Loxon 2012.09.16. 14:09

XXI.

2984 komment

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.30. 19:03:08

@Alfőmérnök:

Az emberek 99%-a időnként fél, szorong valamiért, a maradék 1% pedig beteg. Ez az állandó ajvékolás, cigánykodás sokkal inkább valamiféle problémamegoldási rutin --- azonban ilyen szintre felpörgetve már ez is morbid abszurditás.

Áder sokak szerint jó arc. Valószínűleg azért, mert nincs arca. Szegény ütődött Pali bának lehet, hogy az volt az igazai bűne, hogy túlságosan is személyiség volt?:-]

ü
bbjnick

S=klogW 2012.09.30. 19:03:39

@bbjnick: hát bacca+ muszáj leszek maga miatt igazat adni annak az ibér olajosképűnek: igaza van az ibér olajosképűnek. vagy maga az utolsó deviáns kispöcsből is "diplomást" akar csinálni?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.30. 19:08:52

@bbjnick:

valamiféle problémamegoldási rutin=valamiféle érdekérvényesítési-problémamegoldási rutin

Tehetetlen Dodó 2012.09.30. 19:10:31

@bbjnick: Öregem, ezzel az egy dologgal tudsz az idegeimre menni, ezzel a javítgatással. Ha valaki olyan hülye, hogy egy-két sajtóhibával nem érti meg a lényeget, annak úgysem érdemes írnod.

Tehetetlen Dodó 2012.09.30. 19:12:12

@Alfőmérnök: @bbjnick:
Unter uns: Pali bá egy segg.
(Függetlenül attól, hogy a gyalázatos ballib hiénacsürhe hogy elbánt vele).

Alfőmérnök 2012.09.30. 19:15:59

@bbjnick: Szerintem is abszurd, de érdemes lenne egyszer sebészkéssel, objektíven (amennyire), elfogultságoktól mentesen megvizsgálni a problémát.
első megközelítésben: múltbeli feldogozatlan traumák, a ballib értelmiség (részben ezt kihasználó) fasisztaveszéllyel riogatása, stb.

S=klogW 2012.09.30. 19:18:18

@Tehetetlen Dodó: magával se értek most egyet. volt már úgy hogy értelme volt a hibának s így félreérthető volt a komment
én inkább becsülöm bbj alaposságát, ha maga meg érti javítás nélkül is, akkor átugorgya a javítást oszt kész

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.09.30. 19:21:09

@Persécuté Persécuteur:
ezek a faszszopó szédült ökör katalánok majd nagyon megszívják az önállóságot.
az ő "mi pedig ha a spanyolok nem rabolnának ki" illúziója ponfix olyan, mint a "ha ruszkik nem vinnék el az uránunkat, hát..."

Tehetetlen Dodó 2012.09.30. 19:22:37

@S=klogW: Én például még a kisbetűvel kezdett mondatokat is megértem...az öreg falangista se alkalmazza a kapitálisokat.

Persécuté Persécuteur 2012.09.30. 19:33:30

@Alfőmérnök: Nagyon sok olyan balliberálist ismerek, akik nem is nagyon elkötelezettek, nem írnak alá semmit, nem politizálnak komolyan, alig foglalkoznak politikával a HVG, NOL stb. elolvasásán kívül, politikától független munkahelyük van - és mégis rettegnek, kivándorlást fontolgatnak, külföldi bankszámlát nyitnak stb. Nincs ebben semmi meglepő vagy beteges. Tudják, hogy a Gonosz van kormányon és ilyenkor bármi megtörténhet. Onnan tudják, hogy Indexet, Nolt, HVG-t olvasnak. Természetesen a Gyurcsány-kormány idején hasonló hisztéria volt a jobboldalon. (Pl. sokan meg voltak győződve arról, hogy Kókáék eü. "reformjának" célja népirtás.)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.30. 19:33:43

@Oleg_Mashkowiak: Be se tudom kapcsolni a számítógépet. A gyerekeimet szoktam megkérni! :-)

Persécuté Persécuteur 2012.09.30. 19:40:12

@jose maria padilla:

A katalán mítosz az, hogy Katalónia borzasztóan fejlett és a hátán viszi gazdaságilag egész Spanyolországot. Ez 70 éve még majdnem így volt, de most már messze nem igaz, különösen annak fényében abszurd, hogy Katalónia nemrég kért mentőcsomagot Madridtól.

Egyszerű az egész: Mas pártja gyengült, Katalóniát a csőd fenyegette, és kitalálta, hogy akkor inkább valami olyat lép, amitől szobra lesz. És a függetlenségi ünnepség közben egy időre elfelejti a nép a korgó gyomrát. Arra is játszhatnak, hogy csak tartományi adósságot örökölnek Spanyolo.-tól, az államadósság rájuk eső részét nem. (Ez bejött pl. a Baltikumnak, ők 0 adóssággal léptek ki a SZU-ból, és Szlovénia is Jugo.-ból. Ezért voltak ezek sokáig bezzegországok, nem azért, mert olyan hű de okosak.)

S=klogW 2012.09.30. 19:55:00

@Persécuté Persécuteur: norvégia, kanada, újzéland, csíle kivételével már sehol sincs igazán nyugalomban élhető, mindennapi élet - ha más nem, hát a jövő bizonytalansága ott leng a többi ország felett

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.30. 20:08:54

@Persécuté Persécuteur:

"Természetesen a Gyurcsány-kormány idején hasonló hisztéria volt a jobboldalon." --- írja.

Természetesen, ez nem igaz.

ü
bbjnick

Tehetetlen Dodó 2012.09.30. 20:17:18

@Persécuté Persécuteur: @bbjnick:
Pont ez jutott eszembe.
Egyetlen médiumban vagy blogon sem volt ez az eszelős rettegés, amit ezek itt és nemzetközi szinten produkálnak.
Itt a hálón is utáltuk őket, mint a sz@rt, szidtuk, mint a bokrot, de senki sem vinnyogott hisztérikusan, hogy a kufferje ott áll az előszobában.
Akkortájt is ugyanezek a féreglelkűek hergelték a népet, kilátásba helyezve azt a szörnyű lehetőséget, hogy mi lesz, ha a mucsaifaszisztanáciak kerülnek hatalomba. Bejött nekik, megjegyzem, hehehe.
Tipikus példája volt ennek a szadesz öntökönlövő EU-választási plakátkampánya, a "ki legyen a harmadik erö?". Mire a hülyék észbekaptak, a választóközönség már meg is mutatta, hogy ki legyen a harmadik erő...

Persécuté Persécuteur 2012.09.30. 20:24:08

@Tehetetlen Dodó: "Egyetlen médiumban vagy blogon sem volt ez az eszelős rettegés, amit ezek itt és nemzetközi szinten produkálnak"

Félig igaz. A jobboldalon ugyan általában hazaárulónak, illegitimnek stb. nevezték elég gyakran a Gyurcsány-kormányt, de ez még nem hisztéria. A hisztéria (népirtó Horváth Ágnes, zsidó telepek épülnek az Alföldön, százezer kínait akarnak importálni, óriási gázmező van az Alföld alatt, és EZEK ellopták) inkább MIÉP-es, jobbikos panelek, és obskurus blogok és honlapok szövegei voltak (ma pedig MSZP-s panelek: az MSZP emleget népirtást az eü.-ben, sőt, a kínaiak importját is emlegették már).

A balliberális hisztéria annyiban súlyosabb, hogy az ún. "mértékadó" személyiségek is részt vesznek benne, odateszik mellé a tekintélyüket stb. Kérdés persze, hogy a "mértékadók" tekintélye valós-e.

S=klogW 2012.09.30. 20:26:32

@Persécuté Persécuteur: ezen a "_célja_ népirtás" dolgon talán kellene kicsit polemizálni a nyilvánosságban is: nem voltak ezek hülye, tapasztalat nélküli szakpolitikusok, hiszen kóka molnár hágnes mind orvosit végzett: ha nem ez volt az elsődleges cél nyilvánvaló volt, hogy a hirtelen és drasztikusan leromlik az eü-i szolgáltatások általános elérhetősége ami nyilvánvalóan eredményezi a lakosság általános egészségi (benne lelki) állapotának romlását és megnöveli a halálozást - csak ezt mint "járulékos veszteséget" leírták magukban, de tudtak róla

nevezhetjük-e ezt népirtásnak?

pléda: a nyílt mellkasi, többmilliós szívműtéteknek nem volt volumenkorlátja ellenben az egymillió alatti költségű PTCA-val mellyel megelőzhető de legalábbis évekre eltolható a műtét és utána rövidebb a lábadozás és teljesebb a gyógyulás, sokla nagyobb eséllyel ad vissza az eü egy munakképes embert a társadalomnak mint egy mellkasi műtéttel

Tehetetlen Dodó 2012.09.30. 20:31:23

@Persécuté Persécuteur: Igen, a jobboldali térfélen a hisztéria kimerült az obskurus felületeken. Pontosan erről van szó: a fősodorban, a "mértékadó" blogokban soha nem volt ez a fajta hisztéria, amit ezek produkálnak és már akkor is produkáltak, amikor még hatalmuk teljében a legkisebb veszélyesnek tűnő jelenséget észlelték. És ezt művelik azóta is, hálistennek egyre növekvő kontraproduktivitással.

Persécuté Persécuteur 2012.09.30. 20:32:57

@S=klogW: "ha nem ez volt az elsődleges cél"

Ha ez lett volna az elsődleges cél, nem gondolja, hogy lehetett volna rá hatékonyabb eszközt találni? Az elsődleges cél egyébként nyilvánvalóan üzleti volt, haveri cégek vásárolták volna be magukat az eü.-be.

Alfőmérnök 2012.09.30. 20:33:05

@Arma Gedeon2: "Onnan tudják, hogy Indexet, Nolt, HVG-t olvasnak."

Ez a napi sajtóba történő leszivárgása annak, amiről fentebb írtam, azaz a fasisztaveszéllyel riogatásnak. Lányi András (aki zsidó származású) ezt úgy mondta, hogy a ballib (zsidó) lakosságot sikerült beszaratni (valamikor a kilencvenes évek elején, a denokratikus charta idején).
Mondjuk példaként idézhetném Nádast, aki azt nyilatkozta, hogy ha tehetnék, a magyarok megint marhavagonba küldenék a zsidókat (egyébként tényleg vannak ilyenek, de pár százalék).

Tehetetlen Dodó 2012.09.30. 20:34:58

@S=klogW: Az egészségügyben - kívülállóként figyelve - a betegek gyógyulása vagy életben maradása mellékes körülménynek látszott számomra a fő cél mellett: a hatalmas eü-kasszára rátenni a kezüket és minden lehetséges hasznot hozó szolgáltatást privatizálni.
Erről szólt a fergeteges eredményű vizitdíj-népszavazás, nem arról a rongyos 300 forintról.

S=klogW 2012.09.30. 20:35:15

@S=klogW: ha nem is ez volt az elsődleges cél, nyilvánvaló volt

Tehetetlen Dodó 2012.09.30. 20:37:29

@Alfőmérnök: Ja. Azóta megy ez a "kuffer az előszobában" performansz.

S=klogW 2012.09.30. 20:39:48

@Persécuté Persécuteur: ld: @S=klogW:

@Tehetetlen Dodó: pontosan. és ha közben kihullanak a nem túl perspektivikus, drágán ellátható kevéssé gyógyítható betegek, idősek az csak annál jobb a megszülető új rendszernek, aminek már nem lesznek terhére

nem akartak ők népet irtani, épp csak jól jött ha közben elhullik a gyengébbje - ha erkölcse is van az embernek nemcsak jogJa, akkor ez népirtás

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.30. 21:17:20

@Persécuté Persécuteur: A politika ősidők óta manipulál ilyen hisztikeltésekkel. Hogy az urak ki akarják irtani a népet, azt már a koleralázadás idején terjesztették. (Jópofa, hogy ezt ugyan hisztinek és manipulációnak tartom, de azt elhiszem, hogy a történelmet tudatosan irányító sátánista elit végcélja a pusztítás... )
Mai szemmel nyilvánvaló, hogy a kétharmadhoz vezető csodaváráshoz a jobboldalon kelett ilyesféle szimmetrikus riogatás.
A zsidók tömegeit meg a zsidó elit évszázadok óta fegyelmezi jó kis irtások emlékével és rémképével. Szintén kedvenc konteóm, hogy Hitlert is ilyen célból építették fel zs bankárok.

S=klogW 2012.09.30. 21:25:26

@Arma Gedeon2: annyiban igaza van hogy a finánctőke tulajai mintha mind megúszták - pedig pl. a nagy iparkomplexumokat nyugodtan lehtett volna működtetni zs tulajdonsok nélkül is, államosított formában vagy németeknek átadva

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.30. 21:40:11

@Tehetetlen Dodó:

Az a "kuffer az előszobában" mindig ott volt/van/lesz, ha hivatkozási alap kell. Pld. mikor Herskó János 1970-ben lelécelt Svédországba, azzal kopogott be, hogy Magyarországon tombol az antiszemitizmus!!!:-D Nem is igen kérdeztek tőle semmit, pedig valakinek eszébe juthatott volna megkérdezni, hogy ha tombol Magyarországon az antiszemitizmus, akkor maga (ú. é. Herskó), hogyan lehetett az állami filmgyártás egyik első kádere, hogyan taníthatott az állami (film)főiskolán (hogyan vezethetett tkp. önálló tanszéknek számító osztályt) és hogyan lehetett stúdióvezető az állami filmgyártásban...???

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.30. 21:44:07

@Persécuté Persécuteur:

Mit is kellene bizonyítanom?

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.09.30. 21:56:37

@bbjnick: Herskót ne baszogasd, mert virtuálisan pofánbaszlak. Egyébként tudud, ki volt az egyik kedvenc írója? Szabó Dezső.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.09.30. 22:10:22

@Alfőmérnök:

Ha fáradt vagy, @Alfi, akkor pihengess egy kicsit! Mi köze a "kedvenc írójának" ahhoz, hogy a sz*r kamu "antiszemitizmus" hivatkozással, a hazája besározásával próbálta Herskó (teszem hozzá, sikerrel) eladni magát Svédországban?

ü
bbjnick

atlantisotetseg 2012.09.30. 22:13:54

@Loxon: @Arma Gedeon2:
Macartneyrol ezt a véleményt olvasom:

"C. A. Macartney (1895-1978) was one of the foremost authorities on Central Europe. If The Habsburg Monarchy can be seen as the summation of his scholarship other works like National States and National Minorities (still the classic treatment of the Nationalities problem) and October Fifteenth: A History of Modern Hungary, 1929-1945 testify to his extraordinary erudition and commanding grasp of complex issues. He was an impressive and inspiring historian"

Titeket nagyon érdekel az OMM es ezert kíváncsi vagyok véleményetekre a "The Habsburg Monarchy" című könyvéről, ha azt ismeritek (ha dicséritek talán elolvasom :-))

Alfőmérnök 2012.09.30. 22:14:37

@bbjnick: Nyomi, tudsz valami forrást adni arra, hogy Herskó Svédországban a magyarok antiszemitizmusáról beszélt? Tudod hol beszélt arról? Az Aczél elvtársnak írott levelében. Persze ez kamu indok volt. Ha valódi oka érdekel, nézd meg az N. N. a halál angyala c. filmet.
www.magyarvagyok.com/videok/28-Film/161692-N-N-a-halal-angyala-www-filmlink-hu.html

atlantisotetseg 2012.09.30. 22:24:34

@Tehetetlen Dodó: A zsidók nagyon kiviselték magukat, nem csoda hogy félnek, én is félnék a helyükben. Izraelben biztonságban élhetnének.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.09.30. 22:36:57

@atlantisotetseg: Nem olvastam tőle semmit. Ez olvasható: mek.oszk.hu/02000/02086/02086.htm#8

Ennek alapján egy haladár szerző volt. Nem izgalmas.

Alfőmérnök 2012.09.30. 23:24:46

@atlantisotetseg: Azért az öngyilkos merénylők miatt ott sincsenek teljes biztonságban.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.09.30. 23:58:49

@bbjnick: Nem ez a Herskó volt az, akit a háború alatt a keresztény barátnője bújtatott, amiért is Herskó hálából valami családi ékszert ajándékozott neki, de mikor a háború után dobta a csajt egy másik nőért, egyúttal elment az ékszerért is és visszalopta?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.10.01. 06:38:35

@bbjnick: Láttam egyszer egy dokumentumfilmet, ahol egy idős filmrendező mesélt az életéről. Magyar zsidó volt, saját magáról mesélte ezt a sztorit, szégyenkezve. Nem emlékszem a nevére, csak rémlik.

S=klogW 2012.10.01. 07:25:37

na lesz nekünk népszavazás a regisztrációról

bekerülhetne egy kérdés arról is, hogy alapfokú iskolai képzettséghez kötött legyen-e a választójog

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.01. 07:59:33

@atlantisotetseg: Kossuthékat pozitív összefüggésben, hősökként emlegeti.

VI. Béla 2012.10.01. 08:25:10

@bbjnick:

A magyar filméletben dühöngő antiszemitizmusról annyit, hogy az előző Orbán kormány idejében nagyítóval kellett keresni egy körösztényt valami filmes grémium élére.

S=klogW 2012.10.01. 08:46:25

@S=klogW: bocsánat, csak a lompos gergely álmodozott a kosúton, közben tekertem oda, azt hittem fideszpolitikus nyilatkozik

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.01. 08:48:26

@VI. Béla: Akkor a magyar filmgyártás leépjtése egy aljas antiszemita húzás volt...

Persécuté Persécuteur 2012.10.01. 08:55:11

Az Olajfa győzelme (MézesRozinak dedikálva):

index.hu/belfold/2012/09/30/fuggetlen_jelolt_nyert_dunafoldvaron/

Demográfia:

penzcentrum.hu/ongondoskodas/itt_a_valasz_ezert_nem_szuletik_tobb_gyermek_magyarorszagon.1034086.html

Az ideálistól elmaradó gyerekszám okai: 24% esetében anyagi ok, 28% esetében családi ok (pl. megromlott vagy nemlétező házasság), 26% esetében eü. ok (főleg: kifutás az időből). 5% építi a karrierjét.

Tehát 24% az anyagi ok aránya, ebben a mértékben képes a születésszámot befolyásolni a szociálpolitika. Konkrétan: ha 2 a vágyott és 1,3 a tényleges TFR, akkor ha mindenkinek megoldanák az anyagi gondjait, az elméletileg a mutatót 1,5-ig emelné.

Persécuté Persécuteur 2012.10.01. 08:57:05

@S=klogW: "alapfokú iskolai képzettséghez kötött legyen-e a választójog"

Ha alapfokhoz kötnék, nem lenne semmi hatása. Ha diplomához köténk, 1-2%-kal eltolódnának a választási eredmények a Jobbik és az LMP javára. Nem nagy ötlet.

S=klogW 2012.10.01. 09:08:34

@ArmaGedeon: amiként a magyar nép túlnyomó többsége is pozitív alaknak gondolja, egy külföldi diplomata nyilván nem fog ezzel szembemenni - ha egyáltalán van tudomása az illető sötét oldaláról és

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.01. 09:15:29

bbj és alfi, tudják van egy olyan tévedés, hogy a kádárkorban senki még csak azatat sem tudta, hogy mi az hogy zsidó, antiszemről nem is hallottak. ezzel szemben a hatalom rétegeit és kapcsolt területeit velőig átjárta a zs kérdés. beszéltek róla, sakkoztak vele, kinevezések múlhattak egyes területeken a zs túllétszám esetén, stb. annak ellenére volt így, hogy a zs kérdés kezelői is többnyire zs-k voltak. a marxi kommunista antiszemitizmus minden sejtjében ottan volt a mozgalomnak. akik mámma bőröndön ülnek, azoknak a újlipót szakszervezeti és pártfunkci anyukája és apukája gyűlölte a vallást és izraelt.

S=klogW 2012.10.01. 09:17:14

@jose maria padilla: és mi bajuk volt kibuckommunista izraellel?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.01. 09:22:55

@S=klogW: ha ennyi nem áll össze magának /arab elvtársi-testvériségi szolidaritás/, akkor fáradjon innen már végre a picsába! hogy nem veszi észre valaki, hogy tahósága okán kilóg onnan, ahová állandóan bepofátlankodik?

Tehetetlen Dodó 2012.10.01. 09:28:51

@jose maria padilla: Emlékszem, a tévében rendszerint Avar meg Kulcsár ítélte el "a békés, baháti ahab ohszágokat megtámadó izhaeli aghesszohokat".

S=klogW 2012.10.01. 09:33:51

@jose maria padilla: látom, nem kíméli magát, egy négyszavas érdemi válasz köré plusz másfél sor tahóságot kanyarítani
:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.01. 09:35:16

@jose maria padilla: a béke záloga az volt, hogy mindkét tábort féken tartotta egy-egy komcsi mogul: Déry és Illyés. Haláluk után élesedett ki a konfliktus. (Addig az "egy király, egy cigány" rendezőelv alapján volt béke.)

Jól ismert eset, amikor az elte matematikusai egymásnak estek, úgy 83 táján, állítólag egy tanársegédi kinevezés miatt. (Melyik csapat kapja?) AGy-ig jutott fel az ügy - ennyire komolyan vették a konfliktust.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.01. 09:38:01

@jose maria padilla: lehet, de akik feljebb sakkoztak az ilyen, a judaista vallást őszintén gyűlölő funkcikkal is, azok a főzsidók tökéletesen tudták, hogy az Arafat-barátság is csak egy szerep, ami bármikor cserélhető egy másikra és cserélve is lesz. Sőt, szerintem még egy középréteg-féléjük is teljesen képben volt, hogy fiaik nemzedékének dolga lesz lebontani az ő általuk épített komcsi rendszert. És hogy a judaizmusban nem a sallangok a lényegesek, hanem a gojgyűlölet, amihez ők sose lettek hűtlenek, ahogy persze az "antiszemita" Marx sem.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.01. 09:39:20

@tölgy: Szóval nem az amerikai egyetemeken találták ki az etnikai kvótákat??? :-) (álnaív kérdésem)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.01. 09:45:13

@Persécuté Persécuteur: a fidox vesztett, de olajfát én nem találtam. Ha azt mondja, hogy a fidox kisebbségben van a választók közt, akkor újat nem mondott, ez már egy-másfél éve így van.

De dolgoznak az olajfa projekten a Soros-konyhán:
Demokráciát!
Demokrácia viszont nincs a demokrácia ellenfelei számára!
nol.hu/lap/hetvege/20120929-ajanlat_a_demokracia_hiveinek

"A Nemzeti Együttműködés Rendszerét fel kell számolni, az alkotmányt pedig helyre kell állítani. A helyreállító munkában a Fidesznek és vezetőinek, akik az alkotmány elpusztításában oly messzire mentek, ahonnan számukra nincs visszaút, nem lehet szerepük, mert ha lenne mégis, az megsértené a szabadság eszményét. A független, demokratikus politikai erők viszont a jobboldalon és a baloldalon a magyar alkotmányosság helyreállításáért közös felelősséget viselnek."

Nem kell politikai egyetértés, csak a fidox elvetésében. Utána mi lesz? Új választások? Polgi háború?
Igazi politikai szöveg, mindenről hallgat, ami a megcélzottakat megoszthatná.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.01. 09:47:01

@ArmaGedeon: nem tudom ki találta ki, de hogy Kádár alatt alkalmazták (azt is jelenti, hogy nyilvántartották a hovatartozást) azt első kézből tudom, az alkalmazótól.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.01. 09:48:50

@ArmaGedeon:
van abban valami amit mond, de persze az egészet nem érti, ha nem tudja, hogy a kegyetlenül kemény és foglyul ejtő zsidó vallást csak nagyon erős gyűlölettel lehet elhagyni. és nem vitatnám el azt az intellektuális /?/ :)/ jogot a zsidóktól, hogy őszintén higgyenek az arafatbarátságban. némelyik az életét is adta volna. az összeesküvések nagyon kevés tagja kell hogy tudja, hogy ő összeesküvő, vagy annak a katonája. a zsidók nem mindegy szálig megfontolt és tudatos sátánszolgák, ahogy azt maga képzeli. persze ha córesz van a génkoktél működésbe lép :)

S=klogW 2012.10.01. 09:48:53

@ArmaGedeon: "Sőt, szerintem még egy középréteg-féléjük is teljesen képben volt, hogy fiaik nemzedékének dolga lesz" - 89es könnyed és gyors ideológiai pelenkacsere ezt támasztja alá

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.01. 09:50:14

dunaföldváron meg semmi nem történt, egy helyileg becsült ember aki az előző választáson is éppencsak kikapott, most győzött.

S=klogW 2012.10.01. 09:51:21

@tölgy: gondolom külön nyilvántartásban a szokványos kéderlapoktól

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.01. 10:05:29

@tölgy: Ez teljes mértékben összhangban van az általam Pajaktól már többször idézett elmélettel, hogy az amerikai zs nagybankárok tudatosan hozták létre a szovjet rendszert (majd szatellitá
llamait), végig irányjtották és belülről rendelték el lebontását. Közben végig ügyeltek a káderpolitikára, és az összes komm. országban volt zs-antiszemita kötélhúzás a pártállami eliten belül, de az antiknak nem hagytak esélyt a győzelemre. A legdurvább látszólagos kivétel Gomułka 68-as zsidótlanítása a pártelitben, de rövidesen neki kellett mennie.
A globalista elit ugyanúgy gondosan számontartotta, ki zs és ki nem Amerikábam, mint keleti nagy falanszterkísérletében.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.01. 10:08:44

@jose maria padilla: sose mondtamn, hogy a zsidók mind tudatos nagykoponya összeesküvők. Az átlagosakat és a hülyéket fóbiákkal, hisztivel, meg az ősi gyűlölködés hagyományával terelgetik a céljaik kiszolgálására nagykutyáik. A zsidó gyűlöletvallást gyűlölettel nem lehet elhagyni. A könyörtelen szembenézés azzal, hogy rendes ember nem maradhat e gyűlöletvallás és közege tagja, nem gyűlölködés, hanem annak legyőzése. Lásd I. Shamir, vagy Vanunu esetét. Meg a sok-sok névtelen kiszsidót, aki jó, becsületes ösztönnel asszimilálódott - e folyamat megállítására is hozták a kiszsidókra a holót a sátánista főzs-k.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.01. 10:15:05

@tölgy: Még a hatvanas évek végén történt egy budapesti egyetemen, hogy Dr. Népi megbuktatta Urbánus Ubult, a jeles, bár sokadvonalbeli elvtársat, és azt a véleményt is megengedte magának, hogy ilyen tanulmányi eredménnyel nem az egyetemen volna a helye. Dr. Népi ellen ezután egyetemi tiltakozás, aláírásgyűjtés és többirányú lejáratókampány szerveződött nagyjából ugyanazokkal a vádakkal, mint mindig, csak ez akkor nem jutott ki a szélesebb nyilvánosság elé, és talán körmönfontabb volt a kódolás. Túlélte a dolgot, de még a kilencvenes években is azt terjesztették róla, hogy MIÉP-szimpatizáns (nem volt az, csak nem volt hajlandó részt venni az elhatárolódós játékban).

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.10.01. 10:16:49

@ArmaGedeon: nem a samiri, vanunui tevőleges izraelellenes zsidókról beszéltem, hanem a kikeresztelkedett családokból származó ateista kommunista pesti tömegről. ezek a vér parancsát csak gyűlölettel tudták fékentartani.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.01. 10:42:16

Körkérdés. Maguk szerint a játékautomaták - amúgy helyes és szimpatikus - betiltása miatt összehívnak egy rendkívüli kormányülést? Kételyeim vannak. :)

Persécuté Persécuteur 2012.10.01. 10:46:29

@tölgy: Ha arra fog korlátozódni az Olajfa programja, hogy le kell váltani Orbánt, akkor nem fogják tudni mozgósítani még a potenciális táborukat sem. Ez már most is látszik a "bizonytalanoknak" nevezett nem szavazó tömeg méretén. Aki egyszer megcsömörlött attól a fajta politikától, ahol a pártok programja lényegében kimerül a másik leváltásának akarásában, azt nem lehet 2x annyi "váltsuk le"-vel visszacsalogatni a szavazótáborba. A román modell felé haladunk, majd 40-50% lesz a választási részvétel, és nagyon sokan nem fogják érteni, van-e egyáltalán tétje az egésznek. Igen kiváló elemzőink persze a jelenséget egyelőre azzal magyarázzák, hogy a Zorbán szétverte a demokráciát, meg a lakosságot megfélemlítette a diktatúra.

VI. Béla 2012.10.01. 10:46:35

@elGabor:

Lehet a TEK fog kiszállni és elkobozza a gépeket, a tempót látva:

mno.hu/ahirtvhirei/rendkivuli-kormanyules-eltunhetnek-a-jatekgepek-1108719

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.01. 10:53:08

@jose maria padilla: Ja, ha így érted, akkor nagyobb fokban nem értek egyet. A judaizmus külső ruhája, vagy az ahhoz ragaszkodó hagyományosabb kiszsidók elleni támadások régi trend a zsidó közegből organikusan kifejlődő nihilistáknál. Ezzel azonban nem fordultak szembe a xenofób vallás lényegével, alapelvével. Most nem rémlik konkrétan, vagy Sabbatáj Cví, vagy Frank kapcát csinált a Tórából (hiszen az ő Igazi Tórájuk épp ellentétes a leírt Tórával), a frankisták a püspöknél feljelentették az ortodoxokat vérváddal (azok meg viszont... valamelyik csak csinálta...), Marx szidta a vallásos zsidókat, a zsidó bolsi káderek zsinagógát romboltak és szaroztak be, stb. Mindezekhez nem kellett szembefordulniuk a judaizmus lényegével.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.01. 10:56:54

@jose maria padilla: @ArmaGedeon: Amikor Frank meghirdeti, hogy pl. Sabbatáj Cví nyomában is be kell hatolniuk minden vallásba, hogy belülről szétrágják, mint féreg az almát, akkor ezt logikusan alkalmazták a hagyományos judaizmusra is, saját eredeti szülőközegükre. Ennek keretében pl. ortodox rabbik sora nappal aláírta a frankistákat kiközösítő fatvát (amiről tudták, mennyit ér, hiszen egy zsidó a halachájuk szerint mindig zsidó marad), aztán az éj leple alatt nappali vallásuk szabályait megcsúfoló nihilista szertartásokon vettek részt, homoszex, vérfertőzés, pedofília, bizonyára nem kóser dolgok fogyasztása, stb. stb. Semmi új nem volt abban, hogy a komcsi zs-k színházként szidták Izraelt és szerették Arafatot.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.01. 10:56:56

Van, aki pofonokat kap a Láthatatlan Kéztől, és van, aki pacsizik vele. Ilyenek ezek a Versenyek és Piacok.
vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20121001-uj-unios-szabaly-viheti-el-a-baromfisok-penzet.html

"Az állatok elkábításáról szóló uniós határozat okozhat komoly kiadást a magyar baromficégeknek, akiknek a brazil export miatt is fájhat a fejük.

A tojótyúkok ketreccseréje után újabb milliárdos, a termelés hatékonyságán nem javító beruházásra kényszerülhet a hazai baromfiipar - kérdés, hogy mikor - írja a hétfői Napi Gazdaság.

Egy nem kötelező uniós határozat szerint ugyanis 2013-tól a baromfi-vágóhidakon a gázzal kell elkábítani az állatokat. A magyar termelők erre nem készültek fel, nincs olyan üzem, amely alkalmas lenne a gázosításra. A magyar vágóhidak elsősorban árammal végzik az állatok vágás előtti elkábítását - közölte Csorbai Attila, a Baromfi Terméktanács elnöke. A legjelentősebb versenytársnak számító német, holland és dán vágóhidak 65-70 százaléka már alkalmazza a technológiát.

A lap szerint, ha az EU kötelezővé teszi az a gázos kábítás alkalmazását alkalmazást, néhány éves türelmi időt, derogációt kell kérnie a magyar ágazatnak. A technológiai átállás miatt a baromfiszektorba milliárdos beruházásra lesz szükség, ugyanis nem csupán a kábítósoron kellene új berendezéseket telepíteni, hanem a vágóhidakat is is át kellene alakítani."

VI. Béla 2012.10.01. 11:28:52

Eurozone unemployment at fresh high

Unemployment in the eurozone hit a fresh high of 18.2 million in August, the EU statistics agency has said.

www.bbc.co.uk/news/business-19784062

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.01. 11:46:18

@elGabor: Az EU-nak szabad az elgázosítást előírni? Bezzeg milyen botrány volt vagy tíz éve, amikort egy német beruházó akart bevásárlóközpontot épteni a lengyel kisvárosban, Oświęcimben, talán számítva az ottani Múzeum turistaforgalmára is...

S=klogW 2012.10.01. 11:47:19

@elGabor: azzal kezdődött:

"Hétfő reggelre rendkívüli kormányülést hívott össze Orbán Viktor. Lázár János ezt követően jelentette be, hogy a kormány kezdeményezi a pénznyerő játékautomaták mûködtetésének teljes megszüntetését."

www.portfolio.hu/gazdasag/rendkivuli_kormanyules_volt_reggel.173584.html

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.10.01. 11:56:30

@S=klogW: Tipikusan olyan jellegű látványakció (amivel amúgy én is szimpatizálok), mint a szesztilalom Amerikában, vagy Gorbinál. A Bűnt nem fogja megszüntetni, jelképezi a kormány és "politikai családja" magas erkölcsi mércéjét és közben mehetnek a magy harácsoilások a haveri körben a fontosabb ágazatokban, mint pl. földbirtoképítés, EU-támogatás beseprése.

Persécuté Persécuteur 2012.10.01. 12:17:41

Visszaesik a francia ipar:

www.portfolio.hu/gazdasag/minden_idok_egyik_legnagyobb_zuhanasa_franciaorszagban.173597.html

Az európai recesszió nem váratlan, törvényszerű. Ezt több elemző (elsősorban Jim Reid-re emlékszem) már évek óta leírta. Mivel az eladósodás, ami a 80-as, 90-es, 00-s évekre volt jellemző, nem folytatható, 3-4 éves gazdasági ciklusok jellemzők, akárcsak az 1980-as évek előtt. A 2008/9 után várható következő recesszió kezdete tehát 2012.

Jim Reid persze nem gondolta, hogy félig-meddig megpróbálnak visszatérni az eladósodott államok az eladósodási politikához. Az USA lényegében a pénznyomdával akadályozta meg a recesszió visszatérését idén, de ha a "fiscal cliff" hatása jelentkezik a jövő év elején, az azt jelentheti, hogy a visszaesést csak elodázták fél évvel.

Ha már ez itt a delphoi jósda, megfogalmazható egy jóslat: ha valami radikális gazdaságpolitikai fordulat nem történik addig, akkor 2016/17-ben ismét súlyos válságba süllyedhet az ország, az európai és amerikai fejleményekkel összhangban.

Google 2012.10.01. 12:21:42

@S=klogW:

Már csak a zálogházakat és azokat a kis üveges alkoholokat kellene megszüntetni, kivonni a forgalomból, rögtön tisztább lenne a kép.
Lesz itt felzúdulás.
Egyébként már várom, hogy a haladó értelmiség Portikért is aláírjon. Ha már Tasnádiért megtette annak idején.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.01. 12:26:21

@Google: Olyasmi lesz a mozgalom neve, hogy: "Hagyják Portikot és Vizoviczky profitot termelni!"

Persécuté Persécuteur 2012.10.01. 12:27:34

@ArmaGedeon: " jelképezi a kormány és "politikai családja" magas erkölcsi mércéjét"

Egy jellemző történet:

index.hu/gazdasag/magyar/2012/10/01/estar/

A hódmezővásárhelyi az egyik nem fizető önkormányzat.

Google 2012.10.01. 12:28:24

@Persécuté Persécuteur:

Maga szerint akkor (2016/17)a szocik lesznek hatalmon. És ők szakemberek. Úgyhogy.
De még egyszerűbb, ha azt mondjuk, folyamatosan éltük fel a jövőnket - hagyták nekünk felélni, hogy ők megszedjék magukat.
Most szabhatjuk. Beoszthatjuk a böjtöt.

Google 2012.10.01. 12:32:36

@tölgy:

Ne az állam herdálja el azt, amit amazok munkájuk verítékével, ezzel-azzal hordtak össze, évek hosszú során. Ja.

Alfőmérnök 2012.10.01. 13:44:49

@bbjnick: Visszalopta az ékszert a büdözzzzzzzzzzzzs zzzzzzzzzzzzzzzsidóóóóóóóóó.
Egyébként ezt a filmet láthatta HH.
www.kvb.hu/filmek/jatekfilm/akenyereslanyballadaja.html

Alfőmérnök 2012.10.01. 13:47:49

@jose maria padilla: Elképzelhetőnek tartom, hogy így volt.
De arról nem tudok, hogy Herskó a magyarok antiszemitizmusáról nyilatkozott volna külföldön. (Ellenben olyan NÉPI filmek létrehozását segítette, mint a Tízezer nap, vagy a Feldobott kő.)

Alfőmérnök 2012.10.01. 13:48:48

@ArmaGedeon: Nehezen tudom Andy Vajna kinevezését antiszemita húzásként értékelni.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.10.01. 15:33:06

@S=klogW: @ArmaGedeon: @tölgy: Íme két vélemény; az egyik egy iparági forrástól, a másik korábbi SZDSZ-es titkosszolgálati szakértőtől:
hvg.hu/gazdasag/20121001_A_kormany_az_illegalis_szerencsejatekot_t

"Teljes döbbenet – kommentálta a Miniszterelnökség hétfő reggeli bejelentését a szerencsejáték-piac egyik szereplője, aki szerint azzal, hogy a pénznyerő játékautomaták működtetésének teljes megszüntetését javasolja a kormány, most már nemcsak milliárdos adóbevételekről mond le, és ezres nagyságrendben szüntet meg munkahelyet. A teljes tiltás szerinte a legálisan működő vállalkozásokat lehetetleníti el, és löki a tevékenységet végképp az illegalitásba. „Már megjelentek az első illegális online pénznyerő rendszerek egy olyan piacon, melyet ezután senki nem fog ellenőrizni, mivel nem is lehet őket majd megfogni. A kormány eddig a felhasználók védelmével indokolta a nyerőgépek szabályozásával kapcsolatos lépéseit. A teljes tiltással épp az ellenkezőjét érte el. Mindenki tudja: attól, hogy a prostitúció tiltott, az még létezik” – mondta a hvg.hu-nak a neve elhallgatását kérő iparági szereplő.
...
Gulyás József, a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának volt SZDSZ-es tagja szerint a nemzetbiztonsági kockázat igenis fennáll, és az iparág létezése óta az mindig is volt. Erre időről időre kitértek a nemzetbiztonsági szolgálatok éves jelentésükben is.

„Érdekes módon azonban 2002 után kikoptak a szerencsejáték és a szervezett bűnözés kapcsolatát taglaló részek az NBH éves jelentéseiből, nyilván nem véletlenül” – jegyezte meg. „Ennek több oka lehet. Értelmezésem szerint a szervezett bűnözés „relatív erőfölényével szemben”, lényegét tekintve tehetetlennek bizonyult a bűnüldözés és az azt támogató nemzetbiztonsági tevékenység, ugyanis sok energiát, kellő politikai támogatást és konfliktusok vállalását igényelte volna ez a munka.”

A döntéshozók ezért Gulyás József szerint úgy ítélhették meg, hogy ha elfordítják a fejüket, illetve tiszteletben tartják a szerencsejátékiparban a különböző szervezett bűnözői csoportok között kialakult status quo-t, akkor egy jól kalkulálható bevétellel mégiscsak számolhat a költségvetés. „További, cseppet sem lényegtelen szempont volt az is, hogy amikor egy kicsit jobban a dolgok mögé néztek a döntésekre jogosultak, akkor kényes pontokra láthattak rá, például a szervezett bűnözés politikusokat is beszövő kapcsolati hálójára” – mondta.

Gulyás József úgy vélte, azzal, hogy Lázár János súlyos nemzetbiztonsági kockázatokról beszélt, azt jelenti, hogy a döntéshozók szűk köre mégiscsak mögé nézett az iparág kevésbé látható viszonyainak. „Azon viszont cseppet sem csodálkozok” – mondta, „ha a szerencsejátékbizniszből élők mindezt fedősztorinak állítják be”."

S=klogW 2012.10.01. 15:39:58

@elGabor: egy szadista aki néha megtalálja a gardróbban a gerincét

MézesRozi 2012.10.01. 15:41:42

@Persécuté Persécuteur:

ja. akkor én félreértettem magát. én ugyanis nem a mostani dunaföldvári önkormi válira gondoltam, amikor fidesz-győzelemről beszéltem, hanem a 2014-es parlamentire.
bocsika:))

p.s. mi köze is ennek az eredménynek ahhoz, amiről vitatkoztunk?

Persécuté Persécuteur 2012.10.01. 15:57:49

@MézesRozi: "mi köze is ennek az eredménynek ahhoz, amiről vitatkoztunk?" - mindkettő függ ugyanazoknak a pártoknak a népszerűségétől.

És aki valamiért nem hisz a közvéleménykutatóknak, az az időközi választások alapján tudja megítélni a pártok népszerűségét.

Persécuté Persécuteur 2012.10.01. 16:01:47

@elGabor: "Mindenki tudja: attól, hogy a prostitúció tiltott, az még létezik" - szó szerint ugyanezt olvastam az előbb egy nikktől valamelyik indexes blogon. Nyilván még nagy karriert fog befutni ez a duma, két "4000 kocsma bezár, életek ezrei mennek tönkre" panasz között. Egyes harci nickeknek gyorsak a reflexeik.

Egyébként minek tiltani akármit, ha "úgyis létezik", nem?

osborne 2012.10.01. 16:04:30

Véget ért a szerelem?

Kádár bürokráciájának végrehajtó képessége jobb volt, mint Orbán Viktoré, igaz, hogy kiemelkedően meg is fizette őket. Most ezzel komoly probléma van, piaci és nem politikai bérekre lenne szükség.

www.origo.hu/gazdasag/20120928-szegenyekre-es-muveszekre-hagyom-a-vagyonom-interju-demjan-sandorral.html

Persécuté Persécuteur 2012.10.01. 16:27:54

@osborne: Érdekes interjú.

"Véget ért a szerelem?" - nem mondanám, ez az interjú a kritika mellett védőbeszéd is a kormány mellett. Nyáron sokkal keményebben lecseszte Viktort. Egyébként olyan világlátást árul el a szövege, ami OV retorikájában is visszaköszön - más kérdés, hogy mi valósul meg a retorikán túl.

2012.10.01. 16:36:40

@Tehetetlen Dodó: bocsesz, de ha már itt kukkolok véletlenül akkor itt is muszáj belepofáznom, noha most nem akarok szemétkedni; nekem Róbert László volt a "fanom", akinek a liba non-i háborúban járván egyszer sikerült nyilatkozatra bírnia az ottani falangisták vezérét, bizonyos Hadad őrnagyot és azzal az egyébként közismert váddal próbálta szembesíteni, hogy az ő milíciái irtják a palesztinokat és együttműködnek a zsidókkal az arab-mohamedán milíciákkal szembeni harcban. Erre Hadad lazán odavetette; hogy működhetnék én együtt holmi zsidókkal? Maga az első, akit életemben látok :D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2012.10.01. 16:40:05

@osborne: hogy áll a debreceni stadion és villamos ügye? Talán valami fennakadás van a számlák befogadásában?
süti beállítások módosítása