gloire 2011.11.28. 12:05

IX.

 

2140 komment

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.11.30. 08:54:26

@bbjnick: A Fideszre, mint egészre (mint szőröstül bőröstül OV tulajdonára, birtokára) ez igaz. A fideszen belül a képviselők egy jelentős része magánkörben elég nyiltan zsidózik és sokkal joban utálja saját párttársai izraelita részét, mint mondjuk a szocikat.

tevevanegypupu 2011.11.30. 10:04:39

@Arma Gedeon2:

Nem tudni hogy viselne vagy viseli el az orszag, ha hirtelen valaki atirna a tortenelmet, megcelozna az eddig legelismertebb, legszeretettebb, legnepszerubb irokat es koltoket, muveszeket..vagyis atrajzolna az egesz terkepet.Hiszen a rendszer valtoztatasat - pedig az minimalisnak tunik - sem tudjuk elviselni. Nem is az, hogy egyforman kell gondolkodni, hanem hogy egy olyan iranyvonalat kovetni ami objektiven elemez mindent, partfuggetlenul, csak a tenyekre hagyatkozva. Nekunk az sosem ment, mert ha az igazsag kiderult, altalaban sertve ereztuk magunkat, mert vagy nem volt rank nezve hizelgo, vagy nem tetszett, hogy evtizedeken keresztul hulyenek neztek bennunket es azok is voltunk.(:

tevevanegypupu 2011.11.30. 10:07:12

Vajon mi lehet a belvarosi hotel tetejen levo helikofferleszalloval? Egy idoben eleg nagy vihart kavart, most meg semmi. Lehet, hogy csak verebeknek epitettek?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.11.30. 10:11:23

@tevevanegypupu:

"Nem tudni hogy viselne vagy viseli el az orszag, ha hirtelen valaki atirna a tortenelmet, megcelozna az eddig legelismertebb, legszeretettebb, legnepszerubb irokat es koltoket, muveszeket..vagyis atrajzolna az egesz terkepet."

én kicsiben látszólag kockázatmentesen elkezdtem (a linkemen látható), még a szűkebb szellemi baráti köröm is alapvetően rossz néven veszi...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.11.30. 10:52:34

@bbjnick: @Arma Gedeon2: ezért nem lesznek maguk sohasem politikusok. Zsidózni és Izrael barát politikát folytatni nem zárja ki egymást.
vö: Churchill és az orosz szövetség 1941 után.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.30. 11:28:49

@betyár:
ez legyen ennek az embernek a legnagyobb baja. ha fideszen belüli leszámolásokról, fidesznek életüket és vérüket adó emberek kirúgásásról beszéltem, akkor ez a lény állt az összes ügy mögött. e lény megtestesít mindent ami rossz a fideszben. nem véletlen, hogy elvették tőle-tibibácsitól a személyi ügyeket és viktortitkársághoz került. szerencsére még számít a központnak, hogy miket írok :)

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.11.30. 11:38:50

@tevevanegypupu: semmi. oda még gép nem szállt le. a szálloda nyilas epeömlést okozó baja az volt, hogy dávidcsillám van rajt. azt hitték ezek az alemberek, hogy a szoci tulaj tetette rá, pedig feszl így tervezte. vasistván is megemlékszik róla. kassák nevelt lányával/felesége, laktak is ottan.
szívesen
:)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.11.30. 11:49:23

@tölgy: Az nem arra példa. Az Izraelbarát politikát nem a zsidózó fideszesek folytatják, OV is tudja, miért tart olyan "rémuralmat" mamelukjai között.

Churchill zsidó származása nem kérdéses, egy nagy szereposztás része volt fultoni beszéde is, ő a legfelsőbb illuminátus körök és dinasztiák tagjaként nagyon jól tudta, kik hozták létre a Szovjetuniót, tudta, hogy ugyanezek hozták létre a hitlerizmust is. A lehető legcinikusabban írt előszót Nesta Webster világforradalomról szóló művéhez. Antikommunizmusa szerep volt.

tevevanegypupu 2011.11.30. 12:19:44

@Arma Gedeon2:

Nem csodalom, nagyon eredeti elgondolasai vannak, ha magat olvassa az ember feje tetejere fordul minden. Tudja az az erdekes, hogy az ember szemevel latott, fuleivel hallott dolgokat es nem is gondolt arra, hogy az nem ugy van, hogy a latszat csal, hogy tukor altal..stb..hogy ilyen kozhelyekkel eljek.Nem lattuk a dolgok visszajat, pedig mindennek van, az az amit altalaban eltakarnak.Olvassuk a sorokat es nem gondolkodunk el rajta, foleg ha a stilus jo, az iro-kolto tekintelyes es meg bator is.Csak az nem jut eszunkbe, hogy miert tekintelyes es kiert-miert bator. Leginkabb persze a gyerekeket lehet megfogni, azert is latni, hogy ugyan nem tehetunk arrol ki fia-lanya vagyunk, de arrol mar tehetunk, hogy atvesszuk-e szuleink vilagnezetet, gondolkodasat, jellemet. Eleg sokszor igen. Ezert ertem meg - relative - azokat is akik vadkommunistak vagy helyezkedoek, mert reszben hoztak magukkal oroksegkent, reszben olyan kornyezetben mozogtak, es ez a kornyezet nem valtozik forradalmaktol, haboruktol sem.

tevevanegypupu 2011.11.30. 12:21:23

@málnási:

Irto nagy balhe volt belole. Talan azert is, mert az emberek tobbsege foldre szegezett tekintettel megy, nem nezi a hazak homlokzatat, nem foglalkozik azzal, hogy s mint volt az eredeti, gyalazkodni meg joooo. Koszonom szives tajekoztatasat.(:

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.30. 13:38:51

@málnási: Én úgy emlékszem, maga a leszálló is port kavart, nemk csak a gipszstukkó. Mert tudott dolog, hogy magán repülőgép nem hogy leszállási engedélyt nem kaphat a belvárosban, de még át sem repülhet felette. Ehhez képest volt talányos, hogy ki az a tulaj, aki arra számít, hogy egyedüliként az országban erre majd engedélyt fog kapni. Persze sose fog, valószínüleg, csak vendégcsalogató látványosság, amire fel lehet vágni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.30. 13:49:02

@málnási: @bbjnick: "mint a te vatikánod :)" Ez valóban így van. Egy KDNP-s koalícióval ez nem lehet kérdés, ez együttműködési feltétel. Egyébként érthető is, ha nem kultur-antiszemi szemmel nézzük a dolgot, hogy melyik oldalra állunk ebben a konfliktusban. Izraelben 300 ezer ember beszél magyarul, itthon is kb. ennyi embert érint a kérdés, szemben a Budapesten élő néhány szőnyegkereskedő perzsa családdal. De az is igaz, a Viktor mindig is következetesen filoszemita volt, ez valóban tudható róla. A nácizói, fasisztázói egy külön szekta, de tőlük függetlenül nagyon sok zsidó támogatja, és ezért is jó politikus, ezt ügyesen csinjálja.

Google 2011.11.30. 13:52:54

Egyre talányosabb nekem Róna személye. Ki ő, és mi a célja ebben a történetben - tudom, nem akar miniszterelnök lenni, az legyen inkább Andor, de mégis.
Ilyen kijelentéseket tenni, hogy a kormányzatnak nincs alkupozíciója az IMF-el szemben, és ha nem mennek jól a tárgyalások az majd kiszivárog, és a pénzpiac majd jól tovább nullázza a forintot...
Jó, hát akkor adjuk fel, s várjuk tétlenül azt, aminek jönnie kell! Azt gondoltam, ez csak Esztergomban megy, hogy mindenért a Fidesz a hibás, Tétényinek már semmit sem kell tennie, elég, ha mutogat, a hívei pedig acsarkodnak, tettlegességre vetemednek.
Valamint el kell olvasni az MNB erre vonatkozó kimutatásait, igenis nőttek a lakosság megtakarításai -talán az egykulcsos adónak is hála.
www.atv.hu/belfold/20111129_rona_peter

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.11.30. 14:10:57

@tevevanegypupu: Itt egy konkrét példa.
Egy vitában egy nagyon hazafias, keresztény stb. barátom válaszolta felvetésemre a Tiszák és az Antiszemita Párt viszonyáról, talán sok, magát értelmes és nem gyűlölködő hazafinak tartó ember fejében él hasonló:

"az antiszemita pártiak háborgó törpe minoritás frusztrált elmebetegjei voltak, mégha örült beszédükben volt is valami rendszer"

Nagyon jelemző, hogy ennek a pártnak a nézeteit nem szokták bírálni, mert akkor ismertetni kellene és kiderülhetne, hogy nem is olyanok voltak, marad a karaktergyilkosság, ami hatásos.
Talán megtaláltam az istócziékról élő ilyen kép egyik ősforrását, akit persze már leplezgettem lefelé amúgy is és még fogok:

--------------------------------------
mek.niif.hu/00900/00901/html/25.htm

"Mikszáth Kálmán: Cikkek és karcolatok
A T. HÁZBÓL [dec. 11.]"

Olvassátok el az első, fenti című írást, az egész kell a propaganda megértéséhez, de kiemelem a lényeget:

"Kállay János eltüsszentette magát, s ez úgy recsegett a teremben, mintha a vakolat hullana a falakról.

Az antiszemiták egy tagja, aki kitűnően tudja utánozni az állati hangokat, lekuporodott a pad alá, s egyszerre lassú, távoli kakaskukorékolás kezdett hallatszani a teremben.

Prileszky Tádéra a túlsó oldalon rájött egy konvulzív köhögési roham, s összegörnyedve futott ki a folyosóra.

Tisza belátta, hogy most e hangverseny lecsillapítására neki kell szólania, s föl is kelt, de mi szívesebben követjük Prileszkyt, aki végre is kiköhögte magát, s elkezdte szokott mameluki élményeit mesélni."

(..)

"Az elnök bezárta az ülést, de szava elhalt a süketítő kiáltások közt.

Végigharsogott a termen: Éljen Tisza Kálmán! Túlsó oldalról az echó visszabömbölte: Éljen Ugron Gábor!

A kifelé tóduló képviselők még a folyosón is ezt hajtották, ott künn elragadt a kiáltás a fiáker-kocsisokra és az utcai csőcselékre.

Sőt azok még hozzá is tódtak egy harmadik nevet: az Istóczyét.

Így aztán egészen tökéletes lett a harmónia."
----------------------

Világos, az antiszemiták bunkó bohócok és csak a csőcselék szavaz rájuk...

Google 2011.11.30. 14:21:14

@Arma Gedeon2:

Hasonló jelenetek voltak és lesznek még a t.házben. Nincs új a nap alatt. Antiszemitizmussal, de bármilyen "anti ilyen-olyan" mozgalommal sokra nem megyünk. A szénánk jobban állni ettől nem fog, soha nem is állt.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/vallott_a_vegtorlesztesrol_az_mnb_itt_a_meglepetes.503421.html

Számok, bár soha nem érdekeltek, ahogyan a közgazdaságtan sem, megkülönböztetni megtudom a politikus és a közgazdász Róna nyilatkozatokat.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.11.30. 14:28:44

@Google: persze, minek egy Természeti Erővel szembeszállni... Ez eleve elrendeltetett! Zsidóknak kell uralkodnia és kész. Csak a csőcselék szeretné másképp.

osborne 2011.11.30. 15:07:18

@elGabor: Tudjuk ki ezért is a felelős. Most ugrott az IMF éltanulója brand!

hvg.hu/vilag/20111118_Romania_IMF_keretszerzodes

Google 2011.11.30. 15:15:39

@Arma Gedeon2:

Itt nem arról van szó, hogy a "zsidóknak kell uralkodnia és kész" és a "csőcselék másképp szeretné", mert egyrészt nem minden zsidó uralkodik, másrészt pedig éppen a csőcselék is lehet az, mely uralkodik. Volt rá példa a történelemben, nem hiszem, hogy ez követendő lenne.
Két végletről beszélünk, ezzel kihagyva a nagy többséget, mely sem ebbe, sem abba a kategóriába nem tartozik.
Ezt kijelenteni, hogy a zsidók uralkodnak, hülyeség, mert egyrészt nem igaz, egyes keresztények is egész jól meg tudnak kopasztani másokat, másrészt a zsidók között is vannak olyanok, akik nem haszonélvezői, hanem elszenvedői saját politikájuknak.
És ami a legszörnyűbb, ezzel hogy ilyen kijelentéseket teszünk/átveszünk, saját magunkat gyengítjük csupán, s éppen így tekintjük eleve elrendeltnek a dolgot - pontosan azzal, hogy belemegyünk ilyen leegyszerűsítésekbe.
Mindegy is, semmiről nem akarom meggyőzni Magát, csak az fáj, hogy irodalmi nagyságainkról akarja leszedni a keresztvizet. Érdekes harc, talán őket sem érdemeljük meg, forradalmaink sem érnek semmit, mint ahogyan mi magunk sem.
Nekem ez nem pálya!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.11.30. 15:21:25

@osborne: Pedig milyen szépen épült már az a mítosz...

Google 2011.11.30. 15:28:10

@osborne:

És mit meg nem tettek Romániában azért, hogy ne ez legyen!
Nyugdíjakat, fizetéseket nyirbáltak meg, munkahelyek garmadáját szüntették meg, adtak el egy s mást, azért hogy most itt kössenek ki.
Mit kérhetnek tőlük még?
Jól mondta DH valamikor (még mielőtt megcsipszelték volna), válság idején amibe a jómódú lefogy, abba a szegény belehal.
A kérdés csak az, miből él meg ezután a gazdag. Tudom, vannak tartalékaik, póttartalékaik, de akkor is. Meg fogják ők is érezni előbb-utóbb. Erről szólna a szolidaritás nevű izé, ugyebár.

osborne 2011.11.30. 15:43:28

@elGabor: @Google: 'Mit kérhetnek tőlük még?' Csak a szokásos: Reformokat!

Vagyis privatizációt:

Jeffrey Franks, az IMF küldöttségének vezetője elmondta, hogy a kormánynak fel kell gyorsítania az állami vállalatok privatizációját, akárcsak a magánszférából érkező vezetők kinevezési folyamatát.

hvg.hu/gazdasag/20111107_imf_romania_privatizacio

betyár (törölt) 2011.11.30. 16:00:36

@málnási:

hallottam egy-két akciójáról. de mintha tibibácsira is rámozdult volna a háta megett. mindenesetre a fagyi most visszanyalt:)

betyár (törölt) 2011.11.30. 16:02:21

@tevevanegypupu:

a mai hír alapján ha még nem is, most majd fog:)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.11.30. 16:02:54

@osborne: Meg vagyonadót. Csupa jó ötlet.
www.mfor.hu/cikkek/Vagyonadora_kenyszeritheti_Orbanekat_az_IMF.html

""Ott lenne a legcélszerűbb megfogni ezt az összeget, ahol a legnagyobb kiengedés történt, vagyis az szja területén. Ezzel azonban az a probléma, hogy év közben nagyon nehéz változtatni az adószabályokon, jelenleg pedig a kormány elszántnak tűnik az egykulcsos adó mellett" - válaszolta Török Zoltán arra a kérdésre, honnan lehet pótolni a kieső összeget.
Fókuszban a pénzügyi békéltető testület - december 8-án a Gellértben

Az elemző szerint a kiadási oldal már most is annyira feszített, hogy ott már nem nagyon lehet további összeget megtakarítani, főleg nem ekkora nagyságrendben. Éppen ezért elsősorban bevételnövelő intézkedésekkel, adóemelésekkel lehet kompenzálni a gazdaság visszaesését, azonban minden ilyen intézkedésnek komoly politikai ára van a kormány számára, ezért ódzkodnak egyelőre megtenni ezeket.

"Célszerű lenne például egyfajta vagyonadót vagy ingatlanadót bevezetni, abból pótolni lehetne a kieső bevételt. A Bajnai-kormány már pedzegette egy vagyonadó bevezetését, valószínűleg ők sem maguktól találták azt ki, hanem a Nemzetközi Valutaalap (IMF) kérte. Ha pedig most újabb megállapodást kötünk velük, akkor könnyen lehet, hogy megint lesz hasonló kérés" - vélekedik a Raiffeisen szakembere."

Leskelődő 2011.11.30. 16:14:19

Mai napi cukiság:
"A dokumentumok szerint a hat legnagyobb amerikai pénzintézet - JPMorgan, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley - a központi banktól több mint 460 milliárd dollár rendkívüli hitelt vett nulla közeli kamatokon. A bankok több mint 13 milliárd dolláros nyereségre tettek szert az évek alatt. A bankszektor legnagyobb szereplői a válságból megerősödve kerültek ki. Mérlegfőösszegük öt év alatt 40 százalékkal nőtt, míg a vezetői juttatások is 20 százalékkal lettek magasabbak."
www.magyarhirlap.hu/online/oriasit_kaszaltak_a_bankok_az_ingyenhiteleken_.html

Tündér_Lala 2011.11.30. 16:31:55

Rehát szögezzük le. A kommunikációnek semmi köze nincs a leértékeléshez, az csupán az Erópa elleni támadás része. Aminek köze van hozzá, az a túl magas adósságszint, amelyet hű (nem hozzánk) Ferencünk előállított. Pont.

reality 2011.11.30. 16:32:56

Mi a véleményük a NIBEK-ről? :)

Leskelődő 2011.11.30. 16:59:51

@reality: Azt nem mondhatom meg, mert hátha lehallgatják. De amerikai népszava már úgyis megmondta, hogy az egy gestapós ávéhá.
És a Magáé? :)

tevevanegypupu 2011.11.30. 17:36:01

@betyár:

Esetleg meg lemehet alfaba..(-:

tevevanegypupu 2011.11.30. 17:42:17

@osborne:

Matolcsy jelenleg kolbaszt tolt Orbannal, az mindkettejuket megnyugtatja.

tevevanegypupu 2011.11.30. 17:45:28

@Arma Gedeon2:

Mindenesetre valamit meg kellene erteniuk azoknak akik nem ertik: antiszemitava lesz az ember es nem ugy szuletik. Es akkor mar csak azt a kerdest kell feltenni, hogy vajon miert lesz az emberek tobbsegebol antiszemita?Iigazsagtalanok-e, eloiteletesek-e..vagy tapasztalatok hosszu sora vezeti odaig?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.11.30. 18:23:52

@tevevanegypupu: @Google: @Arma Gedeon2: @gloire: @málnási: @tölgy:

Tudják, a zsidóbarát politika azért nem jó, mert a zsidó politika viszont sosem magyarbarát. Mármost itt nagyon jól tudjuk (és ha nem, akkor tájékoztatom Önöket), hogy a zsidó ebben a kontextusban nem egy genetikai fajt jelent, és nem vallást és nem hasonló jól körülhatárolható dolgokat, hanem egy típust és egyfajta létmódot, amelyeknek összetett okoknál fogva van valami kapcsolata az előzőekkel is. Kulturális kérdés alapvetően, de nem kizárólag — tele van áthallásokkal ez a terület, és nem, nem a kereszténység alakította ki, sőt nem is direkte a gojok bűne, ha a kérdés újra és újra felmerül és megmarad, illetve időnként „eszkalálódik”, még ha ezeknek a jelenségeknek normális ember sose nem örül is. (Azt írom, nem direkte, mert valahol viszont szégyenletes, hogy a goyim nem tudnak _belülről felülkerekedni_, szélsőségesebb külső eszközök és önhazugságok nélkül, szóval indirekte a zsidókérdés valóban indikátora a társadalom/-mak gyengeségének vagy egyenesen a nemlétének, de egyáltalán nem az antifasiszta toposzok, és nem is az „Izrael-barátság” szempontjai szerinti indikátora).

@Leskelődő:
Én valamiért azt gondolom, hogy ezek a bankházak (példának okáért) undorító és sötét dolgokat művelnek, és hogy óriási a hatalmuk, és egy bizonyos „létmód” megtestesítői, amelyet fentebb vázoltam. De fenti barátaink majd javítsanak ki, ha tudnak.

Mint mondtam, az, hogy ekkora lehet a hatalmuk, minősíti azokat, akik felett ekkora a hatalmuk, őket pedig bizonyos mértékig „mentesíti”. No nem abszolút, csupán relatív értelemben. Úgy viszont nagyon is. És mindenki magáról állít ki bizonyítványt, aki hisz annak a politikának — nevezze az magát jobbnak, jobbközépnek vagy konzervatívnak vagy akárminek —, amelyben ezek a tényezők tiszteletreméltó és bármilyen szinten is elismert szerepet játszanak.

Persze mindez nem jelenti azt, hogy három darab perzsa szőnyegkereskedővel kell szövetkezni. De ellenük fordulni, ugyan miért? De szomorúan konstatálom, hogy efféle evidenciákat még Maguk között is „lécrezegtető” kimondani.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.11.30. 18:41:09

"A kormány lemondott Kelet-Magyarországról" - mondta annak a pártnak az elnöke, amely liberális szövetségeseivel összhangban eldobta magától kelet-magyarországi szavazóit, és még le is pfújjolta őket:
mandiner.hu/cikk/20111130_mszp_a_kormany_lemondott_kelet_magyarorszagrol

Ehhez azért bátorság kell. :)

osborne 2011.11.30. 18:46:44

@tevevanegypupu: @elGabor: Valamit tudhatnak a szocik. Kelet MO már az IMF-é?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.11.30. 18:53:15

@Loxon: csak ezt vitatnám:

"az, hogy ekkora lehet a hatalmuk, minősíti azokat, akik felett ekkora a hatalmuk, őket pedig bizonyos mértékig „mentesíti”. "

Elég hosszú évszázadok szívós felforgatásával kötötték gúzsba a társadalmat, apránként kiirtva az elenállást, lerombolva az erkölcsöket, intézményeket, társadalmi szerkezeteket, amik útjában álltak e hatalmuknak. Tehát ne tessék már az áldozatot felelőssé tenni, hogy áldozatul esett és egyébként ellenállt, amíg tudott, még most is kapálózik szerencsétlen, még nyomják is bele a mérgeket.

A perzsa, orosz, kínai, török, vagy bármilyen államban látni a menedéket elég naív dolog, mint már fejtegettem. A zsidó elitek vezette államok közti konfliktusokat sokszor tekinthetjük analógnak azzal, ahogy a különféle forradalmár frakciók bőszen irtják egymást.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.11.30. 19:25:17

@Arma Gedeon2: Pontosan rátapintott az érzékeny pontra, amin nem értünk egyet. Az, hogy az erkölcsök, intézmények, társadalmi szerkezetek le lettek bontva vagy lebonthatók, pontosan azok felelősségére mutat rá, akik ebben a folyamatban áldozatok/„áldozatok”, és így is szeretnék magukat feltüntetni, vagy csak így tudják magukat látni (hasonlóan egyébként a zsidó „mindig és mindenhol áldozatok vagyunk”-toposzhoz). A lebontó tevékenység egyértelmű, azonban az ellenállás és szembeszállás hiánya feltűnő, és ez már nem írható semmiféle zsidóság számlájára.

Különösen az ethosz eltűnése zavaró, mert intézményeket (amennyiben azok külső formáját nézzük) le lehet úgy háborúban rombolni, hogy azért az áldozat mintegy ne legyen felelős. Még a társadalom szerkezetét is fel lehet forgatni. De a tiszta és egészséges látást és „ösztönöket”, a viselkedés és az értékek, az ezek iránti érzék hierarchiáját lerombolni: ehhez már kollaboráns, hitvány „áldozatok” kellenek. És ha máshol már nem is lehet külső eredményeket felmutatni, legalább a szavak szintjén kerülni kellene azt a magatartást, amely megalkuszik a bomlasztó erők tevékenységével, és _kizárólag_ óvatos iróniába csomagolva vagy ravasz hunyorgatások közepette fejezi ki a nyomorult „véleményét”, ha egyáltalán.

Menedékről szó sem volt. A BRICS-ben gyakorlatilag a régi kommunista infiltráció utódhatalmai nyilvánítják meg magukat, némi vallásos felhanggal fűszerezve. Elég hülye az a — példának okáért — szélsőjobboldali, aki — akár csak taktikailag is — Észak-Koreával akar szövetkezni, vagy dicsőíti a poszt-kágébés orosz elitet, vagy a kínait. Más kérdés, hogy _bizonyos helyeken_ és _bizonyos vonatkozásokban_ van néhány követendőbb magatartásmód a BRICS-államok egyes megnyilatkozásaiban, mint az atlanti politika elvtelen és szemétrevaló bábjai közt. De ahhoz is ethosz kellene, hogy ezek közül valaki tudjon válogatni. Na, ez hiányzik, és alighanem már teljesen pótolhatatlan.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.11.30. 19:32:23

@Loxon: A történelmi rombolást nem tulajdonítom kizárólag "a zsidóságnak", bár az összefüggés a zsidó eszme, tudatállapot és közösségi identitás, meg a tudatos/ösztönös rombolás között nagyon erős. Az ellenállás hiánya és kollaborálás leginkább az elitek részénél van meg, a társadalom egésze máig is ellenáll, ahogy tud. Inkább öntudatlanul, de ez nem is baj. A baj, hogy nemigen volt esélye a sikerre.
Mi a poszt az orosz KGB-elitben? :-)

eN 2011.11.30. 19:34:18

@osborne: éltanuló, persze. ott nem volt feri-féle megszorítás a 2008-as őszi válság előtt: 19% áfa, 19% szja, folyamatosan emelt közalkalmazotti bérek.
szóval volt honnan imf recept szerint vágni.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.11.30. 19:38:49

@Arma Gedeon2: Az egyszerűség kedvéért neveztem meg csupán a rombolás egyik frontját. A helyzet nyilvánvalóan ennél bonyolultabb, hiszen a szabadkőműves társaságok és az ezek által terjesztett mentalitás volt az a katalizátor, amelyen keresztül mindennek a lebontása megvalósult, és ma is ez az, pontosan általános és teljes elterjedtsége és már-már önjáró bebiztosítottsága révén, amely minden ellenállástól eleve elzárja az összes társadalmat. Ez alól az „egyszerű ember” pont úgy nem kivétel, mint a potenciális „elitek”, sőt. Jó esetben persze „nem oszt, nem szoroz”, de általában szoroz.

eN 2011.11.30. 19:42:01

amúgy a vagyonadó nem marhaság, ha jól csinálják. persze a libaszerelő pont azokat szívatta volna meg, akiknek a legjobban fájt volna, és az offshoremikik nem fizettek volna egy fillért sem.

eN 2011.11.30. 19:42:39

lol. ragályos a geddonizmus?

eN 2011.11.30. 20:12:26

erre @Loxon:
és pont ma vagy tegnap Gloire is

osborne 2011.11.30. 20:23:57

@eN: Vagyonadó, ingatlanadó + szent tehenek (eü, oktatás, máv-bkv) + nix bankadó & végtörlesztés kb ilyeneket fognak itt is követelni Rosenbergék.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.11.30. 20:24:32

@eN: Melyikre? No mindegy, semmi újat nem mondtam, amit ne mondtam volna három-négy éve is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.30. 20:28:58

@eN: "és pont ma vagy tegnap Gloire is" Mármint én is megfertőződtem, vagy én is szóvátettem?

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.11.30. 20:46:42

@gloire: @eN: egyre többen kerülnek a Geddon uszályába... :-)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.30. 20:55:22

@Arma Gedeon2: Egyelőre te kerültél be a jósdás uszályba . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.30. 21:12:16

Egy szomorú hír mára, bár gondolom olvasták már: meghalt Kemény Henrik.
Isten nyugosztalja. Engem mindig lenyűgözött az előadásmódja.

www.youtube.com/watch?v=pkXV0M26A4s&feature=related

picur3ka 2011.11.30. 22:59:51

@Leskelődő:

Haha! Lehet ettol nyiltabban lopni?

Mindegy, en megvettem a paprika magomat mama, amit megtermel az ember maga, az meglesz.

4.bp.blogspot.com/-WEAitQd0YD4/Tg50qk2lAzI/AAAAAAAAN_8/tKVWdrfkLeg/s400/1893957_110403113524_Peter_2.jpg

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.11.30. 23:08:28

Újabb események Gyöngyöspatán. mandiner.hu/cikk/20111130_tomegverekedes_gyongyospatan

Meglepő módon most sem a falusiak vertek cigányokat...

eN 2011.11.30. 23:25:05

@gloire: megfertőződött :)

picur3ka 2011.11.30. 23:27:39

@Arma Gedeon2:

Ugy remelem. Allitolag kellemesen, enyhen csipos.

picur3ka 2011.11.30. 23:29:16

@elGabor:

Az a cim is megint! Lincseles. Tomeg(?) az egesz faluban vagy 2000 ember lakik.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.30. 23:44:17

@eN: Nem, nem, jelentem én meggyógyultam! Idáig voltam fertőzött a szabdkőműves ragálytól, ami elvakított és vakká tett szinte. De lassan tisztul a látásom, már nem is szédülök, nem fáj a fejem, nem szólnak hozzám a hangok sem. Szóval egyre jobban vagyok!

. )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.11.30. 23:53:17

@elGabor: @picur3ka: Ha facebook-on fenmn vannak, keressenek rá a "százezren Gyöngyöspatáért" csoportra. Az egyik friss bejegyzés az esettel foglakozik. A fő moderátor egy Szőke Sándor nevű provó. Az első megjegyzésben röviden így számol be a dologról:

1. "Összeverekedett egy többségi és egy roma lakos, úgy tűnik, az előbbi lett rendesen megverve, ezért vasvillát rántott: de ez még némi ellenőrzésre szorul..."

2. "Mentő jött, elvitte a többségi fiatalt ( erősen beszedett, v túladagolt állapotban, drog-függéséről ismert gyerek, ő emelt vasvillát egy cigányfiúra, aki megverte ezután) - nem tudott viszont a szóváltás oka..."

3. "rosszabb a dolog, mint hittem. És kicsit más...Egy cigány asszonyt rugott meg a beszedett fiú: az asszonyt vitték el a mentők, nem a fiút: mivel az asszony fájlalta a kezét, úgy vélték, eltört. A fiúval kedvesen beszélgetnek a gyöngyösi rendőrök: dorgálják, ejnye-bejnye, hogy lehet má vasvillát emelni egy asszonyra, meg megrugdalni?"

4. "A verekedést most már értem: 5-6 személy vett részt, ebből 1-1 családfő - és gyerekei: a résztvevők nagy része közmunkás: munka közben történt az eset: a kötekedést vszinűleg egy cigány kezdte (aki amúgy - munkanélküli, még közmunkája sincs...) és pont egy olyan többségivel, aki mindig rendes volt a cigányokkal. Szó szót követett ( de sajnos ugye - rögtön elhangzott a cigánygyalázás: mégpedig az apját - joggal - megvédeni akaró, de erőszakos, drog-függő többségi fiú szájából: aki szerszámot ragadott, mert - szerinte - ráemeltek egy machetát...A szerszámmal ütötte meg úgy a cigány asszony kezét, h az eltört. A rendőrség elképesztő erőkkel jelent meg..."

5. "János Farkas ‎14 éves kislányt leütöttek lapáttal, édesanyjának a keze törte el - 26 embert hallgatnak ki jelen pillanatban is , többsége roma! Amint lesz fejlemény Írom!"

Ez már Farkas úr. Tehát az eredeti hírtől - miszerint a közmunkások megverték a felügyelőjüket, eljutunk odáig, hogy az áldozat: kiskorú, nő és cigány.

picur3ka 2011.12.01. 00:00:48

@gloire:

Es terhes.

-------

Egyebkent es altaljaban ezen a mandin linkelt videon a jobbikos kepviselo ugy 8 perc elott, korul, kimondja a tutit: nyomatjak a ciganyokat maguk elott, akik fel akarnak vasarolni, mert azokat konnyen lehet majd koltoztetni.

www.youtube.com/watch?v=DCbCl0FsVAo

osborne 2011.12.01. 00:10:33

Itt az 'új' kredit kráncs (és igaz a pletyi, vmi nagy eu bank csődben van)

Britain has entered a second credit crunch, Downing Street said on Wednesday night, as America was forced to intervene to stop the eurozone crisis leading to a global financial collapse.

www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8927148/Britain-has-entered-second-credit-crunch-confirms-Downing-Street.html

reality 2011.12.01. 00:11:58

Remélem közben éberen figyelik mi történik a Tisztelt Házban.
Az ellenzék már megint obstruál. Teljes az egység és az összhang azon az oldalon. Olyan, mintha megbeszélt esemény zajlana (mindenki mindenkinek szólt?). Egy ideig (kora esti órákban) még csak pár honatya és Vadai DK ágens (hoppá, független képviselőnő) volt jelen, egyszer csak 23 óra környékén (nem tudom biztosra, egy kis technikai hibám volt) megjelentek a frakcióvezetők is és jónéhány ellenzéki képviselő is.
Most 2 órás szünetet rendelt Újhülye alelnök úr Házmestery pajtása javaslatára.
Tudják az a szomorú, hogy a Jobbik úgy balettozik ebben a szerepben, mintha tökéletes koreográfiát kapott volna kézhez.

picur3ka 2011.12.01. 00:19:40

@reality:

"Tudják az a szomorú, hogy a Jobbik úgy balettozik ebben a szerepben, mintha tökéletes koreográfiát kapott volna kézhez."

Nezze, azzal a leghulyebb ember is tisztaban van errefele, hogy a ciganykartya a legnagyobb politikai adu. Ok - szocik, libik - viszont nem jatszhatjak meg, a retorikajuk miatt. Ehhez egy masik egyseg kell. Ilyen ecceru tud ez lenni.

Bell & Sebastian 2011.12.01. 00:44:02

Látja, Loxon ha szóról szóra egyet is értünk, mégis van köztünk különbség, nem jár/járnak már verekedni.
Egyébiránt azt gondolom, a románok vagy szlovákok sokkal hamarabb meg fogják unni az áldatlan állapotokat. A Visegrádi Négyek milyen jó is lett volna, ha nem szalámiznak le mindenki Orbán mellől. Ezek a lengyelek meg már nem azok a lengyelek. A Saul/Paul témába meg igazán beszállhatna, a tragedy -post alatt. :)

Bell & Sebastian 2011.12.01. 00:49:58

@picur3ka: A Jobbik sok helyzetet kihagy, sok öngólt bekap. Felvetődik a Nemzstvezető alkalmasságának kérdése, téglasága. Zuhan a reputáció, de még mindig nem világos, hogy kinek a projektje? Tartom, hogy Orbáné, azért ilyen béna kacsák.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.01. 00:56:51

@Bell & Sebastian: Nehéz eldönteni. Mindenesetre Vona vagy átlag alatt buta, vagy szerepet játszik, ez tény. Mondjuk, gondoljon bele, egyáltalán embert találni erre a szerepre, az sem lehet könnyű, szóval nem csodálom.

A Saul/Paul támát itt is felvetettem pár napja, nagyon divatos lett és nem vagyok elég járatos az ügyben, szóval
nekem adhatna némi felvilágosítást, egyáltalán mik az álláspontok?

reality 2011.12.01. 01:09:53

@Bell & Sebastian: Kire gondol mint Nemzetvezető? Talán Vona úrra?
Ő mostanában hol van? Egyáltalán mit csinál? Mert a jobbikról Házon kívül nem igazán hallani.

picur3ka 2011.12.01. 01:18:13

@Bell & Sebastian:

Lehet. Senki nem vallalhatja fel nyiltan es onszemelyeben ezt a valosagot.

Kover nyilatkozatai viszont ellene mutatnak ennek az elmeletnek.

reality 2011.12.01. 01:23:29

@gloire: @Bell & Sebastian: Ezzel kapcsolatban nekem csak egy kérdésem lenne: Hiszik, hogy a kanonizálás a Szentlélektől való (katolikuséknál ha jól tudom ez a pápától is függött, ő meg Krisztus helytartója)? Mert ha igen, nincs vita, Pál Jézus embere volt, Isten igéjét hirdette. Ha nem isteni eredetű maga az újszövetség egészében (az ószövetségről vitatkozzon magukkal a hóhér :) ), akkor ki tudja mi minden hiányzik belőle, tudás hiányában vagyunk, titkos tanításokat dugdosnak előlünk (már alig várom Loxont erről megnyilatkozni). És ugyanakkor melyek azok a könyvek, részek, melyeket kellene kiszórni az evangéliumból, és biztos, hogy helyesen vannak megírva? stb.
Természetesen ezek a kérdések másként vetődnek fel egy keresztényben és másként egy külső szemlélődőben.

Bell & Sebastian 2011.12.01. 01:27:20

all
Belekezdtem a nyilvános blogon, megírtam a prelúdiumot. Holnap folytatjuk.

Amikor itt voltál velem...
www.youtube.com/watch?v=sYGjBl8t1ag&feature=BFa&list=PLEE3C865209BF51AA&lf=results_main

:)

picur3ka 2011.12.01. 01:31:33

@reality:

Ne haragudjek meg, de hogy jon ez ide most? A maga szemelyes vallas ertekelesi problemaja? Nyugodtan kerdezze meg, persze. De semmi koze ahhoz, amihez linkeli, nem?

reality 2011.12.01. 01:37:43

@picur3ka: Nem értem, miért ne lenne köze a témához (Saul/Paul kérdés)?
Attól függ, milyen szempontból közelítjük meg a témát.
Mindegy is (én elolvastam Bell hsz-ét a mandi blogon és ahhoz is kapcsolódik), de majd az okosabbak kifejtik, hogyan gondolják.

Lew Archer 2011.12.01. 07:55:09

@reality:

A kérdésre valójában nagyon egyszerű a válasz.

Hiszi-e, hogy Isten gondoskodik arról, hogy az apostoli közösség hagyományában ne legyenek téves tanítások, vagy azt gondolja, ki-ki egyéni nagyszerűségére van bízva, hogy felismeri-e a helyes utat. Az első megoldás az emberek tömegeinek üdvösségét adja, a második bizonyos kiválasztott kevesekét. Az első út az alázat útja, nincs mese.

tevevanegypupu 2011.12.01. 08:03:59

@Loxon:

Na pont ezt akartam mondani: ennek a csoportnak csak annyi koze van a zsidosaghoz, hogy zsidonak szulettek (hulyen hangzik tudom) es ezt felhasznaljak, mikor hogy kell es hasznos. A baj az, hogy a csoport ellen nem nagyon lehet tenni semmit - marmint akkor ha valami nagyon csunyat cszelekednek - mert mindenfele nemzetkozi szerzodesek ezt megtiltjak, reszben mert ezek a nemzetkozi szervezetek mind-mind ennek a csoportnak a kezeben vannak. Szoval eleve vereseg (nekunk) a vegeredmeny..Kezdem azt hinni, hogy valoban kivalasztottak, mert vagy kevesbe intelligens az a tobbseg amit terrorizalhatnak, vagy gyavabb vagy erdektelen. Egyik rosszabb mint a masik..

tevevanegypupu 2011.12.01. 08:06:42

Milyen erdekes, eppen most mondjak a tv-ben, hogy a zsido allam visszatartotta a palesztinek penzet egy honapig, de most hajlando lesz atutalni azzal a feltetellel, hogy a palesztinok nem akarnak teljes jogu tagok lenni az enszben es az unescoban.

tevevanegypupu 2011.12.01. 08:07:15

@osborne:
Kelet -Magyarorszag a nemzetisegi kisebbsege, nem tudta?

tevevanegypupu 2011.12.01. 08:09:07

@gloire:

Emlekszem a kis marionett majomra amit o mozgatott egy gyermekmusorban es persze Susu. Vitez Laszlot egy kicsit eroltetettnek ereztem, ot annyira nem kedveltem. Nyugodjon bekeben.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.12.01. 08:21:50

@Bell & Sebastian: A Jobbik ugyanannak a projektje, akié Orbán, Fletó, Bajnai, stb...

Google 2011.12.01. 09:58:42

@Loxon:

Szóról szóra egyetértek Magával; állítom, hogy legtöbben az "antiszemiták" és " Izrael barátai" közötti sávban mozgunk, ahol normálisan is a helyünk lenne.
Hajlamos vagyok azt hinni, hogy a "mentalitásúak" csodálkoznak a leginkább azon, milyen egyszerűen törhető meg a többség erkölcse, elég egy kis titulát, illetve piculát belengetni neki. És már nem is csodálkoznak, csak tudják, merik, teszik.
A Jobbik-szerű képződmények pedig csak szívességet tesznek nekik - a nyersen előadott ostoba szólamaikkal.

@Arma Gedeon2:
Nem lehet más a politika, sem az, mi mögötte van.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.01. 10:01:45

@Loxon:

nemár megmondja, magának zsidó csaja van, majd pont maga elfogulatlan mi? :)

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.01. 10:03:28

@Google:
a maga igazsága szerint a megszállók ellen sunyi viccekkel lehet mondjuk védekezni, nem gépfegyverrel. maga gyáva. maga 57. május elsejei tapsoló.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 10:30:35

@Bell & Sebastian: @reality: @napolajos: & @mások:
Saul/Paulus témában szívesen megnyilatkozom, de előbb tegyék meg tétjeiket. Amit odaát olvastam, túl impresszionista. Idézzenek. (Kanonizációval kapcsolatban hamarosan.)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.01. 10:30:49

@reality: Én ezt pont nem külső szemlélőktől hallom, ezért érdekel. Finom megjegyzések formájában, pl. "sokan felvetik mostanában...", de ezzel párhuzamosan hirtelen megjelent ez másutt is. De majd olvasom Sebestyén
összefoglalóját is . )

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.01. 10:38:31

@Loxon: Paulus nem szerepelt jól Sztálingrádnál, lehet hogy ez a Saulus tud valamit...

Google 2011.12.01. 11:13:21

@málnási:

Nem tudom, hallotta-e, mit mondott Simor: Klicskót sem szokták a nyílt utcán felpofozni (Braun "bonmot-ja" lehet ez, csak ezért fizetik), szóval hogy is mondjam, hasonlóan cinikus én is lehetek: erőt kell felmutatni, s akkor a gyávaság fel sem tűnik. Első látásra.
Avagy: attól, hogy valaki nagy hangon hirdeti mindennap a más-más elleni harcát, még gyenge is lehet. Illetve, csak az lehet.

tewton 2011.12.01. 13:39:51

@gloire:
"epeszu," koser, egyhazhu katolikustol vagy protestanstol ilyet nem fog hallani. "ugy gondolom" keresztenytol annal inkabb. szerintem. raadasul ennek az egesz pal feletti fintorgasnak van egy bajos, latens protestans, olykor plusz fajelmeletes beutese. ami meg azert rohogseges, mert a Zegyhaz, a romai kezdettol fogva rendelkezett teologusokkal, akik ertelmeztek pal szovegeit, es ugy raktak ossze a tanitas rendszeret, hogy abban janos, az evangelistak, meg a tobbi forras harmonikus legyen. szerintem egy katolikus reszerol pal levelein feszengeni, amikor a hagyomanyban ott van janos is, meg egy csomo egyhazatya, meg egy halom deuterokanonikus is ... kb. olyan, mintha teologia teren akarnanak hungarosamanos fantazit jatszani, szelektalt forrasok alapjan.

persze nepszeru tema, mert 90 utan egyre tobb ember talalkozik tescogazdasagos modon a kereszteny hittel, a natgeo es egyeb "tudomanyos" csatornak ontik a tudomanynak beallitott keresztenyellenes es pro-zsido propagandat, es kulonben is, opinions are like assholes, everyone has one.

csak az a gond, hogy a temaban valo erdemi velemeny kialakitasahoz marha sokat kellene olvasni nemetul, angolul, franciaul es olaszul, plusz jo lenne tudni gorog-latinul, mellette azert zsidoul vagy kaldeusul es persze a gnosztikusok kedveert koptul. es jo, ha az embernek megvan a kopt gnosztikus korpusz is. ehhez a fajta tudashoz persze az is kell, hogy az ember rendes konyvtarba is eljusson, pl. leidenbe, becsbe, romaba, parizsba.

olvassanak inkabb plotinoszt vagy origeneszt. azok se igazak, de legalabb erdekesen nem azok :)

tevevanegypupu 2011.12.01. 13:54:33

@tewton:

Eleg a leveleket olvasgatni nem? Maga konyvugynok?(:

tevevanegypupu 2011.12.01. 13:59:03

Megfestettek a Kerenyi altal megrendelt kepeket ifju es kevesbe ifju ellenzeki festomuveszek. Legjobban az a kep tetszik ami a lovasrohamost behelyettesitette egy olyan tomeggel ami azt kiabalja, hogy mocskos zsidok, alatta meg a tv szekhaz ostroma lathato.Azt irja az ujsag, jo sokan mentek el a bemutatora, ahogy lattam foleg lipociabol meg a belvarosbol.Kivancsi lennek, ha Kerenyi ezektol a muveszektol is rendelt volna par temat, akkor is ilyen nagy lenne-e a meltatlankodas..fejenkent kb. masfel millio forintert..

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.01. 14:02:06

@tewton: idézem Gaspert a mandiról: "na, pontosan ezeket szoktam hallani bizonyos katolikus barátaimtól..."
Én pedig nem is olyan rég református lelkésztől. Nyilván, ha valami ezótévében (amilyeneket nem nézek) merül fel, rá se hederítek, de ez így elgondolkoztató. Nem ismerem a probléma gyökerét (csak félszavkból, valami sejtelmes megkérdőjelezést) ezért az érdekelne, ha valaki ismeri. Remélem loxon majd összefoglalja . )

tewton 2011.12.01. 14:02:49

@tevevanegypupu:
:levelek:
hehe. fiatal es meggondolatlan koromban belelkesedtem a gnozis irant. aztan amikor meglattam, miket kene olvasnom hozza, hogy okos legyek a temaban, inkabb a pornoipart valasztottam :)

:ellenzeki festomuveszek:

a muvesz csakis liberalis lehet. ez olyan, mint az ertelmisegi, az meg csak fuggetlen es halado lehet :)

tewton 2011.12.01. 14:13:20

@gloire:
[intuitiv maganvelemeny kovetkezik] a pali fordulat bokhet nemely csoroket (bevett vizsgakerdes a teologiakon, lexikon-szocikk), meg az, hogy a hitgyuli es csatolt filosemi csapatai elkezdtek megbelyegezni a kereszteny hagyomany egy reszet, ugy olvasva palt, hogy a zsidok elvetettseget semmikeppen ne lehessen kivenni a szovegbol. erre nyilvan a holok. utani, buntudatra szitott tortenelmi egyhazak se rezisztensek.

protestanstol meg duplan rohelyes pal/gyalazas. tkp a pali levelek java egyhazszervezes/managelesrol szol, amit a reformatorok direktbe atvettek. peldaul. aztan azt a tenyt meg el kell fogadni, hogy a kereszteny vallast nem az ufok hoztak le a foldre, nem is felvilagosult alberteinstenek talaltak ki.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 14:13:33

@elGabor: Tény, hogy ott is pálfordulás történt, csak tán visszafelé.

@tewton: Kóser katolikustól tényleg nem hallani ilyet. Abban igaza van, hogy az ősmagyarista ámokfutók (pl. Badiny) egyik kedvenc vesszőparipája a Saul. Ettől függetlenül valamiért csak feltűnik képzettebb és emelkedettebb olvasónak is, hogy Pállal valami mintha nem lenne egészen rendben. Persze vehetik ezt úgygondolom-finnyogásnak is, én _úgy gondolom_, mélyebb kritériumok szerint is felmerülhetnek Vele kapcsolatban „kételyek”. Tény, hogy ügybuzgása, fanatikus farizeusból fanatikus keresztény térítővé avanzsálása legalábbis furcsa, miként az is, hogy „megvilágosodását” követően (hiszen ő az egyetlen apostol, aki Jézussal csupán látomásban találkozik) _megvakul_. Kicsit mintha túl sokat foglalkozna a bűnnel, saját élettörténetével és a szeretet meg a feltámadásba vetett hit hitgyülekezet-szerű propagálásával. Mindennek ellenére én nagyon szeretem a levelei néhány részét.

Ami a kanonizációt illeti, nem egyszerű dolog, hiszen a Szent Szellem (vagy Lélek, ki hogy óhajtja) néhány esetben mintha bizonytalanságokat hagyott volna efelől (ld. például a meg nem kövezett asszony történetét vagy a Hénoch könyvére való hivatkozást Júdás levelében), miként afelől is, hogy egyáltalán el szabad-e olvasni laikusnak a Szentírást (a protestáns kanonizáció eltérő voltáról nem is beszélve). A hívők persze mindent meg tudnak magyarázni így vagy úgy, és ezzel nincs is baj, ha az a hit egyébként mély és állandóan koherenciára törekvő.

A gnosztikus karakterű evangéliumok nem-kanonikussá minősítése némileg fájó, bár van érthető oldala is. János evangéliuma számomra valamelyest pótolja ezt a hiányérzést.

tewton 2011.12.01. 14:40:32

@Loxon:
az a gond az elso ponttal, hogy paul szemelyenek ez a pszichoanalizalo megkozelitese ... ooo ... hogyismondjam ... ooo ... affele csak frajd hatasa utan elkepzelheto, tkp. zsido praktika :)

Pal eletere vonatkozoan kb. sajat irasai a forrasok. en altalaban mosleknak (ami lehet kegyes szandeku moslek is, de lehet egyhazellenes moslek is) es rizsanak gondolom az ilyen "jezus elete" tipusu megkozeliteseket. lehet, persze, de na es akkor mi van? pal elete egy marginalis adalek az irasaihoz. meg az irodalomtortenetben is megbukott, a 20. szazad soran, az a pozitivista megkozelites, ami a szerzo labgombajabol akarta levezetni a vilaglira gyongyszemeit. pal szemelyes nyavalyai kb. senkit nem erdekeltek abban a korban, amikor a szovegeit normativ szovegkent olvastak, nem volt fontos, es a tanitasat sem befolyasolja erdemben. raadasul ha 2000 eve benne van a kanonban es nem dobtak ki, es nekem van vele bajom most (nem 2000 ev gorog, latin, orosz, stb egyhaztanitoinak es teologusainak), akkor bennem inkabb az merul fel, hogy talan en tevedek, nem a hagyomany.

egy mondatban osszefoglalva, azt hiszem, hogy pal ilyen kritizalgatasa affele esztetizalo intellektualis elfoglaltsag, de a hit szempontjabol (elvegre pal valami ilyesmiben utazott) csak vallaspotlek, hiabavalosag es karhozatos. [hogy pc maradjak :)]

tewton 2011.12.01. 14:42:10

hol a megmondasom?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 14:53:46

@tewton: Nem tudom. Mielőtt elküldi, ctrl+c-vel másolja ki, hogy ne vesszen el.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.01. 14:56:28

Szakértelem és hozzáértés a frissen pacifikált Itáliában:
www.bbc.co.uk/news/world-europe-15975219

"Italy government admits naming wrong man to ministry

Italy's newly installed, unelected government of experts has admitted an embarrassing lack of expertise surrounding one particular appointment.

The government wanted a university professor, Franco Braga, to be its new undersecretary for agriculture.

But it has admitted that it contacted another professor with a specialism in agriculture, Francesco Braga.

Francesco was emailed at his university in Canada and told that he had been chosen to serve Italy.

The government asked him to contact the ministry in Rome immediately.

News of his "appointment" spread. Francesco's face started appearing on websites profiling the new government line-up.

And he received an avalanche of congratulations from food producers.

The parmesan cheese makers were among the quickest off the mark.

Even the new minister for agriculture seemed to be confused.

He reportedly said he was looking forward to working with Francesco."

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 14:59:06

@tewton: Értem, amit ír, nagyon is, ennek ellenére többek között ezek a szempontok merülnek fel (Szent) Pállal szemben.

Válaszolna a kanonizációval kapcsolatban is, vagy az veszett el? Mindenesetre utóbbi kérdés az előbbit is érinti. Itt a „2000 év hagyomány” nem igazi biztosíték, mert ahány kanonizáció, annyiféle eredmény, az, hogy „nekem ezt dobta a gép, mert n. századi katolikus/protestáns/ortodox/etióp/szír/nesztoriánus/örmény/zsidó [stb. stb.] hívő vagyok” számomra nem kielégítő magyarázat.

Lew Archer 2011.12.01. 14:59:20

@tewton:

Pál tanítása nélkül nincs kereszténység, a niceai hitvallás és az egész krisztológia Pál teológiai írásaira épül. Pál nélkül a kereszténységből nem marad semmi, csak némi kósza gnosztikus lidércfény, meg a jézusi mondások individuális alkalmazása, a felhasználó kedvéhez és akaratához igazodó módon.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.01. 15:00:13

@tewton:

"ha 2000 eve benne van a kanonban es nem dobtak ki, es nekem van vele bajom most (nem 2000 ev gorog, latin, orosz, stb egyhaztanitoinak es teologusainak), akkor bennem inkabb az merul fel, hogy talan en tevedek, nem a hagyomany" --- írja.

Igen. Két eset lehetséges: a) vagy okosabb vagyok, mint az Egyház és akkor mi dolgom vele?; b) vagy nem vagyok okosabb, mint az Egyház és akkor minek okoskodjak? Lehet választani:-)

ü
bbjnick

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 15:03:49

@Lew Archer: @bbjnick: Egyikükkel sem értek egyet, a legkevésbé sem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.01. 15:03:58

@Loxon:

Megenged egy észrevételt?

Szerintem Isten a hitünkre (tudja: hit, remény, szeretet) kíváncsi és nem (annyira) az eszünkre:-)

ü
bbjnick

osborne 2011.12.01. 15:06:07

A diktatúra újabb áldozata: Földes György

"Minden olyan tárgyalás, amely azt eredményezheti, hogy a Szabad Sajtó Alapítvány eladja részvényeit, nem tud az egyetértésemmel találkozni" - jelentette ki, hozzátéve, "mert a Szabad Sajtó Alapítvány fontos biztosítéka volt az elmúlt két évtizedben a lap minőségének, irányvonalának, baloldali, liberális és nemzeti elkötelezettségének"

index.hu/kultur/media/2011/12/01/a_ringier_mindent_felvasarolna_a_nepszabadsagban/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.01. 15:08:42

@Loxon:

"Egyikükkel sem értek egyet, a legkevésbé sem." --- írja.

Nincs is ezen mit csodálkozni. Ahhoz, hogy (ezügyben) egyetértsünk, ahhoz vagy magának kellene katolikusnak lennie vagy nekem manicheusnak ;-)

ü
bbjnick

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 15:10:11

@bbjnick: Ha valóban így van, minek egyáltalán az Írás, a sok betű, a szavak, a magyarázatok, az ábrázolások stb.? Minek gondolkodni, ha lehet „hinni” is, sőt minek hinni, ha lehet cselekedni is, „ész”, vagyis hittartalom nélkül? A gnózis ( = tudás, ismerés) a vallásnak pontosan olyan elengedhetetlen eleme, mint a hit. Akkor is, ha nincs benne semmi misztikus, és persze akkor is, ha van.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 15:11:45

(Megmondásaim most szünetelnek, talán holnap újra.)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.01. 15:14:53

@osborne: Hmmmm, konspiratíve: az MSZP nemzetközileg sajtótámogatott szakértői kiszorítása Gordon érdekében?

tevevanegypupu 2011.12.01. 15:25:37

@tewton:

Itt nalunk eppen Pal leveleit agyarazza egy pannonhalmi szerzetes atya minden honapban egyet. A hallgatosag venemberekbol all,fele elbobiskol ugy fel ora multan..Pedig szo sincs tudomanyossagrol, inkabb olyan nepszeru ismeretterjeszto formatumban meseli oket. Kar, jobb lenne ha felnottkent kezelne bennunket, a hallgatoit..):

osborne 2011.12.01. 15:38:19

@elGabor: Olyasmi lehet, az elvtársak egymás kiszorításában mindig nagyok.

tewton 2011.12.01. 15:39:09

@Loxon: @Lew Archer:
szerintem itt LArcher telibetalalta a dolgot, en se tudnam jobban megmondani. dzsizasz-mondasokat onmagukban nagyonis jol fel lehetne hasznalni orakulumnak. annyifele kanonizacio ... nem annyifele valojaban. tortenetileg persze lehet tudni, hogy az apokalipszis nem mindig es nem mindenhol volt kanonikus az elejen, meg a deuterokanonikusok is olyanok, hogy a protestansok kihagyjak oket. de ettol meg mukodik minden. raadasul ha van egy hitvallas (es az azert van), akkor meg ezen meddo (= intellektualis, erdekes, stb) dolog agyalni szerintem. a biblianak van egyfajta hasznalati erteke.

gnozis. kb. a 3. szazadra kialakult, hogy a keresztenyek mit ertenek a gnozis szo alatt. volt pofajuk nem a szotari jelentesben hasznalni, hanem sajat jelentest adni neki. szoval a tortenet egy korai ponton tul elagazik, a szavak jelentese nem ugyanaz. (ezt veletlenul hallottam egy okosembertol)

tewton 2011.12.01. 15:40:24

@osborne:
kiszoritas ... nem lehetne inkabb kiirtas? jegcsakanyt kuldenek.

osborne 2011.12.01. 15:52:31

@tewton: Sajna ahhoz túl puhapöcsök de igen, az lenne a legjobb valóban.

osborne 2011.12.01. 16:48:21

@Google: A klicskós hasonlathoz: igen, ez a primitív, késdobálós de tipikusan libbantan cinikus hasonlat egy tipikus Braun produktum, direkt Ovinak készítve. Kommentben elmenne. De ezt végül az MNB elnöke köpte ki.

osborne 2011.12.01. 17:00:32

@tevevanegypupu: Ilyenek után én is:

Szlovákia humanitárius segítséget kért Magyarországtól: 1500 doki mondott fel

atv.hu/kulfold/20111201_szlovakia_humanitarius_segitseget_kert_magyarorszagtol

Bell & Sebastian 2011.12.01. 17:20:09

Nem hiszem, hogy fölösleges agyalni Szent Pálon. Annál is inkább, mert az ő műve időtállóbbnak tűnik, pedig minden ellene szól.

Az a helyzet, hogy Loxon csak nem lőtte ki a patronjait, de legalább nem mondott lényeges újdonságot, holott párszor megpendítette már a témát.
Eszembe nem jut előhozni, ha nem tapasztalom, hallom pap szájából, hogy valami nagyon félrement itt, ha él és virul az Übermensch -elmélet, ami csak a keresztényeknek tilos, mint tudjuk.

Nagyon jó teológusok oktattak, volt aki ki is mondta, a farizeusok-Jézus meccsen illene Jézusnak szurkolni. Pál nemhogy semleges maradt, előnyhöz juttatta az ellenfelet és teremtett nekik jó sok alattvalót.

A revízió csak annak köszönhető, hogy felvetődött a kérdés, már megint kik azok, akik nem tartják be a játékszabályokat? Ki lépett fel ellenük? Ki húzta ki a méregfogát a zsidó vallásreformnak? Szóval, van egy visszavetítés -mellékíze, pálahibás, minek ment oda. Ott se volt, nem autentikus, csak egy buzgancs, nincs is kinevezése és így tovább.

De mint tuggyuk, a szél fújásának iránya a döntő. Ha visszafelé terelés van, márpedig ez az, nem az ősmagyar sámándobok szólaltak meg először.

Na most kérem szépen, ha azt le merték írni, hogy mi egy bambanép vagyunk, akkor álljon már ki valaki, aztán magyarázza el, ha megdobnak kővel, egy ugyanakkorát vissza lehet dobni, nagyobbat nem, kenyérről meg szó sincs.

Vagy lehet ugrálni a hidakról, bízva bízni, csak akkor nyert az ellenfél.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.01. 17:20:16

alföldin kiakadnak? hát igazat mondott. a művészet ab ovo, na jó nem egészen, volt mikor nem művészet volt, viszont a metafizikait szolgálta, szóval nem lehet más mint haladár, formabontó, újatkereső, egyebek. ez különösen igaz a képzőre, színházra. ha nem értenek egyet, az csak azért van,, mert fogalmuk sincs a dologról. :)

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.01. 17:21:13

szentpál jó fej volt, ott hagyta az oláhokat.

Bell & Sebastian 2011.12.01. 17:55:38

Tán mert nem nem vettek tőle semmit.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 18:11:32

@tewton: „dzsizasz-mondasokat onmagukban nagyonis jol fel lehetne hasznalni orakulumnak.”

Maradjunk annyiban, ha Maguk egy Jézus-Pál meccsen vennének részt, akkor az utóbbinak szurkolnának, mert az egyértelmű, tehát nem lehet orákulumnak használni, tehát nem lesz belőle nemszótári gnózis, ami nagyonveszélyes ám. Egyszerűsítsük le: van egy elvárásuk, hogy a gnózis a nemjó, a nemgnózis a jó. Ennek Pál megfelel, Jézus meg nem annyira, az ő korpuszát egy kicsit le kell nyesni, hogy beleilljen ebbe a csinos antignosztikus Prokrusztész-ágyba. Szóval ha Maguk rendeznének egy zsinatot, tán még az evangéliumokat is kiszórnák rajta, de legalábbis a Logoszon már elgondolkoznának, hogy nem blaszfémia-e. Végülis az a kókler miért is beszélt olyan homályosan, amikor úgy is lehet, mint a derék Pál?!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 18:34:46

@Loxon: tudja, nehéz ma olyat találni, aki hallotta Jézust.
Ha félreteszi a hagyományt, az Egyház és a Szentlélek kapcsolatát, akkor bármit gondolhat. Akár Jézusról is.

Google 2011.12.01. 18:42:53

@osborne:

Simorról sem fogja soha senki azt mondani, hogy íme, ő egy úriember.
Tudom, nem is ez a célja, de hiába is lenne ez. És amikor ezt felismerik, akkor jönnek ezekkel a tehetetlenségükre utaló "tréfákkal".

Google 2011.12.01. 18:44:05

@málnási:

Felvették magukat az óvodába?

napolajos (törölt) 2011.12.01. 18:47:27

Mesélje mér el nekem valaki mi az a szentlélek, sokat hallottam már róla, még láttam is galambformájában festményen.Ez valóságosan is megtapasztalható? Valaki megtapasztalta már maguk közül?
És ha valaki megtapasztalja akkor mi van utána?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.01. 18:48:15

@málnási: Haladár, formabontó, újatkereső - mint a reneszánsz?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.01. 18:53:21

@napolajos:

Hogy aztán maga linkelhesse egy zsidó pszichiáter tanulmányát az elmebeteg Avilai Szent Teréz hisztériás orgazmusairól?

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.12.01. 19:01:06

Csak belecsapott a lecsóba Loxon, rögtön derivált is és áthúzta az asztrál síkra a hullát. :)

tevevanegypupu 2011.12.01. 19:03:17

@osborne:

Semmi problema, irjak ala a visszacsatolast es maris.Azert ehhez kulonben pofa kell..ott vannak cseh testvereik az osi rokonsag, miert nem oket? Egyebkent nem nagyon ertem az orvosokat.Mindenkinek keves a fizetese, mindenki nehezen el, mindenki fillereskedik. Hogy ezek mire fel kernek akkor fizetesemelest - es ennyit - mikor az egesz nepseg vacakul all, azt nem ertem. Igaz mit lehet varni egy ilyen emberfajtatol - ez nyilvan igy van Szlovakiaban is - akik tucatjaval kuldik a masvilagra a betegeket.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.01. 19:08:15

@Bell & Sebastian:

Ez egy szabad ország, mindenki azt gondol és mond, amit akar, de elhiszi nekem, hogy ezt a témát felesleges forszírozni? A legtöbb, ami kijöhet belőle, hogy a kocsmából mindenki háborgó gyomorral megy haza.

ü
bbjnick

Lew Archer 2011.12.01. 19:08:54

@Loxon:

Szent Pál megmagyarázta a Jézus-eseményt. Ettől lett a kereszténység vallás és univerzum, nem csak egy hisztérikus szekta, amiknek tucatjaiból lehetett válogatni az akkori Római Birodalomban.

tevevanegypupu 2011.12.01. 19:09:16

@elGabor:

Alfoldi nem reneszansz, Alfoldi szimplan pornograf. Az pedig nem liberalis, nem ujszeru, semmi kulonleges nincs benne, letezik amiota vilag a vilag. A szinpadokon is, nalunk viszont csak husz eve lehetseges, ezert tunik forradalminak nyilt szinen nemi eletet elni de leginkabb.

napolajos (törölt) 2011.12.01. 19:16:41

Már a másik oldalon is megkérdeztem.
Láttam egy festményt a múzeumban, Ádámot és Évát ábrázolta a paradicsomban, Éva almát kínálta Ádámnak, kígyó is volt a fára tekeredve , de nem is ez a lényeg.
Mindkettőjüknek volt köldöke Ádámnak is Évának is, ezen agyalok azóta. Ez hogy lehet?

??

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.01. 19:18:36

@tevevanegypupu: Ezt gondolja át azért jobban. Akár Szlovákiában, akár nálunk, olyan alacsony az orvosok keresete, hogy azon röhög mind két ország reggeltől estig, a hasát fogva. A szlovákok kicsit jobban, de nem túl sokkal. A követelésük jogos. Az értelmetlen ugyanis, hogy 7 év egyetem után, felelősségteljes állásban, fiatal, kezdő orvosok, három műszakkal, éjszakai ügyelettel, 100 000 forint körül keressenek. Összehasonlításul, egy külvárosi borozóban asztalleszedő, takarító alkoholista szerencsétlen nyomorék gnóm ember ennek a felét megkapja, úgy, hogy a nyugellátásával együtt közel azonos keresete lehet, mint a fiatal dokinak.
Ennek mi értelme van így?

napolajos (törölt) 2011.12.01. 19:19:52

@Bell & Sebastian: nem szántam övön aluli ütésnek, véletlenül átment link.

Bell & Sebastian 2011.12.01. 19:21:44

@bbjnick: Vagy állandóan háborog a gyomra és a kocsmában bedob ellene pár felest. Magát nem izgatja a saját kihalása?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 19:24:23

@tölgy: Akármit éppen nem gondolok.

A hagyományt a kereszténység viszont nem úgy érti, ahogyan mondjuk a hindúk vagy a taoisták. Itt merev hittételeket akarnak lefektetni, iótákon háborúk, szkizmák és eretnekmozgalmak születnek, millió hitehagyott és szekta és blaszfém nap mint nap — amit egyszer valahol kimondtak, azt csak átok mellett lehet utána nemkimondani, amit megtagadtak, azt utána csak átok terhe mellett lehet vallani. A „hitélet” tehát borzasztóan időhöz, sőt helyhez kötött, azaz történelmi és lineáris: a zsinatokon néhány évszázad alatt végleg kialakul minden, onnantól már csak úgyszólván rendészeti kérdésekkel foglalkoznak. Ha úgy veszem, rendjén is van ez, hiszen egyszerűen ilyen a keretbe foglalt és objektívnek tekintett konfessziók természete, nem tűrnek „kísérletezést”. De az igazi vallás nem egészen ilyen, sosem csak krédó-ismétlés, sosem tesz félre alapvető kérdéseket, nincs benne evolúciós kifejlődés, hogy kérem szépen, először volt nyolcféle láb, de aztán maradt egy — annak számára sohasem egészen „tisztázott”, hogy mi milyentermészetű, mi milyenlényegű stb. stb. Végülis pontosan azért vitáztak ezeken a régiek is, akik közül a legjobbak még tájékozódtak legalább a kor filozófiái és egyéb vallásai felé is, és úgy írták a műveiket, úgy választották meg az útjukat, hogy mindezekkel küzdöttek és mindezeken elmélkedtek, nem pedig adott volt számukra. Ha a viták kora a „kikristályosodatlan” kereszténység, akkor azt mondom, hogy ez az igazabb kereszténység, mert még élő. Ez a borzasztó lagymatag, alig létező, de azért minden apró cikkelysértésen mértéktelenül felháborodni kész álkereszténység inkább csak halott, és jobban hasonlít a mózesi kőtáblákra, mint éppen a szent páli hústáblákra.

„Nekünk már nem kell ilyen kérdésekkel foglalkoznunk, hála nekik.” — mondják irigylésreméltóan kényelmesen azok, akik azt gondolják a kereszténységről, hogy nekik az Egyház már kikaparta a gesztenyét, és ilyen jogon mindenkit kioktathatnak, aki még elevenen _szemléli_ a Szentírást.

Remélem, nem deriváltam sehova, és a gyomruk is rendben marad. :}

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 19:34:35

@napolajos: Úgy, hogy a köldök a kezdetet jelképezi, és ha a testeket jelképnek veszi, akkor teljesen logikus, hogy a kezdet látható azokon.

tevevanegypupu 2011.12.01. 19:42:11

@gloire:

Nalunk az "ertelmiseg" nem volt tulertekelve a szocializmusban, ott ugy kb egyenletes volt a fizetes munkas-paraszt-szellemi foglalkozasunak. Ugy tunik ez a modszer jott a rendszervaltas utan is, legalabbis az allami szektorban ez maradt.De tudja nekem (zsido barataim mellett) vannak orvos barataim is. igaz, hogy jo kozepkoruak, de ok tudnak meselni arrol, mennyi penzt visznek haza Fiatalok is. Volt idoszak mikor arrol beszeltek, hogy felemelik ugy kb. otszazezerre az orvosok fizeteset, de NEM fogadtak el. ugyanis van olyan, aki szinte naponta ennyit osszeszed halapenzbol - jo, nem a fiatalok, de sorra kerulnek - mert a felemelt fizetes mellett nagyobb lenne az ellenorzes a halapenz ugybn. Tudja nagyon sok olyan operaciot, vizsgalatot, terapias kezelest is felirnak amire a betegnek az egedta vilagon semmi szuksege nincs. A felszemu, szegeny gnom az asztalok leszedesevel nem tud sokat artani a szazezer forintjaert az embereknek, mig az orvosok annal tobbet.Es akkor meg nem szoltam a rendelointezetekrol, ahol orakat varakoztatjak a betegeket ugy, hogy kozben senki nincs bent a rendeloben es kihallatszik, ahogy az orvosok es a noverek vihancolnak. Es ez az altalanos, a kivetel meglehetosen ritka es erositi a szabalyt: hulyenek nezni a betegeket es megszedni magukat minel hamarabb. Az orvosoknak maguknak nagyon rossz velemenyuk van a kollegaikrol, ha oszinten beszelnek. Nyilt szinen persze szolidarisak, nagyon vethettek az ellen az orvos ellen a kartarsak, hogy egyszerre csak igy kiramolt.

tevevanegypupu 2011.12.01. 19:43:32

@elGabor:

Ugye nem azt akarja mondani, hogy Alfoldi munkassaga ezzel er fel?(:

Lew Archer 2011.12.01. 19:50:45

Elbaszták a Befektetők, mégiscsak vásárolnak magyar államkötvényt, pedig büntetniük kéne. Szakértői megmondás következik.

"A rossz helyzet ellenére mégis egyre növelik magyar állampapír-állományukat a külföldi befektetők, több magyar kötvényt tartanak, mint valaha. Felmerülhet a kérdés, hogy miért?

Elsősorban azért - húzta alá Duronelly -, mert szerencsés csoportban, a feltörekvő országok között szereplünk a befektetők gondolkodásában. Ez a csoport pedig még a válság közepette is felülteljesítő tudott lenni, strukturális okokból még mindig kedvelt a befektetők körében, az ezekre specializálóott alapok 10 százalékos tőkebeáramlást regisztrálhattak az idén. Márpedig aki a feltörekvő piacokon fektet be, gyakran nem differenciál országok szerint. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy nem szeretem módon, de mégis hoznak pénz a magyar piacra, megtámasztva ezzel az itteni hozamokat - mondta a szakember."

www.napi.hu/tozsdek-piacok/megvan_miert_menekult_meg_a_magyar_allampapir-piac.503606.html

napolajos (törölt) 2011.12.01. 19:55:06

@Loxon: És miért volt Ádámnak pénisze,ha nem volt istennek szándéka reprodukálni őt. Persze pisilni kellett valahogyan neki az igaz.
Mintha hallottam volna, hogy Ádámkadmon az ősatya hermafrodita lett volna.
Vagy tudom is én, összezavarodtam kicsit.

www.latomus.eoldal.hu/fenykepek/nemetalfold/painter_Mabuse/adam-es-eva--1525-.html

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 20:00:03

@napolajos: Ezek szerint az első válaszommal elégedett, amit örömmel hallok. Akkor most hatoljon be szellemi péniszével, ha ugyan van olyan Önnek, a Hermaphroditosz ábrázolásának a jelképiségébe. Mégis mivel ábrázolná a Férfit, ha nem a pénisszel, és mivel a Nőt, ha nem a vulvával? Hogy e kettőnek elsősorban a szaporodáshoz lenne köze, azt erősen kétlem, ugyanis a papucsállatkáknak se péniszük, se vulvájuk nincs, mégis szaporodnak.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.01. 20:17:46

@tevevanegypupu: Azt ugyen nem gondolja, hogy ezek a derék tót felcserek azért mondtak fel, mert napi 1500 koronát raknak el zsebbe? És ugye azt is jól sejtem, hogy nem salgótarjániak a doki ismerősei?

Bell & Sebastian 2011.12.01. 20:20:00

@Loxon: Mivel nálam sem harapnak a halak és közben arra is rájöttem (mivel nem olvastam előtte az itteni véleményeket - természetesen), hogy az rosszul van megírva, ami nem ingerel hozzászólásra és kattintásra.
Ha lenne még kinek, vissza is vinném a bizonyítványomat.
Sikerült kiválóan szemléltetni, hogy hiába osztanának itt gépkarabélyt teherautó platóról, mindenki vinne, de csak azért, hogy eladja, ám lőni vele senki sem lenne hajlandó.

Ezennel ki is töröltem minden ehhez vágó linket, maga jobban tudja, én elolvastam, mást meg úgysem érdekel, lássuk inkább, mit eszünk holnap. Meg. :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.01. 20:34:02

@Bell & Sebastian: Kérdésekre nem szabad válaszolni, ez a tanulság. :}

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.01. 20:34:45

Zoób Kati Orbánnének csinált ruhákat, ezért már csak a fél ország egérkéje, továbbá középszerű munkásasszony:
mandiner.hu/cikk/20111201_para_kovacs_imre_zoob_kati_allamositasa

"Nem nagyon akartam megbántani ezt a kedves női szabót, aki hazai pályán divattervezőnek számít, de húsz méterrel jobbra már semminek.

Azért érleltem magamban eddig a cikk megírásának ötletét, mert nem nagyon akartam megbántani ezt a kedves női szabót, aki hazai pályán divattervezőnek számít, de húsz méterrel jobbra már semminek. Nem ártott nekem soha, én sem akarok neki, csak leszögezem a tényt a jegyzőkönyv kedvéért, hogy ő egy politikusfeleségeket öltöztető, középszerű munkásasszony, aki most mindjárt betör, mint azt már említettem.(...)

A magyar divatcég ötlete azért elborzasztó, mert lehetetlen és költséges vállalkozás, mivel – ha nem vette volna észre Orbán Viktor az elmúlt években – hazánkban megszűnt a könnyűipar, azon belül is a textilipar, tehát semmi alapja nincs a dolognak, ilyeténképpen Zoób Kati és vállalata a továbbiakban is azt fogja csinálni, amit eddig: drága külföldi anyagokból készít vacak ruhákat, plusz kalocsai minta, mert az rohadtul trendi. Mivel az egész terven látszik, hogy senki nem látott még divatcéget a beavatottak közül, kénytelen vagyok néhány tanáccsal segíteni az érdekelteket, hogy többet röhögjünk és hamarabb szembesüljenek a valósággal."

Sőt, számítógépeket sem nagyon gyártanak nálunk, tehát itt az ideje felhagyni a programozással. Ez az ember félelmetesen buta.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.01. 20:42:50

@tevevanegypupu: Alföldi is, Tintoretto is egyfajta pornográfiában utazik. A tehetségüket most nem mérném össze.

betyár (törölt) 2011.12.01. 20:52:26

@napolajos:

ha csak ádámnak lett volna, az megnyugtatná?:)

Lew Archer 2011.12.01. 20:56:31

@elGabor:

Parának biztos kínai öltönye van, ha egyáltalán.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.01. 20:56:47

@elGabor: Ezt elfelejtette hozzátenni a féreg:

"Magyar divatmárkát hozott létre a megváltozott munkaképességű és fogyatékos embereket foglalkoztató Kézmű Nonprofit Kft. Zoób Kati divattervezővel, amelynek célja a magyar termékek piacra juttatása és a fogyatékossággal élő dolgozók megbecsülése. Az ügyvezető igazgató szerint tarthatatlan, hogy a kiváló minőségű márkás termékek árának csupán töredékét kapja meg a gyártó: egy 1470 euróért piacra bocsátott táska árából például csupán 24 euró került a Kézműhöz."

hbi.hu/hu/hirek/kezmu_nonprofit_kft_hazai_divatmarkaval_a_fogyatekos_emberekert_48997.html

tevevanegypupu 2011.12.01. 21:01:35

@elGabor:

Meg jo, hogy nem Courbet festmenyet kuldte peldanak (l'origine du monde).

tevevanegypupu 2011.12.01. 21:02:58

@betyár:

Mit? A kepeket amiket a modern, liberalis muveszek alkottak? A Hir24-ben lattam, nem tudom fenn vannak-e meg. Az volt a hir cime, hogy Lehulyeztek Kerenyit.

picur3ka 2011.12.01. 21:03:18

@reality:

Jajj, hogy mit kezdtem el, vagyis maga! Ne haragudjon, de kisstilu mai politikusokrol nekem ritkan jutnak eszembe bibliai/kereszteny szemelyisegek/esemenyek. Talan Judas, Pilatus. Na, megis eszembe jutnak. Csak mert forszirozta, persze.

------------

Megvitattak ezt mar? (Elnezest, de szofosasuk volt mama, nem olvasom el mindet.) hazkutatas a mazsolaknal... Ez mi ez? Nem eleg az IMF-el?

Lew Archer 2011.12.01. 21:04:11

@Tündér_Lala:

Azért az általam idézett szöveg is brilliáns, a befektetők tévedésből veszik a magyar állampapírokat:

"Márpedig aki a feltörekvő piacokon fektet be, gyakran nem differenciál országok szerint. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy nem szeretem módon, de mégis hoznak pénz a magyar piacra, megtámasztva ezzel az itteni hozamokat - mondta a szakember.""

Beülnek az aukcióra, azt se tudják, hol vannak, csak hogy valami feltörekvő piaci országban.

tevevanegypupu 2011.12.01. 21:06:46

@elGabor:

Para-Kovacs nem buta hanem aljas, de emellett nagyon okos, jopofa is volt regesregen, amikor meg nem koteleztek el es fizettek meg. Ami a hazai divatceget illeti, abban viszont reszben igaza van, nalunk a textilipar megszunt (harom honapja keresek peldaul normalis megfizetheto szines vasznakat, nincsenek csak rettentoen draga, keves valasztek Torokorszagbol), igy nem lehet divathazat nyitni, mert a ruhak nagyon de nagyon dragak lennenek Gyorben peldaul ket textilgyarat is megszuntettek

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.01. 21:07:39

@gloire: Nagyszerű; eleve azért linkeltem, mert a cikk mintapéldája annak, amikor a Mancs-féle üres jópofizás mögül elővillan a vicsorgó, gyomorsavas fenekedés. Ezek szerint még találóbb, mint sejtettem.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.01. 21:09:14

@Lew Archer: Érdekes, tegnap még az volt, hogy nagyon kiválóan ismerik az összes részletet, ítéletük pedig maga a Piaci Megalapozottság. Hamar elbutultak.

tevevanegypupu 2011.12.01. 21:12:25

@gloire:

Magyar orvosok bar nem Salgotarjanbol az teny Tudja a legnagyobb baj valoszinuleg az, hogy a korhazakban kialakult drakoi hierarchia sem engedi meg azt, hogy fiatal orvosok labdaba rugjanak. Vagyis ha mar arrol van szo, hogy keveset keresnek, az is baj - es talan ez is hozzajarul ahhoz, hogy kulfoldre akarnak menni - hogy nem nagyon egedik oket a mar bejaratott orvosok kenyesebb esetek vagy mutetek kozelebe eleg sokaig. Nagyon vacak sok korhaz felszereltsege is..bar a felszereltseg hianya nem akadalyoztam eg azt a doktor bacsit a jo diagnosztizalasban aki apamat gyermekkoraban, , engem meg a fiamat is vizsgalta ha betegek voltunk.Regen a korzeti orvosok peldaul bicajjal kozlekedtek hoban-esoben..nem mintha visszakivannam nekik azt az idot, de mindig eszembe jutnak a regi regenyekben szereplo orvosok, akiket lehetett ejjel riasztani es meg sajat eskuvojukrol is hajlandoak voltak kimenni egy beteghez. Lehet, hogy keveset keresnek, de hogy tarsadalmi megbecsulesuket is - sajat hibajukbol - elvesztettek, az biztos.

tevevanegypupu 2011.12.01. 21:21:26

@Tehetetlen Dodó:

Na ugye? Emlekszem ra meg regebbrol, azt hiszem talan a Magyar Hirlapban is irt, nagyon jopofan, tenyleg neha nevetogorcsot lehetett tole kapni, attol amit barkirol, barmirol irt. Most meg elborzaszto.

napolajos (törölt) 2011.12.01. 21:29:22

Erről beszélek, ha nem kell szaporodni akkor csak azért,hogy jelképesen legyen, ugyan már. Aki nem üzekedik annak nincs agancsa.
Ádám örök életre lett teremtve Isten játékszereként, hogy egymagában labdázzon a paradicsomban és eredetileg pénisszel lett megtervezve.
Az örök élet kizárja a szaporodást. Csak az szaporodik aki meg is hal.
Tehát isten vagy tudta a játék kimenetelét-ha majd ki lesznek űzetve szaporodniuk kell-ezért megfontoltan ragasztott hímtagot Ádámra, de ebben az esetben önző és gonosz is volt a tervében. Hiszen Ádám léte magában hordozta a szenvedést a halált.Ez Istenre nem vall,Isten jó és annyira jó, hogy nem akarhat szenvedést teremteni a világban. Tehát miért is ragasztott péniszt Ádámra?
@betyár: ha Ádámnak nem lett volna az hitelesebbé tenné a történetet. Lehet, hogy Gasper látja jól a dolgokat és a reneszánsz alkotók értelmezték az alkotás szabadságát sajátosan.

Lew Archer 2011.12.01. 21:39:05

@elGabor:

Nem örülnek a szakértők, de elkapkodták a magyar kötvényeket. Valami zavar van, nem ebbe` voltak megállapodva a Piaccal.

"Magas túljegyzésre jóval a másodpiaci hozam alatt értékesített a meghirdetettnél több kötvényt csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
A kereslet már az előző, november 17-i aukción visszatért, és a hozamsáv is szűkült, de az aukciós hozamok szeptember vége óta először kerültek a másodpiaci hozamok alá. A 3 éves kötvény iránt volt a legnagyobb, több mint négyszeres túlkereslet, ebből az ÁKK a meghirdetettnél többet, a két hosszabb lejáratú kötvényből a meghirdetett mennyiséget adta el.
Az aukció az első kötvényaukció volt azóta, hogy a kormány két hete bejelentette: megállapodást kezdeményez az IMF-fel, majd egy hete a Moody's befektetésre ajánlott szint alatti kategóriába rontotta az ország hitelminősítését."

www.napi.hu/tozsdek-piacok/elkapkodtak_az_akk_kotvenyeit_hat_az_imf-makony.503612.html

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.01. 22:00:50

@betyár: Nézzenek oda, ezek nagyon aktívak, már egy újabb sorozat is készült:

nol.hu/galeria/000011894/000754732

tewton 2011.12.01. 22:04:58

@Loxon:
erre sok mindent lehetne írni, csak időpkorlátos a mai estém. az a benyomásom, hogy esztétikai-filozófiai kritériumokat kér számon egy olyan kereszténységen, ami részben szalmabáb, részint nem filozófia, részint nem csak az intellektuális kiválasztottak sportja.

"van egy elvárásuk, hogy a gnózis a nemjó, a nemgnózis a jó."
nem olvasna bele órigenész, kelemen, hyppolitus műveibe? :)

"De az igazi vallás nem egészen ilyen, sosem csak krédó-ismétlés, sosem tesz félre alapvető kérdéseket, nincs benne evolúciós kifejlődés, hogy kérem szépen, először volt nyolcféle láb, de aztán maradt egy — annak számára sohasem egészen „tisztázott”, hogy mi milyentermészetű, mi milyenlényegű stb."

erre legalább 3 dolgot lehget mondani: 0) ez egy ilyen tételes vallás, nem bölcsész- vagy hippikommuna, ahol mindent és mindennek az ellenkezőjét is lehet gondolni. csúnya, gonosz, autoriter és konzervativ dolog. A "tisztázott" dolog puszta megértése (a katekézis szintjén felül) olykor többéves tanulmányokatt igényel.

1) "igazi vallás"? lol. ez nekem olyan, mintha egy arborétum közepén azt mondaná, hogy az igazi gyümölcsfa ilyen és ilyen. történeti szempontból egy ilyen esztétikai-normatív megközelítés kevéssé hasznos. érvei megállnak a muzulmán vagy a zsidó vallással szemben is, vagy csak a keresztény szalmabáb kap ezekből a vágásokból? :) ezen most ne bántódjon meg, de erről kicsit a függetlenértelmiségi hozzáállás ugrik be minden _létező_ vagy _fennálló_ állapottal kapcsolatban, amivel szemben bármikor fel lehet vetni egy sokkal-de-sokkal jobb ideális állapotot. amihez képest a fennálló torz, nemjó, satöbbi.... pl. fennálló szocializmus versus az eljövendő és ideális. sötét mucsa versus felvilágosult, értelembenvett európa.

2) a misztérium fogalma azt is jelenti, hogy az emberi elme korlátosságát felfogjuk. ez elejétől fogva így van. a "misztikusnak" nevezett szerzőknél ez ott is van kimondva, de talán pálnál is. aki keres, az talál :)

"„Nekünk már nem kell ilyen kérdésekkel foglalkoznunk, hála nekik.” — mondják irigylésreméltóan kényelmesen azok, akik azt gondolják a kereszténységről, hogy nekik az Egyház már kikaparta a gesztenyét, és ilyen jogon mindenkit kioktathatnak, aki még elevenen _szemléli_ a Szentírást."

túlfetisizálja az intellektuális erőfeszítést :) nekem ez így szalmabáb. de ha pl. nagytételben, vizsgára kellene eretnekségtörténetet olvasnia, megértené ezt az álláspontot is :)

betyár (törölt) 2011.12.01. 22:06:23

@napolajos:

ez persze azt jelentené - ha ádámnak nincs, de évának van -, hogy ádám szülte évát. érdekes felvetés:)

@gloire:

kösz. épp most találtam meg a hír24-en ajánlottat.

betyár (törölt) 2011.12.01. 22:15:41

@gloire:

ez egy másik. van közte egy-két szellemes. de hogy jók lennének? karikatúrák:). és van néhány szellemtelen ámde közhelyes.

picur3ka 2011.12.01. 22:21:25

@napolajos:

"Aki nem üzekedik annak nincs agancsa."

De, van.

"Az örök élet kizárja a szaporodást. Csak az szaporodik aki meg is hal."

A gorog mitologiaval, peldaul, hogy all?

"Hiszen Ádám léte magában hordozta a szenvedést a halált.Ez Istenre nem vall,Isten jó és annyira jó, hogy nem akarhat szenvedést teremteni a világban. Tehát miért is ragasztott péniszt Ádámra?"

Buzi maga? Volt olyan mar, hogy valaki levagta.

"látja jól a dolgokat és a reneszánsz alkotók értelmezték az alkotás szabadságát sajátosan."

Az is lehet, hogy aszketak ertelmeztek a Szentirast sajatosan.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.01. 22:22:32

@Bell & Sebastian: @Loxon:

"Minden szabad nekem, de nem minden hasznos." (1Kor 6.12)

:-)

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.01. 23:43:33

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yIURh7ae5w4

"On Thursday, a law banning the homeless from public places comes into effect across Hungary.

Several cities and towns in the country have already adopted similar laws. It fines offenders transgerssing twice in a six-month period about $600.

The number of homeless people has grown to 20,000 with the economic crisis.

Al Jazeera's Nick Spicer reports."

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.02. 00:02:34

@tewton: „az a benyomásom, hogy esztétikai-filozófiai kritériumokat kér számon egy olyan kereszténységen, ami részben szalmabáb, részint nem filozófia, részint nem csak az intellektuális kiválasztottak sportja.”

Nekem pedig az a benyomásom, hogy addig erőlteti „a kereszténység nem ez, nem az, nem is emez, nem is amaz” dolgot, hogy a végén egyáltalán az merül fel az emberben: hát akkor mi a nyavalya? A kereszténység esztétika is, filozófia is, kiválasztottak „sportja” is, a szalmabábot esetemben nem értem, de akkor talán az is. :}

„nem olvasna bele órigenész, kelemen, hyppolitus műveibe? :)”
Hm?

„0) ez egy ilyen tételes vallás, nem bölcsész- vagy hippikommuna, ahol mindent és mindennek az ellenkezőjét is lehet gondolni. csúnya, gonosz, autoriter és konzervativ dolog. A »tisztázott« dolog puszta megértése (a katekézis szintjén felül) olykor többéves tanulmányokatt igényel.”

Kicsit nem gondol túl keveset arról, amit írtam? Ha bölcsész- vagy hippikommuna számára fogalmaznék, akkor egyrészt nem írnék ide, másrészt baromira nem ezt mondanám. De azt hittem, magunk között vagyunk. A tételesség elvileg nem zár ki semmit abból, amit mondtam.

„1) »igazi vallás«? lol. ez nekem olyan, mintha egy arborétum közepén azt mondaná, hogy az igazi gyümölcsfa ilyen és ilyen.”

Bár ügyes retorikus, téved, én nem a vallás külső jellemzőit határoztam meg, hanem csupán egy alapvető jellemzőjét (amennyiben élő vallásról van szó, nem pedig folklórról, babonáról, mechanikus pofajáratásról és hasonlókról). Tehát helyesen: én egy arborétum közepén csak azt határoznám meg, hogy egy igazi fa milyen, és hogy ez itt csak egy bokor. Vagy azt, hogy egy egészséges fügefának így és így kellene kinéznie, ehhez képest ez egy kiszáradt fügefa.

„történeti szempontból egy ilyen esztétikai-normatív megközelítés kevéssé hasznos.”

De itt nem történeti szempontból vetődött fel a kérdés, hanem normatív szempontból (az esztétikait nem igazán értem).

„érvei megállnak a muzulmán vagy a zsidó vallással szemben is, vagy csak a keresztény szalmabáb kap ezekből a vágásokból? :)”

Mondja, kedves Tevvton, szalmabábnak néz, hogy ennyit kaszabol (a levegőbe)?

„ezen most ne bántódjon meg, de erről kicsit a függetlenértelmiségi hozzáállás ugrik be minden _létező_ vagy _fennálló_ állapottal kapcsolatban, amivel szemben bármikor fel lehet vetni egy sokkal-de-sokkal jobb ideális állapotot. amihez képest a fennálló torz, nemjó, satöbbi.... pl. fennálló szocializmus versus az eljövendő és ideális. sötét mucsa versus felvilágosult, értelembenvett európa.”

Értékelem a humorát, és megértem a libi értelmiségtől való viszolygását is, de nem lehetséges, hogy Magának pont ezen okokból most már mindenről ez jut eszébe, még arról is, amivel köszönőviszonyban sincs?

„2) a misztérium fogalma azt is jelenti, hogy az emberi elme korlátosságát felfogjuk. ez elejétől fogva így van. a »misztikusnak« nevezett szerzőknél ez ott is van kimondva, de talán pálnál is. aki keres, az talál :)”

Az emberi elme korlátossága be van kalkulálva, ám mégiscsak kell hozzá elme — ha nem tartja ízléstelennek, felidézem Wittgenstein passzusát a létráról. Persze az idióták is részesülnek valamiből, mert mindenki részesül valamiből, aki él, és ha akarjuk, nevezhetjük a fülzúgást, a hallucinációt vagy a futballmeccset is misztériumnak. Az intellektuális intuíció (középkori értelemben) például egyszerre elmebeli és elmén túli. Bár elmén túli, de elme nélkül nem menne. Az embernek erős kontemplatív irányultsággal kell rendelkeznie a misztériumok „megéléséhez”. Enélkül még a „kegyelem” fogalmát is a dadaisták kezébe adhatja.

„túlfetisizálja az intellektuális erőfeszítést :) nekem ez így szalmabáb. de ha pl. nagytételben, vizsgára kellene eretnekségtörténetet olvasnia, megértené ezt az álláspontot is :)”

Én értem, különösen, amikor olyan észbeli erőfeszítésről van szó, amely _nem intellektuális_, hiszen az intellektus jóval átfogóbb (és az ereje nem feszül, mint egy izomé), mint a puszta racionális eszmefuttatások lehetőségeinek összessége. Az említett magolás például ilyesmi, az alacsonyrendű memória és az asszociatív nemgondolkodás sajátos elegye, amit nem neveznék intellektuálisnak, sőt még racionálisnak sem.

Az intellektus legtöbbször rosszul jár, amikor a kereszténységről van szó. Sajnálatos tény, és igen, az lenne az _ideális_, ha nem így volna. Ugyanis ez a félelem az intellektustól egyszerűen megmagyarázhatatlan és totális zsákutca. Az értelem nem az ördögtől való, a butaság viszont legalábbis gyanús, hogy igen.

@bbjnick: Van, akinek a gondolkodás nem hasznos. Van, akinek pedig a nemgondolkodás a nem hasznos. Mindkettőt szabad persze.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.02. 00:05:28

@tewton: „nem olvasna bele órigenész, kelemen, hyppolitus műveibe? :)”

Apropó, Uram, én is rajtakaptam. Nem fetisizálja esetleg túl a műveltséget, a könyvek ismeretét, az olvasást?

Bell & Sebastian 2011.12.02. 00:06:59

@bbjnick: Avagy a döglött akták nyitogatása nagy tüsszögéssel jár. Tettes ismeretlen.

tevevanegypupu 2011.12.02. 07:55:45

@picur3ka:

Nezzek meg Marco Ferreri filmjet: Az utolso asszonyt. (-:

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.12.02. 08:14:12

@tevevanegypupu: Szegény Depargyiő azért hízott úgy el? :-)

tevevanegypupu 2011.12.02. 08:17:14

@Bell & Sebastian:

A megmagyarazhatatlanon egyaltalan erdemes gondolkodni? Nem jobb ha vagy elfogadja az ember vagy eltaszitja? Meg a legbutabb ember is mindig szeretne talalni valamifele logikat, es ha nem talal - mert nincs is, csak a megmagyarazhatatlan megis letezik - akkor mar nem foglalkozik vele, plane nem azokkal akik ezt probaljak magyarazni. Az ember altalaban csalodik ha egy-egy ilyen magyarazatot elolvas, mert vegulis rajon arra, hogy semmi olyat nem mondott amit mar ne lehetne egyebkent is tudni Va az alap es kesz..A vilag akkor kezdett gyilkossa valni, mikor a kulonbozo "tudosok" elkezdtek magyarazni ugyanazt otvenfelekeppen.

napolajos (törölt) 2011.12.02. 09:16:59

@Gasper: Megnéztem és lám az utolsó képen Ádámnak egyértelműen nincs köldöke, de még farka sem.
Ezek szerint ez egy valóságos teológiai probléma lehetett egykor.
@bbjnick: nagyon lapít, szerintem azóta töpreng a dolgon.

napolajos (törölt) 2011.12.02. 09:28:14

@betyár: www.billcasselman.com/adam_reation_iconic.jpg

Nézze meg Gasper linkjét egy hiteles ábrázolás.
Sem köldök, sem pénisz csak szakáll és ez így rendben van.
Várjunk csak a szakállhoz hormon is kell, férfihormon elvégre attól nő a szakáll olyan szar sűrűre. Szóval a teremtés elég átgondolatlan történet ilyen formában, zsinatot követelek.

HToma 2011.12.02. 10:10:49

@napolajos: Már bocsánat, de van pénisze csak takarja a lábával.

Google 2011.12.02. 10:24:48

@Loxon:

Egyszer majd a "hit, remény és szeretet" mellett számon kérik rajtunk a talentumainkat is. Azt hogy használtuk, elástuk, megtöbbszöröztük, vagy ártottunk-e velük. Egyáltalán, jóra vagy rosszra használtuk-e fel az adományokat.
Orosz Józseffel történt meg egyszer a Nap-keltében (óh, azok a daliás idők, óh, az a Szakma!), hogy egy egyházi elöljáróságnak kezdett el vallásról beszélni, mire az illető valahogyan így válaszolt neki: nem a mindannyiunk dolga igazságot tenni minden kérdésben - beleértve ebbe az egyházikat is.
Valamint a szándék sem mindegy, amivel ezekhez a kérdésekhez nyúlunk. Mely szándék sok esetben tetten érhető.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.02. 10:38:10

@Google: És milyen szándékot ért tetten?

Bell & Sebastian 2011.12.02. 10:40:20

@tevevanegypupu: Nézze, sokféle világmodell létezik, például a matematika is ezzel próbálkozik. Azt meg lehet figyelni, ha egy bonyolult függvény apró változóját állítgatjuk, az képes (néha) aránytalanul nagy hatással lenni a kimenetre. (Pillangó -effekt) Aki kíváncsi, hamar megöregszik, aki meg nem, az hülye marad.

Ha azt hiszi, hogy ez egy hitvita, téved. Itt a politikáról ejtettünk volna szót, csak leragadtunk a legelején, a többség azt mondta, hogy Pistike tologassa inkább a dömperét és ne akarja apuci Suzukiját vezetni, pedig tudná, legalábbis az első kanyarig.

Az azonban elfogadhatatlan, hogy ne piszkálja a fantáziáját a faterja koszlott járgánya, mert ha ez így lenne normális, ez lesz a szabály, akkor Pistikéből sikerült kretént nevelni, aki remegve sírdogál majd a beépített szekrényben, ha jön a Mikulás, mert azt hiszi, lószar lesz a zoknijában, csak azért, mert kicsit brummogott és rángatta a kormányt.

Jó vastag bőr van a képemen és sértődékeny sem vagyok, de aki még egyszer azt mondja, hogy ... , azt nagyon bemószerolom Jólepukkinál, azt lesheti, mikor kap Csillámpónit!

Bell & Sebastian 2011.12.02. 10:41:35

Kezdődik a provózás, leléptem. :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.02. 10:44:30

@Bell & Sebastian: Ezt jól megírta.

tevevanegypupu 2011.12.02. 11:04:57

@Bell & Sebastian:
Remelem nem az en szereny es tudatlan kerdesemet veszi provokacionak mer' megsertodom.Annyifele magyarazat van mindenre, az ember nem tudja melyik az ami jo..ez vonatkozik vallasra es politikara is.Alapigazsag meg ugy latni nem letezik, mert meg Istent is annyifelekeppen imadjak es ennek neveben olyan dolgokra kepesek, hogy az ember azon gondolkodik, erdemes-e egyaltalan hinni benne.Ugyanigy a politika. Az is vallas, ugy tunik szinte nepszerubb.(:

Lew Archer 2011.12.02. 11:08:19

@Bell & Sebastian:

Az nem úgy van. Hanem úgy van, hogy ha egyszer kiderült, hogy van Ausztrália, akkor nem rendezünk róla vitákat, hogy van-e, mert minek. Még akkor sem, ha valaki úgy gondolja, hogy ettől lenne igazi a szabadság.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.02. 11:33:17

Nagyon szép, amikor a kérdező és a kérdezett ilyen szépen egymásra talál:
fn.hir24.hu/nagyinterju/2011/12/02/a-nepszabadsagot-is-elbukja-a-baloldal/

"Elsorvadt az egykor erős ballib médiabirodalom, és most az utolsó bástyák egyike, a Népszabadság is elesni látszik.

Ugye nem azt rója föl nekünk, hogy a baloldal nem volt kellően korrupt ahhoz, hogy a kormányzása nyolc évében felhalmozzon egyciklusnyi ellenzéki létre elégséges pénzt a sajtójának? Én mindig elleneztem, hogy a bal olyan médiabirodalmat építsen ki, mint a jobb. El kellett volna kerülni, hogy szinte a teljes politikai sajtó pártfüggésbe kerüljön. A média pártosodása egy lefelé mutató spirál, amely sokat árt a demokratikus nyilvánosságnak, a nemzeti önsorsrontás része. A Népszabadság üdítő kivétel ez alól.

Nem kellett kiépíteni a balos sajtót, hiszen készen kapták a rendszerváltással. Az viszont tény, hogy a Fidesz szisztémája kiválóan működik: a párttal szimpatizáló nagyvállalkozói kör saját, transzparens pénzéből épített szinte a semmiből médiabirodalmat, zömmel az ellenzéki nyolc év alatt. Ami pedig a mai médiában tulajdonjogilag nem fideszesé, azt politikamentesítik vagy ellehetetlenítik. A Fidesz-sajtón túl mára alig maradt más, mint a bulvár meg néhány koldusbotra jutott, hirdetési bevételeitől megfosztott orgánum: Klubrádió, 168 Óra, Népszava. E terv részének tűnik a Népszabadság új vágányra állítása is.

Kétségtelen, hogy eddig a Fidesz minden téren sokkal fegyelmezettebben építkezik, mint az MSZP. Ebből nem következik, hogy mindenben másolni kellene. Az elmúlt években gondoskodni kellett volna a magas színvonalú közszolgálati médiáról és a minőségi tájékoztatás egyéb feltételeiről. Egy kis országban ez kizárólag a független szakma által ellenőrzött állami támogatást kell jelentse."

Google 2011.12.02. 11:48:54

@Loxon:

Talán nem is a szándékon a hangsúly - jelen esetben -, lehet, rosszul fogalmaztam. Bár egy kis lefitymálást érzek, inkább értelmét nem látom a dolognak.
Össze lehet mindent törni, lehet szabadon kételkedni, de mit adunk helyette, eddig is vettünk el, csak éppen tenni nem tettünk hozzá.
A szocializmussal helyettesíteni akarták a vallást, Párttal az Istent, az eredmény ismeretes. Mintha a világban nem az lenne a legnagyobb baj, hogy túl sok az Isten, inkább az, hogy kevés.
Aztán lehet, én nem látom jól.

Bell & Sebastian 2011.12.02. 11:51:49

@tevevanegypupu: Dehogyis magának szól! Hogy is mondjam, maga egy patás angyal. :)

@Lew Archer: Na ja. Ausztrália szinte biztosan létezik mert láttam már zsebesjószágot. Whitworth menet is, metrikus is, Thalész tétele is, sokféle bizonyítással.

Ne haragudjon, de ne akarjon már pápább lenni a Pápánál! Sokszor elmondtam már, de átismételjük. Volt szerencsém teológushoz, János atya imádta az ilyen kérdéseket, mert meg tudta csillogtatni alapos tudását és idézni a könyvéből, amit mindig pont akkor írt, ugye. Egyáltalán nem mondta, hogy tilos erről beszélni. Azt mondta, hogy alaposan fel kell készülni annak, aki erről vitatkozni óhajt és számoljon azzal, hogy jó beleverik a földbe.
Azaz Tewton álláspontja, nagyjából. Ugyanakkor felnőtt egy új, teológus nemzedék, aki kiéhezve veti rá magát mindenre, ahol feloldatlan problémát sejt. Szerintük se tilos, sőt kötelező megtalálni a kiutat, nagyon fogy az idő!

Ha jól értem az a probléma, hogy senkit sem tart elég okosnak hozzá, lezárt fejezet egyébként is, meg aztán a Tanító Hivatal dolga.

Alkalmazott mérnök mindenki, addig kell csak gondolkodni, amíg a buszhoz érünk, mert otthon az asszony megmondja, a munkahelyen meg a főnök. :)

@Loxon: Nézze, kezdem azt hinni, hogy fontos kérdés, ha ekkora gumibabát fújnak belőle. Ezt az elutasító hozzáállást határozottan kártékonynak gondolom -főleg gyenge érvekkel alátámasztva-, Visszautalva arra, hogy képzett oktató készített fel, igaz, jó régen, a saját, személyes véleménye az volt, hogy oda kell ütni, ahol a pálizmus kidugja a fejét. Önjelölt ellenlábasa, a minden faluban megtalálható, szentrévületes, medzsugorenjés laikus ellenpap bezzeg Pállal kelt és feküdt. Jellemző véget ért. Minden szentmise után eltöltött egy pásztorórát a szeretőjénél, annak karjában érte a halál. Még hogy Istennek nincs humora? Azt erősen kétlem.
De a családja elbujdosott, az már nem volt annyira vicces.

Azt gondolom, hogy a szándék a meghatározó. Ha tiszta, szabad, ha nem - nem. Lám, mégsem olyan könnyű ezt a szőnyeg alá söpörni. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.02. 11:52:37

Cseh Tamás énekel - És ment Novák a hajnali utcán... Ausztrália

www.youtube.com/watch?v=R8RxXqudz88

ü
bbjnick

Google 2011.12.02. 11:52:56

@Bell & Sebastian:

Lehet, hogy Pistike most sír. De mennyire fog örülni akkor, mikor meglátja, hogy nem lószar lesz a zokniban. Mert a fater, az fater. És helyreáll a világ rendje.

Lew Archer 2011.12.02. 12:23:57

@Bell & Sebastian:

Nincsen új megváltás. A megváltás megtörtént, az igazság rendelkezésre áll.

reality 2011.12.02. 12:53:13

@Bell & Sebastian: Ki povózott? Meg ha tette is valaki, hagyja már figyelmen kívül!
Engem érdekelt a téma, pedig mag van a véleményem, ezt le is írtam, de azért érdeklenek az infók is. attól semmi baja nem lesz senkinek. Legfeljebb nem olvassa el.

Bell & Sebastian 2011.12.02. 13:05:38

@bbjnick: Kéne szólni ergének, hogy a zenecsináláshoz kegyelmi állapot is kell, meg némi Szentlélek vezette mondanivaló.

Bell & Sebastian 2011.12.02. 13:07:30

@Google: Ne legyen optimista éppen akkor, amikor jóízűen falatozzuk a lószart. Lószart mama, kérek még!

Bell & Sebastian 2011.12.02. 13:09:17

@Lew Archer: Nem is én várom a Megváltót. Igaz maga sem várja, úgy véli, már itt van. :)

Bell & Sebastian 2011.12.02. 13:11:53

@reality: Mivel vigasztaljam? Estére tudni fogja, mit ebédelt Orbán Viktor. Ha sűrűn benéz, talán már fél háromkor. :)

tevevanegypupu 2011.12.02. 13:13:09

@Bell & Sebastian:

Tudom en, hogy ketelkedoknek nincs helye angyalok kozott.Most eppen Jean Effelt keresem, nem tudom hova tettem, meg akarom nezni, rajzolt-e koldokot Adamnak.(:

Google 2011.12.02. 13:44:36

@Bell & Sebastian:

Világiakat és égieket nem kevernék össze. Ég és föld, szokták volt mondani.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.02. 15:03:46

Viperák fajzatai. Szűrjék is csak meg a szúnyogot, a teve már átment.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.02. 15:45:30

@Bell & Sebastian: @Loxon:

Nem értem én magukat! Bárki is megtiltotta, hogy bármilyen kérdésben (is), bármilyen terjedelemben (is) kifejtsék véleményüket?

ü
bbjnick

szesztű_hányni 2011.12.02. 15:51:36

Blogmotor, gyerünk!

tevevanegypupu 2011.12.02. 15:56:29

@gloire:

Tenyleg nem. Azota is keresem, valahol eltunt a konyvek kozott, eleg kicsi kis konyv, de nagyon aranyos. Kosz szepen.((:

osborne 2011.12.02. 16:01:55

Csatornairodalom a csúcson. Azért DJ önarcképe a boríton kicsit sok lett:

index.hu/belfold/2011/12/01/a_politika_fertoje/

tevevanegypupu 2011.12.02. 16:05:46

@Loxon:

A teve nem ment sehova.(:

Lew Archer 2011.12.02. 16:10:45

@osborne:

Jól értem, hogy a progresszívok immár nem bíznak az MSZP-ben? Persze gondolhatták Feri eü reformjának bukása óta, hogy a vidéki MSZP is csak Mucsa egyik arca, a reformokkal való állandó magyari szembeszegülés egyik megjelenési formája.

osborne 2011.12.02. 16:26:10

@Google: Úriember akkor lett volna SA ha lemond tavaly. Viszont akkor a honi szoclib bankárelit dobta volna. Nehéz az élete egy ciprusi offshore zsokénak.

osborne 2011.12.02. 16:29:27

@Lew Archer: Üres a kassza, szar a brand és Internacionálét énekelni sem jó.

A Haladás továbblépne már csak az a közös múlt, azt kéne valahogy kitörölni!

Bell & Sebastian 2011.12.02. 17:25:56

@bbjnick: Nézze, nincs értelme, mivel Loxon egy ártatlan mondatban, a végletekig sűrítve és képies beszédben már elmondta a konklúziót, méghozzá úgy, hogy fel sem tűnik annak, aki csak végiglapoz.

A pusztító kór már felütötte fejét, a nagy semmit dagályosan ragozni, sorsfordító kérdésen átugrani, ez az új módi. Jobb, ha szokja maga is.

Ezt nevezik determinizmusnak, amit nem meglepő módon, pont a katolikus lexikon ír le a legplasztikusabban.

lexikon.katolikus.hu/D/determinizmus.html

Megtoldom még a saját okosságommal.
A μαθηματικός a tudásra vágyó. A pálizmus fogalom-meghatározása szerintem

_macskák a kályhacsőben_

Ha már benn a lába, a szabad akarata abban nyilvánul meg, hogy kormos bundával kapar-e tovább előre, vagy nem. Orbánban felfedezni vélek némi indeterminizmust, ezért is becsülöm, amíg az lehetséges. Én szóltam.

tevevanegypupu 2011.12.02. 17:38:35

@osborne:

Debreczeni megorult. Beleorult Orbanba de tenyleg. Most mar ott van neki partfogonak Gyurcsany, evek ota taplalja, ruhazza ot es megis ugy tunik keptelen Orbant feledni. De valoszinuleg Gyurcsanynak is Orban az elteto oxigen. Ha Orban nem lenne, Feri mar feladta volna, aztatna a labat a fittelinaban..Fene ette oket Orbanert, de hogy neki nem kellettek most foldbedongolve szeretnek latni. A sertett himnel nincs bosszuallobb. Ennek a ket embernek Orban lehet az ISTEN..felik, gyulolik es imadjak.(:

abandi 2011.12.02. 19:32:03

Tengermély Tiszteletem az itteni Hölgyeknek, Uraknak!
Ezúton jelentem lefőtt az első adag HP...
Minden nagyon szép, minden nagyon jó...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.02. 19:35:08

@osborne: Az a szép abban, hogy a progresszió dobta az MSZP-t, hogy korábban pont ők kéredzkedtek fel mellé a bakra, aztán öt perc út után már a gyeplő is kellett nekik, fél óra múlva meg úgy szekerezgettek, mintha egyenesen a rakomány is az ő munkájuk gyümölcse lenne.

Ha az elején nem engedik fel a pimaszt, a szocik még ma is meglennének egy kisebb, de erős társadalmi bázissal. Persze úgy kell nekik, 2004-ben ez volt az ára, hogy ne bukjanak meg, és ráment az ország is. Viseljék ők is és gondolkodjanak (Feri spanjai úgysem fognak).

abandi 2011.12.02. 19:46:08

@Lew Archer:
Szakítanak a "Magyar" előnévvel és hajrá!
Több(?)milliós szavazóbázist szólítanak meg ám itthon, külhonban meg...

Tehetetlen Dodó 2011.12.02. 19:56:12

@elGabor: Erősen bízom benne, hogy ez a velejéig rohadt, ostoba banda egyszer s mindenkorra leküzdötte magát a kispártok sorába.

abandi 2011.12.02. 19:58:39

@Loxon:
Már megbocsásson az ismételt anyagiasságomért, de:
Maga szerint mennyi sóletkonzervet érdemes bezsuppolni a spájzba?

tevevanegypupu 2011.12.02. 20:04:43

@Tehetetlen Dodó:

Maganak is megvan? (meg mindig nem talalom az enyemet). Ugye milyen aranyos? Mar nem emlekszem ra kitol kaptam, nem en vettem az biztos,nem is tudom megjelent-e masodik kiadas nalunk belole.

Tehetetlen Dodó 2011.12.02. 20:06:53

@tevevanegypupu: Sajnos nincs meg, de ismerem az összeset.
A guglin meg rengeteg képet meg lehet találni.

abandi 2011.12.02. 20:14:54

@Tehetetlen Dodó:
Azt tudje-e Dódókám, hogy a judepesti aukciós házak a míves "többtonnás" ezüstkészleteket a törtezüst áráért kínálják fel?!
Hát hol a faszomban tartunk, hogy az eladó képes ilyen zsidóalkuba belemenni?!

Tehetetlen Dodó 2011.12.02. 20:21:05

@abandi: Nem tudtam.
De köszönöm ezt az információt, bár valószínűleg csak igen áttételesen kapcsolódik Effel Janóhoz.

betyár (törölt) 2011.12.02. 20:35:16

@tevevanegypupu: @gloire:

ó. gyerekkoromban láttam utoljára:)

abandi 2011.12.02. 20:35:44

@Tehetetlen Dodó:
Az is csak egy aukciós izé lesz előbb-utóbb ...
Ha nem tudná...

tewton 2011.12.02. 20:46:57

effel? lol. miért nem mindjárt a vidám biblia en bloc, vagy valami hasonló real komcsi propaganda?

off: nézem a tévét (este). három konyak (36 fok) után úgy látom a kispépernyős tévén, dúró dóra kimondottan csinos, kicsit audrey tatou-szerű nő :)

off 2: ma láttam pécs belvárosában ezüstkanalakat, 6200 ft per darab áron. standard, késő19-szdi kanalak voltak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.02. 20:49:42

@Bell & Sebastian:

Most nincs igaza (szerintem)! Lehet, hogy magának ez természetes, tehát észre sem veszi, de az, hogy így beszélhet, az semmi másnak, mint a "pálizmusnak" (az Egyház dogmatikus voltának) köszönhető. Ez a "dogmatikusság" biztosítja magának azt az értelmezési keretet és azt az intellektuális és lelki biztonságot amiben ilyen-olyan véleményeket alkothat.

Házon belül könnyű. Egy katolikus hittanfoglalkozáson bármit mondhat János atya, mert a kontextus egyértelmű. De próbálja meg ugyanezt házon kívül: az eredmény jóeséllyel borítékolható:

magyarido.blog.hu/2011/12/02/a_helyzet_a_jegyzokonyv_szamara

Szerintem.

ü
bbjnick

tewton 2011.12.02. 20:54:36

off 3:
"Pécsett a becslések szerint száznál is több zenekar működik"
www.quart.hu/cikk.php?id=6895

sállálá, biztos a többszörös háttérsugárzás miatt:)

"A ZeM képzési tervének kidolgozásában Beck Zoltán mellett a PTE több karának oktatói vettek részt, akik a zene számos aspektusával foglalkoznak"

tudom, hogy pannonnáci vagyok, de úgy tűnik, pécsett minden kapavágásra ókörösztény sírkamrák fordulnak ki a földből, mandula és füge nő minden dombon, és ha az ember köp egyet, musicust talál el :)

loxon, a meddő elméleti izé helyett nem akarna alapítani inkább egy neopagano-philoso-platonikus zenekart? :))))))))

abandi 2011.12.02. 20:58:37

@tewton: hány grammos? 900-as tisztaságúak voltak? vaterán 28g-s aranyozott ruszki ezüstkanál 1000 Ft fix ár! Szegedi a hülye MAGYAR picsa...

tevevanegypupu 2011.12.02. 20:59:45

@tewton:

Na es aztan ha Effel? Maganak csupa olyan konyve van ami megfelel a keresztyen erkolcsnek?? (:

tevevanegypupu 2011.12.02. 20:59:45

@tewton:

Na es aztan ha Effel? Maganak csupa olyan konyve van ami megfelel a keresztyen erkolcsnek?? (:

abandi 2011.12.02. 21:06:04

@tevevanegypupu:
Maga már megint mindent kéccer küld el...

tevevanegypupu 2011.12.02. 21:14:01

@betyár:

Valamikor akkortajt kaphattam en is.(:

tevevanegypupu 2011.12.02. 21:14:46

@abandi:

Egy megy a megfigyelesi dokumentbe.

abandi 2011.12.02. 21:18:12

@tevevanegypupu:
Akkor minden rendben...

tewton 2011.12.02. 21:22:07

@abandi:
hmmmm! megnezem oket! nalam a 90-valahany %os 50 frankos hercule a meno.

@bbjnick:
jó, jó. de itten szerintem lox és bell úgy akarnak egy focipályányi sátort fölgöngyölni, hogy nem veszik észre a nagy göngyölésben, hogy az két vagy több sátor :)

@tevevanegypupu:
van, van. persze. amig fiatal voltam es keves konyvem volt, meg tudtam, melyik milyen. most meg ugy vagyok, hogy a lepras konyveket inkabb kulon polcra teszem (ha elkeszul a Nagy Polcmű), vagy mennek a padlasra, koltsenek benne a macskak :)

Tehetetlen Dodó 2011.12.02. 21:24:53

@tevevanegypupu: A kis angyal volt az első Effel-könyvem, 3 éves koromban kaptam, akkor jelent meg. Sajnos egyszer kint maradt az udvaron az esőben és szétázott. A hatvanas években aztán megjelentek a többi effelek is, sőt, diafilmen is kiadták őket, nekünk úgy voltak meg. Aztán 71-ben volt a francia történelemről csinált képeskönyv, René Andrieu-val.
Azóta nemigen adogatják ki őket, érdekes.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.02. 21:35:01

@tewton: Effel nagy szoci volt, persze, és a francia szociknak jó kapcsolataik voltak Kádárékkal. Nem véletlenül ismert nálunk ennyire, én is megkaptam gyerekkoromban . )

Tehetetlen Dodó 2011.12.02. 21:37:58

@gloire: Ugyanezen okokból volt kapható a Vaillant, amelyben Pif képregényes kalandjai jelentek meg hétről-hétre, más történetekkel együtt.
(Nekem még megvan egy köteg a hatvanas évekből, atyám rendszeresen vette nyelvgyakorlás céljából és persze fiai örömére).

tewton 2011.12.02. 21:42:31

@Bell & Sebastian:
lazítani? már majdnem hozzáfogtam a nagy világnézetkülönbségi megmondás megírásához :)))))

tewton 2011.12.02. 21:45:22

@gloire:
haha, éreztem én ösztönösen, hogy effel is a dr zsüsztisz-pif vonalon mozgott

tevevanegypupu 2011.12.02. 21:45:51

@Tehetetlen Dodó:

Nekem meg sajnos csak ez az egy van, de ami kesik nem mulik, viszont itthon tenyleg nem lehet kapni tole mar nagyon regota semmit.

Leskelődő 2011.12.02. 21:48:30

@gloire:
Hi-hi, Lenin- és Béke-díja is volt.

Én az Ádám és Éva naplójából ismertem meg
moly.hu/kiadasok/5844
és ciki, vagy nem, megszerettem.
És igen, sejtem, hogy Twain elvtárs se jó elvtárs.
*vállat ránt*
:)

(Ne hagyjanak már ebben a homályban, kérem! Ha lehet, még egy kicsit Pálozzanak, jó? :)

tevevanegypupu 2011.12.02. 21:49:55

@Tehetetlen Dodó:

Egy idoben lehetett kapni Pif-et is, sot a l'humanitet is (francia kommunistakkal mindig joban voltunk), de manapsag itt a videki posvanyban csak nemet meg angol ujsagokat arulnak. Vagy francia noi ujsagok irtoztato magyar megfeleloit.(:

Bell & Sebastian 2011.12.02. 21:51:53

@tewton: Mit sátrak? Plusz komplett lakodalmas népség zenekarral! :)

tevevanegypupu 2011.12.02. 21:52:50

@tewton:

Nalunk omlesztve van minden, mindig elhatarozom, hogy na rendszerezek, dehat ahhoz hatalmas erofeszitest kellene tennem, foleg, hogy nem olyan regen raktuk fel az osszeset ahogy jott, mert nalunk mar van Nagy Polc Mu.
Es sajnos macskak viszont nincsenek.(:

Bell & Sebastian 2011.12.02. 21:58:50

@bbjnick: Most rám ijesztett, aszittem hogy házon belül vagyunk. Ha most bevallja, hogy maga a Debrecenijóska, elsimítom az ügyét a macival. Mondja azt, hogy kényszerítette. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.02. 22:01:41

@tewton:

"már majdnem hozzáfogtam a nagy világnézetkülönbségi megmondás megírásához" --- írja.

Engem érdekelne.

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.12.02. 22:04:06

@Leskelődő: Mark Twainről kussolnak. Főleg a Mérgesgomba. Ne firtassa, ha kedves az élete. Belevág egy kötőtűt a kulcslyukba. Kinézem belőle.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.02. 22:06:33

@Bell & Sebastian:

"Most rám ijesztett, aszittem hogy házon belül vagyunk. Ha most bevallja, hogy maga a Debrecenijóska, elsimítom az ügyét a macival. Mondja azt, hogy kényszerítette. :)" --- írja.

B*kker, szóval megint igazam van?!

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.12.02. 22:08:45

@bbjnick: Úgyse meri, Loxon meghámozza a fhranszia tőrével én meg addig elviszem a macskáját uszodába, mialatt eónokon át megvínak. :)

tewton 2011.12.02. 22:09:41

@Bell & Sebastian:
'Mit sátrak? Plusz komplett lakodalmas népség zenekarral! :)'
klezmerből csak krokét vagyok hajlandó hallgatni!

abandi 2011.12.02. 22:10:18

@tewton:
Látatlanban 7ezer ficcs az ára.

Leskelődő 2011.12.02. 22:11:36

@bbjnick:
Ha megengedi, csatlakozom.

@Bell & Sebastian:
Öööö... elhánytam valahol a kódfejtőmet, amíg meg nem lesz, a kulcsluk elé teszek üveget, biztos, ami biztos. Köszi a figyelmeztetést :)
(A gomba az a gyümölcsös típusú?)

osborne 2011.12.02. 22:11:47

@Tehetetlen Dodó: Pif! Nekem már ezen a néven árult frankofón képregény jutott ki mindig vmi csomagolt ajándékkal a 80-as évek végén a trafikokban. Imádtam.

Bell & Sebastian 2011.12.02. 22:15:40

@bbjnick: Mit tudom én, maga a Debreczeni -fan, én a humorzsákost utálom jobban. :)

(Ebbe az a humor, hogy a rosszcsont német gyereket a zsákos ember viszi el, viszont az álommanó is zsákból szórja a homokot, eddig tehát 1 : 1. Node! A zsídónak is ez a szinonímája, legalábbis mifelénk. Szóval, teljesen jogosan lezsákoztam.)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.02. 22:19:17

@Leskelődő: Én sem kaptam még egyértelmű választ a kérdéseimre, csak homályps utalásokat . )

Bell & Sebastian 2011.12.02. 22:19:24

@Leskelődő: Nem, dehogy. Jó tollas, mint a griftmadár. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.02. 22:20:58

@Bell & Sebastian:

Nem volna egyszerűbb azt mondani, hogy: "jó' van, igaza van!"? Én már többször tudtam ezt mondani, magának is.

ü
bbjnick

tewton 2011.12.02. 22:21:31

@bbjnick:
óóó, ma nem tehetem, véletlenül a spitz weinbrandot (kopierrechte: aldi) túlfogyasztottam, meg fentebb már sokminden kipotyogott. de a lényeg az, hogy (amint a teakörben is kiderült) a jósda is egy heterodox kommünité, stiláris-világnézeti-habituális alapon. szerencsére nem világnézeti alapon, mert egymás világnézetétől alighanem a világnak rohannánk, ha komolyan-ekszisztenciálisan vennénk :)

szóval van itt a megszólalók közt pogány, buddista, ortodox katolik, heterodox katolik (mármár eretnek), manicheus :), talán kultúrkeresztény is, protestáns (ha valakit kihagytam, szóljon :))))), és nemigen van közös doktrínális nevező. kicsit olyanok vagyunk, mint az szdsz, csak mi vélhetőleg inkább gójok vagyunk, és sokkal-sokkal távolabb a hatalomtól, mondhatni általában a fasz másik oldalán.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.02. 22:21:32

@Bell & Sebastian: halgasson már néha _zenét_ is!

www.youtube.com/watch?v=Jt856_nRxQk

Eben legalább szerepel egy elmebeteg és vannak rendőrök is, akik vigyáznak rá-

tewton 2011.12.02. 22:23:53

@abandi:
ó, ez konkrétan beszarás. nálam a 10literes kanniszterekben ilyen herkülök (párisi beszerzés, 2005) őrködnek a forrásvíz csíramentessége végett :)

Leskelődő 2011.12.02. 22:24:42

@Bell & Sebastian:
Stimt.
:)

abandi 2011.12.02. 22:27:47

@tewton:
Máma keveri a magyarit...?

tewton 2011.12.02. 22:28:57

@gloire:
háhá! (ahogy egy ötéves ismerősöm szokta mondani). b und s esetén a többszörös kódolás instant intellektuális örömöt okoz, olvasóként ez a lényeg. vagyis az ember már akkor örül, amikor azt hiszi, megértette. közben meg lehet, hogy nem is :). alfi kivétel, ő nem élvez ilyen esztétikai módon :)

Bell & Sebastian 2011.12.02. 22:30:51

@tewton: Jaa, hogy krakkói-balkán?
www.youtube.com/watch?v=CG8BjcosDqo&feature=related

Nem sok van belőle.
Pár polska cigó is nyomja ezt a vonalat, Dikanda.
www.youtube.com/watch?v=yBwue3V81QE&feature=related

Ez jobb. :)

Bell & Sebastian 2011.12.02. 22:32:35

@gloire: Kőkemény. Beszarás! :)

abandi 2011.12.02. 22:33:08

Egyébként: senki sem koccint értem pohárt?
Névnap!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.02. 22:34:59

@tewton:

:-)

Épp ezért írtam fentebb, hogy ilyen "vitákat" csak "házon belül" lehet (pontosabban: érdemes) folytatni. De természetesen mindenki elmondhatja a magáét, én érdeklődéssel is olvasom... De eldönteni semmit nem fogunk tudni, legfeljebb egy kis kocsma előtti pofozkodás vagy okádás lehet a vége, ha nagyon erőltetjük a tuttifrankóságot.

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.12.02. 22:34:59

@bbjnick: Ez igaz. Megint igaza van. Hoppá, hol a gyűrűm? :)

Bell & Sebastian 2011.12.02. 22:36:05

@abandi: Egészségére! Mert megérdemli a testünk.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.02. 22:36:21

@Bell & Sebastian:

Khmmm.

ü
bbjnick

abandi 2011.12.02. 22:38:02

@Bell & Sebastian:
Kösz, doktorúr!

Lew Archer 2011.12.02. 22:41:10

@bbjnick:

Mit lehet erről házon belül vitatkozni?

Akinek a Biblia nem kinyilatkoztatás, az nincs házon belül. Ily módon vitának sincs értelme.
Pontosan úgy, ahogyan az a katolikus, aki Róma elsőbbségét elfogadja. Nem kötelező katolikusnak lenni, kereszténynek lenni sem kötelező.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.02. 22:46:49

@Bell & Sebastian:

Csak megköszörültem a toromat.

ü
bbjnick

osborne 2011.12.02. 22:52:50

@tevevanegypupu: DJ tiszta olyan mint az egyik bekattant távoli szoci ismerősöm. Bármilyen témánál két lépésből eljut Orbánig. Betegek, tényleg.

Bell & Sebastian 2011.12.02. 22:55:09

@bbjnick: Lengyel cigányzene? Persze hogy szar, csak kíváncsi voltam, mit mond Tewton, de nem jött be. Amit ő szeret, az már szinte ki van halva.

abandi 2011.12.02. 23:01:07

@Lew Archer:
Akkor én kimaradok a magaszerinti egyigaz zsidó-kerestény igazsáosztásból...
Lófaszt!

osborne 2011.12.02. 23:04:23

A gépszava mindig olyan jól értesült: Mol-vezért csinálhatnak Matolcsyból

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=497302

abandi 2011.12.02. 23:06:42

@osborne:
Mol vezér bárki lehet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.02. 23:09:17

@Lew Archer:

"Mit lehet erről házon belül vitatkozni?" --- kérdezi/kérdezed.

Ezt csináljuk kétezer éve. Zsinatokat hívunk össze, szerzetesrendeket alapítunk...

ü
bbjnick

Lew Archer 2011.12.02. 23:12:50

@bbjnick:

És el tudsz képzelni olyan zsinatot, amelyik eltávolít a Bibliából részeket, megváltoztat dogmákat stb.

Értem.

tewton 2011.12.02. 23:16:40

@bbjnick:
na jaaaaa!
egyébként én (személy szerint) úgy vagyok, hogy:
a) teológiailag a lew archer-bbj-b&s vonal megmondja a tutit, divergenciák ellenére, amit 85-95%-al felszorozva váltok át a saját véleményemre. pál esetében inkább LA, mint BundS. Loxon (és a liberálisok [smile] kedvéért: ezek a nickek _úgyis_ minimum (!) 85%-ig azt mondják, amit én is gondolnék).
b) kulturális téren ... mucsaiként és öregedőként egy bbj, gloár, grift, gasper közötti geometrikus középpontban ülök, de az átlagnál pop-abban. A hoch-intellektuell dolgokat értem, de unom (brahms, mendelssphn, wagner, goethe, kazinczy, gnózis -- ha akarnám, érteném, de annyira nem érdekel, hogy gondoljak is valamit róla érdemben)
c) könyvespolcilag, mint bevallottan bölcsész, top x: biblia, denzinger, hitvallások. második kör: ácsmunkák, helyesírás, énekeskönyv, oltás-metszés-dugványozás, hogyan építsünk (pszichológiai-didaktikus irodalom abszolválva, elkérem majd a cicáktól). harmadik kör: némi teol. irodalom, némi filozófiai irodalom, sok-sok fikciós irodalom (homérosztól a pócmodernig).

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.02. 23:26:58

@Lew Archer:

Hát, az én képzelőerőm nagyjából a nullával egyenlő:-) De a történelmi hűségnek tartozunk annyival, hogy így-úgy, de zsinatok kanonizálták a Bibliát, alkották meg a dogmákat, a Credot stb. Szóval, eddig még mindig volt miről vitatkozni.

ü
bbjnick

tewton 2011.12.02. 23:38:32

@Lew Archer:
katolikus öreganyám virtuális álmoskönyve azt mondja, hogy a szeretetlen ítéléstől óvakodjunk. persze az is lehet, hogy a protestáns biblia fejezetcímei átszűrődtek az álmoskönyvbe :)

abandi 2011.12.03. 00:03:22

@tewton:
Imígyen omlik össze egy rendszer-izé...?!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.03. 00:09:04

@világnézeti vitázók

Most akkor azt mondják meg, hogy az Énokh könyve kinyilatkoztatás-e. Júdás, aki kanonikus, idéz belőle, Péter, a kőszikla, aki kanonikus, szintén idéz belőle. De a kánonban nincs benne, csupán az etióp egyházban.

tewton 2011.12.03. 00:18:39

@Loxon:
öööö ... na és?
Loxon, Maga szerintem túldimenzionálja ezt a "kanonikus"-vonalat.

tegyük fel: azt mondom, hogy "seggbe kúrlak, aztán megszopatlak titeket".

ez az első körben egy durva inzultus, ért aki amit ért alatta.
a második körben meg mindenki tudja, hogy ugyanakkor ez egy catullus-referencia is egyben
(en.wikipedia.org/wiki/Catullus_16, de amúgy tényleg udvariasságból kerestem rá a referenciára)

sőt: egy szófordulat utalhat vissza olyasmire, amire nem is akartunk utalni :)

gagyi példa: esterházy témázgatása-vergődése a "huncut" (> hundsfut > "kutyapicsa") szón.

tewton 2011.12.03. 00:23:24

@Loxon:
és izé, persze: nem kanonikus. nyugaton tutira nem, és mi (legalábbis bbj, la és bunds és én is itt vagyunk). görögöknél se, de ott ismerik olykor.
és effektive, helyi érdekűleg, teológiailag: ki nem szarja le? szép, hogy a hamvasbéla lefordította, gondolom, valami közvetítő nyelvből, de _NA ÉS_?

abandi 2011.12.03. 00:25:15

@Loxon:
Őn szerint is hiteltelenek az apokrifek, ellenben a tórával, talmuddal?
Képtelenség! :-D...

tewton 2011.12.03. 00:31:00

@abandi:
talmud és apokrifek a függetlengondolkodó-szabadgondolkodó-művész vonalnak valóak. mucsai képzelettelenek megvannak a minimalista biblia negyvenvalahány könyvével :)

tewton 2011.12.03. 00:33:55

@abandi:
apokrifek ... tudja, ez olyan, mint amikor az abortuszon (vagy nem abortuszon) kell(ene) gondolkodnia, maga meg a pettingről szóló lukszelvirákat olvasgatja _helyette_.

abandi 2011.12.03. 00:37:27

@tewton:
Nagyom jó!
(Mit ivott-evett-szítt...?)

tewton 2011.12.03. 00:40:40

@abandi:
olcsó labanc bolti konyakot ... de januárra lesz végre saját törköly!

abandi 2011.12.03. 00:41:57

@tewton:
Egyébként van egy-két hányódó antik tibeti faszomtudja milyen istenségem bronzba öntve, nem érdekli? Éládó...

abandi 2011.12.03. 00:44:14

@tewton:
Januárra?! Későn fözetik!
Milyen lett a bor?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.03. 01:05:14

@tewton: „effektive, helyi érdekűleg, teológiailag: ki nem szarja le?”

Üdvözlet a hippikommunában.

Bell & Sebastian 2011.12.03. 01:48:58

Örök dicsőség a Duna Televíziónak, mert megint magához vonzott a volganémet filmjével. A storyboard röviden, Katalin által betelepített, Sztálin által Kazahsztánba telepített, majd Gorbacsov alatt visszaszivárgó volgai németekről szól. Minden hibája ellenére, mert az van benne bőven, egy nagyon erős film.

- Anyám, kórházban lenne a helye, nem pedig repülőn!
- Na látod, ezért megyek vonattal.

Megvillantottak egypár népszokást, belterjes tréfát, nyelvi furfangot, régi, egyházi éneket, két szóval, nagyon megérte. Valami ilyesmi:

www.youtube.com/watch?v=M5N7dfUgtzM
www.youtube.com/watch?v=v5mzv3ZJTSE

osborne 2011.12.03. 03:50:17

@elGabor: A honi haladárok politikai impotensek/vinszentek és bankárbuzik.

Ha a Pojáca a bukása után nem hozza helyzetbe a Szerelőt, téma sem lennének.

osborne 2011.12.03. 03:51:42

@abandi: Bencsik J már biztos nem. Mondjuk azt sem tudom ki volt ő igazán:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/12/02/lemondott_bencsik_janos/

Lew Archer 2011.12.03. 07:28:00

@bbjnick:

Olyanról tudok, hogy a dogmákat vagy a kánont kiegészítették, de hogy elvettek volna belőle, arról nem.

Lew Archer 2011.12.03. 07:33:55

@tewton:

Kirekesztő lennék?

Lew Archer 2011.12.03. 07:55:14

Szétosztja a mobilcégek iparűzési adóit a kormány a települések közt, az előfizetők lakóhelye szerint. Ez megoldás lehet arra, hogy vidéken befizetik a rengeteg pénzt telefondíjra, és az a település kapja az adóbevételt, ahol a központ van.

www.napi.hu/ado/horror_var_a_mobilcegekre_magyarorszagon.503695.html

tevevanegypupu 2011.12.03. 08:35:29

@osborne:

Es milen aljasak. Marmint a hazai haladarok, vinszent es tobbiek. Soha nem hittem volna, hogy kepes valaki az utan nyomozni, hogy ki van egy nicknev alatt. Ez valami olyan fortelem..Nem mintha normalis ember nem mondana el a velemenyet nyilt szinen es sajat nevvel is, de ezek a blogok azert (is) lettek kitalalva, hogy meg a felosek is szabadon mondhassak a velemenyuket, igy leengedve a faradt gozt. Erre ezek nyomoznak, celozgatnak, fenyegetnek. Tulajdonkeppen nem tartom lehetetlennek, hogy ezek tenyleg -ha ne ajda a satan - ujra hatalomra kerulnek, valoban eloveszik a listajukat es verengzest rendeznek..

tewton 2011.12.03. 09:40:19

@Lew Archer:
inkább elhamarkodottan ítélő. legalábbis nekem annak tűnik időnként.

tewton 2011.12.03. 09:49:52

@Loxon:
szerintem ezt a hippikommuna-dolgot félreértette, már az elején. nem a jósdára vonatkozott :)

amúgy meg hénok ... ez olyan, mintha a gyerek a garázsban megtalálná a rég eladott dácsia visszapillantótükrét, miközben apa már régesrég egy modern toyotát vezet, gyárilag áramvonalasított kétoldali visszapillantóval. mit vár, apa mit mondjon?

Lew Archer 2011.12.03. 09:56:27

@tewton:

Biztosan igaza van. Csakhogy vannak sarokpontok a kereszténységben, például az, hogy a Bibliából nem távolítunk el részeket.

napolajos (törölt) 2011.12.03. 09:58:45

A Kerényi művészeti programja körüli felháborodás megmozgatta a független alkotókat is.

index.hu/belfold/2011/11/28/1956_olyan_mint_a_pogacsa/

betyár (törölt) 2011.12.03. 10:19:27

Most olvastam az és-ben egy vásárhelyi-publicisztikát. a lényege, hogy orbán a talibán, nemzetáruló, a nemzeti haladás és kultúra legyilkolója.
a cikket olvasva a következő történet jutott az eszembe:

a púpos és a sánta találkozik. a púpos lelkesen meséli, hogy előző éjjel útját lerövidítendő a temetőn ment keresztül, amikor hirtelen eléje ugrott a halál és megkérdezte:
- mit viszel a hátadon?
- Púpot.
- Akor leveszem.
A sánta a történetet hallva elhatározza, hogy éjjel maga is elmegy a temetőbe. Találkozik ő is a halállal, aki így szól:
- Mit viszel a hátadon sánta?
- Semmit.
- Akkor nesze itt egy púp!

valami ilyesféle történhetett vásárhelyivel is: a korlátolt butasága mellé a nyakába kapta a gonoszságot.

tewton 2011.12.03. 10:31:43

@napolajos:
"Míg a minisztériumi művészeknél az derült ki, hogy országunkban a jó és a rossz harca dúl, az állampolgárnak pedig be kell állnia az egyik táborba, a fiatal művészek inkább csak arra akarják rábírni a nézőt, hogy gondolkodjon"

aham. nekem pl. a kisvendéglős-borozós dualizmusról is a jó és a rossz harca derült ki. vagy ja, arról nem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.03. 10:44:35

@betyár:

"a szélsőségesen megosztott társadalomban, a kétféle középosztály tagjai között élet-halál harc folyik" --- írja Vásárhelyi 2007-ben. Itt: www.168ora.hu/cikk.php?id=7123

Ők ezt így élik meg, Vásárhelyi ezt soha nem is titkolta; ideje lenne, hogy ebből az ú. n. jobboldali-konzervatív-keresztény-nemzeti-stb. "oldal" is levonná már a megfelelő következtetéseket. Ahol élet-halál harc folyik, ott az élet-halál harc szabályai az érvényesek (de legalábbis hatékonyak).

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.03. 10:58:19

@Lew Archer:

No, igen, de hol állítottam én olyat, hogy el akarok venni bármiből bármit is? Azt állítottam, hogy mivel hozzátenni érdemben nem tudok, ezért hallgatok.

ü
bbjnick

napolajos (törölt) 2011.12.03. 11:23:11

@tewton: én is így látom a dolgokat,
Valóban nem az a lényeg, hogy melyik a jobb vagy a rosszabb alkotás. Véleményem szerint ez is lapos a másik még inkább. Ebben a háborúban a műveknek semmi jelentősége. A lényeg, hogy lássuk a világban meglévő és azt működtető dualizmust. Amíg poláris a gondolkodásunk az erők mindig is fenn fognak állni. Jobboldal, baloldal csupán felszínes formalizmus, politika.Mindenki tudja jól, hogy két tábor küzd egymással a nap és a hold tábora . Egyik fényt és meleget ad a másik csupán használja azt, vissza tükrözi. Ennek a két tábornak a harcáról lenne tehát szó. Hogy melyik az anyag és a melyik a szellem ezen mindenki maga gondolkodjon el. A lényeg a világban fennálló dualizmus mely a világot működtető erőpár.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.03. 11:30:49

"Hatalmas kánikulák, elöregedő lakosság, bevándorlók tömegei és rengeteg munkanélküli állítja majd megoldandó feladat elé Budapestet a következő 15-20 évben a főváros új fejlesztési koncepciójához készített helyzetelemzés szerint...

...Az elemzés szerint a következő 20 évben mintegy 240 ezer nemzetközi migráns fog letelepedni Budapesten, ami részben kompenzálhatja az elöregedést, "fiatalító hatással lesz a lakosságra, és javítja annak összetételi jellemzőit"..."

240 000?

www.origo.hu/itthon/20111202-globalis-felmelegedes-es-tomeges-bevandorlas-formalhatja-a-jovo-budapestjet.html

Lew Archer 2011.12.03. 11:40:30

@bbjnick:

Én pedig semmi mást nem akarok kifejteni, mint azt, hogy Szt. Pál nélkül nincs kereszténység. Lehet persze vallást alapítani apokrif evangéliumokra és másképp válogatott szent könyvekre alapozva, ám az nem lesz kereszténység. Persze ez terminológia kérdése is, ám ha van valami, ami a jelenleg világszerte nagy számban működő keresztény felekezetek között valamiféle egységet létrehoz, az épp a Biblia, amelyből a páli levelek nagyon hangsúlyosan szerepelnek minden keresztény egyház vagy gyülekezet tanításában. Szóval létezhet éppen vallás Pál nélkül, csak azt a ma elterjedt értelemben nem hívják kereszténységnek.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.03. 11:46:48

Ennek a városnak talán az utolsó vonzereje, hogy itt még nem látni azt a bevándorló tömeget,
amit szinte mindenütt nyugaton. Azon utolsó európai nagyvárosok eggyike, amelyiknek még klasszikusan
"európai levegője" van. Nem lehetne ezt valahogy fenntartani, és ha már tervek készülnek akkor azt megtervezni, hogy ez az állapot hogyan tartható fenn?

tewton 2011.12.03. 12:29:18

@gloire:
"javítja annak összetételi jellemzőit"
hö?
plusz 2% jamaikai, 8% kínai, 3% izraeli, 1% piréz meg 1% busó miért jelent "javulást"?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.03. 12:33:40

@tewton: különleges génkoktélul van, és szórnék szívesen a magyar ugarba a magot.

Bell & Sebastian 2011.12.03. 12:59:01

Az Ószövetség 39 és az Új- 27 könyvből áll az utóbbiban van Pál 13 levele. A kanonizáció 397 -ben befejeződött. Az iratokat még így is felosztják kanonikusokra és kanonizáltakra, az utóbbi kritériumai: hiteles szerző, téma és kapcsolódás a többi irathoz, főleg a kanonikusokhoz, egyetemleges elfogadottság.

Ebből az következik, hogy egy koherens rendszert próbáltak összeállítani, azaz a meglévő gyakorlatot történelmileg alátámasztani, mintegy visszanyúlva az időbe.

Amikor ideológiai korrekció is szóba került, azaz a fősodortól való elhajlás, az sosem maradt következmény nélkül, az Anyaszentegyház építménye is követte az irányváltást. Húztak egy elválasztó falat, keletkezett egy tornyocska, lezártak egy átjárót, például.

Tehát, aki akár az Ó-, akár az Újszövetség kanonizált iratai közt tizedelést akar rendezni, az jó eséllyel eretnek.

Csakhogy egyelőre még nem erről van szó, hanem iratmagyarázatról, hogy csak egyetlen példát mondjak, Pál és Jakab közti ellentétet már korán felismerték (nem volt nagy kunszt), Jakabot pihentették egy ideig, de hogy egy másikat is, Péter evangéliuma -a mai napig- be sem került a válogatásba, sejthetjük, miért.

Azt gondolom, létezik egy másik megoldás is, ha már egyszer fokozatos a megismerés, és egyre újabb részleteket vagyunk képesek helyesen értelmezni, hogy kiegészítjük az indexet és feltárjuk az összefüggéseket.

Elvégre ezt nevezzük élő egyháznak. Hogy csak egyetlen érvet hozzak, a Szentlélek munkálkodása ma sem kizárható. A nemlétező köldök elmélyült nézegetése ugyanúgy bűn, mint a vakbizalom Isten kegyelmében.

A megújulás igényét a Szent Tanítóhivatal már felismerte, ami az első lépés a megújulás felé. Még mindig nem értem, mi a jó abban, ha oda is felállítunk tabukat és tilalomfákat, ahol eredetileg sohasem voltak.

Ha (ismét) a végletekig egyszerűsítek, a keleti egyház Pál munkálkodásának eredménye, míg a nyugati Péteré. Nem kérdés, most melyik tűnik életképesebbnek. Ha mást nem is, legalább a párbeszéd elkezdését sürgetném addig, amíg nem késő. Vagy ez a téma is tabu? Nem a mi dolgunk, elég ide 39 + 27 könyv, minek hozzá még negyven?

Dicsőség mennyben az Istennek, békesség földön az embernek!

Bell & Sebastian 2011.12.03. 13:06:42

@Lew Archer: Maga egy akkora kockafej, hogy folyamatosan félreérti és magyarázza azt, amit lát, vagy amit például mondok. De éppen ettől izgalmas amiket leír, a hezitálás valami proli dolog lehet csak, ezek szerint. :)

Bell & Sebastian 2011.12.03. 13:16:00

@tölgy: Adorno is csak egy nagy, büdös hitelminősítő és manipulátor volt, valószínűleg a karóba húzás a legenyhébb fokozat, amit érdemelt volna.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.03. 13:16:22

@gloire: Ez valami terv? Nem kellene szépen lereteszelni a várkapukat, mint rég?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.03. 13:33:10

@tölgy: A szabadságért folyó küzdelemhez hogyan foghatók olyan lábszagú megfontolások, mint az "adók"?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.03. 13:34:45

@tölgy: gOnosztikus? Heh

@tewton: Tulajdonképpen mi baja Énókh-kal?
„Mivel Énókh Istennel járt vala; eltűnék, mert Isten magához vevé.”

Ez azért nem akármi. Eltűnt!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.03. 13:39:13

@Bell & Sebastian:

Látja, ezért írtam, hogy mondja mindenki, amit akar, de sokat ne várjon:-) Én a szavaiban semmi "rettenetest" nem találok. Csak nem tudok érdemben mit hozzátenni, mivel sem exegéta nem vagyok, sem inkvizítor:-) Annak pedig sok értelmét tényleg nem látom, hogy a témát "szabad ötletek jegyzéke"-stílusban tárgyalja bárki is.

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.12.03. 13:50:24

@bbjnick: Maga bevallottan falusi és feltételezem, ismer egy-két papot. Arról csak van véleménye, hogy a felszentelés előtti házasulás megengedése üdvös lenne-e? Vagy például arról, hogyan viselkedjen erkölcsiségében keresztény kormány? Hol ér véget az engedelmesség és hol köteles felemelni a szavát egy keresztény. A macskaadónál vagy a 650 Ft -os benzinárnál?

Maga nagyon jól tudja, hogy a belénk oltott birkaszellemmel van bajom és az önvédelmi reflexek kinevelődésével. Ennek a forrása az érdekes, pontosabban a köré kerített magyarázat. Ha ezt nem fogadja el, a tudomány végső határa egy kiadós kötcsézés, de kockakövet nem szedhet fel és ha fát vágnak a hátán, még meg is kérdezheti, parancsolja Rosenkrantz Úr, hogy mélyebbre hajoljak?

Bell & Sebastian 2011.12.03. 14:02:36

Van betűkihagyás, de nem szándékolt.

Nehogy azt higgye, kivágnám Pált az ablakon, levelestől-ágastól, inkább az a gondom, ha már pálizmus, akkor miért pont azt emelték belőle a kánonba, amit.

Gondoljon csak arra, hogy permanensen irtja a keresztény értelmiséget, közben mi a szidók kultúrfölényéről értekezünk.

Próbáljon meg úgy metszeni, hogy minden tavasszal levágja a legzöldebb ágat! Mi marad a végére?
Eszik annak gyűmölcséből, a keresztény vackorból? Erőst kétlem.

Google 2011.12.03. 15:06:59

@tewton:

Hogyan derül ki a "minisztériumi művészek" műveiből, hogy jó és rossz harca dúl, ha nem gondolkodás által? (A jó és rossz más vonatkozásban is felmerül, tetszik vagy nem a mű, például ebben is, de ez egy megint más kérdés.)
Miért is kell ilyen előítéletesre kondicionálni a társadalmat - tudja valaki?
Amit amazok festenek az rossz, gagyi, amit pedig a "függetlenek" az a művészet maga - szájba rágják és csoportokba is osztanak. Mindjárt vagon is nem akadna?

Google 2011.12.03. 15:12:27

@Bell & Sebastian:

Mióta érzi azt, hogy szart eszik és fát vágnak a hátán?
Elnézést, hogy megkérdezem.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.12.03. 15:21:51

@osborne: a kormány két leggeddonistább tagjának egyike volt.

Bell & Sebastian 2011.12.03. 15:24:37

@Google: 1989 -óta. Elnézést, hogy válaszoltam.

tewton 2011.12.03. 15:35:59

a köröszténység egy újabb normativ megközelítése :)
avagy a tuti a megtérésről

"– Én meg akartam térni, de nem sikerült. Jártam egy kis karizmatikus keresztény közösségbe. A kereszténységtől nem azt várnám, hogy lenyugszol és türelmes és jó leszel, hanem többet. Nem értettem, mi folyik ott, térdelgetni kellett, pszichológiai játszmák mentek. Szerintem a keresztény ember életében jelen kellene lennie az állandó kétségnek. Ezt nem láttam rajtuk. Megszűnt minden kérdés, és mindenki élte egyszerű életét. Ami nem baj, csak nekem nem felelt meg.

– Mit várnál a megtéréstől?

– Más világlátást. Az embernek mindenestül meg kell változnia. Őrüljön meg egy kicsit. Azok az igazi megtérések, ahol tényleg kifordul a világod a sarkaiból."

mindennapi.blog.hu/2011/11/28/paizs_miklos_sickratman_majdnem_megtertem#c15108799

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.03. 15:58:01

@tewton: Buddhistának is remek volt:

„Nem láttam túl fontosnak, hogy naponta ötven perceket üljek.”

Google 2011.12.03. 16:00:36

@Bell & Sebastian:

És azelőtt, milyen volt?

A választ köszönöm, a kérdés volt csupán modortalan.
Úgy vagyok vele, hogy ahogy haladok előre a korban, örvendek, hogy élek, s el tudom képzelni, jönnek még nehezebb idők, dér ilyesmi.
Szívöröm, erről jut eszembe Simor. Róla pedig az, ahogyan a spekuláció kifejezésnek ad újabb és újabb értelmeket -öltözteti szebb, vasárnapi ruhába a szót.
Gondolkodik (független művészek hatására, teszem azt), töpreng, mereng. Szerinte ezt jelentené a "spekulál".
Eszembe jutott Vörösmarty Merengőjének egy sora:
A bírhatót ne add el álompénzen

tewton 2011.12.03. 16:05:24

@Loxon:
haha. a kommentek közt valaki felveti a zs-perspektivát is :)

osborne 2011.12.03. 16:05:52

@tevevanegypupu: Az aljasság enyhe kifejezés. Ha Feri és Laborc maradtak volna, simán beleszaladhattunk volna egy kis polgárháborúba. Hangulat megvolt.

@Arma Gedeon2: Ki a másik?

osborne 2011.12.03. 16:18:41

@tölgy: + a héten kommentelte vki a régi arokasora:

"sorra mondjak le az elofizeteseiket a lapnal az egykor legnepszerubb magyar hetilapnal bartus miatt"

Ilyenek ezek a mucsaiak.

Bell & Sebastian 2011.12.03. 16:24:11

@Google: Az egyik legnagyobb tévedésem időpontja. A fenenagy politikai kavalkádban úgy döntött az egyházközség, hogy nem foglal állást se pro, se kontra, mindenkinek a lelkiismeretére bízza a szavazást. Akkor úgy gondoltam, hogy egy keresztény elsősorban apolitikus, másodsorban hagyománytisztelő, ami olyan konzervatív -féle.

Jó sokáig forgott a szerencsekerék az akkori MDF/SZDSZ/Fidesz volt a szóba jöhető választék. Orbánékat szabadmadár ifjúsági mozgalomnak láttatták, a legvonalasabb katkók meg szemrebbenés nélkül behúzták a posztkomcsikat.

Így aztán (sugallatra) maradt a Fidesz, észérvek nélkül, totó-lottó jelleggel.

A keresztények a barankovicsozás okán nem jöhettek szóba, meg az már akkor is tudható volt, hogy az igazi IQ, a papság, sohasem fog átmenni a pártba.

Kezdek meggyőződni róla, hogy a kétkamarás parlament elvetésével, az utolsó esély is elveszett arra, hogy legyen értelme a politizálásnak, ugyanis ugyanannak a gyökérnek számtalan kinövését láthatjuk csak megdicsőülve vagy éppen kiszáradva, ezért aztán törvényszerű, hogy mindig ugyanaz a vége.

Bell & Sebastian 2011.12.03. 16:41:40

Mielőtt még jönne bbj és mekkérdezné, miért nem az MDF, elárulom, hogy Antall taszított és feltételeztem, ezek lesznek az áldozati báránya az SZDSZ -nek, következésképpen Kain és Ábel a viszonyuk. Az álmomban sem jutott eszembe, hogy a következő menetben Kain maga elé engedi Kicsi elvtársat és pufajkaszóra táncolunk majd. Meg aztán az olajügyek! Bár feledni tudnám, de nem megy! Pár hullát legyártottak, mire ezek a maiak a csúcsra kapaszkodtak, lesz jókora díszsorfal Péter kapuja előtt, akik majd segítőkészen visszalökik őket oda, ahová valók.

tevevanegypupu 2011.12.03. 16:51:28

@osborne:

Undorito bagazs, a hangulatot most is szitjak. remelem - csinaljanak akarmilyen hulyesegeket is, majd kijavitjak - Orbanek maradnak meg vagy nyolc evet, aztan csak kialakul valami valtopart utanuk vagy beloluk, de ez a szemet nepseg ez eltunhetne. Barcsak mennenek Londoba, vigyek a borondjeiket meg mindenki egy embert.(:

Google 2011.12.03. 17:08:21

@Bell & Sebastian:

Megint megköszöntem.
Még azt nem értem, hogy az SZDSZ, ha Magánál nem is, de nagyon sokaknál hogyan jöhetett szóba?
Mivel tudták meggyőzni a nem hasonszőrű embereket?

Tündér_Lala 2011.12.03. 17:14:40

Ma délután Bogár vitatkozott a Kossuthon. Sajnos később kapcsolódtam csak be.
Fontosnak tartom, hogy mostanában ezek az emberek megjelennek a közmédiában is és kialakul egyfajta társadalmi közbeszéd az ország helyzetéről, annak okairól, az esetleges kilábalási lehetőségekről.
Az egy dolog, hogy néhányan látják a dolgokat, de az adott helyzetet és törekvéseinket az emberek nyelvére lefordítva kommunikálni kell. Erre Bogár kitűnően alkalmas.
Azt remélem, hogy ez az irány folytatódni fog és sokkal több embert sikerül felvilágosítani a hazugság áradattal szemben arról, hogy hogy állunk, milyen lehetőségeink vannak, mit kellene tennünk, mik a törekvéseink.

Google 2011.12.03. 17:28:31

@osborne:

Eszembe jutott, hogy annak idején Brüsszel, sőt maga Barroso is támadta a hitelminősítőket, sőt nem átallotta azt mondani, hogy:

"Barroso úgy vélte, ez a döntés kizárólag arra jó, hogy fokozza a spekulációs tevékenységet a piacon"

Milyen spekulációs tevékenységet? Töprengő, merengő, gondolkodó tevékenység az, ahogyan Simorék mondanák.

www.stop.hu/gazdasag/brusszel-a-hitelminositoket-tamadja-portugalia-a-bovli-besorolasa-utan/901804/

Bell & Sebastian 2011.12.03. 17:49:35

@Google: A fellépésükkel. Egy tipikus kampányest. Hazafias verssel indít, profi előadó szaval, összeszedett program, pozitív hívószavakkal, kiváló retorikába rejtett, mocskos oldalvágások, zászlók, plakátok, támogatók, Himnusszal zár.

De a helyi, második vonal már így kezdte (Nékoszos tanár-kommancs):
- Miért ne lehetne egy zsidónak mondott pártról feltételezni, hogy valóban a javunkat akarja?

Gondoltam, én határozottan ezt feltételeztem és lám, még be is vallja a büdöskomcsi!

Google 2011.12.03. 17:51:42

Még jobbat találtam -biztos, ez csak vicc:
www.stop.hu/belfold/hajos-andras-oriasi-meglepetese-az-imf-nek/970179/

Okosországból civilek fognak/szeretnének a kormány képviselői mellett (vagy helyett?) az IMF-el tárgyalni.
Párhuzamos világok, de: Okosország kontra Magyarország.
Örök másodikok!

Bell & Sebastian 2011.12.03. 17:55:38

Heti hetes -kormánya még senkinek sem sem volt. De akkor beviszek egy aktatáskát.

Bell & Sebastian 2011.12.03. 17:58:28

Nincs itt egy logopédusz, kezdek dadadogni.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.03. 18:00:53

@osborne: A kommentet író "dr.regos peter" neve is ismerős. Régi provokátor az index fórumairól; magyarellenes hozzászólásairól volt ismert, míg végül a jobb- és baloldali fórumozók egyszerre küldték el a halál faszára (akkoriban még volt ilyen is). A nick tulajdonosa persze lehet más személy.

Google 2011.12.03. 18:05:39

@Bell & Sebastian:

Ezek szerint abban az időben jobban merték, tették.
Azt az időszakot nem ismerem olyan jól, illetve nem vettem benne részt - hiányt pótolt.
De miért vinné az aktatáskát? És mi lenne benne?
Én meg azt várom, Hajós bemegy ezúttal az ATV-be, és bemondja, hogyan kell mennie ezennel (ezerrel)Orbánnak, másnevén: Legkártékonyabbnak.

Lew Archer 2011.12.03. 18:35:47

@elGabor:

"akkoriban még volt ilyen is"

Micsoda? Halál fasza? Az van most is.

Bell & Sebastian 2011.12.03. 18:56:02

@Google: Mindkettő a a másodlagos hanghatást megelőző elsődleges hatáson alapuló, kidolgozott protokoll alapján végrehajtott, titkosszolgálati eljárás, ezért nem beszélhetek róla túl sokat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.03. 18:56:11

@Bell & Sebastian:

"Maga bevallottan falusi és feltételezem, ismer egy-két papot. Arról csak van véleménye, hogy a felszentelés előtti házasulás megengedése üdvös lenne-e? Vagy például arról, hogyan viselkedjen erkölcsiségében keresztény kormány? Hol ér véget az engedelmesség és hol köteles felemelni a szavát egy keresztény. A macskaadónál vagy a 650 Ft -os benzinárnál? Maga nagyon jól tudja, hogy a belénk oltott birkaszellemmel van bajom és az önvédelmi reflexek kinevelődésével. Ennek a forrása az érdekes, pontosabban a köré kerített magyarázat. Ha ezt nem fogadja el, a tudomány végső határa egy kiadós kötcsézés, de kockakövet nem szedhet fel és ha fát vágnak a hátán, még meg is kérdezheti, parancsolja Rosenkrantz Úr, hogy mélyebbre hajoljak?" --- írja.

Természetesen ismerek jónéhány papot (igen sokféle személyiséget ismertem meg közöttük) és természetesen véleménye(i)m is van(nak) az egyház belső ügyeiről (a cölibátus-kérdésről pld. az, hogy a klérus ügye, oldják meg ők:-)). Arról pedig, hogy hogyan kellene egy keresztény kormánynak (szerintem) kormányoznia elég gyakran meg szoktam nyilvánulni (nem csak írásban:-)).

Tudja, nekem az a sok évtizedes tapasztalatom az Egyházzal (pontosabban: az Egyházon belül a klérussal, mert a hívek közössége egy másik történet:-)), hogy ha mindenki úgy tudná a dolgát, mint a papjaink és szerzeteseink, sokkal előrébb lennénk. Lényegében nekem eddig még csak pozitív tapasztalataim voltak velük (erre szokták mondani a barátaim, hogy "ami késik, nem múlik":-)). A hívek közösségéről már nem mernék ilyen egyértelműen nyilatkozni...:-)

No, summa: szerintem nem a kléruson múlik, hogy mi, keresztények, "nem tesszük jobban oda a dolgokat". Én már többször jártam úgy, hogy egy-egy "megmozdulásban" a papunk volt az egyetlen, aki nem hátrált ki a történetből, a hívek igen hamar feladták az "erőfeszítéseket". Soha nem éreztem úgy, hogy a klérus gátolna vagy megakadályozna valamiben, az ellenkezőjét (tehát, hogy segít, támogat) viszont igen gyakran. Én nem félek attól, hogyha "politikailag jobban mozognánk" a klérus gáncsolna.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.03. 19:49:43

@tewton: @tölgy:

Egyre inkább (egyre gyakrabban:-)) úgy látom, hogy vannak (ezek a) koreszmék (és korszenvedélyek), amiket úgy tekint nyilvánvalónak és magátólértetődőnek mindenki (majdnem mindenki), hogy eszébe sem jut "megmérni". Ebben egyrészt benne van az, amit @gabriel syme nick szok' mondani, hogy az emberek akár önmaguknak is hajlandók jelentős anyagi és/vagy erkölcsi kárt okozni, csakhogy a sorbólkilógásnak a látszatát is elkerüljék, másrészt máig sikknek számít korszerűnek lenni (s amit annak mondanak a véleményformálók, az, ugye, korszerű). Tehát, még összeesküvéselméleteket sem kell sejtenünk amögött, hogy a fajkeveredést valami progresszív dolognak tekintse a méjnsztrím: elég ha kellően rágerjednek a korszellemre.

Erről jut eszembe: ma írta nekem a Konzervatórium-blogon K*czián M*ria, a talita.hu katolikus női portál főszerkesztője:

"ez a kor az, amikor egy férfi és nő között minden eddiginél őszintébb, egyenrangúbb, mélyebb kapcsolat lehet"

Maguk szerint belegondolt ő ennek az állításnak az igazságtartalmába egyszer is? S ha belegondolt volna (csak futólag is), akkor leírná?

ü
bbjnick

tevevanegypupu 2011.12.03. 20:01:17

@Google:

Maj en megmondom, hogy jott szoba nalam az szdsz, bar en sem kulonosebben okos, sem kulonosebben liberalis nem vagyok: tetszett a szoveguk, szellemesek, okosak, valoban talan a legjobbak irodalomban,kepzomuveszetben, moziban..Jo veluk tarsalogni, jartasak a vilag dolgaiban - irodalom, politika,kepzumuveszet, zene..sajnos azt kell mondjam, hogy a magyar szellemi elet kremje ok..amellett, hogy aljas provokatorok, gyulolkodoek es arulok. De erre csak akkor jon ra az ember, ha ellent mond nekik. Amig csak felszinesen fecseg, de hallgat a mely, addig a legjobb baratok, utana megfojtananak egy kanal vizbe es azt hiszem nem tevedek nagyon, ha megtehetnek, ki is nyirnak az embert. De kel hozza ket-harom ev (a kevesbe okosaknak) amig erre rajonnek.

Google 2011.12.03. 20:27:28

@tevevanegypupu:

Magam is voltam hasonló helyzetben. És mivel nem vagyok egy rajongó fajta, a véleményemet sem szoktam véka alá rejteni, kerülöm emez okos gyűlölködők társaságát. Most mondjam azt, hogy legjobb barát a könyv?
(Nehéz időkben Maguk is, mind nagy segítségemre voltak, de ezt biztosan tudja. Vagy legalábbis, sejti.)

tevevanegypupu 2011.12.03. 20:30:48

@Google:

Igy van, a konyv. Abban ritkan csalodhat az ember.(:

Tehetetlen Dodó 2011.12.03. 20:41:56

@betyár: Nagyon jó, egyik kedvencem. Gyakran nekem is eszembe szokott jutni, más apropóból is: például, mikor a drogokat favorizálók azzal érvelnek, hogy miért ne legyen engedélyezve a drog, ha alkoholt is szabad fogyasztani.
Nesze, sánta itt egy púp is.

Bell & Sebastian 2011.12.03. 21:11:28

@bbjnick: Azért a papi hivatás csak embert próbálóbb, mint holmi politikus-angolna csúszómászása. A borzalmas tagság, az meg ugye adott. A háládatlan bárányka, aki intrikál, feljelent, frakciózik és deputációt küld a püspökhöz, mert hát ugye demokrácia van, vagy mifene. :)

De azért azt is elhiheti, annyi békepap a világon nem volt, mint minálunk.

(Lát maga annyi fantáziát ebben a Talitakumban, hogy képes volt odasózni egyet a pásztorbotjával? Értetlenkedik, holott ebben a korban őszintébben, egyenrangúbban és mélyebben is kapcsolatba kerülhetett volna velük, most mondták.)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.03. 21:13:16

@Lew Archer: Közös fórumminimum végletes barmokkal szemben. Sőt, elemi netikett, és érvényesíése pl. az IRL adatokat kiteregető hozzászólókkal szemben.

Lew Archer 2011.12.03. 21:21:23

@elGabor:

Hányszor de hányszor gondoltam a maga szavára, amikor eszembe jutott a moderálás hiánya, hogy emiatt ez az egész blogponthus társaság hogy elzüllött, ahogy azt előre jelezte. A mandinerre már be se nézek jóformán, egy borzalom az egész.

Lew Archer 2011.12.03. 21:26:45

@bbjnick:

egy férfi és nő között minden eddiginél őszintébb, egyenrangúbb, mélyebb kapcsolat lehet

Mi kivasalhatjuk a saját ingünket, a nőnk pedig megvalósíthatja magát bérszámfejtőként vagy hipermarket-árellenőrzőként 3 műszakban, csak eljutottunk idáig, ez azért valami.

tewton 2011.12.03. 21:31:09

@Bell & Sebastian:
"őszintébben, egyenrangúbban és mélyebben is kapcsolatba kerülhetett volna velük"

hahhaha. amikor ezt olvastam fentebb bbj-től, nekem az a fajta, amúgy szigorúan biblikus, megismerés jutott az eszembe, ami 20 centinél kezdődik :)

tewton 2011.12.03. 21:36:00

az értelembenvett origó címadása.

www.origo.hu/itthon/20111202-magyar-koztarsasag-magyarorszag-torvenymodositasok-az-alaptorveny-ertelmeben.html

"Készül a Magyar Köztársaság temetése

Jövőre megváltozik az ország elnevezése, ezért az addig hátralévő időben a kormány egyesével törli a Magyar Köztársaság kifejezést több törvényből, de lecserélik az országhatáron felállított országnévtáblákat is."

tőlem temethetik, hamár.

Tehetetlen Dodó 2011.12.03. 21:53:03

@Google: Hogyan jöhetett szóba?
Nyilván sokféle eset volt, de egy biztos: 90-ben több, mint egymillió ember szavazott rájuk, huszonvalahány százalék. Feltételezem, hogy sokan voltak ezek között, akik hasonló okokból szavaztak oda, mint magam is: ez a társaság jól fel lett építve a 80-as években, mint azt utólag már tudhatjuk, látszólag a kommunista rendszer kérlelhetetlen ellenségei voltak, nyugatos gondolkodású aktív ellenállók, rendszeresen reklámozták őket a szamizdatok révén, legendák szövődtek köréjük, a SZER minden hullámhosszán őket fényezte.
Ráadásul én például városi, sőt, belváros-széli gyerek voltam, ennek megfelelő iskolatársakkal, kollégákkal, bár akkoriban még nem éledt újra a klasszikus népi-urbánus ellentét, de mégis ez is valamelyes orientációt jelentett. A Fidesz akkoriban a szadesz ifjúsági tagozatának tűnt, amire még rá is erősítettek azzal, hogy megvontak egy 35 éves korhatárt, ezzel szinte önmagukat zárva az ifjúsági kategóriába az idősebbek szemében.
Ugyanakkor azt lehetett látni, hogy a párhuzamosan alakulgató MDF-ben egyre gyanús alak tűnik fel, párttitkárok, bolsik, ismert besúgók öltötték hirtelen magukra a nemzetiszínű mezt - elég visszataszító volt látni hirtelen olyan ismerősöket MDF-es színekben, akikről szűkebb környezetünkben is jól tudtuk, kifélék.
Családi körben általában éles viták zajlottak a 90-es választások előtt, nagy élettapasztalattal bíró atyám csak annyit kérdezett: fiam, nézd meg ezeket a pónemeket, szerinted kisülhet ebből valami jó? Én persze azzal replikáztam, hogy nem hiszem, hogy többre mennek a sok párttitkárból átvedlett madöfössel, meg a semmiből nagy hirtelen az élre pattant Antallal.
No, mindkettőnknek igaza lett, viszonylag hamar: 90-ben már ősszel elkezdődött a szadi gennyeskedése a taxis-zendülés örvén, meg a chartázás, azaz a bolsik szobatisztává varázslása, 94-ben meg végképp lehullott az álarc - el is vesztettek azonnal egymillió jóhiszemű szavazót.
A madöffel sem jártak jobban oda szavazó családtagjaim: atyám hamarosan csurkista lett, haláláig, a többiek is elpártoltak hamarosan, így történt, hogy tavaly a szűkebb család 12:0 arányban a Fideszre voksolt.
Nem tudni, mit hoz a zavaros jövő, de biztos, hogy többé senki sem fogja elkövetni a 90-es hibákat - igaz, mindkét gennyes banda eltűnt tavaly a palettáról, de sajnos végleg még nem szabadultunk meg tőlük, résen kell lennünk.

Tehetetlen Dodó 2011.12.03. 22:04:03

@tevevanegypupu: Azért a "szellemi élet krémje" enyhén szólva túlzás...
A propaganda, az nagyon erős oldaluk: én még nem ismertem ezekben a körökben olyant, akinek a gyereke ne lett volna "rendkívül tehetséges" esetleg "páratlanul intelligens" és "nagyra hivatott" - és ezek önbeteljesítő vélemények, különösen, ha a brancs is támogatja őket.
Ezért én meglehetős fenntartásokkal kezelem ezeket a hozsannákat - mellesleg jónéhány igen nagy tudású, művelt, de amellett szerény embert ismerek, akik semmiben sem maradnak el a hangos, ön- és egymásfényező csodagyerekektől, legfeljebb az arcátlan propaganda terén szorulnak háttérbe.

Bell & Sebastian 2011.12.03. 22:11:08

@tewton: Foggalmam sincs, hányvarnyús bottal pasztörizál, de remélem, alaposan megkörmöli űket.

tevevanegypupu 2011.12.03. 23:06:39

@Tehetetlen Dodó:

Azert meg tudom am kulonboztetni a hangos, onreklamozo pozort attol aki nagytudasu, muvelt es jo embert. Nem sok elonye es orome van az embernek abbol, hogy oregszik, de a kevesek kozott az szerepel, hogy eleg biztosan meg tudja itelni, kivel van dolga. A veszelyes csak az, hogy a hangos, onreklamozo, modortalan es ellenszenves, sot visszataszito emberek kozott is van nagytudasu, muvelt es szorakoztato. Nezzen csak vegig a valasztekon, ugyis tudja kikrol beszelek.(:

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.12.03. 23:07:13

@osborne: megint készül a hangulat. Már verik a fideszeseket...

tevevanegypupu 2011.12.04. 08:07:08

@Bell & Sebastian:

Szerb ciganyzene az jo. Kustorica egy nekivadult nacionalista okor (bar vegulis miert ne lenne az), de a zenek amiket a filmjeihez szerez vagy talal, azok jok.

Tündér_Lala 2011.12.04. 08:28:02

@Tehetetlen Dodó: Egyet értek. Bár mint utólag kiderült a MDF vezetését többszörösen megzsarolták nyugatról (pont azok a pénzügyi körök, akik ma is sakkban tartanak bennünket.)

@tevevanegypupu: Soha nem arról van szó, hogy azok az emberek buták vagy tehetségtelenek, hanem arról, hogy száz ugyanolyan vagy még tehetségesebb ember van, akiket agyon hallgatnak vagy éppen kórusban lehúznak, miközben a sajátjukat tündöklő csillagnak, megfellebezhetetlen tekintélynek állítják be. Ezek a "megfellebezhetetlen tekintélyek" pedig ugyancsak a csoport tagokat fényezik (néha kollaboránsokat).
Nem mondhatjuk tehát, hogy ezek hülyék, mert az nem igaz. De a mi oldalunkon nem szokás, hogy valakit minden körülmények között támogassunk csupán csoporttagsága okán, akkor is ha nem értünk vele egyet, akkor is ha utáljuk és semmire sem becsüljük.
Ez okozza azután a tömegpchózist, hogy micsoda kiváló embereik vannak - hiszen minden hangadó orgánum és szeméy is ezt mondja - és nemzeti értelmiség nincs is és a művész is csak libi lehet. Nos egy frászt !!! Ez egy mesterségesen kialakított és táplált közvélekedés és annak közege és ideje volna felismerni és fellépni ellene. (És még a csoport tagságra sem kell hivatkozni, mert azt is fegyverként használják.)
Tehát a legkiválóbbjainkat igenis támogassuk és propagáljuk mi is, szálljunk vitába, ha lehúzzák őket, hozzuk helyzetbe a mi embereinket.(és nem is kell olyan visszatetszően csinálni mint ők.) Nyugodtan higyjük el, hogy közöttünk is vannak kiváló emberek és ha százan akarják ellehetetleníteni, akkor igenis védjük meg őket.

Lew Archer 2011.12.04. 09:04:14

@Tehetetlen Dodó:

Az alternatíva a négyigenes népszavazásig a régi vonalas moszkovitáktól megtisztított MSZMP és az MDF összefogása lett volna, ennek lett volna az intézménye Pozsgay köztársasági elnöksége. Persze ez esetben az MSZMP népi baloldalának előretolásával. Pozsgay elnökségét és ezzel ezt a szövetséget az SZDSZ megakadályozta, akkor úgy adták el, azért, hogy az állampárti átmentést megakadályozzák. Ma már látjuk, hogy azért, mert ők akartak az MSZMP utódjával megegyezni, természetesen a népi vonal megfojtása mellett.

tevevanegypupu 2011.12.04. 09:24:03

@Tündér_Lala:

Latja eppen ebben van a hiba: vagyis bennunk. Muszaj lenne nekunk is eroszakosan es nagy hangon tamogatnunk a "mieinket", mert maskeppen ebben a tarsasagban nem lehet ervenyesulni, nem lehet megmaradni. Mi felunk a kozonsegessegtol es a magamutogatastol, pedig anelkul nem megy, erre megtanithatott volna mar az elet mindegyikunket. Persze erre nem mindenki kepes, de akkor bele kell torodnunk abba, hogy igy folytatodik tovabb. Az igazsag soha nem szereny ibolya, a tehetseg is csak akkor ervenyesul (legtobbszor) sajat koraban, ha hangos, csillog es onreklamoz. Hogy aztan mi a valodi az kiderul majd ugyis par evtized mulva, de ha valaki sajat koraban akar nepszeru es sikeres lenni, akkor bizony pedalozni kell hozza.Mi a hangos sajtokampanyok hatasara hajlamosak vagyunk azonnal meghatralni es hagyjuk, hogy hirdessek, hogy a mieink nevetsegesek, videkiek, nacionalistak, izlestelenek, nem ertenek hozza. Igazan elokelo es nemes dolog csendben, valasz nelkul tovabbmenni, ugy tenni mintha eszre sem vennek oket, de eppen ez a sznob "elokeloskodes" az, ami miatt aztan joforman megszuntunk. Atengedtunk mindent a hangoskodoknak es azt remeltuk, majd Isten megsegit bennunket es jo bornak nem kell ceger. Ugyanakkor beleestunk mi is abba a hibaba, hogy a masik oldalon levoket habozas nelkul elutasitjuk, lehulyezzuk es nem is erdekel, mit mondanak, mert tudjuk, hogy nem ugy nezik a vilagot mint mi. Pedig azert nagyon jol tudjuk, hogy "azok" kozott is sok a tehetseges ember. De ez nem jelenti azt, hogy mindent at kell engednunk nekik: elismertseget, vilaghirt sot meg a szellemesseg vagy szemtelenseg kizarolagos jogat is.

Lew Archer 2011.12.04. 09:30:06

Az indeksz meglehetős visszafogottan ír a tegnapi kormányellenes megmozdulások létszámáról, tömegmegmozdulásokra még csak nem is utal.

"Az Egymillióan a sajtószabadságért-csoport most nem futott neki akkora lendülettel az ügynek, mint korábban, nem volt több hónapos bevezető Facebook-kampány, videókilp és egyéb felvezető elemek, egyszerűen csak egy héttel korábban meghirdették az eseményt. A résztvevők száma ennek megfelelően most Szolidaritásostul sem volt több néhány ezernél, és a műsor is visszafogottabb volt, kevesebb híres felszólalóval, zenés show nélkül. Még a Nem tetszik a rendszer is csak felvételtől ment le."

index.hu/belfold/2011/12/03/koveteltek_a_valsagtanacsot/

Nem tudom, megalakul-e az Egymillióan az IMF Helytartóságért facebokk csoport, de valamit azért meg kell ehhez említeni. Követelik az IMF megegyezést, de ez megint csak protest mozgalom, ami arra az elégedetlenségre lenne alapozva, amit a gyenge forintárfolyam miatti terhek okoznak. Egy IMF megállapodás, ahogy ők szeretnék, mondjuk ingatlanadót jelent bankadó helyett, ami egymillió devizahiteles helyett tízmillió magyarnak jelent plusz terheket, és nem hiszem, hogy az IMF itt megállna, ha szabad kezet kapnának. Ezt nyilván nem reklámozzák, de ez óriási csapda, mert lehet, hogy lesz majd 275 HUF/€, de lesz még mellé más is, ami majd elintézi, hogy ne járjon jól senki - egy hagyományosan jól járó csoport kivételével persze. Ráadásul nincs több garancia arra, hogy az IMF program bármiféle felemelkedést hoz, mint arra, hogy a matolcsyzmus beválik. Óriási felelőtlenség elégedetlenségi mozgalmat szítani az IMF megállapodásért.

tevevanegypupu 2011.12.04. 09:53:26

@Tehetetlen Dodó:

Gyorben az osszes volt komcsi mdf-es lett. Nem is kellett nagyon erolkodniuk, addig is ugy viselkedtek mint a rosszabb fajta magyar dzsenti, csak most fel mertek venni a vitezkoteses irhabundat meg az atillat is.(: Orom volt nezni oket - anyukam meselte, en nem voltam itthon - hogy az osszes elvtars ott szorongott a Karmelita templomban mikor Habsburg Otto eloadast tartott Szent Laszlo kiralyunkrol. De amilyen hulyek voltak az emberek - mindenki az mdf-re szavazott az ismeretsegi koromben sot a csaladbol is sokan - arra nem jottek ra vagy nem gondoltak bele, hogy es akkor ezt most hogy??(:

Tündér_Lala 2011.12.04. 10:35:05

@tevevanegypupu: Igen vidéken sokan ezért szavaztak az szdsz-re. Ugyanakkor nem ismerték fel, hogy ők más érdekeket képviselnek.

Az előző témához: Nézze meg, hogy akár itt ezen a helyen is, mikor ismernek el valakit akár a múlt, akár a jelenkor emberei közül. Mindenkiben találnak hibát és azt emelik ki, a nemzeti kultúra tartóoszlopait is kikezdik.
A mi oldalunkon valamiért képtelenek megbecsülni és elismerni a valós komoly és nagy teljesítményeket sem. Nem tudom, hogy ez miért van kevélység, irigység ? De - igen - ilyen módon hibásak vagyunk a mások térnyerésében.
(Az emberek elfelejtették, hogy lehet valakit tisztelni, lehet valakire felnézni egy egy nagy teljesítmény vagy emberi kiválóság nyomán és ettől nem leszünk kevesebbek, hanem bizony többek leszünk. Talán attól félnek, hogy nagy arcuk lesz ? Elég akkor helyre tenni őket, bár az igazi minőség erre sem hajlamos.)

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.04. 11:18:54

berlinben újra tombol a nácizmus. tarrnak lófasz, a náciszemétgeci triernek meg nagydíj, tűrhetetlen. most hová menekül a imrekertész és co. ? :)

index.hu/kultur/cinematrix/ccikkek/2011/12/04/nem_kapott_europai_oscart_a_torinoi_lo/

tevevanegypupu 2011.12.04. 13:41:41

@Tündér_Lala:

Nezze en csak azt szeretnem, ha bizonyos ideig felretennek a "mi" muveszeink ezt az uriembereserzekenyseget es foggal-korommel harcolnanak a jogaiekrt, az erdekeikert..meg akar Orbannal szemben is.(: Ezekben a korokben nem adnak ingyen babert senkinek, ha valaki valamit el akar erni - kiallitast, kiadast, szereplest vagy egy kis penzt - akkor igenis taposson erte! Nevetsegesnek tartom, hogy pusztan azert alaznak meg muveszeket, mert Kerenyi kerte fel oket, gyalazatnak, hogy Kerenyit (jo, egy kicsit belegargyult a nagymagyarsagaba) ennyire lejaratjak - bar nem art arra sem emlekezni, hogy mszmp tag volt, de ki nem volt az aki ervenyesulni akart - es hogy arra aki nem tetszik nekik rogton ranyomjak a fasisztanaci belyeget. Nem szabadna hagyni. Orbant becsulom azert, hogy nem all osszeveszekedni a sok irigy gazemberrel, de azert van egy-ket alkalom, amikor az elokelo hallgatasnal jobb lenne egy ki antidemokratikus fenyegetesfele is.

tevevanegypupu 2011.12.04. 13:42:23

@málnási:

A torinoi lora egy loszerszamot lehetne adni maximum.(:

devuscka 2011.12.04. 15:10:23

@gloire:
erre emlékszik? (2009.)
www.168ora.hu/itthon/semjen-nemzethalal-vizioja-egymillio-azsiai-betelepulovel-37998.html?&lm=2
"Mint a politikus mondta, fel kell lépni az ellen, amit az MSZP-SZDSZ kormány tervezett: a külföldi tömegek betelepítése ellen Magyarországra.

Semjén Zsolt emlékeztetett arra, hogy a Gyurcsány-kormány az igazságügyi tárcánál olyan - titkosított - tervezetet készített, amely szerint egymillió ázsiait telepítettek volna be Magyarországra"

Le lett papírozva. ( 240 000 az első etap?)

@Lew Archer: Jártam a Clark-téren tegnap.
Akkora köd volt, egymást sem látták a tüntetők. Ezért a visszafogottság. :-)
De itt lehet aláírni: www.peticiok.com/milla_a_decemberi_7_pont

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.04. 15:35:55

@Arma Gedeon2: @osborne: Ő is ama nagy és meglehetősen zavaros befolyású Bencsik-család sarja volna? Nem ismerem tüzetesebben, de pályarajza alapján korunk és az elmúlt húsz év jellegzetesen inkoherens, hovatartozásilag teljesen komolyanvehetetlen, mégis minden lében kanál, mindig pozíciókhoz jutó figurája.

Alapításától SzDSz-tag, aztán 98-ban kilép, 2004-től FiDeSz. Személyes vallomása e kor minden alacsonyrendűségének bélyegét magán hordozó, tetszőlegesen értelmezhető karrierista hablaty:
bencsikjanos.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=3

Hogy miért rúgták ki, nem tudom. Azt sem, hogy miért vették be.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.04. 15:49:32

@málnási: Hogy Lars von Trier náczi? Magát sem nehéz bepalizni. :}

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.04. 16:00:19

magyar.film.hu/filmhu/magazin/cegled-mellett-forog-fliegauf-benedek-uj-filmje-szallnak-a-varjak-fliegauf-benedek-romagyilkossagok.html

Most láttam Fliegaufot a tévében. Zsigerből "magyarozott"! Azokat a "gádzsókat" (Fliegauf szóhasználata!) "alemberezte", akik ott, Borsodban, azt mondták neki, hogy "nem csak a cigányoknak vannak problémái".

ü
bbjnick

tewton 2011.12.04. 16:06:04

@bbjnick:
...
(képzeljen ide egy rasszista-nácista megjegyzést, amelyben hitler és szálasi a mostaninál bizony hatékonyabb romastratégiáját is megemlítik)

tewton 2011.12.04. 16:17:52

@bbjnick:
""Nem tényfeltáró filmet forgatunk, hanem fikciót. A szereplőknek azt a félelmet kell újra felidézniük, amit akkor, amikor a gyilkosságok történtek, amúgy is átéltek" - magyarázza."

egy újabb hazug, faji alapú mese.
"Az anyukát játszó Toldi Katira Csobánkán bukkantak rá, Körmendi Gyöngyire Ózd mellett, Papp Évire Ukrajnában."

azért megnézném, hogy a dunántúli, pl. devecseri lomiscigók mennyire féltek a cigógyilkosságok idején. vagy a sajnálatos sportolókéselésbe keveredett fajtikáik.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.04. 16:38:00

@bbjnick:

engem meg egyszer véletlenül leöntött a sörével a részeg állatja mikor leült hozzánk. de jól lebasztam, hát majdnem sírt. szóval megkapta. :))

Google 2011.12.04. 16:47:00

@Tehetetlen Dodó:

Örvendek, hogy feltettem ezt a kérdést, bár ami érdekes, nem a Fideszre gondoltam, mint választhatóra abban az időben, hanem elsősorban az MDF-re. Rádióból hallva a történéseket, nekem az MDF volt a szimpatikusabb. Ha szavazhattam volna, akkor rájuk szavazok. Mint ahogyan később rájuk is voksoltam, egészen 1998-ig. Idő kellett ahhoz, hogy a Fidesz megérjen, az MDF pedig úgy kinyíljon, hogy az az elnyílásához vezessen.
Mint látom, Maga is osztja azt az elvet, hogy nem mind arany ami fénylik, hirdessék is bármilyen fennen. Még érdekesebb verziót hallottam annak idején, az "okosak" vagy nagyon okosak, vagy nagyon buták. Fenntartották maguknak a jogot, hogy ha ők nem is, de a csoport többi tagjai aztán nagyon.
Ma már ez szörnyű muris, mert rólunk mondták azt éveken át, hogy a vezér szavára várunk, az állásfoglalására, hogy azt szajkózzuk majd, amit ő mond, és most mit hallani amonnan egyre másra: nálam okosabb emberek mondták ezt meg azt stb. A szomszéd papagájkommandója mindig cikibb.
Végül pedig egymásra vagyunk utalva, azzal együtt, hogy egyszer fent, egyszer pedig lent találjuk magunkat - nincsenek bérelt helyek, bármilyen nehezen is fogadható ez el.
2008-ban még milyen szépen tudta azt mondani (fentről) Esterházy, hogy:

"Csakhogy a lakosság egyik fele úgy gondolja: élni sem lehet már itt, s ennek kizárólagos oka a mostani kormány, és ha majd a másik kerül hatalomra, rögtön minden csupa fény lesz. Ez gyerekes. A világban az árnyék és a fény nem négyévente váltja egymást - hogy költői fogafehérjemet is kivillantsam."

Tehetetlen Dodó 2011.12.04. 17:34:11

@Lew Archer: Nem is kétséges, főleg így utólag végigtekintve az eseményeken, hogy a Pozsgay-féle nemzeti baloldal ezerszer különb lett volna ennél az ávósmaffiánál, amely ügyesen rátelepedett az országra, hol a kék, hol a vörös zászlót használván álcának az úgynevezett egyszerű nép megtévesztésére.
Én csak abban bízom, hogy talán a tavalyi választási eredmény és az azóta észlelhető trend azt tükrözi, hogy a túlnyomó többséget többet nem lehet megetetni ezzel a maszlaggal.

Bell & Sebastian 2011.12.04. 19:33:22

Lars von Triert Izráel idegesíti, tehát náczi. Ebben az univerzumban több eset nincs. Aki mást mond, az is náczi. :)

Tehetetlen Dodó 2011.12.04. 19:41:01

@Tündér_Lala: Na tessék, nem csak Trier, hanem Seregi is náczi.

Bell & Sebastian 2011.12.04. 19:45:54

Ez a Fliegauf vajon miről magyarosított, Grilléről? Pedig a maguk embere az öreg millás, mert azt mondja, amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell. :)

tewton 2011.12.04. 20:24:50

@Bell & Sebastian:
"Lars von Triert Izráel idegesíti"
forditott esetben esetleg LvT mar nem lenne az élők közt :)

@bbjnick:
milyen frappáns és európéer lett volna, ha sterházy megírta volna az ÉSnek az "így tartsad a cigányodat" című elméncséget is. belevehette volna, hogy az állományritkítást mindig szakemberekre kell bízni, a szakszerűtlen munka csak több gondot szül.

és ha 8 katollikus vagy kálvinista templombajáró öregasszonyt ölnek meg valakik c-fertőzött vidékeken, azt vajon nem nevezik kereszténygyilkosság-sorozatnak. bezzeg ha 4 zsidó öregasszonnyal esik (esne) meg ez a kellemetlenség, rögtön antiszeminizmus, fokozódás, nyilasterror, satöbbi.

[elhatárolódom]

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.04. 21:09:41

@tewton:

Ezek a fliegaufok az egyik legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat(ok). A cigányok peremlétükből adódóan épp addig fognak elmenni, amíg meg nem állítjuk őket: aki a közrend és közbiztonság fenntartását gátolja, aki a peremhelyzetben lévőket uszítja, hamis öntudatot ébreszt bennük, az a legrosszabb fajtából való bűnöző.

És: én is azon gondolkoztam, hogy ha beadnék egy filmtervet kiszolgáltatott magyar öregek suhancbandák általi kegyetlen legyilkolásáról (nem tényfeltáró film lenne, hanem fikció), vajon, hány százmilliót kapnék (a magyar államtól és külföldi szponzoroktól) tervem megvalósítására? Pedig, ha a politika vissza szeretné nyerni a hitelét, akkor ideje volna elkezdeni az első, a magyar valóságról szóló filmek forgatását (is).

ü
bbjnick

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.04. 21:27:37

@Bell & Sebastian: Gondolja, idegesíti? Oh.

tevevanegypupu 2011.12.04. 21:32:32

@bbjnick:
Harem a magyar gazsag.(:

tevevanegypupu 2011.12.04. 21:36:43

Most megy a Szegenylegenyek a Duna 2-on.

Bell & Sebastian 2011.12.04. 22:23:36

@tevevanegypupu: Adja az eunuchot, beszélni akarok vele, most! :)

Bell & Sebastian 2011.12.04. 22:25:45

@napolajos: Mit csigáz, emelje ki, melyik maga! Szóljak Tüncinek? :)

Bell & Sebastian 2011.12.04. 22:44:50

@tewton: @Loxon: Háhá, most látom, nudista, zsidó kommunista szülők. Egy náci nem nudista, zsidó és kommunista.

Felvette a saját főiskolai csúfnevét.

Példaképek
en.wikipedia.org/wiki/Josef_von_Sternberg
en.wikipedia.org/wiki/Erich_von_Stroheim

Bennszülött a csávó.

tevevanegypupu 2011.12.04. 22:52:55

@Bell & Sebastian:
Most nem er ra, eppen dobog.(:
Regen a haremek elott ugy vigyaztak az eunuchok, hogy egy fadobogora allitottak oket a harem ajtaja ele, es egyfolytaban helyben kellett jarniuk, hogy a harem tulajdonosa vagy a felugyelo hallja, hogy ott vannak es orzik a lanyokat.

Bell & Sebastian 2011.12.04. 23:06:27

@tevevanegypupu: Fütyülni és tapsolni nem kellett? Pedig logikus.

tevevanegypupu 2011.12.04. 23:13:04

@Bell & Sebastian:

Ugyan minek, nem mandulat tisztitani voltak ott.(:

Bell & Sebastian 2011.12.04. 23:29:36

@tevevanegypupu: De rokikártyát dübögésre még nem adnak. Csak nálunk.

tewton 2011.12.05. 00:02:15

@Bell & Sebastian:
ahha, ez a von ez valami törzsi izé lehet, mint a ben meg az ibn.

(stróhejmet lájkolom, a szánszit bulvárban nagyon fáint játszik)

der arme lars ... : "His parents did not allow much room in their household for "feelings, religion, or enjoyment", and also refused to make any rules for their children"

csodálom, hogy egy ilyen elborult családban nem lett autista (vagy igen?). és legyen nagyobb megértéssel. képzelje el azt a sokkot, hogy 33 éves korában meghal az anyja (kommunist, nudist, atheist, genetisch ungemischt), és ott derül ki, hogy az apja nem az apja. képzelje el ezt a tlagédiát pl bauellel, petővel, vagy valamelyik másik ugyanilyennel :) micsoda felszabadító lehetőség, szakítani a semmilyen szülői hagyománnyal!

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.05. 08:44:08

ostobák, a nudizmus a test, az egészséges test náci kultusza. a nudizmus magasrendű dolog.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.05. 09:46:04

@napolajos: Mán megint egy Bencsik? Mondják, ez ilyen gyakori név?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.05. 10:19:53

Adalék az MSZP vidéki mélyrepüléséhez, Szigetvári Viktor írása:
mandiner.hu/cikk/20111205_szigetvari_viktor_halaszni_ott_ahol_to_sosem_volt

"Az új EVK-k ott kényszerítik baloldali–centrista politikai identitású támogatók felkutatására a jelenlegi ellenzéki pártokat, ahol az ilyen választók természetes és döntő kisebbségben vannak. Olyan országrészeken kényszerül választókat halászni a magyar jobboldal ellenzéke, ahol igazából tó sem volt soha számukra. Különben a sok vidékies, illetve olyan EVK, ahol a megyei jogú városokhoz sok jobboldali községet csaptak hozzá, nem lesz átbillenthető. Különösen ott, ahol a JOBBIK relatíve gyengébb támogatottsággal és potenciális hátországgal bír."

Nagyon érdekes gondolkodás (vagy inkább terelés): felpanaszolja, hogy a baloldalnak vidéken is helyt kell állnia, sőt, olyan helyeken, ahol hagyományosan nem volt erős. Az az MSZP, ami egy évtizede még mérhetetlen vidéki beágyazottsággal rendelkezett, már nem is gondolkodik a "vidékies EVK-k" meghódításában.

kill004 2011.12.05. 10:31:58

Nem vitás, nácik vagyunk.

"Még az LMP-szimpatizánsok fele is előítéletes"

"A legnagyobb kiugrást – kevéssé meglepő módon – a Tárki kérdőívének „cigánybűnözős” kérdésénél mutatták ki: a jobbikosok 79 százaléka részben vagy teljes mértékben egyetért azzal, hogy „a cigányoknak a vérükben van a bűnözés”."

www.nol.hu/belfold/20111205-a_rejtett_ketharmad

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.05. 10:56:33

@kill004: Nohát, a szocik megint rasszistábbak, mint a fideszesek. .)

Továbbá:
"Nemzetközi összehasonlításban szembetűnő a magyarországi adatokban megfigyelhető drámai változékonyság, ami elsősorban a rendszerellenesség gyors növekedésében, másodsorban pedig az előítéletesség további erősödésében volt megfigyelhető."
Nahát, súlyos bűnözési hullám bontakozik ki, a hatóságok tehetetlenek, sőt, politikai tényezők meg is szólják az áldozatokat, erre nő az előítéletesség. Hi-he-tet-len!

Bell & Sebastian 2011.12.05. 11:17:25

@tewton: Málnásiban mély nyomot hagyott a Das Magazin. Délegyházán, ott mutatvány volt nudizni, a 16 fokos vízben! Mondjuk az Északi -tengerben is.
Most rájöttem, pont ez a lényeg benne, a hideg víz.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.05. 11:33:35

@Loxon:
csak a strandon követem dzsinnát! :)

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.05. 11:44:28

lú, mit szól, hogy nincs adósságcsökkentő mindenekfelettiség? :))

tewton 2011.12.05. 11:51:38

cicaharc!
kék sarok: faludy neje
piros sarok: tisza kata

jogszolgaltatas.blog.hu/2011/12/05/pottyos_lanyregeny_perbe_fogva?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_05&utm_campaign=index

A kisregény „meggyalázza felperes férjével töltött életét, boldogságát”, ami csak az 5 milliós, „magas összegű nem vagyoni kártérítéssel kompenzálható.” Felperes igazán nagy hatású írónak gondolja Tiszát, mert azzal is érvelt, hogy "irományával ellehetetleníti a felperes számára Faludy emlékének ápolását, alkotói hagyatékának megőrzését szolgáló munkáját”.

tewton 2011.12.05. 12:04:14

@kill004:
szerintem a nol manipulativan értelmezi a grafikont (ha ez újdonság).

"Ugyanakkor 27 éves korig nem függ a xenofóbia az oktatástól, az „ártatlan, érintetlen fiatalok ugyanúgy idegengyűlölők, aztán 27 fölött már számít az iskolázottság”"

ártatlan, érintetlen? bizony ilyen az, amikor a gyereket a propagandánál hamarabb érik el a cigányság sajátos szocializációjából származó kényelmetlenségek. elvett bicikli, mobiltelefon, játékos lincselés-gyakorlat (öten ütnek egy fehért).

a genetikai meghatározottság persze inkább hülyeség (és szerintem ezt a jobbikosok is tudhják), de valamiért ez a vád ballibek utolsó kapaszkodója.

tevevanegypupu 2011.12.05. 12:21:05

@kill004:

Miert nincs a verukben? Ha meg nincs akkor ranevelik oket, legalabbis a tobbseget.Hulyeseg az ilyen felmeres, nagyon kepmutato, a tarsadalom tobbsege nem eloiteletes, egyszeruen fel a ciganyoktol. Pont.

Bell & Sebastian 2011.12.05. 13:06:05

@tevevanegypupu: Genealógiai (-genetikai), kulturális és szociális összetevői vannak a cigánykérdésnek. Fegyver - töltény - elsütőbillentyű, ahogyan azt magyarázza a szakirodalom, hogy egy egyszerűbb libi is megértse.
(De ettől még rendületlenül kutatják a nagy semmit, jó sok pénzért.)

A "vérükben van" helyénvaló kifejezés. Többnyire ki is gyün onnan.

napolajos (törölt) 2011.12.05. 13:10:09

@málnási: mi a véleménye,nem lenne nevetséges dolog kis pénisszel nudizni?
Tudja apa kiskoromban egyszer elvitt egy ilyen nudistára, de apának nagy volt és kézen fogva vezetgetett. Valahogy azóta úgy érzem mintha...szóval érti mire gondolok, attól tartok kinevetnének, apa és anya is gyakran tréfálkozott.:)

Tehetetlen Dodó 2011.12.05. 13:12:54

@tevevanegypupu: Ahogy kiváló "röviden" cimborám írta odaát a mandin: nem előítélet: tapasztalat.

tevevanegypupu 2011.12.05. 13:17:12

@Bell & Sebastian:

Az a baj - vizsgalni kellene, bar talan mar nem is - hogy nem a megfelelo szempontok szerint allnak hozza, mindenaron azt akarjak beizonyitani, hogy a tobbseg a hibas, hogy nem kepesek asszimilalodni. De meg az sem lenne baj, ha nem asszimilalodnak, csak ne lennenek annyi tarsadalmi bajnak okozoi. Egeszen biztos kulonben, hogy akik ezt "kutatjak" csak egyetlen dolgot akarnak elerni:ne legyen beke es nyugalom. Es ahol tudjak meg is akadalyozzak az olyan eszszeru intezkedeseket, amik a ciganysag javat szolgalnak. Hogy csak egy szelid problemat mondjak: miert nem engedik meg mindenfele hulyesegre hivatkozva a szegregaciot legalabb addig, mig a szerencsetlen cigany gyerekek elerkeznek a civilizacionak arra a fokara, hogy kepesek legyenek egyutt tanulni es elni - legalabb az iskolaban - a magyar gyerekekkel? Vagy egy-egy faluban akar rendori uton is miert nem kenyszeritik a cigany felnotteket a legelemibb higienia betartasara? Miert nem zarjak mindenfele kulonosebb birosagi eljaras nelkul jo idore azokat a szuloket, akik felpofozzak az ovonot, rettegesben tartjak a tanarokat, gyerekeket, oregeket es mindenkit aki utjukba kerul? De ezt tulajdonkeppen altalanosan es kormanyzati szinten kellene intezni megpedig nagyon surgosen, mert talan meg nagyobb problema mint az, hogy szar a forint arfolyama.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.05. 13:55:33

@tevevanegypupu: @Bell & Sebastian: @kill004: @elGabor: @tewton: Különös kérdés ez a vérbenvanság. Egykor a kereszténység is többet foglalkozott vele. (Figyelem, hippikommuna-európaiértelembenvett-blaszfém faktor!!!)

lexikon.katolikus.hu/A/apollinarizmus.html
lexikon.katolikus.hu/T/traducianizmus.html
lexikon.katolikus.hu/K/kreacianizmus.html

osborne 2011.12.05. 15:57:10

Lengyel csúcs. Mintha Debreczeni József kérdezné Bauer Tamást:

hvg.hu/hvgfriss/2011.48/201148_lengyel_szemmel_magyarorszag_zsakutcaban

tewton 2011.12.05. 16:49:30

@osborne:
ebben a meccsben lehet független nézőnek is lenni, nincs szurkolási kényszer :)

Bell & Sebastian 2011.12.05. 16:53:43

@Loxon: Milyen érdekes, mintha a tudomány is lekövetné ezeket a fokozatokat. Hát még ha hozzáadjuk, hogy Isten számára nem létezik idő és benne van a pakliban, hogy esetleg a gyerek választja a szüleit. Máris hatványára emelkedett a feladvány.

Loxon, a tudatalatti, vagy atavisztikus emlékeket mivel magyarázza, ha körforgás, újjászületés nem játszik? Mi tárolja az ősi tapasztalásokat?
(Ha csak a DNS/RNS vs. lélek jöhet szóba?) Egy harmadik? A Szellem, a test és lélek mellett? Az nem lehet, hogy a hármas egység erre is vonatkozik?
(Ha egyáltalán sikerült megértetni, mit kérdezek.) :)

tewton 2011.12.05. 17:03:18

jáj jáj

jogtalanul.blog.hu/2011/12/05/a_jogaszhallgatok_ketharmada_veszelyesnek_tartja_a_romakat?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_12_05&utm_campaign=index

a leendő jogászok társadalomra veszélyesnek tartják a bűntelen romaságot! kánádába kell menni innen!

... azt kérdezték tőlük, hogy szerintük melyik társadalmi csoport milyen mértékben jelent veszélyt a társadalomra. Mindkét évfolyamban magasan a romákat ítélték a legveszélyesebbnek: az első évfolyamosok 65,9, a negyedévesek 63,8 százaléka, azaz az egyetemi oktatás hatására nem történt ebben a kérdésben érdemi változás a hallgatók körében. ...

tewton 2011.12.05. 17:11:12

@Loxon:
hahh, ez szép, de ha érdemben foglalkoznék a dologgal, kirúgnának a kötelességeim elhanyagolása miatt :(

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.05. 17:16:35

„Most, Magyarország térdre kényszerítésének drámai fordulataiban különösen nagy jelentősége van ennek az eseményfeltorlasztó manipulációnak. Amikor a kormány szembesült a nemzetközi büntető-buktató tőke szándékaival és túlerejével és magára hívta, beismerve vereségét, az IMF-et, a közvélemény még fel sem ocsúdott és már jött a leminősítés, és azóta is zuhannak ránk az újabb intések, fegyelmezések. November 28-án Barroso EU-főember közölte, hogy Magyarország 2012- ben húsz százalékkal kevesebb EU forrást kap, mint kapott még 2011-ben. Vagyis az EU bizottsága nyíltan felzárkózott tönkretevőinkhez. Nem támogatja a bajba jutott országot, hanem nehezíti a helyzetét, nyilván az IMF-el egyeztetve.

De még ugyanezen a napon előkerült egy zavaros elképzelés a Népszabadságban, majd este az ATV sajtóklubjában, a négy jól informált liberál-bolsi fejtegetéseiben egy 2012 elején tartandó előrehozott választásról. Erre, ahogy ők mondják, azért volna szükség, hogy erősítse meg vagy vesse el a spekulációs tőke által – nyilvánvalóan a Soros György pénzeiről van szó – megvert Orbán-kormányt. Erről a tavaszi választásról mint elkerülhetetlenről beszélnek. Mi van a háttérben? Az IMF valószínűleg bele fog egyezni abba az ernyőkénti visszatérésbe, amit a kormány hangoztat, de ezt az előrehozott választást ki akarja kényszeríteni. Ezzel jön ide. Még megegyezés sincs, de feltétel már van. Ez az előrehozott választás a kétharmados többség felszámolását jelenti. A kétharmados többség 2014-ig szóló kormányzást és az új alkotmány 2012. január elsején való életbe léptetését jelenti. Ha ehhez képest márciusban előrehozott választást tartanak, az az alkotmány elvetését, felülírását és egy új IMF Soros diktálta rendszer életbe lépését hozza el, akármilyen eredménye lesz is ennek az előrehozott választásnak. Az IMF még el sem kezdte itt a tárgyalást, ezt a feltételt már közölte.”

miep.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=4819:megjelent-a-magyar-forum-xxiii-evfolyamanak-48-szama&catid=41:hirek&Itemid=63

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.05. 17:24:22

"Putyin pártja nem szerezte meg a szavazatok 50 százalékát a hétfő délelőtt kiadott előzetes eredmények alapján. A voksok 96 százalékának összesítése alapján az Egységes Oroszország pártnak a 450 fős dumában várhatóan 238 képviselői helye lesz..."

index.hu/kulfold/2011/12/05/putyinnak_csak_egyszeru_tobbsege_lesz_a_dumaban/

Na, most ez jó hír vagy rossz hír? Azt hiszem inkább rossz . (

Bell & Sebastian 2011.12.05. 17:48:53

@gloire: Egyetértek. Inkább rossz.

Google 2011.12.05. 17:57:30

@osborne:

De hogy ez milyen, de milyen erőltetett dolog!
Inkább írták volna meg mindketten külön-külön, hogy jáj, Magyarországon halálán az értelembe vett demokrácia.

osborne 2011.12.05. 18:15:42

@tewton: Nem tudok nem elfogult lenni Kata művésznő iránt, régi szerelem.

@Google: Majd az IMF! Visszaállítattja a 'lebontott liberális demokráciát'

"Emellett az Egyesült Államok már korábban aggodalmának adott hangot a demokratikus intézmények gyengülése miatt. Ezért arra számítok, hogy az IMF a Költségvetési Tanács eredeti szerepének visszaállítását fogja kérni" - tette hozzá Róna, aki szerint ezen túl presztízsprojektek (stadion-, uszodaépítések, és útfejlesztések) is napirendre kerülhetnek.

hvg.hu/hvgfriss/2011.48/201148_lengyel_szemmel_magyarorszag_zsakutcaban

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.05. 18:22:19

@Loxon: @Bell & Sebastian:

Kérdezhetek?

Felérhetjük mi valaha is Isten bölcsességét?

Kell-e törekednünk az illő és üdvös életre?

Mi az alapvetőbb, a Kinyilatkoztatás vagy a Kommentárok?

Létezhet-e Isten bölcsességét teljes mértékben felfedő Kommentár?

Alkalmas-e jelen tudásunk Istenről és az Ő akaratáról az illő és üdvös életre ?

ü
bbjnick
"cseléd és disznópásztor"

Bell & Sebastian 2011.12.05. 18:50:08

@bbjnick: igen, nem, igen, mindkettő, nem tudom, nagyrészt, ü szintén zenész

Tündér_Lala 2011.12.05. 19:08:38

@osborne: Lengyel szemmel Magyarország zsákutcában

A címadás meint jellemző. A pontos, csúsztatás mentes az volna, ha azt írnák A lengyel balib szmével: Magyarország zsákutcában
Vagy az állítják, hogy Katsinsky is így vélekedik ?

Bell & Sebastian 2011.12.05. 19:48:11

@Tündér_Lala: A derék polyákok éppen most válnak középhatalommá, ezer szál fűzi őket kelethez-nyugathoz. Ka. például azt gondolja, hogy az oroszok tették el láb alól a testvérét és Orbán a sirály.

A többiek meg azt, a német-orosz buliból kár lenne kimaradni és igazuk is van. Egyetlen közös nevező lehet még Európában, az Amerika -ellenes Eurázsia. A zsidóknak tán még ez jobb is volna, de jó szokásuk szerint, tesznek tétet mindkettőre. Valószínűleg ezért olyan fontos Magyarország és Lengyelország nekik. Szerintem a lengyelek nem fekszenek egyik vonat elé sem, nálunk meg eldőlt a kérdés.

Azért az egy érdekes kérdés, hogy a hagyományosan keresztény, egyformán orosz- és németellenes lengyel társadalom hogy jutott el idáig? Nyilván úgy, hogy a beszivárgó, valódi ellenség nyitott kapukat talált.

Az is igaz, negyvenmilliót szétszórni egy-két évtized alatt nehezebb, mint tízet. Sokan vannak, az az egy szerencséjük.

tevevanegypupu 2011.12.05. 19:51:34

@Loxon:

A tiszta lelek egyesul az eleve bunben fogant testtel, es ezzel maris elvesztette tisztasagat.Ezek szerint szuleinktol orokolt josag vagy gonoszsag vezet bennunket tovabb? Miert erosebb a test -amit szuleinktol, esendo es gyenge emberektol kapunk - mint a tiszta lelek ami Isten adomanya? Miert erosebb az a tisztatalan lelek ami mar felnott szuleinkben van, es hat rank jobban mint a sajat (viszonylag) tiszta lelkunk? Ezekre nemigen ad magyarazatot a magyarazat. Egyebkent a ciganyok tobbsege - sajat torvenyeik szerint - nem is rossz, elik azt a termeszetes eletet amit oseik is eltek, az o torvenyeiket tartjak. Lopas, gyilkossag mas megiteles ala esik naluk.Hogy miert teleedtek le megis foleg Europaban, ami annyira idegen toluk, az elegge erthetetlen..Persze lehet anyagi okokkal magyarazni..vagy esteleg azzal, hogy egy ido utan ok majd ugyis tobben lesznek mint a nem ciganyok..De akkor is erdekes, hiszen nem nagyon hasznaljak, vagy csak kevesen, azokat a civilizacios eszkozoket, amiket pedig keszen kapnanak. Fene tudja. Mindenesetre nagyon zavarnak.

Google 2011.12.05. 20:03:56

@osborne:

A ballibek ötletbörzéje a Valutaalapnak.
Csak kapkodják ott az imf-ben a fejüket, ilyen rosszak még ők sem akartak lenni. De ha már Róna, Mellár és a többiek kérik, mit tegyenek?
(Mellárról jut eszembe, vajon mikor ölelik a keblükre Bencsiket, mint újabb kiábrándult jobboldalit?)

eN 2011.12.05. 20:37:08

@gloire: attól függ, hogy ön-e Putyin vagy nem :)
az igazi kérdés, hogy ki fog kormányt alakítani, és ez szinte biztos, hogy ők.

osborne 2011.12.05. 20:52:49

@Tündér_Lala: Ha már nincs szadesz mint párt (DKP alakul), a ballib kapcsolati háló köszöni szépen jól van. A módi a régi: itthonról leadják az üziket a Michnikeknek, FT bloggereknek és a megmondóhaveroknak. Majd a külföldön megjelent véleményeket itthon belpol célokra újraközlik mint A 'nemzetközi' véleményt. Még szerencse, hogy a mucsaiak nem olvasnak mert nem tudnak.

osborne 2011.12.05. 20:57:21

@Google: Azért remélem a Flash Gordonnal már jó előre egyeztettek az IMF-ék, teljesen véletlenül a szomszédban vendégoktat. Nagy hiba lenne őt kihagyni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.05. 21:59:15

@eN: Az biztos, sőt még elnök is lesz. Ettől függetlenül egy olyan Oroszország, ahol valami prosperitás van és bizalom a vezetésben, az lényegesen más bel- és - ami minket is érint - külpolitikát feltételez a részükről. Szigorítani fognak minden fronton . )

osborne 2011.12.05. 23:00:24

Az S & P végre elkezdett nagyban gondolkodni (a spekuláció szinonímája!):

Németországon kívül állítólag figyelmeztetést kap a 90 napon belüli rontás lehetőségére Franciaország, Hollandia, Ausztria, Finnország és Luxemburg.

index.hu/gazdasag/vilag/2011/12/05/az_s_p_leminositheti_nemetorszagot_es_franciaorszagot/

tevevanegypupu 2011.12.05. 23:19:11

@osborne:

Nem hinnem, hogy az IMF-nek nehez lenne egy kormanyt beiktattatni Magyarorszagon. Bajnai lehetne miniszterelnok es kesz, o meg kivalogatna (IMF ajanlasra) kiket akar minisztereknek.Schmittre pedig rabizzak, hogy akar-e maradni vagy sem. Majdnem tokmindegy, olyan hataskore lenne csak mint egy szem cseresznyenek a tejszinhabos torta tetejen. Vagy o lenne a bokreta Magyarorszag kalapjan..Az EU esaz IMF barmit megtehetnek. Sarkozy es Merkel mar nem biztos, bar jelenleg ugy viselkednek mintha ok lennenek Lilith es Luciferi.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.05. 23:44:37

@Bell & Sebastian: Izgalmas kérdések (ha értem), de hosszabb megfontolás és gondolkodás (és valódi elmélkedés) kell a válaszhoz. Néhány pontra majd megpróbálok reagálni.

@tewton: Azért ha eszébe jut valami, legyen bár csekélység vagy akár értelembenvett műveltsége fitogtatása is, ne hallgassa el, szívesen vesszük.

@bbjnick: Ha valóban kérdezni szándékozik, én nem futok el. Ez esetben azonban ne vegye zokon a válaszaimat, akkor sem, ha nem ért azokkal egyet, hiszen ha ezt teszi, akkor a kérdés nem kérdés, hanem burkolt felszólítás.

„Felérhetjük mi valaha is Isten bölcsességét?”
Fontos tisztázni, hogy ki az a „mi”. Isten bölcsessége mindenben és bizonyos értelemben mindenkiben eleve megnyilvánul, ilyenformán aki „megérti”, az részesül belőle, és minél inkább azonosul azzal, annál inkább „eléri”.

„Kell-e törekednünk az illő és üdvös életre?”
Kell. Ámde ismét az a kérdés, mi számomra és/vagy az Ön számára az illő és az üdvös. Úgy érzem, magukat azokat a kérdéseket tartja negatívnak és elvetendőknek, amelyeken az ember mintegy „önállóan” gondolkodhat. Így hát nem tudom meghatározni, hogy Önnek „szabad”-e (illő-e, üdvös-e) kérdeznie vagy „nem szabad”, és úgy gondolom, hogy ezt amúgy is nálam hivatottabb eldönteni a saját, Istennel való kapcsolata alapján.

„Mi az alapvetőbb, a Kinyilatkoztatás vagy a Kommentárok?”
Egyértelmű, hogy a Kinyilatkoztatás alapvető, de a kommentárok a Kinyilatkoztatás megértésére, az ahhoz való bensőséges viszonyra tett kísérletek figyelemreméltó eredményei lehetnek.

„Létezhet-e Isten bölcsességét teljes mértékben felfedő Kommentár?”
Isten bölcsességét semmi sem fedi fel teljesen, és semmi sem rejtheti el teljesen. Ilyen értelemben nem létezhet tanulság nélküli gondolat/kérdés (amennyiben valóban komoly).

„Alkalmas-e jelen tudásunk Istenről és az Ő akaratáról az illő és üdvös életre?”
Ismét csak meg kell kérdeznem, kinek a számára. Potenciálisan mindenki számára alkalmas. Aktuálisan azonban sosem így merül fel a kérdés. Aktuálisan kérdéseket kell feltenni (nyelvi vagy nyelven kívüli módokon is), mert az igazán jó és mély kérdések a Kinyilatkoztatás kapui.

(A Szent Szellemet [Szent Lelket] madár képében is ábrázolják, de bizonyosan nem a sült galamb a legmegfelelőbb ábrázolása.)

Ha egyébként nem így volna, maga a Kinyilatkoztatás is feleslegessé válna, hiszen elegendő volna egy viselkedési kódexnek lennie. Ámde még páli formájában sem az.

osborne 2011.12.05. 23:45:12

@tevevanegypupu: Egyébként igen, olyan a helyzet, hogy szinte bármit.

(Bár még a tárgyalásokig biztos kivárnak.)

Bell & Sebastian 2011.12.06. 01:18:41

@Loxon: Megpróbálom jobban körbelőni.
- Az első a születésünk mechanizmusára vonatkozott.
- A második arra, hogy a Szentlélek hasonlítható-e a végtelen tudáshoz, amelyben egyszerre van jelen a múlt és eljövendő (minden élet) és mivel állandó kapcsolatban vagyunk vele, kegyelméből részesülve, pár morzsa is lepottyanhat ebből az információból, a jobb lelkűeknek. Azt gondolom, a Szentlélek egyetemleges, így minden élőlény és dolog része, a lélek személyes, a test, az meg ugye Isten temploma.
Tehát, ha nem is fej, tor, potroh, legalábbis test, lélek, Szentlélek.

Azaz természetes, hogy olyasmit is tudunk, amit sohasem tapasztalhattunk, vagy minden gondolatunkat, szavunkat és cselekedetünket vezérelheti a Szentlélek, ha elég tiszta a lelkünk.

Az, hogy az író kezet is vezeti, talán attól lett csak hangsúlyos, hogy teljesen megőrződik (az írás), míg más esetek csak holografikus hűséggel képezhető le újra. Következésképpen csak nehezebben bizonyíthatóak, vagy csak nem tudjuk, mit is kellene keresnünk.

Bell & Sebastian 2011.12.06. 01:41:03

Pál persze itt is kilóg picit (aprópénzre váltja a bankót), szerinte az Atya és Fiú lelke megszentelő funkcióval bír és a lelki adományok osztogatója, míg értelmezésünkben az Ige szeretet-áradása. Tudásról itt szó sincs, hacsaknem a szeretet a végső tudás, aminek minden más (tudás) csak része.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.06. 09:31:51

@osborne: És www.portfolio.hu/gazdasag/haborut_hirdetett_az_s_p_europa_ellen.159524.html

""Az S&P visszafoghatná magát" - jelezte a hírügynökségnek Anthony Valeri, az LPL Financial piaci stratégája, aki szerint "a hitelminősítő figyelmeztetése csak tovább bonyolítja az EU-vezetők dolgát". A Bloomberg adatai szerint az S&P esetleges leminősítése (ami a hitelminősítő tájékoztatása szerint 15 államot érint) 8100 milliárd dollárnyi államkötvényt érintene.

Az európai döntéshozók részéről is megérkeztek az első kritikák. Az euróövezeti pénzügyminisztereket tömörítő Eurogroup elnöke, Jean-Claude Juncker igazságtalannak nevezte az S&P döntését. Meglátása szerint "a hitelminősítéseknek nem kell túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítani". A luxemburgi pénzügyminiszter arra is felhívta a figyelmet, hogy "az euróövezet vezetői az elmúlt napokban jelentős erőfeszítéseket tettek a válság leküzdése érdekében". Itt minden bizonnyal a tegnapi Merkel-Sarkozy találkozó eredményeire utalt Juncker.

Ellenségként tekintenek a hitelminősítőkre

Az elmúlt hetekben és hónapokban az európai döntéshozók minden alkalommal bírálták a hitelminősítők döntéseit. Legutóbb az a terv is felmerült az Európai Unióban, hogy függesszék fel azon országok hitelminősítését, amelyek nemzetközi mentőcsomagban részesültek. Az Európai Bizottság végül azonban letett erről a javaslatáról, de szigorú szabályokat javasolt a hitelminősítő intézetekre vonatkozóan. A politikusok arra törekednek, hogy csökkenjen a piaci szereplők (alapkezelők) függősége a minősítőktől."

És ebben a fene nagy Európában van egy ország, ahol széles körök lelkesen ünneplik a hitelminősítőket és legnagyobb reménységüknek tartják őket.

hetivalasz.hu/jegyzet/mi-van-itt-43597/

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.06. 09:40:24

@elGabor: De hát persze azért van szükség az IMF-re, mert a magyar társadalom menthetetlenül mucsai:
mandiner.hu/cikk/20111205_tamogatja_a_lakossag_az_allami_tulajdont

"A Századvég november 3. és 10. között végzett felmérésének kérdése az volt: támogatja-e a lakosság az állami szerepvállalás kiterjesztését a stratégiai fontosságú vállalatokban. A válaszadók 57 százaléka teljes mértékben, 27 százalékuk pedig inkább támogatja az állam tulajdonszerzést a nemzetstratégiai vállalatokban. A megkérdezettek 16 százaléka ellenzi valamilyen mértékben az állami szerepvállalást."

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2011.12.06. 09:41:17

@elGabor: HA az EU eddig nem is hirdetett IMF-ellenes szabadságharcot, mégis leminősítik, ideje hitelminősítő-ellenes szabadságharcot hirdetni...
Az USA pénzügyi körei azon igyekeznek, hogy előbb a közös csónak EU-felé eső vége süllyedjen.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.06. 09:48:36

@bbjnick:
cseléd és disznópásztor

ne erőltesse ezt a népi vonalat. minket úgy neveltek, hogy a bátyám azt mondta anyámnak a piacon, mikor alkudozott a kofával, hogy látod édeske, jól mondta a tati /nagyapám/, egy paraszt, egy lámpavas. én meg azt, szintén a piacon, hogy nézd mami, a büdös paraszt megkínált szalonnával, miután egy kedves, éppen szalonnázó úr felém nyújtott egy katonát.
vagy ezzel nem kéne dicsekednem? már mindegy.
:))

HToma 2011.12.06. 09:56:38

És a kofa erre mit lépett?

HToma 2011.12.06. 09:57:10

Az előző málnásinak ment.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.06. 10:04:50

@HToma:
nem tudom, csak azt, hogy sajnos mindkét esetben bocsánatot kellett kérnünk, mert bár lehetett véleményünk, azzal nem bánthattuk meg azokat, akikről alkottuk :))

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.06. 10:09:37

@málnási: Anyuka cigány volt? Csak a parasztozás miatt kérdem :DDD

Tehetetlen Dodó 2011.12.06. 10:19:58

@málnási: Tati volt az öreg? Netán tatelében?

Bell & Sebastian 2011.12.06. 10:25:51

@gloire: Az lehetetlen, tőlünk a tavalyi sonkát mindig elfogadták. Talán nem ismertek közelről moslékzabálót.

@málnási: Oma mit mondott, mert ezek szerint ő volt az ész. :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.06. 10:39:32

@málnási: "a táti erdélyből jön.." Oláh cigány? Az a legdurvább :DDD

Tehetetlen Dodó 2011.12.06. 10:55:10

@Bell & Sebastian: Mint a régi viccben, mikor Móricka latint gyakorol otthon, a nagypapa meg elküldi szivarért.
Kérdi az apja:
- Quo vadis, Mauritius?
- Pro Patria, lieber Tate!

napolajos (törölt) 2011.12.06. 11:24:47

@gloire: Gyanítom,hogy Máramarosszigeti galíciai volt.:)
A nagypapi vállán ott lógtak a nyúlbőrök, de a kis málnásinak persze azt mondták, hogy a nagypapa vadászvolt.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.06. 11:27:19

@gloire:
gábor. az meg jófejséges. :)

@napolajos: :)) na, pontúgy!

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.12.06. 11:29:12

@Bell & Sebastian:

ja, maga is lelkendezik itten!
szóval. az oma addigra meghalt agydagiban. annak is hiába volt annyi esze. :(

Tehetetlen Dodó 2011.12.06. 11:48:51

@napolajos: Ez a Malinowski is olyan pólisi nick.

Bell & Sebastian 2011.12.06. 11:55:47

@Tehetetlen Dodó: Nálunk tantónéni Mátráért küldte a haverom, azt' hozott neki sajtot.

@málnási: A gáborokat nem kell szégyenleni, az ez egy élmény.

tevevanegypupu 2011.12.06. 13:05:58

Mindenesetre allitsak vissza (az allam)a gyarakat a termelesre..Atyaeg ez ugy hangzik mint rakosielvtars alatt mondtak..((: Gyorben egyedul talan a szeszgyar termeli teljes gozzel a feketecimkes cseresznyet meg a jo eg tudja mibol keszult palinkakat, de lealltak a szovogyar, a textilgyar, a csipkegyar, a kekszesostya, a butorgyar, a vagongyar,a szerszamgepgyar, a graboplast csak eppenhogy termel, a budalakkgyar szinten. Csod. A cigany segedmunkasok meg atkepeztek magukat antikvitasokra, eskuszom jobban ismerik a butorok stilusat, a porcelanokat meg az ezustot, festmenyeket mint egy zaloghazi becsus. Es jobban oltoznek mint egy kozepiskolai tanar.(:

Bell & Sebastian 2011.12.06. 18:11:40

Mi van itt máma, semmi biztató a kilábalásra, délután egy óta?
Ha már az ÁVH foglyai, kopogjanak a fűtéscsövön. Máma bundás kenyér teával.

Bell & Sebastian 2011.12.06. 18:16:21

Nálam most Kill ügynök is eltűnt. Főnök, mi legyen, átmegyünk az illegalitásba?

kill004 2011.12.06. 18:19:29

@Bell & Sebastian: Itt vagyok, de hol a pötty?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.06. 18:36:32

@kill004: Erre jártam, kimoderáltam a pöttyét, nem gondoltam, hogy közlésértéke van.

Lew Archer 2011.12.06. 18:43:05

Mai kincstárjegy-aukción 40 mrd Ft meghirdetett kincstárjegyre 132 mrd ajánlat érkezett. 7,03 % átlagos hozam mellett. Eddig nem omlott össze a finanszírozás, a leminősítés óta a hozamok inkább estek, mint emelkedtek, a vészjóslatokkal ellentétben.

www.akk.hu/

kill004 2011.12.06. 18:50:51

@Loxon: Persze, jól tette.

kill004 2011.12.06. 18:54:54

@Lew Archer: 7 % körüli hozam? Az kicsit sok. Ennyit nem lehet növekedni.

Lew Archer 2011.12.06. 19:17:50

@kill004:

Sok, persze. Az MNB alapkamat 6,5%, ne felejtse. Annál nemigen lesz alacsonyabb.

Referenciaként 2008-ban, válság előtt 7-8 % közti értékről indult és 13% körüli értékeket is elért október végén.

www.akk.hu//kepek/upload/2009/AKK_2008_eves_web.pdf

9.oldal grafikon

Magyar államkötvényben a 7% nem extrém magas hozam.

Lew Archer 2011.12.06. 19:24:04

@kill004:

És ne csak a növekedéssel, hanem az inflációval is vesse össze, ezek forintkötvények.

Tehetetlen Dodó 2011.12.06. 19:39:56

@tevevanegypupu: Már termelnek újra a gyárak, a gépben feszít az erő.
(Most építünk ott, a kegyed honában egy üzemcsarnokot, talán mondanom sem kell, hogy osztrák a beruházó, az Audi beszállítója...).

picur3ka 2011.12.06. 19:43:40

@bbjnick:

Ez az a Nemethonban elo faszi, aki a Mozgokepbol tajekozodik Magyarorszagrol? Vagy az egy masik filmrendezo?

Egyebkent a cudar valosag allitolag:

Az LMP-es magnak is csak harmada nezne jo szemmel, ha cigannyal baratkozna a gyereke. Sot, a maszop es fityisz tamogatok ettol marginalisan jobban teljesitenek.

www.diis.dk/graphics/Events/2011/Youth%20British%20Council.pdf

kill004 2011.12.06. 19:46:56

@Lew Archer: Hoppá, igaza van. Nem figyeltem, azt hittem deviza.

picur3ka 2011.12.06. 19:47:10

@Loxon:

Unatkozunk? Unatkozunk?

Tudom, csak egy pottyet.

kill004 2011.12.06. 19:57:05

@kill004: 30.media.tumblr.com/tumblr_lu3t9k0SCv1qb6cnho1_500.jpg

kill004 2011.12.06. 19:58:47

@gloire: Majd jól kimoderálják...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.06. 20:12:54

Ez érdekes:
fn.hir24.hu/itthon/2011/12/06/a-jobbik-valthatja-a-fideszt/

"A Tárki egy friss, nagymintás kutatásának eredményeit nézi, melynek alapján sok minden kiderült a Jobbik-szavazóról. Mit lehet tudni róluk?

A Jobbik tábora heterogén, de a párt szavazóiról a közbeszédben élő sztereotípiák nem mindenben igazak. A párt politizálása és a válságövezetekben elért kiemelkedő választási eredményei miatt sokan úgy gondolják, hogy a jobbikosok többnyire fiatalok, vallásosak, inkább aluliskolázottak és jellemzően a leszakadó társadalmi rétegekből, a rendszerváltás vesztesei közül kerülnek ki. Vannak persze ilyen szavazóik is, de most már több kutatás is teljesen más képet mutat.

A Tárki friss adatai alapján a 18-35 éves korosztály aránya a jobbikosok között 40 százalék, a párt támogatói valóban fiatalabbak, mint az MSZP vagy a Fidesz szavazói, de azért a gyakran használt generációs jelző megkérdőjelezhető. Az alulképzettség sem jellemző, a középfokú és a főiskolai végzettségűek aránya meglehetősen magas, és az LMP-s szavazók mellett a jobbikosok rendelkeznek a legmagasabb jövedelemmel. A törzsbázis nem nevezhető a rendszerváltás vesztesének, de érdekes az is, hogy a többi párt szavazóhoz képest a jobbikosok között van a legtöbb nem vallásos, valamint körükben a legmagasabb az internethasználók aránya. Jellemző továbbá, hogy a nemek aránya nem kiegyenlített a többi párt táborához képest, a jobbikosoknak ugyanis a kétharmada férfi. Végül pedig fontos, hogy a Jobbik szavazói bíznak a legkevésbé az embertársaikban."

tewton 2011.12.06. 20:14:27

amikor a pöttyöket vitték el, nem szóltam, mert nem vagyok pötty ...

tewton 2011.12.06. 20:17:56

@elGabor:
"a jobbikosok között van a legtöbb nem vallásos, valamint körükben a legmagasabb az internethasználók aránya. ... a jobbikosoknak ugyanis a kétharmada férfi. Végül pedig fontos, hogy a Jobbik szavazói bíznak a legkevésbé az embertársaikban."

hmmmm. meg lehetne csinálni ebből egy korrekt kis magyar jobbos libertárius brender, emerikai mintára. jobbikosok a szabad fegyverviselésért, pl :)

picur3ka 2011.12.06. 20:18:27

@elGabor:

Fentebb linkeltem az eredetit: www.diis.dk/graphics/Events/2011/Youth%20British%20Council.pdf

Epp most irtam a mandin, hogy a cimadas csalos - mily meglepo - a kerdezettek valami 90%-a nem jobbikos.

Amugy igen, mindket szelso part, Jobbik, LMP, a jobb retegekbol meriti bazisat, igazan kapitalista ebbol a szempontbol. Szocialistanak lenni, korszellem. Ez bezavar. De nyugodtan hulyezzenek le.

Tündér_Lala 2011.12.06. 20:22:21

mandiner.hu/cikk/20111206_deutsch_tamas_megmondokaim

Ezen jót röhögtem. Tompi 3 sorral kiborította a balib trollokat. 178 komment.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.06. 20:28:51

@tewton: és ha a pöttyöket bántják, maga is pötty lesz-e?

@Tündér_Lala: Tompika az Anonim Kommentelő egyik gyenge pontját találta el: arra utalt, hogy talán nem eléggé megalapozott az ítélete bármely ügyben.
Az Anonim Kommentelő másik gyengéjét aristo bizgeréli a Mandarinon: lehet, hogy nem vagyunk egyenlők, és valaki jobb ember?

kill004 2011.12.06. 20:29:21

@picur3ka: Ez a PC-s faszi valami Tárki közvélemény kutatásról is beszél. Nem csak az angol adatokból merít, ha jól látom. De lehet, hogy nem. Ha tévedek nézze el, most szokom le a cigiről, 10 napja nem szívtam. Kissé szarul vagyok, és az agyam sem olyan mint máskor, amint a fent látható ámokfutásom mutatja. :)

Tündér_Lala 2011.12.06. 20:35:37

index.hu/kulfold/2011/12/06/a_cia-nak_dolgozott_az_elkapott_dron/

Ez is érdekes. Állítólag a perzsák leszedtek valami ami pilótanélküli kémrepülőt, amit eddig mások nem tudtak.

picur3ka 2011.12.06. 20:36:21

@kill004:

A Tarki vegezte a mo-i reszet a kutatasnak nekik. Ez egy angol project, amit a skociai St Andrews egyetem futtat a British Council-lal.

A kurucot erdemesebb olvasni, mint a Nepszabosagot, magaval semmi gond.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.06. 20:37:48

@picur3ka: a Jobbik és az LMP protestpártiság részben elitellenesség, részben generációs-ellentét. A jóléti állam status quo-ja a Haves-ket védi: azokat, akiknek van állása, van lakása. A fiataloknak egyik sincs, vagy ha állást kap is, akkora elvonásokkal, hogy esélye sincs egy családot megalapozni. Miközben a szavazatai erejük miatt a mindenkori kormányzat vörösre sírja a szemét a nyuggerek és a védett korú munkavállalók gondjai miatt. AZ egész eü és tb egy jól fejlett nemzedéki transzfer, a 60+ szocialista életmódjának fenntartása.

Bell & Sebastian 2011.12.06. 20:54:04

Előbb a pöttyöt viszi, majd a bárányt is a hóna alá csapja, himlő meg itt marad nekünk, mi?

ü

bbj

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.06. 20:54:13

@Tündér_Lala: Szórakoztató a fickó, és még jobban, hogy az egysorosain így bepöccennek. :) Valamit tudhat, na.

Bell & Sebastian 2011.12.06. 20:54:33

bárányt = Bárányt

ü

bbj

picur3ka 2011.12.06. 20:55:41

@Bell & Sebastian:

Haha.

u

picur

picur3ka 2011.12.06. 21:00:54

@tölgy:

Igaza van, nem vitazom.

kill004 2011.12.06. 21:13:52

"Megfigyelőket akar küldeni az IMF tárgyalásokra a Milla. Levelük sajnos előbb került el a sajtóhoz, mint a Valutaalaphoz – mondta Juhász Péter a csoport szóvivője a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában."

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=136221

napolajos (törölt) 2011.12.06. 21:32:26

@Bell & Sebastian: A napokban találtam.

A pocegodor szelen ul egy siro gyerek.Arra megy a rendor, es megkerdezi:
- Miert sirsz kisfsu?
- Beleesett az anyam a pocegodorbe.
- Es mikor?
- Par perce.
A rendor rogton ledobja a ruhait, beleugrik, kotoraszik, lemerul, majd
kijon.
- Fiam en nem talaltam semmit.
- De rendorbacsi, beleesett!!!
A rendor megint alamerul, keres egy darabig, aztan kimaszik.
- Sajnos nem talalom, fiam!!!
- Akkor a csavar sem kell!- kialt fel a gyerek es azt is belevagja a
godorbe.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.12.06. 21:34:32

@kill004: "Megfigyelőket akar küldeni..." Abban meg van a rutinja ennek a csapatnak . )

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.12.06. 21:41:04

Czakó Gábor mucsaináczifásisztárásszistá szövege a Hitel folyóiratban:

"(...)

– Közeli rokonom tűzoltó. Egysége levonult az orkán sújtotta Nyírheverőcre. Vittek
magukkal két teherautó cserepet meg négyezer szál lécet. Egy faluvégi utca tetőinek javítása
jutott rájuk. Együtt dolgoztak különféle segítő szervezetek tagjaival – a Magyar
Gárdától az Üdvhadseregig.
– Nofene – kottyant közbe Szőlősgazda, a magyar vidék alapos ismerője.
– Hogy no is-e, meg fene is-e, nem tudom, csak azt, hogy lankadatlanul buzgólkodott
ott mindenféle rendű-rangú szerzet, kivéve a károsultakat. Ők beszélgetve, cigarettázva
nézgelődtek, és sörük fogytán iszogatták a tűzoltók ásványvizét. Késő délelőtt
megérkezett a megyei katasztrófavédelmis parancsnok, és megkérdezte őket: ugyan vajon
miért nem segítenek a tetőcsinálóknak?
Azok erősen ingatták a fejüket, és egybehangzóan dönögték: Jaj, kérem, tiszt úr, én
olyan magasra nem megyek föl! Nem is engedném oda föl az én uramat, kontrázott valamelyikük
felesége.
Reggelre a maradék léc és cserép eltűnt, így a munka abbamaradt.

(...)"

www.hitelfolyoirat.hu/dl/pdf/20111202-23716.pdf

ü
bbjnick

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.06. 23:14:41

@kill004: Biztosan még tárgyalni is szeretnének. A mögöttük álló egymillió ember csak megérdemel ennyit, nem? .)

tewton 2011.12.06. 23:37:12

@Tündér_Lala:

ezt a hírt érdemben és korábban hozta már le valamelyik másik oldal magyarul. 2-3 napja, a barikád.hu, v az origo?
ott arról volt szó, hogy az irániak szépen számítógépes vezérléssel (!) leszállították a gépet, miután átvette az irányítását, és a szovjeteknek is megmutatták, mit találtak az egükön :)

ö ö ö U-2 és powell vagy ki?

picur3ka 2011.12.07. 00:03:34

Na most komolyan, barmi magyart akarok venni a neten, nem lehet?

Igy akarunk uzletelni, vagy sem?

Tenderized Amen 2011.12.07. 03:12:34

Úgy látom, ide szorult a maroknyi Orbán Viktorban hívő. Szeretnék csatlakozni, ki itt az elöljáró? A hegesztő szemüveges? Alávetném magam a próbáknak, megfelelek bármilyen kérdésre.

Bell & Sebastian 2011.12.07. 03:19:06

@Tenderized Amen: Jól van öcsém, ha már kiprovokáltad. Hozd el nekünk ezüsttálcán Doomhammer fejét! Kapsz rá..., mennyi idő kell?

Tenderized Amen 2011.12.07. 03:20:54

@Bell & Sebastian: Szétnézek előbb, majd visszajövök, oké?

Bell & Sebastian 2011.12.07. 03:22:19

@Tenderized Amen: Rendben, akkor tedd a dolgod, ne tátsd itt a szád, ministránsgyerek!

tevevanegypupu 2011.12.07. 07:47:45

@Tehetetlen Dodó:

Tudom, az Audi meg az o beruhazasai Gyor mentsvara..Kulonben nagyon rendesek, mindenben benne vannak, mindent fizetnek. Ebbol a szempontbol sokkal nagyvonalubbak mint a magyar cegek vagy gyarak tulajdonosai..Persze tudom, hogy csak apropenz amit szetszornak (az o szempontjukbol) de valoban segitenek.

Tündér_Lala 2011.12.07. 08:04:59

@bbjnick: Tetszik. Ez különösen.

Szőlősgazda háromféle tokaji bort mutatott a nagyérdemű társaságnak: egy illatos furmintot,
egy szenvedélyes szamorodnit és egy hatputtonyos aszút, melyben három harang
zengett-bongott.
Természetesen mesélt is.
– Jött egyszer hozzám egy amerikai professzor, aki marketinget tanított egy híres
egyetemen. Napokon át a sarkamban volt, fölvételeket készített, jegyzetelt,
amikor ebédeltünk a munkásokkal, tárgyaltam a bankban, körbejártam a pincében.
– A harmadik napon így szólt: Magában azért maradt még egy jó adag kommunista.
Meghökkentem. Miből gondolja? Abból, hogy ugyanúgy beszél a kapásokkal, mint
a bankigazgatóval. Miért, máshogy kéne?

– A professzor nem válaszolni jött, hanem kérdezni: ki írja a maga megszólalásait?
Senki. De miért kéne azokat írni? Ezen kissé meglepődött, és a jegyzetelést abba nem
hagyva tanított egy kicsit: Hogy tudja, mikor, kinek, mit mondott, és ne kerüljön ellentmondásba.
Nem kerülök, mert mindenkinek azt mondom, amit gondolok, ami a véleményem.
Ne vicceljen már! Nem szoktam hazudni.
Ezen teljesen megdöbbent: ilyesmit sehol sem tanítanak

Tehetetlen Dodó 2011.12.07. 09:10:17

@napolajos: B&S ezt valószínűleg eredetiben ismeri.
(Régi német vicc, úgy jobban ki is jön a poén).

Bell & Sebastian 2011.12.07. 11:44:54

@napolajos: @Tehetetlen Dodó: Stasi

- Gibst du zu, dass du gerade in der Kirche gewesen bist?
- Ja.
- Gibst du auch zu, dass du die Füße von Jesus Christus am Kreuz geküsst hast?
- Ja
- Würdest du auch die Füße unseres Genossen Honecker küssen?
- Sicher - wenn er dort hängen würde.

napolajos (törölt) 2011.12.07. 13:05:38

@Bell & Sebastian: Köszönőn, de kérem ne hozzon máskor zavarba az én németem ehhez kevés. Ahogy egykor mondani szoktam. ( ich behersen nix dojcse spakhen)

de ilyenekre is emléksze.

( Haben zi bite ájne afrikanise züszvászer kugelfis?)
(förléptesz gezikt.)ezt éltesebb hölgyeknek mondtam, ha nem akartak leszállni rólam a szórakozó helyeken .
( álesz organise lében endvikeln gas.)
Szóval ennyi az én német tudásom, szerény,de választékos.

Szóval ilyen dumákkal csajoztam én egykor

Google 2011.12.07. 13:08:54

@Tenderized Amen:

Szorulásról szó sincs, és vagyunk mi mindenhol, nemcsak itt.
Ide is küldenek megfigyelőket, nemcsak az IMF-be?

Tehetetlen Dodó 2011.12.07. 13:17:08

@Bell & Sebastian:
- Hast du schon Honecker-Schnitzel gegessen?
- Nein.
- Kein Wunder. Noch lebt das Schwein.

Bell & Sebastian 2011.12.07. 13:40:15

@napolajos: Ne gondolja, hogy akkora penge vagyok, mint egykoron, hódít az angol. :(

@Tehetetlen Dodó: A legjobb vicceket egész életemben, november másodikán mondta el fivérem.

Tenderized Amen 2011.12.07. 13:42:26

@Google: Hagytam egy próféciát a Hűségnél, fogadja el válasznak.

Tehetetlen Dodó 2011.12.07. 14:19:09

@Bell & Sebastian: Allerseelen, november másodikán?
Remélem jól van a derék fivér.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.07. 14:22:23

@Tenderized Amen: az idézett prófécia olyannyira homályos, hogy még magából is lehet elitmegmondó Delphoiban.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.07. 14:28:52

Elek István, mint mindig, megejtően aranyos:
hvg.hu/velemeny/20111207_elek_orban_nagykoalicio

"Magam is épp ezt a gondolatot pendítettem meg előző este a Nem engedünk a 89-ből nevű Facebook-csoport szervezésében zajló, Rendszerkritikai esték című sorozat első összejövetelén. Erős Ferenc, Majtényi László és Parti Nagy Lajos társaságában latolgatva az alkotmányosság, a szabadelvű demokrácia helyreállításának esélyeit az Eötvös Károly Intézet és a L’Harmattan Kiadó által közreadott Elveszejtett alkotmány című kötet megjelenésének apropóján.

Többek között arról beszéltem, hogy a legpozitívabb fejlemény, amely ma elképzelhető a számomra, hogy a következő választáson a most formálódó rendszer ellenzéke – nem a baloldali, hanem a sokszínű, demokratikus ellenzéke – ötven százalék alá szorítja a Fidesz-KDNP és a Jobbik mandátumainak együttes arányát. És e győztes koalíció – függetlenül attól, hogy elérte-e a kétharmados többséget vagy sem – mindjárt együttműködési ajánlatot is tesz a vereséget szenvedett és e vereségből tanulni kész jobboldalnak. Mégpedig nem is csupán átmeneti időre, az új kormány cselekvési szabadságának megteremtése érdekében (amint 90 tavaszán, az első szabad választás után történt az MDF–SZDSZ-paktummal), hanem együttkormányzásra, nagykoalícióra szólót, legalább egy választási ciklus idejére.

Vagyis nem a győztes demokratikus ellenzék kormánya próbálja majd újraépíteni az alkotmányos jogállamot, helyreállítani a hatalommegosztás szabadelvű demokráciához méltó rendszerét – még ha rendelkezne is ehhez a kétharmaddal –, valamint megszilárdítani az ehhez illő politikai kultúrát, amely természetesnek tekinti a fékek és ellensúlyok, a független nemzeti intézmények a végrehajtó hatalmat és egymást is ellenőrző, korlátozó szerepét. Hanem egy szélsőségektől mentes, középerők alkotta nagykoalíciós kormány."

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2011.12.07. 14:34:13

Emmeg itt a visító liberálisok karikatúrája:
hvg.hu/velemeny/20111206_partok_iskolaban_alaptorveny_kozoktatas

"Gyerekünk lelkét akarja a Nemzeti Együttműködés

Gyermeke, miután a rendszerváltásról szóló rendhagyó történelemórán meghallgatta az Országgyűlés elnökét, hazafelé indulva elolvassa az iskola bejáratánál kifüggesztett nemzeti együttműködési nyilatkozatot. Mielőtt kilépne, táskájából, az államtitkár asszonytól kapott Nemzeti Hitvallás mellől előveszi pénztárcáját, hogy zsebpénzéből százast dobjon egy perselybe a csíksomlyói gyerekek népviseletére.

Lehetséges ez, tényleg?"

Kedves Vissy Beatrix, sajnos lehetséges! Ha így folytatódnak a dolgok, Csíksomlyó beteszi a lábát a nappalinkba, belekortyol a kávénkba, elmajszolja a kuglófunkat és puliszkás mancsaival végigtapogatja a kikészített Mancs-példányainkat. Ezeknek semmi sem szent. :(

Tehetetlen Dodó 2011.12.07. 14:50:13

@elGabor: Nincs semminek sem pusztítóbb hatása az ártatlan gyermeklélekre, mint a csíksomlyói népviseletre adakozni.

Nem marad szegény kölyöknek egy huncut fillérje se a drogos bélyegre.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.12.07. 14:51:14

@elGabor:

"Sem az állami szabályozás, sem az iskola vagy a pedagógus nem hozhatja a gyermeket vagy szüleit olyan helyzetbe, amely meghasonlásra kényszerítené, amely összeegyeztethetetlen lenne világnézeti meggyőződésével."

Mi lesz a bigámista emberevő szubkultúrával?

Google 2011.12.07. 15:06:58

@Tenderized Amen:

Most jött ide, ne legyen már ilyen szűkszavú!
Magyarul is: mit akart mondani?

Bell & Sebastian 2011.12.07. 15:12:43

@Tehetetlen Dodó: Ő már jól van, köszöni kérdését.