Loxon 2012.03.16. 15:09

XIII.

3006 komment

tevevanegypupu 2012.04.12. 23:47:30

@Sebastian Knight: @osborne:

Hollywood talan akkor volt az igazi alomgyar mikor meg Korda meg Kertesz meg Lugossy Bela garazdalkodtak benne..es persze a tobbi magyar zsi..ize..filmes.(:Ma mar inkabb remalomgyar. Mar Woody Allen sem ott csinalja a filmjeit,eljott fovarosreklamfilmeket gyartani Europaba. Vege a Cinecittanak is, az is akkor mukodott igazan mikor Carlo Ponti meg Dino de Laurentiis voltak a producerek. Ma mar eleg egy szamitogep es par ora, keszen is van egy film, slussz.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.13. 07:18:45

@gloire: azon kívül, hogy kutas halálával próbál aktuálérzelmeket kelteni, egyáltalán nem tud meg semmit, legfeljebb csak a délvidéki gyuszi kockásfüzetéről, fontoskodva semmit markol, szart tempójú, sehova nem vezető, illetve vezet, mert a végén elhangzik a szörnyarc szokásosan elmebeteg kérdése: nem szégyelli magát. szóval tényleg tökéletes munka :))
és ami a legborzasztóbb, célpont kíván lenni. pedig nincs tehetség hozzá.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.04.13. 07:51:29

@jose maria padilla: Félszemmel, a monitoron néztem meg, de nem jutottam el a legvégéig. Nekem az volt a benyomásom róla, hogy profibb, mint Lola korábbi ügyei. Sajnos, valóban nem tehetséges a csaj, legalábbis ebben a tévés műfajban, amit erőltet, nagyon nem az. Nekem viszont úgy tünt, erre talán más is rájött (talán a rendező? :DD), és finoman egyre inkább a háttérbe kerül és valóban, a célpontos vágóképek dominálnak inkább. Nekem ezzel nincsen bajom, nem baj ha ez a műfaj lassan teret nyer a királyi tévén is, sőt ez kifejezetten jó ötlet. Azt pedig csak remélni tudom, hogy lassan kiforrja magát, Lolával pedig idővel csak a stáblistán találkozunk majd, mint sorozatszerkesztővel.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.04.13. 08:46:50

@Tehetetlen Dodó: @bbjnick: @tevevanegypupu: @Ramón y Cajal:

Filo- és anti-ügyben:

A filoszemitizmus (vagy pontosabban filojudaizmus) és az antiszemitizmus (pontosabban: antijudaizmus) mint privát emberi érzelmek mind közönségesek, noha az embert így vagy úgy „meglephetik”. Például amikor lát egy világszép zsidó nőt, néz egy fantasztikusan jó zsidó filmet, találkozik egy kivételesen szimpatikus zsidó férfival, vagy hall egy szebb zsidó dalt, akkor az embert elönti a boldog filojudaizmus és úgy érzi, hogy együtt megválthatnánk a világot. Amikor pedig lát egy rémronda zsidó nőt, néz egy gusztustalan zsidó filmet, találkozik egy antipatikus zsidó nyikhajjal, vagy hall egy borzalmas zsidó óbégatást, akkor az embert elönti a boldogtalan és dühödt antijudaizmus és úgy érzi, hogy itt csak az apartheid vagy a háború jöhet szóba.

Mindkettő olyan privát viszonyulás, ami önmagában véve se nem méltányolható, se nem méltányolhatatlan, és némileg hasonlít bármely más ethnoszokhoz vagy karakterisztikumokhoz való viszonyra.

A filo- vagy antijudiazmus ezért nem magánemberi, hanem politikai fogalom, mégpedig egy támogató vagy egy elutasító válasz arra a zsidó politikai öntudatra és mesterkedésre, amely a zsidóuralmat (judeokrácia) akarja megvalósítani a világban. A judeokrácia nem csak zsidó nőkről, férfiakról, filmekről és dalokról szól, hanem egy általános és globális hatalmi offenzíváról, amellyel minden más kultúrát, ethnoszt, karaktert igyekeznek leuralni, feloldani, khaotizálni és ellehetetleníteni. Ez egy ősi zsidó törekvés, amely a maga legtisztább megfogalmazását néhány ószövetségi passzusban és főleg a Talmudban nyeri el. Soha nem talált megértésre egyetlen indoeurópai, de sárga kultúra és ethnikum körében sem, és amíg ezek effektíve (még) léteznek, nem is fog, mert természetellenes. Fontos megérteni, hogy ez egy offenzíva, amely ellen az antiszemitizmus (antijudaizmus) egy teljesen normális _reakció_. Akiből ez az természetes reakció hiányzik, az vagy nem tapasztalt még eleget, vagy hangsúlyosan filoszemita, vagy olyan tompa, hogy tapasztalni nem is képes.

Ami a „le se szarni”-t illeti, jogos, és ez lenne magánemberileg a követendő út, amit egyébként Szálasi aszemitizmusnak nevezett. Ennek ellenére valamiért ezt mégsem lehet megtenni, mert a „szemitizmus”, ismételjük meg: _offenzív_ magatartás (olyannyira természetesen offenzív, hogy a magatartás szintjén is ismert a jiddis hücpe szóval jelölhető viselkedés). Aki aszemita és politizál, az a mai judeokratikus világban nagyon gyorsan mártíromságra jut. Ha a mártíromság helyes, akkor ez is helyes, de ha valaki nem szándékozik mártír lenni (ami valahol érthető), akkor viszont vagy okosan rejtett antiszemitának vagy nyíltsisakos antiszemitának kell lennie. Nem azért, mert „agresszív” vagy „gonosz”, hiszen ezt csupán a zsidó hecckultúra (újságírás, liberális parlamentarizmus, „filmkultúra” stb.) torzítja ilyesmivé. Hanem mert nem tehet mást, ha természetesen és normálisan önmaga. Az ilyen ember automatikusan megbélyegződik a judeokrácia által, esetleg anélkül is, hogy kifejezetten antiszemita lenne. Elég az is, ha nem _maximálisan_ filoszemita. És azt is tudni kell, hogy a judeokrácia hatalmi gépezete számára valóban minden idegen gyanús: ha filoszemita, akkor is megbízhatatlan, mert _nemzsidó_, azaz eleve „genetikailag alattvaló”, ezért jobb körbevenni hét-nyolc olyan „tanácsadóval”, akik közül ki sem látszik.

Ramón y Cajal 2012.04.13. 09:01:17

@Loxon: "de ha valaki nem szándékozik mártír lenni (ami valahol érthető), akkor viszont vagy okosan rejtett antiszemitának vagy nyíltsisakos antiszemitának kell lennie"

vagy lehet filoszemita is :), ha megfelel hücpék sameszának lenni

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.04.13. 09:14:47

@Ramón y Cajal: Ez magától értetődő, ezért nem írtam külön le.

Az antiszemitizmus helyes fogalmi formája tehát először is antijudaizmus, másodszor pedig a helyes mód, ahogyan felfogni és gyakorolni kellene: antijudeokratizmus, vagyis zsidóuralom-ellenesség (tehát nem zsidó-ellenesség). A magánemberi mániáknak (gyűlölség és egyebek) ehhez semmi közük, ha valaki ilyen értelemben dühödt antiszemita, azon pozitív hozzáállással csak nevetni lehet, szigorúbban és politikailag pedig kizárni minden komoly döntéshozatalból.

Ramón y Cajal 2012.04.13. 09:15:11

@Loxon: az nem teljesen világos, hogy a passzív rezisztencia, az ignorálás miért vezetne mártíromsághoz

fülöpke 2012.04.13. 09:32:03

@Loxon: Nagyon pontos összegzés, a kiegészítéssel főként. Egy jobb korban akár PC is lehetne, de félek, még ez a visszafogott és értelmes-logikus levezetés sem lehet az.
@Ramón y Cajal: Erre is itt a szövegben a válasz: "Akiből ez az természetes reakció hiányzik, az ... olyan tompa, hogy tapasztalni nem is képes."

tevevanegypupu 2012.04.13. 10:01:41

@Loxon:

Ez igy van, kicsiben meg is valosithato. De mi van akkor ha egy orszag a tét?

Tehetetlen Dodó 2012.04.13. 10:03:37

@tevevanegypupu: Önmagában az se lenne bűn, mert végülis nem muszáj mindenkit szeretni.
De erre persze visszavágnak, hogy egy kereszténynek kötelező szeretnie felebarátját, mint tenmagát.
És ha ezen a logikai szálon megyünk, akkor végeredményben egy kereszténytől elvárható minimum a filosémitizmus...

Tehetetlen Dodó 2012.04.13. 10:08:03

@bbjnick: Ez az az Esterhas, akit ha meglátunk az utcán sétálni, jól pofán kell vágni, úgyis tudja majd, hogy miért kapta?!

Tehetetlen Dodó 2012.04.13. 10:12:19

@Sebastian Knight: Most látom, kicsit elkéstem ezzel a poénnal.

tevevanegypupu 2012.04.13. 10:13:38

@Tehetetlen Dodó:

Kerdes, hogy mit jelent az, hogy "felebarat"?(:

Tehetetlen Dodó 2012.04.13. 10:13:56

@gloire: ad 3: Ez az, ezért nem értem, hogy ennek a hülyének miért pont most kellett ezzel a minimimum kétértelmű témával előrukkolnia.

Tehetetlen Dodó 2012.04.13. 10:18:17

@elGabor: Óh, megyeget, megyeget, csak nem a prémium-szektorban, ott sajnos sokkal hosszabb az ügyek átfutása, mint a tömegáru esetében: ott elég jó a piac, szépen szedegetik össze a kisebb gazembereket. Persze a kiegyensúlyozott tömegáru-üzletmenet mellett nem ártana egy-egy nagyobb reklámot hozó VIP-ügyfél sem, de ami késik, az eljön.

tevevanegypupu 2012.04.13. 10:20:58

@Tehetetlen Dodó:

Azert kellett ezzel elorukkolnia, mert NEM akarja a jobbik, hogy a kormany ujabb megallapodast kosson az imf-fel. Most megint huzodhat egy kicsit a dolog. Nem tudhatjuk hogy igaza van-e a jobbiknak ebben, mindenesetre szeretnek megakadalyozni, mas eszkozuk nincs. Plusz azert is, mert most volt a tiszaeszlari gyilkossag evforduloja. Gondolom en szereny kepessegeimmel.

Tehetetlen Dodó 2012.04.13. 10:21:00

@Loxon: Ha hajnalban csengetnek, az a Vízenjár központ lesz.

Tehetetlen Dodó 2012.04.13. 10:23:34

@Ramón y Cajal: A dolgok logikájából adódóan: ti. aki nem filó, az anti.

Tehetetlen Dodó 2012.04.13. 10:24:28

@tevevanegypupu: Gondolom a kettészelt óriás.

Tehetetlen Dodó 2012.04.13. 10:27:50

@tevevanegypupu: Az első ok lehetséges; a második kevéssé valószínű: ez a história nem akkora ügy, hogy rendre meg kelljen emlékezni az évfordulójáról.
(Főképp, hogy azon témák közé tartozik, amelyeket soha nem lehet tisztázni - ennél kézenfekvőbb lenne például a viszkis rabló tetteiről évente megemlékezni, vagy akár Stohl Buci szabadulásáról).

Ramón y Cajal 2012.04.13. 10:40:40

@Loxon: itt érzek némi ellentmondást:

"Mindkettő olyan privát viszonyulás, ...

A filo- vagy antijudiazmus ezért nem magánemberi, hanem politikai fogalom"

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.13. 10:48:14

@gloire:
ha célpont lenne a királyin, hát nem lenne baj. de hogy valami szar másolat? az nem kell. ez olyan mint a totálkár egykor vicces autós műsorai, amitől kezdve minden köcsög kötelezőnek érzi, hogy poénkodjon. mindenáron, humor nélkül. a szörnyarc meg csak azért volt a hattérben, mert a foci fiú téma. ezért nyomult a spanyol. akinek kb annyi a tehetsége, mit lolánknak.
elbaszott páros. beteg kötcsei produktumok.

abandi 2012.04.13. 10:50:55

A Jobbikos faszi céltalannak tűnő parlamenti dumája természetesen újabb muníciót ad a tudjukkiknek, de a tiszaeszlári-tánczosgábor féle eset érdekes lehet, ha ismét megkapargatják ennek folyományaként...(persze a vitagenerálás és a froncsi meredek árfolyamzuhanását előre vetítve...)
(Ne azt kérdezd, hogy a hazád mit tett érted, hanem hogy a zsidók mit tettek a hazáddal...!)

Ramón y Cajal 2012.04.13. 10:53:40

@fülöpke: nem érti

a habsburg törekvések is elég agreszívek voltak, ami ellen Deák a passzív rezisztenciát ajánlotta

abandi 2012.04.13. 10:59:51

@jose maria padilla:
Ez egy akkora "nesze semmi fogd meg jól a gonosz szellem faszát" című baromság, amit csak egy spanyol nevű típus tud eladni a fajtikáknak....
Lola meg számonkéri a becsületet.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.13. 11:04:29

@Loxon:
köszönöm, hogy elmagyarázta ezeknek a szerencsétlen "nem vagyunk antiszemiták"-nak :)

tevevanegypupu 2012.04.13. 11:05:09

@Tehetetlen Dodó:
(-:
Nem tudom nem az-e a celjuk, hogy bizonyitsak a zembereknek, hogy Orban mennyire gyenge, akarat nelkuli, hogy lehet iranyitani. Peldaul ez az etikai bizottsag a Parlamentben. Egy olyan part javasolta, aminek tagjai olyan immoralisak, megvesztegethetoek, hazugok es gyalazatosan tehetsegtelenek, hogy akar figyelembe sem kellene venni egyetlen hozzaszolasukat sem. Kepzelje, az mszp - az mszp!! - javasol etikati bizottsagot. Ha Orbanek ezt megalakitjak - marpedig igen, mert megint kenyszeritve vannak - akkor ettol kezdve barmely kormanyparti vagy jobbos kepviselo barmely felszolalasat oda lehet majd citalni az "etikai bizottsag" ele, amiben majd biztosan bent akar ulni ez az ember - Steiner ha jol emlekszem a nevere - aki a rendszervaltasnal es kepveloi mukodese soran is "javasolt" mar dolgokat. Nem taktikazik a jobbik rosszul(-: mert a zembereknek kezd elege lenni abbol, hogy a kormany allandoan visszalep, iger valamit, aztan az imf vagy az eu visszavonatja. A jobbik erre mindig rajatszik a maga szereny de hatekony eszkozeivel. Legjobb pelda erre most az Erzsebet utalvany is, a Tesco - tenyleg a legszarabb az osszes nagyaruhaz kozott - mar megkapta a jogot, hogy ott is lehessen vele vasarolni. Szoval..Tevedes azt hinni, hogy az embereknek eros, kozponti vezetore lenne szuksege - ahogy a hulye liberalisok ezt hiresztelik - mert ez nem igaz. De olyan valakire mindenkeppen szukseg lenne aki megfontolt, tudja mit beszel, es ha valamit kimondott azt harom nap mulva nem masitja meg rendszeresseggel.

tevevanegypupu 2012.04.13. 11:05:55

@jose maria padilla:

Ne felejtse el, hogy vannak zsido barataink.((:

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.13. 11:07:06

@Tehetetlen Dodó:
ugyan. a szeretet nem a szeretettek hatalmának elfogadása. ha a jányom megver és elviszi a kocsit, hát kihívom a rendőrt.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.13. 11:10:39

@abandi: alaptalanul. az ostobaság nem kérhet számon becsületet.

másrészt. tudom én, hogy a maga dementált alkoholista fajtája, lolánál százszor rosszabb nőt is meghúzna.

Ramón y Cajal 2012.04.13. 11:11:21

@jose maria padilla: "ha a jányom megver" - lehet ezen nem is csodálkoznék :)

abandi 2012.04.13. 11:11:57

@Ramón y Cajal:
Ma már a passzív rezisztencia minimum szabálysértési eljárást von magaután: esetenként:50-100.000Ft bírság,bíróságon lerendezve min. a duplája.
Lásd állattartás belterületen...
Városi ellenállás:
Papagájtojás-rántotta, patkány-pöri csuszatésztával ( hullott platánfakéregből őrölt lisztből...)
A 2/3-ad új rendet(NWO) teremt!

Ramón y Cajal 2012.04.13. 11:15:44

@abandi: jaj ne NWOzzon má', akkor a bonsaimessiást keblükre kellene hogy öleljék az egész é-atlanti régióban

Ramón y Cajal 2012.04.13. 11:21:31

@jose maria padilla: látom ki kellett keresnie a kankót az orvosi szótárból, oszt most kíművelve érzi magát nemi betegségekből :)

abandi 2012.04.13. 11:23:12

@jose maria padilla:
maga túlbecsüli az italos libidómat!
A lolának is többet kéne futni,binyózni,úsznia, hogy én csak alaktanilag is megvizslassam...

Tündér_Lala 2012.04.13. 11:30:02

@jose maria padilla: Nem sikerült megértenie.
Az antiszemita pusztán a zsidósága okán utál, függetlenül lényétől és cselekedeteitől.
A judeokrácia elleni védekezés, kűzdelem esetén viszont, éppen a cselekedetek alapján ítél. (Miért kellene utálni egy Szabad Gyuri bácsit vagy Radnótit.)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.13. 11:35:09

@Ramón y Cajal: ne tereljen, komám. maga tudja a legjobban, hogy csak a maga veleszületett szifiliszére utaltam!
és. viharos múltam ellenére megúsztam minden neminek nevezett betegséget. ez olyan lehet, mint az isten vigyáz a részegekre. maguk elveszik az elsőt, nehogy kankósak legyenek, aztán azok nem is lesznek, csak szomorúak. mink meg nem, és még kankósak sem leszünk. szopás ez maguknak mi?

abandi 2012.04.13. 11:37:31

@Ramón y Cajal:
A mi törpe "magyar" agárunk versenytfut a globál-kockacukorért.
Hangosan csaholva, miközben nyitvamaradt a tyúkól...amiből a keneltársai falatoznak kedvükre.
Állatosmeséket kell írni újra, örkényi egypecesekben.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.13. 11:38:00

@Tündér_Lala:
nem érti. az antiszemita a maga felfogása szerint sem csak a zsidót utálja valakiben, hanem statisztikus tapasztalata van. ha maga utálja a halat, nem fog minden egyes feltálalt halat ízlelése patikamérlegére helyezni, hanem azt mondja, vigyék a picsába, mert elhányom magam :)

Tehetetlen Dodó 2012.04.13. 11:39:53

@jose maria padilla: Csakazértse fogom ezentúl se holmi szmájlikkal teleaggatni veretes soraimat.

Ramón y Cajal 2012.04.13. 11:42:36

@jose maria padilla: "viharos múltam" - végül is így is lehet nevezni azt, hogy magát mindig úgy kellett elhajtani a gyönyörbugyor közeléből mert a szép szóból nem értett udvarolni meg nem tudott :)

Ramón y Cajal 2012.04.13. 11:46:59

@Tehetetlen Dodó:

magának minden szava aranyat ér
nem hiába hord hátsóján aranyért
maga mindig feszes, pontos, kimért
s ánusztónusa elszorít minden ért

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.13. 11:48:44

@Ramón y Cajal:
ez igaz. a klasszikus értelemben vett udvarlás /maguk így nevezik a balfaszkodást/, sosem volt kenyerem. és ez eredményesebb.

abandi 2012.04.13. 11:51:10

@Tehetetlen Dodó:
Pár éve elérkezettnek látták az időt, hogy zsidó-keresztény vallásról beszéljenek.
Egyébként igazuk van....
új hit, új bringa kell!

Tündér_Lala 2012.04.13. 11:51:14

A statisztika valóban gyanakvóvá tesz, de látja a (minden idegen érdek legfőbb kiszolgálója) Fletó goj.

Ramón y Cajal 2012.04.13. 11:52:47

@jose maria padilla: jaj, értem már, most esik le a fotója alapján:

maga biztos zsanettoltat partnerkapcsolat címszó alatt

abandi 2012.04.13. 11:53:28

@jose maria padilla:
Még szerencse, hogy maga nem egy rászísta!

Ramón y Cajal 2012.04.13. 11:57:17

@abandi: pedig a kereszténység igazi antitézise az "etnocentrikus" judaizmusnak (már amennyire összehasonlítható egy vallás egy törzsi hagyománnyal)

fülöpke 2012.04.13. 11:57:26

@jose maria padilla: Sajnos a halas analógiája sánta. Mindahány lábára. Ez van.

abandi 2012.04.13. 12:06:03

@Ramón y Cajal:
Véleményem szerint:
A zsidó-kereszténység a fehér faj megregulázására készült a zsidók által. A biblia a nonszensz irodalom kelléktára.

MézesRozi 2012.04.13. 12:08:44

@Ramón y Cajal:

nézze meg tölgy esetét:)

tevevanegypupu 2012.04.13. 12:12:57

@fülöpke:

Itt vagyok jo ellenpeldanak. Vannak halak es haletelek amiket nagyon nem szeretek es van amit meg tudok enni (ha muszaj(-:)foleg ha vendeg vagyok valahol. Az antiszemitizmus kulonben erdekes dolog: szeretjuk a zsido zenet, muveszeket, irodalmat, epiteszeti stilust, humort, iparmuveszetuket..stb..Ugyanakkor lehet, hogy szivbol utaljuk eppen azt aki letrehozta ezekbol valamelyiket, mert emberkent megvetesre melto.Egyebirant itt is kulonbseget kell tenni magyar vonatkozasban budapesti es videki zsidosag kozott. A videkiek sokkal inkabb beolvadtak es a zsidosagukat nem erenykent vagy martirkent viselik, hanem megelik ki mennyire akarja: vallasosan vagy nem, de nem olyan letformat jelent nekik aminek elsodleges celja, hogy a tobbieket allando lelkiismeretfurdalasra kenyszeritsek.

MézesRozi 2012.04.13. 12:15:42

@Ramón y Cajal:

téved. a habsburgok ausztria és mo. közjogi helyzetét/viszonyát akarták rendezni, s sok egyéb okból kifolyólag, ez együttműködést igényelt. magyarul: ők kiegyezni akartak. loxon értelmezésében a filojudeizmus hegemón akar lenni. (?már ha én jól értem. de nekem így teccik:))

abandi 2012.04.13. 12:21:30

@MézesRozi:
Ez igaz, de mégsem: Tölgyet ma még csak egy állásából túrta ki a leghangosabb kisebbség.
Fölkapta a szavát néhány egyed és annyi...
Tökéletesen bemutatja az internet létrehozóinak a hatalmát...

MézesRozi 2012.04.13. 12:22:30

@jose maria padilla:

maga csak ne köszöngessen. a maga meghatározását még mindig nem ismerjük.

"Antiszemitának tekintjük a "Ne tedd mással, amit nem akarsz, hogy veled tegyenek" zsidó , illetve az "Amit tehát szeretnétek, hogy emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük" keresztény elvének megsértését. Az Izraellel szembeni egyoldalú, elfogult, torzító és hamisító ellenségességet is antiszemita indítékúnak tekintjük.

Ez utóbbi okból bíráljuk a baloldali sajtó egyes írásait is, miközben nem teszünk egyenlőségjelet a baloldali és a (szélső)jobboldali sajtó közé. A nyugati világban elterjedt - "Izrael bírálatának" álcázott - antiszemitizmust Magyarországon elsősorban a (szélső)jobboldal műveli, a baloldali médiumok e téren visszafogottabbak."
www.antiszemitizmus.hu/

íme, ez is egy értelmezés:)

MézesRozi 2012.04.13. 12:23:33

@abandi:

én az aszemitizmus kiváltotta hatásra céloztam.

abandi 2012.04.13. 12:33:21

@MézesRozi:
A Habsburgokról:
- mi hülye magyarok tettük őket hatalmi tényezővé.
- össze-vissza házasodtak egymással, csak hogy ajrópa az övék legyen.
- A Kárpát-medencét csatatérként tartották.
- A török kiüzése néven elpusztították a maradék országot.
Kik ezek, hogy meg is említsük őket?!

Ramón y Cajal 2012.04.13. 12:39:31

@MézesRozi: a nagy együttműködés közben folyamatosan bujtogatták a kisebbségeket

abandi 2012.04.13. 12:43:52

@MézesRozi:
Én is.
A zsidóknak az az állítólagus szerepük, hogy szellemileg felülről domináljanak,a cigányoknak meg, hogy anyagilag alulról.
És mi a gond?!

fülöpke 2012.04.13. 12:44:38

@Ramón y Cajal: Mikor valakinek ilyen barátai vannak, ellenségre már nincs is szüksége. :-)

Ramón y Cajal 2012.04.13. 12:54:07

kedves értetlen közönség, jelezném: az ignorálás nem vakságot jelent,

hanem pl. egy benyújtott pályázat ignorálását

nem leírt szabályozást, aktív cselekvést (hőbörgést, masírt stb.), hanem egy társadalmi konszenzust, amely vákum és "faltól falig fal"* az idegen érdek számára

*Sándor György

fülöpke 2012.04.13. 13:11:22

@Ramón y Cajal: Nem, persze. Az ignorálás a mártíromság felvállalását jelenti. ;-) Lelkünk rajta.

abandi 2012.04.13. 13:12:40

@Ramón y Cajal:
A sándorgyurit a zsidók kitaszították, a moralizálását meg mink nem szeressuk...
Egy jó nő a múltból:
www.youtube.com/watch?v=adc1LMlTFE0

Ramón y Cajal 2012.04.13. 13:28:35

most kezdődik a vakolórádióban a zsidó "vallási" műsor (múltkor is a nagykövet nyomott cionista propagandát fél órán át)

tevevanegypupu 2012.04.13. 13:30:18

@abandi:

Es mi a gond? Az, hogy eszrevettuk.(-:

abandi 2012.04.13. 13:36:54

@tevevanegypupu:
Az a gond, hogy reggel 9-kor március 15-én csak lengyelek vannak a múzeunkertben...

tevevanegypupu 2012.04.13. 13:43:14

@abandi:

A szabadsag rossz hatassal volt rank. A diktaturaban mindenki mindent megtett azert, hogy minel inkabb bizonyitsa -es tenyleg szivbol - hogy magyar, hogy fontosak a nemzeti unnepeink. Most meg mindenaron globalizalodni es kozmopolitizalodni akar a sok idiota, nem ismerve a merteket. Azt bezzeg nem veszik eszre, hogy a kutyanak nem kellunk es senki nem ertekeli ezt a nagy kapaszkodast mindenfele szekerre. Tenyleg igy van sajnos. Magyarorszag meg koran lepett be az unioba..ha egyaltalan muszaj volt belepni. Nem tudunk banni a lehetosegekkel.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.04.13. 13:43:52

@Ramón y Cajal: második idézet elejére odateheti, hogy „a tulajdonképpeni vagyis politikai...”, mivel az elsőnél a magánemberi viszonyulásokról beszéltem.

Ez ad magyarázatot a többek által tévesen felvetett „szeresd felebarátodat...” típusú érvekre is. Felebarátomat „kell” szeretnem, nem pedig felebarátom nonszensz hatalmi törekvéseit. Ha az utóbbit jelentené a krisztusi szeretet parancsa, akkor Jézus támogatta volna a farizeusok hatalmát. Ehelyett kígyók fajzatainak nevezte őket — az árusokat pedig úgy szerette, hogy kizavarta őket a Templomból.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.04.13. 13:46:02

@MézesRozi: Jól érti. Egyébként a Habsburgoknak még csak „kiegyezésre” sem lett volna szükségük, mivel nem idegenek voltak, hanem királyok, ahogyan azok voltak az Anjou-k, a luxemburgiak, sőt a Turulok is.

abandi 2012.04.13. 13:53:51

@Loxon:
És mi van ha, kiderül hogy kamu volt az egész szentírás?
A maga klasszika-fiológiai képzettsége meg pont annyi igazságmorzsát hordoz, mint a hitbéli ellénfelei?!
Persze a maga sztátusza rendben van...

abandi 2012.04.13. 13:58:27

@Loxon:
Maga most összemossa a szaros bugyit a zsebkendővel...

osborne 2012.04.13. 14:10:25

A Mester után Mong Attila is a hírszerzővg-n landolt

hvg.hu/itthon/20120413_mong_kalifornia_osztondij

abandi 2012.04.13. 14:14:45

A nyugatikkal, jókat ettem-ittam...a keletiekkel szintúgy.
Végül mindkettő másként értelmezte az adott szerződést...

abandi 2012.04.13. 14:22:23

@osborne:
tavaszi szél viztet áraszt...
A hivatásosok külhonban, a maradék itthon gerjeszti az éhséglázadást...
A soros-likud kormány alá adva a pacit...

abandi 2012.04.13. 14:33:03

Egyébként:
Loxon tud-e ógörögűl, és... ha igen, akkor miért nem beszél a szokásos félrefordításokról?
Mert kolontárról sem illik beszélni?

Ramón y Cajal 2012.04.13. 14:56:37

@osborne: "Érettségim sincs?" hogy kapcsolódjunk a másik itteni témához: "magad mondád"

abandi 2012.04.13. 14:59:52

Visszaállítot monachia...
Na, persze...
Zsidó-keresztény alapon.
BBJ-nick meg vergődik a sajtát hülyeségében...

Tehetetlen Dodó 2012.04.13. 15:00:05

@osborne: Micsoda kommentek!
Irigylem ezt a Fletót ezért a túláradó szeretetért és népszerűségért, hehe.

abandi 2012.04.13. 15:07:51

@Ramón y Cajal:
Maga egy blogtársadalmilag hasznosíthatatlan senki!

osborne 2012.04.13. 15:10:58

@Ramón y Cajal: Ez (lenne) az igazi álomkarrier, miniszterelnök 8 áltisivel.

@Tehetetlen Dodó: Mennyit írhat azokból Gréczy Zsolit álnéven? :)

Ramón y Cajal 2012.04.13. 15:11:28

@abandi: nem titkolom, ezzel most meglepett

Ramón y Cajal 2012.04.13. 15:13:38

@abandi: @Ramón y Cajal:

magyarul blogszemét vagyok? :)

abandi 2012.04.13. 15:21:24

@Ramón y Cajal: Igen. Diditálszemét.
Magának nincsen fogalma a mai gazdaságivérszivókról konkrétan...
Szivogatja innnen a konzerv-nemességet, oszt' mégis beszarik.

fülöpke 2012.04.13. 15:25:15

Jut eszembe, hová lett a szép, fehér kutyusunk?

abandi 2012.04.13. 15:26:10

@abandi:
Az az ibériai,
Ráadásul belehányik a centrifugába...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2012.04.13. 15:27:55

Jó látni Ferit, ahogy magyarázza és magyarázza:
mandiner.hu/cikk/20120413_gyurcsany_ferenc_erettsegim_sincs

"Bevallhatom, nekem nem hiányoztak szakdolgozataim az elmúlt években, így aztán nem is vigyáztam rájuk valami rettenetesen. Amikor hirtelen kíváncsiság támadt a dolgozatok iránt, fogalmam sem volt, hogy hol keressem.

Szerdán nekiálltunk átválogatni könyvtárunkat. Két külön helyiségben, egymás mögött két sorban sorakoznak könyvek, meg iratok. Aztán felbontottunk még pár ütött-kopott régi dobozt is, amit Pécs óta cipeltem magunkkal, de évek óta feléjük sem néztem.

Az eredmény a következő:
*megtaláltuk Tamás elveszettnek hitt egészségügyi könyvét,
*előkerült Klára két diplomamunkájának egyike, az, amit a Közgázra írt, de nyoma veszett a jogi karra írt dolgozatnak,
*megtaláltuk tanári oklevelem elkallódottnak hitt eredeti példányát,
*ugyanakkor nincs meg az érettségi bizonyítványom
*és nem került elő egyik szakdolgozatom sem."

Szegény Feri! Remélem valaki azért segít majd neki és előkeríti azt a fránya dolgozatot. :D

osborne 2012.04.13. 15:35:15

@elGabor: A legjobb, hogy az érettségije sincs meg, igazi fineszes fordulat:

Az egyik osztálytársa így emlékezett meg róla: „Fletó fineszes, helyezkedő gyerek volt, aki mindenben benne volt, csak ne kelljen tanulni.”

www.royalmagazin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1665:turr-diakok-erettsegi-talalkozoja-gyurcsany-ferenccel

Ramón y Cajal 2012.04.13. 15:44:23

@abandi: ezt a beszarikot meg a centrifugát nem tudom pontosan dekódolni, biztosan nem szívtam magukból még elég konzrevnemességet :)

fülöpke 2012.04.13. 15:52:12

@Ramón y Cajal: ...ne tépelődjön, a nézetbéli különbség lehet, hogy maligánfokban pontosabban kifejezhető.

MézesRozi 2012.04.13. 16:06:28

@Loxon:

hát ez egy érdekes kérdés. ugyanis az országgyűlésnek törvénybe kellett ezt foglalni, aztán meg kellett koronázni az uralkodót. szóval FJ. 1848 óta király, de mégsem, hiszen a koronázásra csak a kiegyezéskor kerül sor. ez azért fontos, mert esküt kell tennie a magyar alkotmányra. másrészt nem osztrák császárként uralkodnak mo-on, hanem magyar királyként. ha a két államot, osztrákiát és minket egyként akarják uralni, akkor kénytelenek voltak a két állam törvényeit, jogszabályait összehangolni. ez volt a kiegyezés, aminek a nem közjogi kérdésekre vonatkozó rendelkezései kevésbé ismertek, de igen fontosak voltak a fentiek szempontjából: belső vámok eltörlése, államadósság megosztása, a birodalmi költségek megostása, közös pénz, posta és mérték stb.
na de nem akarom magukat untatni, meg nincs is sok köze az antiszemitizmushoz:)) .... bár gedeon ha itt lenne, biztos beszélne nekünk a rócsildok szerepéről a kérdésben.

Ramón y Cajal 2012.04.13. 16:08:03

@fülöpke: szóval a klasszikus helyzettel állunk szemben?: "A magyar értelmiség előtt két út van. Az egyik az alkoholizmus. A másik járhatatlan." :)

MézesRozi 2012.04.13. 16:08:31

@abandi:

hát épp a felsorolásából tűnik ki, hogy elég fontosak voltak ahhoz, hogy emlegessük őket.

VI. Béla 2012.04.13. 16:37:23

@Ramón y Cajal:

Kérdés, akar-e még az ember értelmiségi lenni.
süti beállítások módosítása