Loxon 2012.06.07. 22:37

XVII.

Δελφικός ύμνος στον Απόλλωνα

 

3109 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.07.04. 09:57:04

@Loxon: Még nem sikerült elérnem a raktárosi egzisztenciát, de kűzdök! :-)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.07.04. 09:59:55

@ArmaGedeon: Küzdj, és bízva bízz. És ne mentegesd magad, ha szerelmes is vagy beléd. :}

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.07.04. 10:20:25

@Loxon: Eszembe se jut mentegetőzni. Az illető méltó a szerelmemre! :-)

tewton 2012.07.04. 11:09:53

@Loxon:
ez mi? direkt nem működik?

tewton 2012.07.04. 11:17:23

ne engedjük, hogy a konzervativ, jobboldali, nemzeti, náci(onalista) oldal szabja meg a közbeszédet! nekünk senki ne mondja meg, mi a szép!

gondola.hu/cikkek/81628-Ledobja_ruhait_az_53_eves_Falusi_Mariann_-_ezuttal_nem_a_rasszizmus.html

Ledobja ruháit az 53 éves Falusi Mariann - ezúttal nem a rasszizmus ellen
2012. július 2. 10:10

"Rendhagyó művészi aktképeket készít Marjai Judit: ezúttal meztelen kövér testeket örökít meg, hogy megmutassa, a szépség nem kilóktól függ. Falusi Mariann is szerepel a listáján.

(...) ha valamit üzenni vagy képviselni kell a testemmel, akkor kötélnek állok – nyilatkozta az énekesnő. – Nem ez lenne egyébként az első ilyen jellegű fotózásom, három évvel ezelőtt már részt vettem egy rasszizmus elleni kampányban, ahol többek között Somával és Pély Barnával együtt ledobtuk a ruháinkat."

Bell & Sebastian 2012.07.04. 11:24:29

Maschinendeck, aktivieren Sie bitte das nächste Schlachtfeld!

Bell & Sebastian 2012.07.04. 11:28:01

@VI. Béla: A határtalan elbizakodottság Isten kegyelmében egyrészt bűn, másrészt nagyon rá lehet faragni.

VI. Béla 2012.07.04. 11:31:18

@Bell & Sebastian:

"A határtalan elbizakodottság Isten kegyelmében egyrészt bűn, másrészt nagyon rá lehet faragni."

Ahogy a határtalan bizalmatlanság is, a maga kommentjeiből mostanában inkább ez világlik ki. Egyébként ha hatást akar elérni, akkor ne az interneten kommenteljen, mert ez hiábavalóság.

VI. Béla 2012.07.04. 11:54:13

@ArmaGedeon:

No igen, csak az a baj, hogy maga nem küld mentőcsónakokat, csak árvizet kiált.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.07.04. 11:54:17

@Loxon:
tudja mire gondolok? már maga sem szereti szerelemmel hamvahenriket. csak mán ciki lenne odébb sasszézni. de tegye meg. még jobban nagyrabecsülnénk érte. ne legyen olyan mint a buta férj, hogy kurva a felesége, de mit tegyen, szereti :)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.07.04. 12:04:57

@VI. Béla: Aki nem tudja, hogy árvíz van, az nem is próbál menekülni.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.07.04. 12:09:02

@jose maria padilla: VAnnak ilyen sztorik. Könyvben, filmben. Az egyik irányba úgy megy, hogy a hős gyűlöl valamit, el akarja pusztjtani, stb, aztán a végén megadja magát a sorsának és belenyugszik, hogy valójában imádja azt a gyűlölt valakit, valamit. (pl. a Csokoládé c. filmben) Ennek egy változata amikor a maga előtt is titkolt buzi állandóan buziellenes akciókban vesz részt.

De a fordított irányban még drámaibb a dolog. A hős mindenkitől megvédi szerelmét, párbajozik érte legjobb barátaival, mert azok bizonyítékokat hoznak, hogy szajha, stb. Aztán a végén összeomlik és lelövi szerelmét...

VI. Béla 2012.07.04. 12:37:28

@ArmaGedeon:

Hova meneküljek? Galíciába sábeszdeklit gyártani?

Bell & Sebastian 2012.07.04. 12:39:00

@VI. Béla: Magénak sem ártana egy biciklitúra vidékre. Aztán majd eldönti, mibe helyezze a bizalmát.

Vagy a kitartó légyre gondol, aki vajat köpült a kapálódzásával? Mit félt annyira, a Fidesz glóriáját? :)

Google 2012.07.04. 12:39:29

@VI. Béla:

Rosszul fogalmaztam.
Az Igazság létezik, csak mintha többen, hangosabban és harsányabban próbálnának úgy tenni, mintha nem lenne.
Lelkük/vagy kinek mije rajta!

VI. Béla 2012.07.04. 12:48:54

@Bell & Sebastian:

Szoktam biciklizni Mucsán, és épp azt magyarázom, hogy nem a Fideszbe, hanem a Jóistenbe és az ő törvényeibe vetem a bizalmam.

Google 2012.07.04. 12:51:48

@ArmaGedeon:

Fogy a benzin és sok a vakoló, de Magának is Orbán a legnagyobb baja.
És még nem is itt él, képzelje akkor a másokat!

Google 2012.07.04. 13:07:33

@Bell & Sebastian:

Ja, nagyon kikelt a Fidesz ellen. Inkább sorozatosan.
Nem kétlem, hogy a magához hasonlók jobb megoldásokat is ismernek; arról, ha beszélne. Hogy ne szegénységben haljunk meg, mikor több pénz is juthatna az embereknek! Megint.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 13:14:10

@Bell & Sebastian: @jose maria padilla: és akit illet!

"Végül is kivetítés, mert mindnyájan Nyúlbélák vagyunk." --- írja @Bell & Sebastian.

Így van. S vannak, akik együtt tudnak élni a "nyúlbélaságukkal" és vannak, akik nem. Bambasbélában az a legidegesítőbb, legfelháborítóbb, legszánalmasabb (lehet választani), hogy a nyúlbélaságát felvállalja és a lehető legtermészetesebb természetességgel megpróbálja viselni. Ebben a vonatkozásban (bizonyosan) nem volt felesleges azt a sok szirsz*rt összeolvasnia, mert ezt a tudást (mindenképpen) kiolvasta azokból. Hamvas szövegeiben (el)tévedhet, bénázhat, beszélhet ostobaságokat, lehet következetlen, félreértésekre építhet nagy labilis konstrukciókat, de soha, sehol, egy pillanatra sem korrupt. Ennél pedig európai kultúremberek között, ugye, nagyobb botrány el sem képzelhető.:-)

Két barátomnál is megfigyelhettem, hogyan találtak rá Hamvasra. Egyikük már kamaszkorunktól gúnyosan mosolyogva "szenthamvasbélázott", ha Hamvas egyáltalán szóba került, ma már ő hivatkozgat rá a legtöbbet közöttünk (és legtöbbször igen találóan és szellemesen); másikuk egyetemi évei alatt (1980-as évek vége, 1990-es évek eleje) ráröpült Hamvasra, a hamvaskritika volt az ő személyes produkciója, odáig jutott benne, hogy (katolikus) folyóiratokban jelentek meg hamvasszövegkritikái, de néhány év múlva már, igaz, akkor már szerzetesként, mosolyogva beszélt arról, hogy mennyire félreértette (pontosabban: nem értette) anno Hamvast, s hogy milyen jelentős és fontos a hamvasi mű.

ü
bbjnick

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.07.04. 13:20:32

Rakosgatok össze valamit, amihez itt kaptam az ötletet. Ha kész lesz, szólok, de addig is beleszaladtam valamibe. Ha közismert a dolog, nézzétek el nekem, a tudatlannak. A Tarottal se vagyok közeli ismeretségben, sőt semmilyenben. Szóval a WTC-konteókban feltételezett háttérhatalmakat a legtöbb konteós hajlamos valamiféle sátánizmussal, kabbalizmussal, zs háttérrel vádolni.
A WTC akció szervezőinek nem lehetett ismeretlen "A Torony" tarot kártya:

en.wikipedia.org/wiki/The_Tower_(Tarot_card)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.07.04. 13:23:24

@bbjnick: van úgy, hogy polgárháborúban a csata előtt a felsorakozott két seregből valakik kérnek engedélyt átmenni a másik oldalra, mert csak véletlenül keveredtek ide. Aztán szép kis tömeges helycserék indulnak oda-vissza... :-)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.07.04. 13:30:37

@bbjnick: itt ez erősen németes vidék volt. A temetőkben van egy csomó régi sír, lekapart feliratokkal, csak a neveket hagyták rajta a háború után. Valami itteni Nyúl Béla (Wojciech Zając) javasolhatta a német nyelv eltüntetését. Javaslatát elfogadták...

Bell & Sebastian 2012.07.04. 13:43:42

@VI. Béla: Arra meg ott a vakbizalom -reakcióm. :)

@Google: Minden okom megvan rá. Egyetlen intézkedésük sem érintett eddig pozitívan.

Mondtam rá elég példát, a párom az még többet tudna mesélni a KKV -k általános helyzetéről. Dumából nem élünk meg, majd ha lesz kapás, ritkábban terhelem a véleményemmel.

Most például 5 rész-fellebbezés összefoglaló fellebbezését kellene legyártanom, _kilencvenkettő_ (92) példányban és ez nem vicc!

Érti a tartózkodó iróniát?

Bell & Sebastian 2012.07.04. 13:51:45

@bbjnick: Hamvas azt szerelte össze magának a raktárban, hogy végső célunk az istenné válás. Aki csak ezt olvasta, nem csoda, hogy gyomorból háborog, mint ahogyan azt Loxon is tette még három évvel ezelőtt.

Szóval, amikor először olvastam bele (Hamvasba), annyit lexikonoztam, mint életemben még soha. Nem ártott meg, az ténykérdés. :)

Én szeretem az ilyen versenyzőket, akik nem melegmálét adnak, előre csócsálva. :)

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.07.04. 14:14:16

@Bell & Sebastian: Nem tudom ellenőrizni, hogyan fordított szanszkritből, vagy arámiból (tréfálok, nem tudom, milyen nyelvekről fordított), de a divinációt "istenülésnek" fordította valahol, miközben elsősorban jóslást értenek alatta. Az Istenné válás a kabbalisták régi mániája, Scholemnél olvasom, hogy már a Kabbala elődjét képező Merkava-misztikában (erről barkácsolok valamit) felmerült a Hehalot-iratokban, hogy a Zarándoka varázsigék és bűvös pecsétek birtokában bejutva maga válik a Trónszekéren ülő Istenséggé, vagyis hát... a 3. század óta a Zarándokok következetesen nem Felfelé, hanem lefelé mennek a Trón felé, akkor a fene tudja mivé akarnak válni... (elárulom, az itt felvetett Kilencedik pecsét c. filmben mutathatók ki világosan a Merkava-misztika motívumai)

Később a keresztény kabbalisztika egyik úttörője, Pico Della Mirandola ezt így fogalmazta meg:

“„Ki ne vágyna arra, hogy nem törődve a földi dolgokkal, megvetve a szerencsét és semmibe véve a testet az istenek vendége legyen még földi életében, és megrészegülvén az örökkévalóság nektárjától halandó voltában is részesüljön a halhatatlanság adományából? … Végül, kimondhatatlan szerelemtől égetve felemelkedünk s mint lángoló Szeráfok elszakadunk önmagunktól, s isteni erővel töltekezvén többé nem mi leszünk, hanem Ő Maga, aki teremtett minket.”
(Pico della Mirandola: Oratio de hominis dignitate – Az ember méltóságáról, 16. szakasz)

Az e fejezet élén, mottóként álló idézet a 15. században lezajló tudati változások szinte legfontosabb tételeire mutat rá. Először a kérdés: lehet-e az ember, a gyarló, halandó lény bármiképpen hasonlatos az istenekhez, örökléttel bíró és tökéletes természetfölötti lényekhez? S aztán a válasz: igen, lehet, valami szerelemhez hasonló szent révületben felemelkedhet egészen addig, ahol már megszabadul önmagától, s azonosul magával a teremtő Istennel. Túlvilágot ígér ez a gondolatmenet? Halál utáni üdvözülést? Ha ígér is, nem erre helyezi a fő hangsúlyt. Még halandó voltunkban, földi életünkben elérhetjük a beteljesülést és tökéletességet – olvassuk Pico traktátusában –, feltéve ha buzgó tanulmányozóivá válunk a filozófiának, s megszerezzük a szükséges magasrendű tudást. Földi tökéletesség, filozófia és tudás, mindez, úgy tűnik, megfelel a reneszánszról alkotott mindennapi elképzelésünknek, annak a reneszánsz-képnek, amelyet nem egy népszerűsítő könyvben olvashatunk megfogalmazva: „A hit, a hagyomány, az egyház tekintélye fölé helyezett én – íme, ehhez a nagy eszméhez vezet a reneszánsz-kutatás minden útja.”

SZŐNYI GYÖRGY ENDRE

“Titkos tudományok
és babonák

a 15–17. sz. művelődéstörténetének
kérdéseihez”

VI. Béla 2012.07.04. 14:21:27

@Bell & Sebastian:

nem hiába hivatkoztam a törvényeire, nem jóságos öregúrként hivatkoztam rá, aki mindent elnéz!

Bell & Sebastian 2012.07.04. 14:38:53

@VI. Béla: Én meg azt gondolom, ítéljen meg az Ítélő. Azt lehet tenni, hogy helytállunk az adott helyzetben és jól forgatjuk a kapott tehetséget, megosztjuk a Tudást mással.

Farizeusokkal, vámszedőkkel, hamis prófétákkal és kurvákkal nincs dolgom, pohár víz, étel, szállás, pótkerék és ceruzaelem csak, amit adhatok, oszt menjenek a dolgukra.

Ha meg kővel dobálnak és el akarják magukat tartatni velem, akkor még ennyi se. Előbb hadd lássak egy kis alázatot.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.07.04. 14:39:05

@Loxon: Ne az admin felületről adja meg a linket. Kattintson az admin felületen a "Mutasd a blogot!" ikonra (kis kék négyzetből kék nyíl mutat jobbra felfelé), és a blog felületéről másolja ide az új poszt címét. De azért előtte még élesítse is a posztot, mert most nincs. :)

@tewton: Pocsék az új blogmotor, és Loxon még nem szokott hozzá.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.07.04. 14:41:25

A hőség a HVG cmadójából is kihozta a lényegretörést:
hvg.hu/vilag/20120704_fasizmus_kulfoldi_lapok

Plusz régi ismerőseink:
"Magyarországon a fasiszta múltat újrafogalmazza a jobboldal címmel közölt szerdán egyoldalas budapesti riportot a Libération. A francia baloldali napilap szerint a "populista kormány rehabilitálja az 1920 és 1944 közötti tekintélyelvű és antiszemita időszakot". A szerző, Florence La Bruyere szerint Orbán Viktor a hatalomba való visszatérése óta nyugtalanítja Európát."

"A lap idézte Gerő András történészt, aki szerint nem a Fidesz szervezi a Horthy-kultuszt, de nem is ellenzi azt. Olyan hangulatot teremt, amely gondolatokat ébreszt emberekben, a lakosság pedig általában közömbös - hangsúlyozta a lap."

Olyan hangulatot teremt, amely gondolatokat ébreszt az emberekben. Ha másért nem, ezért remélem bevonulnak már végre.

Bell & Sebastian 2012.07.04. 14:52:32

@ArmaGedeon: A körösztény itt bizony megtorpan, mióta kihúzták a lélekvándorlást a kánonjából, ugyanis a végső fázist aligha lehet egyetlen téridő -ugrással abszolválni. Kell, hogy legyenek köztes grádicsok.

Arra meg végképp nincs magyarázata, hogy a permanens hanyatlásból hogyan képzeli az átmenetet a megidvezülésbe.

Mert ezzel a sebességgel az az évi két-három lélek per emberiség nem egy releváns ütemezése a megszabadulásnak.

Rengeteg kérdés vetődik fel, onnan lehet sejteni, hogy csak nem volt közönséges kókler, hogy máig sem akadt még, aki felvette volna az elejtett gombolyagját. De legalább az életműve szalonképes mindazoknak, akik hiszik, hogy a megvilágosodás csak fokozatosan következhet be, mondom ezt annak ellenére, hogy e korban sokkal helyénvalóbb elsötétülésről beszélni, a sátán térnyeréséről.

Mintha egyre többen piszkálnának bele az isteni tervbe, egyre fatálisabb következményeket előidézve tetteikkel.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.07.04. 15:02:07

@Bell & Sebastian: Vannak ezek a dumák. Az ezekt olvasók zöme mindenféle talizmános-tenyérjóslásos aprópénzre váltja őket. Szerintem eleve bűnös vágy ez az életünkben istenné válni dolog. Sok jót nem csináltak a benne hívők. Tipikus képviselői a kifacsaróknak a holivúdi filmipar.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.07.04. 15:30:57

@elGabor: Az a mi meg nem érdemelt nagy szerencsénk, hogy a NATO-haderők fölött nem a HVG/Hírszerző csapata diszponál. :)

osborne 2012.07.04. 16:08:41

Jó napot, jó rettegést!

Oli bácsi is benácult: www.rubicon.hu/magyar/oldalak/antiszemitizmus/

VI. Béla 2012.07.04. 16:12:47

@elGabor:

Vallja be, hogy francia sajtdömpinget szeretne a röghazában.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 16:17:02

Pocsék népek ezek a "történészek":-[

Előbb Gerő "ántiszémitázza" le Romsicsot, valószínűleg valamiféle erősen személyes és kicsinyes indíttatásból, most meg ez az Ungváry gyerek --- látszólag Romsics védelmére kelve --- mar bele Gerőbe (cikke végén leerkölcstelenezi Gerőt, mert együttműködik Schmidt Máriával (akinek nemmellesleg olyan élettársféléje is) a Terror Háza ügyeiben; odáig megy az Ungváry gyerek, hogy azt írja: a Terror Háza 2003 óta szedte a legtöbb áldozatát!). Ungváry támadása mennyivel kevésbé kicsinyes és durva, mint Gerőé volt?

Pocsék népek ezek mind, én mondom!:-[

www.rubicon.hu/magyar/oldalak/ungvary_krisztian_az_antiszemita_ertelmezesi_keret/

ü
bbjnick

tewton 2012.07.04. 16:18:08

@osborne:
azért amikor szilágyi ákos esztéta és kende péter is egyetért, akkor valami lehet a dologban :)

tewton 2012.07.04. 16:20:44

csak nekem szórakoztató dolog, hogy a nyíltan terjszkedő orbanofasizmo-horthy-diktatúrizmus alatt jött el az idő, hogy nyílt társadalmi vita indul be a zantisémizmusról?

tewton 2012.07.04. 16:21:53

@tewton:
(mármint egyetért a mucsai namhaladókkal IS)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 16:25:42

@tewton:

Azért abban ne nagyon bízzon, hogy a maga véleményét is meg fogják kérdezni:-) Ez szigorúan zsidó belügy. És tudja, hogy mire gyanakszom: arra, hogy ez a gerői mondat vágta ki a biztosítékot: "Úgy vélem helyes, ha mások is megtudják, amit erről gondolok. Például azok a baloldaliak is, akik elvileg elítélik a zsidóellenesség bármely formáját, ám miközben a mások antiszemitáit kárhoztatják, a saját antiszemitáikat - úgy látszik - fel sem ismerik..."

ü
bbjnick

tewton 2012.07.04. 16:34:44

@ArmaGedeon:
valószínűsítem, h béla bá alighanem német fordításokból fordított szanszkritből és arámiból (ahogy koctolányi is így tudott kínait fordítani), esetleg német szakirodalom meglátásait átvéve.

a divinatioval semmi gond önmagában, jelentheti a jóslást is, de jelentheti a megistenülést is. pico della TT HO egy neoplatonikus és zsidó hatás alatt álló kóklere volt a korának (bélabá retró változata).

a theosis és megistenülés a keresztény hagyománynak is része, az ortodoxiában jobban hangsúlyos (homoiósis tou theou, ilyenek), de persze ez assimilatio és nem istenné válás. és általában az üdvösségre szokták/uk érteni. az, hogy lábujjhegyre állva majd mink magunktól jól megistenülünk, és ehhez mindenféle spirituális praktikákat is bevetünk (mintegy kizsarolva a kegyelmet), és technikákat dolgozunk ki rá, aztán azt állítjuk a szájtáti kismajmoknak, hogy jól megistenültünk a reggeli kávé és a cigi közt ... az nyilván nem fér össze a ker. hagyománnyal (és ker. hagyomány alatt nem a bélabá által összekuszpitolt, "maga módján" olyat értem)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.07.04. 17:09:33

@bbjnick:

"Hamvas szövegeiben (el)tévedhet, bénázhat, beszélhet ostobaságokat, lehet következetlen, félreértésekre építhet nagy labilis konstrukciókat, de soha, sehol, egy pillanatra sem korrupt."

muhaha!

és ezt komolyan leírtad? én ismertem sok más hülyét. azok sem voltak korruptak.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.07.04. 17:11:19

@bbjnick:
tudod, egy szerzetes számára azért fontos a hamvasi életmű, mert olyanokat tartalmaz ami komoly vallásokban /nem keresztény/ közhelyszerű evidencia. egy kerszerzetesnek meg maga az erekció. :)

Bell & Sebastian 2012.07.04. 17:15:34

@VI. Béla: Mint a szkeptikusok legundormányosabbika megjegyezném, hogy a féllábút kikúrták, mert legálisan fagyit átallott kotyvasztani a bőséges állami ellátmány mellett, a németországi, ideggyenge múmiatologató és a szívbeteg, ennek ellenére szorgosan fusizó kőmíves meg bennmaradt, mert van az a félmillió, amitől még Apollón sem rázza a lábát.

De ez nem minősül reprezentatív mintának, csak a hajdani borátvételre hajaz.
Nagymenő cukros vizét följavították a kisgizdák olcsón összevásárolt, tüzes nedűivel, hadd igyák a kényes, pösti úrinépek.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.07.04. 17:18:04

@tewton: Szerencséje volt, hogy előtte valaki nem rakta máglyára a német könyveket! :-)

osborne 2012.07.04. 17:19:53

@tewton: Gyurcsánnyékkal leállni konferencázni? Annak sosem lehet jó vége.

@elGabor: Ez jobb cikk: gaultmillau.hu/post/26375413566/fecskelesen

Bell & Sebastian 2012.07.04. 17:29:29

Ez a Hamvas méltó rá, hogy szóba hozzam a párbajkódexet. Ha a Magas Felek elfogadják, járjunk el a Codex Annochrie szellemében.

Először is meg kell hogy sértsék egymást a "Sihed Fame!", azaz Könnyű a te becsületed! -kijelentéssel. Visszautasítás esetén a válasz "Sihed Qorra!", azaz Könnyű a te szavad!, míg elfogadása a "Fah'mer Spagas!", azaz A kard a becsületem! -válasszal történik.

Innen folytatjuk. A segéd a Shadis.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.07.04. 18:26:14

@Bell & Sebastian: Párbaj keretében vagdaljunk egymás fejéhez ezotérikus lózungokat!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.07.04. 18:45:03

@tewton: Előbb-utóbb el kellett jönnie az időnek, de a PC ballib uralmának ideje nem lehetett alkalmas erre. A ballibekkel akkor lehet igazán értelmesen beszélgetni, ha nincsenek hatalmi pozícióban.

Sebastian Knight 2012.07.04. 18:51:50

"Az Európai Parlament elutasította a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Egyezményt, ismertebb nevén ACTA-t. Bár hazánk az év elején aláírta a termékhamisítás mellett az internetes kalózkodás visszaszorítását is célzó egyezményt, az uniós döntés értelmében annak sokak által bírált rendelkezéseit egyetlen tagországban sem fogják bevezetni. A fideszes EP-képviselők szerint az egyezmény koncepciója eleve elhibázott volt."

www.origo.hu/techbazis/20120704-elkaszalta-az-eu-a-kalozellenes-egyezmenyt.html

Google 2012.07.04. 18:56:21

@Holger Hartland:

Maga akkor megfogta a bal lábát a Jóistennek.
Nem kétlem, hogy van ilyen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 19:07:23

@jose maria padilla:

"én ismertem sok más hülyét. azok sem voltak korruptak." --- írod.

Mert az a te nagy eszed!:-) No, látod, az vezet meg téged; nem kicsit, nagyon:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 19:10:53

@Bell & Sebastian:

"Ha a Magas Felek elfogadják, járjunk el a Codex Annochrie szellemében." --- írja.

Lehet párbajozni, de Hamvas miatt fölösleges és nehéz volna, mert az a "Hamvas", "aki" itt a vita tárgyát képezi, sohasem létezett.:-)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 19:11:28

@bbjnick:

fölösleges és nehéz volna=fölösleges és nehéz is volna

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 19:14:32

@Holger Hartland:

"A ballibekkel akkor lehet igazán értelmesen beszélgetni, ha nincsenek hatalmi pozícióban." --- írja.

:-D (...) :-D (...) :-D ...

Próbáljon meg egy hiénával pajtáskodni, játszani, ha az éhes!

ü
bbjnick

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.07.04. 19:35:12

@Holger Hartland: Nincs is erre jobb példa, mint mondjuk a Vincent, ők is egészen rendik és korrektek lettek, amió--

--nem, nem is, szóval amióta nincsenek pozícióban, azóta legalább a ballib sajtóterm--

--khm, szóval ezen még dolgozzon egy kicsit.

osborne 2012.07.04. 19:36:55

@VI. Béla: Jó cikk. Járai sem lesz már jegybankelnök. Persze nem is baj.

A nagyobb baj, hogy OVi & MGy 2 év után még mindig hisznek a gazd. meséikben.

Google 2012.07.04. 19:46:41

@osborne:

Ahogy kivettem, Gerő nem is annyira nácit, mint inkább árulót kreált Romsicsból. Tudja olyat, aki egy jobb állásért adja el magát. Magát az eszmét.
És ez már a vég a gyanúsítgatási praxisban. Mikor már a hozzánk közelállókban is ezt meg azt látunk bele.
De várható volt, mert akik annyit hadonásznak a bunkócskával, óhatatlanul saját magukat is megsebesítik. Vajon megérte?
Maga a múltkor a narancsból hozott egy TGM cikket. Az is érdekes volt. Nyírő nem is annyira vállalhatatlan - rosszabbakat rehabilitáltak már, mondja TGM - mégis szakrilégium, hogy az újratemetésén jelen volt Kövér.
Értem is én - meg nem is.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.07.04. 19:52:39

@bbjnick: Vannak ballib barátaim. :) A faszfej padillának azért ne dőljön be: nem helyezkedem. Volt rá lehetőségem, nem éltem vele.

@elGabor: A szükséges és elégséges feltétel közötti különbséget nem kell magyaráznom, ugye? :) Mellesleg a vincentek a saját blogjukon hatalmi pozícióban vannak: ott ők moderálnak. Próbáljon csak meg ott beszélgetni velük! :) Hogy máshol sem érdemes? Vissza az 1. mondatra.
Helyenként létezik még Magyarországon olyan közeg, ahol úgy tűnhet, mintha az SZDSZ lenne kormányon. Képzelje! Van például olyan egyetemi kar, ahol megeshetett az a szomorú komédia, hogy 42 ballib oktató nyílt levélben határolódott el egy közönséges kis mezei álneves hozzászólástól! Egy másik egyetemen pedig ugyanezért kirúgtak valakit! Ki hallott már ilyet?
És hogy ezt a személyes adatokkal visszaélő bemószerolástól a kimenetelig össze lehetett hozni, bizonyos értelemben hatalmi pozíciót feltételez.

Bell & Sebastian 2012.07.04. 20:00:52

Most volt a tévében, hogy Amerikában újraindították a gépkocsi hitelezést, a Betojotának egyből 60% -kal ugrottak az eladásai. :)

Tegnap meg az ATV -n arról ábrándozott egy baltával faragott arcú, hogy 50+1 képviselővel vissza tudja csinálni az összes fidesztörvényt és végre helyreáll a világ trendje. Hamvashenrik úgy harapott rá, mint honi történetíró a származását firtató fatvára.

Bell & Sebastian 2012.07.04. 20:03:59

@bbjnick: Én végig azt hittem, hogy arról a szomorú arcú micisapkásról van szó. És a leveskénél még nem szóltam semmit. :)

Bell & Sebastian 2012.07.04. 20:13:51

@Arma Gedeon2: Én kezdek. Tanmese kategória. A szamarat úgy mászatta ki gazdája a kútból, hogy telilapátolta homokkal. Mire Füles átlépett a káván, pont beleesett a gödörbe. Na, ezt űberelje!

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.07.04. 20:45:25

@Bell & Sebastian: Pont ezzel a módszerrel varázsolnak Holivudban! :-)

BZ1975 2012.07.04. 20:49:45

@Arma Gedeon2: Hamvas maga korának Müller Pétere volt. Ez utóbbi összeolvasott mindenféle vallást és filozófiát – és eredeti dramaturg szakmájához mérten – ömlengő stílusban, semmitmondva és haszontalanul eladja zavarodott nőknek.

És hogy milyen is Coelho?

1.:
instantcoelho.com/

2.:
zarthelyiosztaly.blogspot.hu/2012/04/facebookpicsmogasgenerator.html

A napokban meg Romsics, Gerő, Ungváry, Gyáni, TGM polemizálnak azon a lerágott régi kérdésen, hogy vajon a XX. század összes felforgatásában miért van jelen annyi zsidó a lakossági számarányúkhoz képest? És hogy aki erről ír akkor az most autómatikusan antiszemita-e? : ]

www.rubicon.hu/magyar/oldalak/tamas_gaspar_miklos_ki_az_antiszemita

VI. Béla 2012.07.04. 20:54:44

@BZ1975:

B+, névrokonom leginkább az asztalfióknak adta elő a műveit.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 20:56:54

@Arma Gedeon2:

Nézd, ha ebben a szellemben szeretnék társalogni, akkor megkeresem @Counter őnaccságát a mandin.

ü
bbjnick

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.07.04. 21:14:35

@bbjnick: tréfa volt, de valóban túl sok kezd lenni a Hamvasból. Nem ér ez ennyit...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 21:47:56

@Bell & Sebastian:@BZ1975: és akit illet!

"Én végig azt hittem, hogy arról a szomorú arcú micisapkásról van szó." --- írja @Bell & Sebastian:.

Az a'!:-)

"Hamvas maga korának Müller Pétere volt. Ez utóbbi összeolvasott mindenféle vallást és filozófiát – és eredeti dramaturg szakmájához mérten – ömlengő stílusban, semmitmondva és haszontalanul eladja zavarodott nőknek." --- írja @BZ1975:.

Azért jó ez a felvetés, mert a nyilvánvaló tévessége nagyon szemléletesen rávilágít ennek az itteni "hamvasozásnak" a totális "mellélövés"-jellegét.

Míg Müller egy simlis konjunktúralovag, aki egy korigény kommersz kielégítésére alapozza egzisztenciáját, addig Hamvas ennek mindenben az ellenkezője. Amik őt foglalkoztatták, azok a kérdések az ő korában Magyarországon gyakorlatilag senkit sem érdekeltek, azok az irányok, amelyben elindul, nálunk jóformán teljesen járatlanok. Ami mozgatja, nem a szakmai siker vagy a népszerűség, hanem egy benne élő belső igény kielégítése (amikor néhányszor fölcsillan a lehetőség, hogy íróként érvényesülhet, minden alkalommal hagyja elszállni a lehetőséget, mert az árat, amit azért fizetnie kellene, túl nagynak találja). Az egész hamvasi művet akkor szemléljük helyesen (szerintem), ha úgy olvassuk, mint egy naplót és jegyzetgyűjteményt: felesleges tudományos igényt vagy teológiai hitelességet keresni ezekben a szövegekben, mert (talán egy vékony esszékötet, A láthatatlan történet c. esszéi és néhány folyóirat-publikáció kivételével) egyetlen Hamvas-szöveg sem jutott el a kiadás és így a szakmai megmérettetés és vita szintjéig. Hamvas élete során soha nem került belül egyetlen szakma "bástyáin" sem (más kérdés, hogy szándékában állt-e), tehát ezekre a szakmákra jellemző "szakmaiságot" teljesen felesleges keresni a munkáiban. Amiket ő irodalmi példa- és előképeinek tekintett, azok általában, azok még általában bírálói előtt is teljesen ismeretlenek, tehát...

Igény szerint folytatom.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 21:51:55

@bbjnick:

"mellélövés"-jellegét="mellélövés"-jellegére
nálunk jóformán teljesen járatlanok.=nálunk jóformán teljesen járatlanok voltak.
ezekre a szakmákra jellemző "szakmaiságot" teljesen felesleges keresni=ezekre a szakmákra jellemző "szakmaiságot" is teljesen felesleges keresni
Amiket ő irodalmi példa- és előképeinek tekintett, azok=Akiket, amiket ő irodalmi példa- és előképeinek tekintett, azok

tewton 2012.07.04. 21:56:54

@bbjnick:
maga meg annyit beszél erről a sémitémáról, hogy előbb-utóbb egy kismadár belepottyant egy tabletta oféliumot a teájába :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.07.04. 22:06:35

Azért a legviccesebbek mégiscsak a kultúrszadeszes önképzőkörök:
fn.hir24.hu/interju/2012/07/04/az-oncenzura-es-a-felelem-igazgat/

"Szerinted mennyire valóságosan ábrázolják a versenyzők az aktuális társadalmi, politikai, közéleti problémákat?

Ugyanolyan sokszínű ez a kiállítás, mint amilyen sokszínűek vagyunk. Az eddigi tapasztalataim legalábbis ezt mutatják. Van olyan, ami elszállt, giccses, közhelyes, reális, szellemes, érzelgős és még sorolhatnám."

Ugyanolyan sokszínű, mint egy kazal SZDSZ-es.

"Hogy esett a választásotok arra a plakátra az idén, amelyet Budapest utcáin a hírdetőoszlopokon lehet látni? Egy asszony gyerekkel a kezében és két férfi, no meg persze az alaptörvény egy példánya?

Ez egy megidézett szocreál képi világ, életérzés. Úgy gondoltuk, kellőképpen egészíti ki ez a plakátparafrázis a „jókedvvel, bőséggel” szlogent. Az újragondolt kép egy 1955-ös, a lengyel Mieczyslaw Teodorczyk által készített plakát, amelyből mi festményt, majd végül újra plakátot készítettünk. Egyértelműen szocialista-realista ábrázolás. A kreatív kitalálása és megvalósítása igazi közös munka volt a Kuzin Vizuális Műhellyel és a Kostil-Kostil formációval."

Rendkívül innovatív és bátor vizuális geg gyöngyözik fel a művészeti alkotásban.

"Beszéljünk egy kicsit a tavalyi nyertesről, Nagy György Zoltánról, aki tavaly egy biciklit is kapott, amelyből aztán a Guruló Emlékmű készült a 2008-2009-es romaáldozatok tiszteletére. Mi történt azóta a biciklivel, hol van most?

Nagyvonalakban azért elmesélném: a nyertes plakáton gyerekrajzot megidéző formában, egy ház volt látható Tatárszentgyörgyön. A ház fölött pedig az a mondat állt, hogy: „Ez az a ház, ahol éltem”. Nagy György Zoltán arra az ötéves kisfiúra emlékezett, akit a házuk előtt lőttek agyon édesapjával. Szerette volna a családot támogatni, ezért közösen kitaláltuk, hogy a nyereménybiciklijére egy bringaegyediesítő pályázatot írunk ki. Horváth Ádám Márk egy szép, de elgondolkodtató biciklit tervezett: a fehér szín a halál, a piros szín pedig az erőszak jelképe. A Guruló emlékmű többfunkciós emlékmű-innováció, melynek három fő célja van: emlékezni az áldozatokra, felkínálni a lehetőséget azoknak, akik aktívan szeretnének tenni a békés együttélésért, illetve adományokat gyűjteni a rászoruló közösségeknek.

A bringa bejárta tavaly a fesztiválokat is, volt többek között a Gödör Klubban, Kapolcs-, a Bánki tó-, a Vidor- valamint a Sziget-fesztiválon is. Sajnos nem sok adományt sikerült összegyűjteni a rászorulóknak. Egyszer el is lopták az emlékművet. Hiába szeretnénk, további helyszínekre vinni, nem tudjuk, mert erre sincs pénz. Egyelőre azon dolgozunk, hogy legyen támogató, aki finanszírozza a szállítási és karbantartási költségeket. Gondolkozunk azon is, hogy legyen egy állandó helyszín, ahol folyamatosan “üzemelhetne” az emlékmű. Ha ez nem sikerül, akkor szeretnénk felajánlani egy közösségnek, aki egyet ért azzal, hogy származása miatt senkit nem érhet bántalmazás."

Szerintem meg a "guruló emlékmű" bornírt kegyeletsértés, a kitalálója pedig egy önmagától eltelt, beteg vadbarom, de én nem is vagyok művész.

tewton 2012.07.04. 22:20:33

@elGabor:
bornírt is, kegyeletsértés is, viszolyogtató is.

"Hiába szeretnénk, további helyszínekre vinni, nem tudjuk, mert erre sincs pénz"

muhaha. a fővárosi belvár körökben cool biciklizni. esetleg egy "tekerj egyet (biciklin) az áldozatokért" kampány keretében a milla meg a kritikálmassza összeszedhetne 10 izmos hetero + lmtb + kissebbségi figurát, akik 15 km-es váltásban battonyától nemesmedvesig elvihetnék a prosemitizmus, antirasszizmus és a többi üzenetét. ha már a "mobilemlékmű" ötletét kidolgozták, nem lehet ott megállni.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.07.04. 22:23:05

@Holger Hartland: Ezek a globális és a lokális maximum közötti különbségek is. De nekem úgy tűnik, hogy a vadszadeszes réteg pont akkor veszíti el minden önkontrollját, amikor kiesik a pixisből. Emberek konkrétan beleőrültek abba, hogy tehetetlenül gyűlölik a kormányt, a társadalmat és egyre inkább az egész országot, és amikor találnak egy elkapható áldozatnak kinéző valakit, rávetik magukat és foggal-körömmel tépik. Az említett esetek jellegzetesek, ha társadalom szintjén nem is gyakoriak (egyébként pedig tökéletesen irracionálisak, mivel hatalmi- és rendszerszempontokból periférikus célpontokra irányultak).

Valamiért a régi vágású szocialisták (vagyis hangsúlyosan nem Gyurcsány és Bajnai köre) normálisabban viselik a hatalmon kívüli és belüli pozíciót is; talán a pragmatizmus teszi, talán a gyakorlat, vagy talán csak az, hogy lelkükben közelebb állnak a társadalomhoz. De nyugisabbak, míg mondjuk a "guruló emlékmű" típusú dolgokat összehozó szellemi közösségek legszívesebben lövetnének.

(Igaz, egy ideje az a benyomásom, hogy a válság elmélyülésével mindenki egy fokkal ostobább, aljasabb és furcsább lett, ennek is lehet valami szerepe.)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.07.04. 22:26:18

@tewton: Előbb jut el a canga Börlinybe, mint Százhalombattára, Szentendrére vagy más távoli, egzotikus vidékekre.

tewton 2012.07.04. 22:32:44

@elGabor:
tulajdonképpen egész visszafogottak ezek az arcos pofák. ha kicsit progresszivebbek lennének (mernének lenni...), akkor egy cool 1919-es plakátot vagy egy vöröskatonásat "alakítottak volna festménnyé" (MUHAHAHAHA), aztán vissza plakáttá.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 22:37:51

@Sebastian Knight:

Ugye, hogy jól mondtam én, hogy az a baj Gerővel, az ennek a nagy kofalármának az oka, hogy nem ott és nem akkor használta (Gerő) az antisz*m*t*zm*s-fegyvert, amikor és ahol kellett volna. Az nem arra van kitalálva, hogy egymásra durrogtassanak vele. Hogy jön ahhoz Gerő, hogy...

ü
bbjnick

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.07.04. 22:38:18

@Sebastian Knight: Végignéztem a Rubicon-borítókon a balsávban, változatos a tematikájuk:

Hitler
Hitler
Krasznahorka
Hitler
Mátyás király
Hitlerhitler
Árpádok
Avarok
Bethlen István
Horthy
Hitler (na jó, Szálasi)
Hitler
Hitler
Hitler
Árpádok
Bethlenek
Vörös- és fehérterror
Szent korona
Hitler
1956
Hitler

Azért ez elég sok Hitler egy olyan folyóiratban, aminek nem "Kitartás", "Összakarat" vagy "Világgyepű" a címe.

Az értelmiségi vita bájos.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 22:40:39

@tewton:

Hö!!! Én meg a melegre fogtam a rosszulléteimet!!!!#:-|

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.07.04. 22:46:20

A "Hamvas-kérdéshez":

Mi ez ha nem "írói program"?

“Amit szeretnék megvalósítani, az a hűség a helyhez és az időhöz, a korhoz és a néphez, de mivel ez európai értelemben nem teljesíthető, megvalósítani az őskori és a keleti egyszerűséget és tisztaságot, mindezt nem teóriában, mint Guénon tette és nem, mint szubjektív heroizmust, mint Kierkegaard és Nietzsche, mert Guénonnak nincs egzisztenciája, csak szelleme, Kierkegaardnak és Nietzschének csak egzisztenciája van, de nincs objektív stabilitása. Az élethez meg kell találni a hiteles szöveget, a szöveghez meg kell találni a realizáló egzisztenciát.”

“… ahelyett, hogy az ember azt az utat választaná, amely külön-külön közölné az egyes tudományok álláspontját, helyesebb és egyszerűbb, ha olyan szemléletet választ, amely lehetőleg összetett, és egyszerre tudja megvilágítani azt, amiről szó van. E komplex szemléletnek természetszerűen megvan a veszélye. Mivel megállapítás, elemzés, értékelés, kritika állandóan összejátszik, sohasem lehet minden oldalon teljes, és sokszor kénytelen megelégedni utalásokkal. Ezzel szemben megvan az az előnye, hogy mindig az 'egész'-re vonatkozik.”

Miért ne lehetne hamvast is úgy olvasni, mint a többi nagy naplóírót?

ü
bbjnick

BZ1975 2012.07.04. 23:28:27

@bbjnick: ja, Müller a rendszerváltás utáni ezo-new age vonatra szált fel. egy kis kereszténység (megváltás), egy kis buddhizmus (lélekvándorlás), egy kis Gaia-kultusz, egy kis ezo-feminizmus.

és a mindenkiben ott lakozó nagy isteni titok, amit mindenki magának tár fel.

-> gnoszticizmus.

Müller ömlengve kacérkodik az okkulttal. Popper kifingott, mamagésát meg jogosan égették meg volna a középkorban.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.07.04. 23:47:35

@elGabor: Nekem kedves, rendes, jóravaló ballib ismerőseim vannak, akik nem mószerolnának be és nem nyírnának ki senkit. A jó viszony titka persze, hogy a lehető legkevesebb szó essen a politikáról. :)

És persze létezik az a rendkívül agresszív és intoleráns vadballib/liberbolsi csapat (és nem csak itthon!), amiről maga is ír. Mentalitás alapján olyanokat is ide sorolhatunk, akik magukat nem definiálják ballibnek, pl. vincentéket. Ez a társaság szerintem pixisben levéstől függetlenül hozza a bolsi tempót, és, mint írja, "amikor találnak egy elkapható áldozatnak kinéző valakit, rávetik magukat és foggal-körömmel tépik". Tág értelemben ez hatalmi pozíciót feltételez, végül is a hatalom egyik legegyszerűbb definíciója szerint a másik fél kimenete vagy eredménye (outcome) feletti kontroll.

A régi vágású szocik szerintem azért nem ilyenek, mert "lelkükben közelebb állnak a társadalomhoz". A liberálbolsevizmus jellegzetesen értelmiségi (vagy wannabe értelmiségi) hozzáállás. Csak egy a több lehetséges értelmiségi szerepfelfogás közül, de értelmiséginek éppenséggel nagyon is értelmiségi.

"a válság elmélyülésével mindenki egy fokkal ostobább, aljasabb és furcsább lett" - Milyen igaz! :D A "furcsá"-t vállalom. :)

Nem gondoltam, hogy Orbán Viktor szavait fogom idézni, de "Elsősorban mindannyian magyarok vagyunk, a nemzet boldogulásáért cselekszünk saját hitünk és legjobb tudásunk szerint, ezért mindig több az, ami bennünket összeköt, mint ami szétválaszt."
mandiner.hu/cikk/20120704_orban_viktor_level_horn_gyulanak#

Bell & Sebastian 2012.07.05. 00:01:02

Ez semmi, Torgyán doktor legalább meg is látogatta. Sok közös van bennük, mert nem túl bonyolult észjárású, udvari szállító haverom szerint mindegyikük számla nélkül szeret építtetni.

Horn legalább személyesen koldulta végig az olajbárókat, nem a Pipitért küldte.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.07.05. 08:19:57

@Holger Hartland: Ja, hát rendes ballib barátaim nekem is vannak. Muhahahahaha! .)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.07.05. 08:41:43

@bbjnick:

én nem tudom mi a bánatos lófasz abban az életműben a lenyűgöző, fontos, meg mifene, ami csak azért érdekes, mert akkor magyarországon senki nem foglalkozott vele? ezek szerint ha az eszkimókról ír valaki hülyeségeket olyan olvasónapló szerűen, mikor eszkimológia nem létezett, akkor azt a hülye szerzőt rajongani kell? egy beteg ország seggfeje összeolvasott minden szart és kiböfögte. mi ebben a nagyszerű. jó tudom, egy ostoba kereszténynek lenyűgöző a magasabbrendű vallások torz kis morzsája is, mert a hamvashenriki zagyból is fényesen kerül ki. de ettől nem hamvas a valaki, hanem akiket olvasott. vagy azok sem.
hamvas okossága olyan, mint mikor óvodások értekeznek a pináról. egy szerzetesnek mondjuk ez is lehet izgató :)

bz akármennyinek: a kor müllerpétere inkább füst milán hábiszádisága

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.07.05. 08:46:09

@bbjnick:
lehet. csak nem annak olvassák szerelmetes hívei, hanem megváltó és eredeti tanokként. mintha valaki a te jézusodról olvasgatna, leírogatná kis zöldségek formájában, és lennének akik jézusi fontosságúnak látnák ezt a makogást. aki fontos dolgokról makog, az nem fontos. és nem érdekes. csak majom.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.07.05. 08:50:30

@Holger Hartland:
ne magyarázkodjon, komcsikám :)

horn meg jó miniszterelnök volt.

picur3ka 2012.07.08. 19:57:11

@elGabor:

Sokkal valtozatosabb, mint az kommenistak repertoirja.
süti beállítások módosítása