha nem lesz EU-büdzsé LGBT-propagandára, akkor az már maga a szélsőjobb.

Alfőmérnök 2012.09.05. 17:45:41

@tölgy: "Hosszú évek..."
Elég lassú a felfogása.

picur3ka 2012.09.05. 18:07:41

@tevevanegypupu:

Mi ebben a harcias? Ez csak tenymegallapitas. Nagyon jok torokvereshez. Az a harcias, aki hasznalja oket.

picur3ka 2012.09.05. 18:24:59

@elGabor:

Ezen semmi meglepo nincsen, a meglepetes nekem az volt, amikor vagy 3 eve felfedeztem, hogy a magyar hadsereg ingyen kikepzo/loveszet taborokat tart kizarolag ciganyoknak.

VI. Béla 2012.09.05. 18:59:43

@picur3ka: @Arma Gedeon2:

na én is azt akartam kérdezni, mint Gedeon. Forrás?

picur3ka 2012.09.05. 19:01:08

@Arma Gedeon2:

Mar nem emlekszem, de lehet, hogy a Honvedelmi Miniszterium weblapjan megtalalhato(volt) az informacio.

Ujsagcikkek, hogy kie, mar nem tudom. Las Palmas peldaul a Vastagboron jol tudhat rola, mert csak rohogott rajtam, mikor elkepedve megemlitettem, ugy, hogy: persze...

picur3ka 2012.09.05. 19:06:29

@elGabor:

Most olvastam egy kommentet(elegge elnem itelheto szelsojobb lehet):

'Szerintem allami tamogatast is fognak kapni.'

Tehetetlen Dodó 2012.09.05. 19:15:57

@atlantisotetseg: Ezt nem is érdemes említeni, annyira magától értetődő.

VI. Béla 2012.09.05. 19:56:50

Brit tudósok:

BitTorrent study finds most file-sharers are monitored

Anyone using file-sharing service BitTorrent to download the latest film or music release is likely to be monitored, UK-based researchers suggest.

www.bbc.com/news/technology-19474829

picur3ka 2012.09.05. 20:10:54

Es a kuruc a temaban, ime a vezir:

kuruc.info/r/6/100877/

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.05. 20:17:22

@elGabor: Vajon ez a cigány gárda majd kimegy betöréses rablásokhoz is, segíteni idős magyar embereket verni? Mert az igazi az volna. Az LMP meg majd kijelenti, hogy az idős emberek nácik és rasszisták, a cigányok önvédelemből verték félholtra őket, és amúgy sem rabolni, hanem a lakást felújítani mentek, természetesen karitatív tevékenységként. Szinte azonnal felbukkan majd Efraim Zuroff is, aki hitelt érdemlő dokumentumokkal igazolja, hogy az idős emberek a 10 legkeresettebb náci háborús bűnös közt vannak, hiszen a jicsini láger parancsnokaiként 15 millió zsidót kínoztak meg. Gyurcsány Ferenc pedig bocsánatkérő levelet ír valakinek. Azt még nem tudjuk kinek, csak annyi biztos, hogy nem magyar lesz.

picur3ka 2012.09.05. 20:26:15

@Oleg_Mashkowiak:

"Vajon ez a cigány gárda majd kimegy betöréses rablásokhoz is, segíteni idős magyar embereket verni? Mert az igazi az volna."

Lol. Nem tudja , mennyire nem lehet viccelni se ezekrol a poitikai gyagyasokrol. Olvassa el a Kuruc linket! A ficko csalo, penzt gyujt, ezen szervezet cimen/neven.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.05. 20:40:14

@picur3ka: Bakker, tudom, hogy tragikus, de nem tudom abbahagyni a röhögést. Ilyen nincs, és mégis van.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.05. 21:28:07

Ezt magyarázzák meg nekem! Én nem találok más magyarázatot, minthogy Magyarországon "meghasonlott", szétcsúszóban, széthullóban van a közhatalom (közbiztonság, igazságszolgáltatás stb.) Mi ez?

Nemrég írtam: ...Nekem a magyar (most) konkrétan és szimbolikusan is az a hatvanas, többszörösen súlyos beteg öreg szaki, akit mocskosan összevert a szomszédja és (mégis) az öreg ellen indult eljárás. Az öreg telke két utcafronti telek mögött helyezkedik el és megközelíteni a két utcafronti telek közötti kis „bekötőúton” lehet (a bekötő telekkönyvileg az ő telkéhez tartozik). Az egyik utcafronti telek új tulajdonosa a napokban az öreget egy bazi nagy lakattal belakatolta a saját telkére és a bekötőt nekiállt hozzákeríteni a maga telkéhez. Mikor az öreg szaki ezt észrevette (nem tudott kimenni a saját telkéről), fogott egy kalapácsot és hozzálátott leverni a lakatot. Ekkor az szomszéd keresetlen egyszerűséggel összeverte az öreg szakit. Az öreg kihívta a rendőrséget, amit (akiket) a szomszéd öt tes’vírrel fogadott, akik ugyan a verésnél nem voltak jelen, de, akik tanúsították, hogy az öreg megtámadta szomszédját. A szakit letartóztatták, bilincsben elvitték és most ő ellen(e) folyik eljárás... Bővebben itt: bbjnick.blog.hu/2012/08/23/nekem_a_magyar_szent_istvan_kiraly_unnepe_2012_augusztus

Azóta tájékozódtam az ügyben és megtudtam, hogy az öreg szaki meghurcolása nem ért véget; sőt! Miután eljárás indult ellene garázdaság (vagy valami hasonló) jogcímen, az öreg rokonsága beszerzett minden szükséges dokumentumot (földhivatali stb. papírokat arról, hogy a "vitatott" terület az öreg szaki tulajdona) és az eljárás más irányt vett (pontosan nem ismerem a részleteket, de legutóbb azt hallottam egy rokontól, hogy a "konfliktusban" mediátor (közvetítő) kijelöléséről határoztak a szervek). Azonban mindeközben az öreg szomszédja és az öt hamistanúzó tes’vír feljelentette az öreget (újabb hamis tanúzás), hogy ő (mármint az öreg) a felelős a településen egyre gyakoribb lopások miatt: tanúsították, hogy ők gyakran látták az öreget, amit hajnaltájt a lopott holmival a biciklicsomagtartóján a szomszéd településre kerekezett. Az elképesztő dologban, hogy ezután az öregnél és az öreg egyik szomszéd településbeli rokonánál is házkutatást tartott a rendőrség! (Tette ezt úgy a rendőrség, hogy teljesen tisztában vannak azzal --- ha bizonyítani valószínűleg nem is tudják ---, hogy a feljelentők, az öt tes’vír annak a klánnak a tagja, akik a lopásokért felelősek...)

Félelmetes, hogy lassan a bűnözők --- és nem csak a nagyhalak, hanem a pitiáner "megélhetésiek" is --- úgy játszanak a rendőrséggel és bírósággal, ahogy nekik tetszik; (szinte) ott tartunk, hogy eszköznek tekintik a balfasz köz- és jogrendet céljaik eléréséhez.

Észbe kellene már kapni!

ü
bbjnick

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.05. 21:41:39

@bbjnick: MacDonald prof szájtján írnak arról, hogy a zs elit a szinesbőrűeket használja fel az amerikai fehér (volt) többségi társadalom rendjének szétzüllesztéséhez - egyéb eszközök mellett. (az értékrend rombolása a tudatipar által). Nálunk is épp ezt teszik. Ez a magyarázat.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.05. 21:47:52

@bbjnick: Nos, én évek óta azért járok haza a kelleténél hosszabb időre, mert a magyar állam ellen hadakozom. Az évek alatt tízmillió forintot meghaladó összeget hagytam ügyvédeknél, és fizettem ki perilletékre. Pontosan tudom, milyen morális állapotban van a magyar igazságszolgáltatás. Akinek nincs pénze jó ügyvédre, vagy nem egy felkészült jogász maga is, annak esélye nincs az igazsága érvényre juttatására. Amikor én belekezdtem a harcomba, senki - megismétlem: senki nem hitte, hogy végül nyerhetek. Sem a feleségem, sem a szüleim, sem a testvéreim, még az ügyvédeim sem. De most büszkén jelenthetem ki, úgy megbasztam a magyar állam punciszáját, mint kevesen előttem. Rendőröket, ügyészeket, bírókat és ügyvédeket tettem pályán kívülre. A Legfelsőbb Bíróság (most Kúria) mindhárom esetemben kimondta a magyar állam kártalanítási kötelezettségét. Már az eljárás azon szakaszában vagyunk, amikor összegszerűségről vitatkozunk.
Nos, én értek a joghoz. S amikor azt mondom, hogy értek, akkor azt komolyan is gondolom. Az ország legismertebb, legnagyobb nevű ügyvédi irodájának ügyvédje által 3 milliós sikerdíj ellenére elbaszott, és a bíróság által elutasított keresetlevelet egyetlen nap alatt javítottam ki, és toltam le a bíróság torkán. Ebben az évben falhoz állítottam az ELMŰ-t és a Raiffeisenbank Grosswilfersdorf eGen. bankot.
Szóval, lehet küzdeni a hatalmasok ellen, de fel kell készülnöd rá, hogy annyid van, ami a fejedben van. Anélkül vesztettél.

S=klogW 2012.09.05. 22:10:18

@tevevanegypupu:

"indulj az útra és vissza se nézz" :)

S=klogW 2012.09.05. 22:14:22

úgyis sivatag, ciánöblítő és szemétlerakó lesz a kárpát-medencéből egy jó időre elkövetkező évszázadokban -

ezt a magyarságnak diaszpórában kell átvészelnie

www.idokep.hu/hirek/kiszaradt-a-tisza

Alfőmérnök 2012.09.05. 22:14:38

@tevevanegypupu: KÖNYÖRGÖK, NE MENJEN EL, NAGYON SZÉPEN KÉREM, JÖJJÖN VISSZA, MARADJON IT!!!

Leskelődő 2012.09.05. 22:16:42

@tevevanegypupu:
Ezt egyáltalán nem tartom jó ötletnek.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.05. 22:23:00

@tevevanegypupu: tényleg, hova ez a távozás? Itt élned, halnod kell! :-) Komolyan.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.05. 22:25:10

A cigány terror ügyében javaslom az ismert egykori olajügyes megyei főügyész brilliáns helyzetértékelését, aminek a végén egy kicsit naívra sikerült, pontosabban nem végiggondoltan elképzelt megoldási javaslat is van. A Jobbik és aGárdák, meg minden egyéb értékelése hibátlannak tűnik:

szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Javithatatlan%20Jobbik/Felelem%20termeszetrajza.htm

"A félelem természetrajza.

Csendőrhiány"

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.05. 22:33:25

@Arma Gedeon2: KOrábbi bejegyzésében, int egykori megyei főügyész magától értetődő jelenségként emljti a "cigányszabadítást", a rendőri és igazságügyi gépezet beépített korrupcióját.

szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Rendorseg/Tisztogatas.htm

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.05. 22:47:02

@S=klogW: A cigány gárda ezredese fegyverre gyűjt. Közben valami lompos cigány asszony a tévében elmondta, hogy nem is kell nekik fegyver, meg nem is az ezredes úr írta a facebook-ra, amit ott látunk, hanem egy purdé, mert az ezredes úr nem ért a számítógéphö.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.05. 23:11:23

MA már említettem MAcDonald prof szájtját, itt egy kétrészes cikk arról, mien naív volt Széchenyi híres palack tintás hasonlatában, amivel szerinte a magyar levest meg lehet mérgezni, de a brit óceánnak meg se kottyan.
A zs etnikai hálózat, a "cousinhood" az "emancipáció" örve alatt meghódítja Britannia és a Birodalom (meg a Világ) vezető pozícióit:

www.theoccidentalobserver.net/2012/08/free-to-cheat-jewish-emancipation-and-the-anglo-jewish-cousinhood-part-1/

Free to Cheat: “Jewish Emancipation” and the Anglo-Jewish Cousinhood, Part 1

www.theoccidentalobserver.net/2012/08/free-to-cheat-jewish-emancipation-and-the-anglo-jewish-cousinhood-part-2/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+theoccidentalobserver%2Ffeed+%28The+Occidental+Observer%29

The Cousinhood on the World Stage.

fülöpke 2012.09.05. 23:11:47

@Loxon: A minap szép könyvek naygfelbontású képeit nézegettem az OSZK honlapján. Az elsők közt egy ilyet dobott ki a "gép":
tortenet.oszk.hu/html/magyar/04kincseink/torzsgyujtemeny/th_jefferson_dsc_0009nagy.jpg

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.05. 23:18:52

@fülöpke: Egyre jobb dolgok akadnak horogra! :-) Ez most úgy értendő, hogy Jefferson zs volt, vagy szellemi örökösei ajándéka (a "szabadság híveié")? Tudjuk, hogy Jeff. rabszolgatartó volt és végrendeletében is csak 5 saját balkézről született rabszolga gyermekét szabadította fel Washingtonnal elentétben, aki mindet. Ezek a "szabadságharcos" körök a kor zs képviseleti szervezeti számára félreérthetetlenül nekik dolgoztak.

KÖszönöm.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.05. 23:25:32

@Loxon: Ezen az oldalon rákattintva kinagyjthatók az egyes relikviák, bár nem elég nagy felbontású képek:

szk.wiki-site.com/index.php/Kossuth_szabadk%C5%91m%C5%B1ves_iratai

osborne 2012.09.06. 01:27:08

@elGabor: Lépjenek már ki a hélóták és akkor kiderül mit bír ez a fos EU!

@tevevanegypupu: Mit várt egy vén geci kommancstól? Ugye nem lép le végleg?

MézesRozi 2012.09.06. 08:08:19

@tevevanegypupu:

miért, meddig? remélem nem mavo meg csatolt kádár-üldözöttjei miatt. komolyan ne vegye.

tanulság: ezek a nickek csak akkor élnek, ha szóba állnak velük. különben közröhej tárgyává válnak, mint a gonosz kismalac:))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.06. 08:49:11

@tevevanegypupu:

Mi lesz akkor velem, ha maga nem lesz itt?!:-)

ü
bbjnick

VI. Béla 2012.09.06. 08:52:36

@osborne:

"Mit várt egy vén geci kommancstól? Ugye nem lép le végleg?"

Már Kovács László is hozzászól a mandíneren és fenyegetőzik? Meséljenek, mi történt?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.06. 08:54:26

@Arma Gedeon2: @Oleg_Mashkowiak:

Hogy a rendszer züllött és korrupt az --- sajnos --- nem meglepetés még számomra sem, de az igen, hogy ez már ennyire leszivárgott és hogy a rendőrségünk egy ilyen egyszerű, hétköznapi, egyértelmű és jelentéktelen (bár akit sújt, annak életbevágó) ügyben is döntés- és cselekvésképtelen (sőt, annál is rosszabb: zavarodott, kétségbeesett és össze-vissza cselekvő).:-[

ü
bbjnick

S=klogW 2012.09.06. 08:59:18

hogy ne csak a bulvárosodott médiából értesüljenek:

www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/egyedulallo_felmeres_kulfoldon_dolgozo/195878/

Egyedülálló felmérés a külföldön dolgozó magyar orvosokról
A kint dolgozók csupán 2 százaléka tervezi, hogy két éven belül hazatelepül.

„Amióta itt dolgozom, egy éven belül elhagyhattam a diabetes es a hypertónia gyógyszereimet, jelenleg már diétáznom sem kell, minden értékem kielégítő, a család boldog, én kipihent és kiegyensúlyozott vagyok"- írta egy Németországban tevékenykedő szakorvos abban a felmérésben, amelyet a Magyar Rezidens Szövetség készített a külföldön dolgozó magyar orvosokról. A csaknem 150 honfitárs válaszai alapján, ha nem is egy reprezentatív kép, de egy markáns hangulatjelentés vonalazódik ki arról, hogy élnek kinn, mit gondolnak a hazai helyzetről doktoraink.
A felmérést interneten 2011 október-decembere között végezték. A kérdőívet kitöltő orvosok 85%-a 2008-2011 között ment ki külföldre. A felmérésben részt vevő orvosok 71%-a dolgozott a kivándorlás előtt a magyar egészségügyben. A válaszokból az is kiderült, hogy a kint dolgozó magyar orvosok csupán 15 %-ának volt már hallgató korában is kifejezett célja a külföldi munkavállalás.

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 08:59:48

"A lap szerint az IMF követelései a következők: nyugdíjcsökkentés, nyugdíjkorhatár-emelés, családipótlék-csökkentése, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának. "

www.portfolio.hu/gazdasag/megkapta_a_kormany_az_imf_felteteleit.172386.html

A nyugdíjcsökkentés OK, a többi egy része jelentéktelen, más része vállalhatatlan. Az a politikus, aki ezeket elfogadja vagy ezt teszi programmá, politikailag megsemmisül vagy nem tud kilépni a jelentéktelenségből, akár Orbánnak, akár Bajnainak hívják.

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 09:04:25

Egyébként valaki meg tudja magyarázni, milyen közgazdasági észszerűséget testesít meg a családi adókedvezmény eltörlésének követelése?

S=klogW 2012.09.06. 09:08:41

@Persécuté Persécuteur:

a nyugdíjcsökkentés nagyon nem ok. ellenben meg kellene már végre szüntetni a nyugik ingyenes utazgatását

Alfőmérnök 2012.09.06. 09:19:48

@MézesRozi: "mavo meg csatolt kádár-üldözöttjei miatt"

Kire céloz ezzel?
Úgyis tudom, hogy nem válaszol, de ha rám, akkor az anyád picsáját, azt.

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 09:30:31

@S=klogW: Az átlagnyugdíj a nettó átlagkereset 65%-a. 2000-ben még csak 59% volt. A nyugdíjkiadások a GDP 11,3%-át teszik ki (2000: 9,3%). Ezek nemzetközi összehasonlításban magas számok, sajnos nincs kéznél a táblázat, de úgy tudom, csak Hollandiában vannak a bérekhez képest magasabb nyugdíjak. A nyugdíjasok száma a következő évtizedekben csak nőni fog (ha nem is olyan meredeken, mint sokan képzelik). A nyugdíjcsökkentés (minimálisan abban az értelemben, hogy az átlagnyugdíj/átlagbér arány csökken) egyszerűen elkerülhetetlen, csak az a kérdés, ki hajtja végre.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.06. 09:34:01

@Alfőmérnök:

@Alfi, oké, értjük, hogy tökh*lye vagy, így elnézőbbek veled a népek, de azért néha te is pihenhetnél! Lóf*sz a s*ggedbe, oszt pihi má', he!

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.09.06. 09:36:56

@bbjnick: Ember, két-három seggfejen kívül te vagy az, akit gyakorlak mindenki elmebetegnek tart. Jobb ha tudod.
MézesRozi meg remélem már olvassa is a régi nickje postafiókját.

tevevanegypupu 2012.09.06. 09:41:21

Nagyon koszonom, nagyon kedvesek, de meguntam, hogy meg itt is vannak olyan ellentetek, amik megzavarjak egy normalis virtualis tarsasag beszelgeteset. Nincs hozza kedvem igy..Mindenhonnet azert mentem el. Nem mintha a josda "mindenhonnet" lenne, ez azert egeszen mas, jo itt lenni illetve jo volt itt lenni. Puszi.:)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.06. 09:41:43

@Persécuté Persécuteur: azt nem, de a bankszférának nyújtott pénzjuttatás közgazdasági ésszerűséggét tökéletesen megértjük egy olyan szervezet követeléseként, mely a bankszférát képviseli (és nem a családosokat). Az IMF úgy döntött, megtámogatja Orbán Viktor hatalmonmaradását... :-)

S=klogW 2012.09.06. 09:53:01

@tevevanegypupu: ne hülyéskedjen kedves Pupu, én azt megígérhetem magának, hogy nem állok szóba a padillával ;)
ne menjen, kell ide valaki, aki valamennyire tudja Chomskyt is értékelni ;)

S=klogW 2012.09.06. 09:54:17

@Persécuté Persécuteur: " csak az a kérdés, ki hajtja végre" - és kin! mert a 200ezer+ nyugdíjak létezése azért elképesztő

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 10:13:18

@S=klogW: Az extrém nyugdíjak minimális tétel a költségvetésnek. Pont úgy, ahogy mondjuk a nyugdíjasok ingyen utazásának eltörlése egy szép elv, de a gyakorlati jelentősége annyira minimális, hogy ha valaki azt meglépi, azt csakis kommunikációs célból fogja megtenni.

A legnagyobbat az ingatlanadó "szólna" a felsorolt pontok közül, persze sokféleképpen el lehet képzelni. pl. ha az első ingatlanra nem vonatkozna, vagy csak a 20 millió fölötti érték 0,05%-át tenné ki, akkor kb. senkit sem izgatna, de értelme sem lenne. Ha úgy vetik ki, hogy értelme is legyen (pl.: ingatlanérték 0,3%-a p. a.), az a lakosságból veszélyes, de érthető pánikreakciót váltana ki.

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 10:14:25

@ArmaGedeon: Vagy valamelyik stratéga az IMF-ben elhatározta, hogy csakazértis megcsinálja a Fidesz-Jobbik egységfrontot. Talán fogadásból.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 10:16:11

@Persécuté Persécuteur: Reakcióim, sorban:
1. Ezek ugyanazok a férgek, mint húsz-harminc éve.
2. Ahahahahahahahaha!
3. "Pénzjuttatás a bankszférának", muhahahaha!

Egy-két értelmes és reális ötlet (utazási kedvezmények csökkentése, talán az önkormányzati dolog), de ez ugyanaz a standard csomag, amit manapság már a dél-amerikai banánköztársaságok torkán sem tudnak lenyomni. A családi adókedvezményeket hol látta? (A teljes MN cikket még nem olvastam.)

Re: nyugdíjak. A formális bér- és nyugdíjcsökkentés politikai öngyilkosság. Ebből Romániában is össznépi lázadás lett. Annyit lehet tenni, hogy valami ravaszabb értékkövetési formulával inflálnak rajtuk egy kicsit.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 10:17:41

@tevevanegypupu: Hát, sajnálom. Goldolja meg pár hónap múlva. .)

S=klogW 2012.09.06. 10:18:04

@Persécuté Persécuteur: az ingatlanadó lenne a legnagyobb szemétség, ez igaz

azt megjegyezném még, hogy a nyugdíjasok nyugdíja, pláne ilyen munkanélkülis időkben, komoly tétele a családi kasszák bevételének

az imf ezen követelések helyett nyugodtan megüzenhette volna azt is, hogy egyszerűen számoljuk fel az országunkat, társadalmunkat, nemzetünket

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 10:23:46

@elGabor:

Itt említik futólag a családi adókedvezményt:
nol.hu/belfold/nagyon_kemeny_megszoritast_var_az_imf_a_kormanytol

Nem egy 100%-os forrás, persze.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.06. 10:31:19

@Persécuté Persécuteur: Ezt mondom én is. És nem igazán hihető, hogy balfaszságból, vagy vakságból teszik, ők is tudnak kettőig számolni. El van tervezve, hogy Mo-ot széljobbra tolódó kormány zászlaja alatt kell vezényelni az erősödő viharban. Ezért kezdték felépíteni Morvai Krisztinát pár éve, majd a népszerűségi hullámán bevinni a Jobbikot a parlamentbe. Ha nem formális koalíció lesz, akkor OV továbbra is "maga lesz a Jobbik", ahogy az azeri válság is láthatóan a Hegedűs-Gyöngyössy booszorkánykonyha recepjei nyomán lett kifőzve. És ilyenkor újraértékelhetjük, hogy ahogy Morvai, vagy Szegedi gyanús közegből érkezett a radijobb Patyomkin-falu élére, úgy a turanista jobbikos agytrösztnek meg hitgyülis eredetsztorit kellett magyaráznia...

Tündér_Lala 2012.09.06. 10:32:33

@tevevanegypupu: Én is nagyon sajnálnám, mert értékes tagja a közösségnek.
(Mit tegyünk ? Én egyszer emeltem fel a szavam a durvulás ellen és azóta is számontartott pitbull vagyok.) Én os kérem, hogy gondolja meg.

Tündér_Lala 2012.09.06. 10:44:57

Érdekes föltételek. Tehát egy országnak, amelyik jóval 3 % alatt tartja a költségvetési hiányát, miért is kellene ilyen drasztikus sanyargató lépéseket bevezetnie ? Teljesen nyilvánvaló politikai okokból, ennek semmi köze a gazdasághoz. Mondja valaki ezek után, hogy összesküvés elmélet a pénzfgyverek emlegetése.
A pontok közül a legarcátlanabbak közé tartozik a "pénzek juttatása a bankoknak" követelés. Egy huncut kanyit sem, legfeljebb eladott / megvásárolt részvények formájában.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 10:49:20

@Persécuté Persécuteur: Az MNO sem az, mert potenciálisan hangulatkeltésben érdekelt (igaz, ha így van, ők is biztosan bedobták volna a családi adókedvezményeket). Oka? Csak két motivációt tudok elképzelni; az első a kormány kicsinálásának szándéka, a második már Arma Gedeon terrénuma lenne.

Pécsen ezévtől van helyi ingatlanadó. Négyzetméteralapú, önbevallással adózik, és bizonyos szociális szempontok érvényesülnek benne. Elég kaotikus volt a bevezetése, pl. érdemi tájékoztatást sem küldtek róla.
www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/fuluk-botjat-sem-csak-az-epitmenyado-bevallasok-fele-erkezett-be-a-varoshazara
www.bama.hu/baranya/kozelet/eltuno-pecsi-gyarepuletek-436650

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 10:51:25

@ArmaGedeon: Nem értem az indítékokat. Miért nem felel meg Washingtonnak Bajnai? Mit vétett szegény Gordon?

S=klogW 2012.09.06. 10:52:37

sebaj, majd segít az üdvhadsereg

udvhadsereg.hu/

S=klogW 2012.09.06. 10:54:50

@elGabor: cseperedésem helyszínén építményadó és telekadó néven fut egy-egy önkormis sarc sok-sok éve már

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 10:56:09

@elGabor: Nagyon sok helyen van építményadó, ingatlanadó, telekadó meg más ilyesmi, de általában úgy, hogy az nem éri el a lakosság ingerküszöbét, mert lakóingatlanokra nem vonatkozik. Irodákra, gazdasági épületekre, üdülőkre igen magas adókat is kivetnek.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.06. 10:56:22

@elGabor: Nem gondolom, hogy lenne saját terrénumom, inkább csak következetesen megállapítok pár összefüggést és levonok pár következtetést. (técvedés jogát fenntartva) Sokan meg ragaszkodnak a mesterséges látszatokhoz, látják, a királynak tényleg olyan vékony ruhája van, de aki szerint csupasz, az őrült összeesküvéselmélethívő... :-)

Az ingatlanadóval az a baj, hogy az ingatlanok jó része nem termel semmilyen jövedelmet. Igazságtalan és értelmetlen megadóztatni. Sok ember kényszerülhet eladni házát, aki egykor jobb napokat látott, és ma kevesebből is jól elvan az akkor megszerzett házban. Sokan lehetnek, akik elég béketűrőek, amíg van mit enniük, de ha egy adórendszer kihúzza a fejük felől a fedelet, akkor átlépik a "nincs többé vesztenivalóm" Rubiconját és egy robbanóelegy alkotórészévé válnak. Tán mindegy, úgyis az készül...

S=klogW 2012.09.06. 10:58:10

@Persécuté Persécuteur: nagyon nagy ugrás lenne a következtetés, hogy ki akarják csinálni Mo-ot? ahhoz pedig fel kell építeni a visszataszító imaget róla (rólunk): erre az ő alapállásuk felől a rasszistafasisztnácihorda-image a kézenfekvő

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.06. 10:59:01

@Persécuté Persécuteur: Azt, hogy történelmi tapasztalatok szerint a felforgatásba amúgy normális átlagemberek tömegeit inkább hazafias demagógiával lehet bevonni. 1848-at Marxék nyílt programjával nálunk nem lehetett volna levezényelni, de hazafias köntösbe csomagolva igen. És ki tudta a debreceni, ceglédi derék magyar hazafik közül, hogy a Reinische Zeitungban Engels dicséri kűzdelmüket agyba-főbe?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 11:19:07

Kecske, káposzta.
www.hir24.hu/belfold/2012/09/06/durvan-leszidta-polgarmestereit-a-kormanyfo/

"Orbán Viktor szerint „besült” az uniós projektek egy része az önkormányzatoknál. Lázár János dolga lesz, hogy „gatyába rázza” a folyamatokat.

A fejlesztések felgyorsítását és azok politikai eredményének besöprését nevezte a következő két év egyik legfontosabb feladatának a miniszterelnök a kormánypártok sárvári frakcióülésének szerda esti nyitófelszólalásában – adta hírül az origó. Orbán Viktor szerint lesújtó, hogy a ciklus első két évében a tervezettnél jóval kevesebb közösségi támogatást sikerült megszerezni.

Megengedhetetlennek nevezte, hogy10, 20 vagy akár 30 milliárdos nagyberuházások állnak az országban, azért, mert a pályázatokat úgy adták be az önkormányzatok, hogy nem volt meg a kellő önrészük, mert azt gondolták, hogy csak összeszedik majd valahonnan."

Erre a feladatra *pont* Lázár Jánost kellett kijelölni? Jó, hát nem vitás hogy nagy szakértője a témának. :)

Tündér_Lala 2012.09.06. 11:19:09

@ArmaGedeon: Az ingatlan adó célja (leírtam már) teljesen világos. Az ország utolsó nagy vagyonainak egyike a magán kezekben levő lakásállomány. Ezen vagyon legjobb részének megszerzése és idegen kézre juttatása a cél. Áldozatai a valaha volt vagyonok után kapott morzsákból (kárpótlás) megvásárolt lakóingatlanokat birtoklók és azok akik több évtizedes erőfeszítéssel létrehoztak egy tisztességesebb lakást maguknak. Ők ma már nem fizetőképesek. (Hogy (Bajnai) a nyögdíjasokat nem érinti, mert ráterhelik a lakásra a tartzásukat ? A végcél - vagyis hogy semmi szín alatt ne maradjon a magyar lakosság kezén ez a tulajdon így is teljesül. Maximum az örökösök bankhitelből kamatostúl fizethetnek, ha meg akarják tartani.)
Nem kétséges, hogy megpróbálják kikényszeríteni, mint ahogy elöbb utóbb eladatják az egészségügyet is.

S=klogW 2012.09.06. 11:38:11

a cigánykérdést rég meg kellett volna oldani, hogy ne lehessen azzal is zsarolni

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 11:46:26

@ArmaGedeon: Na de mit ér a világ felforgatása szempontjából, hogy Magyarországon mi történik? Ha fel akarnám forgatni a világrendet, az USA-ban kezdeném, vagy valamelyik nagyobb EU-országban. Az utóbbiak közül ebben a pillanatban Spanyolország lenne az ideális jelölt.

Tündér_Lala 2012.09.06. 11:48:51

Az embereket meg kell fosztani attól a lehetőségtől, hogy ügyeikben dönthessenek, illetve kényszer helyzetek elé kell állítani. Ennek kiváló terepe az egészségügy, ahol a delikvens családtagja betegsége esetén bármit hajlandó odaadni annak gyógyítása érdekében. Ezért az egészségügyet nagyon szeretnék még megszerezni - nem lefutott meccs ez - , mert idővel mindenki megbetegszik (ki elöbb, ki utóbb). Ezért kellett alig elviselhető állapotokat teremteni az elégedetlenség növelésére, a valamennyire fizetőképeseket leszalámizni stb.,stb.

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 11:49:54

@S=klogW: A cigánykérdés megoldásának az egyik aprócska előfeltétele egyebek mellett egy hosszú és jelentős gazdasági fellendülés.

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 11:55:41

@Tündér_Lala: Az egészségügyben a reformpropaganda mindig nagyon könnyű lesz, mert az egészségüggyel mindig, mindenhol elégedetlen a lakosság, a szakértők meg mindig mindenhol elmondják, hogy a rendszer az összeomlás szélén áll (ennek oka az az egyszerű tény, hogy az egészségügyi rendszer nem tudja biztosítani azt, amit az emberek várnak tőle, tehát a csodát). Ezért mindig eladható a "szükséges van reformokra" duma. Szerencsére épp ezért akármilyen reformok történnek, azokat vissza is lehet csinálni később.

S=klogW 2012.09.06. 12:01:13

@Persécuté Persécuteur: nem látom azt, hogy az eddig beleölt pénz bármiféle pozitív változást hozott volna ...

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.06. 12:04:06

@elGabor: Egyértelmű üzenet. Amelyik önkormányzat inkább óvatosságból nem pályázott, mert a saját erőt csak eladósodásból fedezhette volna, az most letolást kap és a polgi meg van fenyegetve, hogy legközelebb nem indítja a Finesz, mert nincsenek látványos választási érvek a beruházások formájában. A lefejezéseket főhóhérként az a megdicsőült expolgi irányjtja, aki a szavazathozó látványfejlesztésekért felhalmozta talán az ország legnagyobb egy főre jutó önkormányzati adósságát.
IMF és Orbán, a régi magyar jelszó: "Két pogány között"!

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.06. 12:12:42

@elGabor: Egy konkrét példa: Sárospatak svájci frank kötvényt bocsátott ki, elsősorban termélfürdője fejlesztésére. A fejlesztés első üteme a szabadtéri strand felújításával megvalósult, népszerű, a vendégszám nőtt, főleg külföldről. (a magyar szó ritkaság, a fürdőt Szlovákiához csatolták... A bejárat szárnyas piramisai láthatók Makoveczűző blogom fejlécében) A második ütemet, a fedett élményfürdőt viszont óvatosan lefújták a válság közepette, teljes joggal. Csakhogy a kötvény többi része közben ráment olyan fejlesztések önrészére, mint egy új egészségügyi központ. A város anyagi helyzetére jellemző, hogy a központz befejezéséhez közben több iskolát és óvodát le kellett passzolni az egyházaknak, a látványberuházás éves fenntartási, későbbi karbantartási költsége egy ugrás a sötétbe. A jövő januártól induló kötvény tőketörlesztést a bankkal egyetértésben elhalasztották két évvel, épp a következő választás utánra, de a közzétett törlesztőrészletek láttán nyilvánvaló, a város csődben van. A mai vezetés újraválasztása garantált, ki indulna egy csőd irányításáért velük szemben? A beruházással sikerült az addig nyereséges fürdőt is veszteségessé tenni (nem operatívan, de a törlesztőrészt is beszámítva), tehát jobb lett volna nem fejleszteni ekkorát. Meg a város is csődben van. Viszont biztos megdicsérte őket OV Sárváron... Meg tovább gyarapodott a város okkult köztéri szimbólum-állománya is, ennyit a hülyének is megért...

Tündér_Lala 2012.09.06. 12:15:29

@Persécuté Persécuteur: akármilyen reformok történnek, azokat vissza is lehet csinálni később.

Kivéve ha eladták. Azt soha többé nem lehet visszcsinálni.

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 12:17:47

@S=klogW: Az eddig beleölt pénz, ha ezen az utóbbi évek "programjait" érti, mikroszkopikus összeg, ha viszont az 1990 előtti időszakot is beleérti, akkor egyszerűen téved, hiszen 1960-90 között a cigányok életmódja nagyon sokat közeledett a modern színvonalhoz.

S=klogW 2012.09.06. 12:24:02

@Persécuté Persécuteur: a cigányosodott falvakból már 90 előtt is lopásokról és garázdaságról meséltek a magyarok

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.06. 12:24:41

@Persécuté Persécuteur: Akiké közeledett, azok már társadalmunk beilleszkedett tagjai. A mai csőcselék olyanok utóda, akik akkor se közeledtek. A falvak elcigányosodása pedig nem mehetett volna végbe a kommunista TSZ-esítés nélkül. Tehát az ősbűn éppenhogy megtörtént a kommunisták alatt, bár ez nem csökkenti a 89 utáni gengszterváltás bűneit.

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 12:35:41

@ArmaGedeon: "A mai csőcselék olyanok utóda, akik akkor se közeledtek. " - ha ez így van, akkor igazából cigánykérdés sincs, csak van a cigányoknak egy része, akik bűnözők és kész, és mivel ezen nem lehet változtatni, ezért az egész nem politikai kérdés, hanem kizárólag rendőrszakmai. Sok rendőr kell, oszt' jó napot.

@S=klogW: 500 éve is, de nem egészen ez a téma.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.06. 12:42:29

@S=klogW:

A cigánybűnözés (vagy nevezzük bárminek is azt, amiről beszélünk) kb. 2001-2002 körül szabadult el. Előtte is létezett valamennyi anomália, ami ma, de eddigre tudatosodtak a cigányságban az "új játékszabályok" és ekkor szabadult el a pokol. Csak mondom, hogy tudják.

ü
bbjnick

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 12:55:24

Nem lehet mondani, hogy nincsen hazánkban vállalkozó szellem: http://shopline.hu/product/home!execute.action?_v=Sumonyi_Zoltan_Az_azeri_baltas_A_szalak_a_Kaukazusba_vezetnek&id=116030&type=22

" Az azeri baltás - A szálak a Kaukázusba vezetnek
Sumonyi Zoltán
Ventus Libro Kiadó, 2012

160 oldal
Kötés: papír / puha kötés
ISBN: 9786155240218

Harald Haasky professzor, a tromsøi egyetem Számi Intézetének vezetője 2004. február 19-én szokatlanul véres esemenyről értesült az internet egyik magyar nyelvű honlapjáról.
„Gyilkos azeri-örmeny konfliktus a Nemzetvédelmi Egyetemen. - Baltával ölte meg örmény társát a Nemzetvédelmi Egyetem nyelvi kurzusán részt vevő azerbajdzsáni fiatal.”
Tovább olvasva a cikket, a professzor döbbenten látta, hogy néhány éve még mind az áldozat, mind a gyilkos az ő tanítványa volt. Ezért megkérte harmadik volt tanítványát, aki a budapesti norvég követség munkatársa, hogy a helyszínen próbálja meg kideríteni ennek a barbár gyilkosságnak a hátterét.
A szálak a magyar Szent Koronáig vezetnek…

Várható megjelenés: 2012-09-10"

Tündér_Lala 2012.09.06. 13:00:16

@elGabor: Nagy az Isten állatkertje...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 13:00:18

@Persécuté Persécuteur: Ez nagyjából így is van. Kalányos János hidegburkoló, Kalányosné Orsós Izaura bolti eladó valamint három kisgyerekük viszonylag keveseket érdeknek, a mocskos szemetek, akik ellopták az ereszcsatornát és még szét is verték, amit nem tudtak elvinni, viszont igen. Volt olyan egyetemi évfolyamtársam, akiről csak harmadévben ugrott be, hogy a neve és kicsit barnább kinézete alapján lehet hogy cigány.

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 13:07:37

@elGabor: A szerző másik műve:
www.galilei.hu/erdekes/rotary.html

Vajon ez milyen aktuális hír hatására születhetett?

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 13:16:40

http://hu.wikipedia.org/wiki/Sumonyi_Zoltán

S=klogW 2012.09.06. 13:18:18

@elGabor: két cigány medika is volt az évfolyamomon

Bell & Sebastian 2012.09.06. 13:23:21

@osborne: Ma elárulták az IMF impozáns kívánságlistáját, amivel is a kifosztás magasabb sebességbe kapcsol. Az ingatlanadó a legveszélyesebb, gyakorlati és elvi okokból egyaránt. Pávatánc konyec.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.06. 13:30:38

@elGabor: @Persécuté Persécuteur:

Ennél csak Nemere István ír gyorsabban:-D

ü
bbjnick

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 13:31:26

Beugrott, hogy IMF kívánságlistájáról korábban is volt már szó, és valóban, a X. kommentfolyamon ezt találjuk:
delphoijosda.blog.hu/2011/12/28/x_560?fullcommentlist=1#c15419538
-----------------------------------------------------------------------

"osborne 2012.01.06. 15:27:47
Mit kér az IMF? (Nem csoda, hogy Ovi nem akar belemenni pedig muszáj lesz)

http://www.portfolio.hu/gazdasag/kiszivargott_ezeket_a_felteteleket_szabja_az_imf.161023.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox"

Ez csak archívumban elérhető, de:
" elGabor · doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.01.06. 15:52:25
@Tündér_Lala:
Jegybanki függetlenség visszaállítása --> a monetáris politika eszközeinek végleges elvesztése
Szektorális különadók kivezetése --> bankkonszolidáció, megszorítások és/vagy adóemelés
Szigorúbb költségvetési politika, főként a kiadási oldalon --> megszorítások és/vagy adóemelés
Az ad-hoc gazdaságpolitikai intézkedések beszüntetése --> megszorítások és/vagy adóemelés
A tervezett reformok végig vitele --> megszorítások és/vagy adóemelés, privatizáció
A szociális juttatások rendszerének átalakítása --> megszorítások és/vagy adóemelés (+esetleg a "segélyért munkát" elv kivezetése, hogy egy kicsit progresszívnek tűnjön)
A közösségi közlekedési vállalatok átszervezése --> a közösségi közlekedési vállalatok privatizációja, járatritkítás
A magáncsőd intézményének a bevezetése --> jó ötlet.

Tényleg nyerő stratégiának látom, ettől fog felvirágozni az ország, mint Feri és Gordon alatt."
-----------------------------------------------------------------------

Bell & Sebastian 2012.09.06. 13:36:01

@elGabor: Aljas hazugság, amit Orbán szájába adtak és ő el is mondott. Pontosan a Közgép baszta ki minden potenciális ellenfelét az önkormányzati közbeszerzésekből azzal a csalfa ígérettel, hogy majd ő -és senki más- biztosítja az önrészt. A nagyobbak (amik sok kicsi összevonásából jöttek létre) meg az akasztja meg, hogy mindegyikben van egy-két rothadt alma, ami nem tesz jót az épeknek.

Hagyták volna a francba az egészet a maga útján, hogy legalább a jobbak boldoguljanak. 2,5 év alatt oda jutottak, hogy Orbb a polgármesterekkel ordibál, pontosan úgy, amikor a PPP -projektek körül próbált rendet rakni az első hónapban. Idáig hol volt? Graz körül kerekezett?

(ha jól számolom, negyedszerre mondom el mindezt)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.06. 13:36:57

@elGabor: Washington DC-ben egyszer csak eleredt az eső, pedig addig szép idő volt. Minden metrófeljárónál, stb. állt egy néger és esernyőt árult... :-)
Ez viszont beindítja bennem az összeesküvéselmélet-ürültet, áldozat és gyilkos egyaránt ugyanannak a profnak a tanítványa volt korábban??? Ráadásul a Lapp Intézet professzoráé? Csak nem az ugor-török háború egy újabb felvonása??? :-)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.06. 13:38:41

@Bell & Sebastian: Ezt Marjai elvt. is így csinálta, meg a hülye parancsnok is a néphadseregben. HA valahol valami fennakadás volt (mert nem voltak képesek tervezni, szervezni), lement a fejes ordibálni, fenyegetni...

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 13:45:31

Orbán csak ijesztget?
www.portfolio.hu/gazdasag/horrorforgatokonyveket_ismertetett_orban.172413.html

Eközben a Bajnai-féle aranykorban megszokott szintekre süllyednek az államkötvény-aukciókon kialakult hozamok.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/egy_eve_nem_volt_ekkora_kereslet_az_5_eves_magyar_allamkotvenyek_irant.172410.html

Egy teljesen naiv külső megfigyelő könnyen, khm, hibás következtetésekre juthatna az ún. hitelminősítő intézeteknek a gazdaságban játszott szerepéről, ha mellérakná a hozamgrafikonoknak a hitelminősítésekét.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 13:47:42

Sőt, legyen itt a forrás egyenesen a kormánybérenc dögkútból:
-------------------------------------------------------
www.168ora.hu/buxa/itt-vannak-az-imf-feltetelei-88918.html
Vasárnap, 2012. január 8. 05:33

"Többek között a jegybanki függetlenség visszaállítását, a Költségvetési Tanács megerősítését, szigorúbb költségvetési politikát, kisebb válságadókat, és a hirtelen kormányzati ötletek beszüntetését kérhetik. A Figyelő birtokába került dokumentum azonban még nem a végleges IMF-követeléslistát tükrözi.

Egy szigorú gazdaságpolitikai keretek között kidolgozott, elővigyázatossági IMF-program segíthetne Magyarországnak a meglévő feszültségek enyhítésében a tartalékok növelése és a stabilitás megteremtését célzó intézkedéscsomag révén, áll a Nemzetközi Valutaalap január 18-i igazgatósági ülésére a magyar helyzetről készült jelentésben - írja a Figyelő.

Ennek alapja a tavaly november 9-21. közötti, budapesti gazdaságpolitikai konzultáció, amelyet december közepén egy aktualizáló megbeszélés követett (ez volt az, ami váratlanul és viharosan véget ért az IMF által is kifogásolt jegybanktörvény-tervezet miatt). A jelentést a napokban juttatták el a kormányhoz, a magyar fél még kiegészítéseket tehet a tervezethez, írja a lap.

A Figyelő szerint a jelentés elsődleges célja nem az esetleges újabb magyar IMF-hitel feltételeinek részletezése, de kiolvashatóak belőle azok a sarkalatos pontok, amelyeket esetleg megkövetelhet a nemzetközi szervezet - írta az Index.

A lap birtokába jutott jelentés szerint az IMF a következő lépéseket tanácsolja a kormánynak:

a jegybanki függetlenség visszaállítása;
a Költségvetési Tanács megerősítése;
szigorúbb költségvetési politika, főként a kiadási oldalon;
a válságadók mértékének jelentős mérséklése, majd kivezetésük;
az ad-hoc gazdaságpolitikai intézkedések beszüntetése;
a tervezett reformok végig vitele;
a szociális juttatások rendszerének átalakítása;
a közösségi közlekedési vállalatok átszervezése;
a magáncsőd intézményének a bevezetése.

Az IMF szakértői szerint ugyan a magyar gazdaságra egy sor olyan külső tényező hat negatívan, amelyeket a kormány nem képes befolyásolni, de mérsékelné a rosszabb forgatókönyvek megvalósulásának az esélyét, ha a kormány felhagyna az ad-hoc intervencionista intézkedések meghozatalával, ami a tavalyi évet jellemezte, illetve megerősítené a gazdasági intézményeket.

A dokumentum valós veszélynek tartja, hogy az Európai Unió – a már nyolc éve tartó túlzott deficiteljárás miatt – retorzióként megvonja Magyarországtól a kohéziós alaptól nyújtott támogatást. Így a GDP 2 százalékának megfelelő összegtől eshetne el az ország.

A Figyelő szerint a jelentésben arról írnak, hogy egy szigorú gazdaságpolitikai keretek között kidolgozott, elővigyázatossági IMF-program (a lap szerint ez nem feltétlenül azonos az elővigyázatossági megállapodással) segíthetne Magyarországnak a meglévő feszültségek enyhítésében a potenciálisan rendelkezésre álló tartalékok növelése és a stabilitás megteremtését célzó intézkedés csomag révén."
-------------------------------------------------------

Továbbá, az év közepéről:
-------------------------------------------------------
www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/varga-elmondta-hogy-miket-erinthetnek-az-imf-feltetelei-378197

"Varga elmondta, hogy miket érinthetnek az IMF feltételei
2012. 6. 22. 11:23|Utolsó módosítás: 2012. 6. 22. 13:41
...
A miniszter arra számít, hogy a hiteltárgyalásokon gazdaságpolitikai feltételeket állíthatnak majd a tárgyaló felek, és ezek szigorúbbak lehetnek, ha az IMF/EU inkább készenléti hitel nyújtását szeretné, szemben a magyar törekvéssel, amely továbbra is elővigyázatossági megállapodásról szólna.

A 2010-es tárgyalások tapasztalatai alapján a feltételek a közösségi közlekedés finanszírozását, az önkormányzati rendszert, illetve az adórendszert érinthetik - mondta Varga Mihály .

Hasonlóan vélekedtek a Világgazdaság Online által megkérdezett közgazdászok, de más pontokat is megjelöltek. „Szerintem az intézkedések nagyságrendjével elégedett lesz, ezért további megszorítások biztosan nem fog kérni” a Nemzetközi Valutaalap – válaszolta a Világgazdaság Online-nak Suppan Gergely , a TakarékBank vezető közgazdásza.

Az elemző szerint a Valutalap nyilván tesz „megjegyzéseket” a telefonadóra és a tranzakciós illetékre, de ezek nem lesznek feltételei a megegyezésnek. „Ez inkább tanácsjellegű megjegyzés lesz” – vélekedett Suppan Gergely.

A Nemzetközi Valutaalap erősebb, függetlenebb intézményi rendszereket fog kérni a fékek és ellensúlyok növelése céljából – hangsúlyozta Suppan Gergely. Kiemelte azt is, ebből a szempontból pozitív, hogy éppen most növelték a Költségvetési Tanács hatáskörét.

A hiteltárgyalásokon biztos, hogy előkerül az állami tulajdonban lévő vállalatok kérdése – mondta Jobbágy Sándor. A CIB Bank elemzője szerint elsősorban a MÁV-val foglalkozhatnak, a BKV pedig azért kerülhet napirendre, mert jelentős állami támogatást kellett nyújtani ahhoz, hogy működőképes maradjon. Nem valósultak meg az állami vállalatok konszolidációs tervei – magyarázta az elemző, aki szerint emiatt kerül majd napirendre a MÁV.

Suppan szerint kérdés lehet még a rezsiköltségek befagyasztása, hiszen „ez komoly feszültségeket okoz Romániában és Ukrajnában is”.

Varga Mihály az m1-ben azt a kérdést, hogy lehet-e olyan feltétel, amelyet a magyar kormány nem fogadna el, a miniszter elhárította, de annyit megjegyzett: a kormány gazdaságpolitikájának alapja a hiány és az adósság csökkentése és a foglalkoztatás növelése, ezektől nem tér el.

Arra a kérdésre pedig, hogy ha a progresszív adózáshoz való visszatérést szorgalmaznák a tárgyalásokon, akkor mit tenne a kormány, azt mondta: felhívná a tárgyalópartnerek figyelmét arra, hogy tisztán egykulcsos adózás a személyi jövedelemadónál csak 2013-tól lesz, ezért érdemes lenne megvárni a működés tapasztalatait."
-------------------------------------------------------

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 13:49:41

+ Index:
-------------------------------------------------------
index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/16/imf/
Ökölbe szorított kézzel várjuk az IMF-et
JM
2012. július 16., hétfő 11:46
...

Ezt akarhatja az EU és az IMF

Ne betonozzuk be az egykulcsot
Diszkriminatív adók megszüntetése
Költségvetési fegyelem
MNB-t sújtó csekkadó elvetése
Vagyoni típusú adó bevezetése
Átláthatóbb adórendszer
Gazdaságélénkítés
A KT hatáskörének erősítése
Strukturális átalakítások
"

Bell & Sebastian 2012.09.06. 13:53:54

@Oleg_Mashkowiak: Őszintén gratulálok a sikeréhez. Ebből is látszik, hogy a siker csak pénz, helyismeret, felkészültség és idő kérdése.

Maga szerint az esetek hány százalékában szokott mindez együttállni?

Bell & Sebastian 2012.09.06. 14:00:56

@ArmaGedeon: Az mán' teljesen biztos, hogy Orrbánt az orránál fogva vezetgetik megfele. Hibás információkból csak hibás következtetésre lehet jutni, ami hibás intézkedést generál.

Keresztbe 's kasul hazudozik a sok fidesznyik főgeczi, féltik a fekete kasszából hozzájuk vágott sok-sok földi jót, plusz a saját külön üzleteiket.

Szellemi törpeparádé.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.06. 14:05:48

@tevevanegypupu: Én nem tudom, mi történt veled, sestrenka, de úgy vélem, meglehetősen érzékenyen reagáltál le teljesen jelentéktelen eseményeket. Ami szíved joga, teszem hozzá sietve.

Egyetemistaként egy pszichológia gyakorlat alkalmával a barátságról beszélgettünk. Én büszkén vallottam, hogy nagyon sok barátom van. Ma nem tudnék egyetlen embert sem barátomnak nevezni. Nincs olyan értelmes lény, aki megfelelne a barát általam felállított kritériumainak. Most legyek csalódott, amiért az emberek nem képesek megfelelni az én elvárásaimnak? Túrót! Inkább elfogadok mindenkit olyannak, amilyen, és az érzelmi kötődés nélküli állapotot szabadságnak tekintem. S miután hiába várnám el, hogy mások megfeleljenek az én elvárásaimnak, mások sem várhatják el tőlem, hogy én megfeleljek az övéknek. Nekem így jó, tehát boldog vagyok. Ha másoknak is jó így, akkor pláne. Viszont, ha másoknak ez nem tetszik, hát csak idegeljék magukat, én attól is boldog vagyok.
Hogy ettől érzéketlen tuskó vagyok? Én nem hiszem, de mások véleménye amúgy sem befolyásol semmiben.

Előfordul, hogy valamiből elege lesz az embernek. Viszont senki nem várja el tőled sem, hogy visszavonhatatlan kijelentéseket tégy. Soha nem mondd, hogy soha. Nem tudhatod, mit hoz a jövő. Tapasztalatból tudom. Gyerekkoromban utáltam a tökfőzeléket, most meg imádom.:-)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 14:07:47

@Persécuté Persécuteur: Előbb a 3%-os deficitcél volt a bunkósbot M.o. ellen, azután amikor az teljesült, az uniós források elvonásának fenyegetése. Most, hogy ez is teljesült, az IMF-hitel feltételei, a tranzakciós adó, illetve Vivianne Reding lebegtetett meg valamit. Érdekes sor.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.06. 14:21:02

@Bell & Sebastian: Nos, tény, a sikerhez tényleg kell pénz, lehetőleg minél több. Csakhogy az én példám azt bizonyítja, hogy a pénz nem egyenes út a sikerhez. Amikor a kálváriám elkezdődött, hamarosan le kellett cserélni a rózsadombi bauhaust egy külvárosi, lerobban házikóra. Az ügyvédek úgy vitték a pénzt, hogy végül nem maradt. Hozzátartozik a tényekhez, hogy a vállalkozásaink felszámolása után mi valamennyi dolgozónkat kifizettünk, noha volt kormányfőnk cége minket nem. Amikor perelni kezdtem őket, még az Androméda galaxis hatóságait is ránk uszították. A vége az lett, hogy nem maradt semmink, még hazánk sem, ezért a nagy vízen túlra költöztünk. Amikor egy picit magamhoz tértem, és lelkileg tudtam vállalni a harc folytatását, valamikori egyetemi tanárom állt mellém, és karolta fel a veszett ügyet. Állítólag 45 éves pályafutása alatt én vagyok a második, aki véghezvitte, amit véghezvitt. Tanárom sikerdíj fejében vállat el, és én voltam a bojtárja. Vagyis nem kellett előre fizetnem, csak dolgozni, mint állat. Most aránylag nyugodt életet élek, csak nincs hazám. Hamarosan megkapom az amerikai állampolgárságot kérelemre, de jelentős támogatással, és a magyarról lemondok. Ez egy megmásíthatatlan döntés, a halál bizonyosságával egyenértékű. Akkor képzeld el, mi történhetett velem, és általam a szeretteimmel. Egyetlen feltétel beálltával nem mondanék le a magyar állampolgárságomról: ha saját kezűleg ölhetném azokat, akik ezt tették velem.

Bell & Sebastian 2012.09.06. 14:22:33

@Oleg_Mashkowiak: Jó hogy szóba hozta, mert nem maga az első, aki a felgyorsult elidegenedést emlegeti fel. A társadalom atomjaira szerelése pontosan liberális célkitűzés. Innen visszafordulni már nem lehetséges.

Mivel már a családba is behatoltak és alaposan szétverték.

VI. Béla 2012.09.06. 14:28:50

@Oleg_Mashkowiak:

Oleg, sajnálom, hogy messze került, de miért magában ez a bosszúvágy? Higyje el, másnak is tettek már keresztbe ebben az országban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.06. 14:35:50

@VI. Béla:

B*sszák meg az anyukájukat, aki fidesznyikhaj h*lyegyereknek szülte őket!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.06. 14:39:12

@Bell & Sebastian:

"Innen visszafordulni már nem lehetséges." --- írja.

Nem a sz*rt! Adja a hatalmat a kezembe, egy nemzedék alatt visszafordítom a folyamatot! Nem mondom, hogy fájdalommentes lesz a visszafordítás, de ahogy egy sebész mondta nekem: az a jó fáj! [................................./.]

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.06. 14:41:41

@bbjnick:

az a jó fáj!=az a jó, ha fáj!

Bell & Sebastian 2012.09.06. 14:41:45

@Oleg_Mashkowiak: Mit mondjak erre? Amikor a negyedik újrakezdésen ügyködöm a mínuszbéka valaga alól? Van egy haverom, aki a maga útját választotta, tiplizett Amerikába, nem akart az édesapja sorsára jutni, akinek szép temetést rendeztek a Kerepesiben, miután egy Rezonátor -nevű (Dunaferr -es szocimadarak) nagymenő szatellitnek használta a cégét és jól kifosztott mindenkit. A birkabőrt (az üres céget) meg átvette a Vegyépszer, hogy kezdődhessen minden elölről. De az én pénzemen épült például az egyik nagyvárost ellátó távvezeték is, amit a privatizált szolgáltató elfelejtett kifizetni, így az egyik vállalkozó partner (szintén) öngyilkos lett, a másik meg földönfutó.

Mit mondjak még, nyolc a tárban és egy a csőben már rég nem lenne ide elég.

Bell & Sebastian 2012.09.06. 14:47:54

@bbjnick: Nézze, egy galamblelkű pedagógus mondta múltkor: ha majd a kandelábereken lógnak a bekötőút mellett, majd akkor elhiszi a változást.
Jól meg is lepődtem, hogy micsoda indulatok feszülnek itt a mélyben, kitörésre várva.

Egy nemzedék múlva majd megbeszéljük, kinek van igaza, a felhő szélén ülve. :)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.09.06. 14:49:09

@Bell & Sebastian: "így az egyik vállalkozó partner (szintén) öngyilkos lett, a másik meg földönfutó."
Régóta mondogatom: amíg ilyenkor az áldozat önmagát öli meg és nem a fosztogatót (utána persze illene felvágnia a saját hasát is), addig bármit meg lehet tenni.

Bell & Sebastian 2012.09.06. 15:03:57

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Eddig még nem maradtam adósa senkinek, igaz, a Jóisten alaposan besegített az igazságosztásba.

Aki nyerni is akar a lottón, legalább vegyen szelvényt.

El nem tudja képzelni, mennyi nyomorult történetet láttam közelről az elmúlt 22 év alatt, pedig meg lettem volna nélkülük. Ez az ára a magyarságnak.
Most, hogy már semmi nem köt ide, szóba jött az evakuáció.

Csakhogy akkor mi végre volt a tengernyi szenvedés? Billeg ez még. :)

Bell & Sebastian 2012.09.06. 15:10:52

Azt hallották már, hogy egy pályakezdő diplomásnak négy hónapig állja minden alkalmazotti költségét és bérét az állam?

Na, mi egy KKV túlélésének záloga? (feleznek és be sem kell menni)

Most sírjak, vagy röhögjek?

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.09.06. 15:17:48

@VI. Béla: "Utálták a polgármesterek és az ingatlanfejlesztők" Ügyes. Előbb a környezetvédelmi minisztérium, aztán a jövő nemzedékek biztosa (amúgy nem vagyok oda a gombócmanókért), most meg ez. A rendőrség léte nem zavar valamilyen fontos helyi vállalkozókat, pl. "őrző-védőket"??? Az IMF bürokráciacsökkentési javaslataival nyitott kaput dönget...

osborne 2012.09.06. 15:20:35

@Bell & Sebastian: @elGabor: Most már egyáltalán nem csodálom, hogy a diktátor nem akart, nem akar belemenni az IMF dealbe. Felér egy lemondással.

(Nem lepne meg ha Bajnaiék kb ezek miatt nem sietik el a nagy visszatérést)

Bell & Sebastian 2012.09.06. 15:22:07

@ArmaGedeon: Nyitott kaput dönget, mert már a kulcsnak is nádak-erek.

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 15:26:53

@osborne: Egy ideje nagyon népszerű az a gondolat ellenzéki körökben, hogy "a fideszes médiagépezet agymosása és az antidemokratikus választási törvény miatt" 2014-ben még elmarad a siker, de aztán államcsőd lesz / mindenkinek hirtelen elege lesz és jön a nagy visszatérés '16-ban vagy '18-ban. Ennek a terjesztése mögött könnyen lehet egy olyan gondolat, hogy '14-ig valószínűleg kihúzza a kormány IMF nélkül, de újabb 4 évet ugyanígy nem halogathat végig.

Bell & Sebastian 2012.09.06. 15:34:41

@osborne: A zsizsegésből arra következtetek, hogy szeretnék kinyomni a partvonalon túlra Orbbot úgy, hogy vigye Simicset, Amitmaeltolhatsz -t és Szijjpetit is magával. Kitört a bélharc.

Csak nehogy a szocik mentsék meg a bánt, mert Kovácslaci bácsi ma rendkívül bül-bülszavú volt. Ha beveszik egymást a buliba akkor nem lesz Gordon.

Szocdem-szoci vircsaft lesz. Kérdés: a balgák hová? (KDNP)

Bell & Sebastian 2012.09.06. 16:37:22

Hogy mit jelent mindez? Csak annyit, hogy erősen javallott páncélautót vennie annak a kétharmados kisministránsnak, aki eddig esetleg ellazsálta volna ezt a fontos, kontinuitási alapkérdést.

Nagy üzlet nem lesz, alig vannak páran, elnézve a vágatlan felvételeket.

(A Kalózpartra feltette egy jótét lélek Cseh Tamás Katonadalait, csak mondom.)

osborne 2012.09.06. 16:38:59

@tevevanegypupu: Pont most akar lelépni, amikor kezd forrósodni a helyzet?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.06. 17:06:49

@tevevanegypupu: ? Na már... egyébként miről van szó? Én már úgy futom át a szememmel a vagdalkozásokat, mintha nem is lennének. Gyakorlat, Hölgyem, gyakorlat.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.06. 17:10:46

@fülöpke: Hát ez valami csodálatos. Köszönjük.

@Arma Gedeon2: Az általam adott linken is ki lehet nagyítani (jobb gomb kattintás —> kép megjelenítése). De ez az oldal tényleg használhatóbbnak tűnik. (Az anyaga nem tudom, hogy pontosan ugyanaz-e.)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.06. 17:12:25

@tevevanegypupu: kollegina, ne izéljen má! Iszunk valami édeset egyszer ;)

A hvg is magyar zászlót éget, a haladó hagyományok...
hvg.hu/hetilap

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.06. 17:26:34

@VI. Béla: Nincs bennem vágy a bosszúra, mert az érzelmet feltételezne. Tökéletesen érzelemmentesen vallom, a perszonális és kulturális interakció a kölcsönösségen kell, hogy alapuljon. Fontos momentuma ennek a kiegyenlítődés. Aki másnak kárt okoz, annak a kárt megtérítenie kötelessége. Ez egyébként a magyar jogrendben is megtalálható (Ptk.). Ahogyan a helytelen cselekedettől való eltérítés kívánalma is (Btk.). A bosszú annyiban különbözik ezektől, hogy kulturális intézményként stabil morális alapokon nyugszik, és mindig a megfelelő mértékű, - figyelembe véve az elrettentés és kiegyenlítés kritériumait - igazságszolgáltatás.

Oleg_Mashkowiak · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.09.06. 17:38:14

@Bell & Sebastian: Abszolút ismerős szituáció. Mindennek okát én a liberális világgazdasági szisztéma halódásának tudom be, amely Magyarországon a Medgyessy-kormánnyal vált láthatóvá. A lehetőségek gyors beszűkülése arra sarkallta az etnikai alapon szerveződő magyar gazdasági elitet, hogy a "kívülállókat" fokozatosan, és bármilyen eszközt felhasználva kiszorítsa. Az én cégcsoportom is ennek esett áldozatul. S hogy én szerencsésen túlélhettem, az annak volt köszönhető, hogy a szabadidőmben nem jetski-zni mentem a haverokkal, vagy kártyázni, hanem tanultam és sportoltam. Így, miután távoznom kellett, azonnal találtam állást külföldön. Tulajdonképpen már középiskolás koromban is kulturális antropológus akartam lenne, hát, ezt el is értem, közbeiktatva némi kitérőt.

Az abnormalitások felszámolására én kizárólag a háborút tartom megfelelő eszköznek. Úgy vélem, ez a béke, ami most van, gyakorlatilag az emberi faj szisztematikus kiirtásának legbiztosabb módja. Ez a világgazdasági szisztéma sterilizálja a társadalmat. Ugyanakkor a destruktív tényezőket erősíti akár azzal is, hogy elősegíti a széthúzásra, az együttélésre képtelen fajták szaporodását.

S=klogW 2012.09.06. 17:48:32

az ilyeneket nem a társadalomba, hanem a talajba kell integrálni, ott még lehet hasznuk:

www.origo.hu/itthon/20120906-tura-240-rendort-kuldtek-megvert-tarsuk-segitsegere.html

S=klogW 2012.09.06. 18:21:03

@osborne: minél gyorsabban eszkalálódik a helyzet, annál hamarabb pont kerül a végére

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 18:29:58

@Persécuté Persécuteur: Ez hogyan függ össze a "2014-ben nem akar nyerni a Fidesz" hipotézisével? Mindenkinek forró a krumpli? (Az én alapfeltételezésem az, hogy a magyar politikai réteg nagyja egzisztenciális alapon viszonyul a hatalomhoz, és nem ismeri ezt a fajta stratégiai gondolkodást. Talán pár ember.)

Másik link, ahogy nézem Lázár fejét, egyre jobban kezd hasonlítani Tony Montana amerikai vállalkozóra és sikeremberre. :)

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 18:53:52

@elGabor: "Ez hogyan függ össze a "2014-ben nem akar nyerni a Fidesz" hipotézisével?"

Szerintem inkább ellentétes vele. A Fidesznek ugyanis jó, ha liberalizálják a pártrendszert, mert minél fragmentáltabb az ellenzék, annál jobbak az esélyei. Hiszen így elindulhat a Zöld Baloldal, a 4K, az ifjútrockista nyugdíjas alternatíva, meg minden más - akár olyan "red herring" pártok is, melyeket a Fidesz alapít és tőkésít fel.

A lépés másik előnye a Fidesz szempontjából az lenne, hogy ezt nagyon nehéz antidemokratikus intézkedésnek beállítani (bár biztosan megpróbálkozna vele pár liberális értelmiségi), sőt, ezzel az elemmel a választási rendszer egésze a "demokratizálódás" felé mozdulna el.

Én sem bírom elképzelni, hogy a Fidesz hosszú távon gondolkodna és nem minden kellene neki, most rögtön. Ugyanakkor ha tényleg eltörlik a kopogtatócédulát (de valami azért kell majd helyette), és esetleg még a küszöböt is leviszik (bár erről még nincs szó), akkor legalábbis a taktikai fantáziájuk nagyobb, mint gondoltam.

A legvalószínűbb azonban az, hogy figyelem-elterelősdi megy, és amikor 1 év múlva véglegesítik a választási rendszert, akkor abban nem lesznek túl izgalmas változások.

Ha a Fidesznek forró krumpli lenne '14, akkor olyan rendszert hozna be (pl. egy tisztán listás rendszert), ahol nem lehet kétharmadot elérni, aztán pedig '14-ben nem vagy alig kampányolna.

Persze az is lehet, hogy a Fidesz egészen zseniális, és "demokratizál" is, megteremti a saját "szdsz"-ét is, red herring pártokat is alapít, és aztán kellemes 4 éves vakációra megy, ahonnan kétharmaddal tér vissza. De ebben a forgatókönyvben nem hiszek, a "fiúk" ennyire nem okosak.

Ami magát az intézkedést illeti, túl a hatalmi érdekeken, szerintem általában nem jó, ha könnyű elindulnia egy pártnak: népszerűségi és kompetencia-teszt is pl. a kopogtatócédula-rendszer, és ilyesmi megméretésre szükség van. Ugyanakkor a mai magyar politika színvonala olyan, hogy ráfér a frissítés a pártrendszerre.

Persécuté Persécuteur 2012.09.06. 19:10:38

Meglepő, hogy csak most jutott az eszembe Zsiday, pedig ma is megmondott:
http://zsiday.hu/blog/miért-nem-lesz-imf-megállapodás

Tehetetlen Dodó 2012.09.06. 19:25:14

@Persécuté Persécuteur: Amikor reggel meghallottam ezeket a feltételeket a rádióban, azonnal egy párhuzam ötlött fel bennem az ájemefes és egyéb rabló gazemberek szülőanyja és bizonyos kellemetlen illatú örömlányok között.
Nem valami nobilis gondolat, de most sem tudok mást mondani.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.06. 19:26:40

@osborne:

Nem új fejlemény ez a romagárdásdi! Emlékeztem rá, hát utánakerestem: ezt a blöfföt már 2008-ban is elsütötte a mohácsi cigány kisebbségi önkorm. vezetője!

www.youtube.com/watch?v=zbvxVedpvw8

ü
bbjnick

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.09.06. 19:34:08

@tevevanegypupu:
mennyenmán raplis vénasszony, ne izéljen már itten! :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 19:36:27

@Persécuté Persécuteur: Köszönöm a részleteket. Én, mint régebben is, támogatnám a parlamenti küszöb csökkentését egy reális, de könnyen átléphető szintig (2-3%). Előnyének látom a gyorsabb és könnyebb elitcserét, lehetséges hátrányának, hogy a közismerten konszenzuskereső és együttműködésre hajlamos magyar politika még döntésképtelenebbé válhatna, ha véletlenül egy olajfakoalíció kerül hatalomra (bár ez most inkább a baloldalt sújtaná).

És végre lehetne Mandarin párt! :D

Zsiday elemzése logikus. Régóta figyelem, kitűnik a szokványos hisztiből.

@Tehetetlen Dodó: Én is ezzel kezdtem. :)

Tehetetlen Dodó 2012.09.06. 19:42:20

@S=klogW: Lehet, de miután diktatúra volt, némi hatósági erőszakkal azért úgy-ahogy rendet lehetett tartani. Ilyesmire nincs mód manapság a libbant fajvédők miatt.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.09.06. 19:49:18

Magyarország osztrák munkahelyeket és gazdasági érdekeket veszélyeztet, ezért ki kellene zárni az EU-ból.
www.vg.hu/kozelet/politika/the-times-magyarorszag-mellefogott-385315

"A lap egy kommentárban a hulladéktörvénnyel kapcsolatban úgy vélekedett: a "kényszerállamosítás" módja Hugo Chávezre emlékeztet, azzal a kivétellel, hogy Chávez "nacionalista ámokfutását" a nemzetközi kőolajkonszernek és nemzetközi pénzügyi kapitalizmus ellen még globalizációellenes támogatók is "körbeudvarolták", Ausztriában is. Chávez politikájával ellentétben Orbán Viktor "hadjárata az ország állítólagos kiárusítása ellen" osztrák vállalkozókat, osztrák munkahelyeket érint és veszélyeztet - írta Gerhard Hofer. Meglátása szerint az euróövezeti válság árnyékában Magyarország szinte észrevétlenül az EU "erősen problémás esetévé" vált. "Ha hangosan elgondolkodunk arról, hogy Görögországot kitessékeljük az euróövezetből, akkor hovatovább fel kell tennünk azt a kérdést is, hogy meddig fogadható el az EU közösségében egy olyan kormány, mint a magyar" - vélekedett a cikkíró. Az Európai Bizottság a változatosság kedvéért olyan szankciókat is kiszabhatna, amelyeknek van értelme - zárult a Die Presse jegyzete."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.06. 19:57:42

Menő!

Brüsszeli zsidó konferencia: "Az antiszemitizmus része Európa DNS-ének"

További részletek: kuruc.info/r/4/100963/#ixzz25iHfMujT

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.06. 20:16:08

Mindennapi cigányterror:

"Darnyik Alexander Attila 33 éves zászlós elmondása szerint a tolvaj épp a bentről kihozott kábeleket pakolta össze, amikor ő, szolgálatba helyezve magát, megadásra szólította fel a férfit, miközben vele tartó társát segítségért küldte.

A tolvaj ekkor az erdő felé futott, ahová beérve majdnem sikerült elfogni, ám megjelent egy körülbelül nyolctagú társaság, mint utóbb kiderült, az elkövető rokonságából. "Ütések, rúgások értek, egy kés is előkerült, majd elvesztettem rövid időre az eszméletemet, és ez idő alatt a tolvajt kimenekítették" - idézte fel az eseményeket a rendőr, aki a fején, az alkarján, az ujján és a bordájánál sebesült meg, és az orra is eltört."

atv.hu/cikk/20120906_240_rendor_kereste_turan_kollegajuk_tamadoit

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.09.06. 20:19:54

@jose maria padilla: Szerintem nem kell komolyan venni. Én mindenesetre küldtem neki privát üzenetet is.

Tehetetlen Dodó 2012.09.06. 20:20:32

@elGabor: Vannak komplett ágazatok nálunk, amelyeket baksisért és fillérekért átjátszottak főképp osztrák vállalatoknak. A múltkor hallottam a rádióban, tán Illés Zoltántól, hogy a hulladékgazdálkodásban egyetlen magyar cég sem maradt és persze a teljes lé kicsurog az országból - minden komolyabb befektetés nélkül. Már akkor gondoltam, hogy ebből balhé lesz - de vissza kell szerezni ezeket az ágazatokat.

tewton 2012.09.06. 20:25:35

@elGabor:
... fel kell tennünk azt a kérdést is, hogy meddig fogadható el az EU közösségében egy olyan kormány, amely magyar

Alfőmérnök 2012.09.06. 20:27:35

@bbjnick: Pont akkor? Hú, bazmeg akkor erről is a k*csög g*eci Orb*n tehet.

tewton 2012.09.06. 20:28:05

@bbjnick:
ojvé, akkor megnyugodtam. ha így áll a dolog (és ezek a zsidók biztosan expertek antisémizmusügyileg), akkor mégsem fogok sohase eu-s zászlót égetni, tépkedni. sőt, szélsőséges ismerőseimnek is elmagyarázom, hogy sose tegyenek ilyet :)

fülöpke 2012.09.06. 20:30:38

@tevevanegypupu: Ne már, nem hagyhat minket csak úgy itt, szinte egyedül a feldúlt szivarszobában... mi lesz így velünk, női versenyzőkkel? ...és a közösen elköltött ischlerünkkel? :-(

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.09.06. 20:51:58

@tewton: tudja maga nagyon jól a választ.
Magyar nemzet nincs.
Ha mégis lenne, akkor avítt, dohos, eljárt felette az idő.
Ha mégsem, akkor is tele van ezer hibával.

Akkor miért baj, hogy nem befogadó?

BZ1975 2012.09.06. 20:52:09

@ArmaGedeon: „Azt, hogy történelmi tapasztalatok szerint a felforgatásba amúgy normális átlagemberek tömegeit inkább hazafias demagógiával lehet bevonni. 1848-at Marxék nyílt programjával nálunk nem lehetett volna levezényelni, de hazafias köntösbe csomagolva igen.”

Persze, mert akkor nálunk még nem nagyon volt meg ipari forradalom munkássága (falvakból a város melletti gyárba bekényszerült paraszt) az un. „proletár”. Nyugat-európában már sztem. kb 1820/30-as évektől létezett, de 1789-ben még nem. Marx ezekre a nyugat-európai prolikra építetett, mert már tudta, hogy a feudális társadalmi rend már bomlóban volt, a falusi parasztot meg nem tudtam megszólítani.

Nálunk a Kiegyezéskor, 1867-ben „lendült” meg Magyarországon az ipari munkásság növekedése, de még 1918-ban sem volt nagyságrendileg számottevő az arányuk (kb. 5-10%) a parasztsághoz képest, de KMP-nek ez jó legitimizációs bázist jelentet, hogy a vélt, vagy valós sérelmekből anarchiát kovácsoljon.

Mikor lett mind Magyarországon, mind Ny-Európában a baloldali eredetű, feudális rendszer/uralkodó osztály ellen kitalált nacionalizmus később a „jobboldali” uralkodó osztályok retorikája, marketingje. hogy és mikor lett az ancient regime ellenes nacionalizmusból később nemzetközi, nemzetekfeletti un. „internacionalizmus”?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.06. 21:41:49

@BZ1975: A Népek Tavasza során ipari proletariátust talán csak Páriszban tudtak bevetni, de ott is inkább a csőcseléket. A felforgatás vezetőereje mindenhol ifjú értelmiségiekből állt. Az egyik legkorábbi magyar szabadkőműves páholy a 18. században "Az erényes kozmopolitához" címmel alakult meg és az ilyen páholyokba tömörült értelmiség terjesztette az újkeletű nacionalizmust, cinikusan, mint harci fegyvert. Martinovics egyik titkos társaságába a nemeseket szervezte hazafias szittya jelszavakkal, Bécs ellen uszítva, a másikba az antifeudális elemeket az első tagsága ellen uszítva. Tehát kezdettől kettős játék volt ez. Vagy nézzük Petőfit. Elvileg sok verse és jelszava nagyon magyaros, hazafias. De a legőszintébb, legradikálisabb verseiben (Az ítélet, stb.) nem írja le a magyar, vagy a haza szót, a Megváltáskor két nemzet lesz a földön, a gonoszok (reakciósok, vagy közömbösök, netán más frakcióhoz tartozó forradalmárok és a jók, a megfelelő frakcióhoz tartozó forradalmárok. E versekből kitűnik, hogy igazából őt se izgatta a Nemzet, csak a kabbalisták által eltervezett mesterséges Apokalipszis.

osborne 2012.09.06. 22:49:49

@Alfőmérnök: Talán ez a legutóbbi hír róla:

Szapáry György washingtoni magyar nagykövet elmondta, hogy péntek délután mintegy féltucatnyi örmény tüntető tiltakozott két órán át az amerikai fővárosban működő magyar diplomáciai képviselet előtt.

mno.hu/belfold_archiv/washington-magyarazatot-var-1102682

picur3ka 2012.09.06. 22:50:48

@tevevanegypupu:

Ne viccoljek velunk! A mandinerrol a mai napig nem ment el. Az jobb hely?

picur3ka 2012.09.06. 22:55:11

@Persécuté Persécuteur:

Nepesseg csokkentest, avagy roma lakossag noveleset.

tevevanegypupu 2012.09.06. 22:58:22

..es en is szeretem magukat..:)

picur3ka 2012.09.06. 23:04:04

@Persécuté Persécuteur:

Megkezdtek az USA-ban is, ugy tunik nekem.

osborne 2012.09.06. 23:05:43

@Persécuté Persécuteur: Csak tipp: MNB elnökcseréig biztos nem lesz IMF deal.

Addig meg eltárgyalgatnak. Államcsőd helyzet még sehol, részletek befizetve.

picur3ka 2012.09.06. 23:07:01

@Persécuté Persécuteur:

"A cigánykérdés megoldásának az egyik aprócska előfeltétele egyebek mellett egy hosszú és jelentős gazdasági fellendülés."

Nemely esetben nem tudom eldonteni, hogy viccel-e.

Akinek ciganya van, az gazdasagilag ossze fog omlani.

Alfőmérnök 2012.09.06. 23:25:07

@osborne: De miért lett egy jó IMF-es kapcsolatokkal rendelkező gazdasági tanácsadóból washingtoni nagykövet? Szíjjártó 2009-ben ezt nyilatkozta:
"A nagy gazdasági szakmai szervezetektől Orbán Viktor rengeteg meghívást kap, ezeknek igyekszik is majd eleget tenni. Orbán Viktor a kormányzati gazdasági felkészüléssel több szakembert is megbízott. Szapáry György a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel történő egyeztetésekért, Fónagy János a közösségi közlekedés megújításának terveiért, míg Szász Károly a pénzügyi felügyeleti rendszer átgondolásáért felel."

(Egy szintén nem túl régi hír:
"Ismét Békéscsabán van Kossuth Lajosnak a Csabai Casino és a Csabai Polgári Kör elnökeihez 1868-ban Torinóból írt válaszlevele. A kortörténeti dokumentumot az Egyesült Államokban élő leszármazott ajánlotta fel Magyarországnak, a levelet Szapáry György washingtoni magyar nagykövet személyesen adta át pénteken Vantara Gyula polgármesternek. "
hvg.hu/itthon/20120817_Ajandek_az_USAbol_hazatert_Kossuth_levele#rss )

tewton 2012.09.06. 23:30:16

sose gondoltam, hogy vannak jófej transzneműek ... de igen!

www.life.hu/szepulj/20120905-takacs-nora-yvonne-buschbaum-sportolono-ferfiva-operaltatta-magat-ma-o.html

konzervativ, értékelvű álláspontról nézve a magukat nővé operáltató férfiak buzisak. de a férfivá alakuló nők az evolúciót, a szebbre-jobbra törekvést fejezik ki választásukkal :)

picur3ka 2012.09.06. 23:35:47

@tewton:

Lol! Maga kis gonosz!

picur3ka 2012.09.06. 23:38:52

Jokat lehet rohogni a kurucon azert, ez a cim!

"Megrongáltak több sírt a németországi Rostock térségében egy zsidó temetőben. "

kuruc.info/r/4/100942/

atlantisotetseg 2012.09.07. 00:06:50

@Arma Gedeon2: II. András Aranybullája (1222) a magyar történeti alkotmány egyik legfontosabb törvényeként a megszületését követő későbbi századokban hivatkozási alap volt a rendi szabadság védelmében, a 16. századtól pedig egészen a 20. század közepéig az írott törvénycikkelyeiben vagy csak a szellemében.
.
.
(XXIV. p.)Hogy izmaeliták és zsidók tisztséget ne viseljenek. Pénzváltó, kamara-ispánok, só-kamarások és vámosok, országunkbéli nemesek legyenek. Izmaeliták és zsidók ne lehessenek.
.
.
ez 1222-bol, nem erdekes ?

osborne 2012.09.07. 00:18:11

@Alfőmérnök: Nem csak nagykövet SzGy, hanem Ovi gazdasági főtanácsadója is.

Vagy miért kérdi?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.07. 00:30:33

@atlantisotetseg: A minap említettem a témát. Írott malaszt maradt... A pápa kényszerítette ki, meg a köznemesek. Az aeliták meg csak röhögtek...

Alfőmérnök 2012.09.07. 00:36:52

@osborne: Nekem az origós (2011. 11. 18.) szövegből az derül ki, hogy csak VOLT gazdasági főtanácsadó.

"Már tavaly nyáron egy olyan elővigyázatossági hitelmegállapodás megkötését vetítette előre Szapáry György - AKKOR MÉG Orbán Viktor miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója -, amilyenről, az eddigi nyilatkozatokból ítélve, most a kormány tárgyalni fog a Nemzetközi Valutaalappal (IMF)."

Azért tűnik számomra érdekes kérdésnek, mert az a gyanúm, hogy a kormány IMF-fel való kapcsolatának, taktikázásának változásai állhatnak Szapáry kinevezése mögött (különösen, ha ez azzal járt, hogy megváltak tőle, mint gazdasági főtanácsadótól).