gloire 2011.01.16. 10:23

II.

2407 komment

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.19. 22:11:16

@ArmaGeddon Bácsi:

Hogy itt ma milyen ingerült a légkör?!:-D

ü
bbjnick

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.19. 22:16:20

@bbjnick:

Szerintem nem itt ma ingerült a légkör, hanem gloire (a Gazda?) kiborult és kibújt belőle a proli, mert valami Gondolatbűnt vetettem fel, vagy mi.
Mellesleg az én blogomon anyázás egyszer volt, azóta nincs, mert egyből bevezettem az előzetes moderálást. Az én álláspontomat nyugodtan lehet bírálni, vissza is érvelek, ha ér annyit.
De hogy valahol a moderátor anyázik, miközben elvileg valami polgári izének nevezi itt magát a közönség jó része? (én nem tudom mi az, én plebejusivadék vagyok és ettől jól érzem magam)

Bell & Sebastian 2011.01.19. 22:38:21

Asszem pár milliónyian e honban szívesen elirigyelnék most a problémáikat.
Amíg be nem csap közénk egy kóbor meteor, pár számlát még ki kell fizetniük.
Csak hogy nemsoká' nem lesz miből. A hálózati mag teljesen érintetlen, a szivattyú-különítményes Oberkommando hiperaktív, a törvényi háttér változatlan, a doktorfelsők hatalma csorbítatlan.
Szigorúan származási alapon viszik a könyvtárat. Minek az, parasztnak?

bz249 2011.01.19. 22:46:47

@Tündér_Lala: @bbjnick: @Grift: @Elpet: jó estét mindenkinek. A dátum 2010. január 19-e, a helyszín Magyarország (kivéve, akinek Észak-Rajna Vesztfália, de ők nem számítanak). Ismét felteszem a kérdést, mit várnak jelenleg. Ugyanis a kormány a kétharmados felhatalmazást rengeteg csata megindítására használta és nem arra, hogy lezárjon pár fontos küzdelmet. Csak jelzésképpen:
- Gyurcsány, Veres, Szilvásy, Draskovics szabadlábon (állítólag nem ők a főgórék, de legalábbis a polip látható csápjai)
- Simor még mindig az MNB elnöke
- az MSzP helyi pénzszívó gecijeit sorba engedik el
- a MAL vezetője szabadlábon védekezhet, meg amúgyis mennyi gyanús privatizációs ügyet vizsgáltak felül
- ja és jönnek a "szerkezeti reformok"

Ehelyett volt NYENYI, NER, az AB elleni játék, egy kesztyűbáb köztársasági elnökké való kinevezése (nem hittem volna, hogy ezt mondom, de Schmittnél még Sólyom is jobb elnök lenne, pedig az is egy világnagy pöcs)... és egyetlen igazán jelentős döntés a manyupok beszántása (elbaszottul kivitelezve, de kicsire inkább nem adok).

Csapataink harcban állnak, de van valahol győzelem? Szalámitaktika baszki, egyesével leverni az ellent, lehetőleg a gyengétől kezdve, és minden konfliktust addig vinni, amíg a végén nincs győzelem. A háborús logika nem rossz, csakhogy a harc nem önmagáért való.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.19. 22:51:08

@tölgy: Nem gondolom, hogy a Konzervatórium valami aranybánya lenne, és elhiszem azt is, hogy nem fizetnek a szerzőknek, de az azért látható az elmúlt évek folyamataiból, a "konzíliumokból" és egyebekből, hogy a fiatal jobbkonzi kör tudatosan, terv szerint, és tagadhatatlanul sikeresen lett felépítve. Hogy az utóbbi időkben pontosan mi történik ezen a körön belül, arról nekem csak sejtéseim lehetnek, ez igaz. Mindenesetre elég lehangoló képet mutat a társaság.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.19. 23:02:07

@ArmaGeddon Bácsi:

Én az ilyen kommentbokszolósdihoz nem értek, ezért nem is szoktam belemenni:-) Mindenki elmondja a maga mondókáját, osztjónapot:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.19. 23:14:26

@Bell & Sebastian: @bz249:

Én két vérző artériát látok, az egyik az eladósodás, a másik a kulturális önazonosságvesztés. Mindkettőt el kellene kötni, azt pedig csak határozottan lehet. S ehhez a határozottsághoz kellene az a bizonyos jobboldali, keresztény-nemzeti elkötelezettségű értelmiség, amely minden szinten helytáll. Ám ahhoz, hogy ez helyt tudjon állni, ahhoz nagyon világos, egyértelmű direktívákra van szükség:-) A kommunikációs háborúkban csak elvérezni lehet, merni kellene a hatalomnak értékalapon fogalmazni és ezekhez az értékekhez következetesen kormányozni. Ki kell mondani, no, hogy mi a vektor! Enélkül a nemzet csak rokonszenvvel vagy ellenszenvvel szemlélő szemlélője az eseményeknek.

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.19. 23:14:39

@bz249: Az elvileg független bírói karnak nekimenni nem tudom mennyire lehet a mostani
helyzetben, meg egyáltalán, de a felsoroltak jórészének ez volna a kulcsa. Az elszámoltatások viszont vagy
tényleg kamu volt, vagy nagyon nem megy. És, ha nagyon nem megy, annak valóban lehet, hogy valamilyen háttéralku az oka.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.19. 23:21:57

@gloire:

Ez egy önmagába bezáródó kör: ha te valamiféle középkáder vagy középbürokrata volnál (vagy bíró pl.) és bármiféle döntési helyzetbe kerülnél, mit csinálnál? Ha nem tudod pontosan, hogy mi folyik odafenn, ha azon töröd a fejed, hogy a f*sz tudja, hogy mit bó'tolnak ezek ott egymással, akkor valószínűleg nem csinálnál te sem semmit. És minden marad a régiben.:-(

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.01.19. 23:28:13

@bbjnick: Vajon Sam bácsi kinek esik majd neki, ha rájön, nem tudja eltartani önmagát. Mert hogy az ÁFÁ -t még mindig előre fizetjük, amit meg jogtalanul benyelt, azt a mai napig nem adta vissza. A magyar cégek mijüket ragasszák le, ha már annyira divatos ez a ragasztgatósdi manapság? Például minálunk erre az évre elfogytak az iparűzési adót fizetők, és a tíz jelentősebb vállalkozásból 8,5 fűbe harapott vagy átvették a vigécek utódai.

Valaki elmagyarázhatná végre, hogy mi a Nagy Terv? Amihez majd egyszer hozzáfogunk, ha lesz rá pénzünk! A kecskeméti Mercinél magyar csak befektető lehetett, abból hasznot emberfia eddig még nem láthatott. Győzelem az újságban, bazi nagy szopás a gyakorlatban. Még egy ilyen marhát nem találnak, mint mi, a protekcionista Európában!

A logisztikja pont olyan, mint az orosz megszállóké volt, külön telep a németeknek iskolával, Hoferrel, légihíddal, 5 dolláros rabszolgákkal.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.19. 23:29:20

Komolyan mondom, príma volt Orbán mai eu parlament antréja, amit egy órája adott le teljes hosszában a HírTv. Az amúgy sem százas Vörös Danit például úgy kihozta a sodrából, hogy a faszi az egyik pillanatban egész egyszerűen az asztalára baszta a fülesét. Mondom, élmény volt az egész, valamikor holnap délelőtt ismétlik a teljes esztrádműsort.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.19. 23:30:26

@bbjnick: Nem hiszem, hogy a jelenlegi bírókat meghatná bármi, amit egy jobboldali kormány "odafenn"
bemutat. A jelenlegi állás szerint erősebb ellenállási góc, mint a balos média. Én úgy látom, hogy amit te hiányolsz, az a szándék akár meg is volna, de egész egyszerűen ennyi van a tarsolyban. Mármint az ország, a nemzet tarsolyában. Pillanatnyilag. Meg kelltartani a hatalmat valahogy addig, amíg pl. a te gyerekeid generációja is képbe kerülhet.

Bell & Sebastian 2011.01.19. 23:36:38

@gloire: A bírókkal tízest lőtt. De majd csak kihalnak, mint a magjuk szakadt legkiválóbb keresztények. :)

Bell & Sebastian 2011.01.19. 23:42:16

@Gasper: Valóban formában volt. De ha szabira megy, vagy náthás lesz, netán felgyorsítják a biológiai óráját, ki áll majd a helyébe? Mert ez a kérdés foglalkoztatott ma mindenkit, akinél csak szóba hoztam a performanszot.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.19. 23:57:46

@Bell & Sebastian: Senki. Remélhetőleg strapabíró molekulákból gyúrták. A tapasztalat legalábbis ezt
mutatja idáig.

@Gasper: Nagy szolgálatot tett vörös, pedig nem is tudja. Könnyebben találni így új szövetségeseket is, hogy
kimutatták a foguk fehérjét. Lassan talán leesik itt-ott a tantusz, hogy kik állunk velünk ilyen engesztelhetetlen harcban.

bz249 2011.01.20. 00:30:37

@gloire: márpedig a jelenlegi független bírói karnak neki kell menni, merthogy ez egy a mindennapokat is megkeserítő ügy (az, hogy balosak az még elmenne, de tehetségtelen lusta disznók és egy tyúklopási ügy is évekig húzódik)... a mikéntet sajnos nem tudom (nehéz, nehéz... ha tippelnem kellene pénzt kellene beletolni a rendszerbe és akkor nem a selejt maradéka menne bírónak), de az biztos, hogy amíg ilyen a magyar bíróságok rendszere, addig minden törvény annyit ér, mint az azonos önsúlyú wc-papír :(

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.20. 00:37:31

@bz249: @bz249: Remélem megtalálják a módját. Én sajnos nem tudok tanácsot adni ebben, várom a fejleményeket.

Bell & Sebastian 2011.01.20. 01:20:26

@bz249: A nagyon korrupt kimaradt. Meg az okozott erkölcsi és anyagi kár nagyságrendje, ami kiválóan lemérhető a (külföldi) megítélésünkről.

A Mercire visszatérve, az volt a duma, hogy majd a magyar beszállítói háttéripart fellendítik. Na igen, az eddigi, kipróbált német beszállítók égisze alatt -akik csak a nevüket adták eddig is, meg a minőség biztosítását- meg lehet majd árverekedni a kínaiakkal.

Mi ebben a mindenki jól jár? Az, hogy majd több kürtőskalácsot vesznek a német gyereknek a főtéren? Vagy olcsóbb lesz a Barbie -terepjáró a kőgazdag magyaroknak? Vastagon támogatott munkahelyeket teremt?

Talány ez az ügy számomra.

tewton 2011.01.20. 06:01:32

@gloire: @ArmaGeddon Bácsi:
izé, nyugalom. szerintem inkább toleráljuk egymás furcsaságait.
én se szólok be loxonnak, amikor varázslóruhában megy szellemet idézni :)

ráadásul a mandariner teljesen értelmetlenné vált az utóbbi időben. a kommentekért már nem érdemes olvasni, maradtak a posztok. de nekem pl. már azokon sincs kedvem felháborodni, se egyetérteni.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.20. 07:14:10

@Bell & Sebastian: a válasz egyszerű. Jelenleg nincs senki, aki gebasz esetén a helyébe álljon. Pont.

@gloire: kiváncsi vagyok, hogy Bakátsék következő tüntién mennyien lesznek, mert ahogy elnézem ez az attak láthatóan a kifingás határán van. Azon röhögök, hogy a faszbukon kétnaponta hoznak létre újabb és újabb csoportokat, meg eseményeket, hogy valahogyan életben tartsák ezt a sajtószabis lángot.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 08:08:22

A ma reggeli bejegyzés újabb mélypont a mandiner történetében.

tewton 2011.01.20. 08:37:41

@Gasper:
csemege!
most már az egyszem vidéki szóláspánik-tünti képe is kell az újságba:
nol.hu/archivum/20110120-orban__eletveszelyes_uton_

és indul az árukapcsolás is:
„ha sikeres ellenállási mozgalomban gondolkodunk a sajtószabadság védelmében, akkor egyúttal a szociális jogok védelmét is vállalnunk kell. Ez az egyetlen garancia arra, hogy valóban demokratikus tömegmozgalom jöjjön létre, hogy meggátoljuk egy tekintélyuralmi rendszer végleges berendezkedését Magyarországon”.

de ez is ari:
"Az esten fellépő művészek – köztük Kulka János, Gryllus Dorka, Péterfy Bori, Závada Pál – úgy gondolják, hogy nekik is ki kell állniuk a szólás szabadságáért, függetlenül világnézeti különbségeiktől."
sose vettem észre, hogy ezek közt volna világnézeti különbség .)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 08:49:27

@tewton:

Péterfy Bori állítólag jobboldali származású.

tewton 2011.01.20. 08:51:58

@Elpet: viszont a produkciói mind-mind függetlenek.
egy kicsit én is elkedvetlenedtem a mandarineren, már megint.

aztán megtudtam, hogy a polcomon pihenő orion st240-esem reális értéke 12-25.000Ft.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 08:53:15

@tewton:

:) Vigyázzon rá, ér az még többet is egyszer.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.20. 09:06:08

@tewton: „ha sikeres ellenállási mozgalomban gondolkodunk a sajtószabadság védelmében, akkor egyúttal a szociális jogok védelmét is vállalnunk kell."

Azért azt ők is pontosan tudják, hogy ha gazdasági téren sikeres lesz a kormányzás, akkor ebben az országban senkit nem fog érdekelni a sajtótörvény farvizén zajló egzisztenciális vinnyogás.

Namostan, van egy kimondottan ballib érzelmű, de józan gondolkodású kereskedő ismerősöm, aki a napokban azt mondta nekem, hogy az egyetlen esélye az országnak, hogy egységesen felsorakozzon a kormányzat gazdasági törekvései mögé, még akkor is, ha pengeélen táncol a dolog. Szóval vannak ottan ilyen hangok is.

Téglagyári Megálló 2011.01.20. 09:09:55

@tewton:

Ehh, a japánmagnó-kór magát is megfertőzte!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 09:22:19

@tewton: nem hülyék. Ha új demo kartát akarnak, ahhoz kevés a "Szabadságot Ice-T-nek" jelszó. A tömeget a "Több kolbászt"-tal lehet mozgósítani.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 09:24:02

@Téglagyári Megálló: Volt egy tesla 100-asom, sztereo!, két hónapig dolgoztam érte gimnazista koromban. De má nincs meg. Ha tudtam volna, hogy érték!

Tündér_Lala 2011.01.20. 09:30:43

Nem tudom, hogy mi a megoldás. Annyit tudok, hogy nyugaton kőkeményen büntetik a csődbűntettet, szigorú letöltendő börtönnel. Valami ilyen szabályozás kellene ide is, mert ez valóban abszurdum ami folyik.
Nem vagyok jogász, de az egyértelmű, hogy egy közepes jogász is az idők végtelenségéig húzhatja a jogi eljárást kis és nagy ügyekben egyaránt.
Az tény, hogy a jelenlegi rendszer a szélhámosok mekkája.

Gedeon bácsi: Ok, (feltételesen) fogadjuk el amit mond. Javaslatok ?

tewton 2011.01.20. 09:47:45

@tölgy:
de ha a fasiszták több kolbászt adnak, és elmarad a köztámogatás?

úgyiS ki fog derülni, hogy független ember nem eszik kolbászt, hiszen a kolbász nem kóser; sztálin is szerette a kolbászt, és a haláltáborok őrei is szerették a kolbászt, továbbá orbán is kolbászt töltött. (btw konrád szövegében a vidékizés mellett a kolbászozás is előjött).

úgyis összefújja majd őket a szél. fel fogják ismerni, hogy ha a zorbán náci (és mi más lehetne), akkor ők az üldözött zsidók. vagy ha a zorbán sztálin, akkor ők a trockisták.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.20. 09:51:16

@Gasper:

nézze, az egész eddigi tűzijáték, csinnadratta, harci trombita fújás ezért volt. ejrópa reménységének fellépése, ha tetszik epifániája, szürkeöltönyös unalomban nem lett volna hatásos. egy végletekig felhergelt közegben mondhatta el a vezér az ejrópai újratemetési beszédet. a rituálé a szokott ejrobalos, a szokásos állítsátok meg orbán uit, jellegű. a végeredmény ugyanaz lesz. ejrópai kétharmad.
gondoljanak bele, megjelent ejrópa mocsárvizében, ahol a liberális minimum fortyogó, békanyáltól zöld paplanú agybajától nem is látszik különbség a bal és a jobb között, megjelent egy korbácsos ember. egy valóságos auróra, az ejrópai hajnal reménysége, és tüzelni kezdte a télipalotát.

és ebden a helyzetben ki a bánatos faszt érdekel, hogy szőcs géza mit csinál. csapataink harcban állnak.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 09:53:13

@Tündér_Lala:

Világ- és országmegváltási szintű javaslataim nincsenek. Tehát konkrétan pl., hogy hogy lehetne kimászni a csapdából. De egy elvi javaslatom mégis csak van. Ki tudja, mire lehetne jó hosszú távon, ha megvalósulhatna.

A hazafias közvéleményt formáló szellemi rétegnek kellene kíméletlenül, racionálisan szembenéznie a jelen és a múlt történelmi tudatának hazugságaival, háttérhatalmi diverzióival.
Amíg őszinte hazafias egyének, szervezetek, szellemi közegek pl. forradalmár "hősöket" ünnepelnek, reménytelen, hogy kiszabaduljunk a csapdából.
Ez is oka, hogy most a jobboldali közönség (ha nem tévedek) balekként saját hátán viszi ravasz elnyomói képviselőit.
Tehát ha praktikusan nem is tudunk sokat tenni, nem mindegy, hogy magunk meg vagyunk-e tévesztve, vagy csak az erőszaknak engedünk. Sok múlik az önként és dalova hozzáállás meglétén, vagy hiányán.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.20. 10:03:19

@Grift: "és ebden a helyzetben ki a bánatos faszt érdekel, hogy szőcs géza mit csinál."

Egy nicket azért rögtön tudnék mondani. :)

Amúgy meg Szőcs nyilvánvalóan átmeneti figura. Majd ha a harcok lecsendesednek, úgyis megy a fazon. És remélem, hogy nem valami fideszes, vagy kdnp-s töki, hanem egy jó szervezőképességgel bíró pragmatikus, a belső kulturális közegen kívül álló arc kapja meg az államtitkárságot. Mint annak idején Klebelsberg Kunó. Persze csak reménykedek itten.

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 10:05:32

@ArmaGeddon Bácsi: Rendben van. Töprengtem ezeken én is az elmúlt napokban.
De nem tudok én se mást kérdezni, mint Lala cimborám: akkor hogy legyen?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 10:08:58

@Grift:

Azt felejtik el sokan, hogy valószínűleg gáncojrópában is vannak jelentős társadalmi erők, amelyeknek ugyanúgy elegük van mindabból, ami ellen Orbán és Magyarország feszülni kezdett, mint nekünk. Szóval itt 20 éve föstik, hogy ígyeurópa meg úgyeurópa, aztán majd egy nap kiderül, hogy Európa nem is olyan.

Alfőmérnök 2011.01.20. 10:10:53

@bbjnick: "Mit csinál Szőcs Géza?"

Egyrészt ott a válasz @Grift: kommentjében, másrészt nem tudhatjuk, hogy milyen tárgyalások, alkuk folynak a háttérben (aki azt hiszi, hogy a politikában ma nyílt lapokkal lehet játszani, az naiv).
Harmadrészt - bár nem tudom ez mennyire az ő hatásköre, de feltételezem, hogy köze van hozzá - a köztévék, rádiók élére jobbos figurákat ültettek, igaz, hogy többségében balfaszokat, de hát ez jutott. A jórészt vérbalos, hazaárulókkal kollaboráns filmes szakmát meg jól megfingatták és rájuk szabadították a szintén balfasz, de legalább nemzeti érzelmű, Andrzej...ööö akarom mondani Andi Vajnát.
Ja, és a Ferihegyet meg átnevezik Liszt Ferenc repülőtérré. :)

reality 2011.01.20. 10:18:21

@Tehetetlen Dodó: Ebbe a játékba nem szabad belemenni, mert akkor csak az a kérdés marad, amit Lala, meg maga is feltett. Ha mindent a kétség jár át, már nincs mi alapján dönteni! Bizalomnak is kell lennie, aztán levonjuk a következtetéseket.

Alfőmérnök 2011.01.20. 10:23:07

@Alfőmérnök: "köztévék, rádiók". kiegészítés: Duna TV + (valószínűleg) Nemzeti Színház

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 10:54:12

Még egy példa munkamegosztási, szereposztási elméletem alátámasztására.Miszerint ugyanaz a közeg mozgatja a háttérből a jelen magyarországi "jobboldali" kormányt és Vezért, amelyik a hazai és nemzetközi ugatókórust, amely az előzőt támadja.

Azon től, hogy az összeesküvéselmélet-irodalomban közhely, hogy a Háttér mesterségesen konfliktusokat szít, melyeknek mindkkét, vagy összes résztvevőjét pénzeli, nem kell messzebbre menni, mint a kommunizmus és annak "megdöntése" korába.

Kik voltak a komcsik legharciasabb kritikusai már a rendszer vége felé, majd a "váltás" táján? Komcsik, ávósok gyermekei...
Ez a fajta szereposztás messze nem példa nélküli.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 10:57:40

@reality:

nálam sokáig megvolt a bizalom. OV iránt lelkesedtem is egykor. A bizalom akkor fogyott el, amikor a zavaró tények és érzések elfogyasztották. Az intuitív fordulópont után jött a racionális szembenézés is. Ez egyáltalán nem "mindenben" való kétkedést jelent.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 11:04:09

@tewton: Trockij nekik rendben van, mert a New Left elégé kötődött hozzá.

A szomszédban olvastam:
www.mno.hu/portal/760642

@Alfőmérnök: a médiához semmi köze Szőcsnek. Ott nagyobb fiúk játszanak.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 11:08:30

TGM már harcra buzdít, de valóságosra, fizikaira.
"Olyan helyzetet alakítanak ki, amelyben nem lehet demokratikusan, békésen és törvényesen módosítani azt, amit most létrehoznak. Ez pedig olyan konfliktus alapjait teremtheti meg, amibe belegondolni is rettenetes"
mandiner.hu/cikk/20110120_tgm_szerint_belegondolni_is_rettenetes

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 11:08:55

@reality: Ez egy érdekes és fontos felvetés, ezen a szálon érdemes elindulni!
Épp a manipulatív kavarás célja lehetett, hogy az antagonizálással csak két hamis választási lehetőséget hagyjon az elvakított közönségnek, ahol mindkét esetben "nekem fütyül - s nekem fütyül".
Ha ebből a szempontból nézzük pl. OV teljes pályafutását, tevékenysége elejétől végéig a potenciális alternatívák csírájában való elfojtásáról szól...
Hogy csak két lehetőség maradjon, melyből egyik az övé, a másik a Rossz Rendőr.
Nem szabad saját hitünkkel, vakhitünkkel önként fenthagyni szemellenzőnket.

Alfőmérnök 2011.01.20. 11:30:19

@tölgy: Nem tudom, lehet. Közvetett módon azért csak lehet valami befolyása a nefminek, vagy minek.
Szőcs hatásköre egyébként:
"(1) A kultúráért felelõs államtitkár szakmai, politikai irányítást gyakorol
a) a muzeális intézményekrõl, a könyvtárakról, a közmûvelõdésrõl és a levéltárakról, a mûvészettámogatásról,a mozgóképszakmáról, a kulturális örökségvédelemrõl, az új média létrehozásának szabályozásáról, a kultúra finanszírozásáról szóló jogszabályok elõkészítése,
b) az új kulturális értékek, kezdeményezések létrehozásával, a nemzeti és egyetemes tárgyi és szellemi kulturális örökség és érték (a továbbiakban együtt: kulturális örökség) megóvásával, tudományos feltárásával és közkinccsé tételével, az új média létrehozásával, valamint a mûvészeti alkotómunka és elõadó-tevékenység állami támogatásával kapcsolatos és a mozgóképszakmai kérdésekkel, valamint a szerzõi és szomszédos jogokkal és a sajtóigazgatással összefüggõ állami feladatok ellátása,
c) a nemzetközi kulturális kapcsolatok, valamint a magyar kultúra külföldi terjesztésére irányuló tevékenység fejlesztésének irányelvei és programjai meghatározása, ezek végrehajtásának megszervezése, összehangolása, más népek, nemzetek kultúrája magyarországi megismerésének elõsegítése, a határokon túl élõ magyarok kultúrájának támogatása tekintetében."
www.nefmi.gov.hu/miniszterium/szervezeti-felepites/szervezeti-mukodesi

(Az "új média" gondolom az internetet jelenti.)

tewton 2011.01.20. 11:33:08

@tölgy:
és legalább jó nő ez a vajda-lány?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 12:15:58

„az igazság nem mindig a többség oldalán van” — mondta Cohn-Bendit, s idézte fentebb valaki.

No, hát megértük, hogy mán Cohn-Bendit sem demokrata.

@tewton: „én se szólok be loxonnak, amikor varázslóruhában megy szellemet idézni :)”

Ez kedves Magától. (Tényleg.)

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 12:21:03

@Loxon:

Nagyon egyszerű ez.
Kohn-Bendit: Az igazság mindig azon az oldalon van, ahol én állok. (meg a magamfajták)

A konkrét esetben és sokszor máskor is persze nem egyszerű a helyzet, mert ilyenek mindkét oldalon állnak.
Ez a fickó sose volt "demokrata", de tán senki soha nem volt az. Nincs népuralom.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 12:37:04

@ArmaGeddon Bácsi: „Ez a fickó sose volt »demokrata«, de tán senki soha nem volt az.”

Ez természetes. De azért az mindig szórakoztató, amikor valaki a Demokratikus Politikusok közül a Demokratikus Intézmények egyikének Demokratikus Alkalmán ezt nyíltan be is vallja.

karaulu 2011.01.20. 12:39:07

@ArmaGeddon Bácsi:
Véleményem szerint az általad emlegetett háttérhatalom működését nem úgy kell elképzelni, hogy az mindent meghatároz (bár Te ilyet nem is mondtál). Szerintem van egy államnak valós mozgástere, amit így vagy úgy kihasználhat, polgárai kárára vagy hasznára, egyes érdekcsoportok kárára vagy hasznára (legfeljebb néha beszólnak innen-onnan). Pl. eldöntheti, hogy a gazdaság melyik szegmensét preferálja, milyen ideológiát és kultúrát támogat, fordít-e gondot nemzeti önazonosságunk megőrzésére, a demográfiai kérdésekre, stb., stb. Ezek miatt a részletek miatt élhető vagy nem élhető az ország. A háttérhatalom pedig megfelelő információforrásokkal, elemzőkkel, beépített/megvett/pártoló emberekkel, "hálózattal", és tőkével rendelkezik, hogy minden helyzetből hasznot húzzon, mint a hajós, aki hátszéllel is, de szembeszéllel is ügyesen tud cikk-cakkban vitorlázni, vagy a bróker, aki az árfolyam esésén és erősödésén is nyerhet. Ha egy politikus túlságosan önálló, és az alapokhoz nyúl, pl. a hitelpénz rendszerén akar változtatni, az meghalhat (pl. a Kennedy-ek).
Én OV-t nagyra tartom, szerintem a lehetőségein belül jól teljesít, akárhova is tartozik. Egyébként szükség van javaslatokra, lehet és kell ötleteket adni, szerintem ez lehetne egy ilyen fórum egyik célja. Jó információs hálózatra lenne szüksége minden kormánynak, ami becsatornázza az ötleteket, kezdeményezéseket.

Alfőmérnök 2011.01.20. 12:42:22

@tölgy: @tewton: Na ez a Vajda-ügy már jóval neccesebb, mint a Steiger (szerintem Weiss is el tud számolni). Viszont mondtam én, hogy ez a MODEMes gyerek nem érdek nélkül mérsékelt jobboldaliskodik:
mandiner.hu/cikk/20110120_uj_vezeto_a_mucsarnok_elen

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 12:47:59

@Alfőmérnök: igaza lehet. Előre tisztogatta a pályát maga előtt.

Az a mondás, hogy a Halász János intézi, ami intéződik a kultúrában. A MODEMes arc is Debrecenből jött.

tewton 2011.01.20. 12:51:37

@Loxon:
pffff. az én régi szemináriumi dolgozataimat meg izrael és dél-afrika tiltotta be.

tewton 2011.01.20. 12:55:48

@Alfőmérnök:
ehh. akkor már megnézném, kik kaptak széchenyi-professzúrát ... legalábbis én abból is láttam már pár necceset.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 13:00:13

@Alfőmérnök: Weissről az a legutóbbi emlékem, amikor Tölgyessy előadásán (valamivel az EP-választások után volt) előttem ült, majd egyszercsak az előadás utáni hozzászólások-kérdések szekcióban idegbajos és arrogánskodó hanghordozással tudatta a hallgatósággal, hogy a Jobbik sikeres szereplése egy hallatlan összeurópai és globális botrány.

Tölgyessy válasza az volt, hogy egész előadásán pont arról papolt, miért nem szabad így beszélni, és hogy a hozzászóló urat a jobbos érzelműek, miközben kifejtette állsápontját, egy képzeletbeli tőrrel már jól leszúrták.

Szóval mulatságos volt látni Weiss-et kukoricára térdepeltetett kisdiákként.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 13:00:13

Cohn-Bendit, ha elébb meg nem üti a guta, a kereszténységért harcolna?!
3.30-nál

http://www.youtube.com/watch?v=lnNo1J9bBzY&feature=player_embedded#!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 13:06:13

A demokrácia lényege a kisebbségvédelem. Cohn elfeledkezni látszik bizonyos Zsán-Zsák nevű alapítóatyáról

www.youtube.com/watch?v=7dM3FQkdcM0&feature=related

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 13:14:01

@tölgy: Ez az az intézmény, amit a mandarinpárt Morvai stílusától féltett, és helyette egy pedofil drogos anarchista ordibulál benne katatón taglejtéssel, berekedve, a kereszténység kereszteslovagjaként? Bohózatnak nem rossz.

Inkább emlékezzünk a kis Kóhn-banditára így:
www.youtube.com/watch?v=BDmOfWx19-w

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 13:31:03

@tewton: Csak nem az apartheid ellen írt? Maga ilyen antirasszista libsi?

tewton 2011.01.20. 13:41:55

@Gasper:
kóhnbendit csak engem emlékeztet pokornira? mármint a fotón.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 13:43:15

Olvasták Zetek kommentjét?

mandiner.blog.hu/2011/01/20/magyarorszag_ismet_mindenki_ellen_reloaded/fullcommentlist/1#c12256919

"Amúgy nem a te tárcád lenne az első, amit fel kellene számolni? Ha az a helyzet, amit képviselsz, akkor mi a szarnak HM? "

Ha úgy van, amire gondolok, akkor az elég durva.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 13:45:25

@tewton: Nem, én is akartam írni, aztán meggondoltam magam. :}

Bell & Sebastian 2011.01.20. 13:46:04

@Loxon: Ez csak attól zöld, hogy az éretlent szereti. Megrekedt az óvodában. -ez az első olvasat. Viszont egy hasonló képességű, normális pszichoszexuális affinitással nem él meg pusztán a perverziójából, tekintettel arra, hogy nincs is neki olyanja. Manír vagy sem? -ez a kérdés. Szerintem jól felépített, francia hálózati celeb.

Az a szerepe, hogy súlytalanná tegyen értékes témákat. Kiválóan beleillik Arma logikájába. Cirkusz a népnek, közös fizetési lista. -ez a második olvasat.

Orbán őszintén kiakadt, így a harmadik a jó: - Nem vesztek metrót? Ezt neked, Elvis! De úgy látom, a Siemensnek is ugrott a bótja.

Csak az a kérdés, hogy egy orosz vagy kínai dőlt hátra elégedetten a TV előtt tegnap. :)

tewton 2011.01.20. 13:47:29

@Loxon:
hehe. tényleg tud ilyen lenni. mint egy sarokba szorított kisrágcsáló :)
amúgy meg "Kutatási területei: frankfurti iskola, német idealizmus és romantika, esztétika, társadalomfilozófia." (wiki) nincs min meglepődni.

Bell & Sebastian 2011.01.20. 13:50:44

@Elpet: Nagyon csodálkoznék. Defetista tábornokot még nem láttam. Hacsak nem tudja, hogy a nagy semmire ugrálunk a 6 darab tankunkon. Lehet, ha jobban meggondolom...

tewton 2011.01.20. 13:50:48

@Elpet:
én nem is értem, mire komment az a komment. vagy?

tewton 2011.01.20. 13:52:02

@Loxon:
pokornira rájár a rúd. nem elég, hogy hasonlít kónbendire, de hoffmann rózsát is kinyírja lassan.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 13:56:03

@tewton: Pokornit én magamban csak „Pokorny »Kétezerkettőben gyözött a demokrácia« Zoltán”-nak nevezem. Ez már sajnos így is marad.

tewton 2011.01.20. 14:04:17

és az úr nem tud hallgatni!
nol.hu/belfold/gyurcsany_mar-mar_sajnalja_orbant

"De hiszen az előző kormány volt diktatórikus, és még hazudott is - panaszkodik szegény Orbán. Megszeppent kisgyerek árulkodik így édesanyjának, amikor az rajta kapja, hogy a spenótot ahelyett, hogy megette volna, a fikuszra öntötte. Gratulálunk Viktor - igazi férfi vagy. Imádni fogják ezt Brüsszelben. De hadd segítsek egy kicsit. Minden erőlködésetek ellenére, 2006 borzasztó konfliktusait demokratikus keretek között zajló éles politikai harcnak látta Európa. Olyannak, amilyet már láttak Berlinben, Párizsban vagy Rómában. (És nekünk volt igazunk.) Amit meg Ti csináltok, az kívül esik az európai demokratikus értékeken. Na, ez a különbség" - írja Gyurcsány.

és megint képbe kerül orbán férfiassága. höhöhöhö.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.20. 14:18:54

Hopp, csak most látom, hogy órák óta az inkriminált fotó a téma a Mandin is:

mandiner.blog.hu/2011/01/20/veni_vidi_viktor

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 14:20:35

@karaulu: Igazat ír. Kérdés, hogy OV csak a cirkusz lojális része, vagy abból — belülről dezintegrálva a hálózati rendszert — valóban kifelé próbál-e menni.

tewton 2011.01.20. 14:23:57

@Gasper:
a mandin, a mandin ... miért, mi mostanában a mandi?
nem, ne válaszoljanak ...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 14:28:33

@karaulu:

Igen, egészen pontos, egyetértek.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 14:34:19

@tewton:

működik a zs-radarotok?
Elég hamar beélesedik, ha az ember azon veszi észre magát, hogy kezd nála üzemelni egy ilyen szerkentyű...
Valóban hasonlítanak. Nálam beugrik némi típus-hasonlóság pl. Antall József és Paul Lendvai között is.

A Pokorny-Hoffmann párbaj is zavarbaejtő kell, hogy legyen az OV-ben hívő jobboldaliaknak. Mégha voltak is ügyetlenebb ötletek, amik kilövése önmagában érthető lenne.

De ez is érdekes feladvány lesz Bogár Lacinak:

ecoline.hu/penzugyek/20110119_orban_imf.aspx#rss
"Orbán: Visszafizetjük az IMF-pénzt

Jelentős összeget fizet vissza idén Magyarország az IMF-nek, ezzel is csökkentve az államadósságot - nyilatkozta Orbán Viktor a német Bildnek. Az interjúban Orbán Viktor február-márciust jelölte meg a tranzakció lehetséges időpontjaként, és hozzátette, hogy a magyar államadósság a 2010 végén mért közel 80 százalékos szintről már tavasszal a GDP 72 százalékára csökkenhet. Elemzők a bejelentés kapcsán hangsúlyozzák, hogy az IMF-hitelből közel 5 milliárd eurót – ez megközelítőleg a GDP 5 százaléka - nem használt föl Magyarország, ezeket a tartalékban lévő pénzeket minden gond nélkül vissza lehet fizetni.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a magánnyugdíjpénztári megtakarításokból várhatóan 2200-2300 milliárd forintot használ föl adósságcsökkentésre a kormány – ez a GDP 8 százaléka -, akkor 2012 végére akár a GDP 67 százalékáig is süllyedhet a magyar államadósság."

A globálkarvaly ellen szabadságharcot folytató miniszterelnök azért vette el a (szerintem is) tolvaj manyupoktól pénzt, azért szorjtja meg most már a lakosságot is, hogy még a legvégén, a világ adósságainak visszafizethetetlensége kinyilvánításe előtt (amiből beláthatatlan káosz lesz amúgy) talán pár hónappal, egy-két évvel még gyorsan kivonjon annyiforrást a magyar gazdaságból a nemzetközi uzsoratőkének, amennyit lehet???
Nem is törődve azzal, hogy a "vissze"fizetés előtt sose vontunk be ilyen tőkét ezektől a rablóktól az országba?

Téglagyári Megálló 2011.01.20. 15:03:45

@HToma:

Egyszer találkoztam egy "baloldali" újságírópalántával, aki közölte velem, hogy az index már nem független, hanem jobboldali.

Téglagyári Megálló 2011.01.20. 15:04:47

@Elpet:

Nincs jó második/harmadik vonal.

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 15:09:14

@tewton: Hehehe, már-már sajnálja...
Inkább kurvára irigyli, hogy nem ő pózolhat ott az emelvényen, szerencsétlen ripacs.
Az volna csak az előadás.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 15:10:01

@ArmaGeddon Bácsi: Ha egy rendszeren belül helyezkedik el, akkor csak úgy tud változtatni rajta, ha felméri benne az erőviszonyokat, és hosszútávú, nem kifecsegett stratégia alapján, mindig okos, aktualizált taktikával megpróbál benne változást elérni. Ha nyíltan és egyszerűen az asztalra csap egy nagyon erős rendszer szándékaival szemben, általában semmit nem tud elérni. Első adandó alkalommal megbuktatják, nevetség és infámia tárgyává teszik stb. No jó, hívei szűk körében dicső lesz az emléke, esetleg valóban heroikus küzdelemben esik el a porondon, és ezt nem csak követők, de még az égiek is méltányolják. De mindenki nem lehet hős, valakinek átlagosnak és középszerűnek is kell lennie.

Nos, Orbán átlagosan, egy rendszeren belül próbálkozik. Semmiképp sem várható el tőle olyasmi, ami egy olyan embertől várható, aki képtelen volna beépülni egy ilyenbe, mert ahhoz nem elég körmönfont, nem elég konformista, nem elég kitartóan tartja a száját és fogja vissza magát, vagy nem akarja feláldozni rá egyéb törekvéseit.

Azt persze, ismétlem, nem tudjuk, szerintem Maga és én sem, hogy valójában Orbánban mi munkál — a szándékok és néha a képességek/lehetőségek terén sem — állítson bármit is. Viszont meglehetősen talányos, miért kell egy alakkal — pro vagy kontra, vagy akár másképp — ennyit foglalkozni annak, aki nem bízik benne/nem rajong érte. Hiszen Orbánnal foglalkoznak épp elegen, vele foglalkozik minden és mindenki, nézze csak meg az akármilyen minősítéeű sajtót. Ez az igazi lenyűgözöttség és szuggesztió, aminek egy pillanatnyi eseményeknél messzebbre és magasabbra látó teoretikus nem eshet áldozatul. Aki gyökeresen vagy akárcsak árnyalatnyilag is mást akar építeni, mint amit egy Fidesz valaha is építhet, az legfeljebb figyeljen fél szemmel rá, de felesleges orbánológussá vagy fideszológussá válnia.

Tündér_Lala 2011.01.20. 15:20:36

@karaulu: Valahogy így.

@ArmaGeddon Bácsi: Ez egy rossz helyzet értékelés.
A pénzügyi rendszer belátható időn belül nem fog összeomlani, mert ez senkinek nem érdeke. Nem érdeke Kínának és Délkelet-Ázsiának, mert belefulladnának az általuk előállított termékekbe. Nem érdeke a pénzhatalomnak, hiszen a kizsákmányolás legfőbb eszköze, hogy hatalmas nyereségüket adóban vonják el az emberektől.(nincs lehetőségük dönteni, hogy valamit megvesznek vagy sem, hanem törvénnyel kikényszerített módon fizetnek) Nem érdeke az államoknak, mert a világ pénztőkéje bárkit bármikor megdönthet (ha nem sikerül megölhet), nagyokat kicsiket egyaránt és a saját népe kergeti el elösször.
Másrészt a kiadott (valóban kifizethetetlen adóssághegyek) pézpapírok igérvények vagy váltók rendelkezésre állnak. Csak meg kell írni őket.

A mi stratégiánk az lehet, hogy elviselhető szintre csökkentjük az adósságot és mindenáron (igen mindenáron) termelő kapacitásokat telepítünk az országba. Továbbá a hazai tulajdonú üzemeket támogatjuk, hogy megerősödhessenek. Csak ez fedezheti a társadalom anyagi szükségleteit.
Ez akárhogyan alakul a világ, csak hasznunkra lehet.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 15:22:35

@Loxon: Orbánnal ballib sémák szerint foglalkoznak sokan. Jobboldali séma leginkább az, hogy szeressük, mert csúnya fickók szidják. Továbbá van a jobbikos kritikája, meg hasonló közegekből, ezekben akad is itt-ott búza a sok ocsú között.
De az én álláspontom egyáltalán nem tömeges ma, ezzel látom értelmét foglalkozni.
Különben is, bármibe kezdek, azt kapom tőled, hogy "vele nem érdemes ennyit foglalkozni". Se Makovecz, se Orbán, hát mi a garancia, hogy holnap nem egy harmadik témám lesz szóra se érdemes???

Az egy régi alapeset, hogy egy birodalom széthullása esetén egy helytartó önállósíthatja országát és negyon tudnia kell elkapni a megfelelő pillanatot, amikor az erőviszonyok olyanok, hogy már színt vallhat. Persze.

Viszont ugyanakkor sok birodalmista káder ejtőernyősként a királyságokká alakuló provinciákban akar majd landolni. Nem mindegy, hogy spártai királyság alakul-e helóta őslakókkal, vagy helóta (pelazg, bármi) királyság.

és @karaulu:

régóta feltűnt, hogy érdekes módon ugyanaz a zsidó-szabadkőműves háttérhatalmi csapat másképp áll hozzá egyes országokhoz, vagy ugyanazokhoz más fázisban. A Jegyzőkönyvek (ha hamisak, ha nem) elég régi indoklását adják ennek.
Pl. Törökországot a Sabbatáj-utód ifjútörökök szétverték, mint Németországot, Oroszországot, vagy hazánkat.
De ugyanezen országok (átmeneti, vagy tartós) felemelkedése, megerősödése, vagy stabilizálódása is csak ilyen hátterű vezetéssel volt lehetséges.
Atatürk megóvta hazáját a további területi veszteségektől, de azért tehette, mert nagy eséllyel (zsidó források szerint) tiitkoszsidó, szabadkőműves és nagyon progresszív (pl. iszlámgyúlölő) volt. Mellesleg még buzi is.
Az orosz birodalmiság eszméje a bolsi vezetés alatt éledhetett fel (bár eredeti kiadásában se volt más, mint globalista, milyen rég ott vannak e körök a cári udvarban is), Németország e háttérhatalmi bábnak tűnő Hitler alatt dédelgethetett világhűdító terveket, de sok a pletyka már Bismarckról is.
Lengyelországot az elfrankistásodott arisztokrácia idején verték szét és egy teljesen szabadkőműves elit idején egyesíthették újra. de a nagy felkelők is kivétel nélkül végig nemzetközi felforgatók ügynökei voltak, Kosciuszkot, Bemet beleértve. PiŁsudski egy nagyon sötét nemzetközi felforgató figura.

Szóval sok előképe van annak, hogy Magyarország tényleges, vagy látszólagos felemelkedésének is egy háttérhatalmista ügynök-helytartó-király lehet a feltétele.
De vajon tényleg annyira pozitív-e az atatürki örökség?

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 15:24:15

@Tündér_Lala:

"A pénzügyi rendszer belátható időn belül nem fog összeomlani, mert ez senkinek nem érdeke."

Nem vagy képben.
Azt én se mondtam, hogy azért omlik össze, mert ez valakik érdeke.
"Én nem halhatok meg, mert az nekem nagyon kellemetlen lenne!"

Ember, te nem hallod a recsegést-ropogást???

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 15:27:04

@ArmaGeddon Bácsi: „Különben is, bármibe kezdek, azt kapom tőled, hogy »vele nem érdemes ennyit foglalkozni«. Se Makovecz, se Orbán, hát mi a garancia, hogy holnap nem egy harmadik témám lesz szóra se érdemes???”

Ha szóra sem lenne érdemes, nem pazaroltam volna rá ennyi szót. De hogy kevesebb szóra érdemes, az biztos.

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 15:37:12

@ArmaGeddon Bácsi: Sok minden lehetséges, de pillanatnyilag a gúzsba kötve táncolás esete forog fenn, mint azt @Loxon: meg @karaulu: is vázolta fentebb.
És ha jól meggondolom, amellett hogy fontosnak látod az általad vélt összefüggések tudatosítását minél több emberben, neked sem nagyon van más ötleted, mármint olyan, ami ön- és közveszély nélkül megvalósítható.
(Én most nem látok más lehetőséget, mint abban bízni, hogy OV jól látja a helyzetet és talán sikerrel átjut Szkhülla és Kharübdisz között. A recsegés-ropogás a következő fejezet - talán érzi már ő is).

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 15:37:17

@Loxon:
Jó, egy szót vonj le minden OV-ügyi hozzászólásomból.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 15:42:31

@Tehetetlen Dodó:

nem volt semmilyen ötletem...
Annak megvalósítása pedig nem lehet veszélyes.
Azt válaszoltam korábban, hogy eredménynek tatanám, ha az olyan tjpusok, mint te nem rajonganának OV-ért, amikor messze nem biztos, hogy nem csak saját vágyaitokat veszitek kész ténynek vele kapcsolatban. Jólesik hinnetek, hogy az a célja, amit ti szeretnétek, hogy célja legyen. Én ezt a hitet zavaró jelekre mutatok rá.
Vannak praktikus dolgok is, ahol nincs akkora gúzs. Én nem fordítanám a manyup-pénzt adósságcsökkentésre, inkább nemzeti túlélőbárka-ácsolásra.
Pl. Pokorni belepofázását az oktatásügybe nem indokolja a gúzs. És sok hasonló példa van.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 15:43:23

@Tehetetlen Dodó:

és mit mondasz Lala barátodnak a nem fenyegető pénzügyi összeomlásról? :-)

Tündér_Lala 2011.01.20. 15:45:22

@ArmaGeddon Bácsi: A belátható időt 5-15 évre értettem.
Recseg ropog, de csak akkor omlik össze, ha az emberek megelégelik a megszorításokat és már nem lesz miből fizetniük. Egyelőre még van miből és a fenntartás érdekében a termelő országok pumpálják a pénzt a rendszerbe, mert nincs más választásuk. Nem eszik olyan forrón azt a kását.

Azt se felejtsük el, hogy még elképzelés sincs, hogy mi jöhetne a rendszer helyébe. Esetleg egy még rosszabb rendszer, ahol az emberek katonának rendfenntartónak menekülnek a nyomor elől.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 15:48:55

@ArmaGeddon Bácsi: Mondjuk, ha Makovecz hármashalmának antisátánista kritikája meg a minden második sarkon ott leselkedő globális pénzügyi recse-ropa víziója helyett koherensen, szép kereken megszerkesztve és nem pletykaszinten bemutatná „az atatürki örökséget”, annak tán volna értelme. Kevesen foglalkoztak vele, főleg itthon, pedig tényleg van jelentősége. De ezt csak vegye egy javaslatnak.

Az alkotmányos királyság gondolata körül bábáskodók múltjának és állásfoglalásainak vizsgálata fontos lehet.

S Orbánnal persze megértem, hogy külön foglalkozik, végülis aktuális, és ha nagyon akarja, össze lehet kötni ezzel az atatürki vonallal. Csak ha túlzottan elmegy a cigány vagy zsidó-e Orbán vonal felé, akkor kiköthet egy narrow-minded biológiai rasszista dokkban, ami az állattenyésztésnél feltétlen érvényű, de embereknél messzemenően feltételes.

Tündér_Lala 2011.01.20. 15:53:14

@Tündér_Lala: Sokszor kifejtettem már, hogy a nyugat iszonyatos öngólt lőtt a globalizációval. A kezdeményezés és az anyagi erő már nem nála van és az anyagi eszközök híján a tudományos eredmények és a technológiai fölény is máshová kerül. Egyelőre azonban még mindenkinek a státuszkó fenntartása az érdeke.

bz249 2011.01.20. 15:53:47

@Tündér_Lala: mindenaron?

www.taiwantoday.tw/ct.asp?xitem=142759&CtNode=416

A mindenaron ugyanis ezt jelenti: del-kelet azsiai szocialis rendszert es del-kelet azsiai szuletesszamot. Akarja? Versenyezzunk veluk onpusztitasban? Vagy inkabb kornyezetpusztitasban merjuk ossze az eronket?

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 16:02:00

@ArmaGeddon Bácsi: Lala örök optimista, én ebben az ügyben setétebben látok, mint tudod.

Tündér_Lala 2011.01.20. 16:04:16

@bz249: A mindenáron azt jelenti, hogy megérje nálunk beruházni a 8 ekm-re levő Ázsia helyett. Jó, a környezetvédelemből és a munkásvédelemből nem lehet engedni. Viszont a munkanélküliségnél nincs pusztítóbb sem makro sem mikro szempontból.
A valaha volt ipari kultúra, a szakmai műhelyek már nagyrészt elvesztek, azt újra kellene építeni.

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 16:08:17

@ArmaGeddon Bácsi: A rajongás meg a tárgyilagos mérlegelés között elég nagy távolság van. Az előbb is írtam: inkább remény, hogy jófelé hajtja a szekeret - csak reménykedni lehet, mert jelenleg (belátható időn belül) nem látszik más alternatíva.
(Úgy veszem észre, az utóbbi időben Te is felhagytál azzal a gondolattal, hogy például Vona megfelelő képességű B variáns legyen, az Eszelősről nem is beszélve - igaz, róla csak nagyon rövid ideig vélted úgy, hogy bármit is lát a világ folymataibó, csak azért, mert véletlenül a szél pont akkr állt el, amikor épp jónak látszó irányban torpant meg csikorgó tengelyén ez az ártatlan).

bz249 2011.01.20. 16:16:09

@Tündér_Lala: nade Azsiaban eppen azert eri meg beruhazni, mert:

- szaz evvel kesobb kezdodott az ipari forradalom, es emiatt meg van konnyen kitermelheto nyersanyag
- olyan az eghajlat, hogy megterem egy csomo tropusi noveny
- szarnak a kornyezet- es munkasvedelemre
- hajlandoak 16 orat gurizni a gyarban es lemondanak a gyerekekrol

Az ar az, hogy a viragzo es gazdag Tajvanon csaladonkent 0.9 gyerek szuletik, ezt eddig csak a kommunizmus bukasat koveto NDK multa alul a tortenelemben. De Szingapur, Hong-Kong (oke varosallamok) vagy Del-Korea sem sokkal jobb ennel. Szeretne ebben versenyezni veluk? Ugyanis ez a palya, amiben jatszani kell(ene).

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 16:17:11

@Tündér_Lala: Nagyon igazad van abban, hogy a kapzsi globalista nyugat indította el ezt a szörnyű lavinát. Képesek voltag komplett oparágakat kiszervezni - gyakorlatilag megszüntetni, sőt, tönretenni - csak azért, hogy minden koszos mobiltelefonon, barkácsgépen vagy vécécsészén 5 centtel többet keressenek.
És bármi áron: mert ennek az árát valakinek persze meg kell fizetni: a szerencsétlen ázsiai rabszolgáknak a saját környezetük elpusztításával, a világ a fölösleges fuvarozás iszonyú környezetszennyezésével és a szűkebben vett nyugat pedig a munkanélküliséggel és az ebből adódó társadalmi lezülléssel.
Most meg sírnak, hogy a Gólemet - amelyet ők ébresztettek fel - nem tudják újból porrá omlasztani.

Tündér_Lala 2011.01.20. 16:19:00

@Tehetetlen Dodó: Pontosan. A rajongás marhaság. Nem én csatlakoztam a fidesz nézeteihez, hanem a fidesz csatlakozott az enyémhez. Amíg kitart melletem támogatom. :)))

Egyébként meg nem mi fújjuk a passzát szelet. Az adott körülmények között kell a lehető legjobban járnunk.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 16:24:54

Érdekes, hogy a mandarin blogra rászoktatta a szemetét az index, míg a mandarin híroldala kommentjei masszívan jobbra húznak.

"Kunciaan 2011. január 20. 15:4
Tipikus fletosoprano elemzés.
1. A magyar elnökség cselekvési programját senki nem kifogásolta. A Kitűzött feladatok rendben vannak. A végrehajtásuk közös érdek.
A " Stong Europe" jó program nem vitatták.
2. A Jelenlegi Magyar Miniszterelnököt rendszeresen megtapsolták beszéde közben. Volt egy kisebbség, akik azt sem tudják, hogy melyik magyar lap milyen. A " Magyar Nemzet " üres kezdőoldala, a " censored " felirattal kifejezetten komikus. Orbán nem paranoiás,csak igyekezett megválaszolni, De egy olyan bratwurstzabálóval aki még a fejhallgatót is leveszi, nincs mit tárgyalni.
A többiekről pl a ragtapaszt levevő , vigyorgó libuskáról feltételezzük: CSAK félretájékozott.
3. A Magyar Miniszterelnök a szavazók megbízásából, a parlament kétharmadának támogatásával, védje is meg igenis védje meg azt az axiómát:hogy: Magyarország : Köztársaság.
Magyarországon élő, létező demokrácia van.
Magyarország nem következmények nélküli ország.
Nem lehet büntetlenül lenyúlni.
Nem lehet bűntetlenül tömegbe lövetni, közerületeket indokolatlanul lezárni, EU-s pénzekből vízágyút vásárolni."

Tündér_Lala 2011.01.20. 16:25:25

@bz249: Azért még Németországban is megéri gyárat üzemeltetni. Meg kell próbálni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 16:27:50

@Tündér_Lala:

Van egy jobboldali politikai közösség Magyarországon. A Fidesz 1998-ban elvállalta ennek képviseletét. Ha nem válik be, majd lecseréljük. Nem a párt van, mi vagyunk.

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 16:28:08

@Tündér_Lala: Jól mondod, én is így vagyok vele.

bz249 2011.01.20. 16:28:18

@Tündér_Lala: annak megint mas okai vannak. Csehorszag, Szlovenia es Szlovakia ezeket az orszagokat erdemes nagy erovel hesszolni, hogy ok mit csinalnak jol es mit rosszul. Egyreszrol, mert hasonloak hozzank masreszrol meg ok a kozvetlen vetelytarsaink.

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 16:29:32

@Tündér_Lala: Azért a németek nem egészen hülyék: a gépipar igazán komoly részét nem lökték át Ázsiába, meg is látszik a gazdaságon.

kackia 2011.01.20. 16:42:08

@Gasper: Én mostanában csak a fiziognómiát veszem alapul és sosem tévedek.
A wiki is erről tanúskodik, egy vén buzi aki, ha Magyarföldre született volna akkor a 60 években maoista,ha ránézek az arcára egy liberális megosztó személyiség köszön vissza rám. Fog még sokat gáncsoskodni.

Cohn-Bendit Montauban született (Franciaország) német-zsidó szülők gyermekeként, akik a nácizmus elől menekültek ki Németországból 1933-ban. Gyerekkorát itt töltötte, majd 1958-ban Németországba költözött. Középfokú tanulmányait a felső középosztály által kedvelt Odenwaldschule in Heppenheim-ben végezte. Mivel születésekor hivatalosan hontalan volt, 14 éves korában a német állampolgárságot választotta, annak érdekében, hogy elkerülje a sorkatonai szolgálatot.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 16:44:12

@Tehetetlen Dodó: @Elpet: @Tündér_Lala:

No, ezt mán szeretem:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

Tündér_Lala 2011.01.20. 16:47:52

@bz249: Ez igaz.

@Tehetetlen Dodó: Bizonyos értelemben az EU és az euro bajainak fő forrása pontosan a német és az új tagállamok gazdaságban rejlik. Az utóbbi 25 év új belépői új piacot jelentettek és az igényes termékeket onnan veszik. Miután vám szabályok nem védik őket, a gazdaság pénztechnikai szabályozásának lehetőségét is elveszítették a közös pénzzel, ezek az országok bajba kerültek. (Nincs itt semmilyen csoda, hasonló mint a globalizáció csak itt a régi ipari hatalmak nyernek, maradnak életben.)
Végsősoron a problémát a válság hozta ki teljes valójában, mert a fő megélhetési forrást jelentő turizmus a gazdagabb országok megszorításai nyomán visszaszorult és ennek bevételei részben eltűntek az új országok költségvetéséből. A népek pedig nem akarják elfogadni, hogy tizedannyiból kelljen megélniük mint a németeknek (mint nálunk).

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 17:00:17

@kackia: @ArmaGeddon Bácsi: @Loxon: @tewton: @Gasper: és akit ilet!:

Pokorni és Cohn-Bendit ziher, hogy rokonok. Ha eddig valakinek kétsége lett volna, Pokorni Hoffmann Rózsa-allergiája annak is kétségtelenül bebizonyíthatta.

Hoffmann Rózsa az egyetlen kultúrpolitikus, aki próbál is tenni valamit. Ő a mi kulturális forradalmunk erős bástyája:-D

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 17:10:58

@tölgy:

Hát, igen! Így kell felismerni a lehetőségeket és élni velük!:-D Én azt a *** Halász Jánost anno kétszer is úgy kiosztottam, hogy magam is meglepődtem rajta:-D (...) :-D (...) :-D ... Ha úgy van, ahogy mondják --- azaz Halász osztja a lapokat ---, akkor egyáltalán nem kell csodálkozni, hogy a kultúrpolitika úgy működik, ahogy:-/

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 17:17:23

@Alfőmérnök:

A háttéralkukat nem látjuk, az eredményeket viszont igen. Ha Filipke, meg a jóllakott óvodás Süveges (Andy Vajnától már nem is szólva) a válasz, a mi nagy kérdéseinkre, akkor tényleg megette az egészet a f*ne!:-(

ü
bbjnick

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 17:28:21

@bbjnick: azt mondják, technokrata, azt teszi, ami az ukáz.

Alfőmérnök 2011.01.20. 17:36:45

@bbjnick: Nem ezek a nagy kérdések (hogy ki a TV, a rádió, a filmgyártás, a műcsarnok stb.) vezetője, így nem is ők a válaszok a nagy kérdéseinkre. Lehet, hogy neked ezek a nagy kérédek, de az országnak nem. (Csak szólok, ha még nem vetted volna észre.)

kackia 2011.01.20. 17:44:02

@bbjnick: Most saját kelepcémbe estem. Gondoltam, hogy valaki felhozza a Pokorni hasonlóságot. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 18:04:42

@Alfőmérnök:

A feleségem szerint G*lyás (a Műcsarnok új főnöke)is kapott a "filozófuspé'zekből";-)

Megnéztem az életrajzát:

"1998-ban többedmagával létrehozta a Vulgus Kutatócsoportot, amely a vulgarizálódás különböző (főként retorikai és művészeti) folyamatjellemzőinek kutatását vállalta fel. A csoport 1999-2006 között a Magyar Tudományos Akadémia szervezeti keretein belül (mint akadémiai kutatóhely) működött. Ugyanebben az időszakban jelent meg a Vulgo című folyóirat, amelynek az egyik szerkesztője volt."

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 18:08:55

@Alfőmérnök:

"Nem ezek a nagy kérdések" --- írod.

Ahogy vesszük. A döntéseket személyek hozzák. A Klebelsberg-éra veleje is a személyzeti politika volt, gyanítom, ezért tudott működni és eredményeket felmutatni.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 18:12:25

@tölgy:

"azt mondják, technokrata, azt teszi, ami az ukáz" --- írja.

De ki osztja/kik osztják az ukázt?

ü
bbjnick

tewton 2011.01.20. 18:18:07

@bbjnick:
hmmmm. kapott? nem kapott? szerkesztett. ?
mondjuk a vulgo szerintem menő volt. jó vastag. a pécsieké nagyon kis vékony volt :)

Alfőmérnök 2011.01.20. 18:18:42

@bbjnick: Elképzelhető, bár nem tom, melyik pályázat lehetett az.
Bizony-bizony, az első Orbán-kormány idején is támogatták a filozófusokat állami pénzekkel. Skandallum!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 18:21:40

@Alfőmérnök:

@Alfi, ez ne csináld!:-) Kezdesz @Mavo-sodni!:-/

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.01.20. 18:24:08

@bbjnick: Hagyd már ezt az állandó Klebelsberg, meg Széchenyi, meg mittoménki összehasonlítást!
Már a Klébi is lassan 100 éve volt.

Itt az irányvonal a lényeg, az pedig egyértelműen jobbra tolódás. Úgy se néz már senki TV-t, filmet, a Műcsarnokba meg csak a sznobok járnak. :)

tewton 2011.01.20. 18:28:53

@Alfőmérnök:
tudja, ezért jó benne lenni egy masszív hálózatban. ha A oldaliak osztják a pénzt, akkor elismert oktató vagyok egy fontos helyen, adjatok pénzt nekem is. ha B oldaliak osztják a pénzt, akkor meg egyszerűen a Sándor veje vagyok, meg egyben a János legjobb évfolyamtársa, meg a Kati fiának a névadóapja, naná, hogy szólnak, ha valami van.

Alfőmérnök 2011.01.20. 18:29:38

@tewton: Tényleg nem tűnik rossznak:
www.c3.hu/scripta/vulgo/impresszum.htm

ööö, izé, a c3-ról mi is jut eszembe? :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 18:29:51

@tewton:

"kapott? nem kapott? szerkesztett. ?" --- írja.

Ha elszámoltak, akkor elszámoltak:-) Megnéztem a Világhálón és a Vulgo folyóiratnak csak az 1999-es és 2000-es számaiból érhetők el részletek. Ha kifizettük nekik (közpénzből), akkor miért nem olvashatjuk?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 18:36:33

@Alfőmérnök:

A feleségem szerint (by Columbo hadnagy) a Műcsarnok kultúránk egy nagyon fontos bástyája:-)

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.01.20. 18:40:25

@bbjnick: Egyébként erre a G.G.-re speciel nem is mondtam semmi rosszat, mivel nem ismerem a tevékenységét. Az "előélete" alapján akár még profi és alkalmas is lehet. Hogy kissé nyomulós? Hát ez van, e nélkül nem nagyon lehet MODEMesnek meg Műcsarnokosnak lenni. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 18:46:10

@Alfőmérnök:

A MODEM-ből egy méregdrága, pénznyelő, sznob és szodomita posztmodern giccset csinált G.G. A Műcsarnok is erre a sorsra jusson? Szerintem, ne!

ü
bbjnick

tewton 2011.01.20. 18:47:19

@bbjnick:
áh, ilyet ne várjon, hogy csak úgy hozzáférhető lesz.
annakidején nem kellett felrakni (lehet, hogy ingyér irtak bele, tipikus volna), most meg nincs keret ezeket beszkennelni... meg a fene se tudja, hogyan van a kopírjog. ki kell fogni. az irodalomtörténeti közlemények fent van jórészt :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 18:47:51

nénike is felmutatta a maga függetlenség-teljesítményét, rúgott egyet Mayer püspökbe, az ostoba kis senki.

eN 2011.01.20. 18:51:16

És ahhoz mit szólnak, hogy a független (muhaha) magyar bíróság felmentette debrecenit az ud-rágalmazási ügyben, a szabad véleménynyilvánításra hivatkozva?
valami kezd nagyon rosszul menni...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 18:53:40

@Bell & Sebastian:

"Mechanikus narancs." --- írja.

Én ezt már ezerszer leírtam, hogy személy nélkül nincs kultúra, nincs közösség. Ha forradalom:-D, akkor az szóljon a személyes döntésekről és felelősségről!:-)

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.01.20. 19:00:08

@bbjnick: Nem voltam még a MODEM-ben (jut eszembe, még Debrecenben sem :-/), de a szodomita (amit nem támogatnék) kivételével nagyjából minden nagyobb múzeumra elmondható, amit írsz. Azaz méregdrága, pénznyelő, sznob posztmodern giccs.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 19:00:59

@tewton:

Maguk ezt a kulturális herdálást olyan természetesnek veszik, mint a paraszt a jégesőt;-)

Pedig!

Minek adjunk közpénzt valakinek, ha annak nincs eredménye, nem marad nyoma? Az volna a legkevesebb, hogy a Világhálón is olvashatóak lennének ezek a munkák, kiadványok.

Szőcsöt, mikor kinevezték, még motyogott valami olyasmit, hogy egyetlen állami fillért sem adnak olyan "kulturális projektre", ami nem mindenki számára látható, elérhető, nyomonkövethető. Könyvkiadást sem támogatnak (csak úgy!), csak olyan művek kiadását, ami elérhető lesz a Világhálón is. Helyes! Így van-e?

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.01.20. 19:03:36

@bbjnick: "Minek adjunk közpénzt valakinek, ha annak nincs eredménye, nem marad nyoma? Az volna a legkevesebb, hogy a Világhálón is olvashatóak lennének ezek a munkák, kiadványok."

Aha. Ami nincs a világhálón, annak nincs is nyoma. Ez most így hogy?

eN 2011.01.20. 19:04:59

@eN: és most látom hogy az önvégkielégítő szalainé is a trófea étteremben piheni ki a sittes fáradalmait. mindenesetre a lakhely elhagyási tilalmat egyesek érdekesen értelmezik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 19:08:56

@Alfőmérnök:

Keress csak rá a MODEM programjaira, kiállításaira a Zinternetten!:-(

ü
bbjnick

tewton 2011.01.20. 19:16:45

@bbjnick:
kandírozott kaka. lemondott a pécsi pispek.
ennél még én heretikus lélek is jobb cikket tudtam volna írni a témáról.
basszus.

mandiner.blog.hu/2011/01/20/mayer_mihaly_megy#c12267635

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.20. 19:16:54

@bbjnick: "A MODEM-ből egy méregdrága, pénznyelő, sznob és szodomita posztmodern giccset csinált G.G. A Műcsarnok is erre a sorsra jusson? Szerintem, ne!"

A Műcsárda már évek óta a MODEM alatt teljesít, csak szólok. Ezt most sajnos nincs időm kifejteni, mert tépek itthonról. Ha holnapig nem szalad el túlzottan a kommentfolyam még visszatérek rá.

tewton 2011.01.20. 19:20:09

@bbjnick:
legyen realista. most könnyű elvárni a netes fentlétet, de 2005ig ez messze nem volt evidens. gondolom, ezek az anyagok már rég elkallódtak a leadott floppilemezekkel együtt.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.20. 19:20:10

uraim, nem kéne újból gondolkodni az új blogon? a mandiner már egy bolsevik szemétdomb.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 19:21:52

@Alfőmérnök:

"Aha. Ami nincs a világhálón, annak nincs is nyoma. Ez most így hogy?" --- kérdezed.

Pontosan tudod, miről povedálok:-) Az okányi, kétútközi paraszt ugyanúgy támogatta/támogatja a "kulturális projekteket", mint a bpesti intellektuel. Ha egy filozófia folyóirat megjelenését támogatom és azt a pénzt egy néhányszáz példányban megjelenő kiadvány kinyomtatására adom (ami nagyon kevés helyre jut el, s ahová el is jut, ott, rövid porosodás után --- néhány nagy könyvtár kivételével --- selejtezésre kerül), akkor hogyan biztosítok hozzáférést az okányi, kétútközi parasztnak a tartalmához?

Stb.

ü
bbjnick

eN 2011.01.20. 19:23:28

@Grift: ha ír cikkeket Loxi vagy Glóri kiteszi, nem kell feltétlenül külön blogot létrehozni neki.

Leskelődő 2011.01.20. 19:25:50

@bbjnick: Izé... gondoljon arra, lehet, hogy így is jobban jártunk, mintha a Gasper által felfedezett Francescaé lett volna a poszt :)
index.hu/belfold/2011/01/07/a_szepmuveszetivel_versenyezne_a_habsburg_hercegne/
"nem ad választ azon kérdéseinkre, hogy Magyarországra költözne-e a megbízatása idejére. Az sem tudható, hogy van-e tapasztalata állami intézmény vezetésében, vagy hogy vezetett-e már ekkora kiállítóhelyet, vagy bármilyen intézményt. Homályban maradt, hogy miként került kapcsolatba Szőcs Gézával, akit ő maga is támogatójaként nevez meg. Elismerte ugyanakkor, hogy nem beszél magyarul."
De én adok még egy esélyt Szőcsnek :) Van még, ugye, az az egymilliárdocska. Ott bebizonyíthatja, hogy milyen okosan tudja összehangolni az ellenérdekelt ügyfeleket a köz javára.
www.nefmi.gov.hu/miniszterium/2010/2011-januarjaban-indul-a-marai-program

tewton 2011.01.20. 19:26:52

@Grift:
lol. lehetnénk pl. non-diner .)

Alfőmérnök 2011.01.20. 19:27:58

@bbjnick: Megnéztem. Így elsőre csak a román csávó tűnik neccesnek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.20. 19:28:10

@Elpet: lol magában nincs sajtótisztesség, hisz a szerzőtársa, basszameg! :))

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 19:34:00

@Tündér_Lala:

én a belátható időt max. 3 évben mérem és ez bőven elegendő egy globális pénzügyi (és nyomában mindenféle) összeomláshoz.
Pl. mitől lett olyan hirtelen instabil Tunézia? Pattognak elfele a leggyengébb láncszemek. Tunézia olyan gyengének nem is tűnt.

Alfőmérnök 2011.01.20. 19:34:40

@bbjnick: Ne bosszants! Tudod mennyi állami pénzt költenek olyan dolgokra, amihez a "kétútközi paraszt" nem fér hozzá(közvetlenül)?! Egyébként meg a kétútközi paraszt elmegy a legközelebbi nagyvárosban levő könyvtárba és megnézi. A lehetséges okokhoz meg ajánlom olvasd el @tewton: kommentjét.

kackia 2011.01.20. 19:39:42

@tewton:vagy lonely dinner ?

Alfőmérnök 2011.01.20. 19:41:21

@Gasper: Szerintem visszatérhetsz rá akkor is, ha elmegy a kommentfolyam másfelé. Itt semmi sem off.

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 19:47:33

@kackia: @tewton:
Inkább ők vátoztassanak.
Például: Lohndiener...

kackia 2011.01.20. 19:52:13

@Tehetetlen Dodó: Látom maga vulkánfíber bőröndöket is vizionál már.:)

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 20:04:55

@kackia: Vizionálok??? Én gyártom.

Leskelődő 2011.01.20. 20:08:37

@Tehetetlen Dodó: Több lábra állt? Mondja, kérem, Maga már nem bízik a Bilincs Rt. sikerességében? :o)

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 20:16:42

@Leskelődő: Dehogynem. De részvényeseim indítványa alapján kiterjesztem a cég tevékenységét nem csak a hosszasan maradók, hanem a menni szándékozók kiszolgálására is.
Már dolgozom egy új, univerzális készenléti sürgősségi menekülő/túlélőkoffer kifejlesztésén.
És töprengek egy kufferszalon megnyitásán is a Hollán Ernő utcában.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 20:21:09

@Alfőmérnök:

"Egyébként meg a kétútközi paraszt elmegy a legközelebbi nagyvárosban levő könyvtárba és megnézi." --- írod.

Rossz válasz! Próbáltál te már Kétútközről a legközelebbi nagyvárosba bejutni? No, nem, nem Vulgót olvasni, hanem, mondjuk, mert te vagy a gyereked, esetleg valamelyik szülőd szakorvosi ellátásra szorult...

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 20:23:33

@Leskelődő:

"De én adok még egy esélyt Szőcsnek :)" --- írja.

Ön túl jószívű:-)

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.01.20. 20:24:59

Az a baj veled @bbjnick: , hogy mindent a saját sértettségedből vezetsz le.
Haver, azt hiszed, hogy csak a kétútközi parasztoknak vannak problémái? Vegyél vissza öreg, nem te vagy a világ közepe.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 20:30:03

@tewton: @Elpet:

"Ezért is szükséges, hogy Apor Vilmos és Meszlényi Zoltán püspök egyházának tagjaiként és gyermeket nevelő szülőként is feltegyük a kérdést: hová tűnt az elmúlt húsz évben a rendszerből a belső kontroller?" --- írja @nénike.

Ez olyan súlyú megfogalmazás, amit, mondjuk, az indokolna, ha elszabadult pedofil klerikusok és szerzetesek/szerzetesnők vadásznának az utcákon a gyermekeinkre #:-/

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 20:32:13

@Alfőmérnök:

B*szod, tisztára, mintha @Mavo-t olvasnám! Ennél te többet tudsz, ennél mi többet érdemlünk;-)

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2011.01.20. 20:35:50

@bbjnick: Ez van, tegnapelőtt beszélgettem mavoval és ilyen hatással volt rám. :-/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 20:41:32

OFF! A "zene mindenkié"-kommentsorban Orehóczki Miklós bácsi balladát, táncdallamokat és katonadalokat énekel:-)

delphoijosda.blog.hu/2011/01/06/zeneikommentfolyam1/fullcommentlist/1#c12267203

ü
bbjnick

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 20:45:15

@bbjnick: Ja, benéztem a mandira.
Ott tartanak, hogy nagyjából mavo a legnagyobb májer a csapatban.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 20:47:50

@Alfőmérnök: @Tehetetlen Dodó:

@Mavo, ha mondom, segít a gondon.

ü
bbjnick

betyár (törölt) 2011.01.20. 20:50:14

@Grift:

Maga meglepődött? Hát mit várt egy ilyen follett-rajongó bértollnoktól?:))

Alfőmérnök 2011.01.20. 20:50:32

@Tehetetlen Dodó: De a Bloodscalp nevű troll is szépen fejlődik.
Újabban már négy-öt soros kommenteket is ír!

Tehetetlen Dodó 2011.01.20. 20:51:48

@bbjnick: Na, az biztos, hogy belőle már egy köbcenti a mandit helyre biccenti.

betyár (törölt) 2011.01.20. 20:52:53

@Alfőmérnök:

Olyan vagy, mint Ovi: maga az elszabadult Gólem:) Ennyire ne éld át!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.20. 21:01:33

@betyár:
alfi a botrányhős az úrikaszinóban :)

Alfőmérnök 2011.01.20. 21:04:34

@Grift: A botrány, a botrány az egészséges. :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 21:19:11

@bbjnick:

Azt hittem, a reggeli AgentUngur posztnál nincsen lejjebb. Tévedtem.

tewton 2011.01.20. 21:21:48

@Alfőmérnök:
lol. és IRL beszélt vele, vagx csak igy?

tewton 2011.01.20. 21:26:05

@Alfőmérnök:
@Elpet: @bbjnick:
nem akartam bunko lenni a mandin, de most mar leirom:
mi van, ha a mandiner az index-trollok lájtos jobber térítésével próbálkozik? :Ö)

a legutóbbi posztok annyira sz--ok -- konzerv evidenciák 1%os oldatban, PC-konform egyrészt-másrészt szövegek ... lehet, hogy a legprimkóbb index-iszap van megcélozva. a küldetés: elültetni a fejekben, hogy így ois lehet gondolni.

tewton 2011.01.20. 21:29:06

@Alfőmérnök:
lol bloodscalp.
az egyetlen mentő körülmény vele kapcsolatban, hogy tudom úgy gondolni, hogy ő egy nő.
olyan informatikusnő.

Alfőmérnök 2011.01.20. 21:33:53

@tewton: Nem tudom, én nem vagyok híve a konzi-, mandi-összeesküvéselméleteknek. Szerintem csak magukat adják, ilyenek. Nénike pl. nem egy észlény. (Mondjuk ehhez a témához semennyire nem értek.)
Persze lehet h nincs igazam.

Azért vannak érdekes dolgok. Pl. hogy egyik napról a másik romlik színvonal, beleértve a kommenteket. Vagy pl. ma reggel egy új nick tűnt fel.
blog.hu/user/561153/tab/activity
Ez volt az első hsz-e:
"ezzel a címmel inkább vártam volna egy posztot Májer Miskáról - ööö, Máyer Püspök Úrról..."
Aztán este meg ez a poszt...

tewton 2011.01.20. 21:38:18

@Alfőmérnök:
igen, nekem is feltünt. de az is lehet, hogy ezekben a sracokban ez volt benne potencialisan. aztan most le lettek teve a foldre es elindultak a beallitott iranyba

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 21:38:22

@tewton:

LoL, hát az elképzelés egész biztosan ez, terjeszteni, hogy van egy ilyen, jajdekúl, jajdeértelmiségi jobboldaliság, ami tulajdonképpen közös nevezőre hozható a függetlenértelmiségiséggel. Csak épp az a baj, hogy az indexsöpredék bármilyen buta is, pontosan tudja, hol kell lecövekelni, ahonnan netovább. Például soha nem fogja azt mondani, hogy Mayer Mihályt nem, de Apor Vilmost aztán nagyon tiszteli. Szóval a misszió eredménytelen, ők viszont elmerülnek a szarban.

tewton 2011.01.20. 21:45:28

@Elpet:
hát ... mondjuk ágoston óta a hívőknek indifferensnek kellene lennie, hogy mayer vagy apor. legalábbis a sákrámentom érvényességét nem befolyásolja

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 21:57:58

@Alfőmérnök:

Valóban csak magukat adják. És mindent megtennének azért, hogy befogadja őket a fővárosi elitértelmiség.

Grift megmondta, és igaza volt. Sőt, a feleségem is megmondta, már a nyomtatott Reakció idején. Én meg naiv vagyok, ez van.

eN 2011.01.20. 22:01:25

@ArmaGeddon Bácsi: "mitől lett olyan hirtelen instabil Tunézia?"
Na ez engem is érdekel. Amennyit én tudok, hogy olyan puha diktatúra van/volt ott és sok pénz jött a turizmusból... nos az utóbbi megcsappant, elégedetlenkedik a nép. De ha többet tud, írja meg.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 22:06:24

@Elpet: @tewton: @Alfőmérnök: @Tehetetlen Dodó:

Én továbbra is állítom, hogy a Mandiner-gárdájának van elképzelése erről az ún. jobbos, neolibkonos, fiatalértelmiségiségről, csak közönsége nincs hozzá. Tudjuk, hogy van ez: "Amerikából ma bejön a zene, csak a közönség nem jön be". Így aztán ők hozzák önmagukat, a mindenkori közönségük szintén, van némi interakció, kölcsönhatás, de lényegében a közönségigény és mandis szerzőgárda "üzenete" sohasem találkozik. Mert ez kulturális kérdés:-)

ü
bbjnick

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 22:10:23

Na, kitették nénike remekét az indexcímlapra, nénikének sikerült "Apor Vilmos és Meszlényi Zoltán püspök egyházának tagjaként" a legalpáribb, legundorítóbb kontextusba belerángatni ezt az ügyet.

Ez a társaság végképp és teljesen leszerepelt.

eN 2011.01.20. 22:11:06

@Elpet: A nyomtatott Reakció nem volt rossz, sőt a blog sem az elején. Aztán nagyon felhígult és ahogy eltűnt Feri, úgy eltűnt a szellem is mögüle.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 22:15:39

@bbjnick:

Ez így van. Ugyanis ez a jobblibkon értelmiség nincs. Ők találták ki, hogy bekerülhessenek az Elit társaságba, ahová valódi magyar jobboldali nem akar, meg nincs is esélye.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 22:19:41

@tewton: lehet, hogy az MN köcösg, de ez a filoófus-szál is arcprító
"A Modemben 2007 őszén rendeztek konferenciát a zsarnokság és a szépség viszonyáról. A tanácskozáson Budai vizsgálatának egyik fő célpontja, Heller Ágnes is felszólalt.
A konferencia rendezésére 10,5 millió forint állami támogatást nyert a Modem."

Aki ismer a tudományos viszonyokat, az tudja, hogy 10 misit egy konferenciára ki kaphatott és hogyan.

Dessewfy és Gerő legalább nem jön ki a napra tavaly ápriis óta.

osborne 2011.01.20. 22:19:56

@eN: a Konzi kiugrott alapitója, Benei is visszatért a _gyökerekhez_ :P

Én pont ugyanezt éreztem. Egy 68-as neoromantikus marxista bohóc a fickó a szememben, aki egyébként frankó dolgokért harcolt anno. Egyébként pedig ez a beszéde fajin, igazából kb. a 99%-át osztom is, és sokkal sokkal keményebbnek kellett volna lennie magyarországgal. A beszéde pedig, mint beszéd, nagyon jó, végig azon gondolkodtam, hogy csak negyedennyire lennének jó szónokok a magyar parlamentben, már szórakoztatóbb lenne minden. :D

mrpelevin.tumblr.com/post/2845958576/reaganforhungary-zsukov-mrpelevin-az

tewton 2011.01.20. 22:21:04

@bbjnick:
hát ... lehet, hogy maga a legoptimistább köztünk?
én azt érzem, hogy az elején elindult valami, amit összetartott az ellenzéki pozíció a gy-b rezsimmel szemben.
aztán most ott van egy nagy halom túlfiatal szerző, publikációs lehetőséggel, szerkesztő nélkül.
és senki nem szól rájuk, hogy "gyerekek, ez a poszt ciki, ne tegyétek ki".
és itt a következmény.
én most kezdem el nagyon elúnni a mandinert. lassan a doom-kommentfolyam marad az egyetlen érdekes dolog ott, meg a mandiner.hu ajánlói

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.20. 22:22:15

@Elpet:
most már csak egy kérdés maradt. nem erkölcsromboló e oda kommentelni ezek után. a helyzet új blogért kiált.

tewton 2011.01.20. 22:26:45

@Grift:
én várnék egy hetet. jó, öt napot.
szerintem előbb-utóbb, azaz kb- 5 nap alatt, mindenki belátja saját tapasztalatból, hogy értelmetlen és felesleges oda kommentelni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 22:26:58

@eN: azt hiszem ez a lényeg.
A Feri utálatot hitték konzervségnek vagy jobberségnek, úgy az Ice-T védelem óta - ha van eszük belátják -, hogy nem azok. Viszont ezt a brandot érdemes még tolniuk a médiában: a "jobbkonzervek is elítélik Ovit" üzi jó portéka.
Ballibsik, leginkább későn ébredő elempések, azok minden zavarosságával.
Ahogy már írtam, az lmp helyett kell egy másik libsi pért, hát a mandarinok lehet a nyilvánossága, a fókusza.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.20. 22:30:11

@tölgy:
azért ez aranyos. mikor ezt mondtam feszt, maga hülyének nézett. ami nem baj persze. :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 22:30:30

@Grift:

De az. Ezzel a szellemiséggel nem szabad közösséget vállalni. Meg van is új közönségük, amit készséggel kiszolgálnak.

eN 2011.01.20. 22:31:42

Tudom hogy nem szeretik a tumblit, de ez priceless beszólás Szilytől:
"Mennyit röhögtem azután, hogy sok-sok éve egyszer elmentem a Seres Laci kapitalista szektagyűlésére, ahol csupa, látványosan szegény alkalmazott ült. Jó, az igaz, hogy a Madonna-rajongók se latin csődörök, akik hetente megdugják a bálványt, de itt azért el tudtam volna képzelni legalább egy mikrovállalkozót. Igaz, évekkel később a jelen lévő Somogyi Zoltánból és Szabados Krisztiánból tulajdonos lett."
tumblr.com/x5z1b2ogcr

A Magyar Kapitalista Párt és hívei.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 22:32:09

@tewton: na nem, ergé vagy turul élesíti a posztokat, és nem minden kerül adásba. Ez egy szerkesztett blog. Ez most az iránya.
Lola maradt antikommer mert ő nem ebből él.

eN 2011.01.20. 22:33:36

@osborne: frankó dolgokért harcolt... megáll az eszem. vagy a férfi-gyerek szerelem az frankó dolog?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 22:34:21

@Grift: attól még lehet maga hülye. Bár ilyet sosem írtam, inkább egy enyhébb szinoni-miafaszomat.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.20. 22:38:01

@Elpet: ez a befogadás inkább a Kommentárosokra igaz. A fő portékájuk a közvetítés, beszéljünk egymással.
Na most, ha emlékeznek, hogy a marxista-keresztény párbeszéd keresztény tagja kiknek dolgoztak.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.20. 22:40:10

@tölgy:
lola? hehehe aranyos leány, de azért nem egy nagy reménység.

Alfőmérnök 2011.01.20. 22:45:45

@Elpet: @bbjnick: Én mindenesetre új, üdítő színfoltnak éreztem a Reakciót, tulajdonképpen a libiséget már akkor is éreztem bennük, elsősorban a stílusukban, csak engem nem zavart. Tulajdonképpen most sem zavar, mert nem vagyok konzerv (vagy mi), csak 2 dolog zavar.
1. színvonal csökkenés. Ez egyébként már régóta elkezdődött, mikor új szerzők jöttek, régiek, akik meg jók voltak, egyre kevesebbet posztoltak. (Most így Novák és Francois Pignon jutnak eszembe. De Oli bácsinak is voltak elviselhető pillanatai, a gyomorforgató stílusával egyetemben).
2. A ballibtől LÉNYEGÉBEN eltérő kritika hiánya. Nem várom én el, hogy istenítsék a fideszt meg OVi, de tényleg annyira látszik a megfelelési kényszer. De hát ezt már többen, többször kifejtettétek.
Szóval kár érte.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.20. 22:51:21

@Grift:
Bééla báácsi, Bééla báácsi
Mit akar velem csináálni...

Alfőmérnök 2011.01.20. 22:52:25

@Alfőmérnök: új szerzőkön persze nem Elpetet meg betyárt értem, hanem a pelikánokat meg kottászokat, meg ilyeneket. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.20. 22:53:48

@Alfőmérnök:
kár érte, nem kár érte, ez a mandarin dolog azért nem az imádott nő szeméremajkai közé szorult pisipapír, amit egy elegáns mozdulattal félrehajít az ember :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 22:59:54

@eN:
@Alfőmérnök:

Az UFI-Reakció egy érdekes próbálkozás volt, nekem az jött le belőle akkoriban, hogy a szociálliberális kormányzat a függetlenértelmisi stílusú kritikával szemben is védtelen, annyira szar, hogy tulajdon elveinek alapjáról is simán megtámadható, és a liberális sajtó nyegle stílusát őellenünk is sikeresen lehet alkalmazni. Valami ilyesmire találták ezt ki és indíthatták be, gondolom nem kis pénzzel.

Namármost, ezt nyugodtan csinálhatom jobboldali létemre röhögve, színlelve, baszki, saját fegyveredet fordítom ellened, annyira hülye vagy, aztán, amikor eljön a győzelem, leveszem az álarcot, és jót röhögök azon, aki komolyan vette a szerepemet. De hát ezek a srácok belepistultak abba, hogy itt ők a mindenkori hatalom őrei és ellensúlyai, plusz még tetézve azzal, hogy megismerkedtek a fővárosi elittel, amelyik terelgeti őket szépen abba az irányba, hogy igeeen, a kritikaaaa, az értelmiség fontos ellenőrző szerepeeee, ti vagytok itt az elit jobboldaliság, közben pedig használják őket a saját céljaikra, hát ez kissé szomorú történet, de hát nem voltak elég okosak ahhoz, hogy megértsék a szerepüket.

Nem tudom, sikerült-e érthetően megfogalmaznom.

osborne 2011.01.20. 23:03:19

@eN: ...meg a szadeszt :( :)

Eörsi szerint Orbán ügyes volt

mandiner.hu/cikk/20110119_eorsi_megdicserte_orbant

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 23:08:20

@tölgy:

"A Modemben 2007 őszén rendeztek konferenciát a zsarnokság és a szépség viszonyáról (...) A konferencia rendezésére 10,5 millió forint állami támogatást nyert a Modem."

Nocsak!

ü
bbjnick

pamocsnyik 2011.01.20. 23:19:45

*Nahát! Minden blogon maguk beszélgetnek?! LOL*

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.20. 23:20:59

@Elpet: @Alfőmérnök: @tewton:

Csak azt mondom, hogy kulturális kérdés:-) Mi (ú. é. a mai negyvenesek), hogyan lettünk a kádárvilágban "nemzetiek", "konzervatívok"? Jó, akinek olyan volt a családi háttere, az ezt-azt megkapott, volt mire építkeznie, de hogy kulturálisan ebből a nemzeti, konzervatív anyagból építkezzen, ahhoz a kádárrendszer posványa elleni lázadás vezette. Ezek a mandis fiúk-lányok is a kilencvenes évektől a posztkomm ballib ellen lázadtak és kulturálisan az akkori (1998-2002 közötti) polgáridemó és libdemó eszméket szívták magukba. Ők már így szocializálódtak, így kondicionálódtak, ők már ilyenek lesznek/maradnak. Ahogy mi is...

ü
bbjnick

eN 2011.01.20. 23:25:32

@eN: ez azért roppant érdekes, mert a tumbli az a fiatal menő fővárosi közeg, ahová mindigis tartozni akartak. vagy a turul név már nem menő ebben a közegben?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.20. 23:36:51

@eN: Ez furcsa. Egy órája én is néztem, és már akkor is el volt tűnve. De ami fura volt, hogy az url címe előttikis ikonként a véleményvezér gótikus nagy "V" betűje szerepelt. Be akartam linkelni én is, de második próbálkozásra már nem volt ott a kis ikon. ??

reality 2011.01.20. 23:38:04

@bbjnick: Mi van, ha csak annyi a meggondolás, hogy ez az álláspont hozza a legnagyobb kattintásszámot? Jobbról is balról is nyomban rárepülnek, kritizálják, és a kommentelők még egymást is osztják.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.20. 23:39:52

Egyébként, médiaügyek kapcsán, tudják mi a kádárrendszer? Nem a médiatörvény. Az a kádárrendszer, hogy a Kínai posztját levették, aztán ő maga alázatosan megkért minden érintettet, hogy hamuzzon a szájába, és semmit nem lehet tudni arról, hogy mi történt, ki, kinek, mit szólt oda. Na ez a kádári működés, nem az, amikor egy hatóság jár el törvények szerint, nyilvános eljárásban.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.20. 23:46:27

@reality: Nincs olyan hirdető a felületen, ami miatt ez logikus volna. Állandó bevételt csak az
ingatlan.com hoz nekik, az meg belsős.

Bell & Sebastian 2011.01.20. 23:47:26

@reality: Szerintem is. Ami zavar, hogy a friss primőrre rárepülnek, alapkérdéseket meg nem feszeget senki, mert ahhoz kevesek, tapasztalat híján.
Amire lőnek, azt vagy nem találják el, vagy ha igen, már sebesült.

Az Elpet -féle pragmatikus felfogás hiánycikk. Darabra megy, egyszerűen.

pamocsnyik 2011.01.20. 23:49:58

@Elpet: Ezt a törvény ellenzők úgyse fogják belátni soha ebben a büdös életben...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.20. 23:51:17

@Elpet: "Hellerék", azaz Heller szólt oda szerintem, és komoly becsületsértési perrel fenyegette meg őket.
nincs annyi pénzük, hogy bevállalják a harcot a "világ legjobb ügyvédei" ellen. Szegény kínai gyorsan hárított :D

"Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2011.01.13. 18:40:55
@bbjnick: Szóljatok a főszerknek.

Szűrés"

reality 2011.01.20. 23:53:23

@gloire: Én ehhez nem értek, de turul mondta úton-útfélen, hogy a mandi egy gazdasági tevékenységet folytató blog (lásd regisztrációs kötelesség). Gondoltam, valahonnan csurog a pénzecske (az ingatlan.com nem hozhat túl sokat), ezért éri meg a kattintásszám növelése.

reality 2011.01.20. 23:59:34

@Bell & Sebastian: "Ami zavar, hogy a friss primőrre rárepülnek, alapkérdéseket meg nem feszeget senki"
Hopp! 1-2 éve már leírtam ezt egyik kommentemben. Aztán erről a várakozásomról letettem. Ahhoz több kapacitás kellene - szellemi és fizikai is. Adottság, több gondolkodás, utánajárás stb.
Mostani színvonal lehangoló. Egy kis vélemény, hozzáadott érték, munka semmi.
Pedig nagyon kellene egy ilyen blog is (jobbos). Csakhogy az nem hozná a magas olvasottságot.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.20. 23:59:59

@reality: Turul közgazda, biztos tud számolni. Kérdés mit tud még? Az ingatlan.com pedig biztos nem elhanyagolható, az első, és legstabilabb hirdető az oldalon, és nem kispályás cég a maga profiljában.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.21. 00:01:56

@reality: De hozná a magas olvasottságot, mivel a mandinak pontosan az hozta a magas olvasottságot, hogy "jobbos".

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.21. 00:07:27

"TGM elismeri, hogy Orbán a szélsőjobboldalt - igaz: „titkosszolgálati eszközökkel" - szétverte, legyengítette. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a rasszizmus megszűnt volna, sőt: immáron a média fősodrában vagy az állami közigazgatásban is erős cigányellenesség tapasztalható."

hetivalasz.hu/vilag/tgm-az-emberek-tobbsege-fel-34870/

Valóban szétverte.

osborne 2011.01.21. 00:13:56

@gloire: Ez a média fősodra rasszista szöveg elég vicces, ma spec délután bekapcsoltam az m1-t majd az egyik kertévét, pont az ellenkezőjét láttam.

mire gondolhat TGM?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.21. 00:15:52

@osborne: Nem tudom mire gondolhat. Talán arra, hogy most már nagyon kell valamit hazudni, mert még nagyobb gondban lesznek . )

Bell & Sebastian 2011.01.21. 00:32:33

Nemtom, de az általános cigányozás szinte teljesen elhalt, igaz, a tudományos zsidózás maradt. Addig marad is, amíg egy sincs lecsukva. Ez a megfejtés.
Hátrányban az előny. :)

osborne 2011.01.21. 00:34:08

@gloire: Talán TGM újra szeretne Sajtóklubot a köztévén. Addig is az Echo-t kell néznie :)

Más: Ezt csak most láttam de Bartus leleplezte a pártweblapot, az indexet!

nepszava.com/2011/01/magyarorszag/hogyan-manipulal-az-index.html

pamocsnyik 2011.01.21. 00:39:32

Most akkor ki az index tartótisztje, a fidesz, vagy a maszop? :DDD

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.21. 00:47:24

@osborne: A kommenteket olvasva arra jutottam, hogy ezt én már nem tudom megfejteni.
Valami ember kisérlet?

"Egyetértek. Az Index, a jobboldali fő médiumok, maga a Fidesz, nem különbek mint a kommunisták.."

"Sajnos valóban így működik az index.De nem csak az index. Lehetne még hosszan sorolni a függetlenség látszatát keltő, ennek ellenére kézi vezérelt, alattomos Fidesz vagy ami még rosszabb, neonáci propagandát kifejtő weboldalakat.."

. )

Bell & Sebastian 2011.01.21. 00:47:57

@osborne: Ismétlés a tudás jó édesanyja? :) (Ez ma már volt.)

@pamocsnyik: Kik-kik, hát pár pénzes zsedo! :))

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.21. 00:50:11

@pamocsnyik: Nem lehet, hogy a kettő ugyan annak a háttérhatalmi manipulációs központnak a kiszolgálója, és az indexen keresztül mérik be hogy meddig mehetnek el? Komolyan kérdeztem! :DDD

reality 2011.01.21. 01:03:57

@gloire: Magát is megfertőzte Gedeon bácsi, vagy meg is csipszelte? :)

pamocsnyik 2011.01.21. 02:07:30

@gloire: Manapság minden lehet, és annak épp az ellenkezője is... :D

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.21. 06:35:04

Helyzetjelentés a magyar ugarról.

A médiatörvény miatti nemzetközi tiltakozás, valamint a hitelminősítők leértékelése ellenére a Fidesz népszerűsége magasan áll:

"A biztos pártválasztó szavazók között a kutatók a Fidesz 65, az MSZP 17, a Jobbik 11, az LMP 5 százalékos támogatottságát mérték, az egyéb pártokra itt is 2 százalék jutott.

Az elmúlt egy hónapban a pártok támogatottsága alig változott, de a szimpatizánsok aktivitási szintje nagyon eltérő: a Fidesz hívei továbbra is kiemelkedően agilisak, 71 százalékuk most is elmenne szavazni, míg az MSZP választói közül csak 53 százalék mondta ezt, "

www.hirado.hu/Hirek/2011/01/21/05/Ipsos_aktiv_a_Fidesz__lanyha_az_MSZP_tabor.aspx

Persze, ez is interpretáció kérdése. Ha azt nézzük, a választók hány százaléka nem gondolja úgy, hogy egész biztosan szavazna a Fideszre, akkor egészen más számot kapunk.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.21. 06:55:46

Pénzszivattyú, kamarai megfogalmazásban:

"A kamarai elnök a hazai gazdaság problémáinak egyik gyökerét a jövedelemkiáramlásban látja. „Minden visegrádi ország kevesebbet fogyaszt, mint amennyit megtermel, Magyarország helyzete azonban a legrosszabb, a jövedelem 7 százaléka elhagyja az országot” – mutatott rá Parragh László.
(...)

Jelentős versenyhátrány a cégek számára a régiós összehasonlításban magasnak számító ipari gáz és villamos energia ár is – tette hozzá."

www.mfor.hu/cikkek/Parragh_Laszlo__mindenkinek_erdeke_a_strukturalis_reformok_vegrehajtasa.html

tewton 2011.01.21. 07:35:21

őrület!
a nol cikke mayer püspökről.
kb. olyan, mintha II. János Pálról írták volna.
különösen komikus, ha a mandiner cikkéhez mérjük
nol.hu/belfold/20110121-konzervativ_puspok_kuldetestudattal

és akkor még szó sincs arról, hogy mennyire tercelt a püspök tollernek

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 08:39:35

baj van, javított a fidox sanda ipse szerint
"A biztos pártválasztó szavazók között a kutatók a Fidesz 65, az MSZP 17, a Jobbik 11, az LMP 5 százalékos támogatottságát mérték, az egyéb pártokra itt is 2 százalék jutott."

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.21. 08:40:56

@reality:
kattintás miatti hazaárulás? megéri? :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 08:53:31

@Grift: ott basszák el, hogy a mandarin brand addig értékes, amíg a jobber-konzerv címkét magáénak tudhatj, és onnan basztatja OVit. Ezekkel az írásokkal és kommentelőkkel pár hónap alatt elvesztik ez a címkét. És lesz a Mancs netes mutációja, ami nem értéktelen, de már nem érdekes annyira, hogy a Miska kancsó magához rendelje őket.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.21. 08:59:19

a modemes csávó ügyében eldőlt a kérdés, mi a fontosabb, az értelmisi identitás, vagy a politikai hála. :))

www.mno.hu/portal/760862

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.21. 09:01:32

@tölgy:
ez így van. nekünk csak egy dolgunk marad, kapcsolatainkat kihasználva, egzisztenciálisan ellehetetlenittetni az elkövetőket, és menekülési utat nyitni a bűnbánóknak.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 09:14:35

@tewton: Nehéz eldönteni, mi gusztustalanabb: a Tüke-díjas Mayer-klikk, amelyik Tollernek is misézett, vagy az Egyházfórumos LMP-s vonulat, amelyik nyomja ezt a látszólag antikommer, de holokeresztény libsiegyházi vonalat.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.21. 09:19:15

@Loxon:
Nocsak, máshol is előfordul, hogy a két harcbanálló fél ugyanannak a közegnek a képviselője más módszerekkel? :-)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 09:22:32

@Alfőmérnök: Pignon eltűnését én is sajnáltam. Akkortájt kezdődött valahol a Mandiner egyre mélyebb repülése. (Az sosem volt vitás előttem, hogy a maszop vereségével kifulladnak, mert ez így volt megkonstruálva, ahogy @Elpet: is írta.) Szerintem itt a jósdában mindenkinek igaza van a Mandinerrel kapcsolatos benyomásaival, én legalábbis minden kommentárnál helyeseltem olvasás közben.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 09:34:54

@ArmaGeddon Bácsi: Nem értem, miért címzi ezt nekem. Elég sokszor, elég hosszan és sokoldalúan leírtam, mit gondolok az efféle kérdésekről. Az, hogy kritikus vagyok még Magával szemben is (ó, Egek!), nem jelenti azt, hogy mindent elutasítok, amit mond vagy ír.

Mellesleg az Egyházfórum- (Wildmann)-félék és Mayer-félék közötti ellentét valóságos, és nem összemosható. Az, hogy ez a valóságos ellentét valójában eltörpül, amikor az ember egy tősgyökeresen jobboldali perspektívából szemléli — mert hogy mindkettő (bár nem ugyanúgy) elutasítandó —, nem semmisíti meg minden tekintetben ezt a különbséget és ellentétességet a maga szintjén.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.21. 10:06:32

@Loxon:

pont ezt nem kellett volna komolyan venni, nemigen vagyok képben a Maxer-ügyben. (maximum nekem gyanús volt a "Fény Kft." név, nekem beugrott, hogy talán csak óvatosságból nem mindjárt Fényhozó Kft...)
Viszont én meg nem értem, hogy lehetett pont engem rasszizmussal gyanúsítani, mikor épp ezért is vetem el a zsidó identitást, a benne automatikusan rejlő, sőt nem is rejlő rasszizmus miatt.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 10:19:22

@ArmaGeddon Bácsi: Ki mondta, hogy komolyan vettem Magát?

Viszont, ha már itt tartunk, mégsem rasszista? Ezt a fajta érvelést (azért vetem el a zsidó identitást, mert rasszista) nem tudom elfogadni. Én nem azért vetem el, mert rasszista, hanem mert 1. maga számára rasszista, kifelé antirasszizmust követel, 2. a rasszizmusa nem szellemi, hanem biológiai rasszizmus, 3. egy elvárható szellemi rasszizmus kritériumainak következésképpen nem felel meg.

Tehát én rasszista vagyok, és azért vetem el a zsidó identitást, mert 1. bort iszik és vizet prédikál, 2. és 3. rasszizmusát nem csak képmutatónak, de helytelen alapokon állónak és káros orientációjúnak is tekintem.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.21. 10:37:08

@bbjnick: @Alfőmérnök: csak annyit akartam tegnap mondani a Műcsarnok kapcsán, hogy láthatóan bbjnick totál nincs képben, hogy pontosan mi zajlik ott: az ő elvei szerint ugyanaz a "méregdrága, pénznyelő, sznob és szodomita posztmodern giccs" van a Műcsarnokban is, ráadásul jóval belterjesebb módon. Sok kiállítást láttam a MODEM-ben és az a véleményem, hogy Gulyás Gábor legalább megpróbál valami utat találni a kortárs képzőművészet és laikus közönség között, persze nagyon vegyes érzelmeim vannak az ott látott kiállításokról is. Ezzel szemben a Műcsarnok még a képzőművészeti élet számára is többnyire érdektelen projektek sokaságával állt elő az utóbbi években és akkor a műkedvelő közönség totális leszarásáról nem is beszéltünk. A Műcsarnok az utóbbi években egy belterjes és teljesen marginális kiállítóhely lett, úgyhogy remélem, Gulyás kinevezése jót tesz az intézménynek.
Annak meg külön örülök, hogy nem Szöcs spannja, ez a Habsburg hercegné lesz a főigazgató. Amúgy innen is látszik, hogy Szőcsnek nincs komoly befolyása a művészeti életre, de hát hogyan is lehetne, amikor hazai terepismerete sincs igazán.

bz249 2011.01.21. 10:38:46

@Elpet: na vegre valaki, aki tudja, hogy egy felzarkozo orszag szamara a negativ kereskedelmi merleg a helyenvalo allapot. Okos fiu ez a Parragh.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.21. 10:57:32

@Loxon: Én mindenféle rasszizmust elvetek.
A "szellemi rasszizmust" nem igazán vagyok képes felfogni, nekem hókuszpókusznak tűnik és a Blavatsky-Steiner stb. közeg kapcsolatrendszere alapján nagyon károsnak is tartom. Annyit máris tudok, hogy a 20. század legocsmányabb rezsimjeit irányítóknak mind voltak valamiféle szellemi gyökerei ezeknél.
Ráadásul a rasszista-xenofób zsidó identitásban is gyökerezik ez is, pl. Blavatsky is zsidó volt.

Antirasszizmusom nem mond ellent annak a praktikus ténynek, hogy én is, meg mint itt mások is felvetették, nem tudom, mennyire tréfásan (Pokorni-Kohn Bandi hasonlósága, típusrokonsága) odafigyelek, ha zsidó arctípust látok. Ez semmilyen módon nem értékmérője egy embernek nálam, hogy zsidóképű-e. Viszont egy értékelési folyamatban egy (megalapozott!) előítéletes orientáció, amelyet a konkrét tapasztalat felülírhat és gyakran felül is ír. Számos derék zsidó szerzőre hivatkozok megbecsüléssel, akik szellemi-erkölcsi hozzáállása bizonyjtja, hogy rájuk nem hatott viselkedésmintáival fertőzően az a közeg, amibe beleszülettek. De az átlagzsidóra hat, ezért az előítélet indokolt. Ráadásul elmebeteg fajelméletük beltenyészeti következményeként ilyen felismerhetők.

Ez az egyetlen pont, ahol némi kivétel van álláspontomon, hogy az én antiszemitizmusom nem függ génektől, "vértől", mert nem tudom megítélni, hogy a történelmileg tartós beltenyészet milyen degenerációval járt, van-e ennek pszichés, örökletes következménye. Zsidó arcokon gyakran látunk degenerációs jeleket, a világátlag felett. Orbán rokonáról, Vitézy Dávidról is kiemelt ilyen képet a kuruc.

abandi 2011.01.21. 11:05:02

Tiszteletem!
Szeszák Gyula -volt megyei főügyész- is foglalkozik a médiatórvénnyel:
szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Mediahecc/Mediahecc-2.htm

Leskelődő 2011.01.21. 11:19:03

@bbjnick: Hi-hi-hi :) Olyan figyelemreméltóan kedvesen butuskázott le, hogy nem is tudok neheztelni érte :))

@Tehetetlen Dodó: Köszönöm, hogy megnyugtatott. (Egyben mint aktív és érdeklődő részvénytulajdonos szeretném felhívni a figyelmét a mentőövként is használható, felfújható bőröndben rejlő lehetőségekre.)

@Gasper: Gulyás további előnye, hogy érdekből és nyögvenyelősen ugyan, de bocsánatot kért az antiszemitázásért - nemigen láttam még erre példát.

"Azt valóban nem állította, hogy antiszemita a szerkesztőség. De nem is állítja?
- Nem.
- Akkor megtenné, hogy bocsánatot kér a Magyar Nemzettől?
- Nem gondolom, hogy ez indokolt lenne. De ha valakit mégis, akaratlanul megbántottam, attól most természetesen elnézést kérek."
(A www.mno.hu/portal/760862 nyomtatott változatából.)

Google 2011.01.21. 12:08:11

@tölgy:

Maga igazságtalan.
Nem emlékszik, vagy nem akar arra visszaemlékezni, hogyan védtek minket, mint kisebbséget, a szoclibek. Itt van például 2006. okt.23. Emlék tömegbelövetést, kardlapozást rendeztek kimondottan nekünk, és most, bár kisebbségbe kerültek, még mindig ők fenyegetőznek, szétkiabálva az űrben, hogy nekünk most már többségben nincs/sincs igazunk.
Jut eszembe: nem "áldoznának egy kis pénzt arra, hogy a diktatúrával szembeni ellenállás életben maradjon"?

www.nepszava.com/2011/01/velemeny/bartus-laszlo-harcra-fel-gyozni-kell.html

A kommentárok is érdekesek; hol fog Kartal publikálni -az most a kérdés.
Nemsokára az Indexet kell az AmNépszavától megvédenünk?

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.21. 12:09:40

Kicsit kibővítettem, hogy miért durva a manyupoktól helyesen elvett pénzt a Nagy Uzsoraszivattyúnak ajándékozni épp most:

olajcsucs.blogspot.com/2011/01/bogar-laci-most-kosd-fel-gatyat.html

Orbán az uzsoraszivattyúnak adja a nyugdíjalapokból visszavett pénzt?

Tündér_Lala 2011.01.21. 12:18:10

@Google: "Emlék tömegbelövetést, kardlapozást rendeztek kimondottan nekünk,"

Ha maradtak volna "nosztalgia" köröm letépést is Rndeztek volana, a Charta prominensei részvéelével a demokrácia jegyében.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 12:44:30

@ArmaGeddon Bácsi: „Én mindenféle rasszizmust elvetek.”

Lelke rajta. A rasszizmus ugyanis definíció kérdése. De maradjunk egy meglehetősen vulgáris értelménél:

Tehát akkor úgy gondolja, jó nekünk a négerekkel keveredni? Mondjuk fekete férfi–magyar nő vagy cigány férfi-magyar nő párosokat egészségesnek tartja?

Én bevallom, nem. Bocs, rasszista vagyok, úgy látszik, nem csak szellemi és lelki, de majdnem „fizikai” értelemben is.

„Annyit máris tudok, hogy a 20. század legocsmányabb rezsimjeit irányítóknak mind voltak valamiféle szellemi gyökerei ezeknél.”

Akkor keveset tud és összemos. A bolsevikokra hatott a kozmizmus nevű irányzat, a nácikra pedig az árjazófia. De ezek gyökereit ne Blavatsyknál keresse. Ezt a hibát követte el Goodrick-Clarke is egyébként értékes és hiánypótló könyvében (A nácizmus okkult gyökerei www.nemzetekeuropaja.hu/node/80 ).

Az árjazófia Goodrick-Clarke és Milá állításaival szemben kevéssé táplálkozott Blavatskyból. Blavatsky vagy Steiner hívei sokkal inkább a nyugati antanthoz húztak.

Kozmizmusról:
szentkoronaradio.com/printable/node/77440

tewton 2011.01.21. 13:04:42

bulvár!
mit gondolnak, milyen származású volt a westbalkánba bulit szervező 21 éves gyerek? egy egészen összeszedett cikk a vastagbőrön

vastagbor.blog.hu/2011/01/21/hattere_es_a_tortentek_kovetkezmenye?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index

az nyert, aki ügyvédszármazásúra tippelt.

"A NL sikeressége inkább anyagi siker volt, mint szakmai siker. Nem tudok olyan fellépőt mondani, akinek ne lettek volna összetűzései, vagy kifizetési problémái Kecskés Tamással, ami megint csak azt támasztja alá, hogy semmibe vette a teljes szakmát és kizárólag a pénzszerzés lebegett a szeme előtt. Szóbeszédek alapján sokszor a saját barátait is átverte, bár ezt alátámasztani ők fogják tudni, ha akarják"

pamocsnyik 2011.01.21. 13:09:02

@Grift: huhh, de jó, talán még időben érkeztem! :D

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.21. 13:10:07

@Loxon:
"Tehát akkor úgy gondolja, jó nekünk a négerekkel keveredni? Mondjuk fekete férfi–magyar nő vagy cigány férfi-magyar nő párosokat egészségesnek tartja?"

A négerekre annyit mondhatok, hogy elvi kifogásom nincs ellene, a magánélet szintjén. Személyesen nem érint. Tömegesen biztos baj lenne egy nagy beáramlásból, az ilyen mindig feszültséget kelt, de nem genetikai okból.

A cigány-nemcigány vegyesházasságból származó emberekből viszont elég sokat ismerek, például mert sátoraljaújhelyi születésű vagyok. De több kereskedelmi partnerünk is ilyen. Meg kell mondjam, nem egy közülük igen jó képességű és emberileg kifogástalan, rokonszenves. Ahogy hitvány is akad ilyenben is, mint bárhol.
Sőt, van egy zsidó kereskedelmi partnerünk, (nem egy van, de most egyről beszélek), akinek tipikus zsidós stjlusa van, mézes-mázos, hjzelgő, belül nagyon is ravasz. Viszont előre fizet az áruért, néha hónapokkal előre! Nemegy nemzsidó meg örökre elfelejt fizetni. Ő egyébként magyar ember, nemzeti identitásáról persze nem kérdeztem. Tény, hogy egszer vasárnap jött az áruért és nagyon meg volt lepve, hogy senki nem volt lelkes, hogy vasárnap rakodjon neki.
Egy másik relációban ismerek echte izraeli zsidó kereskedőket is, egy magyar vállalkozóval és egy lengyel céggel kapcsolatban. Az egyik zsidó pár év együttműködés után betársult a magyar fickó saját üzemébe, amit ő hozott létre, lenyúlta tőle az egész üzemet a dolgozókkal, speciális, nehezen pótolható gépekkel és know-how-val.
Ezt a fickót a magyar legszívesebben gázkamrába küldené, talán megértjük. (ha lett volna OLYAN gázkamra valaha is...)
Azóta együttműködik egy másik izraelivel (ezek amúgy mind tudnak magyarul, olyan alaposan kiirtották mindet a háborúban, de ez mellékszál), ezt agyba-főbe dicséri, hogy milyen becsületes. Sőt, a becsületes izraeli pnaszolja, hogy a másik izraeli hányszor ellopta az ő áruvédjegyeit, ami sikeres, azt mind lenyúlja.
A csattanó: a tolvaj izraeli azóta is prosperál, a becsületes mostanában kényszerül sorra bezárni boltjait. A becsületesség kontraszelekciós tényező...

Az embert kell megítélni, nem a "faját". Természetesen a nemzetkaraktert, vagy az identitások magatartásformáló hatását létező dolognak tekintem, mint arról már volt szó. De a vegyesházasságnak nem tulajdonítok úgy általában veszélyt. Kivéve, ha pl. a zsidó-nemzsidó vegyesházasságból származó utódok mind a hisztériás, xenofób zsidó magatartásmodelleket kapják örökül, de ez nagy eséllyel nem faji kérdés.

Google 2011.01.21. 13:14:56

@Tündér_Lala:

Ja, folytatták volna, ehhez kétség nem fér. Telepekre is elvittek volna, mert nekünk - az ő szemükben- semmi nem árthat. Mi nem vagyunk kényesek.
Abba egyikük sem, még egy percre sem akarja beleélni magát, lehet, nekünk éppen az elmúlt nyolc év fájt. Egy percig nem éreztek együtt velünk, most is azt halljuk, hogyan nem volt igazunk akkor, hogyan nincsen most. És ez már sok.
És igenis a magyarok többségének értelmi képességét, értékválasztását, tudását, emberi minőségét vonják kétségbe azok, akik azzal jönnek, mekkora probléma az a kétharmad. Jaj Istenem, akkor szabályozzák unionálisan, akárcsak az uborka görbületét, ennyivel és ennyivel szabad nyerni, a többi megy az elutasítottaknak.
Vagy hogyan kívánná a demokráciafelfogásuk nem figyelembe venni a szavazást, s annak eredményét?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 13:18:43

@ArmaGeddon Bácsi: Most elmondta, hogy hogyan nem rasszista, és hogyan rasszista. Például „nem genetikai okból”, de „az ilyen mindig feszültséget kelt”. Vagy „Természetesen a nemzetkaraktert, vagy az identitások magatartásformáló hatását létező dolognak tekintem”. Tudja-e, hogy (nem biológiai) rasszizmus alatt többnyire ilyesmit szoktak érteni?

Szóval, mint mondtam:
„A rasszizmus ... definíció kérdése.”

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.21. 13:50:58

@Loxon:
Persze, de ezzel parttalanná tettünk mindent.
Én is tudom, hogy a biológusok biológiailag sem képesek konkrétan definiálni a rasszt. Ahogy a fajt sem, hiszen pl. ránézésre elég különböző, más fajba sorolt egyedeknek is sikerül néha közös utódot létrehozni.
Példa rá a tigroszlán, vagy a zemár. (zebra-szamár)
Ezen az alapon kísérleteztek talán több helyen is ember-majom keverékekkel.

Én úgy definiálom az én antiszemitizmusomat, hogy az nem rasszista.
Egy egyszerű példa: Izrael Sahak jön szembe az utcán, tegyük fel, rendesen zsidóképű. Érzek némi előítéletet, óvatosságot, el bírom képzelni, hogy a fickó rám, mint "gojra" prédaként tekint. Később elolvasom az írásait, amikből kiderül, hogy nem, ő kiszabadult születési közege "nemzetkaraktere", "identitáscsoport-karaktere" más emberek ellen gyűlöletet, parazitizmust esélyesítő negatív hatása alól. Tehát vele szemben eloszlik előítéletem, de a többi zsidóval szemben automatikusan nem, mert tudom, hogy a hozzá hasonlóknak átlagon felüli intellektuális bátorságra, lelki- és erkölcsi erőre volt szüksége, hogy abból a közegből ki tudjanak emelkedni, az átlagnak ez nemigen sikerül, főleg, hogy nagyon büntetik a dezertőröket. Tehát az identitással szembeni önvédelmi reflexem megmarad. Az én definícióm szerint ebben rasszizmus nincs.
(tudom, hogy Sahak már nem él)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 14:16:10

@ArmaGeddon Bácsi: „Az én definícióm szerint ebben rasszizmus nincs.”
Hm. Hát Maga tudja. Mindenesetre ha ezt így elmeséli, leírja, ne csodálkozzon, ha rasszistának fogják tartani, hiába tiltakozik ellene. Ergo meghagyta a rasszizmus definícióját azoknak, akik ezt a szót használni fogják. Másrészt amit leír, az igenis egyfajta rasszizmus.

Az egyébként teljesen nyilvánvaló, hogy „az emberi nem” _biológiai értelemben_ egyetlen rasszt alkot (azaz általánosságban bármely ún. rasszhoz tartozó „egyed” képes bármely más rasszbeli „egyeddel” további nemzésre/foganásra képes utódot összehozni.) [A „szaporodás” egy teljesen nevetséges fogalom. Ha egy párnak van egy vagy két gyereke, az nem „szaporodás”, de egyébként is vicces egy újszülött embert „szaporulatnak” tekinteni.] Ugyanakkor a mai antropológia is elkülönít 4 vagy 5 „rasszt”, külső testi jegyek, és bizonyos genetikai jellemzők alapján is.

Az embernél azonban nem ez a szint az, ami számít, vagyis az ember autoidentifikációja döntően nem biológiai, hanem lelki és (ideális esetben) szellemi. És bár a „rassz” fogalma vonatkoztható a nagyrasszkörökön kívül az ethnikumon át és a nemzetségeken-nagycsaládokon keresztül a szűkebb családra, leginkább azt lehet mondani, hogy minden egyes ember valamilyen értelemben egy külön rassz.

És pontosan e kérdéseknél lép be a lelki, illetve a szellemi rasszizmus (magyarul: rassz-igenlés, rasszfogalom definiálni akarásának vagy a rasszal kapcsolatos valóságok tapasztalásának) kérdése, ami véletelnül sem hókuszpókusz, mint írni szíveskedett, hanem nagyon is valós megfontolások képezhetik tárgyát, beleértve az elő- és utóítéleteket, primér érzéseket, valamint az értelmi, sőt meditatív megfontolásokat stb.

Az, hogy ezt a fogalmat a történelem utóbbi valahány évtizedében úgy próbálták definiálni, hogy ne lehessen jól használni, és rögvest valami iszonyúval függjön össze, nem fogadható el. A rasszról való fogalmunk tehát nagyon összetett és nagyon valós lehet, és egyáltalán nem igaz, hogy nem számolunk vele belső vagy társadalmi életünkben. Legfeljebb annyira természetesnek vesszük, hogy „nem látjuk a szemünktől”.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 14:21:08

Orbán Viktor beszéde az Európa Parlamentben (23 perc 23 mp)
tdyweb2.wbteam.com/OrbanEUParl0119.htm

abandi 2011.01.21. 14:36:18

A "fiziológiai" rasszizmushoz (2008 -as) mellékelnék egy árópaji térképet:

www.magyartaltos.info/index.php/irasok/ostortenetunkrol/1348-genetika-a-valodi-tudomany
Egyébként, akibe nem építették be családilag a "máságradart", az fogyatékos...

bz249 2011.01.21. 14:39:05

@Loxon: ezzel vegulis arra utal, hogy az ember mondjuk gyakrabban vesz cukorkat a sajat gyerekenek, mint egy tetszolegesen kivalasztott del-amerikai gyereknek? (szandekosan extrem pelda, nyilvan ennel joval tobb szint van kulturalis ertelemben, amelyik tobb-kevesebb azonosulast kivalt)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.21. 15:01:35

@tewton:
nyöhe tudja mikor a mandarinon a vonatkozó cikk alatt megjegyeztem, hogy az egyik wb tulaj, valami arató nevű építész, tipikus ingatlanspekuláns származású, hát szép csendben törölték. :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 15:02:03

@abandi: Tóth egyébként érdekes dolgokról beszél (a „fiziológiai rassz” meghatározásának genetikai komponensei szempontjából), valahogy ott bicsaklik meg mindig ez az érvelés, hogy összekeveri a finnugor nyelvrokonság elméletét a finnugor genetikai rokonság elméletével, vagyis hogy egyiket a másik alapján akarja tagadni (vagy igazolni), ami nem lehetséges, lévén két külön faktorról van szó (genetikai és nyelvi). A magyarság lehet genetikailag teljesen más, mint a finnek vagy az ugor népek, és közben nyelvében lehet rokon. Abból elindulhatna Tóth, hogy „Visszatérve tehát a korábbi gondolatra, az, hogy ma máshol valamiféle kimutatás szerint magasabb az EU19 aránya, nem feltétlenül bizonyítja azt, hogy a jelző onnan terjedt el. Lehet, hogy innen került oda.” — Ez természetesen nyelvek tekintetében is feltételezhető, László Gyula elő is állt egy ilyen elmélettel, miszerint az ugor nyelvű népek vették át a magyart egy bizonyos időszakban (és nem fordítva, mint néha elhangzik, vagy nem „közös ősnyelv”-ről van szó).

A másik, amit fölösleges körnek tartok, az az „ázsiai gyülevész hordának nézik-e a magyarokat vagy sem” kérdés. Miközben ezt egy kisebbrendűségi komplexushoz kapcsolják, amelyet állítólag indoeuropista nyelvészek gerjesztettek (vagy ők maguk szenvedtek benne? Ugye nem mindegy...), ezek az indoeuropéer nyelvészek minden gond nélkül elfogadják azt, hogy az európai nyelvek (esetleg népek is) indiai nyelvek (és/vagy népek) rokonai. Szóval ez a hamis presztízs-alapú kérdésfelvetés így eleve értelmetlen.

Egyébként teljesen valószínűnek látom, hogy a mellékelt genetikai térkép jól képezi le statisztikailag a valós genetikai „helyzetet”.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.21. 15:04:14

@ArmaGeddon Bácsi:
haggya mán ezt a rendes zsidó, meg rendes cigány dumát, mer felképelem! sábeszgój! :)

abandi 2011.01.21. 15:04:40

@abandi:
Ja és:
Ady Endre

SEREGESEN SENKIK JÖNNEK

Minden semmirevalónak,
Gácsnak, svábnak és zsidónak:
Grádics adatott:
Itt alant már csak egyedül
Maradok...

Sürög a vad, magyar élet,
Még a némák is beszélnek
S uccám ellepik
S bárki taknyost egy bősz iram
Fölrepit.

Seregesen senkik jönnek,
Megrabolnak, elköszönnek
Gúnnyal, szabadon,
Mi bennem gyült, mindenkié.
A vagyon.

Mind a szépet, amit hoztam
S ami új, nagy, átkozottan
Sok, pazar ige:
Úri, léha nullák raja
Söpri be.

Álmagyarok s jöttment népség
S címeres, ronda cselédség
S nagyúri nagyok:
Ez időben, itt, valaki:
Én vagyok.

Új igéim tán nem hatnak,
Rossz frigyesim elhagyhatnak
S nőhet a fülem,
De nem lesz itt semmi, soha
Nélkülem.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 15:06:23

@bz249: Ha akarja, ilyen vonatkozásban is értelmezheti. Én konkrétan még életemben nem vettem cukorkát a szomszéd házban sem senkinek. :}

tewton 2011.01.21. 15:06:49

@bz249:
most akkor azt az evidenciát vitatja, hogy az ember színe a fehér?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 15:07:23

@abandi: Ja, hogy Maga Ady Bandi. Végre leesett.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.21. 15:10:25

tényleg, össze kéne írni, ki zsidó a mandarinon. még jól jöhet. :)

abandi 2011.01.21. 15:27:05

@Loxon:
Épp a minap hallgattam Bakay Kornél (2003-as?) előadás-sorozatát, a László Gyulai hagyaték és a magyarság kutatásával kapcsolatban.
A legagresszívabb ellenzőknek a finnugorista nyelvészeket tartotta...
Egyébként Barabási László (székely történész) szerint is itt káajrópában lehetett az emberiség fehér fajának a bölcsője...

tewton 2011.01.21. 15:29:09

@Grift:
lehet, hogy szeretetből csinálták. gondolja el, ha a WB tulajai monitorozzák a kapcsolódó netes forgalmat. védeni akarták magát :)

abandi 2011.01.21. 15:33:15

@Loxon:
Csak ha iszom!
(Olyankor én is efogadnám a báró hatvani támogatását, meg a közel-keleti zamatú léha léda vulvát...)

Tehetetlen Dodó 2011.01.21. 15:39:34

@bbjnick: Látom, Neked is megvan a 80-as évek egyik legjobb lemeze.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 15:43:17

@abandi: Finnugor kérdésben nem folytatnék akkora Kulturkampfot, a kérdés közel sem olyan jelentős, mint ahogy beállítják. A magyar nyelv lehet a finnugorok rokona _is_ (többek között), no és aztán, mit befolyásol ez? Ettől még lehet akár a török rokona _is_, meg lehet baromira egyedi is stb. Egy időben jó sok tanulmányt elolvastam „finnugrista” nyelvészektől is. Nem mondhatnám, hogy tudományosan sötétebbek lettek volna az antifinnugristáknál, sőt, sok esetben a helyzet fordított volt. Nagyon sok a képzetlen, amatőr, de prófétai ambíciókkal ellátott sumer, hun, szkíta, pártus ésatöbbi ésatöbbi rokonságot hirdető vagy „egyedül a magyar nevezhető népnek / nyelvnek” stb. véleményeket hangoztató őrült. Szóval még az egyébként kevéssé szimpatikus orientációjú nyelvészek tartózkodását is valamelyest megértem, amikor előkerül egy igaz szittya „nyelvész”. (Bakay egyébként határeset.) Bár kétségtelenül szórakoztatóak, és néha fején találják a szöget.

Az „emberiség fehér fajának bölcsője” szerintem földrajzilag kevéssé határozható meg, a legtöbb mítosz északra utal, de legalábbis K-Európánál jóval északabbra. De felőlem az „emberiség” úgy is keletkezhetett, ahogy a thébai mítosz beszéli el, mely szerint az ember „sárkányfog-vetemény”.

Mint egy honlapon idézik:
„E szerint Kadmosz Zeusz által elrabolt húga, Europé keresése közben a delphoi jósda tanácsát követve várost akart alapítani, de meg kellett küzdenie Árész sárkánykígyójával, akinek fogait elvetette a földbe, hogy belőlük keljen ki a város népe. A fogakból egymás ellen forduló harcosok támadtak, akik egymás kezétől estek el. Végül öt harcos maradt meg, akiknek leszármazottai Thébai uralkodói lettek, Kadmosz pedig Árész hadisten lányát vette feleségül. A frigy kihívta az istenek haragját, utódaikat a békétlenség átka sújtotta.”

Tehetetlen Dodó 2011.01.21. 15:54:24

@tewton: Ezt általános problémának látom, sőt, elkerülhetetlen folyamatnak.
Mármint azt, hogy a közös, elviselhetetlen ellenség összekovácsolt egy egységfrontot maga ellen, amelyben a legkülönbözőbb indíttatású, származású, szocializációjú emberek fogtak össze, hogy leváltsák ezt az irtózatos bagázst. (Tulajdonképpen kicsiben a Fidesz is ennek metszete - egy gyűjtőpárt, amely széles néprétegeket fed le, a liberális középtől a szélsőjobbal határos radikálisokig megtalálható benne számtalan, sok esetben erősn ellenérdekelt áramlat).
Óhatatlanul bekövetkezik a győzelem után újra a szelektálódás: felszínre bukkannak a különbözőségek és ez szakadásokkal, vagy legalábbis polarizálódással jár.
A múltkor valaki szektásodást emlegetett, tulajdonképpen igaz, mert újra szűkebb körökre tagolódik a hasonló érzelműek és beállítottságúak tábora.

abandi 2011.01.21. 16:05:18

@Loxon:
Hát igen...
Ráadásul: Minden, minden, csak komédia-azaz "interpretáció kérdése"...

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.21. 16:12:20

@Grift:

belátom, hogy dicsértem egy izraelit is, de az ki is szelektálódik! :-)

Alapvetően, ha egyszer a kulturális fejlődés (ideológiagyártás) egyik legdurvább selejtjének tartom a zsidó identitást, akkor "rendes zsidó" leginkább az lehet, aki már nem zsidó, csak mondjuk a szülei voltak azok. Ha "rendes", nem akar kiválasztott lenni, vagy így nem. Persez Loxon mindjárt jön azzal, hogy aki sehogy nem kiválasztott, az valami csőcselék és persze valamilyen fokig így is van.

A cigányoknál kicsit más a helyzet, de lényegében ugyanaz, a "rendes" mr magyar, ha Mo-on él.
A vegyesházasság el nem vetéséért is verekednél?
A cigányok esetén tisztán elméleti a kérdés, nemzetünk barnulása kész demográfiai tény.

abandi 2011.01.21. 16:27:25

@ArmaGeddon Bácsi:
Igen, remekül állunk:
- A hatalmi ágak elzsidósodtak.
- A népszaporulat elcigányosodott.
- A határon túli magyarság nagyrészét "eltüntették".
Mindezt röpke 100 év alatt.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 16:30:47

@Tehetetlen Dodó: Szerintem egyszerű a helyzet: szektákkal nem kell foglalkozni. Csináljuk, amit kell, és tojjunk a szektásodásra.

Tündér_Lala 2011.01.21. 16:47:04

@Tehetetlen Dodó: @Loxon: Nyilvánvaló módon, ha egy párt ekkora népességet fed le (mindazokat, akik a Fletó féle nemzetrontást megelégelték(, ott számtalan nézet lehet. A nemzet érdekei mentén azonban a nézeteket lehet egyeztetni. A baj ott van, ha beszivárogtak bomlasztók vagy csak a saját zsebükre tekintettel levők. Ezek sokat árthatnak. Az első felismerése nehezebb (egymás ellen uszíthat csoportokat, stb.), a tolvajokat meg be kell csukni, ki kell zárni.

bz249 2011.01.21. 17:20:17

@tewton: vitatja a nagyhalal. :)

Nekem tenylegesen kell arabus es kinezer kollegakkal egyutt dolgozni. Pedig allitolag magasan kepzett emberek, meg a sajat orszagukban biztos elitek is. Nadehat megiscsak na. Ertelmes munkara eleg nehez hasznalni oket, meg ugy altalaban a porosz tipusu munkaszervezes sem megy nekik, hanem reszletesen ki kell fejteni mindent. :(

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.21. 17:33:59

Rendőrségi hír.

"Idősekre szakosodott, brutális rablóbandát leplezett le a rendőrség.

(...)

A hét gyanúsított közül egy jogerős szabadságvesztését tölti, öten előzetes letartóztatásban vannak, egy pedig házi őrizetben.

A rablók - akik egy borsodi faluból származnak, és rokoni szálak kötik őket össze - "

No persze, rokoni szálak. Összeverődött, népes rokonság.

www.hirado.hu/Hirek/2011/01/21/15/Idosekre_szakosodott_gyilkos_rablobanda_ugyeben_nyomoz_az_NNI.aspx

osborne 2011.01.21. 17:43:48

Időközben Brüsszelben:

Hős Lajosból 'mandátumtolvaj' lett.

Az MDF lemondatná európai parlamenti mandátumáról Bokros Lajost, aki viszont már közölte, hogy nem hajlandó feladni képviselői helyét. Az új vezetésű párt erre reagálva már mandátumtolvajlásról ír.

www.origo.hu/itthon/20110121-tolvajvaddal-folytatodik-az-mdf-es-bokros-vitaja.html

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.21. 17:56:48

A bejelentett reformtervekkel kapcsolatosan előre dörzsöli a kezét a független értelmiség. Dicsérik, hogy végre megszorításokat hajt majd végre a kormány, és alig várják a szerintük majd kialakuló elégedetlenségi hullámot. TuRuL mai bejegyzése jó indikátor.
Nem nyilvános, de gyorsan kiismerhető a gondolkodásuk: a redisztribúció célfelhasználásait csökkentsék, lehetőleg úgy, hogy az elosztórendszer magas színvonalú, exkluzív működési költségei biztosítsák a korszerű állami működés szükséges színvonalát, ami a magasan díjazott értelmiségi közreműködés mértékében mutatkozik meg.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 18:04:37

@osborne: Most akkor van még MDF? Én ezt már nem is értem.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 18:20:24

Olvassanak Pozsonyit:
pozsonyiadam2.blogspot.com/2011/01/delutan-tortent.html

„Érdekes élményben volt részem a minap. Bevittem az antikvárba Günter Grasst, és körberöhögtek. A Kálvin tér és az Astoria közt sorban van vagy öt – de az is lehet, hogy hat – darab antikvárium. Öszvissz egy helyen méltatták annyira a művet (A hal, Európa, 1988), hogy megnézzék, s azt mondják: nem kell. Ott áll két éve. Az egyik helyen simán kijelentették, modern irodalmat nem tárolunk.”

„Spiró és a magukfajták keseregnek, hogy az emberek nem olvasnak. Nem, őket nem olvassák. De hát miért is olvasnák? Az Ulisses, meg Sartre olvashatatlan, Esterházy, Nádas, meg az összes futtatott pocsék, a Termelési regény egy sora sem élvezhető, és valljuk be, mi se értjük ifjúkorunkban mit magyaráztunk bele Boris Vianba, Joseph Hellerbe meg a Zabhegyezőbe. Hajítófát nem ér egyik se.”

kackia 2011.01.21. 18:43:43

@Loxon: Olvasson bibliát, tórát, talmudot az örök. :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 18:51:18

@Tehetetlen Dodó: De itt nem jeszről van szó, hanem madöfről.

Tehetetlen Dodó 2011.01.21. 18:55:31

@Loxon: Maradjunk abban, hogy azért a derék Pozsonyi véleménye sem több egy polgárpukkasztó provokációnál - gyakorta áthullik a paripa másik oldalára.

Tehetetlen Dodó 2011.01.21. 18:57:54

@Loxon: Ó, jesz, lord.

(Ha már egy szóviccet magyaráznom kell, akkor az valóban hülye szóvicc volt, elismerem).

tewton 2011.01.21. 19:06:12

@Tehetetlen Dodó:
jó, jó, de azért a zabhegyezővel nem lőtt mellé. az kb. ugyanolyan semmi, mint a keruaktól az úton.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 19:07:06

@Tehetetlen Dodó: Nem kell magyaráznia, mivel értettem. Pont azt mondom, hogy ez nem a jesz, akik a Bokrost vissza akarják hívni. Vagy még mindig nem értem? :}

Pozsonyinak (imho) történetesen ebben a cikkben majdnem tökéletesen igaza van. Mínusz „pukkasztás” (ámbár lehet, én nem vagyok polgár, mert nem pukkadok), de különben mitől lenne jó olvasni?

Alfőmérnök 2011.01.21. 19:26:46

@Loxon: De hát nem azt mondja, hogy nem jó olvasni (nem is mondhatja, hiszen saját tevékenységét, munkáját nyilvánítaná feleslegessé), hanem hogy bizonyos ikonok nem önértékük miatt lettek ikonok. A listán lehetne vitatkozni (Vian néhány könyve szórakoztató, 22es csapdája is jó, stb...), de kétségtelenül létezik a jelenség (kultusz-képzés).

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.21. 19:28:59

@Alfőmérnök: (Én mondtam, hogy mitől lenne jó olvasni [Pozsonyit], ha nem „pukkasztana”.)

Alfőmérnök 2011.01.21. 19:31:18

@Loxon: Nem olvastalak figyelmesen. :)

Tehetetlen Dodó 2011.01.21. 19:39:12

@Loxon: Ja, bocs, én voltam tévedésben, nem figyeltem, hogy ezek esetleg osztódással szaporodnak: szóval van jesz is meg madöf is?
(Valahogy nem koncentráltam eléggé a létezésükre, hehe).

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.21. 19:39:17

az egyébként nagyrabecsült bucónak, nádas miatt, anyja picsáját. nem is olvasta. .)

Tehetetlen Dodó 2011.01.21. 19:48:01

@Loxon: @tewton: Pozsonyinak persze a jelenséget illetően igaza van, csak a példái nem ülnek mindig: Keruac meg Salinger meg Esterházy persze fos, de a mi derék Herczegünk is ontotta magából a felszínes hülyeségeket (ifjú koromban, amikor szakmányban olvastam a családi könyvtár kínálatát, elég sokat elolvastam belőlük), viszont Hellernek például ez az egy könyve igazán maradandó.
Pozsonyin amúgy sokat röhögtem, amikor a Demokratában nyomta a széljegyzeteit, de már évek óta nem veszek nyomtatott sajtót, az egy hétvégi mellékletet leszámítva.

tewton 2011.01.21. 19:54:43

@Tehetetlen Dodó:
esterházitól szerintem a termelési még jó, később laposodott el.
mondjuk az ilyen arcos megmondások hitelessége nehéz kérdés. ha mondjuk egy bizonyíthatóan olvasott ember mondja, kicsit meggyőzőbb volna.

Tündér_Lala 2011.01.21. 19:54:54

Maguk kaptak már telefont ?
Valaki fölhívott, (nem értettem a nevét mert amikor fölvettem még szólt a rádió) hogy a fészbukon nyilt valami oldal, ahol a szocikat kell hmm.. elküldeni ájvékolásuk miatt.

Tehetetlen Dodó 2011.01.21. 20:31:33

@tewton: Igen, az még újdonság volt, meg annak idején merész dolognak tűnt a Kis magyar Pornográfia is, az áthallások miatt. A következő Fuharosok már tömény szar volt.

Tehetetlen Dodó 2011.01.21. 20:33:25

@Tündér_Lala: Nekem küldtek mélt erről, de én nem favorizálom a fészbúkos akciókat.
Ez is csak egy lenne a "szeressük Szíj Melindát"-féle gyűjtések között.

Tündér_Lala 2011.01.21. 20:51:13

@Tehetetlen Dodó: Én se vagyok fenn és ezért nem is szándékozok regisztrálni.

kackia 2011.01.21. 21:07:43

@Loxon: A szemészem azt mondta ne olvassak annyit mert káros, rontja szemet.

kackia 2011.01.21. 21:08:50

A szemet az evolúció nem olvasásra kreálta.

Tehetetlen Dodó 2011.01.21. 21:14:21

@Tehetetlen Dodó: Én fenn vagyok, meg az iwiwen is, de kizárólag telefonkönyvnek használom ezeket, nem veszek részt semmiféle "közösségi" tevékenységben.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.21. 21:39:22

A pozitivista értelmiségvallás találta ki, hogy az írók jobban tudnak dolgokat másoknál. Ebből indult ki ez a nagy szélhámosság az irodalomban. Egy irodalmi mű legyen esztétikailag értékes, vagy szórakoztasson, esetleg indítson meg érzelmileg, hogy kedvet kapjunk a magasztos erények gyakorlására, a modern irodalom nagy része egyik célnak sem felel meg, egyáltalán, semmire sem jó.

@Tehetetlen Dodó: A Fuharosokba 18 éves korom környékén beleolvastam és eldöntöttem, hogy Esterházytól nem fogok olvasni semmit. Ezt sikerült is betartanom.

eN 2011.01.21. 21:52:03

@Grift: nocsak egy rejtőzködő Nádas-rajongó :P

Tehetetlen Dodó 2011.01.21. 22:01:52

@Elpet: sok kellemetlen élménytől kímélted meg magad - akárcsak én is.

eN 2011.01.21. 22:03:25

Alfi figyelmébe: "a Heller Ágnes vezette munkának az „Alaptalan alap: A tradíció folytonosságának és az életmű egységének kérdése Nietzsche, Lukács és Heidegger munkásságában” című pályázatra pedig 53,9 millió forint volt a vissza nem térítendő támogatás összege [...] a pályázatban meghatározott céltól eltérően, s nem a jogszabályokban meghatározottak szerint használták fel az elnyert pénzt. Példaként több százezres szállodaszámlákat, párizsi vonatjegyet, valamint milliós adatbázis-fejlesztést, illetve szoftver- és hardver-szaktanácsadást említett"

www.mno.hu/portal/760993

Tehetetlen Dodó 2011.01.21. 22:06:03

@eN: Ez a fasiszta rendőrség sajnálja tőlük azt a kis luxust, nahát.

eN 2011.01.21. 22:13:52

@eN: kis megjegyzés: értem én, hogy a pályázatba mindenki beír minden marhaságot, mert ahogy egy, a terepet jól ismerő barátom megjegyezte, pl eu-s pályázatot nem lehet nyerni annélkül, hogy lenne benne fejezet a fenntartható fejlődésről, és azt is tudom, hogy sok intézmény nem tud másképp létezni, csak ha kamupályázatok tömkelegét nyújtja be és fordítja a saját maga fenntartására, de azért ne tegyünk úgy, mintha nem lenne a napnál is világosabb, hogy kik kapták ezt a pénzt, és főleg miért: ez is a feri sajtóvásárlási projektje volt, ahol kitömték a nekik kedves közírókat, újságírókat és közéleti személyiségeket. Aki ezt nem akarja látni, az párhuzamos valóságban élt eddig.

Bell & Sebastian 2011.01.22. 01:04:34

Ennek a könyvskatulyázásnak annyi értelme van csak, hogy kiderüljön belőle, melyik nem javallott másodszori elolvasásra. A föld alá gyalázni valamelyiket csak úgy esik jól igazán, ha a kedves kritikus megtűzdeli a mondanivalóját pár idézettel - de fejből. :)

Bezzeg tizenévesen egyikük sem volt még ennyire biztos kezű és tévedhetetlen ítész, jól elolvastak mindent, amit megláttak a szeretett lény kezében, hátha.

Salinger kora-kamaszkorban például rágós falat volt, de a végén nagyot ütött. (Úgy tűnik, másnál is.) Egyébként az erőltetett cím-magyarosítás ebben az esetben alaposan mellélőtt, az angol fejezi ki igazán a lényeget - gyökeresen ellenkező értelmével.

Ha lehet, ezt speciel húzza le a listájáról, kedves nagymedvék! :)

Alfőmérnök 2011.01.22. 01:31:27

@eN: Na most ehhez fáradt vagyok, de megpróbálok valamit reagálni.

"kitömték a nekik kedves közírókat, újságírókat és közéleti személyiségeket."

Nem. Ezeket a pénzeket csóró egyetemek meg egyetemisták kapták, nem közéleti személyiségek. Biztos, hogy méltánytalanul bírálták el a pályázatokat, de ez nem törvénytelenség, csak geciség. Az meg nem jogi kategória.
Hellerbanya csak témavezető volt, vagy mi a pöcs. Ettől függetlenül a kurva anyját, mert Lukácsot ne említsék egy lapon Nietzschével meg Heideggerrel.
A párizsi vonatjegy szerintem belefér, a szállodai kurvázás legalábbis necces. :-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.22. 07:02:25

Nézem a tévét. És:

TamásGáspárMiklós: Magyarország egy rasszista állam.

KálmánOlga: Magyarország egy rasszista állam?! M'ér'???

TamásGáspárMiklós: M'ér' ne!

:-D (...) :-D (...) :-D (...) :-D (...) :-D (...) :-D (...) :-D ...

Ez már szeretem!!! :-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.22. 09:13:58

@Alfőmérnök:

Itt a kívülálló azt nem érti elsősorban: miért van arra szükség, hogy ilyen témákat állami pénzekből finanszírozva tanulmányozzanak.

Vonatkoztass el magadtól, aki nyilván más okok miatt érvelsz a kérdés differenciáltabb megítélése mellett. Van itt viszont egy kontextus. Van itt egy értelmiség, amelyik hosszú évek óta hangoskodik az állami újraelosztás csökkentése mellett. És emellett teljesen természetesnek tartja azt az értelmiségi létformát, amely a saját maga által meghatározott és preferált feladatokkal foglalkozik, állami pénzből. Aminek múlhatatlan fontosságát csak ők, a körön belüliek tudják megérteni.

Lényegében ugyanez a felállás a Költségvetési Tanács mögötti intézmény megszüntetése körüli vita. Az értelmiség úgy gondolja, ahogy az ő megmondása az a kategória, amely mindenkor, mindenképpen állami, közösségi finanszírozást igényel.

Alfőmérnök 2011.01.22. 09:19:45

@Elpet: "miért van arra szükség, hogy ilyen témákat állami pénzekből finanszírozva tanulmányozzanak."
A te logikád mentén meg kéne szüntetni az összes bölcsészkart.
Merthogy azok mind állami pénzből működnek.

tewton 2011.01.22. 09:21:32

@bbjnick:
de igény, az volna rá :)

tewton 2011.01.22. 09:26:12

@Alfőmérnök: azé' várjuk ki, tényleg csóró egyemisták kapták-e.
mert ha én egyszerre volnék mtafil tag, plusz oktató valamelyik egyetemen, plusz még havi 96.000-et kapnék a pályázatból (ezt a számot konkrétan GGyörgy mondta egy interjúban), akkor én is antiszemit vizionálnék a revizor kérdésére.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.22. 09:31:07

@Alfőmérnök:

Semmi olyasmire nem gondolok, hogy a bölcsészkarokat meg kéne szüntetni. Pontosan erről van szó: vannak filozófia tanszékek, van MTA Filozófiai Intézet, ezeknek van költségvetésük, oldják meg belőle a feladataikat.

Hogy szűk a költségvetés? Másnak is.

Alfőmérnök 2011.01.22. 09:33:52

@tewton: Felőlem vizsgálják ki az ügyet, majd kiderül, hogy el tudnak-e számolni a pénzzel.
Nekem az a véleményem, hogy kicsinyes dolog ilyeneken rugózni. Inkább változtassák meg, tegyék áttekinthetőbbé a pályázati rendszert. (Lukácsos témákra meg ne adjanak pénzt.)
Különössen kisszerűnek tűnik a dolog, ha figyelembe vesszük, hogy nemrég valami ELMSZÁMOLTATÁSról volt szó. Ha nekik ez az elszámoltatás, hogy egyetemi pályázatokat basztatnak, akkor megette a fene az egészet.

tewton 2011.01.22. 09:42:57

@Alfőmérnök:
maga a ballibek szekértolója, biztos százalékot kap! :)

szerintem itt is arról van szó, hogy azok a "nincsenek semmiféle csontvázak" lassan előkerülnek. nem csak a szekrényből, hanem a konyhaszekrényből és a gyufásdobozból is. az igaz, hogy az elszámoltatás alatt én is valami nagyszabású anti-antifasiszta-kirekesztő-stb. dolgot várnék, a politikai felelősség büntetőjogivá konvertálásával.

az egész pályázattal azt kellene tenni, hogy a vesztes pályázatok (amik titkolva vannak) megnevezésével kutatni, és megkérdezni, miért is ezek és ezek kapták ezt a pénzt, mik a specifikus okok. hellermáminak abban igaza van a nagy szarkenegetésben (persze ez is visszafele sül el), hogy a döntőké is a felelősség.

Alfőmérnök 2011.01.22. 09:48:45

@tewton: Sajnos nem kapok százalékot. :)
"az egész pályázattal azt kellene tenni, hogy a vesztes pályázatok (amik titkolva vannak) megnevezésével kutatni, és megkérdezni, miért is ezek és ezek kapták ezt a pénzt, mik a specifikus okok."

Erre én is kíváncsi lennék.
Persze visszamenőlegesen nem lehetne megtámadni a kuratóriumokat, hogy ezt és ezt a döntést hozták, csak nyilvánvalóvá válna a pártosságuk (ha volt. merthogy én sem tudom, hogy milyen pályázatok nem kaptak pénzt).

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 09:52:18

@Elpet: @Tehetetlen Dodó: „A Fuharosokba 18 éves korom környékén beleolvastam és eldöntöttem, hogy Esterházytól nem fogok olvasni semmit. Ezt sikerült is betartanom.”

Pontosan így jártam én is. Megyjegyzem, azért egy-két mondaton átfutottam, ha kezembe került valami könyve. De az az egy-két mondat mindig pont olyan volt, hogy azonnal becsuktam a könyvet és megveregettem a vállam. Egyébként Pozsonyínak van egy Esterházy-kritikája, egyszer talán majd egészben lehozom valahol. Szóról szóra passzol azzal, ahogy én is látom, meg Maguk is. Úgy látszik, ez egy igazán közös nemzedéki, sőt nemzedékeken átívelő, megingathatatlan bizonyosságú érzés: Esterházy Péter jelentéktelensége.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 09:53:36

Csóró egyetemista pályázat pénzeket sosem lát. (Esetleg a konferencián ehet potyapogit.)

Ezek a "filozófusnak" nevezett alakok állami hivatalnokok, és ennek megfelelősen igyekszenek minél több közpénzt megszerezni: nem csak saját felhasználásra, hanem az ellenőrzésük alá vonása legalább olyan fontos. Ezekkel a nagy pályázatokkal - amik az átlagos bölcsészpénzek 10-20 szorosai voltak - át tudtak nyúlni a létező intézményi struktúrákon. És aki nem került azokat is tudták tartani pár évig. Egyetemi feudalizmus.

A masiniszták pénzszerző képességét az adja, hogy le tudják állítani az ország vonatközlekedését, a légi irányítók a légi közlekedését: ennek megfelelően nagy a pénzük. E "filozófusok" ereje a közpénzekért vívott csatban a megmondó képességükön alapul, amit nagyban erősít a most is előkerült "antiszemiták a mi akadályozóin" érv. A szoci-libi kormány azt hitte, ezeknek a megmondásai számítanak, szerintem ezt is bebukták. Nem számítanak már.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 09:59:32

nanofilozófia egy még szabad pálya, ott kéne nyomulni

www.mno.hu/portal/761133

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 10:05:03

@tewton: sok vesztes nem lehet.
A nagy pályázatok úgy készülnek, hogy szólnak valakinek: add be, kb. ennyit kaphatsz.
A nagy pályázatokkal annyi a munka, hogy senki sem adja be vakon. Vagy csak egyszer.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 10:27:38

Arról hallottak valamit, hogy a médiatörvény szakmai kidolgozója Heltai Péter volt? Vannak források, amik egy ideje ezt állítják. Ha igazuk volna, elég fura helyzet állna elő.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 11:18:49

@Loxon: Ezt nem azért írtam, hogy vinszentesnek nézzenek.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.22. 11:37:00

@Loxon: csatlakozom, vagy húsz éve nem olvastam a faszit.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.22. 11:42:31

azt hallották, hogy ha tibibácsi nem hallgatott el valamit a nagy ejrópai médialevélből, akkor az ejrópára nézve botrányos?

nepszava.com/2011/01/magyarorszag/botranyos-az-europa-bizottsag-levele.html

:)

Tündér_Lala 2011.01.22. 11:50:07

@Grift: Hát azt mégsem mondhatták, hogy "rendben".
Ok ezt a három problémát orvosoljuk. Jó lesz ?
Muhaha

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.22. 11:56:27

más, hallgattam a bartókon valami irodalmi műsort, miközben a parikás csirkét főztem, persze tűzön sült kaliforniai paprikával turbózva, házi csirkéből, na szóval a himnuszról makogott a radnóti gimnázium magyartanára, illetve a vers taníthatóságáról, és azt mondta, hogy az, a magyar kollektív neurózis összegzése.
maguk szerint is?
maguk szerint mondjuk kafkánál elmondja, hogy az, a zsidók elmebetegségének ékes példája?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 12:46:57

@Grift: Ez a kollektív neurózis a Himnuszban 45 óta a haladárok kedvenc témája.
Na most, az a gond, hogy az alaphangulat, mint minden virtigli refi gondolat esetében, a Himnuszban is ószövetségi. A magyar-zsidó nép története párhozamának gondolata a Reformkorban úgy általában minden magyar szakos számára közhely.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.22. 12:52:10

@tölgy:
persze hogy közhely, ahogy egy székellyel sem lehet egy jót zsidózni /kivéve csiby károlyt :)/, mert ő is párhuzamos. :)

Téglagyári Megálló 2011.01.22. 13:01:25

@tölgy:

Most akkor ez magyar szak vagy orvosi? Tudtommal a neurózis az egy orvosi kifejezés.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.22. 13:10:28

A kormányzati elegancia hiányát fájlalóknak szíves figyelmébe. A környezetvédelmi hatóság valószínűleg megtalálta a MAL kézenfekvő és jogos megleckéztetésének módját.

"A zöldhatóság jóváhagyta a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. egységes környezethasználati engedélykérelmét, de hathónapos próbaüzemet írt elő;
(...)
A további működéshez az ajkai timföldgyárnak be kell szereznie az illetékes bányakapitányság engedélyét is, amely a bauxit feldolgozása során keletkező vörösiszap, mint bányászati hulladék kezelésére, valamint az ehhez szükséges létesítmények, berendezések építésére, használatbavételére, üzemeltetésére, rekultivációjára és utógondozására vonatkozik. "

A lényeg itt jön:

"A zöldhatóság honlapján olvasható közel százötven oldalas dokumentum részletesen ismerteti a bevezetésre kerülő új, száraz technológiát, amellyel a mostani folyékony vörösiszap helyett gipsszel kevert vörösiszap, majd víztelenített iszap keletkezik. A technológiaváltásnak az engedély szerint a próbaüzem végéig kell megvalósulnia, az addig keletkező folyékony iszapot a X/a tárolóban helyezik el.
Az engedély szerint a száraz vörösiszapot nagyrészt belső útvonalon,teherautókkal szállítják majd az arra kijelölt X-es tározóba, az új technológia a szállítási forgalmat óránként 4-5 teherautóval növeli meg.

Az előírás szerint a gyárnak felül kell vizsgálnia a vörösiszap tározók körüli résfal vízzáróságát, és ahol ez nem biztosított, gondoskodnia kell a helyreállításáról. A zöldhatóság erre május 31-ig adott határidőt. "

www.hirado.hu/Hirek/2011/01/22/11/2018_ig_kapott_mukodesi_engedelyt_a_Mal_Zrt_.aspx

Az az érzésem, hogy az új technológia nagyon nagy érvágás lesz a MAL-nak és tulajdonosainak.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 13:12:18

@tölgy: Milyen jó lenne himnusznak a Zinternacionálé. Abban semmi neurózis nincs. Jellemhiba, az igen.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.22. 13:23:28

Néhány adalék még az Innovációs Alap körüli eseményekről, melyből a filozófusok pályázati pénzhez jutottak.

"Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is figyelte, hogy mi folyik az Innovációs Alapnál. 2008. júniusi jelentésében megállapította, hogy az alap összes bevétele a 2004-es 35,4 milliárd forintról 2007-re 51,9 milliárd forintra, azaz 46,6 százalékkal emelkedett. Az ügy szempontjából fontosabb, hogy az ÁSZ szerint a pályázatok szakmai elszámoltatása nem volt teljes körű, mert a pályázatkezelő nem fogalmazott meg és követelt meg konkrét eredményelvárásokat. „Az elvárt eredmények számszerűsítése, a szükséges elemzések és értékelések elmaradása miatt megállapítható, hogy a vezetés nem úgy alakította ki a rendszert, hogy az lehetővé tette volna a forrásfelhasználás eredményességének és hatékonyságának megítélését”, így az ÁSZ, amely szerint a pályázati rendszer működtetése során a programok magas száma, a kiírások gyakori és nem megfelelően megalapozott változásai nehezen átláthatóvá tették a támogatási rendszert.
(...)
A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2004. január 1-jétől működött, de elnökét hónapokkal később nevezték ki. A posztot Boda Miklós, az Ericsson volt kutatási igazgatója nyerte el, aki 2005-től szinte folyamatosan a támadások kereszttüzében állt, elsősorban az Innovációs Alap vitatható pénzosztási gyakorlata miatt. Az alap szétosztásánál jószerével csak a pályázati kiírások voltak nyilvánosak, de a nyilvánosság ezután már csak a szűkszavú támogatási döntésekkel ismerkedhetett meg, a döntnökök személye és az elbírálás indoklása titokban maradt. Ilyen körülmények között rendre támadható pályázati döntések születtek.

Bodát nemcsak a hazai kutatói közösség bírálta rendszeresen, hanem az a nagyvállalati vezetői kör is, amelytől az Innovációs Alap befizetéseinek nagy része érkezik. Az elnököt 2006 végén menesztették, utóda Pártos Ferenc lett 2007 augusztusától."

www.nol.hu/belfold/20110112-hogyan_fedjunk_le_teniszpalyakat_

kackia 2011.01.22. 13:30:36

@tölgy: "nanofilozófia..."
Sajnos régi lerágott csont.
2500 éve nincs filozófia csak kölcsönvett átírt, új szerzői babérokkal.

"
Minden egyes atomon annyi buddha van, ahány atom van a világegyetemben, és minden buddhát buddhafiak vesznek körül. Így vizualizálom a dharma-szférákat, melyeket kivétel nélkül győzedelmesek töltenek meg."

eN 2011.01.22. 13:32:00

A pályázatos témához: Szolzsenyicin írta vagy mondta valahol, hogy a SZU értelmisége azért volt annyira barátságos a rendszerrel, mert kiemelt státuszt, melegedőként használható munkahelyeket és kutatásaikra erőforrásokat kaptak, csupán annyi volt az elvárás cserébe, hogy nem szabadott szembemenni a hivatalos iránnyal. Ezek a rendszerváltás után továbbra is igényt tartottak a kiváltságaikra és azok mellé álltak, akik ezt akarták és tudták nekik biztosítani. Ez a helyzetjelentés szépen megáll itthonra is, egyik csatornája ezek a pályázatok.

És Alfőmérnök úr ne mondja már, hogy a szegény egyetemisták laktak azokban a drága szállodákban. És nem mellesleg az adatbázis fejlesztés meg hardvertanácsadás milyen célt szolgál egy Lukács-tanulmányban?

eN 2011.01.22. 13:43:54

@Grift: igen, ez olyan belvárosi betegség ez a zsidózás.

Tehetetlen Dodó 2011.01.22. 13:46:04

@Bell & Sebastian: A Zabhegyező egy nagy nulla volt már akkor szemmel is. Tulajdonképpen egyetlen emlékezetes, mulatságos epizód volt benne, amikor Edgar Marsalla az istentiszteleten egy öblöset fingott. Ezen jót röhögtünk 40 éve. A többi része még ennyit se ért.

Tehetetlen Dodó 2011.01.22. 13:51:13

@Grift: Hát, így járt ez a hülye ajrópa.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.22. 14:01:40

@Grift:

Egyetlen dolog lesz ennek az eredménye: az eddiginél is szembeötlőbben, nyilvánvalóbban fog látszani, hogy az aggódóértelmiség befolyása megszűnőben van.

Egyébként mit gondolnak, melyik EU ország szeretne olyan precedenst, hogy uniós szintről beleszóljanak egy ország törvényeibe, egyik sem.

Bell & Sebastian 2011.01.22. 14:07:35

@Grift: Tibibácsi rossz, Dájcstomi jó. -a hivatásos józók szerint.
Nehéz itt másra gondolni, mint származásra. :)

Bell & Sebastian 2011.01.22. 14:12:45

@Elpet: Ez ám a kaliforniai papr..., akarom mondani technológia! Különösen monitoringozással és a kiporzás elleni, állandó permetezéssel kombinálva. :)

reality 2011.01.22. 14:14:59

Egy mandiner hírportál idézet (nincs mit hozzáfűzni):

"medve 2011. január 22. 13:30

érdekes vélemény. Már az ATV sem tud mit kezdeni ezzel az egésszel:
atv.hu/cikk/20110121_gyarmati_istvan
"

reality 2011.01.22. 14:16:03

@Bell & Sebastian: Ez a Dájcs gyerek milyen származású?

Bell & Sebastian 2011.01.22. 14:16:16

@Tehetetlen Dodó: Feltételezem, azért össze tudná foglalni röviden, miről szól. Maga szerint? :)

Bell & Sebastian 2011.01.22. 14:17:18

@reality: Szimbióta. Időkapun jött át.

Alfőmérnök 2011.01.22. 14:19:57

@eN: Nem tudom, hogy mennyire gazdagok voltak a diákok, akik kimentek Párizsba (gondolom konferenciára vagy ilyesmi).
Az egyetemek meg nincsenek túlfizetve Magyarországon, így persze hogy örülnek és mindenféle fejlesztésre fordítják az összeget, amit ilyen-olyan pályáztokon nyernek.
Természetesen ha történt visszaélés, törvénytelenség, azt meg kell büntetni.

Még egyszer leírom a véleményemet, aztán befejezem: ez szarrágás. De akinek jól esik, egészségére.

Tehetetlen Dodó 2011.01.22. 14:22:13

@Bell & Sebastian: Össze. 40 éve olvastam, de elég jó a memóriám, bár a gyerek háromnapos mászkálásának minden részletére nem emlékszem - a szállodára az ötdolláros kurvával igen, amelyik lefatökűzi szegény kölyköt - na, ez volt a másik emlékezetes epizód annak idején, haha.

Tehetetlen Dodó 2011.01.22. 14:23:32

@reality: Benne van a nevében: német.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.22. 14:25:28

@Tehetetlen Dodó:

Nekem a Pisztrángfogás Amerikában tetszett - akkor. Nemrég megvettem antikvárban újra, de csak belenéztem, valahogy nem izgat már annyira.

Bell & Sebastian 2011.01.22. 14:26:01

@eN: Hát a lepapírozását a másra költött zsének.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.22. 14:26:15

@Elpet:

Az akkort úgy értem, hogy 25 évvel ezelőtt.

Tehetetlen Dodó 2011.01.22. 14:27:23

@Alfőmérnök: Szarrágás, szarrágás.
Ezekből a kis félmilliárdos szarrágásokból adódott össze az a - becslésem szerint - évi 500-1000 milliárd, amit szépen kicsurgattak a posztbolsi klientúrának az évek folyamán.
(Az imént olvastam az atkakutatás egymilliárdjáról - ilyenkor álmélkodom, hogy csupán 12 ezer milliárddal növekedett meg az államadósságunk az elmúlt 8 évben).

Tehetetlen Dodó 2011.01.22. 14:29:30

@Elpet: Én is úgy értettem.

tewton 2011.01.22. 14:29:31

@Grift:
látja. mit gondol, miért akarták a történelemérettségit eltörölni a liberálisok? egészségvédelmi céllal!.

eN 2011.01.22. 14:31:14

@Alfőmérnök: nem szarrágás, mert csak egy kiváltságos kör kapott nagy pénzeket olyankor mikor ment a nagy megszorítósdi meg fizettük a 42%-os "szolidarítási" szja-t.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.22. 14:31:24

A himnusz tényleg nincs rendben. A szöveg nem is lenne akkora baj, bár igazából nem erre alkalmas, de a dallam kiválasztóitól megvonnám az állampolgárságot. Hogy kollektív-e, azt nem tudopm, de a neurózis - vagy netán szndékos neurotizálási terv??? - passzol ide.
Valahol e nemzeti "siratóénekünkről" beugrik Dövényi Nagy regényének az a jelenete, amikor Brandstein Juda bemegy egy keresztény templomba, talán a pesti Bazilikába és teljesen megnyugodva, elégedetten, boldogan jön ki belőle, mert azonnal megérti, hogy EZEKNEK semmi esélye velük szemben, a naív vallásuk annyira kiszolgáltatja őket a célratörő harci ideológiával ("zsidó vallás") szemben.
Jókat röhöghettek a magyar himnusz hallatán is. Nem volt benne a kezük???

Leskelődő 2011.01.22. 14:31:38

@Bell & Sebastian: Nincs véletlenül egy nyomtatott Magyar Nemzet a közelében? Kíváncsi lennék, van-e valami pozitív újdonság ebben a cikkben:
Jelentősen átalakíthatják a hazai igazságszolgáltatást
mno.hu/portal/761131

@Elpet:
Bodáról meg az NKT-ról még egy kis adalék:
- hamis adatokat közölt a doktori fokozatáról
- nem szerezte meg az államtitkárok számára előírt közigazgatási szakvizsgát
- A Számvevőszék már 2005-ben megállapította, hogy a költségvetési beszámoló a hivatal „vagyoni, pénzügyi helyzetét nem megbízható módon mutatta, az abban feltüntetett adatok nem a valós képet tükrözték”.
stb.
www.mno.hu/portal/378295

tewton 2011.01.22. 14:31:49

@Elpet:
beszélik, hogy megoldásul azért kell pont gipsz, mert egyes szoci hőerőművekben pont az termelődik az melléktermékként.

eN 2011.01.22. 14:35:18

Egyvalamit magyarázzanak el, miért jönnek mind ezzel a facebookon nyerték meg a választást, elhangozott ez valahol? Én csak annyit láttam egy Orbán beszédrészletben, hogy az _interneten_ nyerték meg.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.22. 14:37:09

@Loxon:

fura helyzet? Csak nem vad, sőt röhejes összeesküvéselméletekhez illeszkedne?
És honnan lehet ilyeneket tudni?

Bell & Sebastian 2011.01.22. 14:37:10

@Tehetetlen Dodó:
Szerintem meg az ártatlan gyerekeket megrontó társadalomról, annak képviselőiről, az iskolában tanított világkép és a való közti szignifikáns eltérésről. (Ki lökdösi a kiskamaszokat a szakadékba?) Ki az elkapó?

Kurvák és Kamionosok? Jaja, valami hasonló.
Vagy harminc éve olvastam én is, de azért ennyi rögzült belőle.

Az egy jó kérdés, hogy párhuzam vonható-e a regény és a múlt heti tragédia közt? Mi az hogy! Egy rajongónak (szülőnek) már régen le kellett volna puffantania ezt a kis köcsögöt! Csak hát, ami baromság, azt ugye ne olvassuk! Úgy van, azt ne. :)

tewton 2011.01.22. 14:38:31

@Alfőmérnök:
lol. ahhoz, hogy valaki diákként párisba menjen konferenciázni és még ki is fizessék ... ahhoz minimum phd-hallgatónak kell lennie, esetleg egy OTKÁban.

Bell & Sebastian 2011.01.22. 14:39:32

@Leskelődő: Nincs, de ezt nagy örömmel olvasom! :))

Bell & Sebastian 2011.01.22. 14:41:10

@eN: Mondta, például Loxon linkjében is benne van. De tartok tőle, retorikai fogás volt csak.

tewton 2011.01.22. 14:46:27

találtam régi népszabit 89-ből. főcím:
"A dilettáns demokráciábam is elsikkadhat az ember." Nyers Rezső és Németh Miklós levélben köszöntötte a tanácskozást. [a Demokratikus Magyarországért Mozgalom zászlóbontása]

Váltsuk tettekre a reformretorikát! Tanácskoztak a néphadsereg kommunistái.

Mától: egységes devizaszámla

Szabad sajtót - papírkorlátozás nélkül

A Demisz egy szocialista pártot keres magának

Tehetetlen Dodó 2011.01.22. 14:54:36

@Bell & Sebastian: Két malomban őrölünk: a téma, az erkölcstelen, önző, pénzbázisú társadalomban való elmagányosodás, talajvesztés ma is éppolyan időszerű, sőt. Azóta sokat romlott a helyzet és ezt csak ideig-óráig bírja eltakarni a modern technika csillogó-villogó-dübörgő kulisszarendszere.
Amiről én beszélek: a könyv - szerintem - unalmas, rosszul megírt, gyenge szöveg. Ott kinn persze beletalált az életérzésbe, itthon meg azért adták ki óriási revelációként, mert el lehetett mondani: a rothadó kapitalizmus ilyen szörnyű, magányos, elidegenedett világot szül, bezzeg a mi optimista, haladó közösségi társadalmunk!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.22. 14:56:50

@tewton:

Eddigiekben a Mátrai Erőmű ZRT szállított gipszet a kármentesítéshez.
Hogy mennyire szocialista érdekeltség, azt nem tudom eldönteni, nekem inkább német - magyar állami tulajdonúnak tűnik a rendelkezésre álló adatok alapján.

RWE POWER AKTIENGESELLSCHAFT 50,92088 %
MAGYAR VILLAMOS MŰVEK ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 25,51431%
ENBW ENERGIE BADEN-WÜRTTEMBERG AKTIENGESELLSCHAFT 21,70691%
EGYÉB RÉSZVÉNYESEK ÖSSZESEN 1,857901%

Forrás:
www.mert.hu/hu/cegadatok

Tehetetlen Dodó 2011.01.22. 15:01:27

@Leskelődő: Röviden az újságból:
- önálló közigazgatási bíráskodás, területe a közpénzek felhasználása, állam működésének ellenőrzése, közszféra munkaügyi perei, közérdekvédelmi ítélkezés, közbeszerzési ügyek, stb.
Felvetődött továbbá, hogy az új alkotmányban egységes szervezetben kapjon helyet az Alkotmánybíróság, a Legfelsőbb Bíróság és a közigazgatási bíróság. Az új képződmény élén a Kúria állna.

Na tessék, má' megin' a Horthyfasizmus restaurálása zajlik.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 15:07:43

@tewton: diáklány is mehet Párisba konferenciázni a proffal, az egy lehetőség.

@Tehetetlen Dodó: most döngölik be a filozoptereket az agyagba. Ez az 500 misi pont belátható az átlag bölcsész számára, hogy anyázzon, ha legközelebb meglátja őket.

Bell & Sebastian 2011.01.22. 15:18:05

@Tehetetlen Dodó: Nem-nem, ugyanarról a könyvről beszélünk és a valódi értelméről. Bizonyítottan több gyilkosságot is inspirált (Lennon/ Kennedy minimum).

Már bocsánat, de szarok beléje, milyen hátsó szándékkal adták ki Appelék.
Ugye nem kell bizonygatnom, elitgimnázium elitosztályában elittanárok tanítanak irodalmat és nyelvet. Az érdem nem az enyém, bár mire szervezetten rábuktunk, már mindenki olvasta (Pannonhalmáról szivárgott be hozzánk), és tucat esténk ment rá a kocsmában, késhegyig menő vitákban abriktolva egymást, négy sör és egy doboz Symphonia társaságában.
Tegye a szívére a kezét. Az amerikai tömegszórakoztatás kritikátlan átvételével jártunk-e jobban, vagy a kisközösségek megtartását kellett volna inkább erőltetni? A szocialista szocializációs minta, vagy a vadliberális okozott-e több és nagyobb kárt? -tekintettel arra, hogy hagyományokon alapuló konzihoz csak fényképekről és szüleink visszaemlékezéseiből szerezhettünk benyomásokat.

(Maga most olyasmit fúj, aminek az igazáról nem győződött meg, nem gondolta végig.)

Értékes könyv az, ha sikerült megérteni. -csak ezt akartam mondani. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.22. 15:20:47

@Elpet:
füstgáz!? úristen, ezek a nácik mire készülnek megint? innen el kell menni!

Tehetetlen Dodó 2011.01.22. 15:24:23

@Bell & Sebastian: De hiszen én az amerikai tömegszórakoztatás kritikátlan átvételének harcosa vagyok, ez minden ismerősöm számára evidens.
Nincs számomra borzasztóbb opció, mint a kisközösségek megtartásának szörnyű lehetősége.
Tulajdonképpen hogy jön ide Salinger?
(Valamelyik kölyök olvassa éppen, meg fogom róla interjúvolni, hadd halljak egy elfogulatlan véleményt).

tewton 2011.01.22. 15:27:30

@Bell & Sebastian:
lol. maga a végén ginzenget öööö ginzberget fogja apologetizélni? de felirom az újraolvasólistámra, hamár ennyire dicséri.
a pisztrángfogás meg a másik, az el ne fújja a szél nekem tetszett annakidején.

tewton 2011.01.22. 15:29:17

@Tehetetlen Dodó:
kérdezze már meg a keruak-útonról is! nekem már teenageerként is necces volt.

Téglagyári Megálló 2011.01.22. 15:56:08

@Elpet:

Az egy szocialista nagyvállalat, nyugodjon meg. Egyszer láttam a vezérigazgatót...

Bell & Sebastian 2011.01.22. 15:59:53

@Tehetetlen Dodó: XD Szépen vagyunk, mondhatom!
Akkor megpróbálom másként. Lehet, hogy a kő, amit Aczél a bűzös mocsárba dobott, nem volt szabályosra csiszolva és az általa felvert hullámokat önigazolásra használta fel. Lehet, persze, valószínű.
Küzdöttek a diszkóőrület ellen, ahogy tudtak. Az a sok fiatal kontrollálhatatlan körülmények közt, fények, vetített képek, angol szöveg..., maga a fertő!

De ettől még az igaz, hogy a megrontók nevesíthetők, a társadalom egészére kiterjeszteni az utódaink pokolba hajigálásának felelősségét, az egy badarság. Ha azt kérdezi, mi köze mindennek a könyvhöz, csak annyi, hogy erről szól. Fogó(cska) a rozsban.

Guns N' Roses - Catcher In The Rye
www.youtube.com/watch?v=V0PuJS-AtuE&feature=related

When all is said and done
We're not the only ones
Who look at life this way
That's what the old folks say
But every time I see them
Makes me wish I had a gun
If I thought that I was crazy
Well I guess I'd have more fun
(Guess I'd have more fun)

Oooh, the Catcher In The Rye Again
Won't let ya get away from him
(Tomorrow never comes)
It's just another day...
Like today ...

www.sing365.com/music/lyric.nsf/catcher-in-the-rye-lyrics-guns-n%27-roses/bc3fc66b760ba75348257129000fc21c

Bell & Sebastian 2011.01.22. 16:03:32

@tewton: Mérgemben előkerestem. ♫ Bár volna még idő ♪..., satöbbi. :)

Bell & Sebastian 2011.01.22. 16:22:12

@tewton: Johnny, az angoltanarunk egy szakadt hippi volt. Képzelheti! Aki nem fújta oldal és bekezdés szerint a könyvet, azt másnap már el is vitték Bostonba, teát szűrni az óceánból.

Ha a diszkó fertő - az Úton valóságos fartő! Nem vettük be a cumit, de ez abból is látható, hogy kalandvágyból jól itthon maradtunk, a transz-amerikai csövezés vasúti vagonokban bizonytalan ideig elhalasztva. :)

Bell & Sebastian 2011.01.22. 16:34:05

Itt van még egyszer, szöveg és kép egységben, el sem kell olvasni. :)
www.youtube.com/watch?v=f-7XhwncxP8

Google 2011.01.22. 17:47:37

@Bell & Sebastian:

Érdekes, nekem is tetszett. És a többi Salinger is: Franny és Zooey, Magasabbra a tetőt ácsok. Egy nagyon érzékeny író, nemcsak átélte, de át is érezte a korát - és azt, mi e kor után marad. Ha marad.

(Nagyon megsajnáltam azt a két lányt, Emesét és Kingát (éltek 18 évet), szegénykék áldozatai lettek a tömegszórakoztatásnak. És egy 21 éves nyikhajnak.
A harmadik lányról nem sokat tudni, nem?)

És hát lájkoljanak, ha tudnak, a langyosakat kiköpi az úr!

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.22. 18:14:53

@Google:

a kurucinfós képeik alapján (arcuk alapján) őket és kortársaik hasonlót tükröző arcú tagjait akkor van miért sajnálni, ha életben maradnak...

Tehetetlen Dodó 2011.01.22. 18:23:56

@Bell & Sebastian: Szoktam érteni, amit mondasz, de a Zabhegyezőt akkor se szeretem.
Mos' meg má' azér' se.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 18:35:33

@ArmaGeddon Bácsi: Tudhatná, én nem vagyok az összeesküvéselméletek ellensége, elég sokat mérlegelek magam is, talán még többet, mint gondolná(k).

Vannak kétértelmű dolgok, amelyekről már írtam korábban is. Vannak ugye a Fidesznek tőle jobbabra álló és balabbra álló ellenzékei/ellenségei (méghozzá nem is csak egyfélék). A kettő irányulás értéke elméletileg és gyakorlatilag viszont nem kellene, hogy ugyanaz legyen. És ez a források óvatos vizsgálatára kellene, hogy késztessen. Nagyon könnyen lehet apró csúsztatásokkal, nagyításokkal-elhagyásokkal, hangsúlyeltolásokkal stb. manpulálni.

Heltairól például egy Gáll Tibor (berlini képzőművész) állította, hogy a szekunak jelentett. Már itt el kell gondolkodni, kicsoda-micsoda, és mit akarhat ez a Gáll. Tegyük fel, hogy becsületes, vagy ha nem annyira az (de persze egyiket sem tudjuk), akkor sem tévedett, amin nem is csodálkoznék, hiszen előkerült Hegel (Heltai fedőneve) aktája. Tény, hogy Heltai lemondott az (egyesek szerint Fidesz-közeli) Advenio Zrt. „kezdeményezésére” a „a Class FM-et tulajdonló cég igazgatóságában betöltött tagságáról”. Mondjuk ez már fura, mert ha a Class FM is fideszközeli, az kínos. Bár én nem hallgatom, de úgy tudom, minőségét tekintve kb. olyan, mint a Danubius volt.

Mármost van még egy állítás, amit viszont román lapok hoztak: ezek szerint a Prima Primissima-díjra terjesztett, de Szőcsről anno jelentéseket küldő Heltai a Fidesz médiatörvényének szakmai kidolgozója. Amennyire tehát látom, román lapok állítják ezt, és a dolgot örülünkvinszenték is rögtön kéjjel meglovagolták:
orulunkvincent.blog.hu/2010/12/04/heltai_peter_es_lendvai_pal

Aminek pedig ők ellenségei... nos, szóval legalábbis kérdéses, hogy azt nem kell-e mégis kicsit megvédeni.

Kérdés: valóban Heltai-e a kidolgozó, továbbá Heltai valójában mennyire politikai figura az ügyben, ha tényleg az, és mennyire csupán „szakmai” (ami nem tudom, pontosan itt mit jelent).

Továbbá, ha mindez igaz, mi ebben a Fidesz felelőssége, tudhattak-e minderről, össze vannak-e fonódva a dolgok egy mélyebb szinten stb.

Láthatja, hogy nem olyan egyszerű ez. Már persze, ha valaki a részletekkel is foglalkozni kíván. Mert egyébként nyilvánvaló, hogy sem Heltai P., sem Örülünkvincent, (valószínűleg) sem a román lapok írói, de talán még az információt saját célra felhasználó jobbikosok, MNA-sok stb. stb. sem biztos, hogy tiszta alternatíváját adják a hasonló anomáliáknak.

Egy barátom úgy fogalmazott egyébként, hogy az ÁVH 56 után a médiában, és ezen belül is elsősorban az MTV-ben született újjá. Idézem: „Ezt úgy is értem, hogy maga a media, élén a »közszálgalati«
televízióval, maga az ÁVH (pontosabban annak részhalmaza). Lásd kik
alapították és irányították a MTV-t (ipper pál, radványi dezső, váradi
györgy vagy vitray tamás stb. mind ÁVH tisztek voltak) és mikor? Az
első televízióadás 1957. május 1-én volt, arról, ahogy a Szabadságharc
leverését megünnepeltették az idióta tömeggel. A jelen kapcsán
pedig jól tudjuk, hogy például az RTL-klub első garnitúráját maga
vitray képezte ki.

Ennek kapcsán ezt (főként 29:30-tól) ) érdemes megnézni Vö.
www.echotv.hu/videotar.html?mm_id=127&v_id=6172

Ebből derül ki mellesleg az is, hogy az új mediatörvény szakmai
kidolgozója heltai péter a román ÁVH, a securitate ügynöke volt.
mediapedia.hu/heltai-peter
www.mno.hu/portal/752278

(A gazemberek nevét direkt kisbetűvel írom.)”

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.22. 18:53:12

@Loxon:

ez a barát ilyen világnézettel annyira biztos benne, hogy a Szabadságharcot viszont érdemes nagy "Sz"-el írnia???

Érdekes dolog az is. Ha etnikai túlreprezentáltságot keresünk 56-ban, azt leginkább az ÁVH-sok és a forradalmárok között találjuk...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 19:00:44

@ArmaGeddon Bácsi: Nem, ha már így megkérdezte, az a barát abban sem biztos, sőt ő maga fejtette ki, hogy az 56-os eseményeket hogyan robbanthatták ki és manipulálhatták maguk a vörösök. Ennek ellenére Szabadságharc volt, két okból is: egyrészt bizonyos dolgokra nem számíthattak, vagyis egy kicsit elszámolták magukat abban a tekintetben, hogy a magyar népben (vagy legalábbis jelentékeny és mérvadó részében) akkor még mekkora elementáris erejű _valóságos_ szabadságigény, büszkeség és nosztalgia élt az „régi világ” után, másrészt a megtévesztettek felkelése attól még Szabadságharc volt, hogy megtévesztettek és becsapottak voltak (ha és amennyiben megtévesztettek és becsapottak voltak.)

Tehát a Szabadságharc (az 56-os) igenis nagybetűvel írandó.

De a lényeg most nem is ez. Maradjunk csak a témánál.

Tündér_Lala 2011.01.22. 19:41:08

Kéremszépen, ehhez nem áll rendelkezésre információnk. A történésekből esetleg következtethetünk, de a manipulációkat nem fogjuk tudni lekövetni.

(Anyám egy időben elhelyezkedett egy kisz alapítású cégnél. Ennek vezetősége szinte teljes egészében ÁVO-s volt. A közvetlen főnöke vette a fáradségot és teljesen nyilvánvalóan lenyomoztatta. Mindent tudott rólunk, ki volt az apja, anyja, ki a férje hol milyen beosztásban dolgozott, milyen anyagok, jelentések készültek róla stb. Nem véletlen, hogy az ország személyzeti osztályain csupa ilyen ember dolgozott. Olyan adatbázisok álltak és nyilván állnak a rendelkezésükre, amire a legrosszabb rémálmainban gondolunk és amivel ijesztegetnek, hogy valaki majd elkészíti egyszer azokat.(nekik rég megvan.))

Éppen ezért nem tudjuk mi azt követni, hogy milyen belső intrikák és harcok folynak közöttük, kiről milyen dehonesztáló adatok vannak, mit hamisítanak hozzá és mik azok az adatok, amelyek fővesztés terhe mellett mindig is titkosak maradnak. A fő választóvonal tehát csupán az lehet, hogy kinek a tevékenysége mire irányul, az jó vagy rossz, abban támogatható avagy sem. És mintahogy a Kádár éra utolsó két évtizedében sem volt minden intézkedés nemzetellenes vagy rossz, hanem voltak olyanok amik az országot (és persze vele a rendszert) előnyösebb helyzetbe juttatta, ezért az abból az időből származó emberek között lehetnek, vannak olyanok, akik ma is az előrejutásunkat segítik elő, azért hajlandóak dolgozni.

Valahogyan így látom. A produktum érdekel, az jó vagy roszz, lehet-e rajta fogást találni vagy sem. Úgy tűnik, hogy nem (Média tv.).

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 20:29:59

@kackia: „miután Rákosi szándékáról értesült Franco tábornok, tudatta Sztálinnal: ha Mindszentyt elteszik láb alól, kivégezteti az összes spanyolországi kommunistát.” — írják a cikkben.

Franco úgy tűnik, más módon is aktívan segíteni akart.
konzervativok.blogspot.com/2009/10/franko.html

Az előző elmélethez illusztrációul egy kitűnő írás:
www.tradicio.org/baranyi/1956.htm

Tehetetlen Dodó 2011.01.22. 20:30:47

@Loxon: Hol van ilyenkor Grift?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.22. 20:33:35

@Tehetetlen Dodó: Talán valami weimari bordélyban bizonyítja Franco igazát.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.22. 20:37:07

@Loxon: :))

van, örül, hogy ilyen fontos dolgok is szóba kerülnek itten.
ha beleolvasnak a kackia által linkeltbe, ne tévedjenek el, az a málnási nem az a málnási :)

kackia 2011.01.22. 20:53:23

@Grift: Borsózott a hátam attól a sok kegyetlenkedéstől a mit leírnak a cikkben,ezek pszichopaták voltak.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.22. 21:01:59

@Loxon:

olvasom a Baranyi-cikket és messzemenően illik az általam hitelesnek tartott felfogáshoz, pl. a lengyel Pająkéhoz, akitől idézek is a blogomon.
Csak zavaró, hogy kapásból téves eredeti nevet ad meg Rákosi, Péter Gábor és Farkas Mihály esetén. Érdekes, egy felületes szerző, aki csak a lényeget látja, a részletek nem kötik le... :-) Csak kötekszek, nem kell komolyan venni. Olvasom tovább.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.22. 21:39:12

@tewton:

Tudja, engem (leginkább) idős parasztok neveltek, így nagyon egyszerűre sikerültem:-) Nekem a magyarországi "rasszizmus problematikájáról" mindent (legalábbis, amit érdemes róla tudni) elmond a TGM-KálmánOlga-dialógus (ahogyan pld. a West Balkan-tragédiáról is a "nálunk Emődön igazából hetente történik ez"-kijelentés). Ezeket az igazságokat fedik el (szerintem) a magyarázatok (a hazugságrendszerek). Szeretnék olyan egyszerű lenni, hogy úgy láthassam a világot, mint a nagyszüleim:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.22. 21:42:06

@bbjnick:

a magyarországi "rasszizmus problematikájáról"=a magyarországi "rasszizmus problematikáról"

Tündér_Lala 2011.01.22. 22:03:05

Erről a spanyol szálról nem tudtam. A többi beleillik a képbe.
A felkelést nyilvánvalóan valamilyen - valószínűleg szándékos - lazulás tette lehetővé, de fogalmuk sem volt, hogy az emberekben milyen elemetális elkeseredés és felháborodás gyülemlett fel. Nyilván azt gondolták, hogy valami varsói vagy berlini megmozdulások szintjén marad a dolog. Nem így történt.

eN 2011.01.22. 22:06:06

@Loxon: ha az államtitkár Szőcsről ír, tudnia kell, hogy ő is jelentett. Ahogy szinte mindenki, aki valaki volt abban a rendszerben.

Tündér_Lala 2011.01.22. 22:06:20

@Tündér_Lala: Az amik hozzáállása is nyilvánvalóan másról szólt, különösen a közel keleti események tükrében.

kackia 2011.01.22. 22:07:05

@Loxon: Ezt Marschalko pont így fogalmazta meg a világhódítókban.
"a Szovjetunió és a nyugati liberáldemokráciák nem csak egy tőről, az átfogó ételemben vett antitradicionalitásból fakadtak,"
Szakrális harcról van itt szó a nyugati élettér és szellem megmentéséről,a lélek harcáról.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.22. 22:20:39

@kackia: Ezt még egy olyan józan parasztpárti politiku, mint Kovács Imre is leírta Amerikába érkezése első időszakában. Idézni sajnos nemtudom, nem találom.

@Tündér_Lala: A személyes beszámolókat mindig érdemes fenntartásokkal kezelni ugyan, de figyelmenkívül hagyni sem lehet. Én olvastam olyan beszámolót volt ÁVH-s tiszttől, aki azt állította, hogy a tüntetésekre hívó plakátokat a Honvédelmi Minisaztérium nyomdájában nyomtatták. Állítása szerint teherautó szám érkezett
a papír, mert a raktárkészletük épp ki volt fogyva.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.22. 22:43:49

@gloire: egy egészen hiteles ember beszámolója szerint, a börtönben, a volt katonák baszogatták az utcai harcosokat "a pesti srácokat", hogy az egészet ők vitték félre, mindent ők találtak ki, kár volt plebsnek beavatkoznia.

tewton 2011.01.23. 00:01:55

jól megmondták a kvimbinek :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.23. 00:03:22

@Grift: Van egy legenda egy Rákosi elleni '55-ös merényletkísérletről is, amit az akkori parlamenti őrség tervezett állítólag. Nekem a mostoha/nevelő nagyapám (nem tudom másképp nevezni, de nagyon szeretem) mesélte.Ő akkor volt katona, és közöttük terjedt ez. Holnap felhívom és rákérdezek, ha még eszembe jut. Azokat lefülelték az utolsó pillanatban.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.23. 00:42:13

És ehhez mit szól a kollektíva?

"Szokatlanul éles hangnemben bírálják német vezető kereszténydemokrata politikusok a katolikus egyház konzervativizmusát, és a cölibátus megszüntetését szorgalmazzák...

...A politikusok szerint a hagyomány védelme fontos cél lehet, de ha az egyház sorsa függ immár a paphiánytól, igenis át kéne gondolni a cölibátus amúgy „Krisztus által meg nem parancsolt" szabályát. Szerintük Róma politikája veszélyezteti a német katolicizmus jövőjét."

hetivalasz.hu/vilag/meghokkento-lepesre-szantak-el-magukat-a-keresztenydemokratak-34917/

Bell & Sebastian 2011.01.23. 01:39:46

@gloire: Ebben az esetben a németek csak átültetnék az eddigi gyakorlatot az elméletbe. :)

Ha úgy nézzük, munkálkodik a (cimbalmos helyett) kőműves, ha meg így, akkor számtalan elrettentő példát lehet felhozni mellette, továbbá legfőbb ideje lenne szakítani azzal a káros gyakorlattal, hogy utódok nélkül hagyjuk halni a Anyaszentegyház legkiválóbb elméit, a teljes értelmiségét. Az általunk nem kívánt (finom vagyok?) kultúrfölény kialakulásába ez a 2.000 éves gyakorlat azért kicsit nagyon besegített.
(Azt most hanyagolnám, hogy személy szerint hiszek-e ebben és mely területeken, miért alakulhatott ki.)

Az -nekünk, katolikusoknak- miért nem jó, hogy felszentelés előtt lehet nősülni, utána meg nem, ortodox módra? Egyre nyilvánvalóbb, hogy eltörlik, csak az a kérdés, hogy ez a Pápa, vagy az utóda. Utána mi jön? Kitalálják.
E-Mancival kezdődik. :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.23. 01:52:30

@Bell & Sebastian: Szerintem a rendszer kialakulásában bejátszhatott az is, hogy az utód az egyben természetes örökös is. Ingóságot, ingatlant is ide értve.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 06:54:04

@gloire:

Ezek a német kereszténydemokrata politikusok szoktak ilyeneket mondani. Ha jól emlékszem legutóbb, mikor egy ideges ágostai szerzetest uszítgattak Róma ellen, egyházszakadás és Európa felperzselése lett a "megmondás" vége.

Én Rómára bíznám ennek a kérdésnek (a cölibátus kérdésének) a kezelését.

ü
bbjnick

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.23. 07:11:59

@gloire: én semmit nem szólok. egyrészt nincsenek konzervatívok, tehát nem meglepő, ne sírjon, tölgy, jobb ha leszámol az illúzióival, másrészt nem kár a katolikus egyházért amíg nem tagadja meg az ószövetségi sátánizmust.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.23. 07:13:31

@Bell & Sebastian:
ne fantáziáljon helytelenül! hamarosan egy rabbi lesz a pápa. :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.23. 07:14:40

@gloire: hát, nem tudom, azért az orvos szolgálati lakását sem szokják örökölni.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.23. 07:32:23

jujj! ha ez sikerül, minket fellógatnak! :))

www.mno.hu/portal/761212

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 07:38:25

@Grift: @Elpet:

Ez az amerikai népszavás cikk ez "nagykirályság": olyan, mint mikor egy profi szélhámost úgy feldühítenek, hogy egy pillanatra kiesik szerepéből és kivillantja valódi arcát. No, hát ilyenek "ők", mint ez az amerikai népszavás cikk: az irigységtől, az éhségtől és a gonoszságtól félőrült, agresszív szellemi gnómok.#:-|

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 08:01:18

@Grift:

Mindent megtesznek, hogy a kultúrát és a közgondolkodást ők irányítsák, de legalábbis mindig ott legyenek, ahonnét a f*ng fúj. Most ez az újbalos internacionalista antiglobalizmus, ez a punkmarxizmus a várhatóan feljövő trend, most ezt nyomják.

Nekem erről is csak az jut eszembe, hogy nem szabadna átadnunk a telepet: ahogy "Klebi" (by @Alfi) is mondta: népbarát nacionalizmusra van szükség!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 08:16:11

Ma este 21 órától az m1-en Cseh Tamás-emlékestet adnak, színészek éneklik a Cseh-Bereményi dalokat. A műsort Bereményi rendezte. Szerintem érdekes lehet.

ü
bbjnick

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.23. 08:56:09

@gloire: úgy látszik, hogy a német pápisták felismerték, hogy ideje legalizálni az eddig is meglévő gyakorlatot. Feleségül kell venni a házvezetőnőt, gyermekeket kell nemzeni stb stb. Egy papné rengeteg támaszt tud adni a férjének és a gyülekezet életének a szervezésében is óriási lehet a szerepe. Amúgy kompromisszumos, vagy átmeneti megoldásnak alkalmas lehetne az ortodox gyakorlat átvétele is.
Nem mellesleg a katolikus egyház egyre irgalmatlanabb paphiányban szenved és nem csak Európában, de már Dél-Amerikában is elindult a folyamat. Ez arrafelé azzal is együtt jár, hogy a hívek tömegesen térnek be mindenféle északról terjedő necces neoprotestáns szektához.

@bbjnick: az igazán nagy skizma már közel ezer éve megtörtént, csak szólok. Az pedig, hogy a XVI. században tovább szakadt a nyugati egyház, a középkor után egyre inkább eltérő társadalmi, gazdasági és kulturális fejlődés egyenes eredménye volt. Luther idegességén meg ne csodálkozz, a szodomita pápákat látva erre minden oka megvolt. :)

kackia 2011.01.23. 08:56:52

A brahmacharya nem kényszerből jött létre keleten ez egy magasabb szellemi állapot amikor az elme az alsóbb csakra szintekről, az alantas vágyak szintjétől elrugaszkodott már, tehát nem sóvárgó, kínzó gyötrelemként éli meg a gyakorló az érzéki energiák áramlását. A cölibátus megszüntetése ezért egy ésszerű intézkedés lenne,egyébként egyetlen közösség sem engedheti meg magának, hogy művelt emberfőket kivonjon a népszaporulatból. Ne feledjük a rabbik is szaporodnak, talán ravasz megfontolásból pont ők sugalmazták a katolikusoknak az intézmény bevezetését.
Egyébként elfojtásban élni le egy egész életet, levágni a hidra fejét nem tanácsos, követelőzően máshol fog kinőni,valószínűleg torzan és kezelhetetlen helyen.
Nem emlékszem pontosan, de a cölibátust a katolikus egyház mikor is vezette be?

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.23. 09:09:48

@kackia: a cölibátus egy néhányszáz éves, elsősorban gazdasági szükségszerűségből (öröklés problematikája) megalkotott dogmán alapul. Érdemes ebből kiindulni, mégha a cölibátus önkéntes gyakorlata nyomokban már a korai egyház kialakulásakor is jelen volt.

tewton 2011.01.23. 09:20:27

@Bell & Sebastian: @bbjnick: @Gasper:
hát magukat teljesen megvezette a protestáns politika?
a cölibátust nem eltörölni kell, hanem megszüntetve megőrizni :) egy teljesen járható út lenne, ha tapasztalt, felnőtt, házas, többgyerekes férfiakat (akik már bizonyítottak az életben) pappá szentelnének, vagy egyes funkciókat megkapnának, mint diakónusok.

tewton 2011.01.23. 09:30:58

"Semjén: Sok fideszes Hoffman Rózsával ért egyet"

www.origo.hu/itthon/20110122-semjen-sok-fideszes-hoffman-rozsaval-ert-egyet.html
ez az, zsolti, ne hagyjátok!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 09:33:25

@Gasper:

Igazán megható látni, hogy milyen sokan a szívükön viselik az Egyház sorsát;-)

Hidd el, az Egyház nagyon is jól látja a problémákat és a maga módján és a maga tempójában igyekszik is tenni azok ellen. A cölibátus egy kétezer éves intézmény, máról holnapra eltörölni nem lehet: amilyen lassan vált általánossá a klérusban, úgy a megszüntetése is (ha egyáltalán szükség van erre) csak egy hosszabb folyamat eredménye lehet(ne).

Itt van például a diakónusok (katolikusoknál: szerpap)jelentőségének növekedése: én is több diakónust ismerek, aki házas, jó sok gyereke van és nélkülözhetetlen szerepet tölt be egy-egy plébánián/egyházközségen belül. Ha a hírek igazak, egyre több diakónust szentelnek, akik, a papok feladatainak egy jelentős részét átvállalva, érdemben is tudják enyhíteni a paphiány.

hu.wikipedia.org/wiki/Diak%C3%B3nus

Komplexebb kérdés ez a cölibátus annál, minthogy csak úgy zitty-zutty elintézzük egy eltörölnivel:-)

ü
bbjnick

kackia 2011.01.23. 09:33:32

@bbjnick: Csak beleolvastam kicsit később több időm lesz akkor folytatom , de @Gasper: Az önkéntes cölibátus sem való mindenkinek, szigorú vizsgákkal, ellenőrzéssel kötném össze,nem egyszerű dolog a szublimálás, könnyen megbomlik a felkészületlen elme az elfojtás terhe alatt. Ez nem egy teológiai vizsga kérdése és nem egy lelkesült kispap meggondolatlan fanatizmusán múlik. A pszichikus energiák a nádikban (pszichikus csatornák, ha tetszik életfa ) áramlanak. A kanalizálás nem kis feladat, mestertől és tanítványtól alapos felkészültséget kíván és sok gyakorlást a realizálás a belső energia rendszer alapos ismeretét eredményezi.

tewton 2011.01.23. 09:41:24

Off:
nem tudják, létezik-e a Keresztelő c. ff magyar film (1967, latinovits) digitálisan kiadva? tennap volt a m2-n. mintha bbjnicket láttam volna az egyik szereplőben :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.23. 09:50:22

Ez egy valódi kőműves gondolat: töröljük el a cölibátust, mert nehézséget okoz a betartása. A papból meg csináljunk pszichológus-szociológus-szociálismunkást.
Utána pedig majd a házassági hűség követelményét töröljük el, hogy többen házasodjanak.
Nem lehet a követelményeket ahhoz igazítani, hogy egy divatos közvélekedés mit tart reálisnak és betarthatónak. Ha valami, akkor ez bomláshoz vezet, nézzék meg a felsőoktatást.
A latin szertartású papok maradjanak csak nőtlenek, ez a tradíció.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.23. 09:53:40

Hozzáteszem még: nem általában a katolikus papoknak kötelező a cölibátus: a latin szertartásúaknak kötelező, a görög katolikusok papnövendékek szentelés előtt megházasodhatnak. A görög katolikus papok gyakran házasemberek.

tewton 2011.01.23. 09:59:12

@Elpet:
a görög katolikus papnövendékeken meg igen erős csoportnyomás van a megházasodásra limitált időkereten belül.

Tündér_Lala 2011.01.23. 10:07:32

@bbjnick: "Mindent megtesznek, hogy a kultúrát és a közgondolkodást ők irányítsák, de legalábbis mindig ott legyenek, ahonnét a f*ng fúj. Most ez az újbalos internacionalista antiglobalizmus, ez a punkmarxizmus a várhatóan feljövő trend, most ezt nyomják."

Ez a szokásos technika, semmi új nincs benne. Megpróbálnak kisajátítani (sajnos sokszor sikerrel)egy eszmét, vélekedést, majd abszurd állításokkal teljesen elhitelteleníteni azt. Ezzel elérik, hogy ha valaki szóba hozza a témát, akkor meg sem hallgatják és - az amúgy igaz - mondandója röhögésbe fullad.

Tündér_Lala 2011.01.23. 10:08:39

@Tündér_Lala: A globalizmus ellenesség pld. A szocik mint globalista ellenesek pffff...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.23. 10:09:16

@tewton:

Ilyen az élet. A régi tradicionális világban is erős volt a csoportnyomás a leányokon meg legényeken, hogy házasodjanak.
A mai liberális világban nincs csoportnyomás, a legények még 35 éves korukban is a szüleiknél laknak, mert úgy kényelmes, elkötelezni magukat meg nem akarják, mert az következményekkel járhat. Ez meg a mai világ. Csakhogy ennek következményei vannak. A házasság ugyanis, ugyanúgy ahogyan a cölibátus, elsősorban a kötelességek teljesítésén alapul, nem pedig azon, hogy mi esik jól.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2011.01.23. 10:17:04

"...a rabbik is szaporodnak, talán ravasz megfontolásból pont ők sugalmazták a katolikusoknak az intézmény bevezetését."

"Ez egy valódi kőműves gondolat: töröljük el a cölibátust, mert nehézséget okoz a betartása."

. )

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.23. 10:20:27

@tewton: "egy teljesen járható út lenne, ha tapasztalt, felnőtt, házas, többgyerekes férfiakat (akik már bizonyítottak az életben) pappá szentelnének,"

Igaz. Erre egyébként most láthatunk példát Nagy Britanniában, a katolikusnak betérő családos anglikán papok és egy püspök esetében.

@Elpet: "Ez egy valódi kőműves gondolat: töröljük el a cölibátust, mert nehézséget okoz a betartása."

Azon túl, hogy ez butaság, közben még a papjaitok is elfogynak. Vagy úgy gondolod, hogy a katolikus egyház mai szervezeti felépítése, szokásai, egyebek semmit nem változtak mondjuk a korakeresztény kor, vagy akár a gregorián reform óta? A cölibátus kötelező intézményét is bizonyos gazdasági szükségszerűségek emelték dogmává a középkor alkonyán és nem Krisztus, vagy éppen Pál apostol tanításai.

Tündér_Lala 2011.01.23. 10:20:31

@Elpet: Ez a cölibátus nehéz kérdés. Vannak pro és kontra érvek (tisztességes álláspont mellett is) bőségesen. Ha egy férfi minden energiáját munkájára tudja öszpontosítani, abból nagy eredmények születhetnek. Ugyanakkor természet ellenes és az elfojtásból torz pszihikai és egyéb abszurditás születhet. Nem tudnék allást foglalni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 10:30:47

@Gasper:

Csakszólok: a diakónus szerpap és nem áldozópap!

Az Egyház a lehetőségek határáig bizonyosan elmegy:-) Megaztán, ki tudhatja azt, hogy mi lesz holnap? Lehet, hogy rövidesen olyan sokan jelentkeznek papnak, hogy nem tudjuk majd hová tenni őket:-) S, mondom, ilyen döntések nem máról holnapra születnek, s (ha egyáltalán) nem egylépésben kerülnek bevezetésre.

ü
bbjnick

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.23. 10:30:48

@Gasper:

A cölibátus nem dogma.

A szociológia és a pasztoráció nem cserélhető fel. A pasztoráció gyakorlatában természetfölötti vonatkozásokat is figyelembe kell venni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 10:34:39

@Tündér_Lala:

Ezért szajkózom, hogy nekünk kell átvennünk a kezdeményezést:-) A valóban létező problémákra valóban hiteles nemzeti válaszokat kell adnunk.:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 10:38:19

@Elpet:

Nem tudjuk a jövőt:-) A cölibátus eltörlését én is abszurd gondolatnak tartom, de egy sokkal strukturáltabb papságot például elképzelhetőnek tartok (mint ahogyan ma is jól láthatóan vannak ilyen irányú törekvések az Egyházon belül).

ü
bbjnick

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.23. 10:39:33

Egyébként pedig az az érdekes, hogy a cölibátus elleni érvelést pszichológiai-szociológiai alapokra teszik. Ilyen pszichológiai-szociológiai alapokon áll a tradícióellenes emancipációs ideológia.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.23. 10:43:21

@tewton:

Örülök ennek a nyilatkozatnak, de most egy másik vonatkozást emelnék ki belőle:

Semjén:
"Bármely társadalmi csoport előtt nyilvánvaló, hogy speciális csoportérdekeit, problémáit csak a Fidesz-KDNP szövetségen belül lehet megoldani. Ez abból következik, hogy olyan széles a szövetség és olyan politikai erőt jelent, amiből pedig az következik, hogy a dolgok a szövetségben és nem a szövetségen kívül dőlnek el. Senki nem gondolhatja, hogy a problémáit Mesterházy Attila (MSZP), Vona Gábor (Jobbik) vagy Schiffer András (LMP) meg tudja oldani - mondta a kormányfő helyettese.

A vita a szövetségen belül van

Az álláspontok ütközése és a vita nem a kormány és az ellenzék között van, hanem a szövetségen belül, a centrális politikai erőtérből következően ezt ott kell kezelni folyamatos egyeztetésekkel - tette hozzá. "
------------------------
Hogy miért van nálunk egypártrendszer? Elvtársak, ez történelmileg így alkult ki!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 10:46:46

@ArmaGeddon Bácsi:

No, te is!:-D Úgy beszélsz, mint aki nincs vele tisztában, hogy a magyar embernek nem természete a pártoskodás.:-D

ü
bbjnick

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.23. 10:47:53

@bbjnick:

A kötelező papi cölibátus nyilván nem tartozik a hit lényegéhez, ám a latin katolikus papok nőtlensége olyan mély tradíció, hogy nehezen tudom elképzelni a megtörését, különösen pedig tenni azt racionális érvek alapján, ami ellentmondana a természetfölötti jelként történő értelmezésnek.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.23. 11:02:52

@Elpet: "A cölibátus nem dogma."

Ha szigorúan a katolikus hittételeket nevezzük dogmáknak, akkor természetesen nem az. Azonban ha a cölibátusra, mint hivatalosan megkérdőjelezhetetlen intézményre tekintünk, akkor az bizony jellegzetesen dogmatikus dolog. És mint írtam, a kötelező cölibátus intézményét gazdasági szükségszerűség hívta életre. Inkább erre kéne reagálni, nem pedig azt mondani, hogy a cölibátus ellenesség pszichológiai-szociológiai alapokon álló tradícióellenes emancipációs ideológia s ezzel vissza is vonulsz az elefántcsonttoronyba. De úgy látom, hogy az a megállapításom is süket fülekre talált, hogy a katolikus egyház is egy állandóan változó szervezet, amely már nemhogy az ősegyházra, de a gregorián reformok nyomán megújult egyházra sem igen emlékeztet. Namostan. Ebbe a vonalba miért ne férne bele az a gondolat, hogy a cölibátus kötelező (hangsúlyozom, kötelező) intézménye a jelek szerint mára értelmét vesztette.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.23. 11:09:59

@Gasper:

Én csak annyit mondok: az egész vita azon alapul, hogy tradícióval szemben racionális érveket állítanak. Én azt gondolom, hogy jelen esetben a tradíció erősebb kellene legyen. Általában is többet kellene bízni a tradícióra, mint a racionalitásra. Ilyen alapon gyakorlatilag majd` az összes erkölcsi követelményt el lehetne törölni, mivel azok társadalmi támogatottsága alacsony.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 11:21:29

@Elpet:

Nézd, ha holnap kihirdetnék, hogy eltörlik a papi nőtlenséget, engem az sem ingatna meg a hitemben. De, nyilván, nem fogják:-) Én bízom a klérus bölcsességében, bízom benne, hogy megtalálják azokat az eszközöket, azokat a módokat, amelyekkel túljutunk a jelen válságokon is.

ü
bbjnick

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.23. 11:23:40

@Elpet: tradíció és racionalitás között nincs ellentmondás.
Például az építészeti, urbanisztikai (és "ruralisztikai") hagyományban garantáltan nincs, kiemelten abban a tágabban értelmezett "népi" építészetben, ami a történelem nagy részében az építési tevékenység mondjuk 99%-át tette ki. Ez nem mond ellent annak, hogy ez a racionális tapasztalatok évezredes leszűrődését is jelentő hagyomány egyútttal hordoz(ott) spirituális tartalmat is.

Te talán az ÁLracionalitással állítottad szembe a Hagyományt...

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.23. 11:26:38

@Elpet: értem. Azonban tradició ide, tradició oda, a kötelező cölibátust is a szigorú racionalitás hívta annak idején életre. :)

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.23. 11:26:57

@bbjnick:

nincs általános papi nőtlenség a katolikus egyházban. Én görögkatolikus vagyok, a papunknak hat gyereke volt, legalább egy fia pap lett, örökölte is egy időre az apai parókiát. Az egyház görög és keleti rítusú részei is katolikusok. Ez a következetlenség inkább zavaró és tekintélyromboló. Kicsit az EU gyakorlatára is emlékeztet, ahol mondjuk az állati takarmányba szánt halliszt higanytartalma x lehet, kivéve, ha izlandi halliszt, mert akkor 10x. (konkrét példa 10 évvel ezelőttről)

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.23. 11:30:38

@bbjnick:

a magyar embernek nem természete a kereskedés sem. Milyen szerencse, hogy ezeket a pénzzel kapcsolatos mocskos tevékenységeket MÁSOK hajlandók helyettünk folytatni...

kackia 2011.01.23. 11:45:19

@Gasper: Nemcsak értelmét vesztette, de láthatóan betarthatatlan is.
Misét celebrálni elfojtott perverz gondolatokkal szerintem képmutatás, hiteltelen, persze tisztelet a kivételeknek és biztos vagyok benne, hogy ebből több van.

Néhány izgalmas olvasmány.

www.ujjobboldal.hu/search/node/pedofil

Gondolom sokan emlékeznek Kazantzakis könyve alapján készült Scorsese filmben Krisztus menyasszonyára,egy érdekes felvetés volt és nagyon szép. Úgy hallottam pont emiatt a jelenet miatt nem tanácsolta a megtekintését a pápa.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 11:54:28

@kackia:

Kicsit visszább kellene venni azokkal a cuccokkal, mert szétesés lesz a vége. Csakszólok:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 12:04:33

@ArmaGeddon Bácsi:

"nincs általános papi nőtlenség a katolikus egyházban" --- írod.

Nincs. Tradíciók vannak. A görögkatolikusokat pedig úgy szeretjük, ahogy vannak. De képzeld csak el az Egyházat, ha máról holnapra minden klerikus "átmenne görögbe":-) Azt nem akarják itt többen megérteni, hogy éppen a józan belátás mutatja, mondatja azt, hogy a cölibátus hirtelen eltörlésével széthullana az Egyház. Ettől persze még lehet, hogy egyszer megszűnik a cölibátus --- ha az lesz Isten akarata, akkor bizonyosan ---, de az (gyaníthatóan) nem mostanában és nem egy ad hoc döntés nyomán.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.01.23. 12:06:14

@bbjnick:

nem mostanában és nem egy ad hoc döntés nyomán=nem mostanában és nem egy ad hoc döntés nyomán (fog bekövetkezni)

tewton 2011.01.23. 12:09:25

@Gasper:
azé' ne legyen már teljesen materialista. a cölibátus melletti materialista-kompatibilis-törikönyves érvelés tényleg az öröklődéses. a spirituálisabb érvelés az eukharisztia tiszteletének átalakulásával magyarázza.

tewton 2011.01.23. 12:12:53

@kackia:
lol. azért az elfojtást meg a perverziót ne mossa össze. freud szerint az egész kb. már onnantól szükségszerűen elfojtás, hogy nem azt és akkor dugok meg, amikor akarok. nagyjából ez az elfojtás az alapja a kultúrának, meg a művészeteknek, meg kb. mindennek.

ráadásul konkrétan a miséhez való előkészület, vagy akár a breviárium rendszeres olvasása is meglehetősen formálja az elmét.

ArmaGeddon Bácsi · http://ordoguzo.blogspot.com/ 2011.01.23. 12:13:38

@bbjnick:

Állj, bármikor is szűnne meg a jövőben a cölibátus (amit megengedsz), lesz egy időpont, ami előtt még volt, utána meg nincs. Tehát VALAMIKOR csakis egy ad-hoc döntés nyomán szűnhet meg. Milyen alapon mondod, hogy nem mostanában, miért nem lehet most ez Isten akarata?

Amúgy egy barátomnak feltettem a kérdést, hogy nőhet-e épp emiatt mostanában a görögkatolikusok aránya az egyházban, azt válaszolta, tudomása szerint máris kerülnek görög rítusú papok olyan plébániákba, ahol nem olyan volt azelőtt. Apám szülőfalujában pl. csak görögtemplom van. A múltban a faluba kerülő egyéb felekezetűek praktikus okból "elgörögösödtek". Ez megtörténhet a teljes hazai egyházzal?

kackia 2011.01.23. 12:20:35

@bbjnick: LoL Nem cuccolok már vagy 3-4 éve , tiszta vagyok, jóillatú mint Isten ma született báránykája akár fel is lehetne szentelni és mivel a házasélet örömei sem fontosak számomra a cölibátust is simán beválhatnám.

Véleményem szerint Isten előtt a szex a legszentségesebb cselekedet,
mivel a gyerekek így jönnek le.

tewton 2011.01.23. 12:20:44

@ArmaGeddon Bácsi:
ez, ha nem is országos léptékben, szerintem lehetséges, ugyanez játszódott le máshol-máskor ref-evang. viszonylatban is. de a gör. kat. vallás eléggé ritka mo-n, neke úgy tűnik, észak-kelet mo-n van csak. onnan nehéz lesz pl. a dunántúlat gyarmatosítani :)

Téglagyári Megálló 2011.01.23. 12:33:50

A racionalizmus úgy látom itt is kezd teret hódítani. Erről jut eszembe: azt megfigyelték, hogy régen azt mondták: bűnös lélek - ma meg inkább azt: ellentmondásos személyiség?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.23. 13:04:34

Cölibátushoz:

Egyrészt a „német” politikusok (egyelőre, ha jól látom, csak a Süddeusche Zeitung által megszellőztetett) támadása princípiumzavaros, modernista indíttatású vagy indoklású, tehát balos, hiszen a pápát „konzervativizmusa” miatt támadják — Broch atya egyenesen azt hiányolja, hogy Ratzinger nem liberális (!) —, másrészt viszont igazuk is lehetne, ha a kritikát/javaslatot jobbról tennék meg (de nem onnan teszik meg, ezért szánalmasak), mivel a cölibátus az egyházi vagyonmegmaradás biztosításán túl tulajdonképpen nem egy fundamentálisan kötelező intézmény. És sajnos, levonva a liberális kritikákat még mindig igaz, hogy lassan valóban csak a (látens) buzik és (látens) pedofilok „szent elhivatottságának” kedvez, bármilyen magasztos és fontos ideál is a szűzi életeszmény (amelyet mindazonáltal a szerzetesség továbbra is _önként_ gyakorolhatna). Semmilyen cölibátust előíró bibliai passzus nem létezik az ekklézsiával kapcsolatban, sőt ellenkezőleg, „a püspök legyen egy feleségű férfiú”, mondja az Írás.

Az óvszer-tiltás indoklását sem tartom épkézláb érvnek (egy meg sem fogant életért ugyanis miért kár? Mi lesz a meg nem született 560 gyermekemmel, mondhatnám siránkozva).

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.23. 13:11:26

@kackia: mondjuk a Scorsese-film arra nagyon alkalmas volt a hazai bemutató után, hogy honi liberálisaink megint üssenek egyet a katolikus egyházon.

@tewton: "a spirituálisabb érvelés az eukharisztia tiszteletének átalakulásával magyarázza."

Nyilván Elpet is ilyesmivel érvel, de akkor legalább maga fejtse ki részletesen, hogy hogyan kapcsolódik közvetlenül a cölibátus kötelező intézménye a mise, illetve az oltáriszentség fogalmához.

Bell & Sebastian 2011.01.23. 13:18:23

Csak elképzeltem, amint levágják a hydra fejét, az máshol kinő.
Ezért most gondolkodnom kell, ugye nem orrolnak meg rám?

kackia 2011.01.23. 13:55:42

@Bell & Sebastian: A homlokunkon, unikornis szerűen, majd döfködni fogjuk vele a vendégeinket. :)

kackia 2011.01.23. 14:04:23

@Gasper: Kazantzakis könyvével szivesebben példálóztam volna, de nem mertem.
Kazantzakis nem hiszem, hogy liberális lett volna.
Jelentés Grecónak című könyve az életéről szól és ott nagyon rendben volt.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.23. 14:09:56

Kérem, a cölibátus kérdését nem mi fogjuk értelmiségi vitában eldönteni.

Hadd legyen szabad egy szempontot még felmutatnom. Tradíció szempontjából a cölibátus szorosan hozzátartozik a katolicizmus közép- és dél-európai népegyházi felfogásához, ami természetesen a katolikus hit megélésének egyik lehetséges változata. A faluközösség, kisvárosi egyházközség, melynek spirituális vezetőjeként a pater őrködik a hívek közösségének szellemi-lelki nyugalmán, üdvös erkölcsi felfogásán és gyakorlatán. A pater pedig nőtlen, ezért atyja mindenkinek, ez ennek a felfogásnak lényegi jegye. Az Egyház vezetése a népegyházi modellről láthatóan nem mond le.

A görög katolikus egyházközségi modell a keleti Egyház kultúrája, bár jegyezzük meg, hogy a sztarec ott is nőtlen, nagyjából remeteéletet él.

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.01.23. 14:32:34

@kackia: "Kazantzakis nem hiszem, hogy liberális lett volna."

Meglehet. Én csak arra utaltam, hogy a ballibbantak ha bármilyen kis rést találnak, akkor azt eszeveszett tempóban kezdik tágítani. Főleg, ha a kritika, az észrevétel egyházon belülről érkezik.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.23. 14:43:24

@kackia: Kazantzakisz nem volt liberális, valóban. Kazantzakisz ugyanis kommunista volt.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.23. 14:45:55

Ez a papi pedofília eléggé modern valami, mert a vidéki plébánosoknak mindig is voltak szeretőik. ÉS ha nagy volt a gebasz, akkor 3 megyével arrább rakták őket.
Én azt hittem, már Benedek pápa eltörli a cölibátust.

Tehetetlen Dodó 2011.01.23. 14:48:37

@Bell & Sebastian: Csak jelzem, hogy a katolikusok közül a görög szertartásúak felszentelés előtt még nősülhetnek.

Tündér_Lala 2011.01.23. 14:51:36

@Gasper: Tetszik nem tetszik ez így van.
Miért lett a cölibátus ilyen éles kérdés. Mert a szakadék megnövekedett. A világi élet egyre inkább szabadossá vált (egyre inkább lerázva magárol önfegyelmet, kötelességet, majd ennek intézményi formáit is), nem utolsó sorban a liberális "munkának" köszönhetően.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.23. 14:53:31

@Loxon:
ugye nem azt akarja ezzel mondani, hogy csak 560 szor koitált? :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.23. 14:54:43

@kackia:
a film egy rakás szar volt, és blaszfém. jobb ha leszögezzük.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.23. 14:56:57

@tölgy:

És vannak házasságtörő házasemberek is, mégsem kívánjuk a házasság intézményét eltörölni, pedig sokaknak az is nehéz, akár irreálisnak is nevezhető követelmény, hogy egy nővel háljanak egész életükben. Vannak eszményi életmodellek, amelyekhez többé-kevésbé igyekszünk hasonlítani, kinek jobban sikerül, kinek kevésbé. Akinek elég jól sikerül, azt példaképül állítjuk. Az Egyház így működik, sose tanította, hogy mindenki tökéletes életet él, aki a tagja lett.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.23. 15:03:23

egyszerű ez uraim. a világ elfoglalta az egyházat. a papságnak sincs hite, olyan van, mint a mezei laikusnak, olyan, hát valami biztos van, a magam módján azért hiszek. ez a hit már alkalmatlan a cölire. nem azt mondom, hogy bezzeg régen nem kúrtak, csak arra, hogy a "régebbi" megélt, életrészt alkotó, igazi hit, és az esküszegés, a cöli megszegése, olyan bűntudatot keltett, ami spirituális rőzse volt.
ma egy katkó pap levarr valakit a diszkó után, hát reggel nem lesz furdalása.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.23. 15:06:37

@Grift:

Nem tudom, maga hány papot ismer, én itt az egyházmegyében nem ilyen papokat ismerek.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.23. 15:09:25

@Grift: teljesen egyetértünk.
A cölibátussal nem a baj, hogy sok pap kufircol, hanem az, hogy paphiány van, és a cölibátus eltörlése _talán_ segítene ezen.
Én még a női papságot is elképzelhetőnek tartom ilyen gyakorlatias okokból, bár nem fogom szeretni.

Tehetetlen Dodó 2011.01.23. 15:09:36

@ArmaGeddon Bácsi: Jó a példa.
Az én feleségem és családja görög katolikus.
Anyám, aki praktikus lény, annak idején, mikor az ikreink születtek, javasolta, hogy őket kereszteljük görög katolikusnak. (Első lányunk római katolikus). Fő megfontolása az volt: hátha a fiú pap akar lenni, akkor se legyen megfosztva a nősülés lehetőségétől...
No, a gyerek nem lett pap, de legalább az esélyt megkapta.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.23. 15:10:24

@Elpet:
én olyan sokat nem, de amelyik harmincas plebánossal iszogattam a múlt héten, az ponn ilyenféle volt. de ezt vegye kivételnek, én is úgy veszem. de ugye nem gondolja, hogy nincs világiasodás az egyházban, és ha titkos szavazás lenne, nem törölnék el a cölit? a vaskorban élünk, az egyház is annak megfelelő. és mi lehet annak a sorsa, aki a sátán szövetségét nem tagadja meg? naugye! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.23. 15:13:18

maguk minden bizonnyal kisportolt, szálkás, sportkedvelő értelmisik, mi erről a véleményük? :)
sportgeza.hu/sport/bringa/2011/01/23/ha_nem_vagy_total_idiota_nem_buksz_le/

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2011.01.23. 15:14:51

@Grift:

Mindenki gondol, amit akar, nekem az a furcsa, hogy a papokról terjesztett sokféle rágalmat forráskritika nélkül átveszik.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.23. 15:18:01

@Grift: :-))

Nem. 84.000.000-szor. De ebből manapság csak 729-et tartanak számon, és 560-at (sem) gyakorolnak.

Tehetetlen Dodó 2011.01.23. 15:20:36

@Loxon: Jaja. A cölibátus csak egy szokvány, ahogy jött, ugyanúgy eltörölhető.
Az óvszer-ügy sem világos nekem: a mechanikai megelőzés tilos, ugyanakkor a "naptár-módszer" (ha jól tudom) engedélyezett - miután mindkettőnek ugyanaz a célja, nem látok különbséget.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.23. 15:25:24

@Elpet: bocs, a fenti "teljesen egyetértünk" bejegyzésem magának ment.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.23. 15:27:43

@Elpet: én nem tartom rágalomnak, hogy a papok egy része csajozik. Ha a perselypénzt elsikkasztja vagy iszik, az nagyobb gáz, szerintem.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.23. 15:33:04

@Tehetetlen Dodó: S vajh az éjszakai magömlés nem bűn-e? Milliónyi elvesztegetett élet, oh! (Az efféle okoskodások tényleg mehetnének a Talmudba.)

Egyébként van egy olyan ószövetségi megnyilatkozás, hogy „töltsétek be a földet”. Gondolom, nem arra vonatkozik, hogy 1 nanométer szorosan kell állni, és akkor lesz jó.

kackia 2011.01.23. 15:48:30

@Loxon: Egy időben komcsi is volt, de ez rövid időszak volt az életében. Később vallásos kereső lett,ebben az időszakban a cölibátus fogadalmat is tett és amikor sikeresen megkísértette egy buja asszony olyan lelkiismeret furdalása lett, hogy aszkéta betegségbe esett.Felpuffadt és egész testét kelések borították.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.23. 16:10:58

@kackia: Egy időben (20 éves korom körül) sokat foglalkoztam Kazantzakisz-szal, Eleni (a felesége) róla szóló könyvét egy kuka mellé kirakva találtam. Néhány vonását szimpatikusnak találtam, de az életén végigvonuló kommunizmus és „szovjettelenített kommunizms” iránti szimpátiáit soha.

legeza.oszk.hu/sendpage.php?rec=li1055

Az ilyesfajta balos álmok és személyek iránti szimpátiával összekötött „vallási keresés”-nek őszintén szólva nem látom a tetejét. Szellemi bénaságnak tudom be.

kackia 2011.01.23. 16:39:23

@Loxon: Érdekes én is 20 évesen olvastam.

kackia 2011.01.23. 16:43:30

@Grift: Ne itt lebzseljen,takarodjon vissza a domra és írja a következőt, érzésem szerint a héten meglep minket valami újjal és remekkel.

kackia 2011.01.23. 16:46:42

@Grift: (dopping)
És a csajokat akadályozni fogja klitó a járásban.:)

Tehetetlen Dodó 2011.01.23. 16:53:15

@Loxon: A könyv nyilván nem véletlenül volt ott.

tewton 2011.01.23. 17:59:44

@Loxon:
"(Az efféle okoskodások tényleg mehetnének a Talmudba.)"
gondolja el, ha a morálteológiával kellene foglalkoznia ...
de annakidején kb. minden plébánosnak értenie kellett ehhez, korabeli szakirodalom dögivel a googlebooks-on :)

tewton 2011.01.23. 18:03:44

@Grift:
ebben a doppingolós dologban az a gond, hogy mindenki ugyanarra a díjra feszül rá. úgy lenne korrekt, hogy egy versenyen belül lenne külön első díj a vérdoppingosoknak, egy másik a tablettásoknak, egy n-edik meg a dopping nélkülieknek. és mindenki a maga kategóriájában mérkőzne

Bell & Sebastian 2011.01.23. 18:16:13

@Tehetetlen Dodó: Köszönöm jelzését, bár a vitaindítás már tartalmazta. Csak nem nem olvasta, nahát! :)

Tehetetlen Dodó 2011.01.23. 18:23:25

@Bell & Sebastian: Pardon.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.23. 18:46:21

@Tehetetlen Dodó: Úgy érti, nem véletlenül dobta ki valaki? No persze, semmi sem történik véletlenül. Azért jelzem, nem a kukában volt, hanem mellette. Fejtsük meg az okokat. Az illető, aki kidobta, vagy járt vele antikváriumban és amit nem vettek meg, azt kirakta, vagy nem volt ahhoz kedve, hogy antikváriumba menjen (de egyébként a könyvet valóban nem vették volna meg, mivel gyenge állapotú is volt, és senki nem kereste volna). Intelligens ember lévén kidobni nem akarta, csupán a szeméttároló mellé helyezte, hátha valakinek az érdeklődését felkelti, vagy valaki veszi a fáradságot, hogy megpróbáljon pénzért túladni rajta. Vagy csak egyszerűen afféle értelmiségi babonából, a „könyvet nem dobunk ki” jeligével helyezte a hulladékgyűjtő mellé, hiszen mégiscsak méltatlan egy gondos munkával megírt és kinyomtatott szövegre, mondhatni egy életműre nézve, hogy rothadt ételek, műanyag vackok és mindenféle undorító nedvek között végezze.

Ennek ellenére a könyv címe szimpatikus volt számomra: „A meg nem alkuvó” — és néhány helyen belelapozva témája sem volt érdektelen. Olyan nevek tűntek fel benne, mint Szent Ferenc, Dante vagy Nietzsche, akik tényleg nem kukába valók. Érthető, hogy hazavittem és olvastam. Az már egy későbbi fázis, hogy a húszas évei elején járó, ám ambiciózus fiatalember (aki ráadásul egy internet nélküli korban él) még/már nem tudja biztosan megítélni, hogy az érdeklődését felkeltő személy valójában mennyiben érdekes és értékes, mennyiben érdektelen és káros. A már ismert és akár nem szeretett dolgok is ismeretlen perspektívában látszanak a bemutatott író látásmódjában.

Végül győz az érdektelenség, a könyv valahova elkallódik, vagy talán egy tűzrakáskor hamvasztással végzi, ami igazán szép és méltó vég egy írásnak.

És olvasónk találkozik érett érdektelenségét igazoló utólagos nyomokkal: egy semmitmondó és a szentből gúnyt űző filmmel, amit már meg sem néz, s más szánalmas kontextusokkal.

Ítélete ezen a ponton már kiforrott és bölcs.

Tehetetlen Dodó 2011.01.23. 18:47:04

@Bell & Sebastian: Egyébként ez az egyetlen hátulütője a folyamatos kommentfolyamnak: nemigen lehet visszalapozni, hogy pontosan hol is kezdődött a téma.
Különösen olyan hozzászólók esetén, akiknél nem működik az eredetire való visszaugrás.

Tehetetlen Dodó 2011.01.23. 18:51:37

@Loxon: Így gondoltam.
Az ember könyvet nem dob a kukába, még Kim Ir Szen-összest sem.
(Nekem van egy kiváló cimborám, aki netes antikváriumot üzemeltet hobbiból. Azokat a könyveket, amelyekből túl sok van, vagy viseltes állapotuk miatt nem illik eladni, rendszeresen kiteszi a lépcsőházban a kuka mellé.
Mindig el is tűnnek szépen, bizonyára kialakult már az a kör, amely ezúton fedezi csekély költséggel kulturális igényeit).

tewton 2011.01.23. 18:52:58

@Loxon:
azért az se mindegy, hogy a város melyik részén találta a kuka mellett. más hangulata van egy könyvet mondjuk az uránban találni, más a kertvárosban, megint más a belvárosban, netán valamelyik falusibb periférián.

Bell & Sebastian 2011.01.23. 18:54:18

@gloire: @Grift: Természetesen mindenkinek vannak gyerekkori barátai, akik beöltöztek, de kiugrott is akad. ... Mindent összevetve, paradigmaváltás tanúi vagyunk. A nyilvánosan iszik-bulizik-nőzik -korábban elképzelhetetlen- hármas napi gyakorlattá vált a potens katolikus papok közt. Az elfojtás meg a gyerekmolesztálást tette általánossá (amennyiben a százból párat annak nevezhetünk). A közbülső megoldás az élettársi kapcsolat volt, például a szakácsnővel. Az olvasgatást fölváltotta a falusi fészbuk (pincesor, kocsma).

Ha a tendencia nem változik, -természetesen Orbán Viktor kezdeményezésére- ebben a ciklusban eltörlik a papi cölibátust az EU -ban. Keresztények, ne sírjatok! Egy újabb csapás a farizeus világhatalomra!

@Tehetetlen Dodó: Ikrek? Az mán igen, gratulálok. :)

Tehetetlen Dodó 2011.01.23. 18:56:37

@Bell & Sebastian: Ein Pärchen sogar.

Tehetetlen Dodó 2011.01.23. 18:59:40

@tewton: Meg az se mindegy, hogy egy Berkesit vagy egy Petit Larousse-t.
(Én a múltkor egy ilyet tettem magamévá, említett háverom akart tőle megszabadulni, csak azért, mert leszakadt a fedőlapja).

Bell & Sebastian 2011.01.23. 19:05:54

@Tehetetlen Dodó: Ne bánkódjon, ez a téma attól nem volt túl izgalmas, hogy előre lehetett borítékolni, ki mit mond, sőt, milyen körítéssel.

Kocsmatúra-pártiak mindig előnyben vannak, mivel naprakészebb az információs adatbázisuk.
Már meg sem lepődöm azon, hogy Grift még a Túrdefrancon is polihisztorkodott, mint bringás nyúl. :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.23. 19:07:56

@tewton: Akkoriban „Kertvárosban” laktam, és egy tízemeletes előtti parkoló ezüstszínű, bizonyára PIK-feliratú szeméttárolója mellett fedeztem fel a könyvet egy stócban, egy verőfényes, hiperrealisztikus nyári napon.

Másik jelentőségteli találkozásom egy másik könyvvel a Jókai utcában történt, ahol is a kollégium emeleti ablakából hajították ki Milorad Pavić „A tüsszögő ikon”-ját, pontosan a lábam elé láthatatlan kezek, démoni hahota kíséretében. Ez néhány évvel később történt. A könyv megfelelt „megtaláltatása” körülményeinek, és hű akarva maradni szelleméhez, hasonlóan bizarr módon adtam túl rajta (de arra, hogy hogyan, pontosan már nem emlékszem.)
A legkülönösebb tapasztalat azonban az volt, hogy a démonisztikus hahotázás tulajdonosát azonnal kitaláltam, pedig egyrészt futólag ismertem és több éve, hogy láttam, másrészt meglehetősen átlagos konstitúciójú, majdnemhogy jellegtelen fickó volt, harmadrészt semmi sem utalt arra, hogy bármi köze lehetett volna ahhoz a helyhez és időponthoz, ahol az eset történt. Pár másodperc múlva viszont szakasztott ez az ember jelent meg az ablakban, egy a millióból, és a phlegma, a cholera és a melancholia egy sajátos keverékével tekintett le a szcénára, melynek részese voltam. Láthatólag nem lepődött meg, vagy nem mutatta, hogy ő vagy alkalmi olvasótársa könyve „a legjobb kezekbe került”. Bizalommal megkérdeztem tőle, birtokba vehetem-e a Tüsszögő ikont, amire e viaszbábu-szerű alak neutrális helyeslése volt a válasz. Hamarosan, amikor kinyitottam a könyvet, és belemerültem az olvasásába, megértettem, hogy ennek pontosan így kellett történnie.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.23. 19:08:57

@kackia:
maga ne pattogtasson engem, olvassa el újból azt a beloianniszi köcsögöt!

@Loxon:
maga meg mihez csatlakozik, szekszmesin? hogy takarodjak a blogjáról, vagy hogy kínlódjak ki valamit?
alkotói válságom van, szálljanak le rólam!

:)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.01.23. 19:10:07

@tewton:

milyen igaz. maga egy okham beretvája, ember! továbbítom a javaslatát a ruszkiknak, úgyis azok mozgatják a bringásokat!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.01.23. 19:11:41

@Grift: Tudja, van mindig egy titkos kulcs — gondosan elrejtve a hozzászólásaimban. Egy miszteriózus link, amely csapóajtó-szerűen ahhoz a hozzászóláshoz vezet, amelyre enigmatikus válaszom született. Ha követi tanácsaimat, helyes megértést szerez majd.